Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στη «φάκα» και η Σβετλάνα!

Μετά από έρευνα που κράτησε περίπου οκτώ χρόνια η Εισαγγελία του Βελιγραδίου άσκησε δίωξη κατά της Σβετλάνα Ραζνιάτοβιτς για υπεξαίρεση ποσού που ξεπερνάει τα 11 εκατ. ευρώ την περίοδο που διαχειρίστηκε τις τύχες της Όμπιλιτς.

Η 37χρονη είναι γνωστή τραγουδίστρια στη γειτονική χώρα, αλλά έγινε διάσημη κυρίως ως σύντροφος του «θρυλικού» Αρκάν ή κατά κόσμον Ζέλικο Ραζνιάτοβιτς, του οποίου η δράση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν τέτοια, ώστε να κατηγορηθεί ως εγκληματίας πολέμου.

Ο Αρκάν, ο οποίος συνέχισε τη δράση του και μετά το τέλος των εχθροπραξιών στήνοντας το δικό του συνδικάτο του εγκλήματος, έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων στο Βελιγράδι, αλλά η γυναίκα του –όπως όλα δείχνουν- θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Η Σβετλάνα κατηγορείται πως από κοινού με την αδελφή της, Λίντια, προχώρησε στην πώληση δέκα ποδοσφαιριστών της Όμπιλιτς χωρίς ποτέ τα χρήματα να μπουν στα ταμεία της ομάδας.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί επειδή στο σπίτι της είχαν βρεθεί μεγάλες ποσότητες όπλων, όμως είχε αφεθεί ελεύθερη. Βέβαια, στη Σερβία ήταν κοινό μυστικό πως οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» κάθε δραστηριότητά της ψάχνοντας μια αφορμή για να την συλλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: