Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ: Με τις... μάσκες στο πρόσωπο για την πρόκριση!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους διεθνείς που έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας στην Ουκρανία και βγήκαν από το αεροπλάνο φορώντας τις προστατευτικές μάσκες, λόγω των κρουσμάτων γρίπης που ταλανίζουν τη χώρα. Δείτε τις φωτογραφίες της άφιξης της Εθνικής στην Ουκρανία.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό φωτογραφικό αφιέρωμα όλοι οι διεθνείς αλλά και το υπόλοιπο τιμ της Εθνικής βγήκε με μάσκες από το αεροπλάνο. Μπορείτε να διακρίνετε ακόμα ανάμεσα τους και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο που έχει συνοδέψει την αποστολή στο Ντόνετσκ. Μόνο ο Ότο Ρεχάγκελ φαίνεται να είναι πιο “ψύχραιμος”, καθώς ήταν ο μόνος που εθεάθη με τη μάσκα κατεβασμένη.

Οι Έλληνες διεθνείς θα προπονηθούν την Τρίτη στις 19:00 στο γήπεδο “Ντόνμπας Αρίνα”, όπου θα διεξαχθεί την Τετάρτη το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Γερμανός τεχνικός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο (σ.σ. Τρίτη) στις 18:30 στον ίδιο χώρο. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/11, 3:05)

Μάρκες: «Απώλεια για το Μεξικό ο θάνατος του Ντε Νίγκρις»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σοκαρισμένος με την είδηση του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις εμφανίστηκε ο Ράφαελ Μάρκες. «Δεν περίμενα τέτοιου είδους νέα. Παίξαμε μαζί στην εθνική και ο θάνατός του αποτελεί τεράστια απώλεια για το ποδόσφαιρο και γενικότερα για το Μεξικό», τόνισε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά την οικογένεια του εκλιπόντος επιθετικού της Λάρισας, ο διεθνής σέντερ μπακ προτίμησε να τους στείλει: «Μια τεράστια αγκαλιά».

Ντουντού: «Προκαλεί απορία ο θάνατος του Ντε Νίγκρις»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ερώτημα που έχουν όλοι όσοι έχουν πληροφορηθεί το θάνατο του επιθετικού της Λάρισας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, έκανε και ο Ντουντού. Πώς συνέβη αυτό και σε τι οφείλεται; Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε στην «globoesporte» και αποκάλυψε ότι η απώλεια του Μεξικανού αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης στου Ρέντη.

«Όταν άνοιξα την τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, όλα τα κανάλια μιλούσαν για τον θάνατο του Ντε Νίγκρις. Όταν πήγα για προπόνηση, όλοι μιλούσαν για αυτό. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα που να συζητιέται», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος και πρόσθεσε:

«Δεν είναι συχνό φαινόμενο ένας αθλητής να πεθαίνει ξαφνικά μόλις στα 31 του χρόνια. Αυτό έχει προκαλέσει απορία και ο κόσμος θέλει να μάθει τι τον σκότωσε»!


ΛΑΡΙΣΑ: Παθολογικά αίτια του καρδιοαναπνευστικού συστήματος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε παθολογικά αίτια του καρδιοαναπνευστικού συστήματος οφείλεται ο θάνατος του Αντόνιο Ντε Ντίγκρις, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στον Τύπο ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία.

Λίγο μετά την έξοδο του από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο γιατρός ανακοίνωσε πως υπήρξε μια βλάβη του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, ωστόσο για αν υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα ίσως χρειαστεί να περάσει ακόμα και ένας μήνας.

Γρίπη και ο Πέκοβιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H νέα γρίπη έχει «χτυπήσει» τρεις φορές τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό και τώρα ήταν η σειρά παίκτη του Πρωταθλητή Ευρώπης και νταμπλούχου Ελλάδος Παναθηναϊκού να προσβληθεί από τη νέα γρίπη. Ο Νίκολα Πέκοβιτς υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν ότι είναι θετικός στη γρίπη τύπου Α και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου δέκα ημέρες.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται:

«Ο παίκτης παρακολουθείται από το γιατρό της ομάδας του Παναθηναϊκού, ειδικό αθλητίατρο Σταύρο Χάντζο, είναι απύρετος και σήμερα το απόγευμα θα επανεξεταστεί.

Ο Πέκοβιτς περνά τα συμπτώματα σε ήπια μορφή και είναι τέτοια που να προκαλούν περαιτέρω ανησυχία.

Η ομάδα απόντος του Μαυροβούνιου θα επιστρέψει στις προπονήσεις σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανελλήνιο την Τετάρτη (18/11, 9μ.μ., ΕΤ1) στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας»

Θέλει Σισόκο η Μπάγερν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Γλυκοκοιτάζει» τον Σισόκο της Τουλούζ ο Λουίς Φαν Γκααλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», η Μπάγερν Μονάχου μπήκε στο παιχνίδι της απόκτησης του νεαρού ταλαντούχου και αναμένεται να γίνει... ντέρμπι μέχρι να πάρει μεταγραφή για κάποια ομάδα.

Ο 20χρονος μέσος μετακινήθηκε στην γαλλική ομάδα το 2007 και από τότε έχει αγωνιστεί συνολικά σε περισσότερα από 70 παιχνίδια.
Οι εμφανίσεις του έχουν τραβήξει τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, μεταξύ των οποίων είναι η Λυών και η Τότεναμ. Μάλιστα, οι Άγγλοι είχαν καταθέσει πρόταση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είχε απορριφθεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νεαρός μέσος της Τουλούζ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2013.

700.000 άτομα στην "απεργία" για Κασάνο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Mήνυμα ελήφθη; Πιθανότατα ναι... Την περασμένη Κυριακή ο δημοσιογράφος Μαουρίτσιο Μόσκα έκανε έκκληση στον κόσμο -μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής "Guida al campionato" αλλά και άρθρου του στην ιστοσελίδα "Sportmediaset.it"- να ταχθεί υπέρ της κλήσης του Αντόνιο Κασάνο στην Εθνική Ιταλίας.

Ο τρόπος ξεχωριστός: στα πρώτα πέντε λεπτά της φιλικής αναμέτρησης της "σκουάντρα ατζούρα" με την Ολλανδία, ο κόσμος θα έπρεπε να γυρίσει την πλάτη του στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και να επιλέξει ένα άλλο κανάλι και να συντονιζόταν μόνο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών.

Η ανταπόκριση που βρήκε ο δημοσιογράφος-φαν του επιθετικού της Σαμπντόρια ξεπέρασε σίγουρα κάθε προηγούμενο αν αναλογιστεί κανείς τα νούμερα τηλεθέασης που βγήκαν στη δημοσιότητα την επομένη του αγώνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα της Auditel (κάτι σαν τη δική μας AGB) περίπου 6.381.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν από την αρχή το προτελευταίο φιλικό της Ιταλίας πριν το Μουντιάλ 2010, ενώ έπειτα από το 5ο λεπτό το νούμερο ανέβηκε στα 7.053.000, με τη διαφορά των 700.000 ατόμων να είναι χαρακτηριστική.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η μοναδική μορφή διαμαρτυρίας για την επιλογή του Μαρτσέλο Λίπι να αφήσει εκτός για μία ακόμα φορά τον Κασάνο, αφού αρκετά πανό υπέρ του "Φανταντόνιο" έκαναν την εμφάνισή τους στην Πεσκάρα ενώ και ένας θαυμαστής του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (φώτο).

Κανού: «Θα αποσυρθώ μετά το Μουντιάλ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Νιγηρίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προανήγγειλε ο Νουάνκο Κανού.

Ο 33χρονος επιθετικός, σε δηλώσεις του μετά τη νίκη-πρόκριση 3-2 της ομάδας του επί της Κένυας, τόνισε πως δεν μπορεί να παίζει ως τα… 50, ανακοινώνοντας την απόφασή του να σταματήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Θα αποσυρθώ μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορώ να παίζω μέχρι τα 50. Έχω φτάσει ψηλά και ο στόχος μου είναι να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστώ τον Θεό που τελικά και έπειτα από όλη αυτή την μάχη, όλες τις δυσκολίες και την σκληρή δουλειά φτάσαμε εδώ», ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής Νιγηρίας, ο οποίος φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο από το 1994, έχοντας 79 συμμετοχές και 13 γκολ.

Μάλιστα, ήταν μέλος της «χρυσής» Νιγηρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ συμμετείχε στα Μουντιάλ του 1998 και 2002.

Ο Κανού μίλησε και για το νικηφόρο παιχνίδι με την Κένυα, λέγοντας: «Η Κένυα έχει μια πολύ καλή ομάδα. Αγωνίστηκε καλά, αλλά είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη. Παρά την πίεση, ξέραμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ήταν απλά θέμα χρόνου. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να τα πάμε καλά».

Η Mercedes αγοράζει τη Brawn GP


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Mercendes αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα την αγορά του 75% της Brawn GP, με τη μετονομασία της τελευταίας σε Mercedes GP. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αν η Mercedes σπάσει το συμβόλαιο της με τη McLaren, ωστόσο, φήμες υποστηρίζουν ότι αυτό έχει ήδη συμβεί.

Όσον αφορά τους πιλότους που θα επανδρώσουν την νέα ομάδα, Νικ Χάϊντφελντ και Τζένσον Μπάτον, φαίνεται να είναι οι υποψήφιοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Η Brawn GP, θα μείνει στην ιστορία της Φόρμουλα 1, ως η ομάδα που στο ντεμπούτο της έκανε το νταμπλ, κατακτώντας το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και των πιλότων με εκπρόσωπο, τον Τζένσον Μπάτον.

Κονσεϊσάο: «Όλοι μια γροθιά για τον κοινό σκοπό»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι μία δύσκολη μέρα για μένα καθώς πήρα την απόφαση να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Οφείλω πάντως να ευχαριστήσω το Θεό για ότι κατάφερα να κάνω. Έπαιξα πολλά χρόνια επαγγελματικά ποδόσφαιρο και νιώθω γεμάτος», ανέφερε αρχικά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να εξηγήσει τους λόγους που τον έκαναν να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να γίνει αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Και συνέχισε: «Κατάφερα να κατακτήσω 11 τίτλους, έξι στην Πορτογαλία και πέντε στην Ιταλία. Να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και κάποιους από τους διοικητικούς που έχω συνεργαστεί. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για την οικογένεια μου που με στήριξε σε αυτά τα δύσκολα χρόνια κυρίως εκτός Πορτογαλίας. Όπως επίσης και τους γονείς μου που δεν είναι πια μαζί μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους που συνεργάστηκε είτε αρμονικά, είτε λιγότερο αρμονικά, σε όλες τις χώρες που έπαιξα ποδόσφαιρο. Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο και στο δ.σ. του ΠΑΟΚ για την τεράστια τιμή που μου κάνανε, να πάρω αυτή την θέση.

Με τον τρόπο αυτό θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και θα κάνω ότι είναι δυνατό για να περάσω στο νέο δρόμο που χαράσω στη ζωή μου, προσπαθώντας να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες, όπως συνέβη και στο ποδόσφαιρο».

Για το πότε πήρε την απόφαση: «Αυτές οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε μία στιγμή. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις. Η ομάδα του ΠΑΟΚ θεώρησε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή. Κι εγώ θεώρησα ότι πολύ καλώς έγιναν όλες αυτές οι συζητήσεις και αποφασίσαμε την στιγμή αυτή να κάνουμε αυτή την κίνηση».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύρωστος οικονομικά και ίσως δεν μπορεί να ξοδέψει πολλά χρήματα για μεταγραφές: «Αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν αρκεί να υπάρχει μία πολύ καλή επικοινωνία, που θα υπάρχει, με τον πρόεδρο και τον προπονητή».

Για το χρονικό διάστημα της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ για την θέση του τεχνικού διευθυντή: «Είναι πολύ νωρίς να θέσουμε τέτοια ζητήματα. Το πιο σημαντικό είναι τι θα κάνουμε αυτή τη σεζόν. Να έχουμε μία καλή σχέση με τον πρόεδρο και τον προπονητή και στο τέλος να δούμε πως θα ενεργήσουμε από εκεί και πέρα».

Για το αν θα έπρεπε να αποχαιρετήσει τον κόσμο μέσα από το γήπεδο και ενδεχομένως από ένα παιχνίδι: «Με αυτό τον τρόπο έγινε. Όπως είπα το σκεφτήκαμε πολύ καλά. Υπήρχε μία γενικότερη αποδοχή απ΄ όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους. θεωρήσαμε ότι αυτό που έπρεπε να γίνει και αυτό έγινε».

Για το αν θα υπάρχει κάλυψη του κενού που αφήνει… ο ίδιος πλέον στην ομάδα είπε χαμογελώντας: «Να δημιουργήσουμε από τώρα προβλήματα»; Συνεχίζοντας πάντως τόνισε πως: «στόχος μας είναι να δώσουμε συνέχεια στο πλάνο που έχει τεθεί από την διοίκηση του ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε σαν μία γροθιά. Εγώ θα παλεύω για τα συμφέρονται του ΠΑΟΚ με κάθε τρόπο. Φυσικά εγώ δεν λέω ότι μου κατέβει στο κεφάλι. Όλα γίνονται με συνεννόηση με την διοίκηση και τον προπονητή».

Για το γεγονός πως θα συνεργάζεται πλέον με πρώην συμπαίκτες του αλλά και με τον Φερνάντο Σάντος, τον οποίο είχε μέχρι πρότινος προπονητή: «Πρώτα απ΄ όλα οι αντιδράσεις των πρώην συμπαικτών μου ήταν ξεκάθαρα θετικές. Ως αρχηγός είχα κάποιες παραπάνω ευθύνες, όμως θεωρώ ότι την δουλειά μου την έκανα αρκετά καλά. Με αγκάλιασαν σε αυτή την απόφαση. Σε ότι αφορά τον κ. Σάντος, είναι τιμή να δουλεύεις με έναν τέτοιο προπονητή που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Όσο χαρούμενος που ήμουν όταν συνεργαζόμασταν σαν προπονητής και ποδοσφαιριστής, άλλο τόσο είμαι και τώρα που θα εργάζομαι ως τεχνικός διευθυντής».

Για την δουλειά που πρέπει να κάνει στην Ελλάδα ο τεχνικός διευθυντής: «Πρώτα απ΄ όλα για να μπορέσουμε να έχουμε το απόλυτο πρότυπο του τεχνικού διευθυντή πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον σημερινό πρόεδρο τον κ. Βρύζα. Πρέπει να έχει μία πολύ καλή σχέση με όλους και να είναι όλοι μία γροθιά. Να υποτάξουν τα προσωπικά τους θέλω για το όφελος της ομάδας και έτσι να προχωράει».

Για το που θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα τον Ιανουάριο και κυρίως αν θα αποκτηθεί επιθετικός αφού ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο εύκολο γκολ: «Είναι νωρίς για να μιλήσουμε επ΄αυτού. Αυτή είναι η πρώτη μου μέρα που αναλαμβάνω καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Θα υπάρχουν συζητήσεις με τον προπονητή, θα μου πει που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης θα κάνουμε τις κινήσεις που θέλουμε. Όμως είναι ακόμη νωρίς».

Για τον σκοπό της επίσκεψης των Σα Πίντο, Βίτορ Μπαία, Φερνάντο Κόουτο και τον πρόεδρο της Σταντάρ Λιέγης κ. Ντ΄ Ονούφριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης: «Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου που ήρθαν και βρίσκονται εδώ μαζί μας. Ο Λουτσιάνο ήταν μάνατζερ μου όλα αυτά τα χρόνια. Με τους τρεις ποδοσφαιριστές μας δένει μεγάλη φιλία. Ήμασταν 8-9 χρόνια μαζί στην εθνική. Βρισκόμασταν μαζί σε ομάδας, όπως με τον Κόουτο που ήμασταν στην Λάτσιο και στην Πόρτο, με τον Σα Πίντο στην Σταντάρ, με τον Μπαία στην Πόρτο… Τους ευχαριστώ που ήρθαν για να μου ευχηθούν καλή επιτυχία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες στο μέλλον».

Για το αν υπήρχαν ανάλογες προτάσεις από ομάδες της Πορτογαλίας και από την Σταντάρ Λιέγης: «Δεν θέλω να μιλήσω για άλλες καταστάσεις. Νιώθω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην θέση αυτή και θέλω να συγκεντρωθώ σε αυτό. Ενδιαφέρον μπορεί να υπήρξε, μπορεί και όχι. Είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος από την συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι έρχεται ένα κλασικό ντέρμπι με τον Άρη, όπου ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα είναι στην κερκίδα πλέον ως τεχνικός διευθυντής: «Περισσότερο νευρικός θα είμαι που θα βρίσκομαι εκτός παρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλο ντέρμπι είναι και τι ιδιαιτερότητες υπάρχουν. Θεωρώ πάντως ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα κερδίσουμε ένα παιχνίδι που θέλει πολύ τόσο η οικογένεια όσο και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ».

Για το αν βρίσκει και στον ΠΑΟΚ κάποιες από τις μεγάλες στιγμές της πλούσιας καριέρας του: «Για μένα μεγάλη στιγμή είναι οποιαδήποτε νίκη στην καριέρα μου. Συνεπώς και στον ΠΑΟΚ έχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Από μικρή ηλικία είχα το πνεύμα του νικητή και ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά που είχα σαν ποδοσφαιριστής. Έζησα λοιπόν μεγάλες στιγμές στον ΠΑΟΚ όπως και στις προηγούμενες ομάδες και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσω να ζω. Τελειώνοντας θέλω να δώσω τα συλληπητήρια μου στον Αντόνιο Ντε Νίγκρις που δυστυχώς απεβίωσε. Είναι πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Προς την έξοδο από Σέλτικ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την ίδια ώρα που ΑΕΚ και Ολυμπιακός φέρονται να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, δημοσιεύματα του ξένου Τύπου άρχισαν να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να φύγει πολύ σύντομα από τη Σέλτικ.

Σύμφωνα με τη «Newsoftheworld», οι Κέλτες εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της απόκτησης του 23χρονου επιθετικού της Τουρ, Ολιβιέρ Ζιρού, κίνηση που αν πραγματοποιηθεί υποψήφιοι για να αποχωρήσουν από το «Παρκχεντ» είναι ένας εκ των Γιώργου Σαμαρά, Κρις Κίλεν.

Ο Ζιρού εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη 2η κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει τη φετινή σεζόν ήδη 11 γκολ σε 14 αναμετρήσεις. Ο Σαμαράς αγωνίζεται στη Σέλτικ από το 2008 (39 συμμετοχές, 17 γκολ).

Ο "κάπτεν" που βάπτισε την κόρη του... Μπαρτσελόνα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Tο ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" για την 3η αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει μείνει σίγουρα αξέχαστο στους παίκτες της Ρούμπιν Καζάν μετά την εκπληκτική νίκη με 2-1, ωστόσο για τον Σεργκέι Σέμακ σήμαινε πολλά παραπάνω...

Απόδειξη η επιλογή του αρχηγού της Ρούμπιν να δώσει στη νεογέννητη κόρη του το όνομα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα για να τιμήσει το ιστορικό αποτέλεσμα που έφερε μέσα στην Ισπανία, με τον 33χρονο άσο να δηλώνει:

"Αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος για να διασφαλίσω ότι δεν θα ξεχάσω αυτή την αξιομνημόνευτη νίκη. Επιπλέον, αποδίδω κατά κάποιο τρόπο τιμή στο όμορφο ποδόσφαιρο που παίζουν", δήλωσε στην εφημερίδα "Sowjetski Sport" ο άσος του ρωσικού συλλόγου.

Να σημειωθεί πως η μικρή Μπαρτσελόνα είναι το τέταρτο παιδί στην οικογένεια Σέμακ (Μάγια, Σέμγιον και Ιβάν τα ονόματα των άλλων τριών παιδιών), με την κίνησή του αυτή να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο όπου πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους ονόματα ενός διάσημου ατόμου ή ενός σημαντικού γεγονότος.

Νικοπολίδης: «Εύχομαι να είναι το τελευταίο κακό…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Αντόνιο Ντε Νίγκρις εξέδωσε ο Π.Σ.Α.Π., με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Αντώνη Νικοπολίδη, να εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του Μεξικανού ποδοσφαιριστή. «Εύχομαι να είναι αυτό το τελευταίο κακό για την οικογένεια των ποδοσφαιριστών αλλά και για την ιστορική ομάδα της Λάρισας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς ΠΑΕ Λάρισα

Αγαπητοί Κύριοι,

Ο αδόκητος χαμός του συναδέλφου μας ποδοσφαιριστή της Λάρισας Αντόνιο Ντε Νίγκρις μας έχει συγκλονίσει καθώς κυριολεκτικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η απέραντη θλίψη που νιώθουμε για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, ενός αθλητή που έσβησε τόσο ξαφνικά και πρόωρα, ενός φίλου μας και μέλους του Συνδέσμου μας.

Παρακαλώ όπως δεχθείτε και διαβιβάσετε και στην οικογένεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Π.Σ.Α.Π. και τα δικά μου προσωπικά.

Εύχομαι να είναι αυτό το τελευταίο κακό για την οικογένεια των ποδοσφαιριστών αλλά και για την ιστορική ομάδα της Λάρισας την οποία έχει σημαδέψει η μοίρα και με άλλες απώλειες σπουδαίων συναδέλφων μας, ποδοσφαιριστών με ποιότητα κι αξία, στοιχεία που διέκριναν και τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

Με εκτίμηση
Αντώνης Νικοπολίδης
Πρόεδρος Π.Σ.Α.Π.»

ΑΕΚ: Δύο εβδομάδες εκτός ο Νέμεθ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο εβδομάδες θα είναι το διάστημα απουσίας του Κρίστιαν Νέμεθ από τους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση της εθνικής Ουγγαρίας U21 με την αντίστοιχη της Ιταλίας την περασμένη Παρασκευή.

Ο Μαγυάρος επιθετικός επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας, Λάκη Νικολάου. Η διάγνωση ήταν διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στη δεξιά ποδοκνημική, γεγονός που σημαίνει δύο εβδομάδες αποχή από τις προπονήσεις.

Ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης θα υποβληθεί το απόγευμα της Δευτέρας σε μαγνητική τομογραφία, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης με φυσικοθεραπείες.

Η ΑΕΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ούγγρου στο σαββατιάτικο αγώνα με την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη", στη σημαντική αναμέτρηση με την Έβερτον στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Europa League, αλλά και στο ντέρμπι "δικεφάλων" με τον ΠΑΟΚ (28/11). Αγώνας δρόμου θα γίνει για να έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη διάθεσή του τον Νέμεθ στο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Έτοιμος ο Ζεράλδο, επιστρέφουν Ενσαλίβα, Αλεξόπουλος

Από τον κ. Νικολάου εξετάστηκε και ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα στη δεξιά ποδοκνημική και ο εκτιμώμενος χρόνος της επιστροφής του στις προπονήσεις είναι τρεις ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα είναι απολύτως έτοιμος ενόψει του αγώνα με την Καβάλα, αλλά θα μπορεί να υπολογίζεται κανονικά για τη συνέχεια.

Έτοιμος να βοηθήσει και πάλι την ΑΕΚ είναι ο Ζεράλδο Άλβες, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και βρίσκεται στα πλάνα του Μπάγεβιτς για τον κρίσιμο αγώνα με τους "Αργοναύτες".

Σε ρυθμούς προπονήσεων θα επανέλθει σε δέκα ημέρες και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, που έχει απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η επιστροφή του αποτελεί ευχάριστο νέο για την Ένωση, καθώς έχει... πληγεί από τους συνεχόμενους τραυματισμούς των αμυντικών της.

Όλο και πιο κοντά McLaren και Μπάτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όσο περνάει ο καιρός και δεν γεφυρώνεται το οικονομικό χάσμα, των περίπου επτά εκατ. ευρώ, μεταξύ του Μπάτον και της Brawn GP, τόσο αυξάνονται οι φήμες που θέλουν τον Βρετανό πιλότο να μετακομίζει στη McLaren. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επισκέφτηκε την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας, που ακόμη δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Χέϊκι Κοβαλάϊνεν.

Ο μάνατζερ του Μπάτον, Ρίτσαρντ Γκόνταρντ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο βρετανος πιλότος δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τον Λιουίς Χάμιλτον, πρωταθλητή του 2008, ενώ βασική προϋπόθεση για τη μετακίνηση του αποτελεί η παροχή ενός ανταγωνιστικού μονοθέσιου.

Όσον αφορά την Brawn GP, ο μάνατζερ σχολίασε:

Ο Μπάτον έχει το σεβασμό του Μπρον και όλων. Επιπλέον, το ότι ήταν τόσα χρόνια πιστός στην ομάδα, δυσκολεύει την απόφαση του

Στέλνουν τον Καπετάνο στον Ατρόμητο οι Ρουμάνοι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στον Ατρόμητο στέλνουν τον Παντελή Καπετάνο οι Ρουμάνοι, μετά την μείωση αποδοχών που του προτάθηκε από την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Σε μπελάδες φαίνεται πως έχει μπει ο επιθετικός της Στεάουα Βουκουρεστίου Παντελής Καπετάνος. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ρουμανία, δέχθηκε πρόταση για μείωση των αποδοχών του από την "ομάδα του στρατού".

Ο Καπετάνος δεν φαίνεται να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού αμείβεται με 180.000 ευρώ και η διοίκηση της Στεάουοα θέλει να μειωθεί κατά 60.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα του.

Εδώ έρχεται ο Ατρόμητος, που σύμφωνα με τους Ρουμάνους ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Παντελή Καπετάνου τον Ιανουάριο.

Ο σύλλογος του Περιστερίου ψάχνει μια ακόμα λύση στην επίθεση, καθώς ο Περόνε ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμούς, ενώ ο Πόποβιτς δεν έχει πιάσει την απόδοση που περίμεναν στην ομάδα.

Μεγάλα ονόματα στην παρουσίαση Κονσεϊσάο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλα ονόματα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο έφτασαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραβρεθούν στην επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο στη μία το μεσημέρι. Οι Φερνάντο Κόουτο, ο Βίτορ Μπαΐα και ο Σα Πίντο, καθώς και ο ιδιοκτήτης της Σταντάρ Λιέγης, Λουτσιάνο ντ’ Ονόφριο είναι μερικοί από τους διάσημους φίλους του διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου της Θεσσαλονίκης που έφτασαν στη συμπρωτεύουσα για να τον τιμήσουν.

Ο Πορτογάλος ποντάρει στις υψηλές γνωριμίες που έχει για να καταφέρει να επιτύχει στο νέο του πόστο και αυτό γιατί οι φίλοι του έχουν ενεργό ρόλο σε συλλόγους της Ευρώπης. Για παράδειγμα ο Σα Πίντο ανέλαβε πριν από λίγες μέρες τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ ο Βίτορ Μπαΐα είναι ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της Πόρτο.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον θάνατο του Ντε Νίγκρις


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του θανάτου του Μεξικανού επιθετικού της ΑΕΛ Αντόνιο Ντε Νίγκρις, με τα μεγαλύτερα ειδησιογραφικά πρακτορεία να το έχουν στις πρώτες θέσεις.

ο πρωί της Δευτέρας ο επιθετικός της ΑΕΛ Άντόνιο Ντε Νίγκρις έχασε την ζωή του στον ύπνο του, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Λίγες ώρες αργότερα αρκετά ξένα ΜΜΕ είχαν μέσα στα πρώτα θέματα το τραγικό γεγονός, που πραγματικά έκανε τον γύρο του κόσμου.

Το Goal.com αναφέρει χαρακτηριστικά: Antonio De Nigris Dies Of Heart Attack At 31

"Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις πέθανε από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 31 ετών"

Το Soccernet.espn αναφέρει: Mexican international De Nigris dies in Greece

"Ο Μεξικανός διεθνής Ντε Νίγκρις πέθανε στην Ελλάδα"

Η Γαλλική L'Equipe λέει χαρακτηριστικά: Antonio de Nigris n'est plus

"Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις δεν είναι κοντά μας"

Τέλος η Fanatic αναφέρει: Bir acı haber de De Nigris'ten!

"Άσχημα νέα για τον Ντε Νίγκρις"

ΧΟΥΝΤΕΛΑΡ: «Θα με βοηθήσει ο Μπέκαμ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αποφασισμένος να πετύχει στη Μίλαν φαίνεται να είναι ο διεθνής Ολλανδός φορ της Μίλαν, Κλας Γιαν Χούντελαρ. Αυτή τη φορά δηλώνει σίγουρος πως η παρουσία του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην ομάδα θα τον βοηθήσει να γίνει ακόμα καλύτερος.

Ο Χούτελαρ που δεν έχει σκοράρει ακόμα για λογαριασμό της Μίλαν επισήμανε πως ο ερχομός του Άγγλου μέσου από τους Γκάλαξι, θα αλλάξει τα δεδομένα.

«Όταν έρθει ο Μπέκαμ θα είναι τα πράγματα πολύ πιο θετικά για τους επιθετικούς. Ελπίζω να έχω περισσότερες ευκαιρίες να παίξω στο μέλλον», είπε ο Ολλανδός.

Κ. ΒΑΣΣΑΡΑΣ: "Οι "αιώνιοι" επηρεάζουν τη διαιτησία"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Συνέντευξη στον «Ελέυθερο Τύπο», παραχώρησε ο διευθυντής ανάπτυξης διαιτησίας και πρώην διαιτητής, Κύρος Βασσάρας, δηλώνοντας ότι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, επηρεάζουν τους διαιτητές. «Έφυγα χορτάτος από τη διαιτησία. Έπαιξα σε μεγάλα παιχνίδια και διοργανώσεις και σταμάτησα ικανοποιημένος», τόνισε.

Αναλυτικά:

Για το νέο του πόστο, αλλά και για τον τερματισμό της καριέρας του ως διαιτητής:

«Η αλήθεια είναι πως όταν βλέπω ματς, ειδικά του Τσάμπιονς Λίγκ, νιώθω αντανακλαστικά να κάνω κινήσεις. Είμαι χορτάτος όμως από αγώνες και έτσι είμαι ευχαριστημένος. Πέρασα και όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Κυρίως με τραυματισμούς και για αυτό σταμάτησα. Έκλεισα μια πόρτα και άνοιξα μια άλλη. Ίσως η νέα μου θέση να έχει προοπτικές για μεγαλύτερη καριέρα. Η δική μου αρμοδιότητα είναι να βρω τους καλύτερους διαιτητές για το πρωτάθλημα. Ξέρω πως έχω αναλάβει ένα εγχείρημα δύσκολο και χρονοβόρο. Στόχος μου είναι να βάλω τον κόσμο της διαιτησίας να επιμορφωθεί, να ανοίξει βιβλίο. Ο διαιτητής που θέλει να σφυρίζει στα μεγάλα ματς χρειάζεται να ξέρει τον κανονισμό, να έχει φυσική κατάσταση και καλή ψυχολογία».

Για τα παράπονα των ομάδων για τη διαιτησία:

«Όπως και μια ομάδα της οποίας η πορεία κρίνεται στο τέλος, έτσι και εγώ θα κρίνω συνολικά τους διαιτητές όταν ολοκληρωθεί η σεζόν. Θα δω τι τους λείπει, αυτό κάνω κάθε εβδομάδα, συγκεντρώνω φάσεις και εντοπίζω τα λάθη και στη συνέχεια ψάχνουμε από κοινού τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και χρειάζεται κατανόηση. Πρέπει ο κόσμος να έχει υπομονή. Οι αγώνες εδώ γίνονται υπό καθεστώς έντονης πίεσης. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχει τόσο έντονη πίεση. Πρέπει να γνωρίζετε πως σε όλη Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα με τη νέα φουρνιά διαιτητών. Η συζήτηση για τη διαιτησία δεν θα σταματήσει ποτέ. Όταν δεν επηρεάζει κάτι τη διαιτησία, ψάχνουμε πάντα κάτι να βρούμε. Όταν οι ομάδες δεν παίζουν μπάλα, τότε κοιτάμε τη διαιτησία. Έχει βοηθήσει πολύ τους διαιτητές ψυχολογικά το γεγονός ότι δεν ανακοινώνονται οι βαθμολογίες τους δημοσίως».

Τέλος, ο Κύρος Βασσάρας, πρόσθεσε, πως πριν τα ντέρμπι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, και οι δύο ομάδες προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να επηρεάσουν τον ρέφερι της αναμέτρησης:

«Όσες φορές ξεκίνησαν τη φαγωμάρα πριν από το ντέρμπι για το διαιτητή, τα πράγματα πήγαν καλά. Η ιστορία διδάσκει ότι όλοι παλεύουν να προλάβουν να φτιάξουν εικόνα και κλίμα υπέρ τους πριν από το μεγάλο παιχνίδι. Βρίσκουν όποιο κακό ιστορικό έχει ο διαιτητής και παλεύουν με κάθε τρόπο να τον επηρεάσουν. Γίνεται συνειδητά αυτό και νομίζω πως και οι ανακοινώσεις έχουν τον ίδιο στόχο. Εμένα ποτέ δεν με επηρέασε αυτό και έτσι προσπαθώ να διδάσκω και τους διαιτητές. Όταν μπαίνεις στο ματς και δείχνεις πως προσπαθείς να τα δεις όλα, κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει αν κάνεις λάθος. Για λόγους επικοινωνιακούς οι διαιτητές γίνονται πρώτο θέμα, για να μπορούν οι ομάδες να έχουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους».

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Νίκη η Φλαμένγκο, 1ος σκόρερ ο Αντριάνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αντριάνο σκόραρε, η Φλαμένγκο νίκησε με σκορ 2-0 τη Ναούτικο και αναρριχήθηκε στη 2η θέση της κατάταξης, έπειτα από την ολοκλήρωση της 35ης αγωνιστικής στη Βραζιλία.

Η ομάδα του «αυτοκράτορα», που νίκησε για 6η φορά στα τελευταία επτά ματς που έχει δώσει για το πρωτάθλημα, βρίσκεται δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο και πρωταθλήτρια Σάο Πάουλο, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Ο Πέτκοβιτς έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ στο 17' σε ένα τέρμα που είχε συμμετοχή και ο Αντριάνο, ενώ ο ίδιος σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου, φτάνοντας συνολικά τα 19 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:
Παλμέιρας-Ρεσίφε 2-2
Κοριτίμπα-Ατλ. Μινέιρο 2-1
Κρουζέιρο-Γκρέμιο 1-1
Σάο Πάουλο-Βιτόρια 2-0
Ανάι-Κορίνθιανς 3-1
Μπαρουέρι-Μποταφόγκο 3-0
Ναούτικο-Φλαμένγκο 0-2
Φλουμινένσε-Ατλ. Παραναένσε 2-1
Γκοίας-Σάντο Αντρέ 3-1
Ιντερνασιονάλ-Σάντος 3-1

Τσιρίλο:«Βρήκα στον ΠΑΟΚ ό,τι περίμενα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε καλή περίοδο της καριέρας του βρίσκεται ο Μπρούνο Τσιρίλο αφού όπως τόνισε έχει ξαναβρεί τον ενθουσιασμό του για το ποδόσφαιρο. Ο 32χρονος Ιταλός εξήγησε στο «Εθνοσπόρ» του λόγους που τον έκαναν να επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ αποκάλυψε πως στον ΠΑΟΚ έχει βρει τον εαυτό του. Ο αμυντικός του «δικέφαλου το βορρά» αναφέρθηκε στους στόχους που είχε βάλει ερχόμενος στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα καθώς για τις σχέσεις του με τον Φερνάντο Σάντος.

Τι σου είπε ο Βρύζας για να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

Μιλήσαμε περίπου δέκα μέρες αφού τελείωσε το πρωτάθλημα στην Ιταλίας, τον Μάιο, Μου έδωσε να καταλάβω ότι ο ίδιος και ο προπονητής θεωρούν ότι θα έχω ένα σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Είναι σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή να το ακούει αυτό.

Ύστερα από 3-4 μήνες στην Τούμπα είναι τα πράγματα όπως τα είχες φανταστεί;

Ναι, βρήκα αυτό που περίμενα και είμαι σίγουρος ότι το καλοκαίρι έκανα τη σωστή επιλογή. Ανήκω σε μια μεγάλη ομάδα, με τη δική της ιστορία, που έχει μεγάλες προοπτικές και περιθώρια να γίνει καλύτερη, με οπαδούς που βγάζουν απίστευτο πάθος για την ομάδα τους , ζω σε μια πόλη που μου αρέσει, συναναστρέφομαι καθημερινά με καλούς ανθρώπους . Είναι όλα μια χαρά.

Με τον Σάντος συνεργάστηκες και στην ΑΕΚ. Τί γνώμη έχεις για αυτόν;

Για μένα είναι πολύ καλός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχουμε πολύ καλή σχέση, τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Είναι ένας άνθρωπος , που γενικά δε μιλάει πολύ. Μπορεί όμως να σε κοιτάξει στα μάτια ένα δευτερόλεπτο και να καταλάβεις τι θέλει να σου πει.

Τί έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που δεν το έχει ο ΠΑΟΚ;

Δεν ξέρω… Ή μάλλον ξέρω αλλά δε θέλω να το πω. Δεν έχουμε μεγάλες διαφορές στα μεταξύ μας παιχνίδια μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν το ρόλο τους.

Εθνική Ελλάδας: Αναχωρεί για Ουκρανία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχωρεί το μεσημέρι της Δευτέρας με προορισμό την Ουκρανία ενόψει του δεύτερου αγώνα για τα μπαράζ την Τετάρτη στο Ντόνετσκ.

Οι ιθύνοντες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μάλιστα έχουν λάβει μέτρα προφύλαξης λόγω της νέας γρίπης και έτσι η "γαλανόλευκη" θα έχει το δικό του μάγειρα, έχει προμηθευτεί μάσκες και ειδικά απολυμαντικά. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Τάκης Φύσσας το Ντόνετσκ δεν είναι σε καραντίνα και η κατάσταση είναι καλύτερη μετά τα συνεχόμενα κρούσματα που υπήρξαν στην χώρα το τελευταίο διάστημα.

Στο αγωνιστικό μέρος μετά και την κλήση των Γκαλίτσιου και Τζαβέλλα, ο Ότο Ρεχάγκελ έχει περισσότερες λύσεις ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο σχήμα στο δεύτερο παιχνίδι με την Ουκρανία αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μία-δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου.

Συγκεκριμένα θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έναντι του Παπασταθόπουλου στην άμυνα ενώ οι Κυργιάκος και Μόρας αναμένεται να διατηρήσουν την θέση τους.Παράλληλα πιθανή είναι η μετάθεση του Καραγκούνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν ο Ότο Ρεχάγκελ και σε αυτή την περίπτωση δίπλα στον Κατσουράνη στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστεί ένας εκ των Τζιόλη ή Πλιάτσικα.

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας πλέον συγκροτούν οι εξής ποδοσφαιριστές:Σηφάκης(Άρης),Τζόρβας(Παναθηναϊκός), Βύντρα(Παναθηναϊκός), Μόρας(Μπολόνια), Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Τοροσίδης(Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος(Τζένοα),

Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Τζιόλης(Παναθηναϊκός), Μάκος(ΑΕΚ), Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Καραγκούνης(Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας(Σάλκε), Νίνης(Παναθηναϊκός), Χαριστέας(Νυρεμβέργη), Σαλπιγγίδης(Παναθηναϊκός), Γκέκας(Μπάγερ Λεβερκούζεν), Σαμαράς(Σέλτικ), Μήτρογλου(Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος(Ολυμπιακός), Τζαβέλλας(Πανιώνιος).

Ουζουνίδης: "Τραγικές στιγμές για την ΑΕΛ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγες ώρες μετά τον χαμό του Μεξικανού επιθετικού της ΑΕΛ Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε συγκλονισμένος με το γεγονός, ενώ μέσω του SPORT 24 έστειλε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

Η είδηση του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις τα ξημερώματα της Δευτέρα έπεσε σαν κεραυνός στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας, καθώς ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του στον ύπνο του.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν το SPORT 24 επικοινώνησε με τον προπονητή της ΑΕΛ, Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε έτσι μια ανθρώπινη ζωή.

"Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος με το γεγονός. Τι να λέμε τώρα. Ότι και να πούμε είναι λίγο", ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ΑΕΛ.

"Δεν μπορώ να το πιστέψω. Το Σάββατο ο Αντόνιο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στο οικογενειακό διπλό που κάναμε και γενικά το τελευταίο διάστημα είχε ανεβάσει την απόδοση του. Την Κυριακή είχα δώσει ρεπό στα παιδιά και λίγες ώρες πριν έμαθα αυτά τα τρομερά νέα".

Στη συνέχεια ο κ. Ουζουνίδης εξέφρασε την στήριξη του στον οικογένεια του Μεξικανού.

"Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι πως άφησε πίσω του μια κορούλα πέντε ετών και μια γυναίκα μόνη σε μια ξένη χώρα. Πραγματικά τραγικές καταστάσεις. Όλη η οικογένεια της ΑΕΛ είναι δίπλα τους, αν αυτό μπορεί να τους παρηγορήσει".

Τέλος για το τι πρόκειται να συμβεί σήμερα στην προπόνηση ο κ. Ουζουνίδης είπε:

"Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προπόνηση σήμερα, αφού όλα τα παιδιά είναι συναισθηματικά φορτισμένα. Ειδικά με κάποιους παίκτες (όπως ο Κάσας) ήταν πολύ δεμένος και θα είναι δύσκολο για αυτούς".

ΜΠΑΣΚΕΤ-ΟΣΦΠ: Ανακοίνωση για την απεργία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που ενέσκηψε στο ελληνικό μπάσκετ με την απεργία του ΠΣΑΚ για την οποία εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, είναι υποχρεωμένη να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα που ταλανίζουν το ελληνικό μπάσκετ.

Είναι γνωστές σε όλους οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Ουδεμία από τις ΚΑΕ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ εμφανίζει κερδοφόρα αποτελέσματα και οι μέτοχοι των ΚΑΕ ενεργούν με μοναδικό κίνητρο τη μεγάλη αγάπη τους για το άθλημα και την επιθυμία τους για τη συνεχή προαγωγή του. Ως εκ τούτου, ούτε αποκομίζουν ούτε προσδοκούν οποιοδήποτε ίδιο όφελος. Αντιθέτως, καλούνται συνεχώς να αιμοδοτούν τις ΚΑΕ με δικά τους κεφάλαια, ώστε να αποφευχθεί η διάλυσή τους και η πλήρης απαξίωση του αθλήματος.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διατυπώνει τα αιτήματά του, να προασπίζει τα δικαιώματά του και να τα διεκδικεί μόνος του ή μέσω των συλλογικών οργάνων στα οποία ανήκει. Όμως, τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, όπως αυτές που έγιναν και αυτές που έχουν εξαγγελθεί από τους καλαθοσφαιριστές, βλάπτουν ανεπανόρθωτα και υποβαθμίζουν το άθλημα, και τελικά αποβαίνουν σε βάρος ΟΛΩΝ όσων ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με ενέργειες, που είτε το καταλαβαίνουν μερικοί είτε όχι, μπορεί να αποτελέσουν την ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με γνώμονα το καλό του μπάσκετ και την επαναφορά του στα επίπεδα που πραγματικά του αναλογούν, είναι αποφασισμένη να αναλάβει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θεωρεί αναγκαίες και επιβεβλημένες για την έξοδο του αθλήματος από την κρίση και κάνει έκκληση σε όσους πραγματικά το αγαπούν να πορευτούν μαζί της».

Κύπρος: Στην εντατική ο 20χρονος οπαδός

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε νέα υπόθεση «Φιλόπουλου» εξελίσσονται τα όσα τραγικά συνέβησαν, την Κυριακή (15/11), στην Κύπρο. Οι αιματηρές συγκρούσεις, καθώς περί αυτών πρόκειται, ανάμεσα σε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός νεαρού ο οποίος δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο 20χρονος οπαδός του ΑΠΟΕΛ νοσηλεύεται στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάση στους πνεύμονες, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από 4-5 οπαδούς της Ομόνοιας που τον χτύπησαν μέχρι... θανάτου με ρόπαλα. Ο νεαρός βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες για την ζωή του. «Εχει ζημιά στο κεφάλι και θλάση στους πνεύμονες αλλά πιο σοβαρό είναι το τραύμα στο κεφάλι», δήλωσε ο βοηθός διευθυντής των πρώτων βοηθειών, Λευτέρης Ελευθερίου.

Οπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος και αναίσθητος με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και παραμένει νοσηλευόμενος στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Κύπρο, άλλοι τρεις οπαδοί του ΑΠΟΕΛ όπως και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν ελαφρά στα σοβαρότατα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε γήπεδα «5Χ5» όπου βρισκόταν οπαδοί της Ομόνοιας και... συναντήθηκαν με αυτούς του ΑΠΟΕΛ, κατά τη διάρκεια πορείας των δεύτερων προς το γήπεδο «Αμμόχωστος» της Λάρνακας, όπου η ομάδα τους αντιμετώπιζε την Νέα Σαλαμίνα.

Το... κακό δεν άργησε να γίνει! Τα επεισόδια ξεκίνησαν με πετροπόλεμο και επεκτάθηκαν σε συγκρούσεις «σώμα με σώμα» με τους οπαδούς να χρησιμοποιούν ότι έβρισκαν μπροστά τους, αλλά και τα... όπλα που είχαν ήδη προμηθευτεί όπως τα ρόπαλα που χτύπησαν τον 20χρονο. Η λεωφόρος μετατράπηκε σε... πεδίο μάχης, ενώ δημιουργήθηκε πανζουρλισμός με τους οδηγούς να προσπαθούν να αποφύγουν τις πέτρες που... προσγειωνόντουσαν στα αυτοκίνητά τους.

Τρεις συλλήψεις, αναζητούνται δύο

Η αστυνομία της Λευκωσίας προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα δύο πρόσωπα εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα. Παράλληλα, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον 20χρονο που νοσηλεύεται στην εντατική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Τα επεισόδια ξέσπασαν σε εγκαταστάσεις απέναντι από το ΓΣΠ, όπου διεξαγόταν τουρνουά FUTSAL, που διοργάνωναν οι οπαδοί της Ομόνοιας. Για άγνωστο λόγο οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι εκείνη την ώρα μετέβαιναν στη Λάρνακα για τον αγώνα μεταξύ της ομάδας τους και της Νέας Σαλαμίνας, σταμάτησαν, βγήκαν από τα αυτοκίνητα και άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι οπαδοί της Ομόνοιας που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις τόσο στις εγκαταστάσεις FUTSAL όσο και στον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τροχαία κίνηση».

Σύλληψη 15χρονου και 7 αστυνομικοί τραυματίες στη Λάρνακα

Επεισόδια, όμως, υπήρξαν και στον αγώνα ανάμεσα στη Νέα Σαλαμίνα και τον ΑΠΟΕΛ με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να τα βάζουν με την αστυνομία. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 7 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός 15χρονου!

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «... μετά τη διακοπή του αγώνα και κατά την αποχώρηση των οπαδών των δύο ομάδων, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν εκτός του σταδίου άρχισαν να πετροβολούν αστυνομικούς, οι οποίοι επιτηρούσαν την αποχώρηση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά επτά αστυφύλακες. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το στάδιο θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση καθώς είναι γεμάτοι πέτρες και ξύλα».

ΑΕΚ: Ο Ράφικ φέρνει Μόρα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βαγγέλης Μόρας είναι μία δημοσιοποιημένη μεταγραφική επιθυμία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του Ράφικ Τζιμπούρ.

Η Μπολόνια αναζητεί επιθετικό και ο Αλγερινός είναι μέσα στη λίστα της σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία που βλέπουν πιθανή την περίπτωση ανταλλαγής του με τον διεθνή αμυντικό, εφόσον υπάρξουν κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να πουλήσει η Μπολόνια τον Οσβάλντο στην Κατάνια και να επιλέξει τελικά τον Τζιμπούρ διότι έχει κι άλλες προτεραιότητες, όπως για παράδειγμα τον Ουρουγουανό Σεβαντόν.

Στην ΑΕΚ θα ήταν ευτυχείς αν πετύχαιναν μία τέτοια συμφωνία, αφού ο Τζιμπούρ δεν υπολογίζεται και ο Μόρας είναι από τους παίκτες που θέλει πολύ ο Μπάγεβιτς.

Από σήμερα τρέχουν οι εξελίξεις για το προσύμφωνο με την πλευρά Κοζώνη, στο δρόμο για την τελική είσοδο του ομογενή επειχειρηματία στην ΠΑΕ, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση στις αρχές του νέου έτους.

Ζόρζε Κόστα: "Θα πετύχει ο Κονσεϊσάο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου ο Ζόρζε Κόστα, πρώην συμπαίκτης του Σέρτζιο Κονσεϊσάο σε Πόρτο, Σταντάρ Λιέγης και Εθνική Πορτογαλίας δήλωσε σε συνέντευξη του σίγουρος πως ο Κονσεϊσάο θα πετύχει ως αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΣΠΟΡ", ο τεχνικός της Ολαένσε ομάδα πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας δήλωσε:

"Ο Σέρτζιο είναι ένας άνθρωπος που ως ποδοσφαιριστής έχει μία σπουδαία καριέρα πίσω του. Τι να πρωτοπώ για τον Σέρτζιο; Αγωνίστηκε σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ένας παίκτης με πολύ ταλέντο αλλά και περίσσιο πάθος”.

Ο 38χρονος φίλος του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ συνέχισε λέγοντας για τον Κονσεϊσάο: "Είναι πολύ δυνατός σαν χαρακτήρας. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος, έχει πολύ καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έχει όλα αυτά τα συστατικά, ώστε να κάνει καριέρα στην θέση που ανέλαβε και να βοηθήσει και τον ΠΑΟΚ να πάει ψηλότερα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι ένας άνθρωπος τίμιος και ειλικρινής. Του εύχομαι φυσικά χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του. Επίσης του εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο του πόστο και στην ομάδα του. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει!”.

Άρσεναλ καλεί Παπασταθόπουλο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στρόχαστρο της Άρσεναλ έχει μπει ο άσος της Τζένοα Σωκράτης Παπασταθόπουλος, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα.

Η μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Ιταλία και την Τζένοα φαίνεται πως ανέβασε τις μετοχές του στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της "Repybblica" ο 21χρονος αμυντικός βρίσκεται στο στόχαστρο της Άρσεναλ.

Αυτό δεν είναι το πρώτο "φλερτ" του Έλληνα αμυντικού με τους "κανονιέρηδες", αφού και την περίοδο που ήταν στην ΑΕΚ η αγγλική ομάδα τον παρακολουθούσε στενά.

Το καλό για την Ένωση είναι ότι σε περίπτωση που ο Παπασταθόπουλος πουληθεί στην Άρσεναλ θα πάρει το 20% των χρημάτων της μεταγραφής, λόγω της συμφωνίας με την Τζένοα.

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝTΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ





















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Εφυγε» απρόσμενα τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 03.30 ο Μεξιξικάνος ποδοσφαιριστής της Λάρισας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, προκαλώντας το θρήνο στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο Λατίνος επιθετικός αισθάνθηκε δυσφορία, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ
Ημ/νία Γέννησης: 01/04/1978
Εθνικότητα: Μεξικάνος
Ύψος: 1.86 εκ.
Θέση: Επιθετικός
Προηγούμενες ομάδες: Μοντερέι, Αμέρικα, Βιγιαρεάλ, Πόλι Εχίδο, Όνσε Κάλντας, Πουέμπλα, Πούμας, Σάντος, Γκαζιάντεπσπορ, Άνκαρασπορ, Ανκαραγκουτσού
Αποκτήθηκε από την ΑΕΛ: Αύγουστος 2009
Διεθνής: Ανδρών Μεξικού (17 ματς – 4 γκολ)