Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

FOOTBALL LEAGUE: «Μακάρι να βγει σε καλό…»

Αναμφισβήτητα, η απόφαση της ΕΠΟ να κατεβάσει «ρολά» για 15 ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επηρεάζει ουσιαστικά μόνο το πρωτάθλημα της Football League και δη τις ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέργιος Αναστασιάδης
Το «Μ» ζήτησε λοιπόν την άποψη τεσσάρων προπονητών που βιώνουν καθημερινά στο «πετσί» τους τη δυσκολία του να διατηρήσουν τους ποδοσφαιριστές τους σε ετοιμότητα εν όψει της έναρξης των αγώνων μπαράζ, με όλοι τους να συμφωνούν στο ότι οι κόποι τους και ο ιδρώτας τους δεν θα πάει χαμένος μόνο στην περίπτωση που το «λουκέτο» που επέβαλλε η ΕΠΟ έχει αποτέλεσμα ως την εξάλειψη όλων όσων «βασανίζουν» εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Προπονητής Δόξας Δράμας

«Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όλους. Δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει. Αν πάντως όλο αυτό γίνεται για να υπάρξει επιτέλους κάθαρση στο ποδόσφαιρο και να μπουν νέες βάσεις ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον, ας είμαστε εμείς τα θύματα. Όμως σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζουμε τεράστιες δυσκολίες. Σε όλες τις ομάδες που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ υπάρχει αβεβαιότητα. Ως προπονητές, δεν ξέρουμε τι να πούμε στους ποδοσφαιριστές. Προσωπικά βιώνω μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της προπονητικής μου καριέρας. Όλοι όμως στην ομάδα αγαπάμε αυτό που κάνουμε και πάνω απ΄ όλα αγαπάμε την ομάδα. Δεν μπορούμε να διαφοροποιήσουμε κάτι οπότε συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς να χαλαρώνουμε παρότι με αυτές τις καιρικές συνθήκες αυτό δεν είναι εύκολο. Βέβαια, προκύπτουν και άλλα ερωτήματα. Τι προγραμματισμό μπορεί να κάνει η ομάδα που θα ανέβει στην Σούπερ Λίγκα; Αρχές Ιουλίου θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Πότε θα προλάβουν να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές; Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που θα παραμείνουν στη Β΄ Εθνική»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Προπονητής Βέροιας

«Αν ο λόγος που αναβάλλονται συνεχώς τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, είναι να μπει επιτέλους μαχαίρι στην ανομία, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν όμως όλο αυτό γίνεται για το θεαθήναι, είναι ό,τι χειρότερο. Κατά καιρούς άλλωστε λέγονται πολλά για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν στο ποδόσφαιρο, το ενδιαφέρον σιγά-σιγά φθίνει και καταλήγουμε δυστυχώς πάντα στην ίδια αφετηρία. Σίγουρα πάντως, οι ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ, πληρώνουν το μάρμαρο. Καλούνται σε μια δύσκολη περίοδο λόγω κλιματολογικών συνθηκών, να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Καλούμαστε από εβδομάδα σε εβδομάδα, να βρίσκουμε νέα κίνητρα. Όταν όμως η ημερομηνία έναρξης των αγώνων μπαράζ αναβάλλεται συνεχώς, τα κίνητρα στερεύουν. Εν κατακλείδι, αν είναι να ξεκινήσει τώρα η πολυδιαφημιζόμενη κάθαρση, ας είμαστε εμείς αυτοί που θα πληρώσουν. Ελπίζουμε όμως όλοι μας να δούμε αποτελέσματα, προκειμένου να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μας»
ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
Προπονητής Πανθρακικού

«Ένα είναι σίγουρο. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Συνεπώς, αν είναι να βγει κάτι θετικό από την όλη ιστορία, ας κάνουμε υπομονή. Υπάρχει όμως μεγάλη ταλαιπωρία, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές. Μετά από έντεκα μήνες προπονήσεων και αγώνων, είναι πολύ κουρασμένοι. Η ουσία είναι πως ενώ φταίνε κάποιοι άλλοι, πρέπει εμείς να τραβήξουμε το κουπί. Αν κληθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με 30 ή 35 βαθμούς Κελσίου, δεν θα πρέπει να μιλάμε για πλέι οφ αλλά για παρωδία του ποδοσφαίρου. Ήδη το μυαλό των παιδιών ορισμένες ημέρες δεν είναι στην προπόνηση και αυτό είναι λογικό. Προσπαθούμε καθημερινά με τεχνάσματα να τους κρατήσουμε σε εγρήγορση και να τους δώσουμε κίνητρα. Το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και έναν μήνα και συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Επαναλαμβάνω όμως πως αν είναι να προκύψει κάτι καλό, ας υποστούμε εμείς όλη την ταλαιπωρία. Είναι πάντως γεγονός πως ανέκαθεν τις μικρότερες κατηγορίες δεν τις υπολογίζει κανείς και αυτό το έχω βιώσει τόσο ως προπονητής όσο και ως ποδοσφαιριστής»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ
Προπονητής Θρασύβουλου

«Τίποτα δεν μου προξενεί εντύπωση. Λίγο-πολύ, έχουμε βιώσει ανάλογες καταστάσεις. Ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να ξεκινήσει από το μηδέν. Να αποκτήσει και πάλι το ποδόσφαιρό μας αξιοπιστία. Είναι κρίμα για τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, να βιώνουν τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να δούμε όλο το θέμα καλοπροαίρετα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει να είναι ένα πλυντήριο μαύρου χρήματος. Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στους μπράβους, στην ιστορία με το στοίχημα, τις πλαστές ενημερότητες και τις τεράστιες οφειλές. Προσωπικά, σκέφτηκα ακόμα και να μην συνεχίσω ως προπονητής. Έχω κουραστεί απ΄ όλα αυτά. Η κατάσταση στην Β΄ Εθνική είναι τραγική και μας προβληματίζει όλους. Υπάρχει μια ασυνέπεια σε όλους τους τομείς. Μιλώντας πάντως για τη δική μου ομάδα, τον Θρασύβουλο, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με φακέλους, ενημερότητες και πλαστά έγγραφα. Σίγουρα βέβαια, έχουμε και εμείς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι απάνθρωπο για τους ποδοσφαιριστές να δώσουν έξι αγώνες υπό τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Έχουν πραγματοποιηθεί βέβαια στο παρελθόν αγώνες μπαράζ μήνα Ιούλιο, αλλά ποτέ ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών»
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: