Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Χατζηνικολάου στο Metropolis: «Ένα παρεάκι εξουσιάζει τον Άρη»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη Γιάννης Χατζηνικολάου.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

«Δεν περίμενα με τίποτα πως η χρονιά θα εξελιχθεί έτσι. Θεωρώ πως αν παρέμενα στον Άρη η ομάδα θα είχε σωθεί. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, ωστόσο, το πίστευα πως η ομάδα δεν θα είχε πρόβλημα. Αυτήν την στιγμή ο Άρης βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυση και αν δεν υπαχθεί στο άρθρο 99 τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Το πρόβλημα του Άρη είναι πρωτίστως διοικητικό και οικονομικό. Τα τελευταία 10-15 χρόνια τον Άρη εξουσίαζε ένα παρεάκι. Υπάρχει μια διχόνοια στον Άρη που κάποιοι ενοχλούνται που την βλέπουν, ενώ κάποιοι άλλοι την συντηρούν γιατί έτσι εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα. Μαλώνουν για το ποιος θα είναι στην καρέκλα και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπρώχνουν τον Άρη προς την καταστροφή».

Για τις αιτίες του υποβιβασμού του Άρη: «Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι ο εμφύλιος που υπάρχει από το διοικητικό και το συνδεσμιακό κομμάτι μέχρι και τους δημοσιογράφους. Αυτό μοιραία περνάει και στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ πως από την στιγμή που έπρεπε υποχρεωτικά η ομάδα να ενισχυθεί με παίκτες κάτω των 24 ετών, μαζί με την απόκτηση του Ουντότζι έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν δέχομαι ότι ο Πανιώνιος που είχε τους ίδιους μεταγραφικούς περιορισμούς με εμάς είχε καλύτερους παίκτες. Δεν δέχομαι ότι ήταν τόσο μικρότερη η δυναμική του Άρη».

Για την αποχώρηση κάποιων παικτών από το περσινό ρόστερ: «Ο Κασναφέρης δεν ήθελε να μείνει. Για τους Παπαζαχαρία και Παπαστεριανό υπήρξαν προσπάθειες, έγιναν ραντεβού αλλά απαίτησαν τα λεφτά της μιας χρονιάς και εκεί χάλασε. Από εκεί και πέρα έφυγε ο Γιαννιώτας και ήρθε ο Ουντότζι μια πολύ καλή επιλογή, που μέχρι να φύγει ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και μπορεί να είναι ακόμη. Από εκεί και πέρα έγιναν και λάθη. Δεν γίνεται να προσπαθείς να στηριχτείς στους παίκτες που έχεις και να βγαίνεις να λες δημόσια ότι δεν κάνουν».

Για τον Αγκάνθο: «Μέγας παίκτης, αλλά με το πρόβλημα που είχε στο γόνατο δεν μπορούσε να παίξει καλά. Με μένα ήταν τιμωρημένος και δεν έπαιξε. Από εκεί και έπειτα οι άλλοι προπονητές είναι αρμόδιοι. Γνώμη μου είναι πως με τα λεφτά που έπαιρνε ο Άρης μπορούσε να πάρει καλύτερο παίκτη. Το είπα και στην διοίκηση αυτό αλλά μου απάντησαν ότι θα παραμείνει επειδή ο κόσμος τον θεωρεί σημαία».

Για τους Μιλίνκοβιτς και Παπαδόπουλο: «Θεωρώ πως έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησαν πολύ να σώσουν την ομάδα. Δεν μπορώ να ξέρω τί γινόταν στα αποδυτήρια».

Για τον Σταυρόπουλο που ξεκίνησε καλά και έκτοτε χάθηκε: «Οι άλλοι δύο προπονητές το γνωρίζουν αυτό. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως κλάταρε ή ήταν σε άσχημη κατάσταση».

Για την συζήτηση που γίνεται περί Γ? Εθνικής: «Το ιδανικό είναι να συνεχίσει ο Άρης στην Β? Εθνική, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα με το οικονομικό. Πρέπει να μαζευτούν κάποιοι παράγοντες οι οποίοι θα σηκώσουν το οικονομικό βάρος που χρειάζεται».

Για τον Ηλιάδη: «Σεβάστηκα την απόφαση του Ηλιάδη να αποχωρήσω από την ομάδα. Δεν έχω ξαναμιλήσει μαζί του από τότε. Ήταν ένας πρόεδρος που η ομάδα δεν ήταν δική του και καταλαβαίνω πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να επηρεαστεί από κάποιους άλλους παράγοντες για να πάρει παράταση στο έργο του. Από το αποτέλεσμα, όμως, φάνηκε, ότι μάλλον δεν έφταιγαν οι τρεις προπονητές που άλλαξαν».

Για τον Γκάλη: «Μόνο αυτός μπορεί να συσπειρώσει τον Άρη, αλλά ξεκινούν με λάθος τρόπο. Δεν θα προσεγγίσουν ποτέ τον Γκάλη έτσι. Δεν υπάρχουν ούτε οι άνθρωποι, αλλά ούτε και οι προϋποθέσεις για να έρθει κοντά ο Γκάλης. Είναι πολύ εύκολο να κάψουν τον Γκάλη και τον Γκάλη πρέπει να τον προστατέψουμε». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: