Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

700.000 άτομα στην "απεργία" για Κασάνο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Mήνυμα ελήφθη; Πιθανότατα ναι... Την περασμένη Κυριακή ο δημοσιογράφος Μαουρίτσιο Μόσκα έκανε έκκληση στον κόσμο -μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής "Guida al campionato" αλλά και άρθρου του στην ιστοσελίδα "Sportmediaset.it"- να ταχθεί υπέρ της κλήσης του Αντόνιο Κασάνο στην Εθνική Ιταλίας.

Ο τρόπος ξεχωριστός: στα πρώτα πέντε λεπτά της φιλικής αναμέτρησης της "σκουάντρα ατζούρα" με την Ολλανδία, ο κόσμος θα έπρεπε να γυρίσει την πλάτη του στην παγκόσμια πρωταθλήτρια και να επιλέξει ένα άλλο κανάλι και να συντονιζόταν μόνο μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών.

Η ανταπόκριση που βρήκε ο δημοσιογράφος-φαν του επιθετικού της Σαμπντόρια ξεπέρασε σίγουρα κάθε προηγούμενο αν αναλογιστεί κανείς τα νούμερα τηλεθέασης που βγήκαν στη δημοσιότητα την επομένη του αγώνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα της Auditel (κάτι σαν τη δική μας AGB) περίπου 6.381.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν από την αρχή το προτελευταίο φιλικό της Ιταλίας πριν το Μουντιάλ 2010, ενώ έπειτα από το 5ο λεπτό το νούμερο ανέβηκε στα 7.053.000, με τη διαφορά των 700.000 ατόμων να είναι χαρακτηριστική.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η μοναδική μορφή διαμαρτυρίας για την επιλογή του Μαρτσέλο Λίπι να αφήσει εκτός για μία ακόμα φορά τον Κασάνο, αφού αρκετά πανό υπέρ του "Φανταντόνιο" έκαναν την εμφάνισή τους στην Πεσκάρα ενώ και ένας θαυμαστής του εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (φώτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: