Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τα επόμενα ματς της Εθνικής που θα κρίνουν την πορεία της στα προκριματικά του EURO.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Η νίκη με 3-1 επί της Μάλτας δεν είναι από τα ματς που θα μας μείνουν στο μυαλό για πολύ καιρό. Σε λίγα χρόνια θα το μνημονεύουμε μόνο και μόνο για τα πρώτα γκολ σε επίσημο ματς του Φετφατζίδη και το ντεμπούτο με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ούτε το καλό διάστημα της ομάδας του Σάντος θα θυμόμαστε στο πρώτο 45λεπτο, ούτε τη 15λεπτη... θαλασσοταραχή που μας έπιασε στο 2ο ημίχρονο, όταν και επιτρέψαμε στους Μαλτέζους να βάλουν ένα γκολ και να σημαδέψουν μία φορά το δοκάρι μας.
Το γκολ του Φετφατζίδη στο 63' περιόρισε τη μουρμούρα της εξέδρας και απάλλαξε την Εθνική μας από μερικά (έως πολλά) ακόμα λεπτά άγχους. Αυτό το γκολ ουσιαστικά έβγαλε και την... υποχρέωση της Εθνικής να μην γκελάρει απέναντι στον μικρό του ομίλου και μας έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουμε, ως οφείλαμε, στην κορυφή της βαθμολογίας, προσπερνώντας ξανά τους διώκτες μας. Για την κακή εικόνα του 2ου ημιχρόνου μια κουβέντα: είναι δύσκολο έως απίθανο μια ομάδα να μπορεί να τρέχει ακατάπαυστα στο τελευταίο ματς μιας ιδιαίτερα βεβαρημένης χρονιάς σαν και αυτή που χθες ολοκληρώθηκε.
Πηγή: sday.gr
Οσο κοινά παραδεκτό είναι αυτό, άλλο τόσο είναι και ό,τι ακολουθεί: τα εύκολα πλέον τελείωσαν. Η Εθνική μας με τη νίκη της απέναντι στη Μάλτα κέρδισε το δικαίωμα να πάει στο... φλογερό φινάλε από τη θέση του οδηγού. Για να παραμείνει εκεί, όμως, στα ματς με Ισραήλ, Λετονία, Κροατία, Γεωργία που ακολουθούν πρέπει να παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Δεν υπάρχει καμία διάθεση για γκρίνια και είναι δεδομένο ότι χθες η Εθνική παρατάχθηκε με πολλές απουσίες. Οφείλουμε, όμως, να πούμε από τώρα πως η επανάκτηση της κορυφής χθες δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από υποχρέωση για μία ομάδα που κυνηγά την πρωτιά. Στα ματς που ακολουθούν ο βαθμός δυσκολίας θα είναι σαφώς μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: