Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Χάλασε" οριστικά του Χάβου!

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές, ραντεβού και διαπραγματεύσεις ο Αστέρας Τρίπολης δεν συμφώνησε τελικά με τον Μάκη Χάβο, ο οποίος ήταν ένας από τους στόχους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.
"Χάλασε" οριστικά του Χάβου!
Οι Αρκάδες προχωρούν στις επόμενες κινήσεις προκειμένου να κλείσει σύντομα ο κατάλληλος προπονητής και να επέλθει οριστική συμφωνία με τον άνθρωπο που θα αναλάβει τον πάγκο του Αστέρα.
Ήδη οι συζητήσεις με τους υποψήφιος έχουν ξεκινήσει και αυτή την στιγμή το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε προπονητή ο οποίος έχει εργαστεί σε πρωτάθλημα το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία της Ευρώπης.
Πηγή: arcadia-sports.gr

Αποδοκιμασίες για την εθνική Βραζιλίας

Οι αποδοκιμασίας για την εθνική Βραζιλίας δεν… άργησαν, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων της ομάδας από τον Μάνο Μενέζες. Το ποδόσφαιρο που παίζουν οι «καριόκας» δεν είναι αυτό που έχουν συνηθίσει οι βραζιλιάνοι οπαδοί και μετά το 0-0 κόντρα στην Ολλανδία, έχουν δημιουργηθεί ποικίλες αντιδράσεις.
Ωστόσο, ο Μενέζες τόνισε ότι δουλεύει με βάθος τριετίας, αφού ο μοναδικός στόχος της ομάδας και του ίδιου είναι να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2012, που θα πραγματοποιηθεί στη «χώρα του καφέ».
«Για να είμαστε το 2014 πανέτοιμοι πρέπει να δούμε κατάφατσα την πραγματικότητα. Θα μπορούσα να είχα επιλέξει πολύ πιο εύκολους αντιπάλους για την προετοιμασία μας και να κάναμε μόνο νίκες, που θα ενθουσίαζαν τους φιλάθλους. Ομως, έτσι θα ήταν σαν να κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας», τόνισε ο Μενέζες αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού.
Στο παιχνίδι κόντρα στους «οράνιε», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκοϊανία, οι Βραζιλιάνοι παρουσιάστηκαν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο και ήταν καλοί μόνο στο δεύτερο μέρος,
Οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, τόσο με τη λήξη του ημιχρόνου, όσο και με το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση.

«Έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις»

Με τους παίκτες του τα έβαλε ο Λευτέρης Σούμποτιτς στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Παλέ».
«Έτσι δεν μπορείς να κερδίσεις»
«Για να νικήσουμε έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά. Ούτε στο πρώτο ημίχρονο όταν προηγηθήκαμε με 11, δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση, στην άμυνα. Δεχτήκαμε από όλες τις φάσεις καλάθι και δεχτήκαμε σχεδόν 50 πόντους. Ετσι δεν μπορείς να κερδίσεις.
Είχαμε άγχος για πολλοστή φορά και δεν ξέρω γιατί. Μου είπαν ότι αυτό γίνεται από την αρχή της χρονιάς. Οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει την πίεση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Κάναμε ατομικές προσπάθειες και μας έλλειπε η συγκέντρωση», είπε αρχικά ο Σούμποτιτς.
Και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο 3ο και 4ο φάουλ του Μπάβτσιτς. Ο γιατρός μας είπε ότι σχεδόν σίγουρα δεν θα παίξει ο Σλούκας στο 5ο. Είναι ένα τράβηγμα που έχει για δύο εβδομάδες άρα φαίνεται ότι σήμερα τελείωσε.
Οι παίκτες παίζουν, εμείς καθόμαστε στον πάγκο όπως είπε ο Σούλης. Από αυτούς εξαρτώνται όλα. Δεχτήκαμε 14 πόντους με τον ίδιο τρόπο. Δεν φταίνε οι ψηλοί που μαρκάρανε τον Γκερτσέφσκι αλλά όλη η ομάδα. Βάλαμε 50 στο ημίχρονο αλλά δεχτήκαμε 42. Το 5ο θα φανεί ποίοι είναι μάγκες. Αυτά τα ματς τα παίρνουν οι μάγκες. Πιστεύω ότι η ομάδα μου έχει αρκετούς τέτοιους παίκτες».

Ύποπτο ακόμη και το ντέρμπι Μίλαν-Νάπολι!

Εννέα φετινά ματς της Serie A, μεταξύ των οποίων και το ντέρμπι κορυφής -τότε- της 28ης Φεβρουαρίου, ανάμεσα σε Μίλαν και Νάπολι, που έληξε 3-0 υπέρ των «ροσονέρι», είναι ύποπτα, όπως αποκάλυψε η εισαγγελία της Κρεμόνα!

Υπό έλεγχο τίθενται, επίσης, οι αγώνες: Ίντερ-Λέτσε (1-0), Μπρέσια-Μπολόνια (3-1), Τζένοα-Ρόμα (4-3), Κιέβο - Σαμπντόρια (0-0), Κατάνια - Κιέβο (1-1), Πάρμα - Μπάρι (1-2), Τζένοα - Κάλιαρι (0-1) και Λέτσε - Νάπολι (2-1).

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις τις προσεχείς ημέρες!

Καθημερινά γίνεται απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των, ήδη, εμπλεκομένων στο νέο σκάνδαλο στο calcio, αλλά κι εκείνων που μπορεί να… μπλέξουν στη συνέχεια!

Βαριά «καμπάνα» για Άρη

Με βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο Άρης από όσα συνέβησαν τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όσο και μετά την λήξη , αφού έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, κροτίδες, πυρσοί και άλλα αντικείμενα.

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε φανεί ότι θα κέρδιζε τον αγώνα , έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο τρεις κροτίδες. Οι διαιτητές δεν διέκοψαν τον αγώνα, αλλά αρκετοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν αυτή την ενέργεια.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης και ενώ αποχώρησαν από το γήπεδο οι παίκτες του Δικεφάλου ,δεχτήκαν επίθεση με πυρσούς και αντικείμενα.
Έτσι ο Άρης κινδυνεύει με βαριά τιμωρία την οποία και θα εκτίσει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Μαρκόπουλος : «Τώρα θέλουμε και την Ευρωλίγκα»

Σε πελάγη ευτυχίας ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την μεγάλη νίκη της ομάδας του που μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε :

"Οι παίκτες μου άντεξαν σε μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Ο κόσμος του Άρη έδωσε παλμό. Αυτή είναι η καλή εικόνα. Η άλλη εικόνα, ένα πολύ κακό γεγονός για την Θεσσαλονίκη είναι ότι σήμερα τα περισσότερα κανάλια δεν έλεγαν ότι γινόταν ματς Άρης-ΠΑΟΚ. Μιλούσαν μόνο για τον Ναδάλ και το Ολυμπιακός Παναθηναϊκός. Πρέπει η Θεσσαλονίκη να ενωθεί" τόνισε, ενώ για το "καθαρά" αγωνιστικό κομμάτι, τόνισε: "Οι παίκτες έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Παίξαμε πολύ καλά, στα περισσότερα στατιστικά στοιχεία υπερτερούσαμε. Δεν τελείωσε τίποτα, όλα τα παιχνίδια πάνε στον πόντο. Υπάρχει κούραση, θα είναι πολύ δύσκολο την Τετάρτη (8/6) το ματς. Οι παίκτες μου δεν είναι συνηθισμένοι να παίζουν έτσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα για να πάρουν τη νίκη".

Πρόσθεσε ακόμη ότι " όταν μπορείς να πάρει μία διαφορά σε ένα τέτοιο ματς είναι μεγάλη υπόθεση", ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το αν έδωσε ο ίδιος "απαντήσεις" στους επικριτές του, σχολίασε: "Αν περιμένει ο Μαρκόπουλος μετά από 30 χρόνια να δώσει διαπιστευτήρια είναι λάθος. Ο Άρης δεν άλλαξε τίποτα, εμείς αλλάξαμε... Το θέμα είναι οι παίκτες Ο προπονητής δεν είναι μάγος... Εδώ που φτάσαμε θέλουμε να το διεκδικήσουμε, αν και δεν το είχαμε στόχο αρχικά. Το θέμα είναι ποιος θα αντέξει την πίεση και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη".The Player

Άρης-ΠΑΟΚ 80-91

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ που καταφέρει να πετύχει το break και να κερδίσει μέσα στο Αλεξάνδρειο τον Άρη με    80-91
Η ομάδα του Δικεφάλου πέτυχε την ανατροπή καθως βρίσκονταν ακόμα και έντεκα πόντους πίσω στο σκορ, αλλά μες σοβαρότητα και πειθαρχία  έφτασε σε ένα θρίαμβο που του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο του.

Σοβαρός ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί με 7-14 , δείχνοντας την αποφασιστικότητα του για να διεκδικήσει την νίκη.  Οι κιτρινόμαυροι όμως ,μείωσαν σε 12-14  με τον Χαραλαμπίδη να αναλαμβάνει το σκοράρισμα.   Ο 34χρονος έχοντας σε αυτό το διάστημα ήδη δώδεκα πόντους(!) ισοφάρισε σε 18-18  στο 7΄της αναμέτρησης  και έτσι ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή για τις δυο ομάδες.  Η απάντηση του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν να επιλέξει την  «ζώνη»  για να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αυτό απέφερε καρπούς καθώς ο Άρης χρειάστηκε δυο λεπτά για να σκοράρει και να μειώσει σε 21-23 με τρίποντο του Μπράουν.  Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 23-24.

Το κρεσέντο του Χαραλαμπίδη

Η ομάδα του Δικεφάλου  ξεκίνησε και πάλι δυνατά το δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε με 23-28. Η συνέχεια όμως άνηκε στην άμυνα του Άρη που κράτησε χωρίς πόντο τους παίκτες του ΠΑΟΚ για δυόμισι λεπτά και έτσι οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν σε 28-28. Τότε όμως ο Μάρσαλ ανέβασε στροφές και  οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 28-35 . Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 18΄όταν και το σκορ ήταν 36-40. Τότε όμως έγινε η μεγάλη ανατροπή από τους κιτρινόμαυρους. Ο Σλούκας ευστόχησε σε τρίποντο  και ακολουθησε με δυο βολές ο Χατζηβρέτττας ισοφαρίζοντας σε 41-40. Ακολούθησε τεχνική ποινή στον Μαρκόπουλο  και ο Άρης προηγήθηκε μετά από αρκετή ώρα με 43-40. Λίγο πριν το τέλος ο Χαραλαμπίδης με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 48-42 και το ημίχρονο έληξε με 50-42 με  δυο εύστοχες βολές του Μπράουν.  Ο Χαραλαμπίδης με 19 πόντους ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο .

Ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει και σε ορισμένες  περιπτώσεις να αυξήσει την διαφορά που δημιούργησε. Χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ ανανέωνε τις επιθέσεις του και έτσι προηγήθηκε με 57-47 και λίγο αργότερα με 61-51. Σε αυτό το σημείο οι αμερικάνοι του ΠΑΟΚ (Ντόζιερ, Στίγγκερς και Μάρσαλ) προσπάθησαν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και μείωσαν σε 61-56 και λίγο πριν την λήξη του δεκαλέπτου το σκορ έγινε 62-60 και τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «γυρίσει» τον αγώνα  αλλά ο Μάρσαλ χρεώθηκε με 4ο  φάουλ  ,  ο Κρίστμας όμως έχοντας φτάσει τους 16 πόντους ισοφάρισε με τρίποντο σε 66-66 ,με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. 

Κυρίαρχος ο Δικέφαλος

Η τελευταία περίοδος έμελλε να είναι συγκλονιστική. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε  με την συμβολή του Μπούλιαν να προηγηθεί με 67-72 , καθώς ο Άρης δυσκολεύονταν να σκοράρει. Σ εαυτό το διάστημα ήρθε η ώρα του Γκετσέφσκι που έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 69-76  και είχε τον πρώτο λόγο για την νίκη.  Δυο λεπτά πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ έφτασε την διαφορά στους δέκα πόντους (70-80) .Ο Σλούκας τραυματίστηκε και αποχώρησε και ο Δικέφαλος προηγούνταν με 74-83 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Οι κιτρινόμαυροι μείωσαν σε 78-85 , ενώ υπολείπονταν 47 δευτερόλεπτα.  Ο  ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη με  80- 91 και έτσι όλα θα κριθούν στην έδρα του στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα.
 The Player

Σιγουριά στον Παναθηναϊκό για Βρύζα

Δεν ανησυχούν καθόλου στον Παναθηναϊκό για τον Ζήση Βρύζα, καθώς παρά την εμπλοκή του ΠΑΟΚ, έχουν τη διαβεβαίωση του ίδιου πως η προφορική του συμφωνία θα επισημοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών. Με την επιστροφή της Εθνικής από τις ΗΠΑ ο Βρύζας θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Γόντικα και ενδεχομένως και με τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Theplayer.gr θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και αμέσως θα πιάσει δουλειά.

Σίγουρα όλη αυτή η καθυστέρηση θορύβησε αρκετούς στον Παναθηναικό, όμως ο αρμόδια στελέχη της ΠΑΕ έλεγαν την Κυριακή σε όσους ρωτούσαν πως «το θέμα είναι τυπικό, ο Βρύζας είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα».

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον Βρύζα να έχει επικοινωνήσει με τον Φερέιρα και να έχουν μιλήσει για τα πρώτα ονόματα που υπάρχουν στη μεταγραφική λίστα και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουν για να ενισχυθεί άμεσα η ομάδα. Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός δεν θα κινηθεί έντονα για παίκτες από την ελληνική αγορά και πρώτος στόχος είναι να αποκτήσει παίκτες από την Πορτογαλία που γνωρίζει καλά ο 65χρονος προπονητής.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή του Βρύζα από το εξωτερικό, η έγκριση της πρόσληψης του από τη διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ και ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχουν πάει πίσω χρονικά, όμως, τα διοικητικά στελέχη αναφέρουν πως όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει.The Player
 

Απογοήτευσε ξανά η Αργεντινή

Ακόμη μια φιλική ήττα γνώρισε η εθνική Αργεντινής, αυτήν τη φορά από την Πολωνία με σκορ 2-1. Αγωνιζόμενη και πάλι με πολλούς αναπληρωματικούς (όπως στο 4-1 από τη Νιγηρία) πριν μερικές μέρες, η «αλμπισελέστε» έδειξε πως χωρίς τα μεγάλα της αστέρια δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Φερνάντο Μπελούτσι.

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους (το ματς διεξήχθη στη Βαρσοβία) στο 26’ ο Μιερζεγέβσκι, ενώ στις αρχές του δευτέρου μέρους ισοφάρισε ο Ρούμπεν. Οι Πολωνοί όμως, κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης στο 67’ χάρη σε τέρμα του Μπρόζεκ.

Υπόσχεση ανόδου από τις παίκτες της Δόξας

Αντιπροσωπεία έξι παικτών της Δόξας Δράμας συνοδευόμενοι από τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Αντώνη Κασδοβασίλη επισκέφτηκαν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και μοίρασαν διάφορα αναμνηστικά και μία μπάλα υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες. 

Οι Πακάλτσης, Χλωρός, Μπαξεβανίδης, Σιάκκας, Κάπελ και Σουλογάνης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλα τα παιδιά τα οποία τους ζήτησαν να τα δώσουν όλα στα πλέι οφ. Οι παίκτες της Δόξας Δράμας υποσχέθηκαν, ότι εφόσον ξεκινήσουν οι αγώνες κατάταξης, είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το όνειρο της ανόδου.The Player

Γερουλάνος: «Γεμάτο σκάνδαλα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»

Για τα πάρα πολλά σκάνδαλα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της απόφασης της ΕΠΟ.

Μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε: «Έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Θα πρέπει επιτέλους να βγουν τα πράγματα στην φόρα, σε ότι αφορά στα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι και η κίνηση του κ. Πιλάβιου είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι κάτι θετικό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς πιέζεται αυτή τη στιγμή από σκάνδαλα. Σκάνδαλα που είναι από ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι ναρκωτικά και όπλα στους Συνδέσμους οπαδών. Εμείς είπαμε πως εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα του χρόνου το πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά λεφτά, χωρίς κρατικά γήπεδα και χωρίς κρατική τηλεόραση».The Player

Παραδέχτηκε την δίκαιη ήττα του ο Φέντερερ!!

Την δίκαιη ήττα του παραδέχτηκε ο  Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια της απονομής του, καθώς τόνισε ότι ο Ράφαελ Ναδάλ τον κέρδισε «καθαρά».

«Συγχαρητήρια στον Ράφαελ, τον ευχαριστώ γιατί έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο τουρνουά. Αποδείχτηκε πως όσο καλά και να παίξω, έχω έναν εξαιρετικό αντίπαλο στο χωμάτινο γήπεδο. Πέρασα ωραία εδώ στο Roland Garros. 

Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για την άψογη διοργάνωση του τουρνουά και όσους έλαβαν μέρος και βοήθησαν να γίνουν ωραία παιχνίδια. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου», ήταν τα λόγια του Ρότζερ Φέντερερ, κατά τη διάρκεια της απονομής του Ελβετού τενίστα.

Κροτίδες, φωτοβολίδες και μετακίνηση οπαδών!!

"Μπαρούτι" μυρίζει η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, καθώς η είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού για προθέρμανση έδωσε το έναυσμα για ρίψη πάσης φύσεως κροτίδων και φωτοβολίδων από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Κροτίδες, φωτοβολίδες και μετακίνηση οπαδών
Μια φωτοβολίδα μάλιστα έφυγε από το προστατευτικό δίχτυ και προσγειώθηκε δίπλα από τη φυσούνα στις τελευταίες θέσεις της εξέδρας από τους φανατικούς φίλους του Παναθηναϊκού.
Οι άνδρες των ΜΑΤ έφυγαν από τη γωνία του ΟΑΚΑ και πήραν θέση μπροστά στους φανατικούς οπαδούς του Παναθηναϊκού που μεταφέρθηκαν δίπλα από τη φυσούνα για να έχουν άμεση... πρόσβαση στους παίκτες του Ολυμπιακού που προθερμαίνονται...
Ευτυχώς, οι περίπου 50 οργανωμένοι επέστρεψαν στις θέσεις τους , αφού πρώτα είπαν κάποια... γαλλικά στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Πήρε προπονητή, τώρα θέλει τεχνικό διευθυντή!!

Σε συζητήσεις με τον Ανδρέα Μπονόβα βρίσκεται η ΑΕΛ, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κόουλμαν, προκειμένου να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο επί τεχνικών θεμάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα..
Πήρε προπονητή, τώρα θέλει τεχνικό διευθυντή!
Ο 48χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, του Ηρακλή και του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιαννιώτης στην καταγωγή, είναι ατζέντης ποδοσφαιριστών αναγνωρισμένος από την ΕΠΟ και κατάγεται από την Ασφάκα Ιωαννίνων. Μάλιστα, ο εν λόγω μάνατζερ είχε συνεργαστεί με τους «βυσσινί» στο παρελθόν σε μεταγραφές.
Ο Ανδρέας Μπονόβας ήταν διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα το 2000 με προπονητή τότε τον Γιώργο Παράσχο. Με τα νέα του καθήκοντα, ο Μπονόβας, εφόσον αναλάβει θα ασκεί ουσιαστικό ρόλο στα θέματα προγραμματισμού για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο επί τεχνικών θεμάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
ΠΗΓΗ: aelole.blogspot.com

Ζλάταν: «Άλλα τρία χρόνια στη Μίλαν»

Σε διάψευση των σεναρίων που τον θέλουν να βρίσκεται σε επαφές με τη Ρεάλ Μαδρίτης, προχώρησε ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς, που υπογράμμισε την επιθυμία του να εξαντλήσει το συμβόλαιο του (τρία χρόνια ακόμα) με τους «ροσονέρι». Μιλώντας από τη Σουηδία που βρίσκεται ανέφερε: «Θέλω να περάσω άλλα τρία χρόνια στη Μίλαν. Είμαι καλά εδώ».
Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφερθεί ακόμα και στο «σκάνδαλο» που ξέσπασε με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία.
«Τα διάβασα όλα στις εφημερίδες. Μιλούν επίσης και για ένα αυτογκόλ μου αλλά δεν με ενδιαφέρει. Συνέβη επίσης όταν έπαιζα στη Γιουβέντους αλλά αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω και ελπίζω φυσικά ότι τίποτα δεν είναι αλήθεια».

Θετικός για Γιουνάιτεντ ο Νασρί!!


nasri

Ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί -αν οι συνθήκες το επιτρέψουν- στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε ο 23χρονος Γάλλος μέσος της Άρσεναλ Σαμίρ Νασρί, όπως τόνισε με δηλώσεις του, όπου υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους «κανονιέρηδες». Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν γνωρίζω ακόμη αν θα ανανεώσω το συμβόλαιό μου με την Άρσεναλ. Βρισκόμαστε σε στάδιο διαπραγματεύσεων. Αυτή τη στιγμή όμως δεν θέλω να μιλάω για το θέμα του συμβολαίου μου» δήλωσε ο Νασρί και αναφέρθηκε στη φημολογία που τον θέλει να σκέφτεται την επιλογή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Για το συγκεκριμένο, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ευσταθεί η συγκεκριμένη φημολογία και έπειτα θα μπορώ να το σκεφτώ».

Μομφή Ηρακλή στον Πιλάβιο!!

Προ ημερών είχαμε καταγράψει στο ρεπορτάζ για το σοβαρό ενδεχόμενο, ο Ηρακλής να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου. Αυτό δεν αποκλείεται τελικά να γίνει πράξη από τους ανθρώπους της ομάδας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί φυσικά να προσδιοριστεί χρονικά πότε ακριβώς θα γίνει και αν θα γίνει οριστικά πράξη, αλλά πλέον το ενδεχόμενο φαντάζει πολύ πιθανό.
Το παιχνίδι άλλωστε χοντραίνει… Συν τοις άλλοις, ο Ηρακλής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, βρέθηκε σ’ έναν κυκεώνα καταστάσεων, μετά από τις αποφάσεις της ΕΠΟ είτε ότι αφορά την αδειοδότηση με τις αποφάσεις των Οργάνων της, είτε ότι αφορά την… ασφαλιστική ενημερότητα. Ο Ηρακλής μετά από τις αποφάσεις αυτές έφτασε στο τέλμα.
Δεν έχει να κάνει με τα δυο μέτωπα
Βέβαια, η πρόταση μομφής, που θα κατατεθεί από την πλευρά του Ηρακλή στα Πειθαρχικά Όργανα της ΟΥΕΦΑ, δεν έχει να κάνει ούτε με την ασφαλιστική ενημερότητα, ούτε με την αδειοδότηση. «Έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και συνάμα η ΕΠΟ έχουν «σπάσει» τους κανόνες δικαίου, κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί», επισημαίνει χαρακτηριστικά στο «Μ» ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, που επιβεβαιώνει το θέμα και τη δυνατότητα, που υπάρχει να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο η ομάδα και συμπληρώνει με νόημα: «Υπάρχουν στοιχεία και μεθοδεύεται η στρατηγική από την πλευρά του Ηρακλή, η οποία ωστόσο θα επικυρωθεί τις επόμενες μέρες».
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται, ο Πιλάβιος έχει πάρει μηνύματα ότι θα εξεταστεί η υπόθεση. Το σίγουρο είναι πάντως, όπως τουλάχιστον γίνεται γνωστό, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Έρχεται μεγάλη μπόρα για τον ίδιο. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ασκείται ήδη πίεση στην ΟΥΕΦΑ και στο CAS για καθαίρεση του, μέσω της πρότασης μομφής.
«Έχουμε το δικαίωμα»
Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, θεωρεί ότι η κίνηση του Πιλάβιου στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας και η απόφαση για το «λουκέτο» έχει να κάνει και με τον Ηρακλή, με σκοπό να μην εξεταστούν οι εφέσεις από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Κι αυτό γιατί, μία ομάδα έχει δικαίωμα εντός 21 ημερών να καταθέσει προσφυγή στο CAS από την ημέρα που βγήκε η απόφαση, κάτι που είπε άλλωστε προ ημερών στο «Αθλητικό Metropolis».
Προφανώς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θέλει να περάσει αυτό το διάστημα, για να θεωρηθούν στη συνέχεια εκπρόθεσμες οι εφέσεις του Ηρακλή στο CAS, κι αφού πρωτίστως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα ελληνικά δικαστήρια. Ωστόσο, όπως λέει ο έγκριτος νομικός, που ήταν μάλιστα τις προηγούμενες μέρες στη Λοζάννη, αν η ΕΠΟ είναι κλειστή, τότε αυτόματα ο Ηρακλής μπορεί να πάει στο CAS. Έχει το δικαίωμα να πράξει κάτι αντίστοιχο: «Θα εξεταστούν οι εφέσεις, όπως και να έχει», τόνισε μεταξύ των άλλων στο «Μ».
Έρχεται στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης αναμένεται να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι αύριο. Ο έγκριτος νομικός βρίσκεται σ’ επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα και παράλληλα ήταν επίσης σε μία από τις συζητήσεις, που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας στα γραφεία της ΠΑΕ πριν από αρκετές μέρες. Όπως λέει ο ίδιος, υπάρχει μία… επικοινωνία και το ενδεχόμενο η ΠΑΕ Ηρακλής να συνεργαστεί μαζί του είναι σχεδόν οριστικό. «Είμαστε κοντά σε συμφωνία», επισημαίνει, ωστόσο αυτό προφανώς θα επικυρωθεί ή όχι με την έλευση του στη Θεσσαλονίκη της προσεχείς μέρες. Αφενός για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και αφετέρου για να μεθοδεύσουν την περαιτέρω στρατηγική, που θα ακολουθήσει η ομάδα στα αρμόδια Όργανα, πάντα φυσικά σε νομικό επίπεδο.

FOOTBALL LEAGUE: «Μακάρι να βγει σε καλό…»

Αναμφισβήτητα, η απόφαση της ΕΠΟ να κατεβάσει «ρολά» για 15 ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζει ουσιαστικά μόνο το πρωτάθλημα της Football League και δη τις ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέργιος Αναστασιάδης
Το «Μ» ζήτησε λοιπόν την άποψη τεσσάρων προπονητών που βιώνουν καθημερινά στο «πετσί» τους τη δυσκολία του να διατηρήσουν τους ποδοσφαιριστές τους σε ετοιμότητα εν όψει της έναρξης των αγώνων μπαράζ, με όλοι τους να συμφωνούν στο ότι οι κόποι τους και ο ιδρώτας τους δεν θα πάει χαμένος μόνο στην περίπτωση που το «λουκέτο» που επέβαλλε η ΕΠΟ έχει αποτέλεσμα ως την εξάλειψη όλων όσων «βασανίζουν» εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Προπονητής Δόξας Δράμας

«Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει. Αν πάντως όλο αυτό γίνεται για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση στο ποδόσφαιρο και να μπουν νέες βάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον, ας είμαστε εμείς τα θύματα. Όμως σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες. Σε όλες τις ομάδες που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ υπάρχει αβεβαιότητα. Ως προπονητές, δεν ξέρουμε τι να πούμε στους ποδοσφαιριστές. Προσωπικά βιώνω μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της προπονητικής μου καριέρας. Όλοι όμως στην ομάδα αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πάνω απ΄ όλα αγαπάμε την ομάδα. Δεν μπορούμε να διαφοροποιήσουμε κάτι οπότε συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να χαλαρώνουμε παρότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες αυτό δεν είναι εύκολο. Βέβαια, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα. Τι προγραμματισμό μπορεί να κάνει η ομάδα που θα ανέβει στην Σούπερ Λίγκα; Αρχές Ιουλίου θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Πότε θα προλάβουν να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές; Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που θα παραμείνουν στη Β΄ Εθνική»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Προπονητής Βέροιας

«Αν ο λόγος που αναβάλλονται συνεχώς τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, είναι να μπει επιτέλους μαχαίρι στην ανομία, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν όμως όλο αυτό γίνεται για το θεαθήναι, είναι ό,τι χειρότερο. Κατά καιρούς άλλωστε λέγονται πολλά για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στο ποδόσφαιρο, το ενδιαφέρον σιγά-σιγά φθίνει και καταλήγουμε δυστυχώς πάντα στην ίδια αφετηρία. Σίγουρα πάντως, οι ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, πληρώνουν το μάρμαρο. Καλούνται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω κλιματολογικών συνθηκών, να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Καλούμαστε από εβδομάδα σε εβδομάδα, να βρίσκουμε νέα κίνητρα. Όταν όμως η ημερομηνία έναρξης των αγώνων μπαράζ αναβάλλεται συνεχώς, τα κίνητρα στερεύουν. Εν κατακλείδι, αν είναι να ξεκινήσει τώρα η πολυδιαφημιζόμενη κάθαρση, ας είμαστε εμείς αυτοί που θα πληρώσουν. Ελπίζουμε όμως όλοι μας να δούμε αποτελέσματα, προκειμένου να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μας»
ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Προπονητής Πανθρακικού

«Ένα είναι σίγουρο. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Συνεπώς, αν είναι να βγει κάτι θετικό από την όλη ιστορία, ας κάνουμε υπομονή. Υπάρχει όμως μεγάλη ταλαιπωρία, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές. Μετά από έντεκα μήνες προπονήσεων και αγώνων, είναι πολύ κουρασμένοι. Η ουσία είναι πως ενώ φταίνε κάποιοι άλλοι, πρέπει εμείς να τραβήξουμε το κουπί. Αν κληθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με 30 ή 35 βαθμούς Κελσίου, δεν θα πρέπει να μιλάμε για πλέι οφ αλλά για παρωδία του ποδοσφαίρου. Ήδη το μυαλό των παιδιών ορισμένες ημέρες δεν είναι στην προπόνηση και αυτό είναι λογικό. Προσπαθούμε καθημερινά με τεχνάσματα να τους κρατήσουμε σε εγρήγορση και να τους δώσουμε κίνητρα. Το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και έναν μήνα και συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Επαναλαμβάνω όμως πως αν είναι να προκύψει κάτι καλό, ας υποστούμε εμείς όλη την ταλαιπωρία. Είναι πάντως γεγονός πως ανέκαθεν τις μικρότερες κατηγορίες δεν τις υπολογίζει κανείς και αυτό το έχω βιώσει τόσο ως προπονητής όσο και ως ποδοσφαιριστής»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ
Προπονητής Θρασύβουλου

«Τίποτα δεν μου προξενεί εντύπωση. Λίγο-πολύ, έχουμε βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να ξεκινήσει από το μηδέν. Να αποκτήσει και πάλι το ποδόσφαιρό μας αξιοπιστία. Είναι κρίμα για τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να δούμε όλο το θέμα καλοπροαίρετα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει να είναι ένα πλυντήριο μαύρου χρήματος. Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στους μπράβους, στην ιστορία με το στοίχημα, τις πλαστές ενημερότητες και τις τεράστιες οφειλές. Προσωπικά, σκέφτηκα ακόμα και να μην συνεχίσω ως προπονητής. Έχω κουραστεί απ΄ όλα αυτά. Η κατάσταση στην Β΄ Εθνική είναι τραγική και μας προβληματίζει όλους. Υπάρχει μια ασυνέπεια σε όλους τους τομείς. Μιλώντας πάντως για τη δική μου ομάδα, τον Θρασύβουλο, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με φακέλους, ενημερότητες και πλαστά έγγραφα. Σίγουρα βέβαια, έχουμε και εμείς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι απάνθρωπο για τους ποδοσφαιριστές να δώσουν έξι αγώνες υπό τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Έχουν πραγματοποιηθεί βέβαια στο παρελθόν αγώνες μπαράζ μήνα Ιούλιο, αλλά ποτέ ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών»
Πηγή: metrosport.gr

Έρχονται τα χρήματα της UEFA!!

Εντός των ημερών αναμένουν στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης την ειδοποίηση από την UEFA ότι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, είναι στο ταμείο της διοίκησης. Τα λεφτά από το «μάρκετ πουλ» του Europa League αναμένεται να φέρουν και εξελίξεις στον Άρη. Από το σημαντικό χρηματικό ποσό που θα έρθει στα ταμεία της ομάδας, πρέπει να σημειωθεί, πως ελάχιστα λεφτά θα μείνουν, αφού οι υποχρεώσεις «τρέχουν», όπως και οι δόσεις σε συμβόλαια, εφορία κτλπ.
Όπως και να έχει όμως θα είναι μια θετική ενέργεια η οποία θα φέρει και εξελίξεις. Πιο συγκεκριμένα, οι κίτρινοι αναμένουν τα συγκεκριμένα λεφτά της UEFA προκειμένου να καλυφθούν «τρύπες» αλλά και να αρχίσουν οι επαφές με παίκτες που αναζητείται η κατάλληλη… φόρμουλα για να λυθούν τα συμβόλαιά τους (βλ. Τσεζνάουσκις, Οριόλ).

Ελεύθερος και… ωραίος έρχεται ο Καστίγιο!!

Ελεύθερος και… ωραίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Νέρι Καστίγιο. Αυτό βγαίνει από το καθοριστικό ραντεβού του αδελφού και ατζέντη, Άλεξ Καστίγιο, με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου και τους ανθρώπους της Σαχτάρ.
Από την Τρίτη το απόγευμα ο 27χρονος ποδοσφαιριστής θα μπορεί να… δηλώνει ελεύθερος και θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την όποια πρόταση έχει στα χέρια του. Προς το παρών, ο Άρης είναι η ομάδα που έχει προτεραιότητα για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη θεωρώντας πως είναι… υπόχρεος απέναντι στους κίτρινους και τον Σάκη Τσιώλη για την ευκαιρία που του έδωσαν να παίξει ξανά στην Ευρώπη.
Στον Άρη αναμένουν και επίσημα τα «καλά νέα» για να προχωρήσουν στις τελικές συζητήσεις με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο πως υπάρχει ένα προσύμφωνο για διετή συμβόλαιο συνεργασίας και το οποίο εφόσον μέχρι την Τρίτη ανακοινωθεί το «διαζύγιό» του με την Σαχτάρ, θα ενεργοποιηθεί. Αυτό που μένει, πλέον, είναι να μπουν οι υπογραφές που θα επικυρώσουν το «διαζύγιο» μεταξύ των ουκρανών και του Νέρι Καστίγιο, ο οποίος, όπως φαίνεται, εξασφάλισε όσα, χρήματα των δεδουλευμένων, επιθυμούσε από τους Ουκρανούς, οι οποίοι με τη σειρά τους έμειναν ικανοποιημένοι σε ένα μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία που έγινε.
Η θετική εξέλιξη του «θέματος Καστίγιο» χαροποίησε ιδιαίτερα τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος με τη σειρά του άρχισε να κάνει σχέδια με τον 27χρονο μέσο επιθετικό στο μυαλό του και δη στα πλάνα του. Ήταν ένα θέμα που και ο ίδιος επιθυμούσε να έχει τόσο ευτυχή κατάληξη όσο γρήγορο τέλος, οπότε είναι λογικό να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Άλλωστε η θέση του Νέρι Καστίγιο στο νέο Άρης μόνο τυχαία και απλή δεν θα είναι. Ο 27χρονος θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, με τον Τσιώλη να θεωρεί πως οι τεράστιες δυνατότητες που έχει θα βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που θα θέσει η ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, δεν έχει φράγκο»!!

«Σκάνδαλα, ξέπλυμα, ναρκωτικά και όπλα». Αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ ξεκαθάρισε πως «εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα του χρόνου το πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά λεφτά, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση».
«Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, δεν έχει φράγκο»!
«Έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή δουλειά, επιτέλους να βγουν τα πράγματα στη φόρα, σε ότι αφορά τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι και η κίνηση του κ. Πιλάβιου προς αυτήν την κατεύθυνση είναι.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς πιέζεται αυτή τη στιγμή από σκάνδαλα, που είναι από ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι ναρκωτικά και όπλα στους συνδέσμους οπαδών.
Εμείς είπαμε εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα του χρόνου το πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά λεφτά, χωρίς κρατικά γήπεδα, χωρίς κρατική τηλεόραση», δήλωσε ο Γερουλάνος στην κρατική τηλεόραση.
 

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα επόμενα ματς της Εθνικής που θα κρίνουν την πορεία της στα προκριματικά του EURO.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Η νίκη με 3-1 επί της Μάλτας δεν είναι από τα ματς που θα μας μείνουν στο μυαλό για πολύ καιρό. Σε λίγα χρόνια θα το μνημονεύουμε μόνο και μόνο για τα πρώτα γκολ σε επίσημο ματς του Φετφατζίδη και το ντεμπούτο με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ούτε το καλό διάστημα της ομάδας του Σάντος θα θυμόμαστε στο πρώτο 45λεπτο, ούτε τη 15λεπτη... θαλασσοταραχή που μας έπιασε στο 2ο ημίχρονο, όταν και επιτρέψαμε στους Μαλτέζους να βάλουν ένα γκολ και να σημαδέψουν μία φορά το δοκάρι μας.
Το γκολ του Φετφατζίδη στο 63' περιόρισε τη μουρμούρα της εξέδρας και απάλλαξε την Εθνική μας από μερικά (έως πολλά) ακόμα λεπτά άγχους. Αυτό το γκολ ουσιαστικά έβγαλε και την... υποχρέωση της Εθνικής να μην γκελάρει απέναντι στον μικρό του ομίλου και μας έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουμε, ως οφείλαμε, στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας ξανά τους διώκτες μας. Για την κακή εικόνα του 2ου ημιχρόνου μια κουβέντα: είναι δύσκολο έως απίθανο μια ομάδα να μπορεί να τρέχει ακατάπαυστα στο τελευταίο ματς μιας ιδιαίτερα βεβαρημένης χρονιάς σαν και αυτή που χθες ολοκληρώθηκε.
Πηγή: sday.gr
Οσο κοινά παραδεκτό είναι αυτό, άλλο τόσο είναι και ό,τι ακολουθεί: τα εύκολα πλέον τελείωσαν. Η Εθνική μας με τη νίκη της απέναντι στη Μάλτα κέρδισε το δικαίωμα να πάει στο... φλογερό φινάλε από τη θέση του οδηγού. Για να παραμείνει εκεί, όμως, στα ματς με Ισραήλ, Λετονία, Κροατία, Γεωργία που ακολουθούν πρέπει να παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για γκρίνια και είναι δεδομένο ότι χθες η Εθνική παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Οφείλουμε, όμως, να πούμε από τώρα πως η επανάκτηση της κορυφής χθες δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από υποχρέωση για μία ομάδα που κυνηγά την πρωτιά. Στα ματς που ακολουθούν ο βαθμός δυσκολίας θα είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Μια …Ελλάδα «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα!!

Η Ελλάδα χτυπά στη καρδιά της … χώρας τη πλατεία Συντάγματος! Εδώ που δονείται η φωνή των «αγανακτισμένων» πολιτών οι οποίοι έχουν συρρεύσει από κάθε γειτονιά της επικράτειας με ότι μέσο διέθεταν. Η σημερινή ημέρα μάλιστα είναι γιορτινή καθώς σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου το κάλεσμα είναι πανευρωπαϊκό.


Με τους γνώριμους ήχους της άδειας κατσαρόλας, τα γνώριμα συνθήματα («έξω οι κλέφτες» κ.α.), τα ευφάνταστα αντικυβερνητικά πανό και τις εκκεντρικές και μη εμφανίσεις πολιτών, η καρδιά της Αθήνας χτυπά στον ρυθμό των «αγανακτισμένων» για δωδέκατη ημέρα. Το ίδιο σκηνικό φυσικά θέχει στηθεί και σε δεκάδες επαρχιακές πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Δεν υπάρχει Τουρκία για τον Σκόκο!!

Μπορεί οι Τούρκοι να επιμένουν πως ο Νάτσο Σκόκο την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην ομάδα της Εσκισεχίρ. Μπορεί τελευταίως, να θεωρούν ως δεδομένη ακόμα και την συμφωνία.

Όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όχι μόνο διότι ο τουρκικός σύλλογος δεν έχει καν προχωρήσει σε μια επίσημη πρόταση στην ΑΕΚ. Αλλά κυρίως διότι ο Νάτσο Σκόκο δεν θέλει ούτε να ακούει για το ενδεχόμενο μετακόμισης στο γειτονικό πρωτάθλημα. Εκείνο που έλεγε ο Αργεντινός στο περιβάλλον του, είναι πως αν φύγει από την ΑΕΚ θα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Όπου βήμα παραπάνω, βάλτε την μετακόμιση στο ιταλικό ή ακόμα και το γερμανικό πρωτάθλημα. Και μάλιστα αυτή η φιλοδοξία του Σκόκο, βγάζει ενδεχομένως και εκτός…συναγωνισμού και τους «μνηστήρες» του Αργεντινού από την Ρωσία. Παρόλο που αν μια ομάδα όπως είναι η Ζενίτ, με μόνιμη παρουσία στο Τσάμπιονς λιγκ, κατέθετε πρόταση, ενδεχομένως ο ποδοσφαιριστής να το έβλεπε διαφορετικά. Το ίδιο ίσως ισχύει και για μια από τις κλασικές δυνάμεις του τουρκικού ποδοσφαίρου. Όπως η Φενέρ ή η Γαλατά. Γενικά όμως, ο Σκόκο δεν θέλει να ακούει ούτε για την Τουρκία, ούτε για την Ρωσία.

Όσο για την ΑΕΚ, περιμένει να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μια πρόταση η οποία να καλύπτει τις απαιτήσεις που έχει θέσει. Οι κιτρινόμαυροι δεν θέλουν να πέσουν κάτω από τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ. Ήδη έχουν απορριφθεί δυο προτάσεις που ήταν ανάξιες λόγου, καθώς ήταν εξαιρετικά χαμηλές.
Πηγή: theplayer.gr

Κοντά σε Περότι η Γιουβέντους!!

Κοντά σε άλλη μία μεταγραφή φέρεται να βρίσκεται η Γιουβέντους, η οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει με τη Σεβίλλη για να αποκτήσει τον Ντιέγκο Περότι έναντι 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι «μπιανκονέρι» είναι αποφασισμένοι να ενισχυθούν σημαντικά ενόψει της νέας σεζόν υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε και φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους «Σεβιγιάνους» για τον παίκτη.

Ο 22χρονος Αργεντίνος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 και η ρήτρα αποδέσμευσής του ανέρχεται στα 48 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόλα αυτά, η Σεβίλλη εμφανίζεται διατεθειμένη να τον... αποχωριστεί για 16 εκατομμύρια ευρώ.

Ναδάλ Γκαρός!!

Για έκτη φορά στην καριέρα  του ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το Ρονάλντ Γκαρός , αποδεικνύοντας  ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στο χώμα. Ο Ισπανός τενίστας που  βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε του Ελβετού  και Νο. 3 στην κατάταξη , Ρότζερ Φέντερερ, με  3-1  σετ.  Αντίθετα ο Ελβετός  δεν θα καταφέρει να κατακτήσει για δεύτερη φορά  μετά το 2009 το συγκεκριμένο Grand Slam.

Στο πρώτο σετ ο, Φέντερερ, μπήκε πολύ πιο δυνατά   σε σχέση με τον Ναδάλ και έφτασε σε σημείο  να προηγείται με 5-2 games, δείχνοντας ότι θα κατακτήσει το πρώτο σετ , πιο εύκολα από όσο θα υπολόγιζε. Ωστόσο ο, Ναδάλ  βρήκε την ψυχολογική δύναμη και ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση , κατακτώντας το πρώτο σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ  ο Ισπανός ανέβασε συνέχισε την εξαιρετική του απόδοση, με την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε και δεν άφησε στον Φέντερερ να πάρει  μεγάλη διαφορά. Τελικά το δεύτερο σετ οδηγήθηκε στο tie break, καθώς ο Ελβετός στο τελευταίο game  ισοφάρισε σε 6-6. Ωστόσο στο tie break νικητής αναδείχθηκε ο Ναδάλ με 7-3 , κάνοντας το 7-6 στα games και το 2-0 στα σετ.

Το τρίτο σετ σαν σε επανάληψη του πρώτου ο Ναδάλ βρέθηκε να προηγείται του Ελβετού τενίστα με  4-2 games, όμως στο σημείο εκείνο φάνηκε η μεγάλη εμπειρία του Φέντερερ , οποίος κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι και να κατακτήσει το σετ μειώνοντας σε 2-1.

Στο τέταρτο  και τελευταίο σετ όπως αποδείχθηκε  το πήρε ο Ράφαελ Ναδάλ, όποιος σαν σε προπόνηση επικράτησε με 6-1 games του Φέντερερ. Μάλιστα ο Ελβετός στα τελευταία δύο games είχε πετάξει «λευκή πετσέτα», καθώς συνολικά και στα δύο  σημείωσε μόλις έναν πόντο. 

Σετ :3-1

Games: 7-5, 7-6(7-3),6-1

Φερέιρα: «Δέθηκα και αγάπησα το σύλλογο»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα και εξήγησε τους λόγους που έμεινε στον Παναθηναϊκό και τι ομάδα οραματίζεται για τη νέα περίοδο. Πιο αναλυτικά όσα είπε στο «Βημα της Κυριακής».

«Την περασμένη σεζόν ανέλαβα μια ομάδα στα μέσα του πρωταθλήματος, δίχως να έχω κάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία και την επιλογή των παικτών. Δεν ήταν δική μου ομάδα, αλλά προσπάθησα να τη διαχειριστώ σωστά και να βελτιώσω κάποια πράγματα. Πλέον θέλω να χτίσω τον δικό μου Παναθηναϊκό. Παρέμεινα στον Παναθηναϊκό γιατί δέθηκα και αγάπησα τον σύλλογο. Επίσης, μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις και θεωρώ ότι η αναδόμηση της ομάδας είναι μια τεράστια πρόκληση για εμένα. Στόχος μου είναι πάντα οι νίκες και θέλω να βγω νικητής και από αυτή τη δύσκολη αποστολή που έχω αναλάβει».

- Ποια θα είναι η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού την επόμενη σεζόν;

«Πρέπει να γίνει κατανοητό απ΄ όλους ότι είναι αναγκαίο να διαφοροποιήσουμε το προφίλ των ποδοσφαιριστών και του κλαμπ. Θέλουμε καλούς νεαρούς παίκτες με πλούσιο ταλέντο και φιλοδοξίες, οι οποίοι θα μπορέσουν άμεσα να προσφέρουν στον σύλλογο σε αγωνιστικό επίπεδο και μεταγενέστερα οικονομικά. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα, πρέπει να βρούμε αυτές τις ευκαιρίες προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τον Παναθηναϊκό».

- Με δεδομένο ότι επίκεινται σημαντικές αλλαγές στην ομάδα, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους φίλους του Παναθηναϊκού;

«Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση αυτή την περίοδο στον σύλλογο και στην Ελλάδα γενικότερα. Ωστόσο με την αγάπη, την αφοσίωση και την υποστήριξή τους, την ερχόμενη σεζόν θα δώσουμε μαζί μια μεγάλη μάχη για να έχουμε επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις. Ελπίζω να συνεχίσω να αξίζω την υποστήριξη των οπαδών του Παναθηναϊκού όπως τη βίωσα κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν».

Χωρίς Κεντίρα και Ρόλφες απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν!!

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Εθνικής Γερμανίας την Τρίτη απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Euro 2012 έμειναν Σάμι Κεντίρα και Σιμόν Ρόλφες λόγω μικροτραυματισμών.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε «μάχη με τον χρόνο» για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τελικά αγωνίστηκε στη νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας στη Βιέννη, αλλά το ιατρικό τιμ αποφάσισε να μην πιέσει παραπάνω τον παίκτη, όπως εξήγησε ο Γιόακιμ Λεβ:

«Χθες το απόγευμα αποφασίσαμε να μην συμπεριλάβουμε στην αποστολή τον Σάμι Κεντίρα γιατί έκανε ό,τι ήταν δυνατόν τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες για να παίξει απέναντι στην Αυστρία.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα και ο τραυματισμένος μυς είναι μια χαρά, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να μην παίξει».

Όσον αφορά τον Ρόλφες, αποκλείστηκε από την αποστολή λόγω τραβήγματος.

Στις θέσεις τους κλήθηκαν οι Λιούις Χολτμπάι και Σεμπάστιαν Ρούντι.

Γιορτή για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ!!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο PAOK Sports Arena η γιορτή των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και του προγράμματος PAOK Junior Basketball Program για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και εμπνευστής του PAOK Junior Basketball Program Νίκος Σταυρόπουλος στην σύντομη ομιλία του προς τους νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους τόνισε: «στόχος μας και αυτή τη χρονιά ήταν να μάθουν όλα τα νέα παιδιά σωστό μπάσκετ, να αποκτήσουν όλα τα εφόδια ώστε να φτάσουν κάποια στιγμή να στελεχώσουν και την πρώτη ομάδα. Πιστεύουμε ότι την επόμενη σεζόν θα είμαστε και πάλι όλοι εδώ και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Ακολούθησε ένας μικρός απολογισμός για όλα τα τμήματα υποδομής αγωνιστικά και μη από τον υπεύθυνο προπονητή Κώστα Μπελούλη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα διαγωνιστικά παιχνίδια και τις βραβεύσεις, ενώ το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το Summer Basketball Camp του ΠΑΟΚ που ξεκινά στο PAOK Sports Arena στις 20 Ιουνίου.
Στο All Star Game που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αθλητών που συμμετείχαν στο 1ο Εσωτερικό τουρνουά των Ακαδημιών, οι Μαύροι επικράτησαν με 125-117 των Ασπρων. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι προπονητές Βαλαβανίδης και Γκαβοτάσιος.
Οι συνθέσεις…
ΜΑΥΡΟΙ (Μπατής, Καραπιπερίδης): Κρκομπάμπιτς, Καλιεντζίδης, Βιδάλης, Μπαλτάκης, Σταγκίδης, Τσαπούτογλου, Τσιγαράς, Τσολαμανίδης, Φιλίππου, Καρανικόλας, Χ. Κυριακίδης, Μαβιλίδης, Πολυχρονίδης, Τζαβέλλας.
ΑΣΠΡΟΙ (Χατζηγεωργίου, Λέφα): Μ. Γεωργιάδης, Σεγκέλια, Κουκμάρης, ΓΡάσος, Πουλατσίδης, Ρουβάς, Τηλικίδης, Μ. Τριανταφυλλίδης, Τσιμπρής, Υφαντίδης, Γεωργίου, Καραγιάννης, Αναστασίου, Ντουλτσόγλου, Χορόζογλου.

Στα διαγωνιστικά παιχνίδια νικητές ήταν οι: Μαρία Παμπαλιάρη, Αλεξία Βουλώνη, Βασίλειος Τζαβέλας, Δάνης Τραπεζάνογλου και Δημήτρης Χρυσοβαλάντης Τσότσης.

Βραβεύτηκαν επίσης οι…

*Διεθνείς με την Εθνική παίδων αθλητές Αμπαράς, Λιάπης και Σπυρόπουλος.
*Τσιόγκας και Κλασίδης, επιλεγέντες στην προεθνική παμπαίδων
*Σταμολάμπρου και Αγγελίδου, αθλήτριες που συμμετέχουν στις Εθνικές ομάδες.
*Και οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο 1ο Εσωτερικό τουρνουά των ακαδημιών, δηλαδή οι γεννηθέντες 1998-00, Ασπρόμαυροι  (Αναστασίου, Γούναρης, Καρανικόλας, Κυρίτσης, Μπουμπόνας, Πολυχρονίδης, Προκοπίου, Τάσιος, Τζαβέλας) και οι γεννηθέντας 1994-97 Μαύροι (Ιατρόπουλος, Λαγός, Μεταξάς, Μποταρένγκο, Παπατσικουράκης, Σαρχοσίδης, Τηλικίδης, Τριανταφυλλίδης, Υφαντίδης).

Κλείνουν το δρόμο στους «Αγανακτισμένους»

Οι αρχικές προβλέψεις για το μέγεθος του κόσμου που θα μαζευτεί απόψε στο Σύνταγμα φαίνεται ότι προβλημάτισαν της αρχές και τις οδήγησαν σε αισχρές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή στην Τροχαία να εμποδίζει τα πούλμαν που έρχονται από την επαρχία για τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, γιατί προφανώς φοβούνται την οργή του κόσμου!

Πριν από λίγο οι επιβάτες τριών τουριστικών λεωφορείων που ξεκίνησαν από το Λουτράκι με προορισμό την πλατεία Συντάγματος υποχρεώθηκαν να σταματήσουν στον Ισθμό της Κορίνθου, αφού ο τροχονόμος τους είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά τους στην πρωτεύουσα !

Πηγή: prionokordela.gr

Μπας και ήταν "στημένο" αυτό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τη συντριβή από τη Νιγηρία με 4-1, ματς το οποίο είναι "ύποπτο", η Αργεντινή στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Κόπα Αμέρικα, έχασε με 2-1 και από την Πολωνία σε φιλικό στη Βαρσοβία.
Μπας και ήταν "στημένο" αυτό; (ΒΙΝΤΕΟ)
To σκορ άνοιξε στο 26` με δυνατό σουτ ο Μερτσεγιέφσκι, ενώ ο Μάρκο Ρούμπεν ισοφάρισε στο 47` για τους Αργεντινούς. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 67` ο Πάβελ Μπρόζεκ.








«Είναι θέλημα Θεού, ο Σκόκο να… τουρκέψει;» (ΦΩΤΟ)

Επιμένουν οι Τούρκοι για τον Νάτσο Σκόκο και το ενδιαφέρον της Εσκισεχίρ, η οποία έχει επαφές με τον Έλληνα μάνατζερ του Αργεντινού! Θεωρούνε δε τη μεταγραφή… τελειωμένη!
«Είναι θέλημα Θεού, ο Σκόκο να… τουρκέψει;» (ΦΩΤΟ)
Τούρκικα δημοσιεύματα εμμένουν στην πρόθεση της Εσκισεχίρ να εντάξει τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ στο δυναμικό της, τονίζοντας παράλληλα το σενάριο ανταλλαγής του Καραντενίζ! Και όχι μόνο αυτό θεωρούν τη μεταγραφή του Αργεντινού ως τελειωμένη υπόθεση!
«Μετά τους Γουεμπό(Μαγιόρκα) και Σκόκο, που «έκλεισαν», η Εσκισεχίρ πηγαίνει και για τον τρίτο επιθετικό που έχει βάλει στο στόχαστρό της, τον Κρις Μπόιντ (Μίντλεσμπρο)», αναφέρει το sakaryagazetesi.com.tr.
Παράλληλα το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Έλληνας εκπρόσωπός του «υδραυλικού» βρίσκεται σε επαφές με την Εσκισεχίρ», ενώ ο «Μπαντουχάν Καραντενίζ θα έρθει στην ΑΕΚ».
Υπενθυμίζεται βέβαια, ότι ο Σταύρος Αδαμίδης, σε πρόσφατη συνέντευξή του (στο aek-live.gr), είχε υποστηρίξει ότι είχαν έρθει προτάσεις για τον Σκόκο, καμία από αυτές όμως δεν ήταν συμφέρουσες για την ΑΕΚ!
Βέβαια, από την «Ένωση» τα τελευταία χρόνια έχουνε χαθεί παίκτες και παίκτες, χωρίς η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» να πάρει… φράγκο!
Συμφέρει όμως την ΑΕΚ να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του «υδραυλικού». Λέτε να επαληθευτεί για μία ακόμα φορά το γνωστό σενάριο και ο Σκόκο να… τουρκέψει;

«Σόλο… Χιμτσίνσκι, η Ρουμανία στα ύψη!»

Ύμνους για τον Φαμπιάν Χιμτσίνσκι, ο οποίος αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, παραθέτει η UEFA.
«Σόλο… Χιμτσίνσκι, η Ρουμανία στα ύψη!»
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα νέα ταλέντα ηλικίας κάτω των 17, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο Ρουμάνος επιθετικός της Ουνιρέα Άλμπα. Μάλιστα η UEFA τοποθετεί τον 17χρονο στράικερ στο Top 10!
Ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Εθνικής Ρουμανίας (U17) και ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχει σημειώσει ήταν κόντρα στην Τσεχοσλοβακία με προσωπική προσπάθεια, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να χτυπήσει την κορυφή στον όμιλό της!
«Ο Φαμπιάν Χιμτσίνσκι ήταν παραγωγικός στα προκριματικά! Ο παίκτης της Ουνιρέα Άλμπα έκανε μια καλή αρχή στην τελική φάση, όπου σκόραρε με ένα σόλο απέναντι στην Τσεχία. Ακόμα και εάν μείνει μόνος του στην επίθεση, είναι επικίνδυνος», αναφέρει το αφιέρωμα, το οποίο παραθέτει και δηλώσεις του νεαρού φορ.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τη λίστα της UEFA συμπληρώνουν οι: Λούκας Ζίμα (Τσεχία), Μίτσελ Βάισερ (Γερμανία), Τερενσέ Κονγκολό (Ολλανδία), Κίλε Εμπεσίλιο (Ολλανδία), Πάτρικ Όλσεν (Δανία), Αμπνταλάχ Γιαισιέν (Γαλλία), Γιον Λούνστρσαμ (Αγγλία), Νίκολα Νίνκοβιτς (Σερβία), Σαμέντ Γεσίλ (Γερμανία)!
 

«Δεν πάει πουθενά, θέλει Ολυμπιακό!»


Την επιθυμία του Γιάννη Φετφατζίδη να παραμείνει στον Ολυμπιακό, παρά το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων για την απόκτησή του, εξέφρασε ο μάνατζέρ του.
«Δεν πάει πουθενά, θέλει Ολυμπιακό!»
Ο Γιώργος Τσέλιος μιλώντας στο gazzeta.gr ανέφερε: «Ο Γιάννης δεν πάει πουθενά! Δεν έχει να κάνει με την ρήτρα του. Έχουμε μιλήσει μαζί για το θέμα αυτό και έχουμε πει πως θα μείνει στον Ολυμπιακό. Αυτό θέλει εκείνος. Να μείνει στον Ολυμπιακό και να καθιερωθεί. Θέλει επίσης να καθιερωθεί και στην Εθνική ομάδα. Μετά από έναν χρόνο θα το δούμε ξανά. Τότε θα μπούμε στην διαδικασία να συζητήσουμε για το μέλλον του».
Σχετικά με την εμφάνισή του κόντρα στην Μάλτα ο μάνατζέρ του υποστήριξε: «Για μένα δεν έχει τόση σημασία ότι έβαλε δύο γκολ. Έχει σημασία ότι έβαλε το πρώτο και το τρίτο σε ένα σημαντικό ματς και ενώ η Ελλάδα προηγείτο με 2-1 και ήθελε και άλλο τέρμα για να της φύγει το άγχος. Είχε καλή απόδοση. Γενικά τα άκρα της Εθνικής πήγαν καλά. Εκτός από τον Γιάννη και ο Νίνης είχε καλή παρουσία και αυτό θεωρώ πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την κατάκτηση της νίκης».

«Ο λαός θυσιάζεται, εσείς τον δηλητηριάζετε»

Τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης «ανθύπατων» της τρόικας για την επιτήρηση του έργου των ελληνικών υπουργείων διαψεύδει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της την Κυριακή για «επικίνδυνη παραπληροφόρηση που διαμορφώνει κλίμα σύγχυσης».

«Ο λαός θυσιάζεται, εσείς τον δηλητηριάζετε»
«Όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, την στιγμή που και υπουργικά στελέχη απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τοποθέτησης «επιτρόπων» στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η κυβέρνηση «καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες «πληροφορίες» για «ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία», είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί «κατοχής» στην Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, αγώνα», σημειώνει η ανακοίνωση, «στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση».

Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η «παραπληροφόρηση είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος», η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα, τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Πηγή: Tanea.gr

Στην… έξοδο ο Κυργιάκος

Παρελθόν θα αποτελέσει από την Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι ο Σωτήρης Κυργιάκος σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα.

Στην… έξοδο ο Κυργιάκος
Συγκεκριμένα, η “DailyStar” αναφέρει πως ο Έλληνας αμυντικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Κένι Νταγκλίς για την επόμενη περίοδο και για αυτό θα αποχωρήσει.

Βέβαια, δεν θα είναι ο μόνος που θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους «κόκκινους». Μαζί με τον Κυργιάκο την πόρτα της εξόδου θα περάσουν και οι Ινσούα, Γιοβάνοβιτς, Ενγκόγκ, Ντεγκέν, Κοντσέσκι και Τζόουνς.

"Πολύ σοβαρό το πλάνο του ΠΑΟΚ"

Ο Λάζλο Μπόλονι δήλωσε πως δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με τον ΠΑΟΚ, πλην όμως χαρακτήρισε "πολύ σοβαρό" το πλάνο του "Δικεφάλου".
"Πολύ σοβαρό το πλάνο του ΠΑΟΚ"
"Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη συζήτηση που είχαμε, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ο ΠΑΟΚ μου παρουσιάστηκε με ένα πολύ σοβαρό πλάνο", τόνισε στην ιστοσελίδα "ziare.com"

Στασιμότητα στο θέμα του προπονητή!

Πρόβλημα έχει προκύψει στη συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με τον Μάκη Χάβο. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν αυτός στον οποίο στράφηκε η διοίκηση της αρκαδικής ομάδας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της παραμονής της στη Σούπερ Λίγκα. 

Στην επαφή που είχαν οι δύο πλευρές υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία κι έτσι όλα έδειξαν ότι οι θα σφραγίσουν τη συνεργασία τους. Ομως στις συζητήσεις που έγιναν στη συνέχεια, όταν μπήκαν σε επιμέρους θέματα, άρχισε να φαίνεται διάσταση, με τη διοίκηση να κρίνει ως υπερβολικές τις απαιτήσεις του. 

Ετσι, το θέμα προς το παρόν έχει μείνει στάσιμο και αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολο αν τελικά ο Χάβος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα. Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουν οι δύο πλευρές.  
Πηγή: theplayer.gr

«Χίντινκ... από Σεπτέμβρη»

Μέχρι τον... Σεπτέμβρη θα πρέπει να περιμένει η Τσέλσι αν θέλει να φέρει στον πάγκο της τον Γκους Χίντινκ, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του προπονητή της Εθνικής Τουρκίας, Τσες φαν Νιουβενχούιζεν.

Το όνομα του Χίντινκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για να αντικαταστήσει τον Κάρλο Αντσελότι, ενώ υποψήφιοι είναι και οι Άντρε Βίγιας-Μπόας και Μάρκο φαν Μπάστεν.

Παρόλα αυτά, ο μάνατζερ του Ολλανδού εξήγησε ότι αν οι «Μπλε» θέλουν να προσλάβουν τον πελάτη του, θα πρέπει να περιμένουν, καθώς δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία τουλάχιστον για τα επόμενα 2 ματς:

«Ο Γκους φεύγει αύριο για διακοπές και μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα βρίσκεται στον πάγκο της Τουρκίας τον Σεπτέμβριο για τα ματς με Καζακστάν και Αυστρία. Αυτό λέμε εμείς, αυτή είναι η θέση του».

Τα δύο ματς του Σεπτεμβρίου είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία που βρίσκεται στην 3η θέση του 1ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2012 και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του ζήτησε να ξεκαθαρίσει δημόσια τη θέση του.

«Πάντα λέει τα ίδια πράγματα - τίποτα συγκεκριμένο. Αλλά επίσης δεν ακούς από αυτόν `Όχι, δεν πάω πουθενά` θα μείνω με την εθνική ομάδα της Τουρκίας», εξήγησε εκπρόσωπος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 
Πηγή: theplayer.gr

Κατσικάς: «Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του»

Ο Γιώργος Κατσικάς είναι από τους παίκτες του Ηρακλή, που βρίσκεται πολλά χρόνια στον Σύλλογο. Πέρσι, του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έστειλε με την αγωνιστικότητα του και την παρουσία του τα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Δυο χρόνια συμβόλαιο

Αποδείχθηκε βέβαια άτυχος, αφού η ρήξη προσθίου χιαστού τον υποχρέωσε να μείνει για ένα διάστημα 5-6 μηνών εκτός αγωνιστικής δράσης. Έχουν περάσει περίπου 3,5 μήνες από εκεί την… αποφράδα μέρα για τον ίδιο και φυσικά από τότε έχουν γίνει πολλά. Ο Ηρακλής βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και τελικά με αποφάσεις των επιτροπών της ΕΠΟ, σε απόλυτη συνάρτηση με την Λίγκα βρέθηκε στη «Football League». Ο Γιώργος Κατσικάς είναι «περιουσιακό στοιχείο» του Ηρακλή. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, που συνεχίζει καθημερινά την αποθεραπεία του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό, έχει δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα.

«Δύσκολες στιγμές…»

Το «Μ» επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να πληροφορηθεί το πώς βιώνει και αντιμετωπίζει ο ίδιος την όλη κατάσταση, αυτή που έχει δημιουργηθεί για τον Ηρακλή. «Όπως όλοι οι παίκτες ψάχνονται να δουν τι θα γίνει με την… επόμενη μέρα, έτσι και εγώ. Τι να πει κανείς; Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Για δεύτερη φορά στα χρονικά, υποβιβάζεται η ομάδα για λόγους μη αγωνιστικούς», λέει αρχικά ο Γιώργος Κατσικάς και συνεχίζει. «Είναι σίγουρα πολύ κρίσιμες οι στιγμές. Είναι δύσκολες… και τα λόγια θα έλεγα περισσεύουν», ήταν οι κουβέντες, που βγήκαν από το στόμα του.

«Κανείς δεν θέλει την Β΄ Εθνική »

Τι σκέφτεται ωστόσο να κάνει ο ίδιος; Πώς το αντιμετωπίζει; Φάνηκε από τα λόγια του και τις κουβέντες του, ότι δεν έχει πάρει καμία απόφαση. Ο ίδιος ήταν να συζητήσει την επέκταση του συμβολαίου του με την ΠΑΕ, μετά από την επέμβαση. Ωστόσο, όλα αυτά που συνέβησαν με την αδειοδότηση και με την ενημερότητα, το…. Πήγαν πολύ πίσω, με συνέπεια να μη γίνει καθόλου τελικά.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι έχει δυο χρόνια συμβόλαιο, αλλά και το ότι πώς ο ίδιος πιστεύει να παραμείνει, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από πολλά. «Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του», δηλώνει αρχικά όσον αφορά τη σχετική ερώτηση και συνεχίζει τις σκέψεις του. «Δεν είμαι απόλυτος. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν. Μας είχαν πει ότι θα μιλήσουν από την ομάδα, κάποια στιγμή, αλλά δεν έχουμε μιλήσει. Εγώ έχω δυο χρόνια ακόμη συμβόλαιο. Θα περιμένω τις εξελίξεις. Δεν μπορώ να κάνω εγώ κάτι γι’ αυτό. Πιστεύω να παραμείνω στην ομάδα. Αυτό πιστεύω, αλλά λέω και πάλι πώς αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά, διότι δεν γνωρίζουμε ακόμη τι θα γίνει με την ομάδα. Που θα παίζει, πώς θα παίζει. Κανείς δεν θέλει να παίζει στη Β’ εθνική. Έτσι, δεν είναι; Κανείς, αλλά πιστεύω να παραμείνω…», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατσικάς.
 

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο Φογκτς!!

Το γεγονός ότι έπεσε θύμα επίθεσης καταγγέλλει ο Μπέρτι Φογκτς.

Ο Γερμανός τεχνικός της Εθνικής Αζερμπαϊτζάν, σε δηλώσεις του ενόψει του αγώνα στο Μπακού με τη Γερμανία για τα προκριματικά του EURO 2012, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε επίθεση που δέχθηκε από τρεις άγνωστους άντρες, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία και πλέον βρίσκεται σε συνεννόηση με τους δικηγόρους του για να δει ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

Πάντως, ο Φογκτς, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής και στην Εθνική Γερμανίας, τελεί υπό αμφισβήτηση εδώ και πολύ καιρό, αφού το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί κάκιστη πορεία στα προκριματικά του EURO, είναι πλέον τελευταίο στον 1ο όμιλο και μάλιστα προχτές ηττήθηκε 2-1 από το Καζακστάν, για το οποίο ήταν η πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, είναι θέμα χρόνου η απόλυσή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας.
 

Φιλικές νίκες για Παραγουάη, Κίνα, Αυστραλία!!

Φιλικών αναμετρήσεων συνέχεια την Κυριακή! Η Παραγουάη πέρασε με επιτυχία το πρώτο τεστ ενόψει του Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας με 2-0 της Βολιβίας, ενώ η Αυστραλία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, παίρνοντας τη νίκη με 3-0. Νίκη και για την Κίνα, 1-0 το Ουζμπεκιστάν.

Καλές εντυπώσεις άφησε η Παραγουάη στο πρώτο της τεστ λιγότερο από έναν μήνα πριν το Κόπα Αμέρικα, καθώς πήρε τη νίκη με 2-0 σε βάρος της Βολιβίας. Ο Λούκας Μπάριος άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 71` ο Φεντερίκο Σανταντέρ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόσουα Κένεντι που πέτυχε δύο γκολ, η Αυστραλία πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη της επί της Νέας Ζηλανδίας, αυτή τη φορά με 3-0 στην Αδελαΐδα. Ο Κένεντι «χτύπησε» στο 10ο και το 59ο λεπτό, ενώ τον θρίαμβο των «Καγκουρό» ολοκλήρωσε ο Τζέιμς Τρόιζι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ψάχνουν λύση για το υπεράριθμο ρόστερ!!

Κοντά στην πραγματοποίηση των πρώτων του μεταγραφικών κινήσεων βρίσκεται ο Ολυμπιακός και σύντομα θα ανακοινωθεί ο πρώτος παίκτης που θα αποκτηθεί. Μόλις συμβεί αυτό, οι «ερυθρόλευκοι» θα φτάσουν τους 40 ποδοσφαιριστές, καθώς αυτή την στιγμή μετρούν 39 παίκτες στο ρόστερ. Για αυτό τον λόγο οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Εντουάρντο Μαθία έχουν ξεκινήσει τα σχέδια επί χάρτου για να μπορέσουν να βρουν μια λύση για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και είτε αυτοί να δοθούν δανεικοί, είτε να πωληθούν, είτε να λύσουν τα συμβόλαιο τους. Κάτι που αποτελεί πρόβλημα.

Ας δούμε όμως τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Από το ρόστερ που έκλεισε τη σεζόν συνεχίζουν οι Ν. Παπαδόπουλος, Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Ουρτάδο, Γ. Παπαδόπουλος, Ριέρα, Βάντερσον, Λεάντρο, Πάντελιτς, Τζιμπούρ και Ρόμενταλ.

Οσον αφορά στους ποδοσφαιριστές που είχαν δοθεί δανεικοί, ο Λεονάρντο θα επιστρέψει από τη Βραζιλία και θα είναι παρών στο πρώτο ραντεβού των Πειραιωτών στις 4 Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, ενώ ο Ντάρμπισιρ δεν αποκλείεται να μείνει τελικά στην Μπέρμιγχαμ, αφού τις τελευταίες ώρες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Αγγλία, σχετικά δημοσιεύματα. 
Επίσης, παραμένουν ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» οι Μήτρογλου, Γκαλίτσιος,  Νέμεθ,  Μονιάκης,  Παπαδήμας,  Κρητικός, Βαλεριάνος, Σταμόγιαννος, Βασιλόγιαννης, Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης,  Παπάζογλου,  Σουμπίνιο και Επστάιν. 

Αν προσθέσουμε σε όλους τους παραπάνω και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα, τον Φρανθίσκο Χαβίτο, αλλά και την πρώτη μεταγραφή που αναμένεται να ανακοινωθεί, τότε συμπληρώνεται η λίστα των 40 ποδοσφαιριστών! Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δανεικούς δεν συμπεριλάβαμε τον Ντιόγκο, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει παραχωρηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο στη Σάντος και αν δεν γίνει χρήση της οψιόν αγοράς θα πρέπει και αυτός να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Βλέποντας όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές, το μεγάλο ερώτημα, πάντως, είναι πως θα μπορέσει να διαχειριστεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε ένα τόσο μεγάλο ρόστερ, την ώρα που θέλει μάξιμουμ 23-24 ποδοσφαιριστές. Πάντως, ούτε ο «Τσινγκούρι», αλλά ούτε και ο Εντουάρντο Μαθία, δείχνουν να ανησυχούν, καθώς φαίνεται ότι έχουν στο μυαλό τους τι θα κάνουν με τους περισσότερους από τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα.

Κατορθώματα 20 μηνών!!

Ποικίλες αντιδράσεις στους χρήστες του διαδικτύου έχει προκαλέσει ένα νέο βίντεο από το «κανάλι του πρωθυπουργού» που διατηρεί στο youtube.

Στο βίντεο, το οποίο υπάρχει και στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, προβάλλονται τα κατορθώματα της κυβέρνησης τους 20 μήνες που βρίσκεται στην εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

Κοντά σε νέα προσθήκη ο Παναιτωλικός!!

Ο σχεδιασμός του Παναιτωλικού για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα τον βρει στη Super League, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως οι Αγρινιώτες θα προχωρήσουν στην απόκτηση τουλάχιστον δέκα παικτών, προκειμένου να δημιουργήσουν όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστικό ρόστερ.

Καθημερινά στα γραφεία των «καναρινιών» φθάνουν πολλά ονόματα ποδοσφαιριστών τα οποία εξετάζονται λεπτομερώς, ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι μεταγραφικοί στόχοι και να ξεκινήσουν οι επαφές μαζί τους.  

Δεν αποκλείεται μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα να υπάρξει και ανακοίνωση για την απόκτηση παίκτη.

Ο Νοβίτζκι και η σχέση του με τον Τζέισον Τέρι!!

Λίγο πριν από τον τρίτο τελικό κόντρα στη Χιτ ο Ντιρκ Νοβίτζκι κλήθηκε να μιλήσει για τη σχέση του με τον Τζέισον Τέρι, με τον οποίο αρκετές φορές έχουν έρθει σε αντιπαράθεση. "Θα έλεγα πως αγαπώ και μισώ τον Τέρι. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και αυτό συμβαίνει γιατί ο ένας βασίζεται στον άλλο" τόνισε ο Γερμανός πάουερ φόργουορντ των Μάβερικς και πρόσθεσε: "Μιλάμε πολύ κατά τη διάρκεια των αγώνων και έχουμε διαφορετικές απόψεις. Έχουμε όμως μεγάλο κίνητρο να φτάσουμε στην κορυφή και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε". 

Κατασκόπευσαν τον Σαλπιγγίδη απο το Ανόβερο!!

Άνθρωποι της ομάδα του Ανόβερου παρακολούθησαν τον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Μάλτα. Η προσοχή τους ήταν στραμμένη στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη , καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρον τους για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Ο Σαλπιγγίδης μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει είχε όμως καλή απόδοση. Οι Γερμανοί αναζητούν τον αντικαταστάτη του Ιτάι Σλέχτερ  και όπως έχει δηλώσει  ο τεχνικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, ο Γιοργκ Σμάντκε , «δεν μας είναι αδιάφορος ο Σαλπιγγίδης»

Έτσι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει επίσημη πρόταση για τον παίκτη του Δικεφάλου από την γερμανική ομάδα  και θα φανεί αν τελικά θα προχωρήσει η υπόθεση.
Επίσης το ματς της Εθνικής μας παρακολούθησαν και άλλοι σκάουτερ από διάφορες ομάδες του εξωτερικού, οι οποίοι ενδιαφέρονται και για άλλους Έλληνες παίκτες.
Πηγή: theplayer.gr

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Ολυμπιακό Βόλου!!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση προς την οικογένεια του Νίκου Παπαχρήστου, μετά τον άδικο και πρώορο χαμό του.

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου είναι πιο φτωχή έπειτα από τον άδικο και πρώορο χαμό του Νίκου Παπαχρήστου. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια στην οικογένεια του. Ο Νίκος Παπαχρήστου θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Ένας… Πουαρό για τον Ολυμπιακό Βόλου!!

Ο φερόμενος ως υποψήφιος τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, ο Βέλγος Φρανκ Ντουρί, έχει κάτι… κοινό με τον διάσημο συμπατριώτη του ντετέκτιβ!
Ένας… Πουαρό για τον Ολυμπιακό Βόλου!
Η Άγκαθα Κρίστι μπορεί με τη φαντασία της να δημιούργησε έναν από τους πιο γνωστούς ντετέκτιβ στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, τον Βέλγο Ηρακλή Πουαρό, όμως ο Ντουρί είναι υπαρκτό πρόσωπο και με προϋπηρεσία στην αστυνομία!
Συγκεκριμένα, ο 54χρονος Ντουρί μέχρι τον Μάρτιο του 2007 δούλευε στη βελγική αστυνομία (!), παράλληλα με την ενασχόληση του με την προπονητική, καθώς ήταν στον πάγκο της Ζούλτε Βάρεγκεμ!
Πέρα από την πλάκα, ο Ντουρί θεωρείται ο αναμορφωτής της Ζούλτε Βάρεγκεμ, την οποία ανέλαβε το 2001 από την Γ` κατηγορία του Βελγίου και τη σεζόν 2004-05 την ανέβασε στην 1η κατηγορία, ενώ την επόμενη σεζόν την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου!
Πέρσι το καλοκαίρι ανέλαβε τη Γάνδη, η οποία φέτος τερμάτισε 3η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά στα πλέι οφ τερμάτισε 5η χάνοντας το εισιτήριο για το Europa League, ενώ ο Ντουρί απολύθηκε.