Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μπαρτσελόνα, για άλλους ρουτίνα, για άλλους πρωτόγνωρη εμπειρία!!

Ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Τσάβι Ερνάντες είναι οι δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα με τις περισσότερες συμμετοχές σε προημιτελικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αρχηγός της ομάδας έχει αγωνιστεί επτά φορές στην φάση των "8" της διοργάνωσης, ενώ ο μέσος των "μπλαουγκράνα" ακολουθεί με μία συμμετοχή λιγότερη (δεν αγωνίστηκε το 2006 εναντίον της Μπενφίκα).

Δύο από τα καλοκαιρινά αποκτήματα της "Μπάρτσα", ο Αντριάνο και ο Αφελάι, είναι αυτοί που ενδέχεται να πάρουν "το βάπτισμα του πυρός" σε αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (τον ερχόμενο μήνα με Σαχτάρ). Μέχρι τώρα οι δύο προ-αναφερθέντες δεν έχουν λάβει ποτέ μέρος στην καριέρα τους σε αγώνα της φάσης των "8" και τώρα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν με την ομάδα του Ντόνετσκ. Ο Αντριάνο έχει αγωνιστεί δύο φορές σε φάση των "16" με τη Σεβίλη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αφελάι, ο οποίος την περίοδο 2006/2007, με την φανέλα της Αϊντχόφεν, έπαιξε εναντίον της Αρσεναλ, ενώ μία χρονιά νωρίτερα με τη Λιόν.

Για άλλο ένα απόκτημα του καλοκαιριού, τον Χαβιέρ Μασεράνο, θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του σε προημιτελική φάση. Τις τρεις προηγούμενες φορές (2006/07, 2007/08, 2008/09) έφτασε εκεί με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Νταβίντ Βίγια έχει φτάσει στους "8", αλλά αυτή την φορά αναζητεί λίγο περισσότερη τύχη, καθώς τη σεζόν 2006/07 φορώντας την φανάλε της Βαλένθια γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τσέλσι.

Ο κορυφαίος παίκτης της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι στάθηκε άτυχος τις περιόδους 2005/06 και 2007/08, καθώς οι τραυματισμοί τον κράτησαν έξω από τους αγώνες με Μπενφίκα και Σάλκε αντίστοιχα. Τον επόμενο μήνα θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Αργεντινού σούπερ σταρ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: