Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Κανού: «Θα αποσυρθώ μετά το Μουντιάλ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Νιγηρίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής προανήγγειλε ο Νουάνκο Κανού.

Ο 33χρονος επιθετικός, σε δηλώσεις του μετά τη νίκη-πρόκριση 3-2 της ομάδας του επί της Κένυας, τόνισε πως δεν μπορεί να παίζει ως τα… 50, ανακοινώνοντας την απόφασή του να σταματήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Θα αποσυρθώ μετά από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορώ να παίζω μέχρι τα 50. Έχω φτάσει ψηλά και ο στόχος μου είναι να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστώ τον Θεό που τελικά και έπειτα από όλη αυτή την μάχη, όλες τις δυσκολίες και την σκληρή δουλειά φτάσαμε εδώ», ήταν οι δηλώσεις του αρχηγού της εθνικής Νιγηρίας, ο οποίος φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο από το 1994, έχοντας 79 συμμετοχές και 13 γκολ.

Μάλιστα, ήταν μέλος της «χρυσής» Νιγηρίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ συμμετείχε στα Μουντιάλ του 1998 και 2002.

Ο Κανού μίλησε και για το νικηφόρο παιχνίδι με την Κένυα, λέγοντας: «Η Κένυα έχει μια πολύ καλή ομάδα. Αγωνίστηκε καλά, αλλά είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη. Παρά την πίεση, ξέραμε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ήταν απλά θέμα χρόνου. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να τα πάμε καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: