Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Από Ισπανία σε Τουρκία με ενδιάμεσο σταθμό Ιταλία


Πριν από τα Χριστούγεννα ο Μανόλο Χιμένεθ δεν σταματούσε να μιλάει για το όραμα του για το μέλλον της ΑΕΚ. Με αναφορά στην προοπτική της οργάνωσης των Ακαδημιών, με σκέψεις για την οργάνωση της νέας σεζόν. Από την νέα χρονιά και μετά δεν έχει ακουστεί κουβέντα επ’ αυτού. Αντιθέτως οι συζητήσεις περιστρέφονται κυρίως γύρω από τις εγγυήσεις που ζητά ή περιμένει ο Χιμένεθ, προκειμένου να συνεχίσει από το καλοκαίρι και μετά στον πάγκο της ΑΕΚ. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να αποσυνδέει το επαγγελματικό του μέλλον με τον πάγκο της Ένωσης. Αποκορύφωμα όσο ακολούθησαν του διασυρμού στο Καραϊσκάκη και έχουν οδηγήσει, όπως έγραψε από το Σάββατο το ThePlayer, σε οριακή την κατάσταση με τον Χιμένεθ. 

Όμως όλα δείχνουν πως ο Ισπανός τεχνικός έχει αρχίσει να προετοιμάζει την ενδεχόμενη αποχώρηση του από την ΑΕΚ, πολύ πριν από την συντριβή από τον Ολυμπιακό. Από τις αρχές του Γενάρη ο Χιμένεθ είχε αρχίσει να εκφράζει στο περιβάλλον του έντονες αμφιβολίες για το μέλλον του στην ομάδα. Κυρίως λόγω της ρευστής διοικητικής κατάστασης αλλά και επειδή ο Ισπανός τεχνικός δεν βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε και δεν έβλεπε δυνατότητα βελτίωσης. 

Από τότε οι μάνατζερ του Χιμένεθ έχουν αρχίσει να βολιδοσκοπούν την αγορά, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του πελάτη του. Η εμφάνιση της Σανταντέρ και της Μάλαγα στις αρχές του Φλεβάρη. Η Ρόμα στα τέλη του ίδιο του μήνα. Η Χέρκουλες πριν από μερικές μέρες. Και τώρα η Μπεσικτάς. Οι «μνηστήρες» δεν εμφανίζονται τυχαία. Ο Χιμένεθ έχει καλό όνομα και στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία. Αλλά αυτό δεν αρκεί προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον. Και πολύ περισσότερο να υπάρξουν και επαφές, όπως στην περίπτωση της Χέρκουλες. Ενώ το όνομα του Χιμένεθ στην αγορά της Τουρκίας, δεν έχει μπει μόνο από την θητεία του στην Σεβίλλη. 

Είναι δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός ψάχνεται. Και ψάχνεται σ’ όλες τις καλές ευρωπαϊκές αγορές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: