Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χατζηπαναγής: «Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα»

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, στο μοναδικό παιχνίδι της καριέρας του που έβαλε το εθνόσημο της Ελλάδας στο στήθος του, ήταν απέναντι στην Πολωνία, το 1976. «Μετά ήρθε το απαγορευτικό» συμπληρώνει πικραμένος ο «Βάσια», ο οποίος θυμάται ιστορίες του τότε και του τώρα και τις εξομολογείται στο www.sport-fm.gr, ενώ παράλληλα θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει άμεση βελτίωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος…

Για την Εθνική Ελλάδος του τότε, που είχε κάνει και την μοναδική του εμφάνιση, ο Βασίλης Χατζηπαναγής δηλώνει πως «είχαμε μια σπουδαία ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Σε εκείνο το παιχνίδι που έπαιξα απέναντι στην Πολωνία, το 1976, κερδίσαμε 1-0. Η Πολωνία ήταν μια φοβερή ομάδα και ήταν τεράστια νίκη, αφού ο αντίπαλος μας είχα πάρει την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1974 που διεξήχθη στη Γερμανία. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, το πρώτο μου με την ομάδα, αλλά δυστυχώς μετά ήρθε το απαγορευτικό και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ ξανά».

Και συμπληρώνει, «θυμάμαι, ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι που έγινε στην κατάμεστη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κερδίσαμε μια πολύ σκληρή ομάδα, χάρη στο γκολ του Κούδα. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη φορά που έπαιζα απέναντι στους Πολωνούς, μια και το 1975 που έπαιξα για την Ρωσία, πάλι την ομάδα του Λάτο αντιμετώπισα».

Όσο για την τωρινή Εθνική ομάδα, ο «Βάσια» πιστεύει ότι πρέπει να συνέλθει η Εθνική ομάδα και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. «Πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Πήραμε τη νίκη και αυτό είναι πολύ καλό, όμως δεν πρέπει να υπάρχουν τόσα καρδιοχτύπια με αδύναμους αντιπάλους. Ευτυχώς παίρνουμε τα αποτελέσματα. Αλλιώς, ποιος ξέρει τι θα γίνονταν…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: