Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Νίκη-ανάσα για Τουρκία

Οι Τούρκοι νίκησαν 2-0 την Αυστρία στο «Σουκρού Σαράτσογλου» στο πλαίσιο του 1ου ομίλου και πέρασαν στη 2η θέση.
Νίκη-ανάσα για Τουρκία
Ο Αρντά Τουράν της «Γαλατά» στο 28` έκανε το 1-0 και ο Γκοκχάν Γκονλού στο 78` σημείωσε το 2-0 που ήταν και το τελικό.
Πλέον, η Τουρκία έχει 9 βαθμούς (η Γερμανία είναι 1η και άνετη με 15β.) και την ακολουθούν Βέλγιο και Αυστρία με 76 βαθμούς.

Η Ρεάλ έκανε το 2-1

Η Ρεάλ με ηγέτη τον καταπληκτικό Ντ' Ορ Φίσερ επικράτησε εκτός έδρας της Βαλένθια με 75-66 και χρειάζεται ακόμη μία νίικη για να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε 19 πόντους, 15 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο κάνοντας πάρτι κάτω από τα καλάθια. Πολύ καλός και ο Άντε Τόμιτς με 15 πόντους. Απο τις "νυχτερίδες" καλύτερος ήταν ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς με 21 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 34-31, 51-51, 66-75.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Πέσιτς): Κουκ 10, Ρίτσαρντσον 6, Λίστσουκ 5, Ναβάρο, Μαρτίνεθ 11, Πιετρούς 6, Σαβάνοβιτς 21, ΝτεΚολό 5, Γιαφτόκας 2
ΡΕΑΛ Μ. (Μολίν): Τόμιτς 15, Πριτζιόνι 8, Σουάρεθ 6, Ρέγιες 5, Μίροτιτς 2, Βελίτσκοβιτς 2, Φίσερ 19, Γιουλ 5, Τάκερ 13

Ε’ Όμιλος: Ματσάρα με 8 γκολ στην Ολλανδία!


Μπορεί να είδε τον… χάρο με τα μάτια της, αλλά η Ολλανδία κατάφερε να επικρατήσει με το εντυπωσιακό 5-3 της Ουγγαρίας σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, και να «κλειδώσει» και τυπικά την 1η θέση.

Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό συνεχίζοντας την καλή επαφή του με τα δίχτυα από τον Ιανουάριο, όταν και επέστρεψε από τραυματισμό, και έδωσε βραχεία κεφαλή στην ομάδα του ενόψει επανάληψης.

Εκεί… επικράτησε βομβαρδισμός. Οι Ρούντολφ και Γκέρα στο 46ο και στο 50ο λεπτό έδωσαν προβάδισμα «παγώνοντας» τους θεατές, αλλά με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γουέσλι Σνάιντερ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στην επιστροφή του στην εθνική έδωσε και πάλι προβάδισμα (73’), όμως ο Γκέρα με δεύτερο προσωπικό τέρμα έκανε το 3-3!

Οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγουν και πάλι μπροστά και το έκαναν, με τον Ντιρκ Κάουτ να πετυχαίνει δύο γκολ, στο 78’ και το 82’ και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία με 18 βαθμούς και έξι στις έξι νίκες έχει… προκριθεί από τώρα.

Γ’ Όμιλος: Βαθμό στη Σερβία χάρισε ο Πάντελιτς

Μπορεί να σκόραρε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι με τα χρώματα της Σερβίας, αλλά ο Μάρκο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να δώσει μόνος του τη νίκη, με αποτέλεσμα οι «πλάβι» να αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 μέσα στην Εσθονία.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό, αλλά το τέρμα αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη, καθώς ο Βασιλίεφ ισοφάρισε στο 84ο λεπτό, χαρίζοντας το βαθμό στην ομάδα του. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Πάντελιτς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και στο 94’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε.

Η βαθμολογία

Ιταλία 13
Σερβία 8
Σλοβενία 7
Εσθονία 7
Β. Ιρλανδία 5
Νησιά Φαρόε 1

Ισοπαλία με οφέλη…

Είχε όρεξη η Εθνική, όμως έμεινε στο 0-0 στο φιλικό ματς με την Πολωνία που έγινε στο γήπεδο Καραισκάκη. Τα καλά νέα είναι ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε για ένατο σερί παιχνίδι χωρίς ήττα με το Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της. Επίσης η ισοπαλία θα τη βοηθήσει να παραμείνει δέκατη στην κατάταξη της ΦΙΦΑ ώστε αν κερδίσει και τη Μάλτα τον Ιούνιο θα μπορεί να μπει στο γκρουπ των ισχυρών για την κλήρωση της προκριματικής φάσης του μουντιάλ που θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Ο Σάντος αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που παρέταξε, καθώς επεφύλαξε αρκετές εκπλήξεις. Σε σχέση με τον αγώνα με τη Μάλτα μόνο τρεις παίκτες ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα και αυτοί είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καραγκούνης, Σαμαράς. Όμως το νέο… αίμα δεν έβραζε και τόσο πολύ για να φτάσει στη νίκη, παρότι δημιούργησε ελπίδες για το μέλλον. Η Εθνική θα μπορούσε να κερδίσει αλλά και να χάσει.

Οαση αποτέλεσε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού πίσω από το Μήτρογλου. Ο τελευταίος έβγαλε αρκετές μπαλιές και ο νυν παίκτης του Πανιωνίου θα μπορούσε να σκοράρει. Στον οργανωτικό τομέα βοήθησε και ο Σαμαράς αλλά η απόδοσή του δεν ήταν σταθερή. Ο Φετφατζίδης έπαιξε δεξί χαφ, ξεκίνησε ορεξάτος αλλά στη συνέχεια χάθηκε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές που έκανε ο Σάντος, η Εθνική είχε μόνο με Βύντρα στις καθυστερήσεις την ευκαιρία για να σκοράρει. Σε 1-2 περιπτώσεις κινδύνεψε κιόλας.

Πριν από την ευκαιρία του Βύντρα οι φίλαθλοι ξεσηκώθηκαν μόνο στο 62’ που έγινε αλλαγή ο Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αποχωρεί από την Εθνική και αποθεώθηκε από όλους, τόσο από τους Ελληνες, όσο και από τους συμπατριώτες του.

MVP ψηφίστηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκισον (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Λονγκ, Στούαρτ Μπάρτ (Αγγλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βύντρα, Λαγός, Μόρας, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης (73' Κατσουράνης), Κονέ (66' Λυμπερόπουλος), Καφές, Φετφατζίδης (77' Σαλπιγγίδης), Σαμαράς (77' Τοροσίδης), Μήτρογλου (58' Νίνης).
Στον πάγκο: Τζόρβας, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Σαλπιγγίδης, Νίνης, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης.
ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσιζεκ Σμούντα): Σαντομιέρσκι, Σάντλοκ, Γκλοβάσκι, Ζεβλάκοφ (63' Γιόντλοβετς), Μπίστσεκ, Ντούντκα, Πέτσκο (77' Γκροζίτσκι), Μπλαζικόφσκι, Μιερζεγιέφσκι (46' Μουράφσκι), Ομπράνιακ (83' Γκερέιρο), Λεβαντόφσκι (83' Κούχαρτσικ)
Στον πάγκο: Μαλκόφσκι, Βολάκιεβιτς, Ρερνίτσακ, Γκερέιρο, Παβλόφσκι, Μουράφσκι, Γιόντλοβιετς, Κούχαρτσικ, Γκροζίτσκι, Γκλικ, Βιλκ

Συνεργασία Μάντσεστερ Σίτι-Εσπανιόλ

Η ομάδα του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε τους συνδέσμους με την Εσπανιόλ. Η αγγλική ομάδα έκανε γνωστό πως θα συνεργάζεται με τους ομολόγους τους στην Ισπανία για θέματα που θα απασχολούν τα τμήματα σκάουτινγκ και ακαδημιών.

Βέβαια, δε γίνεται λόγος για επίσημη συνεργασία, αλλά για ανταλλαγή πληροφοριών στους τομείς του σκάουτινγκ και των ακαδημιών και δεν θα αποτελέσει η ισπανική ομάδα φυτώριο των Άγγλων.

Δημοσιογραφικοί κύκλοι  στο Νησί αναφέρουν ότι η συνεργασία θα ωφελήσει και τους δύο συλλόγους και θα δημιουργήσει επαγγελματικούς δεσμούς μεταξύ τους.

Δ’ Όμιλος: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Ρουμανία

Έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Άντριαν Μούτου, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η Ρουμανία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Λουξεμβούργου επικρατώντας με 3-1, αλλά μένοντας πολύ πίσω από τη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν ο Γκέρσον άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα και συγκεκριμένα στο 24’, με τον Άντριαν Μούτου, ο οποίος μετά τη Φιορεντίνα επέστρεψε στα γκολ και σε εθνικό επίπεδο. Ο Μούτου έδωσε το προβάδισμα στο 64’, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Ιάνις Ζίκου στο 78’, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος έπειτα από 11 εμφανίσεις.

 

Στο χείλος του γκρεμού…

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-72 από την Σιένα στην Τοσκάνη στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και με το σε βάρος του 2-1 στην σειρά καλείται να δώσει έναν «τελικό» την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο ώστε να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τα πολλά προβλήματα στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά και τα λάθη, ήταν τα βασικά στοιχεία που… έριξαν στο καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι μέχρι και την τρίτη περίοδο έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Δεν είχαν υπολογίσει όμως στον Μάρκο Γιάριτς (24 π) που μαζί με τον Λαβρίνοβιτς και τον Καουκένας «χτύπησαν» σε καίριο σημείο τις αδυναμίες των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός(Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Νεστέροβιτς, Σπανούλης, Μπουρούσης, Τεόντοσιτς, Μαυροκεφαλίδης, Νίλσεν, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Κέσελ, Χαλπερίν, Γκόρντον
Σιένα(Πιανιτζιάνι): Μακ Κάλεμπ, Ζήσης, Χέρστον, Καρραρέτο, Ράκοβιτς, Λαβρινόβιτς, Καουκένας, Ρες , Ακιντέλε, Γιάριτς, Στόουνρουκ, Μος
 

"Ηθικός αυτουργός ο Βγενόπουλος"

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε τον Ανδρέα Βγενόπουλο ηθικό αυτουργό για το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αυτή την οικονομική κατάσταση. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αναλάβει και να καλύψει την "τρύπα" που άλλοι δημιούργησαν...

Η ανακοίνωση:
«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Όπως δήλωσα κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. ο βασικός υπαίτιος δεν είχε ούτε το σθένος ούτε καν την στοιχειώδη ευθιξία να παρευρεθεί στο Δ.Σ. για να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του. Αντ` αυτού ο εκπρόσωπος του είχε ως στόχο να αποπροσανατολίσει τελείως την σημερινή συζήτηση.
Το Μάιο του 2008 ξεκίνησε το καινοτότομο εγχείρημα της πολυμετοχικότητας σε μία ΠΑΕ που μόλις είχε ολοκληρώσει μία ΑΜΚ 12.000.000 ευρώ και ήταν καθαρή από υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους. Παραδώσαμε μια ομάδα που μέχρι την εμφάνιση της ΠΕΚ διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα και που τελικά το έχασε μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και αποπροσανατολισμού από τις, εκτός της ΠΑΕ, διεργασίες. Προτείναμε μια νέα αντίληψη και πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Συμφωνήσαμε ομόφωνα στη δημιουργία ενός νέου καταστατικού με σαφείς αρμοδιότητες και διαδικασίες. Επικυρώσαμε μάλιστα την απαιτούμενη συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων και διασφαλίσαμε τα δικαιώματα της μειοψηφίας, με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό στον αυξημένο ρόλο της.
Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, βρίσκεται σε οικονομικό τέλμα. Ο ηθικός αυτουργός της υφιστάμενης κατάστασης άφησε μια ομάδα με υποθηκευμένο μέλλον, αφού πρώτα εξανέμιστηκαν πάνω από 190.000.000 ευρώ (65 δισεκατομμύρια δραχμές!) ενώ ο ίδιος κατείχε μόλις το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έχουν δημιουργηθεί υπεραξίες, ενώ παράλληλα λήγουν εντός του επόμενου έτους συμβόλαια σημαντικών ποδοσφαιριστών, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πιθανά έσοδα για την ομάδα.
Συνεπής σε μια πολιτική αποκλειστικά προσωπικών σκοπιμοτήτων, οδήγησε με τα μεγάλα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις αλόγιστες δαπάνες αλλά και τις υπαναχωρήσεις από συμφωνίες στην σημερινή κατάσταση. Δε δίστασε μάλιστα να ακολουθήσει την προσφιλή του τακτική για την κάμψη οποιασδήποτε βάσιμης απορίας ή ένστασης, μέσω εκβιαστικών διλημμάτων δια του Τύπου και επικοινωνιακών παιχνιδιών στοχοποίησης κάθε διαφορετικής άποψης.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Το 2008 παρουσιάστηκε ως λαϊκή απαίτηση η οικογένεια μου και εγώ να φύγουμε από τον Παναθηναϊκό. Τα τρία αυτά χρόνια παρόλο που κατείχαμε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ, συνειδητά δεν συμμετείχαμε στην καθημερινή διαχείριση και διοίκηση της ομάδας. Θεωρούσαμε όμως, ότι τουλάχιστον μέσω των θεσμικών οργάνων, θα υπήρχε η δυνατότητα να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι θέσεις και οι όποιες ενστάσεις. Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας εμπαθούς πολιτικής, τόσο εμείς όσο και άλλοι μέτοχοι εσκεμμένα οδηγηθήκαμε στο περιθώριο. Ως εκ τούτου, δεν είχαμε καμία ουσιαστική συμμετοχή σε καίριες αποφάσεις. Στην τελευταία αποχώρησή του άφησε ως παρακαταθήκη προσημειωμένο το μέλλον του Παναθηναϊκού σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Μήπως τελικά πρέπει και να τον ευχαριστήσουμε που μας κάνει την χάρη να συμμετέχει με βάση το ποσοστό του;
Παρατηρούμε την ίδια στιγμή μια πρωτοφανή προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών που φέρει, με τις πρωτοβουλίες ανθρώπων που για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετούν και προσφέρουν στο σύλλογο. Ο «σωτήρας», «ευεργέτης» και «λυτρωτής» που παραπλάνησε τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ας έρθει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δηλώνω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να επωμισθώ στο σύνολό τους αυτές τις υποχρεώσεις που ο ίδιος δημιούργησε.
Εμείς, παρά την κριτική και τις επιθέσεις που δεχτήκαμε, βρισκόμαστε εδώ, είμαστε παρόντες. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος σύλλογος και σε κάθε περίπτωση θα ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θα αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν περαστικοί και καιροσκόποι».

Με κόσμο στο Παγκρήτιο

Με ένα πρόβλημα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση στο στρατόπεδο του Ηρακλή εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Συγκεκριμένα ο Στέλιος Ηλιάδης αποχώρησε από την προπόνηση, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στους κοιλιακούς. Μετά τη θεραπεία, στην οποία υποβλήθηκε, αισθάνθηκε πολύ καλύτερα και θεωρείται ότι η ενόχληση δεν θα προβληματίσει ενόψει της Κυριακής.
Επίσης για ακόμα μία μέρα εκτός προπόνησης έμεινε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ενώ ατομικό πρόγραμμα κάνει ο Δημήτρης Στάμου αλλά και ο Γιώργος Κατσικάς που συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Όσον αφορά τον Θωμά Τσίτα αναμένεται αύριο να μπει με την υπόλοιπη αποστολή και να ξεκινήσεις προπονήσεις μιας και ολοκλήρωσε τις διεθνείς υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελπίδων.
Ετοιμάζονται για Παγκρήτιο
Θετική ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Εργοτέλης στο αίτημα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για εξασφάλιση εισιτηρίων και εκδοτηρίου για τις ανάγκες των εκδρομέων «κυανόλευκων» οπαδών, που θα θελήσουν να βρεθούν στο Παγκρήτιο Στάδιο. Από την διοίκηση του Ηρακλή εξασφαλίστηκαν 200 εισιτήρια τα οποία θα διατίθενται από το εκδοτήριο της πύλης 1 του Σταδίου, με τους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ να καταλαμβάνουν τη θύρα 6. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, καθώς η γηπεδούχος ΠΑΕ έχει ορίσει εισιτήριο γενικής εισόδου σε αυτήν την τιμή.

Ζ’ Όμιλος: Και τώρα… πόλεμος!

Ακόμα έναν αντίπαλο για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος απέκτησε η Εθνική μας ομάδα, καθώς το Ισραήλ επικράτησε με 1-0 της Γεωργίας και έπιασε στη 2η θέση την Κροατία.

Οι γηπεδούχοι με σύμμαχο το «θερμό» κοινό τους κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη και να θέσουν σοβαρή υποψηφιότητα για πρόκριση, έστω και στα πλέι-οφ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ταλ Μπεν Χαΐμ, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στη Γουέστ χαμ από την Πόρτσμουθ.

Άξιο αναφοράς είναι πως αυτή είναι μόλις η πρώτη ήττα της Γεωργίας στον όμιλο.

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 11
Κροατία 10
Ισραήλ 10
Γεωργία 9
Λετονία 4
Μάλτα 0

Επισημοποιήθηκε η σχέση Πάτο-Μπάρμπαρα

Για πρώτη φορά ο Αλεξάντρε Πάτο παραδέχθηκε τη σχέση του με την Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι, κόρη του Ιταλού πρωθυπουργού, αλλά και... εργοδότη του Βραζιλιάνου σταρ της Μίλαν!

Ο νεαρός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair και αναγκάστηκε να ομολογήσει το... προφανές, αφού ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι τους έχει συλλάβει αρκετές φορές, ακόμα και σε τρυφερές στιγμές. 

«Θα προτιμούσα να μιλήσω για την ομάδα μου. Αυτό, όμως, είναι το ξεκίνημα μιας άλλης ιστορίας» είπε ο Πάτο, αναφερόμενος στη σχέση του με την κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

«Ξέρω να εκτιμώ τις χαρές της ζωής και αυτήν την περίοδο είμαι ευτυχισμένος. Είμαι ακόμα νέος, αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Πολλοί κάνουν συνεχώς σχέδια και τα βλέπουν να βυθίζονται στο νερό. Εγώ προτιμώ να μην κάνω, και γι΄αυτό συμβαίνουν πολλά απροσδόκητα στη ζωή μου».

Πράγματι, είναι απροσδόκητη αυτή η σχέση. Οχι τόσο λόγω της εμπλοκής του προέδρου της Μίλαν και πρωθυπουργού της Ιταλίας, όσο για το γεγονός ότι ο Πάτο έχει ήδη στο ενεργητικό του ένα διαζύγιο! Πέρσι παντρεύτηκε, πέρσι χώρισε μετά από εννέα μήνες και 13 ημέρες! Διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών είναι και η -κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερή του- Μπάρμπαρα. 

«Καθαρή» η Ίντερ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή κατά των Κάρλο Παλαβιτσίνο, Ρινάλντο Γκέλφι, Μάρκο Μπράνκα και Ίντερ, σχετικά με τη μεταγραφή του Γκόραν Πάντεφ.

Ο επιθετικός βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τη Λάτσιο την οποία άφησε ως ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2010 για να φορέσει τη φανέλα των «νερατζούρι».

Η ομάδα της Ρώμης ισχυριζόταν ότι οι διαπραγματεύσεις και η μεταγραφή ήταν παράνομες καθώς έγιναν πριν ο παίκτης έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα, με το σύλλογο να παρουσιάζει έγγραφα για να υποστηρίξει τη θέση της.

Παρόλα αυτά, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έκρινε ότι τα έγγραφα ήταν ανεπαρκή, καθώς ο Πάντεφ είχε πάρει άδεια να λύσει το συμβόλαιό του.

"Ο σύλλογος και τα μέλη της διοίκησης ενήργησαν νόμιμα», απεφάνθη η επιτροπή.

Ε’ όμιλος: Δυνατά στο «κόλπο» η Σουηδία

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η εθνική ομάδα της Σουηδίας επιβλήθηκε της αντίστοιχης της Μολδαβίας με 2-1 και έπιασε στη 2η θέση την Ουγγαρία, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Μίκαελ Λούστιγκ της Ρόζενμποργκ άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, ενώ στο 43’ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αστόχησε από το σημείο του πέναλτι αποτυγχάνοντας να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του στην ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι, χωρίς όμως να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σεμπάστιεν Λάρσον της Μπέρμιγχαμ στο 82’, για να διώξει τις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για αποτέλεσμα. Κι όπως φάνηκε, το γκολ αυτό ήταν πολύ σημαντικό, καθώς οι Μολδαβοί μείωσαν με τον Σουβόροφ στο 92ο λεπτό.

Να σημειωθεί, πως ο Όλοφ Μέλμπεργκ, δεν αγωνίστηκε, λόγω της κόκκινης κάρτας που είχε δεχθεί κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Ήττα από την Κύπρο η Εθνική Νέων

Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική ομάδα των Νέων από την αντίστοιχη της Κύπρου, σε φιλικό ματς που έγινε στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση:

Μελισσάς, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Ρουγκάλας, Μπάλλας (46' Βούζας), Κατίδης, Φουρλάνος (46' Μπούζας), Διαμαντάκος, Κολοβός (76' Γκαμπέτας), Κουσίδης (46' Μπακασέτας), Κασαπάκης (69' Σμυρλής

«Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι»

«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας», δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά την έξοδό του από το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην πώληση κανενός ποδοσφαιριστή και πρόσθεσε ότι δικός του στόχος είναι ο σύλλογος να γίνει μεγάλος και τρανός και όχι «Παναθηναϊκάκι», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άρχισε τις δηλώσεις του λέγοντας : «Πρέπει αν βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τους προσωπικούς εγωισμούς για να μπορέσει να βγει από το τέλμα που βρίσκεται. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Ήμασταν 3 ώρες εκεί μέσα και τις 2,5 τις σπαταλήσαμε για να συζητάμε για όσα έγιναν στο παρελθόν, Ο γέγονε-γέγονε. Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, αλλά δύσκολα. Ο καθένας δεν μπορεί να κάνει το κοντό του και το μακρύ του. Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Με το να λέμε εγώ θα βάλω λεφτά αλλά περιμένω να δω τι θα κάνουν οι άλλοι, δεν γίνεται τίποτα. Δεν πρέπει να γίνουμε Παναθηναϊκάκι, αλλά η ομάδα να γίνει μεγάλη και τρανή όπως ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Γιαννακόπουλου.

«Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να γίνει ‘’Παναθηναϊκάκι’’. Πρέπει να είναι μεγάλος και τρανός. Λέμε: ‘’να βάλει ο ένας χρήματα ή να βάλει ο άλλος. Αν αγαπάς τον ΠΑΟ, πρέπει όλοι να κάνουν κάτι. Εγώ έφυγα γιατί πρέπει να πάω στο γήπεδο στο μπάσκετ. Νόμιζα ότι θα πάρουν μια απόφαση, η οποία δεν θα με βρει σύμφωνο. Εγώ θέλω μεγάλα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Σήμερα συζητήθηκαν τρία θέματα: Για το αν θα μπουν χρήματα, το πώς θα μπουν και τι θα γίνει με τους παίκτες. Εγώ δεν δέχομαι να πουληθεί ούτε ένας παίκτης. Βέβαια, τις αποφάσεις θα τις βγάλει το ΔΣ», είπε.

Όταν ερωτήθηκε για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης σχολίασε: «Για εμένα δεν έχει βγει κάποιο συμπέρασμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Είναι μεγάλο πρόβλημα οι κασέτες. Δείχνουν την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Εμείς οι Γιαννακόπουλοι τα πέντε πρώτα χρόνια είχαμε ομαδάρα και μας έπαιρναν τα πρωταθλήματα κατώτεροι αθλητές. Ποτέ εμείς δεν πήγαμε να κάνουμε παρατυπίες. Άλλο να λες με το στόμα ‘’βάζω χρήματα’’ και άλλο να βάζεις το χέρι στην τσέπη. Τον Παναθηναϊκό πρέπει να τον κάνουμε μεγάλο και τρανό», κατέληξε.

Τα έκαναν… γυαλιά καρφιά στη Γαλλία

Μεγάλης έκτασης επεισόδια προκάλεσαν Αλγερινοί και Μαροκινοί σε πόλεις της Γαλλίας, με αφορμή το ματς μεταξύ των δύο χωρών στην Αλγερία για τα προκριματικά του Africa Cup. 

Τα έκτροπα των πολλών Αφρικανών μεταναστών σε Παρίσι, Τουλούζ, Μονπελιέ και άλλες πόλεις οδήγησαν στον τραυματισμό ενός αστυνομικού, σε αρκετές συλλήψεις και πολλές υλικές ζημιές. Η γαλλική αστυνομία είναι σε επιφυλακή καθώς αναμένονται νέα κρούσματα. 
 

Ι’ όμιλος: Νίκη… ρουτίνας για Τσεχία

Εύκολη νίκη κόντρα στην θεωρητικό πιο βατή ομάδα του ομίλου πήρε η Τσεχία (2-0) και αύξησε τη διαφορά της από την 3η Σκωτία, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι Τσέχοι δεν έπιασαν κάποια σπουδαία απόδοση, αλλά έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Μίλαν Μπάρος, ο οποίος συνέχισε την καλή του επαφή με τα δίχτυα με το εθνόσημο στο στήθος, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Άλαν Κάντλετς στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

«Νίκη και φύγαμε για πλέι οφ»!

Σύνθημα νίκης για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έδωσε ο Νίκος Λαζαρίδης προκειμένου ο Άρης να διατηρήσει τις ελπίδες του για είσοδο στα πλέι οφ.
«Νίκη και φύγαμε για πλέι οφ»!
«Αγωνίστηκα για πέντε χρόνια με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης κι έχω περάσει όμορφα χρόνια εκεί. Έχω να θυμάμαι καλές αλλά και κακές στιγμές. Από εκεί και πέρα για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο θα είμαστε αντίπαλοι και θα κυνηγήσουμε τους βαθμούς που για εμάς είναι πολύ σημαντικοί. Θέλουμε να μπούμε στην πεντάδα και είμαι βέβαιος πως θα γίνει πολύ δυνατό παιχνίδι. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα αποδείξει ο καθένας την αξία του», ανέφερε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, μιλώντας στον arisfm.
Για το δρόμο που οδηγεί στα πλέι οφ, είπε: «Η ομάδα είναι καλά ψυχολογικά και αγωνιστικά. Πάμε με καλό ηθικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να έχουμε πολλές πιθανότητες για τα πλέι οφ. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας, είναι να επικρατήσουμε. Το παιχνίδι θα κριθεί στη δύναμη. Το θέλουμε πολύ.
Για εμάς είναι τελικός. Αν επικρατήσουμε κατά 90% πιστεύω πως θα περάσουμε στη διαδικασία των πλέι οφ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. O Aστέρας είναι με τη πλάτη στον τοίχο. Θα έχουν σίγουρα άγχος για το ότι πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρουν, αλλά κι εμείς θα χρειαστούμε γκολ για να κερδίσουμε. Είναι μια καλή ομάδα. Πρέπει να κλείσουμε τα ατού που έχει ο Αστέρας της Τρίπολης και να μπορέσουμε να σκοράρουμε».

«Λαϊκή απογευματινή» στην Τούμπα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ για το ματς με τη Λάρισα την Κυριακή στην Τούμπα.
«Λαϊκή απογευματινή» στην Τούμπα
Τα εισιτήρια σε όλες τις θύρες βρίσκονται στην τιμή των 10 ευρώ, εκτός από τα VIPτου τρίτου και του τέταρτου ορόφου (80 και 50 ευρώ αντίστοιχα) και έτσι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομάδα, δίνοντας ένα χαμηλό αντίτιμο

Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από αύριο στα εκδοτήρια του γηπέδου της Τούμπας, τα οποία θα είναι ανοικτά καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 17.00.
 

Μεγαλοπαράγοντα «φωτογραφίζουν» ως ηθικό αυτουργό στην επίθεση στον Βασσάρα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», η έρευνα της αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει ολοκληρωθεί και καταγράφει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον Κύρο Βασσάρα, μεγαλοπαράγοντα ΠΑΕ!
Μεγαλοπαράγοντα «φωτογραφίζουν» ως ηθικό αυτουργό στην επίθεση στον Βασσάρα!
Οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν πως στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει η ΕΥΠ και οι αστυνομικές αρχές για όσα έγιναν πριν από την επίθεση αλλά και έξω από το σπίτι της πεθεράς του Κύρου Βασάρα στα Καμίνια, υπάρχουν διαπιστωμένες συνομιλίες, στο ημίχρονο του αγώνα, που έγιναν από το κινητό του συγκεκριμένου παράγοντα προς άνθρωπο της νύχτας με το παρωνύμιο «θαμνάκιας»!
Από τα στοιχεία που συλλέχτηκαν, χάρη στη λειτουργία του λεγόμενου και ως υπερκοριού της ΕΥΠ, ενδεχομένως και με άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό ν’ αποκωδικοποιηθούν οι «διαδρομές» συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών κινητών, τη νύχτα της 30ής Οκτωβρίου, επιβεβαιώθηκε πως αμέσως μετά την παραπάνω επικοινωνία, υπήρξε κλήση από τον «θαμνάκια» προς άτομο της προσωπικής φρουράς επώνυμου παράγοντα. Κομβικό ρόλο στην επαφή του «θαμνάκια» με τον μεγαλοπαράγοντα φέρεται να έπαιξε άτομο που δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας, στον Πειραιά!
Στη διάρκεια της διαδρομής (ΟΑΚΑ - Καμίνια) που ακολούθησαν οι δράστες, παρακολουθώντας το ταξί στο οποίο επέβαινε ο κ. Βασάρας, διαπιστώθηκαν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, με τον ενορχηστρωτή της επίθεσης να δίνει οδηγίες σχετικά με το πού να περιμένουν τον τέως διεθνή διαιτητή και πώς να ενεργήσουν. Εξάλλου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στον φάκελο της υπόθεσης περιλαμβάνεται και οπτικό υλικό από την επίθεση, χάρη σε κάμερα που υπάρχει σε βενζινάδικο κοντά στο σπίτι της πεθεράς του διευθυντή ανάπτυξης διαιτησίας.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη, να σχηματιστεί δικογραφία και να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα.

Supporters ΠΑΟΚ Club!

Έτοιμοι να ανακοινώσουν τη δημιουργία ενός γκρουπ στήριξης της διοίκησης Ζαγοράκη, είναι 30 επιφανείς οικονομικά ΠΑΟΚτσήδες, επιχειρηματίες και κατόχοι VIP εισιτηρίων στην Τούμπα.
Supporters ΠΑΟΚ Club!
Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με το Spporters AEK Club, με τους εν λόγω επιχειρηματίες να έχουν σαν στόχο τους να βοηθήσουν οικονομικά αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο τον "δικέφαλο του Βορρά".
Υπήρξε και σχετική επαφή μάλιστα χθες με 27 από αυτούς (και δεν ήταν η πρώτη) και, σύντομα, αναμένεται το εγχείρημα να αποτελέσει γεγονός. Με τη διοίκηση Ζαγοράκη να βρίσκει στήριγμα σε ηθικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.Πηγη sportdog.gr

Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει οριστικά για την απεργία στην Ισπανία

Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο η 30η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, λόγω της διαμάχης που έχει ξεσπάσει για τα τηλεοπτικά.
Την Τετάρτη ξεκαθαρίζει οριστικά για την απεργία στην Ισπανία
Η Λίγκα (LFP) προσπαθεί να οργανώσει την αναβολή των αναμετρήσεων, προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση να καταργήσει τον νόμο του 1997, ο οποίος ορίζει ότι ένας αγώνας της πρώτης κατηγορίας κάθε εβδομάδα θα μεταδίδεται τηλεοπτικά από ελεύθερο κανάλι.
Η πλειοψηφία των συλλόγων θέλει να αυξήσει τα έσοδά της από την τηλεόραση, μέσω της μετάδοσης όλων των αγώνων από συνδρομητικά κανάλια. Όμως, έξι σύλλογοι (Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ, Σαραγόσα, Εσπανιόλ, Σεβίλη και Βιγιαρεάλ) διαφωνούν με την απεργία και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να την εμποδίσουν.
Αυτοί οι σύλλογοι παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους στην δικαστή από τη Μαδρίτη, Πουριφικασιόν Πουγιόλ, η οποία θα εκδώσει την απόφασή της. Εάν η Πουγιόλ δικαιώσει τη Λίγκα και όχι τους έξι συλλόγους, τότε το Σαββατοκύριακο δεν θα γίνουν αγώνες για την πριμέρα ντιβιζιόν, με αποτέλεσμα η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος να μετατεθεί για τις 12 Ιουνίου, ύστερα από διακοπή δύο εβδομάδων, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.
Πάντως, αν δεν υπάρχουν αγώνες το Σαββατοκύριακο, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν ενόψει των πρώτων αναμετρήσεών τους για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Σαχτάρ Ντόνετσκ και την Τότεναμ, αντίστοιχα.

Περιμένει τη Μπαρτσελόνα ο Φάμπρεγκας

Πλέον δεν είναι νέο. Ο Σεσκ Φάμπρεγκας για ακόμα μία φορά έκανε γνωστή την επιθυμία του να μετακομίσει στη Βαρκελώνη και να φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα.

Ο Καταλανός μέσος της Άρσεναλ από πέρυσι το καλοκαίρι έχει γνωστοποιήσει την επιθυμία του να επιστρέψει στο σύλλογο όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, ενώ από τη στιγμή που και οι διοικούντες τους «κανονιέρηδες» έκαναν γνωστό πως παραχωρούν το «αστέρι» τους, η επιθυμία αυτή μεγάλωσε.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως κύκλοι του διεθνούς μέσου αναφέρουν πως ο Φάμπρεγκας περιμένει πως και πώς να καλύψει ο Σάντρο Ροσέλ τα 51,5 εκατομμύρια ευρώ που απαιτεί η ρήτρα του για να μπορέσει να συζητήσει με τους «μπλαουγκράνα».

Όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι και η τελευταία του σεζόν στο Βόρειο Λονδίνο…

«Καμπάνα» στην Μπέρμιγχαμ

Με πρόστιμο 40.000 λίρες τιμωρήθηκε η Μπέρμιγχαμ από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα του Λιγκ Καπ κόντρα στην Άστον Βίλα.

Οι 20.000 λίρες όμως είναι αυτές που πρέπει να καταβληθούν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες είναι με αναστολή και θα τελεσιδικήσουν σε νέο παράπτωμα του συλλόγου.

Αιτία του προστίμου είναι η είσοδος πολλών οπαδών (πάνω από χίλιοι) στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την πρόκριση επί της μισητής συμπολίτισσας Άστον Βίλα. Κατευθύνθηκαν μάλιστα μπροστά στις θύρες των «χωριατών» όπου υπήρξε και ρίψη-ανταλλαγή αντικειμένων.

Παρά το πρόστιμο πάντως το φετινό Λιγκ Καπ θα μείνει σίγουρα ως μία αξέχαστη ανάμνηση στους οπαδούς και στην ομάδα της Μπέρμιγχαμ, αφού στο τέλος κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Παπαδόπουλος: «Εγκρίθηκε ομόφωνα η Α.Μ.Κ»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης και όχι μόνο.
Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ο Ερασιτέχνης Άρης πρέπει να καλύψει ένα ποσό των 400.000 ευρώ από τα συνολικά 2 εκατομμύρια, δηλαδή το 20%. Άλλωστε το υπόλοιπο 10% το καλύπτει ούτως ή άλλως από το νόμο. Εγκρίθηκε λοιπόν ομόφωνα χθες και θα καλύφθεί από τους μετόχους. Τα υπόλοιπα ποσοστά ανήκουν στη Λέσχη, αλλά και στην Ένωση Εμπορική, την εταιρία που εμπορεύεται τις δραστηριότητες του ποδοσφαιρικού Άρη.
Το μετοχικό κεφάλαιο συμπληρώθηκε από τους υπάρχοντες μετόχους, αλλά οποιοσδήποτε θέλει να βάλει ένα ποσό, θα πρέπει να απευθυνθεί στη Λέσχη. Η αδειοδότηση βέβαια έχει να κάνει και με άλλους θέματα, με οφειλές σε τρίτους, σε αθλητές, προσωπικό, προπονητές κ.τ.λ. Γίνεται προσπάθεια για να καλυφθούν όλα τα μέτωπα και λογικά δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα, αφού θα πιστοποιηθεί και η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».
Για την γιορτή της Παρασκευής:
«Ήταν μια όμορφη γιορτή, την ιστορία μας πρέπει να την τιμάμε και να μην την ξεχνάμε».
Για το φετινό πρωτάθλημα στο βόλεϊ:
«Αλλιώς τα περίμενα τα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα και αλλιώς ήρθαν. Κρατάμε πάντως τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και θα κοιτάξουμε τι θα κάνουμε την επόμενη σεζόν».
Για την ομάδα ποδοσφαίρου:
«Δίνουμε έναν «τελικό» στην Τρίπολη με τον Αστέρα και αν κερδίσουμε το παιχνίδι, πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες να μπούμε στη πεντάδα. Αισιοδοξούμε όλοι πως θα τα καταφέρουμε».

Πάει για Μαντοβάνι η Ατλέτικο

Για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Κιέβο-Βερόνα, Αντρέα Μαντοβάνι φαίνεται να ενδιαφέρεται η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ιταλός έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στο Καμπιονάτο και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ισπανικών και ιταλικών ομάδων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο παίκτης της Κιέβο είναι στόχος των Μαδριλένων και δεν αποκλείεται να κινηθούν για τις πρώτες επαφές πριν το καλοκαίρι.

Ο ίδιος δήλωσε αναφορικά με τη μεταγραφολογία για το όνομα του:

«Ξέρω ότι τα πάω καλά. Μου το δείχνει ο κόσμος στο δρόμο όταν μου μιλάει. Δεν ξέρω για τη μεταγραφολογία από το εξωτερικό, αλλά είμαι ήδη έξι χρόνια στη Βερόνα και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω το μεγάλο βήμα. Πρώτα όμως πρέπει να σιγουρέψουμε με την ομάδα την παραμονή μας στη Serie A».  

Από Ισπανία σε Τουρκία με ενδιάμεσο σταθμό Ιταλία


Πριν από τα Χριστούγεννα ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σταματούσε να μιλάει για το όραμα του για το μέλλον της ΑΕΚ. Με αναφορά στην προοπτική της οργάνωσης των Ακαδημιών, με σκέψεις για την οργάνωση της νέας σεζόν. Από την νέα χρονιά και μετά δεν έχει ακουστεί κουβέντα επ’ αυτού. Αντιθέτως οι συζητήσεις περιστρέφονται κυρίως γύρω από τις εγγυήσεις που ζητά ή περιμένει ο Χιμένεθ, προκειμένου να συνεχίσει από το καλοκαίρι και μετά στον πάγκο της ΑΕΚ. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να αποσυνδέει το επαγγελματικό του μέλλον με τον πάγκο της Ένωσης. Αποκορύφωμα όσο ακολούθησαν του διασυρμού στο Καραϊσκάκη και έχουν οδηγήσει, όπως έγραψε από το Σάββατο το ThePlayer, σε οριακή την κατάσταση με τον Χιμένεθ. 

Όμως όλα δείχνουν πως ο Ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει να προετοιμάζει την ενδεχόμενη αποχώρηση του από την ΑΕΚ, πολύ πριν από την συντριβή από τον Ολυμπιακό. Από τις αρχές του Γενάρη ο Χιμένεθ είχε αρχίσει να εκφράζει στο περιβάλλον του έντονες αμφιβολίες για το μέλλον του στην ομάδα. Κυρίως λόγω της ρευστής διοικητικής κατάστασης αλλά και επειδή ο Ισπανός τεχνικός δεν βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε και δεν έβλεπε δυνατότητα βελτίωσης. 

Από τότε οι μάνατζερ του Χιμένεθ έχουν αρχίσει να βολιδοσκοπούν την αγορά, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του πελάτη του. Η εμφάνιση της Σανταντέρ και της Μάλαγα στις αρχές του Φλεβάρη. Η Ρόμα στα τέλη του ίδιο του μήνα. Η Χέρκουλες πριν από μερικές μέρες. Και τώρα η Μπεσικτάς. Οι «μνηστήρες» δεν εμφανίζονται τυχαία. Ο Χιμένεθ έχει καλό όνομα και στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία. Αλλά αυτό δεν αρκεί προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον. Και πολύ περισσότερο να υπάρξουν και επαφές, όπως στην περίπτωση της Χέρκουλες. Ενώ το όνομα του Χιμένεθ στην αγορά της Τουρκίας, δεν έχει μπει μόνο από την θητεία του στην Σεβίλλη. 

Είναι δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός ψάχνεται. Και ψάχνεται σ’ όλες τις καλές ευρωπαϊκές αγορές.  

Όλα για τον αδερφό του!

Τίποτα δεν πτοεί τον Λιούις Χάμιλτον από το να βρεθεί κοντά στον αδερφό του, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις πίστες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, παίρνοντας μέρος σε αγώνα Renault Clio Cup.

Ο Βρετανός πιλότος της Φόρμουλα 1, θα ταξιδέψει από την Μαλαισία, στην Αγγλία για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια του αδερφού του, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας στον πρώτο του αγώνα.

«Είμαι τόσο περήφανος για αυτόν. Θα είμαι στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα και μετά θα επιστρέψω. Θα είναι μια χαρά. Θα δω αρκετές ταινίες στο αεροπλάνο. Είμαι το κοντινότερο πρόσωπο γι' αυτόν, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα πώς νιώθει κάποιες φορές λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει», ήταν τα λόγια του Χάμιλτον, ο οποίος θα διανύσει 13.000 μίλια για τον αδερφό του.

Τρεις πρόεδροι και κινδυνεύουν με τιμωρία!

Ούτε ένας, ούτε δύο! Τρεις πρόεδροι διαχειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαίρου της Βοσνίας. Πριν… ευθυμήσουμε, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πρόκειται για… παρενέργεια και κατάλοιπο του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Την καρέκλα λοιπόν, μοιράζονται ένας πρόεδρος σερβικής καταγωγής, ένας κροατικής και ένας «καθαρός» Βόσνιος. FIFA και UEFA έστειλαν τελεσίγραφο απειλώντας με αποκλεισμό, εάν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει.

Στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη υπάρχουν δύο διαφορετικές ομοσπονδίες, μια που ελέγχεται από Σερβοβόσνιους (με 20 μέλη) και μια ακόμη κοινή με 34. Οι πρώτοι αντιτίθενται στην αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος, φοβούμενοι πως είναι βήμα που θα οδηγήσει στην κατάλυση της αυτονομίας που απολαμβάνουν.

Στη «φάκα» και η Σβετλάνα!

Μετά από έρευνα που κράτησε περίπου οκτώ χρόνια η Εισαγγελία του Βελιγραδίου άσκησε δίωξη κατά της Σβετλάνα Ραζνιάτοβιτς για υπεξαίρεση ποσού που ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ την περίοδο που διαχειρίστηκε τις τύχες της Όμπιλιτς.

Η 37χρονη είναι γνωστή τραγουδίστρια στη γειτονική χώρα, αλλά έγινε διάσημη κυρίως ως σύντροφος του «θρυλικού» Αρκάν ή κατά κόσμον Ζέλικο Ραζνιάτοβιτς, του οποίου η δράση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν τέτοια, ώστε να κατηγορηθεί ως εγκληματίας πολέμου.

Ο Αρκάν, ο οποίος συνέχισε τη δράση του και μετά το τέλος των εχθροπραξιών στήνοντας το δικό του συνδικάτο του εγκλήματος, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων στο Βελιγράδι, αλλά η γυναίκα του –όπως όλα δείχνουν- θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Η Σβετλάνα κατηγορείται πως από κοινού με την αδελφή της, Λίντια, προχώρησε στην πώληση δέκα ποδοσφαιριστών της Όμπιλιτς χωρίς ποτέ τα χρήματα να μπουν στα ταμεία της ομάδας.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί επειδή στο σπίτι της είχαν βρεθεί μεγάλες ποσότητες όπλων, όμως είχε αφεθεί ελεύθερη. Βέβαια, στη Σερβία ήταν κοινό μυστικό πως οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» κάθε δραστηριότητά της ψάχνοντας μια αφορμή για να την συλλάβουν.

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.



Αρκετό καιρό είχε να ασχοληθεί η στήλη με Αγγλικά παιχνίδια, δεν δώσαμε φέτος βάση στης μικρές κατηγορίες, γιατί πολύ απλά είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράμματα εκεί.Ανα πάσα στιγμή μπορείς να εκτθεθείς διότι πρόκειται για πολύ ανώμαλα καί απρόβλεπτα πρωταθλήματα.Ρίχνωντας μιά ματιά στα σημερινά θεωρώ πως ίσως να υπάρχει λιγάκι ενδιαφέρον για να ασχοληθούμε.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι υπάρχει.


Yeovil - Carlisle   (1)

Mονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.Το κυριότερο κίνητρο για την νίκη την έχει η ομάδα της Yeovil ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από τις χαμηλές θεσεις.Χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι η Carlisle, η οποία σκέφτεται όπως καί νάχει τον τελικό τού Λιγκ Τρόφι την Κυριακή στο Γουέμπλευ.

Είναι ο βασικός στόχος της Carlisle  πλέον, οπότε είναι πιθανό να πάρουν ανάσες βασικοί παίκτες και να μην αγωνιστούν στο αποψινό παιχνίδι με τη Yeovil . Ειδικά, παίκτες που είχαν πρόβλημα με τραυματισμούς πρόσφατα λογικά θα μείνουν εκτός αγώνα.

Το βαθμολογικό κίνητρο η φόρμα η παράδοση αλλά καί το γεγονός ότι η Carlisle θα έχει το μυαλό της στον τελικό τού κυπέλλου, δίνουν ένα προβάδισμα κατε μέ στον άσο της Yeovil.

Θα επιλέξω λοιπόν τον άσο της Yeovil σε απόδοση (2,20)



Sheffield W. - Brentford   (1)

Κάτι ανάλογο συμβαίνει εδώ όπως καί στο προηγούμενο μάτς που αναλύσαμε.Το μεγαλύτερο κίνητρο στο παιχνίδι το έχει Sheffield .Χωρίς καινούρια προβλήματα, με τραυματίες ή τιμωρημένους θα υποδεχθεί η  Sheffield W την Brentford, με πρακτικά πλήρη αποστολή οι γηπεδούχοι.

Το μυαλό όλων όπως είναι φυσιολογικό στην  Brentford βρίσκεται στον τελικό τού Λιγκ Τρόφι, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Carlisle.Προβληματάκια 2-3 καλών παικτών βασικών στην φιλοξενούμενη, καί αλλαγές φρεσκαρίσματος λόγω τού τελικού.

Το αποψινό ματς στο Sheffield δεν κρίνει τίποτα για την Brentford, και ίσως το αντιμετωπίσει ως μια υποχρέωση που πρέπει να βγει. Αυτό ελπίζει και η Sheffield W που βρίσκεται χαμηλά και χρειάζεται τη νίκη οπωσδήποτε.

Επιλογή ο άσος της Sheffield σε απόδοση (2,15)


Tamworth - Wrexham  (2)

Μετά από 4 σερί ήττες επιτέλους βαθμός για την Tamworth.Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο όσο αφορά βέβαια την φόρμα της , καθώς εδώ καί καιρό δεν αποδίδει ιδιαιτερος καλά.Απόδειξη καί τα αποτελεσματά της αφού σε 13 παιχνίδια έχει πετύχει μόλις 2 νίκες.Αν δεί κάποιος το σχετικό πινακάκι φόρμας είναι τίγκα μέσα στο κόκκινο.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει καί για της δύο ομάδες, η Tamworth για να ξεφύγει από τα χαμηλά , καί η Wrexham για να παραμείνει σε τροχιά μπαράζ για την άνοδο.Επίσης με πιθανή νίκη θα βρεθεί 2 μόλις βαθμούς πίσω από την δεύτερη Wiblendon.

Xωρίς απουσίες η Wrexham είναι καλύτερη ομάδα καί είναι σε καλυτερη κατάσταση την δεδομένη στιγμή.Επιλογή λοιπόν το διπλό σε απόδοση (2,30)



Στη σούμα έχουμε καί λέμε, με σειρά προτίμησης : Yeovil - Wrexham - Seffield W.


Καλά να περνάτε , τα σέβη μου ...

Μοράτι: «Δεν θα κριθεί ο τίτλος στο ντέρμπι»

Λίγες μέρες έμειναν ακόμα για το μεγάλο ντέρμπι στην Ιταλία μεταξύ Μίλαν και Ίντερ σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τον τίτλο, μιας και τις δυο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί.
Δηλώσεις για το συγκεκριμένο ματς έκανε ο πρόεδρος της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι που τόνισε: «Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να τα πάμε καλά, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη και δεν θα κριθεί ο τίτλος από αυτό το ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι πάντοτε ιδιαίτερα παιχνίδια και μας έχουν δώσει μεγάλες χαρές, όπως το περσινό 4-0».

«Κλήθηκα ως μάρτυρας»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ Fm για την κλήση του ως υπόπτου στην υπόθεση των κασετών:   

«Μετά την διαδικασία όλη αυτή των καταθέσεων μπορεί να προκύψει  μέσα από τις καταθέσεις ότι είμαι κατηγορούμενος. Εγώ τώρα πάω ως μάρτυρας  και αν μετά την κατάθεσή μου και των υπολοίπων κυρίων υπάρξουν ενδείξεις και αποδείξεις, θα με καλέσουν ως κατηγορούμενο. 

Ηταν αναμενόμενο να κληθώ. Ηδη ξεκαθαρίζουν πολλά πράγματα και θα δούμε ποιος λέει αλήθεια και ψέματα αλλά αν αρθεί και το απόρρητο των κλήσεων, να δούμε και τον υποκλοπέα και το ποιός μοντάρησε την κασέτα, δηλαδή τον Νικόλα Πατέρα.
Εχω κι εγώ στοιχεία αλλά δεν τα δημοσιοποιώ… Για κορόιδο ψάχνεται;  Το να αποδείξω ότι αυτές οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής είναι δεδομένο ότι είναι».


Για την συνέχεια και τις τυχόν επιπτώσεις: «Πήγαν για μαλλί και θα βγουν κουρεμένοι. Στην χειρότερη να μου ασκήσουν μια ποινική δίωξη. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει καμία καταγγελία.  Ας ψάξουν άλλο για εξιλαστήριο θύμα. Είπε ο Κούγιας για την τρίτη κασέτα, ‘ότι είπε ο Μπέος ακούγονται και από άλλους’ εγώ τι να πω. Θα αμυνθώ γι αυτό κομμάτι αυτό και δεν θα ανοίξω το στόμα για ένα εκατομμύριο πράγματα που ξέρω». 


Για τη υπόθεση ξυλοδαρμού του Βασσάρα: «Εχουν την δυνατότητα να βρουν  ποιος ήταν ο εντολέας στην επίθεση κατά του Κύρου Βασσάρα». 


Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Εχω δώσει τον λόγο μου ότι θα πουλήσω και θα φύγω από τον Βόλο. Αν βρεθεί επενδυτής έγινε. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα διαλύσω αυτό που έφτιαξα τόσα χρόνια. Την Δευτέρα θα αναφερθώ γενικότερα και στην επικείμενη μεταβίβαση μετοχών του Ολυμπιακού Βόλου».

Κλήση για Μπέο να καταθέσει ανωμοτί

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο πρώτος που κλήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα. Κωνσταντίνο Σημιτζόγλου να καταθέσει ανωμοτί (χωρίς όρκο) στον δεύτερο... κύκλο της ιστορίας των ύποπτων κασετών. Και λέμε δεύτερο κύκλο, γιατί ήδη έχουν περάσει από το γραφείο του αρκετοί μάρτυρες , ήδη έχει συλλέξει αρκετά στοιχεία και πλέον η ιστορία, μπαίνει σε μία άλλη φάση που  κατά πολλούς  μπορεί να είναι και η τελική...  Η κλήση αφορά τη μια από τις κασέτες που κυκλοφόρησαν και συγκεκριμένα αυτή που αφορά στον αγώνα  Άρη-Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, κλήθηκε με τον χαρακτηρισμό του υπόπτου,  θα πρέπει να βρίσκεται στα δικαστήρια την Παρασκευή αν και ενδέχεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία. 

Ατύχημα ο Βοργιάς

Ατύχημα με μόνο υλικές ζημιές είχε ο παλαίμαχος διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς. Αυτό συνέβη χθες λίγο πριν τις 10 μ.μ. Ο Βοργιάς βιάζονταν να επιστρέψει στο σπίτι του, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να τρακάρει με κάποιο άλλο. Οι υλικές ζημιές υπολογίζονται στις 3.000 ευρώ. 

Ο Βοργιάς βιαζόταν να πάει σπίτι του για να προλάβει να παρακολουθήσει στην τηλεόραση την εκπομπή «Δίκη στο BlueSky».
 

Kανονικά το Λιθουανία-Ισπανία

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του «Στεπόνας Ντάριους και Στάσις Γκιρένας» και θα φιλοξενήσει τον αποψινό αγώνα μεταξύ της Λιθουανίας και της Ισπανίας δεν πτόησε τον Γάλλο διαιτητή, Λοράν Ντουαμέλ.

Παρουσία εκπροσώπων και των δύο ομάδων, ο Ντουαμέλ πραγματοποίησε αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Κάουνας και έδωσε την έγκρισή του για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, μολονότι η όψη του χλοοτάπητα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα… χωράφι.

Ο παγετός και η εκτεταμένη χιονόπτωση που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας κατέστρεψαν το χορτάρι, με τους αρμόδιους της ισπανικής αποστολής να εκφράζουν φόβους για τον κίνδυνο τραυματισμών.

Βένος: «Πλέον οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» μίλησε ο Γιάννης Βένος με αφορμή την χθεσινή γενική συνέλευση των βετεράνων του Άρη όπου και εκλέχθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Όπως και πέρσι έτσι και φέτος στο δ.σ. είναι και ο Γιάννης Βένος ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι εκ νέου στον προεδρικό θώκο. Ο ίδιος μίλησε για τον σύνδεσμο των βετεράνων, τον φετινό Άρη αλλά και τον τεχνικό Σάκη Τσιώλη. Συγκεκριμένα τόνισε: «Πλέον οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε ξεκινήσει πριν από 17 χρόνια τον σύνδεσμο, αλλά πλέον δεν βγαίνουν καινούργιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι όλο και λιγότεροι. Είμαστε σε μία νέα τάξη πραγμάτων με μικρά συμβόλαια στους παίκτες που τελειώνουν και αποχωρούν από τις ομάδες. Στους συλλόγους δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, είναι πολύ λίγοι σε κάθε ρόστερ, ενώ είναι και από άλλες πολεις όπως ο Σηφάκης από την Κρήτη για παράδειγμα. Είναι πλέον πολύ δύσκολα για τους συνδέσμους βετεράνων».
«Τότε παίζαμε πολλά χρόνια μαζί και υπήρχε διαφορετικό δέσιμο. Η αγάπη για την ομάδα ήταν σε ένα εντελώς διαφορετικό πλάνο, ενώ τώρα οι παίκτες είναι καθαρά επαγγελματίες και δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί με τις ομάδες. Τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Ο λόγος του συνδέσμου δεν είναι μόνο ότι θα παίξουμε μερικά παιχνίδια, αλλά μέσα από αυτές τις συναντήσεις προσφέρουμε και κάποιο έργο στην κοινωνία και το κάνουμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Εδώ και χρόνια είμαστε χορηγοί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στον σύλλογο «Αργώ» όπου και εκεί είμαστε χορηγοί και βοηθούμε με κάθε μέσο.
Ο Γιάννης Βένος μίλησε και για την φετινή πορεία του Άρη: «Φέτος ήταν μία χρονιά παράξενη. Από την μία είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη με εμφανίσεις που τρέλανε κόσμο και μεγάλες νίκες παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο. Από την άλλη στην Ελλάδα είχε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με κακές εμφανίσεις και μικρή συγκομιδή βαθμών, ενώ βγήκε και πολύ γρήγορα εκτός από το κύπελλο Ελλάδος από μία ομάδα της Β΄ Εθνικής. Έχουμε να θυμηθούμε πολλές καλές αλλά και πολλές κακές στιγμές».
«Το κακό είναι ότι κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης και αυτό θα ήταν μία άσχημη εξέλιξη. Ουσιαστικά θα χάσει και στο ψυχολογικό τομέα μιας και θα δυσαρεστηθεί και ο κόσμος, αλλά και ουσιαστικά αν δεν παίξει Ευρώπη του χρόνου ο Άρης θα χάσει αρκετά χρήματα που είναι πολύ σημαντικά για τα ταμεία της ομάδας».
Τέλος έκανε αναφορά και στον τεχνικό του Άρη Σάκη Τσιώλη τονίζοντας: «Ο Σάκης Τσιώλης δείχνει να δένει με την ομάδα, είναι ένας προπονητής χαμηλών τόνων. Πολύ σύντομα έχει καταφέρει να κερδίσει τους παίκτες που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κάποιος προπονητής τόσο γρήγορα. Οι παίκτες μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον Σάκη Τσιώλη και παίζουν και για αυτόν. Αν ένας παίκτης δεν παίζει και για τον προπονητή του τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα».
«Πάντως μας έχει δείξει ένα έργο. Έχει καταφέρει να κάνει δυο ανατροπές και να πετύχει αρκετά γκολ, κάτι που δεν έκανε στα προηγούμενα ματς ο Άρης να σκοράρει δηλαδή εύκολα και να μπορεί να ανατρέψει ένα σκορ. Ο Σάκης Τσιώλης έχει μία στρατηγική και μία φιλοσοφία και δείχνει ότι έχει κερδίσει παίκτης και κόσμο».

Κουτσιανικούλης : «Θέλουμε περισσότερα»


Το τελευταίο διάστημα ο Βασίλης Κουτσιανικούλης άρχισε να αποκτάει χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και με δηλώσεις του στο «Sport103» , αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δικεφάλου, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο άσος του ΠΑΟΚ:

Για το ότι αγωνίζεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό: "Σίγουρα. Ειδικά τον τελευταίο καιρό έχω παίξει αρκετά λεπτά. Βέβαια, είχαμε πολλά ματς και μπορούσε να γίνει αυτό."

Για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ: "Σε εμάς έμεινε το "γιατί". Η ομάδα απέδειξε ότι στα σημαντικά παιχνίδια τα πάει καλά. Ξέραμε όλοι ότι το ματς ήταν κρίσιμο για εμάς, αλλά και τον κόσμο. Η ομάδα φάνηκε ότι ήταν αγχωμένη. Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ Ήταν πολύ δύσκολο να το γυρίσουμε και δεν τα καταφέραμε."

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: "Πήραμε αρκετές μέρες ρεπό. Οι μόνοι που δεν ξεκουράστηκαν είναι οι διεθνείς. Όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν. Οι προπονήσεις πάνε καλά. Τώρα στον αγώνα με τη Λάρισα υπάρχει μόνο η νίκη για να εξασφαλίσουμε τη θέση μας στα πλέι οφ."

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος: "Σημαντική είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ. Δηλαδή, να έχουμε την ευκαιρία να μπούμε σε ομίλους τη νέα σεζόν. Τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Θα χρειαστεί πολλοί παίκτες να είναι έτοιμοι για αυτά παιχνίδια. Όλοι θέλουμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό."

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Όταν παίζουμε στην Τούμπα χρειαζόμαστε τον κόσμο. Αυτά που έγιναν με την ΑΕΚ δεν χαροποιούν ούτε εμένα, ούτε κανέναν. Τώρα, όμως, θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εκτός από αυτά που έγιναν με την ΑΕΚ. Κατά τα άλλα ό,τι κάνει είναι εξαιρετικό."

Για το αν η παρουσία του Σάντος στον πάγκο της Εθνικής αποτελεί κίνητρο για τον ίδιο: "Ο κ. Σάντος δίνει ευκαιρίες σε παίκτες που αγωνίζονται. Είναι δικό μου θέμα αν θα με καλέσει. Αν παίξω καλά εγώ με τον ΠΑΟΚ, θα με καλέσει."

Για τον φιλικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που έδωσε με την Εθνική Ελπίδων: "Είχα ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι οδικώς. Κατέβηκα στο Αίγιο για ένα παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για ένα νοσοκομείο που υπάρχει εκεί για Α.Μ.Ε.Α, με την Εθνική Ενόπλων. Γύρισα αργά το βράδυ της Δευτέρας (28/3)."

Ο Πρίττας εκτός για ένα μήνα, παρών ο Μπομπαντίγια

Ο κύβος ερρίφθη για τον Σάκη Πρίττα. Ο διεθνής μέσος του Άρη μετά την εξέταση που είχε από τον γιατρό της ομάδας Βαγγέλη Πανταζή αποφασίστηκε να υποβληθεί τελικά σε αρθροσκόπηση, οπότε θα απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα.
 
Σε ότι αφορά τον Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος ακολουθεί ήδη, ατομικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αποθεραπείας. Απλά σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις βδομάδες, οπότε η επιστροφή του υπολογίζεται στα πλέι οφ με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει ο Άρης τη συμμετοχή του.
 
Το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα αποθεραπείας ακολουθεί ο Αγτζίδης. Στους απόντες διεθνείς Βανγκέλι, Τσεζνάουσκις προστέθηκαν και οι Κατίδης, Μπουγαΐδης που μετέχουν στις υποχρεώσεις της εθνικής Νέων.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι ο Μπομπαντίγια ξεπέρασε τον τραυματισμό του και από σήμερα προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς στην προπόνηση με την οποία συνεχίστηκε η προετοιμασία των κίτρινων για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα της Τρίπολης θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο. 
Αύριο, Τετάρτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια προπόνηση.

Χατζηχρήστος: «Ζουν στην κοσμάρα τους»

Την άποψή του σχετικά με το τι θα πρέπει να συμβεί στην ΑΕΚ, σε διοικητικό επίπεδο, εξέφρασε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος. Μιλώντας στον NOVAΠΟΡ FM, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και «ηγέτης» της ORIGINAL 21, τόνισε πως οι Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν τι θα κάνουν, ενώ διέψευσε την φημολογία που τον θέλει να αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ.

«Δεν υπάρχει καμία διοίκηση. Υπάρχει μόνο ο Σταύρος Αδαμίδης που προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα. Αυτό το μοντέλο διοίκησης δεν μπορεί να καρποφορήσει. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει ένα αφεντικό μπροστά. Ούτε στην Αμερική, ούτε στη Φλόριντα, ούτε πουθενά αλλού. Εγώ έχω πει εδώ και καιρό ότι πρέπει να παραιτηθούν. Η ORIGINAL έχει βγάλει τρεις ανακοινώσεις και είναι πέρα για πέρα σωστή. Υποσχέθηκαν ο Αδαμίδης και ο Δημητριάδης εκείνο το βράδυ στα Σπάτα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ότι θα παραιτηθούν και δεν το έκαναν. Δεν υπάρχει δεν με άφησαν. Αν θες να παραιτηθείς, παραιτείσαι», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Χατζηχρήστος και συνέχισε: 

«Ας παραιτηθούν, λοιπόν, όλοι τους για να καταλάβει και ο κόσμος ποια είναι η επόμενη μέρα. Πως θα το καταλάβει ο κόσμος; Για να το καταλάβεις πρέπει να μπεις και να ασχοληθείς με τα σκατά. Γι' αυτό δεν πάω στο συλλαλητήριο. Τα ίδια κάναμε και με την Ερασιτεχνική και φτάσαμε στην ξεφτίλα να είμαι εγώ πρόεδρος. Ο Παππάς και ο Νοτιάς μπορούν να δώσουν τη λύση. Καλή ή κακή δεν ξέρω. Οι άνθρωποι, όμως, προσπαθούν να φύγουν και δεν μπορούν. Ο ένας έχει βαρεθεί να λέει στους φίλους του, δεξιά κι αριστερά, ότι είναι βλάκας και ότι την πάτησε και ο άλλος εμφανίζεται μια φορά στους έξι μήνες. Την καλύτερη... μαγκιά την έκανε ο Κανελλόπουλος. Στρίβειν δια του... αρραβώνος. Και λίγο αργότερα τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Ξαναλέω η ΑΕΚ θέλει ηγέτες. Δεν μπορεί να ευδοκιμήσει το πολυμετοχικό. Και ο Νικολαΐδης πάλι καλά που άντεξε ένα χρόνο. Και έγινε γιατί θυμόμασταν όλοι τα γκολ του στον Ελευθερόπουλο. Μετά δεν μπόρεσε το παιδί να διαχειριστεί την κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο «ηγέτης» της ORIGINAL 21, εξέφρασε και το μεγάλο... παράπονο που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ από τους τωρινούς ιδιοκτήτες: «Χρειάστηκε να βγει μια ανακοίνωση με σκληρούς χαρακτηρισμούς για να βγει ο Νοτιάς και να πει, γεια σας είμαι κι εγώ εδώ. Αν είναι έτσι να βγαίνει κάθε μέρα μια τέτοια ανακοίνωση. Οι άνθρωποι ζουν στην κοσμάρα τους. Και με τα όσα γράφονται στην ανακοίνωση να μην συμφωνείς, λες ότι πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, γιατί αλλιώς θα έρθει ο Ατρόμητος, θα σου ρίξει τρία γκολάκια στον τελικό και αυτοί δεν θα έχουν πάρει χαμπάρι».

Όσον αφορά στην φημολογία που τον θέλει πιθανό υποψήφιο για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος προσπαθεί να μου το προτείνει, αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Θα είναι η δεύτερη φορά που μου το προτείνουν και τον αρνούμαι. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξαναείπα όχι».

Λύθηκε η διαφορά με Χατζηπαναγή

Ένα ακόμα πρόβλημα κατάφερε να λύσει η διοίκηση του Ηρακλή, η οποία κατέβαλε στον Βασίλη Χατζηπαναγή μέρος των οφειλομένων. Ο «γηραιός» είχε οφειλές προς τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, για την χρησιμοποίηση των γηπέδων που έχει η παλιά δόξα της ομάδας και στην οποία προπονούνται οι «κυανόλευκες» ακαδημίες. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής εξέδωσε γραπτή δήλωση με την οποία ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις και τονίζει πως θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της προσπάθειας που καταβάλει η διοίκηση των «κυανόλευκων».
Αναλυτικά, ο Βασίλης Χατζηπαναγής αναφέρει: ««Μετά από την δήλωση που έκανα στIς 22-03-2011 θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής: αφού τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στην συνέντευξη Τύπου στις 23-03-2011 που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, την επόμενη ημέρα στις 24-03-2011 συναντήθηκα με την διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και ζήτησα να μου προσκομίσει αυτά που δήλωσε στην συνέντευξη τύπου και πράγματι η διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ είχε έτοιμο τον φάκελο με τα σχετικά παραστατικά που αφορούν σε πληρωμές ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προς Βασίλη Χατζηπαναγή για τις αθλητικές Ακαδημίες, δηλαδή τα γήπεδα.
Παρουσίασαν πληρωμές σε συγκεκριμένη τράπεζα 32.000 ευρώ και το συγκεκριμένο πόσο αφορά το εξής. Υπήρχε μία εγγύηση από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προηγούμενης διοίκησης προς την εταιρία FOOTBALL-ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ Μ.Ε.Π.Ε. για τα μισθώματα και έγινε σταδιακά που σημαίνει ότι η οφειλή ήδη θεωρήθηκε πληρωμένη με την αρχική εγγύηση. Αντ' αυτού, διαπιστώσαμε ότι το υπόλοιπο, δηλαδή 25.000 συν 7.000 (τόκοι) εξοφλήθηκε το Σεπτέμβριο του 2010, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος.
Για την νέα περίοδο 2010/2011 με την νέα διοίκηση έχει καταβάλει ένα μέρος των μισθωμάτων, ενώ απομένει μια μικρή οφειλή, η οποία και θα ρυθμιστεί. Οι δηλώσεις που γίνονται είναι δικές μου και μόνο δικές μου και φέρουν την υπογραφή μου. Επίσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πίσω από εμένα δεν υπάρχουν σκιές. Διαβάζοντας τα παραπάνω καταλαβαίνετε για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η παρεξήγηση στο όλο θέμα. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ και ο λαός του είναι οικογένεια μου και μέσα στην οικογένεια πρέπει να τα λέμε όλα. Εύχομαι να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες ο ΗΡΑΚΛΗΣ και όπου μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω, έζησα μεγάλες στιγμές με την ομάδα, η οποία είναι κομμάτι της ζωής μου».

Νέο πρόβλημα με Ίβιτς

Με ενοχλήσεις στο γόνατο αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης, ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος μέσος του ΠΑΟΚ επέστρεψε αρχικά σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και φάνηκε να έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τις προηγούμενες ημέρες.
Όμως, προς το τέλος του προγράμματος αποχώρησε με νέες ενοχλήσεις. Το ιατρικό επιτελείο του «Δικέφαλου» του Βορρά θα υποβάλει σε εξετάσεις τον παίκτη την Τετάρτη και τότε θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Ο Μάκης Χάβος θα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, πριν καταστρώσει τα πλάνα του για τις μελλοντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων». Από την προπόνηση της Τρίτης απουσίαζαν οι διεθνείς παίκτες της ομάδας, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων την Τετάρτη.
Από εκεί και πέρα, ο Φιλομένο έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνηση, ενώ ο Βιεϊρίνια συνέχισε σε χαλαρούς ρυθμούς. Απών από την προπόνηση ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί την Τετάρτη με προπόνηση στις 11:00.

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Τριτη σημερα με ευρωπαικους αγωνες, μικρες κατηγοριες στο νησι και παρα πολλα φιλικα. Χωρις πολλα πολλα, παμε να δουμε τη εχουμε για σημερα...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΤΟΥΡΚΙΑ : 1 (1,50)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : OVER 2,5 (1,62)
ΒΕΤ 500€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,43)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ ( ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΓΕΟΒΙΛ : G-G (1,75)
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝ. : G-G (1,68)
ΒΕΤ 100€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,94)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΗΜΙΧΡΟΝΟ - ΤΕΛΙΚΟ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ : 2 ημιχρονο - Χ τελικο (15,00)
ΒΕΤ 20€
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +1204,83€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -2498,45€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ +109,66€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -221,95€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -105,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙΑ -103,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -1533,91€"

Δοκιμές από τον Σάντος

Με αλλαγές θα παραταχθεί απέναντι στην Πολωνία η εθνική Ελλάδος στο φιλικό του «Γ. Καραϊσκάκης» (21:30). Ο Φερνάντο Σάντος προτίθεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στο πρώτο ματς, όπως οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Λαγός, ενώ θα δει πως λειτουργεί το 4-3-3.
Η εθνική αναμένεται να παραταχθεί με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Α. Παπαδόπουλο και Μόρα στο κέντρο της άμυνας. Στα δεξιά θα αγωνιστεί ο Τοροσίδης και στα αριστερά ο Λαγός, ενώ οι τρεις της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Κατσουράνης, Καφές και Καραγκούνης. Στην επιθετική γραμμή θα παίξουν στα αριστερά ο Σαμαρά, στα δεξιά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Ο Σάντος τόνισε στην ομιλία του προς τους παίκτες της εθνικής για τον αγώνα με τους Πολωνούς: «Πρόκειται για μία σοβαρή και δυνατή ομάδα που. ψάχνεται εν όψει της τελικής φάσης και ο προπονητής δοκιμάζει διάφορα σχήματα και πρόσωπα Συνήθως, παίζουν 4-3-3. Θέλω να σταθώ περισσότερο στο πάθος και στην πίστη που δείξατε μέχρι τέλους για τη νίκη. Κι αυτό είναι που με ικανοποίησε. Δείξατε χαρακτήρα νικητή. Υπάρχουν, όμως, πράγματα στα οποία πρέπει να βελτιωθούμε και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Με ομάδες όπως η Μάλτα πρέπει να ανοίξεις χώρους κι αυτό μπορεί να γίνει με πλαγιοκοπήσεις. Μας περιμένει πολλή δουλειά πάνω σε αυτό».

Σκόραρε, ήπιε, τον έπιασαν…

Αρκετά παραπάνω από το επιτρεπτό πανηγύρισε ο Κατλέγκο Εμφέλα το γκολ που πέτυχε στη νίκη της Νοτίου Αφρικής επί της Αιγύπτου με 1-0 το Σάββατο για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα του 2012. Ο 26χρονος επιθετικός της Μαμέλοντι Σάνταουνς συνελήφθη να οδηγεί υπερβαίνοντας το όριο κατανάλωσης αλκοόλ στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο Εμφέλα κρατήθηκε για τέσσερις ώρες από τις αρχές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100 ευρώ, ενώ θα λογοδοτήσει ενώπιον δικαστηρίου στις 4 Οκτωβρίου.

Τρελές απαιτήσεις ο Μόρας

Iταλικά δημοσιεύματα εξηγούν γιατί ο Βαγγέλης Μόρας θα αποχωρήσει σίγουρα το καλοκαίρι από την Μπολόνια.
Τρελές απαιτήσεις ο Μόρας
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα "Leggo" αναφέρει:
«Είναι σίγουρο το "αντίο" του Μόρα το καλοκαίρι. Ο διεθνής αμυντικός δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπολόνια. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε ότι οι απαιτήσεις του Μόρα για πολυετές συμβόλαιο και 600.000 ευρώ τον χρόνο ήταν υπερβολικές και έτσι θα τελειώσει τον Ιούνιο η περιπέτειά του στην Μπολόνια».

Γενέθλια για την Πατουλίδου

Ξέρετε ποια γεννήθηκε σαν σήμερα; Η Βούλα Πατουλίδου που ήρθε στην ζωή στις 29 Μαρτίου 1965.Η καριέρα της ταυτίστηκε με την απογείωση του ελληνικού αθλητισμού από το 1992 και το χρυσό μετάλλιο της Βαρκελώνης και με την φράση «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο».

Ερνέστο "δαγκωτό" οι παίκτες!

Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Eρνέστο Βαλβέρδε θα μείνει σίγουρα στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Αλλά οι παίκτες τον θέλουν όλοι! Λείπει, βλέπετε, και ο Λέτο…
Ερνέστο "δαγκωτό" οι παίκτες!
Την ώρα που αιωρείται όλες αυτές τις μέρες το θέμα της παραμονής του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές το ενδεχόμενο να φύγει ο Βάσκος από την ομάδα.
Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι οι δηλώσεις του Βαλβέρδε στην Ισπανία δεν περνούν απαρατήρητα από τους «ερυθρολεύκους». Τα όσα ακούγονται αποτελούν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους παίκτες παρόλο που η ομάδα έχει ρεπό αυτές τις μέρες.
Σχετικές κουβέντες γίνονται και στους κόλπους της Εθνικής ομάδας ανάμεσα στους διεθνείς του Ολυμπιακού.
Αυτό που λένε άπαντες είναι ότι θέλουν τον Βαλβέρδε και τη νέα χρονιά προπονητή. Για την ακρίβεια: δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που να μην θέλει τον Βάσκο στον πάγκο των Πειραιωτών.
Όλοι ψηφίζουν "δαγκωτό" Βαλβέρδε γιατί ο Ισπανός τους έχει κερδίσει με την συμπεριφορά του, αλλά και με τον τρόπο που προπονεί την ομάδα. Ο Βαλβέρδε έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους και είναι δίκαιος με όλους τους παίκτες του.
Εξάλλου, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές (ακόμα και ο Ιμπαγάσα με τον οποίο είχε κόντρα ο Βαλβέρδε στη Βιγιαρεάλ) έχουν ταχθεί κατά καιρούς με δηλώσεις του υπέρ του Ερνέστο και της δουλειάς του, ενώ του αναγνωρίζουν το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας για τη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Είναι ενδεικτικό ότι οι ποδοσφαιριστές που αξίωναν να παίζουν περισσότερο φέτος, όπως ο Πάντελιτς και ο Ρόμενταλ, ποτέ δεν άφησαν την παραμικρή αιχμή για τον προπονητή τους δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στις αποφάσεις του. Και το γεγονός ότι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού φέτος ήταν "εκκλησία" είναι έργο του Βάσκου.
Αν θυμάστε το ίδιο σκηνικό από την πλευρά των παικτών υπήρχε και την προηγούμενη φορά που ήταν να αποχωρήσει ο Βαλβέδρε. Όλοι οι παίκτες, με πρώτο τον Νικοπολίδη, σχεδόν παρακαλούσαν για την παραμονή του Βάσκου στο λιμάνι.
Μόνο δύο παίκτες μπορεί να πει κανείς ότι δεν ήθελαν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό τον Βάσκο, αλλά αυτοί δεν είναι τώρα στην ομάδα. Ο λόγος για τον Λέτο και τον Γκαλίτσιο. Ο πρώτος τα είχε "τσουγκρίσει" πολλές φορές με τον Βάσκο, ενώ ο δεύτερος είχε παράπονα που δεν έπαιζε.
 

Στο… κρεβάτι με την Λάουρα!

Έχει κορμάρα, όμορφο πρόσωπο και εντυπωσιακό μπούστο! Με λίγα λόγια διαθέτει όλο το πακέτο…
Η Λάουρα γεννήθηκε στην Σιβηρία και βρίσκεται στην Ελλάδα περίπου τα τελευταία 15 χρόνια. Την κέρδισε ο ήλιος, το καλό φαγητό και οι άνδρες, καθώς όπως έχει πει οι Ρώσοι είναι πολύ… κρύοι!
«Στην αρχή έβλεπα όλα τα σίριαλ για να μάθω ελληνικά. Είναι εύκολος τρόπος γιατί όλοι λένε τα ίδια. Κι αν χάσεις κάτι σήμερα, θα το πετύχεις αύριο. Η Ελλάδα είναι παράδεισος! Αλλά οι Έλληνες δεν το εκτιμάτε. Σας φαίνεται φυσιολογικό», έχει δηλώσει η Λάουρα.
Παρόλο που έχει σπουδάσει ψυχολόγος, δούλευε ως μοντέλο στην Θεσσαλονίκη, αφού οι εντυπωσιακές αναλογίες (94-61-96) δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. Εμείς την γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχής στον διαγωνισμό Playmate, όπου και βγήκε Super Star 2001, κλέβοντας την παράσταση.