Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Έδιωξε τον προπονητή της και «έσπασε» το ρόδι!!

Με νίκη ξεκίνησε η νέα εποχή στην Κάρπι, καθώς στο πρώτο ματς χωρίς τον Καστόρι στον πάγκο της επικράτησε 2-1 της Τορίνο σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Έδιωξε τον προπονητή της και «έσπασε» το ρόδι
Επιτέλους νίκη για την Κάρπι! Η απομάκρυνση του Φαμπρίσιο Καστόρι της βγήκε σε καλό, καθώς στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον 61χρονο τεχνικό επικράτησε 2-1 της Τορίνο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Serie A, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Παντέλι των γηπεδούχων, στέλνοντας στο 55’ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Ράιντερ Μάτος στο 72’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων και ο Μάξι Λόπες μείωσε στο 75’ ευστοχώντας σε πέναλτι.

Με αυτόν τον τρόπο ξέφυγε από την τελευταία θέση, καθώς έφθασε τους πέντε πόντους. Όσους έχει και η Γιουβέντους.

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 3/10

Κάρπι-Τορίνο 2-1
(54' αυτ. Παντέλι, 72' Ρ. Μάτος- 75' Μάξι Λόπες πεν.)

Κιέβο-Βερόνα (21:45)

Κυριακή, 4/10

Έμπολι-Σασουόλο (13:30)
Παλέρμο-Ρόμα (16:00)
Σαμπντόρια-Ίντερ (16:00)
Ουντινέζε-Τζένοα (16:00)
Γιουβέντους-Μπολόνια (19:00)
Λάτσιο-Φροζινόνε (19:00)
Μίλαν-Νάπολι (21:45)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο (17/10)
Ρόμα-Έμπολι (19:00)
Τορίνο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή (18/10)
Μπολόνια-Παλέρμο (13:30)
Αταλάντα-Κάρπι (16:00)
Φροζινόνε-Σαμπντόρια (16:00)
Τζένοα-Κιέβο (16:00)
Βερόνα-Ουντινέζε (16:00)
Νάπολι-Φιορεντίνα (16:00)
Σασουόλο-Λάτσιο (16:00)
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη για τη Λιόν, στην 500αρα του Μαλμπράνκ!!

Έστω και δύσκολα, η Λιόν που έχασε πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ, επικράτησε εντός έδρας 1-0 της Ρεμς. Τις 500 συμμετοχές σε πρωταθλήματα έφτασε ο Στιντ Μαλμπράνκ.

Νίκη για τη Λιόν, στην 500αρα του Μαλμπράνκ

Η Λιόν είχε την μεγάλη ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ στο 40ο λεπτό όταν ο Λακαζέτ δεν μπόρεσε να ευστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι, αφού έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Αυτό ήταν το δεύτερο πέναλτι που χάνει στη σεζόν ο επιθετικός της Λιόν, μετά από εκείνο κόντρα στην Γάνδη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ίδιος παίκτης όμως πήρε ρεβάνς από τον εαυτό του και στο φινάλε του πρώτου μέρους άνοιξε το σκορ, για να δώσει το προβάδισμα στην γηπεδούχο, στο πιο κρίσιμο σημείο. Στην επανάληψη η Λιόν είχε σημαντική ευκαιρία με τον Μποβί, ενώ ένα γκολ του Λακαζέτ στο 67’ δεν μέτρησε, ενώ ο σκόρερ του αγώνα απώλεσε καλή ευκαιρία και στο 77'..

Ο Στιντ Μαλμπράνκ πέρασε σαν αλλαγή στο ματς και συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί.


Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 02/10

Λιλ-Μονπελιέ 2-0
(43’ πεν. Μπουφάλ, 64’ Σιντιμπέ)

Σάββατο, 03/10

Λιόν-Ρεμς 1-0
(45' Λακαζέτ)
Ανζέ-Μπαστιά (21:00)
Τρουά-Γκινγκάμπ
Γκαζελέκ Αζαξιό-Τουλούζ
Νις-Ναντ

Κυριακή, 04/10

Μονακό-Ρεν (15:00)
Καέν-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λοριάν-Μπορντό
Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Παρασκευή (16/10)
Μονακό-Λιόν (21:30)

Σάββατο (17/10)
Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Γκαζελέκ Αζαξιό (21:00)
Γκινγκάμπ-Λιλ (21:00)
Ναντ-Τρουά (21:00)
Ρεμς-Καέν (21:00)
Τουλούζ-Ανζέ (21:00)

Κυριακή (18/10)
Μαρσέιγ-Λοριάν (15:00)
Μπορντό-Μονπελιέ (18:00)
Ρεν-Νις (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «Πάνθηρας» τον έκανε μια… χαψιά!!

Ισοπεδωτικός ήταν ο Πανιώνιος στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (5-1), καθώς έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Βιγιάλμπα και τον Μπουμάλ «καθάρισε» το ματς από το πρώτο τέταρτο!

Ο «Πάνθηρας» τον έκανε μια… χαψιά
Σαν σίφουνας πέρασε από το Αγρίνιο ο Πανιώνιος, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 5-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League, έχοντας σημειώσει τρία γκολ έως στο 15’ με τους Βιγιάλμπα-Μπουμάλ να είναι κατά βάση οι πρωταγωνιστές.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, που είδαν την ομάδα τους να χάνει με 5-1 για δεύτερο συνεχόμενο ματς, αποδοκίμασαν στην ανάπαυλα την ομάδα, κάτι που δεν το συνηθίζουν.

Το ματς

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν χωράνε πολλά σχόλια και ιδιαίτερες αναλύσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε ουσιαστικά πριν τα μισά του πρώτου μέρους με τον Πανιώνιο να έχει κυριαρχήσει από την αρχή της αναμέτρησης. Ουσιαστικά από το πρώτο λεπτό.

Θα περίμενε κανείς να μπει δυνατά στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός (που έχει υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Νταλακούρα), διότι προέρχεται από κακές εμφανίσεις και έχει ανάγκη να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Ειδικά μετά την ήττα με 5-1 από την Καλλονή της προηγούμενης αγωνιστικής. Ωστόσο, δεν συνέβη σε καμία περίπτωση αυτό.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν επιβλητικοί από το ξεκίνημα και δεν άφησαν να αφήσει ανεκμετάλλευτο το γεγονός ότι βρήκαν ευάλωτο τον αντίπαλο. Φουριόζος μπήκε ο Βιγιάλμπα, καθώς μέχρι το 10’ είχε πετύχει ένα γκολ (7’), αδειάζοντας τον Μπεχαράνο και νικώντας τον Κυριακίδη, ενώ λίγο μετά έδωσε στον Μπουμάλ που πλάσαρε τον Έλληνα πορτιέρο. Στο 15’ ο Μπακασέτας υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και λίγο δεξιά (μετά από μπαλιά του Μπουμάλ) και αφού απελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο εκτέλεσε τον Κυριακίδη.

Και στο τέταρτο γκολ το οποίο μπήκε στο 20’ πήραν μέρος Βιγιάλμπα και Μπουμάλ. Ο πρώτος το κέρδισε, προσπαθώντας να κάνει το γύρισμα όντας μέσα στην περιοχή με τον Κάπελ να βρίσκει την μπάλα με το χέρι. Ο Μπουμάλ με εκτέλεση αλά Πανέκκα έκανε το 4-0. Στο 34’ λίγο έλειψε να μπει πέμπτο γκολ για τον Πανιώνιο και τρίτο για τον Μπουμάλ που έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Πάντως, το δεύτερο μέρος είχε ενδιαφέρον. Οι παίκτες του Παναιτωλικού προσπαθούσαν να μειώσουν το σκορ και να καλύψουν κάπως την ντροπή τους. Από την άλλη ο Πανιώνιος έπαιξε πολύ απελευθερωμένα και αν έδειχνε λίγη παραπάνω σοβαρότητα θα μπορούσε να πετύχει αρκετά τέρματα ακόμη, αλλά οι παίκτες του ήταν φλύαροι. Ειδικά, ο Καραμάνος που θα μπορούσε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις.

Ο Βιγιαφάνες με πέναλτι έκανε το 4-1 στο 66’, αλλά ο Ανσαριφάρντ πρόσθεσε στο 83’ το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, ανοίγοντας και πάλι την ψαλίδα.

Διασωθέντας για τους γηπεδούχους ο Κυριακίδης που έπαιξε και για την τιμή του στο δεύτερο μέρος. Δεν έφταιγε σε κάποιο από τα τέρματα που δέχθηκε και αν δεν ήταν αυτός θα μπορούσε να είχε... γράψει ακόμα πιο πολλά το κοντέρ.


Παναιτωλικός (Νταλακούρας): Κυριακίδης, Ρουμπουλάκου (Ρουσκουγιέδα 46'), Κούσας, Παπάζογλου, Ντιέγκο Μπεχαράνο (Βασιλείου 46'), Μάκος, Ντάνι Μπεχαράνο, Κάπελ, Ουάρντα, Βιγιαφάνες, Μαρκόφσκι (Μάρκος Πάουλο 75').

Στον πάγκο των γηπεδούχων παρέμειναν οι Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Ρομέρο, Μύγας.

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου (Τασουλής 76'), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Βλάχος, Σιώπης, Κάρμπος, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα (Καρίμ 76'), Μπακασέτας (Χαλκιαδάκης 85'), Καραμάνος.

Στον πάγκο των "κυανέρυθρων" παρέμειναν οι: Διούδης, Αργυρόπουλος, Καθάριος, Μητρόπουλος.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Κωνσταντίνος Ποντίκης 4ος Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Κίτρινες: Μαρκόφσκι (κίτρινη 19'), Καπέλ (κίτρινη 23'), Ουάρντα (κίτρινη 61'), Βιγιάλμπα (κίτρινη 65'), Σιώπης (κίτρινη 80'), Μπουμάλ (κίτρινη 80'), Ρουσκουγιέδα (κίτρινη 82'), Καρίμ (κίτρινη 85')
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιο γρήγορο πιστόλι ο Κάρολ!! (video)

Ο Τζέισι Κάρολ της Ρεάλ κέρδισε στο διαγωνισμό τριπόντων που έγινε στο περιθώριο του Σούπερ Κόπα νικώντας στον «τελικό» τον Ντέμοντ Μάλετ.

Πιο γρήγορο πιστόλι ο Κάρολ (video)
Πήρε… φωτιά ο Τζέισι Κάρολ στο διαγωνισμό τριπόντων που έγινε στο περιθώριο του Σούπερ Κόπα, ο οποίος φιλοξενείται στη Μάλαγα.

Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ κατέκτησε τον τίτλο νικώντας με 22-20 στον τελικό τον Ντέμοντ Μάλετ της Μπανταλόνα. Παράλληλα ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης και στους δύο πρώτους γύρους, έχοντας 20 στον πρώτο (ακολούθησε με 16 ο Σάλιν) και 22 στον δεύτερο (19 είχε ο Μάλετ).

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέρασε μπροστά ο Λάτβαλα!

Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα πέρασε τον Έλφιν Έβανς και οδηγεί την κούρσα στο Ράλι της Κορσικής.

Πέρασε μπροστά ο Λάτβαλα
Στην κεφαλή του Ράλι Κορσικής βρήκε το τέλος της δεύτερης μέρας τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο οδηγός της Volkswagen ήταν δεύτερος στην έκτη ειδική διαδρομή παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ήταν πιο αργός μόνο από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος όμως πληρώνοντας ένα κλατάρισμα και ένα τεχνικό πρόβλημα τρέχει για την τιμή των όπλων, έχοντας κατακτήσει από τον προηγούμενο αγώνα τον τίτλο. Ο Γάλλος οδηγός ανέβηκε από την 55η στην 24η θέση.

Ο Έλφιν Έβανς, πάντως, παραμένει στο «κόλπο», καθώς απέχει μόλις δύο δευτερόλεπτα από τον προπορευόμενο κι ενώ απομένουν οι τρεις ειδικές διαδρομές της Κυριακής για να ολοκληρωθεί ο πρώτος από τους τρεις τελευταίους αγώνες του WRC.

Η κατάταξη μετά την SS6:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε και από την Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ!

Ούτε κόντρα στην Καρσίγιακα «γεύτηκε» τη χαρά της νίκης ο ΠΑΟΚ στο τουρνουά «Pinar 2015», αφού ο «Δικέφαλος» έχασε με 72-80 και έφτασε το 0/3 στη διοργάνωση.

Έχασε και από την Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ έχασε με 72-80 από την Καρσίγιακα την τρίτη μέρα του τουρνουά που διοργανώνει η τουρκική ομάδα στη Σμύρνη και γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δείχνοντας πως αντιμετωπίζει προβλήματα με την έλλειψη ψηλών και πως θα χρειαστεί δουλειά, ενόψει της αναμέτρησης της ερχόμενης Τετάρτης κόντρα στο Ρέθυμνο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Με δύο διαδοχικά τρίποντα του Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 12-10 και κατάφερε να μείνει μπροστά μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία έληξε με +1. Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Τούρκοι έφτασαν στο +4 και +6, για να φτάσουν στο +11, μέχρι ο Κακαρούδης να μειώσει στο -6 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -8, όμως τα τρίποντα των περιφερειακών του έδωσαν ένα +1 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. Στην τέταρτη περίοδο, τα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών έφεραν τον «Δικέφαλο» στο -6, μέχρι να κάνουν οι «ασπρόμαυροι» σερί 6-0 και να ισοφαρίσουν, όμως να δεχτούν στο τελευταίο δίλεπτο ένα σερί 8-0 και να χάσουν με 80-72.


Δεκάλεπτα: 17-18, 42-36, 56-57, 80-72

Πινάρ Καρσίγιακα: Ράγκλαντ 17 (3), Παλάσιος 10, Μπεϊντούλ 12 (2), Γκάβεν 3, Αλτιντίγκ 9 (3), Γκονλούμ 8 (1), Γκάμπριελ 13, Κάρτερ 4, Σιπάχι 4, Σεντούρκ

ΠΑΟΚ: Ντούβνιακ 2, Τέπιτς 9 (1), Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (5), Κακαρούδης 20 (6), Τσόχλας 12 (4), Δέδας 2, Κώττας, Μπάλαμπαν 4, Μάρκοβιτς 6 *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!!

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα απέναντι στον Λεβαδειακό παρατάσσεται ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια. Δείτε τις επιλογές του Αναστασίου για την Ξάνθη.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Να διευρύνει το σερί νικών του και να βρει την ηρεμία που χρειάζεται στο εσωτερικό του, θέλει ο Παναθηναϊκός που φιλοξενείται σε λίγη ώρα απ' την Ξάνθη.

Κάτω απ' την εστία θα 'ναι ο Στιλ, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Νάνο, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Ταυλαρίδης και Τελάντερ.

«Κόφτης» θα παίξει ο Λαγός (προτιμήθηκε αντί του Κουτρουμπή), εσωτερικοί μέσοι οι Ζέκα και Αμπέντ (έχει και μικροπρόβλημα τραυματισμού ο Πράνιτς), ενώ σε ρόλο δεκαριού στον ρόμβο θα βρεθεί ο Ατζαγκούν (έχει σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς).

Το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελείται από τους Μπεργκ και Καλτσά, με τον δεύτερο ουσιαστικά να παίρνει τη θέση του Καρέλη.

Η αρχική σύνθεση: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Καλτσάς, Μπεργκ

Η ενδεκάδα της Ξάνθης: Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Ερεα, Φλίσκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Ντιμιτρόφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν κατάλαβε από πού της ήρθε η Αμπερντίν!


Ήττα σοκ για την Αμπερντίν στην Σκωτία. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος υπέστη εντός έδρας συντριβή (1-5) από την Σεντ Τζόνστον. Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα.

Δεν κατάλαβε από πού της ήρθε η Αμπερντίν
Ό,τι καλό έχτισε στο ξεκίνημα, πάει να γκρεμίσει η Αμπερντίν.

Γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, που μπορεί να μην είναι επώδυνη βαθμολογικά (αφού παραμένει πρώτη ό,τι κι αν κάνει η Σέλτικ) αλλά σίγουρα αποτελεί ένα ισχυρό σοκ.

Υπαίτια γι' αυτό είναι η Σεντ Τζόντσον, η οποία πέρασε... αέρα από το "Pittodrie Stadium", συντρίβοντας με σκορ 5-1 τους γηπεδούχους που μέχρι πρότινος είχαν δεχθεί μόλις ένα τέρμα στην έδρα τους!

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/10

Αμπερντίν-Σεντ Τζόνστον 1-5
(12’ Τέιλορ-5’ Ίστον, 10’ Σόγκνεσι, 30’ Κρεγκ, 47’, 51’ Μακλίν)

Νταντί-Μάδεργουελ 2-1
(58’ Λόι, 70’ Χολτ-83’ Πίρσον)

Χαρτς-Κιλμάρνοκ 1-1
(40’ πεν. Γουόκερ-79’ Μπαλατόνι)

Πάρτικ Θιστλ-Νταντί Γιουνάιτεντ 3-0
(15’ Αμόο, 55’ Ντουμουγιά, 65’ Ντάμπιγιαν)

Ρος Κάουντι-Ινβερνές 1-2
(90+1 Μπόιτς-42’ Στόρι, 45’ Βίνσεντ)

Κυριακή, 4/10

Χάμιλτον-Σέλτικ (14:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άφησε… τάβλα την Μπαρτσελόνα!!

Νέα απώλεια βαθμών για την Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί δεν είχαν Μέσι και Ινιέστα, δεν είχαν τύχη (4 δοκάρια) και η Σεβίλλη δεν το άφησε να περάσει έτσι, επικρατώντας στο σπίτι της με σκορ 2-1.

Άφησε… τάβλα την Μπαρτσελόνα! (video)
Στάση Σάντσεθ Πιθχουάν για την Μπαρτσελόνα!

Παίζοντας χωρίς Μέσι, Ινιέστα, βλέποντας την τύχη να της γυρίζει την πλάτη σε τέσσερις περιπτώσεις (δοκάρια!), η Μπάρτσα έχασε απ’ την «ουσιαστική» Σεβίλλη με σκορ 2-1 και υπέστη τη δεύτερη φετινή της ήττα στην Primera Division (μετά την τεσσάρα απ' τη Θέλτα).

Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τους μεγάλους νικητές απ’ τα χαμηλά στρώματα (δεύτερο σερί τρίποντο), ενώ κράτησε τους Καταλανούς στους 15 βαθμούς, με τη Ρεάλ να ‘χει την ευκαιρία αν νικήσει αύριο το ντέρμπι με την Ατλέτικο να τους ξεπεράσει με δύο.

Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο, πίεζαν πολύ τους φιλοξενούμενους, οι οποίο όμως σιγά-σιγά άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους. Το… κακό τους βράδυ όμως φάνηκε απ’ το 23’ όταν ο Νεϊμάρ εκτέλεσε ωραία το φάουλ, αλλά η μπάλα χτύπησε δύο φορές στο δοκάρι κι ενώ… κυλούσε βασανιστικά πάνω στη τελική γραμμή…

Παρά την υπεροχή που ‘χαν ανακτήσει οι Καταλανοί δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι που τελικά έκανε η Σεβίλλη. Εκμεταλλευόμενη το αμυντικό κενό των αντιπάλων του, ο Κρον Ντέλι βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή προβολή έγραψε το 1-0.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Ιμπόρα έξι λεπτά αργότερα να πιάσει δύσκολη κεφαλιά και να βάλει πιο γερά τις βάσεις για το τρίποντο. Οι μπλαουγκράνα πάλευαν, αλλά… δεν. Είτε γιατί ο Ρίκο έπιανε τα άπιαστα, είτε γιατί ο Σουάρες σημάδευε δοκάρι, είτε γιατί ο Σάντρο έκανε το ίδιο με ωραίο σουτ!

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν να μειώσουν για το τελικό 2-1 στο 74’ με εκτέλεση πέναλτι του Νεϊμάρ (σε αμφισβητούμενο χέρι του Τρεμουλινάς), με την πίεσή τους στο φινάλε να μην αποφέρει καρπούς…








Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 2/10

Θέλτα-Χετάφε 0-0

Σάββατο, 3/10

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 2-1
(52' Κρον Ντέλι, 58' Ιμπόρα - 74' πεν. Νεϊμάρ)

Γρανάδα-Λα Κορούνια (19:15)
Εσπανιόλ-Χιχόν (21:30)
Λας Πάλμας-Εϊμπάρ (23:15)
Μάλαγα-Σοσιεδάδ (23:05)

Κυριακή, 4/10

Βαγιεκάνο-Μπέτις (13:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (17:00)
Λεβάντε-Βιγιαρεάλ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)


Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 17/10

Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (17:00)
Εϊμπάρ-Σεβίλλη (19:15)
Μπαρτσελόνα-Βαγιεκάνο (21:30)
Βαλένθια-Μάλαγα (23:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (23:05)

Κυριακή, 18/10

Βιγιαρεάλ-Θέλτα (13:00)
Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Χετάφε-Λας Πάλμας (19:15)
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο (21:30)

Δευτέρα, 19/10

Χιχόν-Γρανάδα (21:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπαθε… Λεβαντόφσκι ο Αγκουέρο!! (video)

Το λάθος να προηγηθεί έκανε η Νιούκαστλ στο «Etihad» και κάπως έτσι «ξύπνησε» ο… Λεβαντόφσκι μέσα στον Κουν Αγκουέρο!Ο Αργεντινός ήταν… φωτιά και με 5 γκολ σε 20’,οδήγησε τη Σίτι στην ανατροπή με 6-1

Έπαθε… Λεβαντόφσκι ο Αγκουέρο! (video)

Οι «πολίτες» με τον Κουν Αγκουέρο να πετυχαίνει 5γκολ (!) σε 20 λεπτά, επέστρεψαν στις νίκες με σκορ 6-1 και μαζί στην κορυφή (με το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ να εκκρεμεί). Το άλλο τέρμα της ομάδας του Πελεγκρίνι σημείωσε ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, ενώ οι «καρακάξες» είχαν προηγηθεί με κεφαλιά του Μίτροβιτς στο 18ο λεπτό.

















Μια βδομάδα υπόθεση ήταν αρκετή για την Λέστερ, ώστε, να ξεπεράσει την πεντάρα από την Άρσεναλ. Η ομάδα του Ρανιέρι έφυγε με μεγάλο τρίποντο απ’ το «Κάροου Ρόουντ», επικρατώντας 2-1 απέναντι στη Νόριτς.

Απ’ τα υπόλοιπα ματς, η Στόουκ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Άστον Βίλα (1-0), χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Σάντερλαντ με την Γουέστ Χαμ (2-2), όπως και το ντέρμπι νεοφώτιστων μεταξύ Μπόρνμουθ και Γουότφορντ (1-1).


Η αγωνιστική (8η)

Σαββάτο, 3/10 (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 2-0
(68' Μπολάσι, 89' Καμπάιγ αυτ.)

Άστον Βίλα-Στόουκ 0-1
(55' Αρναούτοβιτς)

Μπόρνμουθ-Γουότφορντ 1-1
(28' Μάρεϊ - 45' Ιγκάλο)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 6-1
(42', 49', 51', 60', 62' Αγκουέρο, 54' Ντε Μπρούιν - 18' Μίτροβιτς)

Νόριτς-Λέστερ 1-2
(69' Μποκανί - 28' Βάρντι, 48' Σλουπ)

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ 2-2
(10' Φλέτσερ, 22' Λενς - 45' Τζέκινσον, 60' Παγέ)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή, 4/10

Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)
Σουόνσι-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη (9η):

Σάββατο 17/10
Τότεναμ-Λίβερπουλ (14.45)

Τσέλσι-Άστον Βίλα (17.00)
Σίτι-Μπόρνμουθ
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Έβερτον-Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ.-Σάντερλαντ
Κρ.Πάλας-Γουέστ Χαμ

Γουότφορντ-Άρσεναλ (19.30)

Κυριακή 18/10
Νιουκάστλ-Νόριτς (18.00)

Δευτέρα 19/10
Σουόνσι-Στόουκ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλητεία ο ΠΑΟΚ, όπως όλες οι ελληνικές ομάδες!!

Δεν μπαίνω στη μ@λακισμένη λογική ότι αυτά τα πρεζόνια δεν είναι σωστοί φίλαθλοι. Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει στον SportDog... Δεν μπαίνω στη μαλακισμένη λογική ότι αυτά τα πρεζόνια δεν είναι σωστοί φίλαθλοι, κάνουν κακό στην ομάδα με τέτοια οπαδική συμπεριφορά, όπως αυτή με το ντου στον αγωνιστικό χώρο, στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ.
Ο θεατής στο γήπεδο με την απρεπή συμπεριφορά κρίνεται γι' αυτό, όχι αν είναι λάτρης της ομάδας του. Κι έρχεται για μια φορά ακόμα ο Ιβάν Σαββίδης και βάζει την ίδια κασέτα. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτό.
Σκέτος Τσίπρας ο Ιβάν! Ψηφίστε με να τελειώσω το παληό. Στο άψε σβήσε.
Το παληό, είτε είναι κακό, είτε καλό, δεν σβήνει σε μια ημέρα. Ούτε σ' ένα χρόνο. Πολύ περισσότερο δεν παίρνει το καλό τη θέση του κακού με το... στόμα.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση το 1981 με κυρίαρχο σύνθημα την Αλλαγή. Πέρασαν μήνες αρκετοί και τον ρώτησαν δημοσιογράφοι
-Πρόεδρε, πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσετε για να κάνετε την αλλαγή.
Και τι είπε ο αθεόφοβος: «Η αλλαγή έγινε!». Πράγματι την είχε κάνει με το στόμα.
Έτσι και ο Τσίπρας. Αλλάζει το παληό, άλλο αν δεν παίρνουν χαμπάρι κάποιοι δύσπιστοι.
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όλες οι διοικήσεις της ομάδας, και αυτής του Ιβάν, έχουν σοβαρότατες ευθύνες για την πράγματι αντιπαοτσήδικη συμπεριφορά κάποιων ανεξέλεγκτων(;) ομάδων που όποτε γουστάρουν κάνουν τα δικά τους στο όνομα της... αγάπης τους στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό το φαινόμενο της «εσωκομματικής βίας» στον ΠΑΟΚ είναι χρόνιο. Και δεν αντιμετωπίζεται με ρητορική, με καταδίκες και με ευχές.
Η ίδια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι σε θέση να απομονώσει, να τσακίσει τα ταραχοποιά «παοκτσήδικα» στοιχεία.

** Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο αποδυτηριάκιας έχει αυτό το ελάττωμα. Να λέει αλήθειες. Δεν φταίω. Μ' αυτό το κουσούρι γεννήθηκα. Να είμαι δύσκολος στη σπάτουλα. Έτσι, λοιπόν, όταν πιάνω στο στυλό να γράψω, βγαίνουν αλήθειες, όχι απλά «προσωπικές απόψεις».

Χάνει 1-0 από την ΑΕΚ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ και το γυρίζει στο 2-1. Το άξιζε. Και λίγο ήτανε το 2-1, άσχετο αν μπορούσε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει 2-2, όπως και να μην αγνοήσουμε το πέναλτυ που δεν της δόθηκε.

Ίδια εξέλιξη και στο Περιστέρι. Το 1-0 του Ατρόμητου ο ΠΑΟΚ το κάνει 2-1. Με το σπαθί του. Γι' αυτό ο αποδυτηριάκιας είπε ότι έπαιξε σαν πρωταθλητής.

Μια στιγμή. Μαγκιά να ανατρέπει το σκορ και να κερδίζει τελικά ο ΠΑΟΚ, όμως... Υπάρχει και το «όμως». Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν δείχνει τη ράτσα της, το μέταλλό της αφού πρώτα επιτρέψει στον... αντίπαλο να προηγηθεί.

Τι θέλω να πω. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι βιόλα αυτή κάθε φορά να κερδίζει με τη ψυχή στο στόμα. Κάπου θα σπάσει η στάμνα.

Δεν χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός αν φύγει με μηδέν βαθμούς από κάποιο ματς. Επειδή είναι ομάδα εξουσίας. Επειδή έστω και για λίγο στη ζυγαριά θα αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ απειλείται μετά από μία γκέλα. Κινδυνεύει με μια αποτυχία να βγάλει επιτόπου τις αδυναμίες του, αγωνιστικές και ψυχολογικές. Μιλάμε ποδοσφαιρικά, όχι συριζαϊικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μάγος. Γνωστό. Ψηφίστε με, να ξεμπερδεύουμε με το παληό. Στο ποδόσφαιρο δεν λέγεται αυτό. Εκτός κι αν είσαι θαυματοποιός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Το παληό έχει ρίζες, κύριοι. Δεν κρατιέται στον αέρα, ούτε τυχαίο είναι. Δεν το σκοτώνεις το παληό με το στόμα. Ούτε με ταχυδακτυλουργικά.

Ο ΠΑΟΚ, αυτό που είναι αποτελεί προϊόν δεκαετιών. Κουβαλάει συμπλέγματα, αδυναμίες, ανεπάρκειες και... δικαιολογίες. Από τη νοσηρότητα του ΠΑΟΚ δεν ...ξεμπερδεύεις με πολιτική ρητορική. Θέλει δουλειά το έργο. Και το πρώτο είναι να αναγνωρίσεις τη μειονεκτικότητα του ΠΑΟΚ, αυτή ακριβώς που χρόνια τον φρενάρει πίσω.

Κόντρα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο ο ΠΑΟΚ έδειξε στοιχεία ότι με δουλειά, δηλαδή με σχεδιασμό, με προγραμματισμό, όχι με... εργατοώρες, όχι με περισσότερη προπόνηση, να
μεταμορφωθεί σε σκληρό, σε απαιτητικό ανταγωνιστή του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο αντίπαλος.

*Πηγή: sportdog.gr*

Διαμαρτυρία και στo «Selhurst Park»

Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ αναφορικά με το πολύ υψηλό κόστος των εισιτηρίων για τα παιχνίδια των ομάδων.  
Οι φίλοι των «αετών» ύψωσαν πανό στις εξέδρες και απευθυνόμενοι προς τους διοικούντες των συλλόγων αλλά και προς τη διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ, έστειλαν το μήνυμά τους...
«Αν βλέπατε τα ματς από τη δική μας θέση, τα εισιτήριά σας θα ήταν... επιδοτούμενα» έγραψε χαρακτηριστικά το πανό, με την υπογραφή του οργανισμού οπαδών «Twenty's Plenty».
*Πηγή: England365.gr*

Από τριάρα σε τριάρα!!

Αν και βρίσκεται εν μέσω διοικητικών εξελίξεων, η Γουλβς κατέκτησε τη δεύτερη σερί νίκη της στην Τσάμπιονσιπ, καθώς επικράτησε 3-0 της Χάντερσφιλντ στο «Μολινό», λίγες μόλις ημέρες με το διπλό που είχε κάνει με το ίδιο σκορ απέναντι στη Φούλαμ.
Ο ΜακΝτόναλντ στα μισά του πρώτου μέρους έδωσε το προβάδισμα στους «λύκους» και στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Αφόμπε, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 68’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα και δοκάρι με τον Ότζο.
Με αυτήν τη νίκη η Γουλβς έφτασε τους 15 βαθμούς σε 10 ματς και εδραιώθηκε στην πρώτη δεκάδα, ενώ η Χάντερσφιντ γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρία παιχνίδια και έμεινε στους 10.
Αναλυτικά η 10η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Ρόδεραμ – Μπέρνλι 1-2
Γουλβς – Χάντερσφιλντ 3-0
Μπλάκμπερν – Ίπσουιτς (17:00)
Ρέντινγκ – Μίντλεσμπρο
Μπρίστολ Σίτι – ΜΚ Ντονς
ΚΠΡ – Μπόλτον
Μπράιτον – Κάρντιφ
Ντέρμπι – Μπρέντφορντ
Λιντς – Μπέρμιγχαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ – Χαλ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Πρέστον
Τσάρλτον – Φούλαμ (4/10)
*Πηγή: England365.gr*

Ενωμένο το Μέρσεϊσαϊντ για τις τιμές των εισιτηρίων!!

Οπαδοί της Λίβερπουλ και της Έβερτον, μια μέρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ που χωρίζει την πόλη στα δύο, εμφανίστηκαν ενωμένοι και αντέδρασαν ξανά για τις τιμές των εισιτηρίων στην Πρέμιερ Λιγκ.
 Έξω από τις μπουτίκ των δύο συλλόγων, ο οργανισμός φιλάθλων «TwentysPlenty» διαδήλωσε για το υψηλό κόστος των εισιτηρίων για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ και μια μέρα πριν από το ντέρμπι του Λίβερπουλ, τα δύο «στρατόπεδα» οπαδών ενώθηκαν για το κοινό καλό.  
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος ο αθλητικός διευθυντής της Σάντερλαντ!!

Παρελθόν από τη Σάντερλαντ αποτελεί ο μέχρι πρότινος αθλητικός διευθυντής, Λι Κόνγκερτον, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του. Μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για άμεση παραίτηση και του Ντικ Άντβοκατ, στις «μαυρόγατες» φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα...  
Ο Κόντερτον άφησε τον σύλλογο και πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα απέναντι στη Γουέστ Χαμ, θα το κάνει και ο Άντβοκατ, αφήνοντας «ακέφαλη» την ομάδα στο κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας.
Ο σύλλογος βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 7 αγωνιστικές, δείχνει τεράστια αδυναμία να σηκώσει κεφάλι και προστίθενται νέα προβλήματα με τις δύο αποχωρήσεις...
*Πηγή: England365.gr*

Από κοντά για Γιόβιτς η Τότεναμ!!

Στενή είναι η παρακολούθηση της Τότεναμ για τον νεαρό στράικερ του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Γιόβιτς, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η ιταλική ιστοσελίδα «calciomercato.com».
Τόπο στα νιάτα προτίθεται να δώσει η Τότεναμ.
Τα «σπιρούνια» στέκονται στη... γωνία και παρακολουθούν τον 17χρονο στράικερ του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Γιόβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες του «calciomercato.com».
Ο νεαρός επιθετικός θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο σέρβικο ποδόσφαιρο και την περίπτωσή του εξετάζουν επίσης οι Άρσεναλ, Γιουβέντους και Μπενφίκα.
*Πηγή: England365.gr*

H Γκλάντμπαχ επιστρέφει!!

Η Γκλάντμπαχ μετά την αντικατάσταση του προπονητή πάει...τρένο. Απέναντι στην Βόλφσμπουργκ σημείωσε την 3η απανωτή νίκη με σκορ 2-0. Τριάρα από την Χέρτα στο Αμβούργο.

H Γκλάντμπαχ επιστρέφει
Την 3η απανωτή νίκη της σημείωσε η Γκλάντμπαχ που με την αλλαγή προπονητή έχει μεταμορφωθεί. Κάτω από τις οδηγίες του Αντρέ Σούμπερτ τα «πουλάρια» έβαλαν κάτω και την Βόλφσμπουργκ.

Η Μπορούσια προηγήθηκε με τον Νορνβάιτ που είχε περάσει αλλαγή στο 69’ και επτά λεπτά μετά σκόραρε, για να έρθει να σκοράρει μετά από ασίστ του Ράφαελ. Ο άλλος επιθετικός της Γκλάντμπαχ, ο Στιντλ ήταν εκείνος που μοίρασε έξοχη ασίστ στον Τραορέ, για να γίνει το 2-0 στο 79’.

Η Χέρτα έπιασε την 4η θέση με την εμφατική νίκη της 3-0 απέναντι στο Αμβούργο με τον Σάλομον Καλού ν’ ανοίγει σχετικά νωρίς το σκορ στο 17’ για να έρθουν δύο γκολ του Ιμπίσεβιτς σε τρία λεπτά από το 76’ μέχρι το 78’ και να «κλειδώσουν» το ματς για την ομάδα του Βερολίνου. Στην 4η θέση και τους 14 πόντους συγκατοικεί η Ίνγκολσταντ που με γκολ του Γκρος και του Λεξ επικράτησε 2-0 της Άιντραχτ.

Πολύτιμο βαθμό απέσπασε στο τέλος του αγώνα η Στουτγάρδη που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά επιβραβεύθηκε για την επιμονή της με την ισοφάριση του Τίμο Βέρνερ στο 91’. Σημαντική νίκη για το Αννόβερο που επικράτησε 1-0 της Βέρντερ Βρέμης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2/10

Ντάρμσταντ-Μάιντς 2-3
(27' Χέλερ, 57' Σάιλερ - 15' Μπελ, 24' Μαλί, 64' Ντε Μπλάσις)

Σάββατο 3/10 (16.30)
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη 2-2
(33’ πεν. 77’ Βόλαντ-64’ Κλιμέντ, 91’ Βέρνερ)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 2-0
(76’ Νορντβάιτ, 79’ Ι. Τραορέ)
Ίνγκολσταντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0
(78’ Γκρος, 84’ Λέξ)
Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(55’ Σ. Σανέ)
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 3-0
(17’ Καλού. 76’, 78’ Ιμπίσεβιτς)

Κυριακή 4/10
Σάλκε-Κολωνία (16.30)
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ (18:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Παρασκευή 16/10
Μάιντς-Ντόρτμουντ (21.30)

Σάββατο 17/10 (16.30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ-Ντάρμσταντ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 18/10
Κολωνία-Ανόβερο (16.30)
Στουτγκάρδη-Ίνγκολσταντ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε μπρος με Κρολ!!

«Σεφτέ» στις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα της Football League έκανε η Ζάκυνθος, καθώς επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου χάρη σε γκολ του Κρολ.

Πήρε μπρος με Κρολ
Το πρώτο της «τρίποντο» στη φετινή σεζόν πανηγυρίζει η Ζάκυνθος, καθώς έκαμψε με το 1-0 την αντίσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο 54ο λεπτό ο Καμίλ Κρολ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ορφανίδη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του Στρατηλάτη.

Παραλίγο να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ ο Ζαουάντ Ζαϊρί, καθώς στο 65’ έκανε ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα σταμάτησε το δοκάρι. Η ομάδα της Μαγνησίας ρίσκαρε και πίεσε προς το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση.

Οι νησιώτες έχουν πλέον τρεις πόντους, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 3-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι είναι στο «μηδέν», διότι το ματς της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό είχε αναβληθεί και αναμένεται να διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική
Παρασκευή 2/10
Λαμία-Παναιγιάλειος 1-0
(74’ Πίντο)

Σάββατο 3/10
Ζάκυνθος-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(54' Κρολ)

Κυριακή 4/10
ΑΕΛ-Πανελευσινιακός (16.00)
Καλλιθέα-Αν. Καρδίτσας
Αχαρναϊκός-Εργοτέλης
Αγροτικός Αστέρας-ΑΟ Τρίκαλα
Δευτέρα 5/10
ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης (18.00)

***Κισσαμικός-Πανσερραϊκός (αναβολή)
***Παναχαϊκή-Κέρκυρα (αναβολή)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:
Πανελευσινιακός-Κέρκυρα
Παναιγιάλειος-ΑΕΛ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναχαϊκή
Εργοτέλης-Λαμία
Τρίκαλα-Καλλιθέα
Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός
Πανσερραϊκός-Αγροτικός Αστέρας
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά
Ζάκυνθος-Κισσαμικός
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βρέθηκε νερό και στον ποδοσφαιρικό Άρη!!

Ο Άρης μπήκε αγριεμένος με το καλησπέρα στη Γ’ Εθνική, έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες και νίκησε μόνο… 2-0 τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης στο «Κλ. Βικελίδης»!

Βρέθηκε νερό και στον ποδοσφαιρικό Άρη!
Απέναντι στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης... ξεδίψασε στον πρώτο του φετινό αγώνα ο Άρης!

Με καθοδηγητή τον Νίκο Αναστόπουλο οι «κίτρινοι» έδειξαν από νωρίς πως φέτος δεν αστειεύονται και το τελικό 2-0, με γκολ των Καπνίδη και Ντούνη, μοιάζει φτωχό μπροστά στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

inner

Παίζοντας πλήρεις και με διάθεση να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποφύγουν τις κακοτοπιές στο απρόβλεπτο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ανέλαβαν ρόλο αφεντικού στο ματς περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους.

Τους έκλεισαν στα καρέ τους κι άρχισαν να πιέζουν ώστε να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού έφτασαν πολύ κοντά αλλά το οριζόντιο δοκάρι τους στέρησε το προβάδισμα στην κεφαλιά του Πόι.

Ό,τι δεν κατάφεραν όμως σχεδόν σ' ένα ημίχρονο, το πέτυχαν λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Πόι σέντραρε από δεξιά και ο Καπνίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 45'!

Ίδιο ήταν το μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ν' Λουντούλου έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία (σουτ δοκάρι στο 84') για να διευρύνει το σκορ, κάτι πάντως που έγινε στο φινάλε με τον Ντούνη να παίρνει το... ριμπάουντ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο τέλος νικάει ο Λεβαδειακός!!

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ο Λεβαδειακός, χάνοντας από τον Πανθρακικό με 1-0 μέχρι το 83', ο Μάντζιος με μία ασίστ και δύο γκολ πήρε μόνος του το «τρίποντο» (3-1) μέσα στην Κομοτηνή.

Και στο τέλος νικάει ο Λεβαδειακός!
Για τις ανατροπές που έχει πετύχει ο Λεβαδειακός κατά καιρούς είναι περιττό να μιλήσει κανείς, ωστόσο αυτό που πέτυχαν σήμερα οι παίκτες του Άκη Μάντζιου μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού είναι ίσως κάτι που δεν το είχαν καταφέρει ποτέ ξανά.

Οι Βοιωτοί βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 83', με το σκορ να είναι 1-0 εις βάρος τους χάρη στο γκολ του Ροτζέριο (με πέναλτι) και την ίδια ώρα έδειχναν «εγκλωβισμένοι» στην άμυνα των γηπεδούχων ειδικά στο β' ημίχρονο, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν σε κλασικές ευκαιρίες. Ωστόσο, κάποια στιγμή μίλησε η κλάση του Βαγγέλη Μάντζιου...

Ο έμπειρος και από τους πιο ποιοτικούς φορ στη Super League, γύρισε ουσιαστικά μόνος του στο παιχνίδι καθώς με μία ασίστ στον Γιακουμάκη και δύο γκολ (το ένα με πέναλτι), χάρισε ακόμα το τρίτο «τρίποντο» στην ομάδα του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει τα 5 από τα 6 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα η ομάδα της Κομοτηνής έμεινε για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη και η... παρτίδα της παραμονής δυσκολεύει όλο και περισσότερο.

Το ματς

Μπορεί τα ονόματα των δύο ομάδων, Πανθρακικού και Λεβαδειακού, και η επιθετική τους επίδοση μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα να μην προδιέθετε κανέναν ότι θα δει ένα καλό ματς, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα προγνωστικά πήγαν… περίπατο.

Από τα πρώτα λεπτά του ματς οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκτούσαν πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για το «τρίποντο», με βάση τη λογική του ματς. Ο Λεβαδειακός με σημείο αναφοράς τον Βαγγέλη Μάντζιο παρουσιάστηκε πολύ πιο επιθετικός και απειλητικός συγκριτικά με τους φιλοξενούμενους και ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο είχε «κατασκηνώσει» έξω από την περιοχή του Αθανασιάδη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο 12’, με τον Ντιγκινί να γίνεται αποδέκτης της κάθετης μπαλιάς του Χασομέρη, αλλά το πλασέ του Γάλλου κατάφερε να αποκρούσει ο Τσιντώτας.

«Απάντηση» στην ευκαιρία των γηπεδούχων βρήκε άμεσα ο Λεβαδειακός έστω και με τύχη, καθώς στο 22’ μετά το γύρισμα του Μάντζιου μέσα στην περιοχή, ο Ντιγκινί προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη.

inner

Στο 28’ σημειώθηκε η φάση του αγώνα διότι ο Βάτσιος είδε πέναλτι σε εναέρια διεκδίκηση του Μελίσση με τον Μάντζιο μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τον ρέφερι, ο πολύπειρος φορ είχε αντικανονικά ανοιχτούς τους αγκώνες του και χτύπησε τον Μελίσση στο κεφάλι, ωστόσο από το ριπλέι δεν φάνηκε κάποια σοβαρή παράβαση, ειδικότερα όταν μιλάμε για την εσχάτη των ποινών. Ο Ροτζέριο στο 30’ μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Στο 42’, οι Βοιωτοί έχασαν μάλιστα μεγάλη διπλή ευκαιρία, αλλά ο Τσιντώντας και στη συνέχεια η άμυνα των γηπεδούχων είπαν «όχι» σε Φαβάλι και Μάντζιο αντίστοιχα.

Στο β’ μέρος ο Πανθρακικός έφερε το ματς εκεί ακριβώς που ήθελε. Έριξε αρκετά τον ρυθμό του ματς και επιπρόσθετα στο 49’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Τσιντώτας και ο Τριποτσέρης δύο φορές αρνήθηκαν το γκολ στον Βάλτερ σε κατάσταση τετ-α-τετ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και η ανάγκη τους για την πρώτη νίκη, κάλυπτε οποιαδήποτε κενά και δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους.

Παρ’ όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μάντζιος έδειξε ότι χρειάζεται απλά μερικά δευτερόλεπτα για να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας. Στο 83’ έμεινε μερικά μετρά αμαρκάριστος, είδε την κίνηση του Γιακουμάκη και με μια κάθετη του πρόσφερε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και ο νεαρός δεν λάθεψε, νικώντας τον Αθανασιάδη.

inner

Ωστόσο, ο Λεβαδειακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να φτάσει σε μια τρομερή ανατροπή! Ο Ναβάρο στο 86’ έκανε τη σέντρα, αλλά ο Ποτουρίδης ξεκάθαρα έκοψε την τροχιά της με το χέρι. Ο Μάντζιος πήρε χωρίς συζήτηση την μπάλα και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Αθανασιάδη.

Μάλιστα, το «διπλό» του Λεβαδειακού πήρε πανηγυρική τροπή, καθώς στο 90’ ο Ουόν έδιωξε την μπάλα από την άμυνά του, η απόκρουσή του έγινε ασίστ στον Μάντζιο, διότι βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη και με ένα απλό πλασέ «έγραψε» το 3-1, χαρίζοντας επί της ουσίας τη νίκη στην ομάδα του.


Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά (85’ Μαρκόπουλος), Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σέρφα, Μεχία, Μάρτινς, Βάλτερ (73’ Λαδάκης), Χαβίτο, Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Εντουίν, Μουλόπουλος (76’ Θέος), Γιακουμάκης, Γιάχιτς (66’ Νικολάου), Μάντζιος, Φαβάλι (66’ Μπελγκαζουανί), Ναβάρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Λίλα ο ΠΑΣ!

Έως ότου να ξεκαθαρίσει οριστικά το μέλλον του στην ομάδα, ο Άντι Λίλα υπολογίζεται από τον Γιάννη Πετράκη ο οποίος τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του ΠΑΣ για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Με Λίλα ο ΠΑΣ
Πλήρης θα παραταχθεί απέναντι στον Ηρακλή ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» (4/10), για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιάννης Πετράκης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες και τον Άντι Λίλα, ο οποίος βρέθηκε στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες λόγω του περιβόητου πανηγυρισμού του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η 19μελής αποστολή: Βελλίδης, Σκόνδρας, Στρούνα, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Τσάβες, Μπέριος, Ακόστα, Γιάκος, Μανιάς, Τζημόπουλος, Περιστερίδης, Λίλα, Φόνσι, Κοζορώνης, Σαπαλίδης, Φερφελής, Καρανίκας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στεγνό καθάρισμα για Πάλας!!


Με μπόλικη επιμονή και γκολ των Μπολάσι και Καμπάιγ η Κρίσταλ Πάλας «καθάρισε» 2-0 την Γουέστ Μπρομ στο «Σέλχαρστ Παρκ» κι ανέβηκε (έστω και προσωρινά) στην 3η θέση της Premier.

Στεγνό καθάρισμα για Πάλας
Συνεχίζουν να πετούν… ψηλά οι «αετοί».

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε 2-0 κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, στο ματς που άνοιγε την 8η αγωνιστική της Premier League, κι ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αφεντικό στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς στο «Σέλχαρστ Παρκ» ήταν η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, που εν τέλει βρήκε δίχτυα με τον Μπολάσι στο 68ο λεπτό. Οι «baggies» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 89ο λεπτό ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα, όταν ο Καμπάιγ ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η αγωνιστική (8η)

Σαββάτο, 3/10 (17:00)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 2-0
(68' Μπολάσι, 89' Καμπάιγ αυτ.)

Άστον Βίλα-Στόουκ (17.00)
Μπέρνμουθ-Γουότφορντ
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ
Νόριτς-Λέστερ
Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (19:30)

Κυριακή, 4/10

Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Μαν. Γιουνάιτεντ (18:00)
Σουόνσι-Τότεναμ (18:00)

Η επόμενη (9η):

Σάββατο 17/10
Τότεναμ-Λίβερπουλ (14.45)

Τσέλσι-Άστον Βίλα (17.00)
Σίτι-Μπόρνμουθ
Σαουθάμπτον-Λέστερ
Έβερτον-Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ.-Σάντερλαντ
Κρ.Πάλας-Γουέστ Χαμ

Γουότφορντ-Άρσεναλ (19.30)

Κυριακή 18/10
Νιουκάστλ-Νόριτς (18.00)

Δευτέρα 19/10
Σουόνσι-Στόουκ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις εκτός για την Καλλονή!!

Χωρίς τρεις παίκτες θα υποδεχθεί η Καλλονή τη Βέροια, καθώς πέραν του ότι έμειναν εκτός οι Μάρκοβιτς, Βαλιός προέκυψε πρόβλημα και με τον Ελλακόπουλο.

Τρεις εκτός για την Καλλονή
Ο Θαλής Θεοδωρίδης περίμενε… ευχάριστα νέα από την τελευταία προπόνηση της Καλλονής πριν το ματς (4/10, 18:15) με τη Βέροια, αλλά μάταια.

Ο Μάρκοβιτς έκανε και πάλι αποθεραπεία ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Βαλιός φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην επιστροφή. Ωστόσο, είχε κι ένα απρόοπτο η σημερινή ημέρα. Ο Ελλακόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έμεινε εκτός, αλλά πιο πολύ για προληπτικούς λόγους.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων.

Τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή είναι:
Χογκ, Δαύκος, Ευαγγελιδάκης, Αντέτζο, Κρολ, Ούκα, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Σπυρόπουλος, Γιορέντε, Κειτά, Κλαντρούμπσκι, Σάμπα, Γεωργίου, Γιουκαρής, Καλτσάς, Μανούσος, Μπουρούς, Μπαργκάν.

Παράλληλα, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για τα εισιτήρια:

Ενημερώνουμε τους φιλάθλους μας πως αύριο Κυριακή, ημέρα του αγώνα με την Βέροια, θα προπωλούνται από τις 10:00 έως τις 14:00, από τα γραφεία της ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ, εισιτήρια για την αναμέτρηση. Προτρέπουμε τους φιλάθλους να παραλάβουν από νωρίς το εισιτήριό τους για να αποφύγουν τυχόν καθυστέρηση στα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Τα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης θα ανοίξουν στις 15:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν €10, €15 και €25.

Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν εισιτήριο για την αναμέτρηση με την Βέροια να προσέρχονται στα σημεία πώλησης με την ταυτότητά τους (ΑΔΤ) και τον αριθμό ΑΜΚΑ ο οποίος εφεξής θα είναι υποχρεωτικός για την αγορά του εισιτηρίου.

Στα σημεία πώλησης θα υπάρχουν και τα ειδικά έντυπα-δηλώσεις για την Κάρτα Φιλάθλου! Σας καλούμε να το παραλάβετε και να το φέρετε συμπληρωμένο στα γραφεία της ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.

Ζητούμε την κατανόηση των φιλάθλων που θα προσέλθουν στα εκδοτήρια ή στα άλλα σημεία (γραφεία) για την έκδοση εισιτηρίου καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος για την καταγραφή των στοιχείων και την έκδοση του ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου.

Προτρέπουμε τους φιλάθλους μας, για την αποφυγή ταλαιπωρίας, να προσέρχονται αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στις εισόδους καθώς ο έλεγχος και η ταυτοποίηση απαιτούν περισσότερο χρόνο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Προμηθέα ο Παπαπέτρου!!

Ο αδερφός του παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργος Παπαπέτρου ανακοινώθηκε από τον Προμηθέα.

Στον Προμηθέα ο Παπαπέτρου
Με την φανέλα του Προμηθέα στην Α2 θα αγωνιστεί φέτος ο Γιώργος Παπαπέτρου.

Ο 24χρονος γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

Η ανακοίνωση:

«Ο ΑΣΠ Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Γιώργο Παπαπέτρου για την αγωνιστική χρονιά 2015-16 και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του».

ΑΕΚ… on fire!

Βγάζοντας όλες τις αρετές της στο επιθετικό κομμάτι, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 93-70 του Απόλλωνα Πατρών σε φιλικό του ΟΑΚΑ. Ντεμπούτο για τον Καλαμπόκη, ποιοι δεν έπαιξαν.

ΑΕΚ… on fire
Με νίκη και μάλιστα εκ νέου εμφατική συνέχισε στα φιλικά της η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έχοντας κορυφαίους τους Γουόρεν με 19 πόντους και Μαυροκεφαλίδη με 17, επικράτησε εύκολα 93-70 του Απόλλωνα Πατρών, στο ΟΑΚΑ.

Ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα της Ένωσης έκανε ο Γιάννης Καλαμπόκης, ενώ ο Ζήσης Σαρικόπουλος δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους διότι αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα στο οσφύο (μέση). Θα επανέλθει κανονικά, βέβαια, στις προπονήσεις τη Δευτέρα. Φυσικά απόντες ήταν και οι Σάκοτα, Κάρτερ, Κατσίβελης, οι οποίοι είναι τραυματίες και δεν θα παίξουν ούτε στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 44-39, 60-50, 93-70

AEK (Ντράγκαν Σάκοτα): Παπαντωνίου 4, Σκραμπ 12 (4), Ουόρεν 19, Μωραϊτης 3 (1), Άτιτς 2, Παύλος 8 (2), Χέρστον 14, Καλαμπόκης 6, Mιλόσεβιτς 8 (1), Μαυροκεφαλίδης 17 (2).

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Θανάσης Παπαχατζής): Νιφόρας 7 (1), Αθανασούλας 10 (2), Πελεκούδας 2, Πάλμπλαντ 17 (4), Ντάνκαν 5 (1), Οικονομόπουλος, Μειγέρ 15 (2), Γουντς 5, Νικολόπουλος 9 (2).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αθανασιάδης: «Ξέρουμε τι σημαίνει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό»


Φτιαγμένος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έτοιμος για μάχη αν τον εμπιστευτεί ο Τούντορ στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Αθανασιάδης: «Ξέρουμε τι σημαίνει η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό»
Με πάθος και την βοήθεια του κόσμου ο Στέφανος Αθανασιάδης ελπίζει σε νίκη στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

«Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει μία αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε εμείς οι παλιοί και οι Έλληνες να βάλουμε στο κλίμα και τους νέους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως στο τέλος αυτής της αναμέτρησης θα είμαστε εμείς οι νικητές», είπε ο Έλληνας επιθετικός.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στη Nova:

Για τις σκέψεις του μετά το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά δώσανε το 100%. Θεωρώ αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαμε πετύχει μία μεγάλη νίκη».

Για το αν κρατάει κάποια πράγματα από την εμφάνιση κόντρα στους Γερμανούς: «Κρατάμε την συνολική εικόνα της ομάδας. Τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε αλλά και τον κόσμο που ήταν φανταστικός και συνεχίζουμε».

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει μία αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσουμε εμείς οι παλιοί και οι Έλληνες να βάλουμε στο κλίμα και τους νέους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω πως στο τέλος αυτής της αναμέτρησης θα είμαστε εμείς οι νικητές».

Για τους παράγοντες που μετράνε περισσότερο σε ένα ντέρμπι: «Σ’ αυτά τα παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει περισσότερο. Σημαντικό ρόλο παίζει η δύναμη και το πάθος. Ελπίζω με την βοήθεια και του κόσμου να είμαστε εμείς αυτοί που θα κερδίσουν».

Για το αν θεωρεί τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα σε Ντόρτμουντ και Άρσεναλ αξιόπιστα δείγματα για εξαγωγή συμπερασμάτων ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής: «Κακά τα ψέματα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικά. Στην Ελλάδα έχουμε ζήσει τέτοια ντέρμπι και ξέρουμε πως είναι. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος».

Για την μη χρησιμοποίηση του στο παιχνίδι της Πέμπτης και αν ήταν στην λογική της ξεκούρασης: «Μόνο ο προπονητής γνωρίζει. Ήταν δική του απόφαση και είναι δεκτή. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι».

Δίπλα στους μετανάστες ο ΠΑΟΚ!

Την ευαισθησία του στο θέμα των μεταναστών αποδεικνύει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μια σειρά από ενέργειες.

Δίπλα στους μετανάστες ο ΠΑΟΚ

Όπως έκανε γνωστό ο Δικέφαλος του Βορρά και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει να προσφέρει ένα ευρώ για κάθε εισιτήριο.

Την ίδια στιγμή σε συνεργασία με το Makedonia Palace θα συλλέξει ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

"Μετά την δωρεά ενός ευρώ για κάθε ένα εισιτήριο του αγώνα ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφέρει το ίδιο ποσό και στους επόμενους δύο εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας του Δικέφαλου, ποσό που θα διατεθεί σε ανθρωπιστικές – μη κυβερνητικές οργανώσεις. Παράλληλα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το Makedonia Palace οργανώνουν την άμεση συλλογή ρούχων και τροφίμων, καθώς και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη μας. Οι εθελοντές μπορούν να φέρνουν ό,τι επιθυμούν από τα παραπάνω, στη Θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας ή στην υποδοχή του ξενοδοχείου Makedonia Palace, από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου".

Η εξήγηση του Φέργκιουσον για την ατάκα που έθιξε παλιούς άσους της Γιουνάιτεντ!!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδωσε εξηγήσεις για την δήλωση πως είχε την ευκαιρία να δουλέψει μόνο με τέσσερις παίκτες παγκόσμιας κλάσης στα 27 χρόνια που ήταν προπονητής στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η εξήγηση του Φέργκιουσον για την ατάκα που έθιξε παλιούς άσους της Γιουνάιτεντ

«Αν γυρίσετε πίσω στον χρόνο θα δείτε πως όσο ήμουν στη Γιουνάιτεντ είχα φανταστικούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μου. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι εξαιρετικοί.

Υπήρχαν όμως κάποιοι που έκαναν την διαφορά, αυτό έκρινα. Όταν ήρθε ο Καντονά το 1993 έκανε την διαφορά. Ο Σκόουλς και ο Γκιγκς έμειναν για 20 χρόνια στην ομάδα κι αυτοί έκαναν την διαφορά για τον σύλλογο. Και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με απίθανες εμφανίσεις. Όπως όλοι ξέρουν είναι ο κορυφαίος μαζί με τον Μέσι»
, εξήγησε.

«Ποτέ δεν είπα ότι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν σκουπίδια. Είπα ότι όλοι τους ήταν εξαιρετικοί. Και κυρίως οι τέσσερις παίκτες που προανέφερα δεν κατάκτησαν μόνοι τους τίτλους. Ήταν η ομάδα που κέρδιζε τίτλους και είμαι περήφανος γι’ αυτό», πρόσθεσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκλονιστικά άτυχη η Μπαρτσελόνα!! (video)

Αν δεν σε θέλει η μπάλα ό,τι και να κάνεις γκολ δεν μπαίνει. Δείτε την απίστευτη χαμένη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Σεβίλλης.

Συγκλονιστικά άτυχη η Μπαρτσελόνα (video)












*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανησύχησαν με τον Τεβεκέλη!!

Λιποθύμησε στα γραφεία του ΠΑΟΚ σήμερα το μεσημέρι ο Μάλαμας Τεβεκέλης.

Ανησύχησαν με τον Τεβεκέλη
Ανησύχησαν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ σήμερα το μεσημέρι. Ο Μάλαμας Τεβεκέλης λιποθύμησε και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος στα θέματα διαιτησίας του Δικεφάλου του Βορρά είχε υποστεί ένα μικρό καρδιακό επεισόδιο.

Οι γιατροί τον υπέβαλλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα παραμείνει στο νοσοκομείο.

Πάντως επισημαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η γυναίκα του Τζόρτζεβιτς... τσουρουφλίζει!!

Ο Φίλπ Τζόρτζεβιτς πρόσφατα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Λάτσιο. Ωστόσο η γυναίκα του απασχολεί τα ιταλικά ΜΜΕ εδώ και καιρό. Από το καλοκαίρι, με τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο Ιnstagram.

Η γυναίκα του Τζόρτζεβιτς... τσουρουφλίζει!










inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα νέα «όπλα» του Ρομπέρτο!! (pic)

Τα γάντια με τα οποία θα ριχτεί στη «μάχη» του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πρόβαρε ο Ρομπέρτο.

Τα νέα «όπλα» του Ρομπέρτο (pic)










NEW GUNS ARE HERE!! and #RocknRoll baby!!✌️// new #Rinat collection 2015/16. #RJ16
Posted by Roberto Jimenez Gago on Saturday, October 3, 2015




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνοπλος για Παναιτωλικό ο Πανιώνιος!!

Την αποστολή του Πανιώνιου για την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανακοίνωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Πάνοπλος για Παναιτωλικό ο Πανιώνιος
Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις Ζαχαράκη, στο Δοκίμι Αγρινίου, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανιώνιου για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ανακοίνωσε την αποστολή των «κυανέρυθρων», η οποία αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές:

Παπαδόπουλος, Διούδης, Β. Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Πατσατζόγλου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Χαλκιαδάκης, Βιγιάλμπα, Μπουμάλ, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ, Μασούρας, Καθάριος, Αργυρόπουλος και Μπακασέτας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τεσσάρα» των νέων του Ολυμπιακού!!

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού νίκησε 4-0 αυτή του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας Κ-20.

«Τεσσάρα» των νέων του Ολυμπιακού!

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μεγαρίτη και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 66ο λεπτό με τον Πλέγα.

Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα μπόρεσαν να σκοράρουν άλλες δύο φορές μέχρι και τη λήξη του αγώνα. Στο 76ο λεπτό ο Ανδρούτσος έκανε το 3-0 κλέβοντας την μπάλα από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Έξι λεπτά αργότερα ο Βάρκας διαμόρφωσε το –τελικό- 4-0.

Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες έκαναν το 5x5 στο εφετινό πρωτάθλημα μη έχοντας δεχθεί κάποιο τέρμα στα παιχνίδια που έχουν δώσει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που βάφτηκαν με αίμα!! (pics/video)

Σαν σήμερα, στις 3 Οκτωβρίου του 1968, δέκα μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μεξικό, θα εκτελεστούν εν ψυχρώ εκατοντάδες διαδηλωτές νεαρής ηλικίας. Διαβάστε το θέμα του sport-fm.gr.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που βάφτηκαν με αίμα (pics/video)

Γράφει, ο Γιώργος Σπανομανώλης

Το Μεξικό ήταν η πόλη που επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, να αναλάβει την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1968.

Η πόλη του Μεξικό θα κερδίσει τη μάχη ανάμεσα σε Λυών, Ντιτρόιτ, και Μπουένος Άιρες και θα γίνει η πρώτη πόλη του τότε αναπτυσσόμενου κόσμου, που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική γιορτή.

Αυτό θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το φοιτητικό κίνημα της χώρας, που ήταν σαφώς επηρεασμένο από τα γεγονότα του Μαΐου του 1968 που είχαν πάρει οικουμενικές διαστάσεις, ούτως ώστε να διεκδικήσει τις ατομικές του ελευθερίες, που καταπατούνταν από το καθεστώς του Γκουστάβο Ντίας. Ο Ντίας που βρισκόταν ήδη στην εξουσία, για περίπου 40 χρόνια.

Στις 3 Οκτωβρίου του 1968, στην πλατεία «Τριών Πολιτισμών», στο Τλατέλολκο, θα γραφτεί η πράξη ενός μακελειού με περισσότερους από 350 διαδηλωτές φοιτητές να σκοτώνονται εν ψυχρώ και αδιακρίτως. Η υπόθεση θα συγκαλυφθεί, οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά δέκα μέρες αργότερα, αλλά η μαύρη σελίδα θα έχει ήδη γραφτεί με ανεξίτηλη μελάνη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Την ώρα που το καθεστώς του Ντίας, είχε επιτέλους στα χέρια του αυτό που ήθελε, τους αγώνες δηλαδή με τους οποίους θα έδειχνε στον κόσμο ότι η χώρα του είναι υπολογίσιμη δύναμη, ένα φοιτητικό κίνημα ξεσηκωνόταν και οργανωνόταν για να διεκδικήσει τα χαμένα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Με τα βλέμματα του κόσμου στραμμένα στο Μεξικό, χιλιάδες φοιτητές και μαθητές έβγαιναν στους δρόμους για να κάνουν γνωστά, όσα τους στερούσε το καθεστώς.

Το καλοκαίρι του 1968, οι δρόμοι του Μεξικό θα γεμίσουν από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την στέρηση των ατομικών τους ελευθεριών. Η κυβέρνηση, στο βωμό της ασφάλειας των αγώνων θα απαγορεύσει αρχικά τις συγκεντρώσεις και στη συνέχεια θα λάβει μέτρα καταστολής.

Στις 30 Ιουλίου θα σκοτωθούν σε διαδήλωση 10 άτομα, ενώ οι φυλακίσεις και οι βασανισμοί από τους «Γραναδέρος», το ειδικό σώμα που είχε δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό θα είναι καθημερινό φαινόμενο.

inner

Η κορύφωση και το μακελειό

Οι συγκεντρώσεις και οι κινητοποιήσεις θα φτάσουν στο ζενίθ τους, το φθινόπωρο του 1968.

Στις 2 Οκτωβρίου, φοιτητές, μαθητές, εργάτες και κάθε λογής νέοι άνθρωποι θα βγουν μαζικά στους δρόμους. Δεκάδες χιλιάδες κόσμος θα διαδηλώσει κατά των αγώνων, όμως το καθεστώς του Ντίας, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της CIA και των Αμερικανών, θα βάψει τη διαδήλωση με... αίμα.

inner

Δέκα μέρες πριν την τελετή έναρξης των αγώνων, στην πλατεία «Τριών Πολιτισμών», σχεδόν 20.000 νέοι άνθρωποι θα διαμαρτυρηθούν φορώντας κόκκινα γαρύφαλλα στο στήθος και φωνάζοντας το σύνθημα «δεν θέλουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δημοκρατία».

Η κυβέρνηση θα στείλει 5.000 οπλισμένους στρατιώτες στο χώρο με βαρύ οπλισμό, ενώ θα φροντίσει να κόψει ρεύμα και τηλέφωνο στα πέριξ της πλατείας. Το μακελειό δεν θα αργήσει να έρθει. Ένα ελικόπτερο θα εμφανιστεί στην πλατεία στις 18.10, την ώρα που άρχισε να σκοτεινιάζει, δίνοντας το σύνθημα για το «άρξασθε πυρ».

inner

Ελεύθεροι σκοπευτές που ήταν αγκυροβολημένοι στις ταράτσες των γύρω κτηρίων από νωρίς, σε μια κλειστή πλατεία, θα πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας πανικό και κυρίως... το θάνατο.

inner

Ο κόσμος προσπαθούσε να διαφύγει, αλλά η γενικότερη χωροταξία της πλατείας «Tres Cultures», θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Ακόμα και οι ιερείς στις γύρω εκκλησίες, αρνούνταν να ανοίξουν τις πόρτες, στις εκκλήσεις νέων, μανάδων και παιδιών, που έψαχναν καταφύγιο.

Οι νεκροί είναι χιλιάδες, ενώ η πλατεία θα γεμίσει με αίμα. Αίμα... νέων ανθρώπων, τα πτώματα των οποίων εξαφανίσθηκαν μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν, ότι τα πτώματα μετακινήθηκαν από την πλατεία με μπουλντόζες.

Η συγκάλυψη

Το μακελειό όμως την επομένη το πρωί ήταν σαν να μην έγινε. Σαν να ήταν ένα γεγονός φάντασμα που εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, μαζί με τα πτώματα που αποτελούσαν, ανθρώπινες αποδείξεις.

Η πλατεία είναι πεντακάθαρη, τα πτώματα εξαφανισμένα, -άλλωστε μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος ο πραγματικός αριθμός-, ενώ οι εφημερίδες θα παρουσιάσουν την επικαιρότητα σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

inner

Το BBC θα μεταφέρει την είδηση, κάνοντας λόγω για 25 μόλις νεκρούς ταραχοποιούς φοιτητές, που ήθελαν να βλάψουν τους αγώνες, παραποιώντας τα γεγονότα.

Στο βωμό της ασφάλειας των αγώνων, το καθεστώς Ντίας θα γράψει ίσως μια από τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ΔΟΕ κωφεύει, κλείνει τα μάτια και αποφασίζει οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά δέκα μέρες αργότερα, ενώ οι Αμερικάνοι φέρονται να βρίσκονται πίσω από το γεγονός.

Οι διαδηλώσεις στο Μεξικό θα παγώσουν τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας του φόβου, ενώ το θέμα θα κρυφτεί κάτω απ’ το χαλί μια για πάντα.
Το 1993, σε μια γωνιά της πλατείας θα στηθεί ένα μικρό μνημείο με ελάχιστα γραμμένα ονόματα, στη μνήμη των θυμάτων.

Οι τρύπες όμως από τις σφαίρες στα πλακάκια, θα μαρτυρούν ες αεί... το έγκλημα που έγινε.

Δείτε δύο συγκλονιστικά βίντεο
 
 
 


*Πηγή: sport-fm.gr*