Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Αυτόνομη»: Ξεφωνητά κατά πάντων στον Ηρακλή

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η «Αυτόνομη Θύρα 10″ του Ηρακλή, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και φυσικά αναφέρει σχετικά με τα λάθη και της διοίκησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά το τραγελαφικό συμβάν της Δευτέρας με τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις Διοίκησης και Παικτών, όπου και δε πήραμε θέση θέλοντας να διατηρήσουμε την ηρεμία στην ομάδα εν όψει του αγώνα με τον πάοκ, μετά τι επανειλημμένες προτροπές-αφυπνίσεις-ξεφωνητά μέσω της ιστοσελίδας μας(πάντα μέχρι τώρα που μιλάμε), μετά την κάπως ανεκτική μας στάση παρά τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, εκεί στην ομάδα δε βάζουνε μυαλό.
‘Όλοι είστε υπεύθυνοι για αυτό το χάλι. Όλοι εκτός του λαού του Ηρακλή. Ναι. Βγάζουμε τους εαυτούς μας γιατί το μισό μας πάθος να είχατε όλοι σας, ο Ηρακλής θα παίρνε για πλάκα τίτλους. Το αποδείξαμε το καλοκαίρι, Το αποδεικνύουμε όταν πρέπει. Τέλος οι ευθύνες στο λαό του Ηρακλή. Εσείς φταίτε. Διοίκηση-Προπονητής-Παίκτες.
Κύριοι της ΠΑΕ σοβαρευτείτε. Πρωτοτυπήσατε και πάλι μ αυτή την ανακοίνωση. Είστε η μόνη διοίκηση στα χρονικά που κράζει γραπτώς τους παίκτες της. Μήπως αποποιείστε των ευθυνών σας; Η μήπως θέλετε να χάψουμε ότι μόνο αυτοί φταίνε. Πάντως στον ‘επικοινωνιακό τομέα’(βλέπε BA) τα πάτε μια χαρά. Ο λαός σας έβαλε εκεί. Μη το ξεχνάτε και μη το εκμεταλλεύεστε. Ενισχύστε μεταγραφικά την ομάδα και μη γελοιοποιήστε με περιπτώσεις ροτέν-μεντί.
Μαρίνο Ουζουνίδη έχεις την ομάδα 4 μήνες και ο οφθαλμόπονος δε λέει να περάσει. Οι ευθύνες σου είναι τεράστιες. Η ομάδα δε κάνει ευκαιρίες . Της λείπει το πάθος. Της λείπει η φαντασία. Είναι προβλέψιμη χωρίς επιθετικούς προσανατολισμούς. Άλλος προπονητής στη θέση σου θα είχε φύγει προ πολλού. Ο κόσμος σε στηρίζει. Κάνε ομάδα(που να βλέπετε και να πολεμάει) αλλιώς κάντην με ελαφρά πηδηματάκια. Ο Ηρακλής δεν είναι λάρισα Μαρίνο.
Παίκτες του Ηρακλή μας απογοητεύσατε για ακόμη μια φορά. Που είναι το πάθος σας ρε; 1.5 ευκαιρία σε 90 λεπτά; Δε ντρέπεστε καθόλου; Σας κάναν ότι ήθελαν εκεί πίσω. Άμα ρθούμε στη προπόνηση και σας τα πούμε από κοντά, θα καταλάβετε τι σας ζητάμε; Σεβαστείτε αυτό το λαό επιτέλους ρε. Σεβαστείτε τους αγώνες μας. Μη μας γυρνάτε τα μυαλά . Μη μας ξεφτιλίζετε άλλο».

Γκρεμίστηκε στην Τρίπολη

Μαύρη επέτειος. Ο Παναθηναϊκός στο 1000ό παιχνίδι του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα άφησε 2 βαθμούς στην Τρίπολη (0-0) και "έπεσε" από την κορυφή. Του χάλασε τη γιορτή ο Αστέρας. Μα πιο πολύ ο κακός εαυτός του.  Με τον Σισέ εγκλωβισμένο ανάμεσα στο ισπανικό δίδυμο Πουλίδο-Ορόθκο και χωρίς βοήθεια από τους χαφ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει τύχη, σε ένα γήπεδο, όπου παραδοσιακά υποφέρει τα τελευταία χρόνια.

Ο Αστέρας, ο οποίος στην Τρίπολη δεν είχε γευτεί φέτος τη χαρά της νίκης (3 ισοπαλίες, 3 ήττες) παρατάχθηκε στο γήπεδο με στόχο να μη χάσει και το πέτυχε σχετικά εύκολα καθώς με εξαίρεση τη φάση του 29΄ δεν κινδύνευσε σοβαρά από τους πρωταθλητές.
Αν μάλιστα το πίστευε λίγο περισσότερο θα μπορούσε να «σπάσει το ρόδι» στην έδρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Τρίπολης είχε 15 τελικές προσπάθειες ενώ οι νταμπλούχοι μόλις πέντε!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Φερέιρα άφησε στην Αθήνα τους Γκοβού, Γκαρσία και στον πάγκο τους Καραγκούνη, Λέτο, Κατσουράνη. Ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο Τζόρβα και επέλεξε για παρτενέρ του Ζιλμπέρτο στη μεσαία γραμμή τον Σιμάο. Ανέθεσε το ρόλο του μπαλαντέρ στο Νίνη και «άπλωσε» στα άκρα τους Μαρίνο, Χριστοδουλόπουλο.

Ο Βλάχος «γέμισε» τη μεσαία του γραμμή με τρεις ανασταλτικούς χαφ (Μπαστία, Κρις, Λαδάκη). Στον τελευταίο έδωσε εντολή να μην αφήσει το Νίνη από τα μάτια του. Τους Καρέρα, Μπαρτολίνι, που ήταν ανέτοιμοι, καθώς προέρχονταν από τραυματισμό, προτίμησε να μη τους ξεκινήσει στην 11αδα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον αέρα του Αστέρα. Δεν κατόρθωσε ωστόσο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Δυο φορές που βρέθηκε κοντά στο γκολ ο Χριστοδουλόπουλος ήταν ένα. κλικ πίσω από τη μπάλα. Έτσι στο 3΄ δεν πρόλαβε τη μπάλα και στο 8΄τον πρόλαβε ο Ντεγκρά.

Το ξεκίνημα ήταν ενθαρρυντικό για τους «πράσινους» αλλά η συνέχεια απογοητευτική. Με την πάροδο του χρόνου καθώς δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα υποχώρησαν στο γήπεδο κι άφησαν τους παίκτες του Αστέρα  να κάνουν παιχνίδι.

Στο 10΄ο Μπαστία ανησύχησε για πρώτη φορά τον Τζόρβα. Την σκυτάλη μετά πήρε ο Ροτζέριο ο οποίος στο 32΄ και στο 43΄ ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά τα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο.

Πως το έχασε!

Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου την έχασε ο Παναθηναϊκός  με τον Σισέ στο 29΄, ο οποίος πέρασε και τον  τερματοφύλακα αλλά την ανυπεράσπιστη εστία πρόλαβε και κάλυψε ο Πουλίδο.

Στην ανάπαυλα ο Φερέιρα «ανακάτεψε την τράπουλα» προσπαθώντας να βγάλει έναν άσο από το μανίκι του. Αντικατέστησε τον Σιμάο με τον Κατσουράνη και προχώρησε σε δυο εσωτερικές αλλαγές. Πέρασε το Νίνη στη δεξιά πτέρυγα και γύρισε το Μαρίνο στον άξονα, δίπλα στον Ζιλμπέρτο. Την αποστολή να στηρίζει το Σισέ ανέλαβε ο Κατσουράνης.

Στο 55΄ ο Γάλλος έφτασε ξανά απέναντι στον Ντεγκρά αλλά ο γκολκίπερ αντέδρασε γρήγορα και η ευκαιρία χάθηκε. Βλέποντας τα σκούρα ο Φερέιρα έκανε γρήγορα-γρήγορα και τη δεύτερη αλλαγή (Λέτο αντί Χριστοδουλόπουλου).

Επιστροφή Λέτο

Ο Αργεντινός, ο οποίος είχε δυο μήνες να αγωνιστεί, μπήκε με μεγάλη όρεξη και προκάλεσε . ταραχή στον Φυτανίδη. Προκάλεσε ρήγματα, κέρδισε φάουλ αλλά στις προσπάθειες του δεν βρήκε συμπαραστάτες. Ο Κατσουράνης στο 75΄ τροφοδότησε τον Σισέ, τον οποίο πρόφτασε. στο τσακ ο Ορόθκο.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Φερέιρα έριξε στον αγώνα τον Καραγκούνη (αντί του Νίνη που πελαγοδρομούσε). Η πίεση έγινε μεγαλύτερη στην περιοχή του Αστέρα αλλά πάλι δεν έφερε αποτέλεσμα.
Γήπεδο: "Αστέρα Τρίπολης"

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (70' Καρέρα), Κρις, Ουντότζι (83' Φορτούνης), Ροτζέριο (90' Μπαρτολίνι).
Στον πάγκο: Μπακασέτας, Αναστασόπουλος, Ρίος, Φρανκού.
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (75' Καραγκούνης), Σισέ, Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος (56' Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο (46' Κατσουράνης), Βύντρα, Σπυρόπουλος.
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Πετρόπουλος

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Περιμένουμε τους Άραβες»!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Μανδρίνου, υπεύθυνου οικονομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που χειρίζεται το θέμα της εισόδου των Αράβων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είπε μεταξύ άλλων:
«Έχουμε συμφωνήσει σε όλα όσα έχουν προτείνει και περιμένουμε, πλέον, την απόφαση του Ομίλου, αφού τους ενημερώσαμε για τα πάντα. Τώρα πλέον περιμένουμε από εκείνους την επόμενη κίνηση. Ακόμη και εάν δεν έρθει ο επενδυτής, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αλλά λόγω των οικονομικών συνθηκών θα είναι δύσκολη η αποστολή μας».

Μεγάλες νίκες για Βύζαντα και Απόλλωνα

Η νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 σε βάρος της Παναχαϊκής αλλά και η εκτός έδρας επιτυχία του Βύζαντα Μεγάρων με 2-0 κόντρα στον Παναιγιάλειο ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν.
Απόρροια των παραπάνω είναι η διατήρηση στην κορυφή της κατάταξης της Ρόδου, η οποία τη Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμά της, καθώς θα υποδεχθεί τα Χανιά.
Το πλεονέκτημα της έδρας αξιοποίησαν ο Πλατανιάς και ο Πανηλειακός, που επιβλήθηκαν του Ηρακλή Ψαχνών και του Κεραυνού Κερατέας, αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα
Αγία Παρασκευή-ΠΑΟ Ρουφ   0-0
Πανηλειακός-Κεραυνός Κερατέας    1-0
(9' Θωνιάτης)
Απόλλων Σμύρνης-Παναχαϊκή   2-1
(31' Συρίγος, 77' Λαζανάς - 20' πέν. Καραγιάννης * Στο 61΄αποβλήθηκε ο Ακπαρίδης της Παναχαϊκής με δεύτερη κίτρινη κάρτα)
Παναιγιάλειος-Βύζας Μεγάρων    0-2
(53' Όκουε, 73' πέν. Ατματζίδης)
Ολυμπιακός Χερσονήσου-Κόρινθος   1-1
(28' Βλάχος - 85' Καφαντάρης)
Αίας Σαλαμίνας-Ασπρόπυργος   1-0
(44' Καραχάλιος)
Πλατανιάς Χανίων-Ηρακλής Ψαχνών   2-0
(71', 93' Μπαξεβάνης)
Τη Δευτέρα
15:00 Ρόδος-Χανιά

Δεν σταματιέται ο ΑΠΟΕΛ

Ούτε η ομάδα του Ερμή κατάφερε να σταματήσει τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος νίκησε με σκορ 2-0 χάρη στα δυο τέρματα του Σολάρι και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση. Με το ίδιο αποτέλεσμα και σκόρερ τον Μιχάλη Κωνσταντίνου η Ομόνοια επικράτησε της ΑΕΚ Λάρνακας. Την έδρα της εκμεταλλεύτηκε η Ένωση, νίκησε 1-0 τον ΑΠΟΠ και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής για μια ακόμα αγωνιστική. Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται πως δεν έχει αντίπαλο στη φετινή κούρσα και έφτασε στην 11η νίκη της. Το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ άνοιξε στο 12΄ο Σολάρι και στο 36ο λεπτό ο ίδιος παίχτης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Ομόνοια έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ο οποίος σκόραρε δυο φορές (32΄, 90΄), πήρε το τρίποντο στο «ΓΣΠ». Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε βαθμούς πίσω από τον ΑΠΟΕΛ.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου νίκησε 1-0 τον ΑΠΟΠ/Κινύρας και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά από έξι αγωνιστικές για την Ένωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Σαββάτο 11/12

ΑΕ Πάφου – Εθνικός Άχνας 0-1
(9’ Γκέλσον)

Ανόρθωση – Αλκή 1-2
(77’ Μπράτσι - 28’ Μπασόφ, 80’ Σερτζιάο)

Δόξα – Απόλλων Λεμεσού 1-1
(69’ Καμπρέρα - 90' πεν. Μιρντάκοβιτς)

Κυριακή 12/12

Ένωση Παραλιμνίου – ΑΠΟΠ 1-0
(87΄ Κριβοκάπιτς πεν.)

Ερμής – ΑΠΟΕΛ 0-2
(12΄,36΄ Σολάρι)

Ομόνοια – ΑΕΚ Λάρνακας 2-0
(32΄πεν. ,90΄ Κωνσταντίνου)

Δευτέρα 13/12

ΑΕ Λεμεσού – Ολυμπιακός Λευκωσίας (19:00)

«Διπλό» της Σάλκε στο «Μπρούχβεγκ»

Έστω και καθυστερημένα, η Σάλκε δείχνει σημεία ανάκαμψης και κάνει ζημιές σε ομάδες που την έχουν αφήσει πολύ πίσω στην βαθμολογία.
Μια από αυτές είναι και η Μάιντς που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ. Με γκολ του Τζέφερσον Φαρφάν στο 30’, οι «βασιλικοί μπλε» επικράτησαν με 1-0 μέσα στο «Μπρούχβεγκ», δίνοντας έτσι επιπρόσθετη αξία και στην νίκη της προηγούμενης εβδομάδας επί της Μπάγερν. Μοιραία η Μάιντς έπεσε στην τέταρτη θέση, αφού Λεβερκούζεν και Ανόβερο νίκησαν την 16η αγωνιστική και την προσπέρασαν.

Το ματς χαρακτηρίστηκε και από τα δύο χαμένα πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, αφού ο Χουντελάαρ στο 8’ και ο Σίρλε στο 73’ απέτυχαν να αξιοποιήσουν την «εσχάτη των ποινών». Χρόνο συμμετοχής για την Σάλκε πήρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που αντικατέστησε στο 63’ τον Κλούγκε.

Στο παιχνίδι που έγινε νωρίτερα στο «Μπαντενόβα Στάντιον», η Φράιμπουργκ πανηγύρισε την ένατη φετινή νίκη της και παρέμεινε στην πέμπτη θέση, με ένα βαθμό πάνω από την Μπάγερν Μονάχου.

Η ομάδα του Νίαλ Ντουν επικράτησε με 3-0 της ουραγού Γκλάντμπαχ, έχοντας ξανά ως «πρώτο βιολί» τον Πάπις Σισέ. Ο Σενεγαλέζος πέτυχε δύο γκολ (το άλλο ο Μπαρτ) και έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα, συγκατοικώντας πια με τον Φάνη Γκέκα στην κορυφή της λίστας των σκόρερ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Παρασκευή 10/12

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 2-1
35’, 76’ Για Κόναν/ 74’ Νιντερμάιερ

Σάββατο 11/12

Μπάγερν Μονάχου-Ζανκτ Πάουλι 3-0
17’ Άλτιντοπ, 72’ πεν. Λαμ, 79’ Ριμπερί
* Στο 68’ αποβλήθηκε ο Κέσλερ της Ζανκτ Πάουλι

Αμβούργο-Λεβερκούζεν 2-4
48’ αυτ. Βιδάλ, 79’ Ελία/ 30’ Σαμ, 61’ Βιδάλ, 66’, 78’ Ρενάτο Αουγκούστο

Χοφενχάιμ-Νυρεμβέργη 1-1
55’ Κόμπερ/ 87’ Έιγκλερ

Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
56’ Κλέμενς

Καϊζερσλάουτερν-Βόλφσμπουργκ 0-0

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 2-0
9’ Σαχίν, 70’ Καγκάβα

Κυριακή 12/12

Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ 3-0
19’, 60’ Σισέ, 42’ Μπαρτ

Μάιντς-Σάλκε 0-1
30’ Φαρφάν

Στην πρώτη θέση η Επανομή!

Η Αναγέννηση Επανομής ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας του βορείου ομίλου της Football League 2 καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Καλλονής.
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα της Λέσβου, που περιορίστηκε στη δεύτερη θέση.
Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας, ο Φωκικός επικράτησε 3-1 της Νίκης Βόλου και πέρασε τρίτος στην κατάταξη.
Εντυπωσιακό πέρασμα από την Ηράκλεια πραγματοποίησε ο Ναυπακτιακός Αστέρας, που θριάμβευσε με 3-0, ενώ στον Τύρναβο η ομώνυμη ομάδα και η Ζάκυνθος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Τα αποτελέσματα
Φωκικός-Νίκη Βόλου   3-1
(11', 75' Ταμπάκης, 80' Κουμπρόγλου)
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Δόξα Κρανούλας   1-0
(9' Χασάνογλου)
Τύρναβος-Ζάκυνθος   1-1
(73' Κράβαρης - 12' Βασιλειάδης)
Κοζάνη-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας    3-1
(65' Γκόβας, 68' Μαρκόπουλος, 85' Χριστοφορίδης - 34' Καλιαμπάκας)
Αναγέννηση Επανομής-Καλλονή    1-0
(44' Αδαμίδης)
Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών-Ναυπακτιακός Αστέρας   0-3
(38',81' Παπαποστόλου, 71' Γλωσσόπουλος)
Εορδαϊκός-Αετός Σκύδρας    0-0
Τη Δευτέρα
15:00 ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Μακεδονικός
Ρεπό: Εθνικός Φιλιππιάδας

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-1

Τέλος έλαβε την Κυριακή (12/12) το αήττητο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής, οι “πράσινοι” θριάμβευσαν με 3-1 σετ επί του “δικέφαλου του Βορρά” στο κλειστό της Γλυφάδας και τον έπιασαν εκ νέου στην κορυφή.
Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου, προβάλλοντας αντίσταση μόνο στο τρίτο σετ, το οποίο και κατέκτησαν. Κατά τα άλλα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο, παίρνοντας δίκαια το τρίποντο.
Το πρώτο σετ κύλησε ως τα μέσα του με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η συνέχεια όμως ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τρεις σερί πόντους πήραν αέρα με 17-14, κρατώντας το πάνω χέρι ως το 25-20. Στο δεύτερο σετ οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά και πήραν τον έλεγχο, προηγούμενοι με 11-7. Η απάντηση των “πρασίνων” όμως δεν άργησε να έρθει. Πέρασαν μπροστά με 18-15 και από εκεί και πέρα επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο 25-20.
Το τρίτο σετ ήταν πιο συναρπαστικό, αφού ο “δικέφαλος του Βορρά” έδειξε έστω και με καθυστέρηση να βρίσκει τον καλό εαυτό του. Επακόλουθο ήταν οι δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει “ζωντανός” στο κυνήγι της νίκης κάνοντας στο πέμπτο σετ-μπολ που είχε το 32-30 και ενώ είχαν προηγηθεί τρία ματς-μπολ του Παναθηναϊκού. Στο τέταρτο σετ τα πράγματα απλουστεύτηκαν και πάλι για τους γηπεδούχους. Χάρη στο σερβίς και στο μπλοκ αλλά και στα λάθη του αντιπάλου τους, οι “πράσινοι” έκαναν ένα σερί 6-0 και ξέφυγαν με 14-9. Χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, διατήρησαν το προβάδισμα και έκαναν το 25-20.
Τα σετ: 25-20, 25-20, 30-32, 25-20.
Παναθηναϊκός: Πετρέας 6 (4/14 επ., 1 μπλοκ), Μηνούδης 13 (9/14 επ., 3 μπλοκ, 82% υπ. - 55% άριστες), Γιορντάνοφ 27 (20/44 επ.), Ψάρρας 6 (2/4 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Πανταλέων 9 (8/14 επ.), Λάππας 19 (14/23 επ., 4 μπλοκ, 63% υπ. - 42% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 62% υπ. - 31% άριστες)/ Κόβατς 1, Ντονάς 1.
ΠΑΟΚ: Παντακίδης 7 (3/10 επ., 4 μπλοκ), Γουίντερ 3, Μπόγιτς 27 (26/40 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. - 39% άριστες), Καραγιάννης 6 (6/12 επ.), Στέινμπεργκ 12 (8/23 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Λινς 15 (14/31 επ. 71% υπ. - 46% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 81% υπ. - 50% άριστες / Πλίκας, Παπαδημητρίου, Ωρολογάς.

Έπιασε κορυφή ο Παναιτωλικός, θρίαμβος της Δόξας στον Εύοσμο

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΣ στη Λειβαδιά και μετά τη νίκη του επί του Πανθρακικού (1-0), ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από οκτώ αγωνιστικές αποχής. Η Δόξα Δράμας άργησε να πανηγυρίσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, όμως, το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στον Εύοσμο (3-1). Ισόπαλα τα αθηναϊκά ντέρμπι σε Νεάπολη και Ηλιούπολη. Μοιρασιά και στα Τρίκαλα. ρίκαλα - Βέροια 2-2(44' Κοντογουλίδης, 65' Ρούσεφ / 28', 78' πεν. Σαϊτιώτης)

Πολλές ανατροπές επεφύλασσε το ματς των Τρικάλων με τη Βέροια. Η ομάδα της Ημαθίας πήρε το προβάδισμα με τον Σαϊτιώτη στο 28', όμως ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΣ, ο Κοντογουλίδης, ισοφάρισε ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό στο 65' με τον Ρούσεφ αλλά ο Σαϊτιώτης βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι, στο 78ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καλί στο 89'.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Κόρμπος (88' Σπασόγεβιτς), Χρήστου, Κοντογουλίδης, Ρούσεφ (87' Σαββίδης), Μανουσάκης (83' Μπαριέντος), Μίνγκας, Γιώτας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι.
Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Καντιμοίρης, Καλί, Αμαραντίδης (46' Αουρέλιο), Μπάρμπας, Σαμαράς, Καλογέρης, Τσιάτσιος, Γεωργιάδης (64' Καγκιούζης), Σαϊτιώτης, Μιχαλόπουλος, Μπλαζέφσκι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλα)




Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
(4' Γκούρμα)

Ο νόμος του Αγρινίου μίλησε ξανά και χάρη στο γκολ του Μάριο Γκούρμα από τα αποδυτήρια, ο Παναιτωλικός προσπέρασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Γιάννη Νταλακούρα, ενώ αντίθετα, ο ακριτικός σύλλογος απέδειξε για ακόμη μία φορά πως όταν βγαίνει από την Κομοτηνή, δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της (έξι ήττες σε επτά ματς).

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μπουμάλ, Γκούρμα, Γκούνκελ, Δέντσας, Καραμαλίκης. Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Μαρσέλο, Λόπες, Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης, Παπουλής, Σίμωσης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανιάτης (Αρκαδίας)


Αγροτικός Αστέρας - Δόξα Δράμας 1-3(57' πεν. Στεφανίδης / 11', 47' Μαρκόφσκι, 43' Μοσχάκης)

Με μεγάλο πρωαγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι που σημείωσε δύο γκολ, η Δόξα Δράμας μετέτρεψε σε περίπατο το μακεδονικό ντέρμπι με τον Αγροτικό Αστέρα, στον Εύοσμο. Ο Σκοπιανός άσος βρήκε δίχτυα στο 11' και το 47', ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Μοσχάκης στο 43'. Οι "μαυραετοί", που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαραγκού στο 81', είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ στο 78', αλλά ο Γκονζάλες έστειλε την μπάλα άουτ στο πέναλτι που εκτέλεσε. Πέναλτι εκτέλεσε και ο Αστέρας, όμως ο Στεφανίδης ήταν πιο εύστοχος από τον Γκονζάλες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 57'.

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Σκλιοπίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Κονέ (85' Μπεκιάρης), Γέσιτς (70' Ναλμπάντης), Γόγολος, Στεφανίδης, Τσούκλης (46' Γκόμες), Ουέλινγκτον, Τσουκαλίδης.
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Μαρκόφσκι, Μαραγκός, Λίμα, Μοσχάκης (62' Γκονζάλες), Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης (91' Χλωρός), Καπέλ (84' Ρούτσης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)



Ιωνικός - Καλλιθέα 0-0
Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ιωνικός και Καλλιθέα στο αθηναϊκό ντέρμπι της Νεάπολης. Οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας, παρόλα αυτά όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στη νίκη, όταν ο Σιστόν κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισαν οι Νικαιώτες στο 78'. Τελικά ο Μανιάτης απέκρουσε, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας.

Ιωνικός (Γιάννης Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Πέτρου, Κωνσταντινίδης, Ρουσάκης (46' Τσιμικλής), Σιστόν, Δελήμπασης (65' Σπυριδάκης), Πασάς (73' Ντιαλό), Βλάχος, Άλβες, Ντε Φαρία. Καλλιθέα (Γιώργος Βλαστός): Μανιάτης, Χάλαρης, Κιασκαμπάνης, Τζωρμπατζάκης, Θ. Τεγούσης, Ηρακλής, Παπαναστασίου (66' Τσάνα), Πλατέλλας, Ντακόλ, Φαμπίνιο (73' Καραδήμος), Αρκούδας (81' Πινδώνης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)



Ηλιούπολη - Εθνικός Αστέρας 2-2
(81' Θάνος, 88' Κάμπας / 15' πεν. Φραντζεσκί, 72' Λουάμο)

Η Ηλιούπολη πήρε βαθμό, στο ντεμπούτο του Αλέξη Αλεξίου στον πάγκο της, σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο μέχρι το 80ο λεπτό. Όλα έδειχναν ότι η ανοδική πορεία του Εθνικού Αστέρα θα συνεχιστεί στη γειτονική περιοχή, όταν ο Λουάμο έκανε το 0-2 στο 76'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, λογάριαζαν χωρίς τους Θάνο και Κάμπα, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα στο 81' και το 88' αντίστοιχα, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα τους. Είχε προηγηθεί το γκολ του Φραντζεσκί στο 15' από το σημείο του πέναλτι.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμα, Στεφανίδης, Φούφουλας, Παραράς, Κρητικός (64' Δημήτρης, 72' Βάρα), Κατεμής, Νικολόπουλος, Νατσέφσκι (52' Ηλιόπουλος), Θάνος, Σικαλιάς, Κάμπας.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής (89' Κολτσίδας), Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Διαμάντης, Παλάσκας, Βάσι, Φραντζεσκί (78' Παπαζούδης), Λουάμο (84' Γκόγκας), Άντονι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

Αγχωτική, αλλά νίκη για Ρόμα!

Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Ρόμα, η οποία επικράτησε της ουραγού Μπάρι με 1-0 στο «Ολίμπικο», χάρη σε γκολ του Ζουάν στο 30’, πανηγυρίζοντας τρίποντο έπειτα από δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη. Δεν ικανοποίησαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι έπαιξαν με τη φωτιά για κάτι περισσότερο από 60 λεπτά, χωρίς ωστόσο να το πληρώσουν και έπιασαν εκ νέου την Παλέρμο στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, μετά το πέρας των 16 πρώτων αγωνιστικών.
Στα άλλα ματς, ξεχώρισε η νίκη της Μπρέσια επί της Σαμπντόρια με 1-0 (Κόρδοβα στο 14’ το γκολ), με την οποία η ομάδα του Παναγιώτη Κονέ επέστρεψε στις επιτυχίες, έπειτα από 11 αγωνιστικές χωρίς τρίποντο.
Μεγάλη νίκη και για την Κάλιαρι, με σόου Νένε (χατ - τρικ 11', 27', 71'), 3-0 την Κατάνια.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/12

Παλέρμο – Πάρμα 3-1
(51’ Πινίγια, 61’ Μίκολι, 88’ αυτ. Τζακάρντο - 7’ Λουκαρέλι)

Ουντινέζε – Φιορεντίνα 2-1
(63’ Αρμέρο, 80’ Ντι Νατάλε - 31’ Σαντάνα)

Τζένοα – Νάπολι 0-1
(25’ Χάμσικ)

Κυριακή, 12/12

Μπολόνια – Μίλαν 0-3
(9’ Μπόατενγκ, 35’ Ρομπίνιο, 60’ Ιμπραΐμοβιτς)

Μπρέσια – Σαμπντόρια 1-0
(14' Κόρδοβα)

Κάλιαρι – Κατάνια 3-0
(11', 27', 71' Νενέ)

Λέτσε – Κιέβο 3-2
(16' Οφέρε, 45', 69' Πιάτι - 55' Μπολιατσίνο, 90+4 Μαντέλι)

Ρόμα – Μπάρι 1-0
(30' Ζουάν)

20:45 Γιουβέντους – Λάτσιο

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 18/12

18:00 Τσεσένα – Κάλιαρι
20:45 Μίλαν – Ρόμα

Κυριακή, 19/12

12:30 Λάτσιο – Ουντινέζε
15:00 Μπάρι – Παλέρμο
15:00 Κατάνια – Μπρέσια
15:00 Κίεβο – Γιουβέντους
15:00 Νάπολι – Λέτσε
15:00 Πάρμα – Μπολόνια
20:45 Σαμπντόρια – Τζένοα
15:00 Φιορεντίνα - Ίντερ

Στάση «Σαν Μαμές»

Τρεις σερί νίκες. Έξι αγωνιστικές αήττητη. Όλα αυτά όμως, μέχρι να παίξει στο «Σαν Μαμές». Εκεί η Αθλέτικ Μπιλμπάο έβαλε ένα τέλος στην ξέφρενη πορεία της Εσπανιόλ στο τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατώντας της 2-1 για την 15η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Μάλιστα, τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό με τον Οσβάλντο. Στο β’ ημίχρονο, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Στο 73ο λεπτό ο Γιορέντε βρήκε δίχτυα για άλλη μια φορά, ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε ελπίδες για τους Βάσκους. Μόλις πέντε λεπτά αργότερα (75’) ο Λόπες διπλασίασε τα τέρματα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Μεγάλη νίκη 4-1 πέτυχε η Έρκουλες επί της Μάλαγα συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις τουλάχιστον στην έδρα της. Την έκπληξη έκανε η Σανταντέρ η οποία νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Μάλαγα.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:


Σάββατο 11/12

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 1-0
(89' Αλμπίν)

Σεβίλλη-Αλμερία 1-3
(83’ Κανουτέ - 48’ Βάργκας, 81’, 90’ Πιάτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λα Κορούνια 2-0
(7', 34' Αγκουέρο)

Κυριακή 12/12

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 2-1
(73’ Γιορέντε, 78’ Λόπες – 33’ Οσβάλντο)

Μαγιόρκα-Σανταντέρ 0-1
(90’+2’ Σεράνο)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λεβάντε 1-1
(80’ Εγκουρέν – 72’ Καϊσέδο)

Έρκουλες-Μάλαγα 4-1
(66’ Τρεζεγκέ, 69’ Ντρέντε, 72’ Παθ, 81’ Κίκο – 12’ Φερνάντες)

Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Μπαρτσελόνα-Σοσιεδάδ (22:00)

Δευτέρα 13/12

Βαλένθια-Οσασούνα (22:00)

Δούλεψαν για τους… άλλους, Τότεναμ και Τσέλσι

Δεν ανέδειξε νικητή το αποψινό δραματικό λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Τότεναμ και Τσέλσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Ύστερα από μια αναμέτρηση που είχε σχεδόν τα… πάντα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και μάλλον θα εύχονται να μην υπάρξει νικητής στο αυριανό ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή.

Τα «σπιρούνια» ήταν εκείνα που άνοιξαν το σκορ στο 15’. Ο Ζερμέιν Ντεφόου ξεκίνησε από θέση οφσάιντ μια προσπάθεια από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Ρομάν Παβλιουτσένκο ο οποίος τιμώρησε τα μεγάλα κενά στην άμυνα της Τσέλσι για να κάνει το 1-0.

Οι πρωταθλητές ανέβασαν τον ρυθμό τους και με την είσοδο του Ντρογκμπά αντί του Μίκελ στο 46’ έγιναν πιο απειλητικοί. Ο Εουρέλιο Γκόμες τους σταμάτησε σε 1-2 περιπτώσεις αλλά στο 70’ το σουτ του Ντρογκμπά του πήρε τα χέρια μέσα και η Τσέλσι ισοφάρισε. Το δράμα κορυφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν Ντρογκμπά και Γκόμες ήρθαν ξανά αντιμέτωποι από την «άσπρη βούλα», όμως ο Βραζιλιάνος κράτησε τον βαθμό για την Τότεναμ, αποκρούοντας την κακή εκτέλεση πέναλτι του Ιβοριανού!

Στα θετικά για τους «μπλε», η επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ μετά από τρεις και πλέον μήνες αποχής, με τον Άγγλο μέσο να μπαίνει αντί του Μαλουντά στο 77’. Ο Λάμπαρντ πάντως δεν πήρε -όπως συνηθίζει- την ευθύνη του πέναλτι στο 91’ και πιθανότατα αυτό κόστισε στην Τσέλσι που έχασε την ευκαιρία να πάρει μια νίκη τεράστιας σημασίας επί της συμπολίτισσας…

Στις αναμετρήσεις που έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, «μίλησαν» οι εδρες». Η Μπόλτον πήρε δραματική νίκη με 2-1 επί της Μπλάκμπερν στο «Ρίμποκ» και παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, με τον Χόλντεν να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 88ο λεπτό. Πολύτιμο «τρίποντο» πήρε και η Γουλβς που μάχεται για την παραμονή. Οι «λύκοι» επικράτησαν με 1-0 της Μπέρμιγχαμ και άφησαν στην τελευταία θέση την Γουέστ Χαμ που το Σάββατο ηττήθηκε εύκολα στο «Άπτον Παρκ» από την Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Σάββατο 11/12

Άστον Βίλα-Γουέστ Μπρόμιτς 2-0
25’ Ντάουνινγκ, 80’ Χέσκεϊ/ 90’ Σάρνερ

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
89’ Τόμκινς/ 30’ Τουρέ, 73’ αυτ. Γκριν, 81’ Τζόνσον

Έβερτον-Γουίγκαν 0-0

Στόουκ-Μπλάκπουλ 0-1
48’ Κάμπελ

Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 3-1
15’ Νόλαν, 80’ Μπάρτον, 91’Κάρολ/ 51’ Κάιτ

Κυριακή 12/12

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ 1-0
45’ Χαντ

Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1
65’ Μουάμπα, 88’ Χόλντεν/ 87’ Ντιούφ
* Στο 56’ αποβλήθηκε ο Ντέιβις της Μπόλτον

Τότεναμ-Τσέλσι 1-1
15’ Παβλιουτσένκο/ 70’ Ντρογκμπά

Δευτέρα 13/12

22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ

Σε απόσταση αναπνοής η Λιόν

Δεν πείθει φέτος η Λιόν, ωστόσο με τη νίκη της 2-0 κόντρα την Τουλούζ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Οι «λιονέ» περιμένουν με αγωνία την αναμέτρηση Μπορντό- Ρεν (22:00) για να μάθουν αν θα παραμείνουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι φιλοξενούμενοι στο ματς.

Μεγάλο «διπλό» πήρε η Σεντ Ετιέν στην έδρα της Μονακό με σκορ 2-0.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, (20:00)

Μπρεστ-Μονπελιέ 0-0

Καέν-Νις 0-0

Λοριάν-Λανς 3-0
(49’ Αμαλφιτάνο, 56’ Κιταμπάλα, 74’ Μβουεμπά)

Νανσί-Σοσό 1-0
(74’ Λουίζ)

Βαλενσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(82’ Αμπουμπακάρ - 47’,84’ Νενέ)

Αρλ-Λιλ 0-1
(93’ Ντε Μέλο)

Οσέρ-Μαρσέιγ 1-1
(40' πεν. Μπίρσα - 8' Ρεμί)

Κυριακή, (18:00)

Λιόν-Τουλούζ 2-0
(5’ Λισάντρο, 35’ Γκομίς)

Μονακό-Σεντ Ετιέν 0-2
(20’ Μπατλ, 78’ Σακό)

Νίκη χωρίς... άγχος

Με γκολ των Μπλάνκο (10', 90'+1'), Λυμπερόπουλου (83') και Δέλλα (87') η ΑΕΚ επικράτησε της ΑΕΛ με 4-0 στο "Σπύρος Λούης". Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι "βυσσινί" λόγω της αποβολής του Κανόμπιο στο 77'...


Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και πήρε μία... τονωτική ένεση ενόψει του αγώνα με τη Ζενίτ, στον οποίο θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Παράλληλα κράτησε την ΑΕΛ στο βαθμολογικό βυθό της Super League

Τα αρχικά πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-1-1.  Ο Αραμπατζής ήταν κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Γιάχιτς (δεξιά) Καράμπελα (αριστερά) και Μανωλά και Δέλλα κεντρικό δίδυμο. Γκέντσογλου και Μάκος ήταν οι δύο μέσοι που είχαν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα, Λεονάρντο και Σκόκο είχαν ρόλο ακραίων μεσοεπιθετικών και οι Λυμπερόπουλος και Μπλάνκο εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Έλληνα επιθετικό να έχει περισσότερο οργανωτικό ρόλο.

Από την άλλη, ο Κώστας Κατσάρας «κατέβασε» την ΑΕΛ με 4-2-3-1. Ο Αμπάρης φόρεσε τα. γάντια του και είχε ως τελευταία γραμμή άμυνας τους Βελάσκο, Νταμπίζα, Κολοβέτσιο και Βενετίδη (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Ιγκλέσιας και Ρομέου ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ την μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Μπλάζεκ, Κανόμπιο και Βούζας (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Μόνος στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μακίνουα.Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λεωνίδας Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Μάκος (64' Καφές), Λεονάρντο (76' Λαγός), Σκόκο (59' Μπερνς), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

ΑΕΛ (Κώστας Κατσάρας): Αμπάρης, Βελάσκο, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κολοβέτσιος, Ιγκλέσιας, Ρομέου (59' Γκέρεμι), Βούζας (46' Μετίν), Μπλάζεκ (66' Αμπουχατζίρα), Κανόμπιο, Μακίνουα

"Καθάρισε" από νωρίς

Με πρωταγωνιστή για ακόμα ένα παιχνίδι τον Μιραλάς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Ατρόμητου και έμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Βέλγος κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φουστέρ στο 33', ενώ στο 36' έγραψε το 2-0. Ο Φαβάλι έγραψε το 2-1 στις καθυστερήσεις Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Αργυρός (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ντουντού, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (15' Πάντελιτς), Ζαϊρί (72' Ουρτάδο), Μιραλάς (61' Μιραλάς)
Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, Νέμεθ, Ουρτάδο, Παπαδόπουλος Γ., Ποτουρίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
 (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (75' Περόνε), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Βινιάλ, Νεμπεγλέρας, Τάτος, Φαβάλι, Καραγκούνης (72' Σαρμιέντο), Σαγκανόφσκι (57' Αναστασάκος), Καμαρά
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Σαμπού, Αναστασάκος, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Καραλής

Παράσταση για ένα ρόλο

Ο Εργοτέλης πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, επιβλήθηκε της Κέρκυρας με 3-0 και "αναρριχήθηκε" στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Το δρόμο για τη νίκη άνοιξε ο Ολίσε, ενώ τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι Βερπακόφσκις, Μπούντιμιρ.
Καλύτερο ξεκίνημα για την ομάδα του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Εργοτέλης από τα πρώτα λεπτά έδειξε διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα και να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει τις μάχες στη μεσαία γραμμή και έχοντας εγκατασταθεί στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ με τον Ολίσε. Ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση μετά από διώξιμο του Ιωάννου έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κωνσταντόπουλου και έβαλε τους Κρητικούς οδηγούς στο σκορ από το έκτο κιόλας λεπτό.
Η Κέρκυρα,αν και κατά διαστήματα είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να προσεγγίσει την περιοχή του Δασκαλάκη. Το σύνολο του Καραγεωργίου πίεζε ψηλά, έχοντας κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία, ενώ όποτε έκλεβε μπάλα έβγαινε στην αντεπίθεση δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους "Φαίακες".
Την πρώτη τους προσπάθεια για γκολ, οι φιλοξενούμενοι την πραγματοποίησαν στο 39' με σουτ του Γιάντση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Στολτίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι, αγγίζοντας με αυτό τον τρόπο το 1-1.
Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα και μάλιστα περίπου στο ίδιο χρονικό σημείο κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ. Συγκεκριμένα ο Βεπρακόφσκις με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο και με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Μετά το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων, το παιχνίδι άνοιξε, με την Κέρκυρα να έχει αφήσει την άμυνα της, έτσι ώστε να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διεύρυναν το προβάδισμα τους με τον Μπούντιμιρ στο 73'.
Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Κέρκυρα, χωρίς αρχή και τέλος στο παιχνίδι της, κυκλοφορούσε ανούσια την μπάλα, ενώ ο Εργοτέλης, πιο σοβαρός κυνηγούσε με αντεπιθέσεις και τέταρτο γκολ, καθώς η αντίπαλη άμυνα ήταν συνεχώς αποδιοργανωμένη.
Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι η Κρητική ομάδα πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ η Κέρκυρα γνώρισε της έκτη της ήττα.
Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλλούσης (56' Βίσιο), Ρομάνο, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (77' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (78' Καρέλης)
Στον πάγκο: Αθανασίου, Λεάλ, Ορφανός, Καρέλης, Βίσιο, Μπέτο, Αλεξόπουλος
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου, Στολτίδης (78' Στολτίδης), Φλαβίνιο (58' Λαμπρόπουλος), Τσίγκας, Γιάντσης (57' Δεινόπαππας), Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Μάρκοβιτς, Μακρής
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δεινόπαππας, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Χαμπλ, Μακρυδημήτρης, Μίχος

Ουδείς ευχαριστημένος

Στο 1-1 έμειναν Ξάνθη και Καβάλα στα Πηγάδια, σε ένα ισορροπημένο ματς.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με το όγδοο γκολ του Ονουάτσι στο εφετινό πρωτάθλημα στο 4', ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πόι στο 69'. Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τους "αργοναύτες" να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και τους Ακρίτες να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ντουγκλάο στις καθυστερήσεις του ματς.
Η Ξάνθη έφτασε τους 18 βαθμούς και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Καβάλα έφτασε τους 20, μένοντας στην έκτη θέση. Αυτή ήταν η έκτη συνολικά ισοπαλία των Ακριτών στο πρωτάθλημα και πέμπτη της Καβάλας. Για τρίτη φορά παραχωρούν ισοπαλία οι γηπεδούχοι στο γήπεδό τους, ενώ παραμένουν αήττητοι στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους "αργοναύτες" από το 1976. Για 39ο σερί παιχνίδι δεν σκοράρει Έλληνας παίκτης για τους φιλοξενούμενους.
Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ξάνθη του Νίκου Παπαδόπουλου. Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων ξεκίνησε ο Λυμπερόπουλος, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βάλλα, Κωστούλα, Τζάγκι και Μπέρτο. Στις θέσεις των αμυντικών μέσων ξεκίνησαν οι Αντεφέμι και Φλίσκας, ενώ οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Μαρσελίνιο, Κατόνγκο και Κιντάνα. Μοναδική επιθετική αιχμή ήταν ο Έλινγκτον.
Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και η Καβάλα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαλίνοβιτς, με τους Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Σιόντη και Πετκάκη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Οι Ντιέ και Καρντόσο ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους αγωνίστηκε ο Βουτσίτσεβιτς ως επιτελικός μέσος. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Αμπντούν και Ονουάτσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ναζλίδης.
Ο ασταμάτητος Ονουάτσι
Η Ξάνθη προσπάθησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό της, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση των γηπεδούχων, ο Μπένζαμιν Ονουάτσι κέρδισε τις κόντρες έξω από τη μεγάλη περιοχή και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το όγδοο γκολ του Νιγηριανού επιθετικού άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (1-0), αναγκάζοντας την Ξάνθη να βγει στην επίθεση για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Χωρίς ουσία οι Ακρίτες
Τα κενά που άφηναν οι γηπεδούχοι, έδιναν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φτάνουν με καλές προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Λυμπερόπουλου. Μετά το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, με κυριότερη φάση το διώξιμο του Ντιέ πάνω στη γραμμή της εστίας, μετά από κεφαλιά του Μαρσελίνιο.
Οι "αργοναύτες" προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όμως παρουσίαζαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο ημίωρο του αγώνα, ο Νίκος Παπαδόπουλος "ανακάτεψε την τράπουλα" αλλάζοντας τον Αντεφέμι με τον Πόι και κάνοντας τους Ακρίτες ακόμα πιο επιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, ούτε στην εικόνα του αγώνα, αλλά ούτε και στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την Καβάλα μπροστά στο σκορ 1-0.
Ίδια εικόνα, ίδια τακτική
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με την ίδια εικόνα, που τελείωσε το πρώτο μέρος. Η Ξάνθη πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και η Καβάλα προσπαθούσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις. Οι Ακρίτες είχαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, στο δίλεπτο 53'-54', όμως οι Πόι και Μαρσελίνιο δεν κατάφεραν να προβολές από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλουν τη μπάλα προς την εστία του Γκαλίνοβιτς. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς, με μεγαλύτερη ευκολία συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Αντιθέτως, η Καβάλα παρουσιάστηκε στην επανάληψη μεταμορφωμένη προς το χειρότερο, καθώς οι παίκτες του Κάσπερτσακ, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Λυμπερόπουλου.
Δικαίωση για τον Πόι
Ο Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς και τον Βασιλακάκη, θέλοντας να δώσει μια νέα πνοή στη μεσαία του γραμμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στην σύνθεσή τους, μετά από μια ώρα αγώνα και τον Ντικρόκ, στη θέση του Βουτσίτσεβιτς. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς και ο Πόι κατάφερε να βρει τον δρόμος προς την αντίπαλη εστία. Ο Αργεντινός επιθετικός δικαίωσε τον Παπαδόπουλο για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση, ενώ εξυλεώθηκε και για τη χαμένη ευκαιρία του 53'.
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έψαξαν και το δεύτερο γκολ, το οποίο θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Καβάλα παρουσίασε αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, κυρίως στη δημιουργία του αγώνα. Η Ξάνθη προσπάθησε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς, για να πιέσει για το δεύτερο γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους. Η Καβάλα προσπάθησε να κρατήσει την ισοπαλία, από την στιγμή που έβλεπε πως δεν την έβγαινε το παιχνίδι στην επίθεση και τελικά δικαιώθηκε. Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Ντουγκλάο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παππά και αποβλήθηκε. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι γηπεδούχοι, παραμένουν σε τροχιά Ευρώπης οι φιλοξενούμενοι.Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Γήπεδο: Πηγαδίων
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι (Πόι 32'), Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (Σουάνης 76'), Κιντάνα (Βασιλακάκης 63'), Τζάγκι, Μπέρτος, Έλινγκτον, Κατόνγκο.
Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Στρμπα, Μπόατενγκ, Κομεσίδης.
Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ); Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (Ντικρόκ 63'), Σιόντης, Καρντόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι (Γιάννου 93'), Ναζλίδης (Δρόσος 83').
Στον πάγκο: Λόπεζ, Θεοδωρέλλης, Αλεξάντροβιτς, Οικονόμου.

Ο Λεμονής έφερε "Χ"αμόγελα

Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του ο Πανιώνιος πήρε πολύτιμο βαθμό (1-1) στις Σέρρες.
Ο Έλληνας τεχνικός, που έπιασε δουλειά μέσα στην εβδομάδα, είδε τον Δημήτρη Σιόβα να ισοφαρίζει στο 66΄ και αμέσως μετά να τρέχει να πανηγυρίσει στη αγκαλιά του. Το είχε ανάγκη αυτό το γκολ ο Πανιώνιος καθώς δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να ξεφύγει 4 βαθμούς στη μάχη για την σωτηρία.
Τα «λιοντάρια» ήταν. λιοντάρια μόνο στο α΄ ημίχρονο όταν προηγήθηκαν και είχαν ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα γκολ. Οι Νεοσμυρνιώτες αντεπιτέθηκαν στην επανάληψη και κατάφεραν με τον Δραμινό, Σιόβα να παγώσουν τις Σέρρες.
Ο Κοκότοβιτς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα και με εξαίρεση τον Κάστρο (αντί του Αμπουμπακάρι) παρέταξε την 11αδα που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την προηγούμενη αγωνιστική εναντίον του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη πλευρά ο Λεμονής μη έχοντας στη διάθεσή του τους Μπάλαμπαν και Κουμορτζί  προσπάθησε να βρει λύσεις μέσα από την χρησιμοποίηση των Αναστασόπουλου και Σαλαλί.
Ο Πανσερραϊκός επιχείρησε να γίνει από την αρχή το αφεντικό του αγώνα. Έτσι «με το καλημέρα» ανέλαβε την πρωτοβουλία και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο είχε δημιουργήσει ήδη τρεις φάσεις για γκολ.
Αν δεν καρποφόρησαν, αυτό οφείλεται στην επιπολαιότητα του Νταλέ, ο οποίος στο 7΄και στο 11΄ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάχο από πλεονεκτικές θέσεις. Ούτε ο Μαβενέ κατάφερε να «τρυπήσει» τον Αυστριακό γκολκίπερ στο  15΄.
Κι ενώ φαινόταν ότι ο Πανιώνιος είχε περάσει αλώβητος το «πρώτο κύμα», ήρθε  στο 19΄το διπλό λάθος των Μάχο- Λάτκα και η εσφαλμένη εκτίμηση του διαιτητή Τσινιάρη να δώσει πέναλτι στο πέσιμο του Νταλέ προ του γκολκίπερ 19΄ για να καταδικάσει τους «κυανέρυθρους».
Ο Λεοζίνιο ευστόχησε από τα 11 μέτρα κι έβαλε τα «λιοντάρια» μπροστά στο σκορ. «Πατώντας» πάνω σε αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Δίχως να ρισκάρουν στην επίθεση έβρισκαν τον τρόπο να απειλούν τον Μάχο.  Αν μάλιστα ο Γεωργιάδης ήταν πιο προσεκτικός στο 34΄ θα είχαν «κλειδώσει» νωρίς-νωρίς τη νίκη
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο  β΄ ημίχρονο. Ο Πανιώνιος συνέχισε να είναι ακίνδυνος επιθετικά, γεγονός που ανάγκασε τον Λεμονή να ρίξει (57΄) στον αγώνα τον Κούκετς αντί του Γουνδουλάκη.
Ο Κοκότοβιτς, από την πλευρά του, κοίταξε να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ανάπτυξη των φιλοξενουμένων περνώντας στον αγώνα τον Αμπουμπακάρι αντί του Κάστρο. Αυτό δεν εμπόδισε τον Πανιώνιος να κερδίζει προοδευτικά μέτρα στο γήπεδο.
Με τον Ριέρα άρχισε να εμβολίζει την άμυνα των Σερραίων από τα δεξιά και από μια τέτοια επίθεση ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ισπανός κέρδισε κόρνερ, από το οποίο ο Δημήτρης Σιόβας με κεφαλιά στο 66΄νίκησε τον Ράντβαν (1-1).
Το ματς στη συνέχεια «άνοιξε» και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Ο Πανσερραϊκός κυρίως με τις εκτελέσεις φάουλ του Σουμπίνιο  (71΄, 79΄), ο Πανιώνιος με το σουτ του Κούκετς (73΄).
 H εξέλιξη του αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί:
Ελευθερίου (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας) ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Παπάζογλου, Μαβενέ, Άμο, Άλβαρεζ, Κάστρο (55' Αμπουμπακάρι), Σουμπίνιο, Μπέλιτς, Γεωργιάδης (90'+4' Τάντιτς), Λεοζίνιο, Νταλέ
Στον πάγκο: Νόβοτα, Γαλανόπουλος, Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Ανάκογλου

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Αναστασόπουλος (90'+4' Όμο), Σάμαρης, Ριέρα, Γουνδουλάκης (57' Κούκετς), Σαλαλί (84' Οκπάκο)
Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Σκούρτης, Γιόνσον, Κολοβός

«Αέρας» η Μίλαν

Άλλo ένα βήμα για την κατάκτηση του Scudetto έκανε η Μίλαν. Οι «ροσονέρι» πέρασαν και από το «Νταλ' Άρα» επικρατώντας της Μπολόνια με 3-0 και ξέφυγε έξι βαθμούς από την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχαν διάθεση για αστεία και μπήκαν με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι, όπως κι έγινε. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μπόατενγκ μετά από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ρομπίνιο στο 35' έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο κάνοντας το 2-0, με τον Ιμπραΐμοβιτς με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να κλειδώνει η νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Πλέον οι «ροσονέρι» ξέφυγαν έξι βαθμούς από τις Νάπολι και Λάτσιο με την δεύτερη να αγωνίζεται το βράδυ με αντίπαλο την Λάτσιο.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Μέρες... Μαραντόνα για Νάπολι!

Η εντυπωσιακή πορεία της Νάπολι συνεχίζεται καθώς επικράτησε και της Τζένοα με 1-0 εκτός έδρας και είναι στο -3 από την κορυφή του Campionato!

Η κεφαλιά-κεραυνός του Χάμσικ στο 25ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ, ήταν αρκετή για να περάσει η Νάπολι με 1-0 από το «Μαράσι» επί της Τζένοα και να πιάσει, με ένα ματς περισσότερο, τη Λάτσιο στη 2η θέση της βαθμολογίας. Οι «παρτενοπέι» έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους μετά το γκολ που πέτυχαν αλλά η Τζένοα δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Σέντερ φορ στους «ροσομπλού», άλλωστε, είναι ο Λούκα Τόνι, ο οποίος περισσότερο κακό κάνει στην ομάδα του παρά καλό...

Στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» η Πάρμα αιφνιδίασε την Παλέρμο παίρνοντας το προβάδισμα στο 7ο λεπτό με κεφαλιά του Λουκαρέλι μετά από εκτέλεση κόρνερ και κράτησε το 0-1 μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα ο Ντέλιο Ρόσι, για τους γηπεδούχους, αντικατέστησε τον Παστόρε με τον Πινίγια και η δικαίωση ήρθε στο 51', όταν ο παίκτης που μπήκε ως αλλαγή με πλασέ από κοντά έκανε το 1-1. Οι «ροζανέρι» πίεσαν αρκετά στη συνέχεια και έφτασαν στο 2-1 στο 61' με δυνατό σουτ του Μίκολι, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 με αυτογκόλ του Τζακάρντο στο 89'.

Την ίδια ώρα, στο «Φρίουλι», είχαμε ακόμη μία ανατροπή αποτελέσματος. Η Φιορεντίνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 31', όταν ο Σαντάνα έκανε ένα μακρινό σουτ και ο Χαντάνοβιτς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, με αποτέλεσμα να τη δει στα δίχτυα του. Η Ουντινέζε, όμως, δεν πτοήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ανέτρεψε την κατάσταση. Στο 63' ο Αρμέρο με ένα τρομερό μακρινό σουτ ισοφάρισε και στο 80' ο -συνήθης ύποπτος- Ντι Νατάλε ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 2-1 με πλασέ, μετά από γύρισμα του Ντένις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (11/12)
Παλέρμο-Πάρμα 3-1 (51' Πινίγια, 61' Μίκολι, 89' αυτ. Τζακάρντο-7' Λουκαρέλι)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα 2-1 (63' Αρμέρο, 80' Ντι Νατάλε-31' Σαντάνα)
Τζένοα-Νάπολι 0-1 (25' Χάμσικ)
Κυριακή (12/12)
Μπολόνια-Μίλαν 0-3 (9' Μπόατενγκ, 35' Ρομπίνιο, 60' Ιμπραΐμοβιτς)
Μπρέσια-Σαμπντόρια
Κάλιαρι-Κατάνια
Ιντερ-Τσεζένα (19/1)
Λέτσε-Κιέβο
Ρόμα-Μπάρι
Γιουβέντους-Λάτσιο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15 αγωνιστικές)
1. Μίλαν 36*
2. Λάτσιο 30
3. Νάπολι 30*
4. Γιουβέντους 27
5. Παλέρμο 26*
6. Ιντερ 23
7. Σαμπντόρια 23
8. Ουντινέζε 23*
9. Ρόμα 23
10. Τζένοα 21*
11. Κιέβο 20
12. Φιορεντίνα 19*
13. Μπολόνια 19*
14. Κατάνια 18
15. Πάρμα 18*
16. Κάλιαρι 17
17. Μπρέσια 12
18. Τσεζένα 12
19. Λέτσε 12
20. Μπάρι 10

Στην αποστολή ο Δέλλας, εκτός και πάλι ο Έντερ

Κανονικά στην αποστολή του αγώνα με την ΑΕΛ το απόγευμα της Κυριακής περιλαμβάνεται τελικά ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος γυμνάστηκε κανονικά στην προπόνηση του Σαββάτου και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Ο Σεμπάστιαν Σάχα ακολούθησε για ακόμη μια μέρα ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ραφίκ Τζιμπούρ έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης. Και οι δυο τους αποκλείστηκαν από την 20αδα που ανακοίνωσε ο Χιμένεθ μετά το τέλος της προπόνησης. Εκτός αποστολής έμεινε εκ νέου ο Έντερ.

Αναλυτικά τους εκλεκτούς του Χιμένεθ αποτελούν οι: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Νταντόμο, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Καφές, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μάκος, Λαγός, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλος.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Τα πλάνα του Φερέιρα για την ενδεκάδα της Τρίπολης

Για πρώτη φορά εφέτος ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και η αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη δείχνει τα πρώτα συμπεράσματα του Φερέιρα για τους παίκτες που υπολογίζει. Με εξαίρεση τον Μπουμσόνγκ, όλες οι μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού (Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, Πλεσί, Φερνάντεζ, Ιωαννίδης) βρίσκονται εκτός αποστολής! Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή των Λέτο-Κατσουράνη-Νίνη στην 18μελή αποστολή και οι δύο πρώτοι αναμένεται να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.

Μία πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού θα αποτελείται από τους: Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Μαρίνο, Λέτο, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ.

Στην Τρίπολη χιονίζει, αλλά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (19.30) ο καιρός αναμένεται να είναι καλύτερος χωρίς αυτό να σημαίνει πως το έργο του Παναθηναϊκού θα είναι εύκολο.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

«Αγγίζουν» την κορυφή οι Μάβερικς

Εκπληκτικό ματς έγινε στο «Αμέρικαν Ερλαϊνς Σέντερ» του Ντάλας, όπου οι Μάβερικς επικράτησαν 103-97 των Γιούτα Τζαζ, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 19-4, δεύτερο καλύτερο στο ΝΒΑ μετά το Σαν Αντόνιο (19-3)!
Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή του αγώνα διαφορά ασφαλείας, όμως οι Τζαζ άρχισαν να τη «ροκανίζουν» και ισοφάρισαν 89-89 περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος με τον Ντερόν Γουϊλιαμς (34π.) να σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο. Ωστόσο, ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ασυγκράτητος, καθώς με 31 πόντους και 15 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Αντίστοιχο ρόλο ανέλαβε στο Χιούστον ο Κέβιν Μάρτιν, που με 40 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας οδήγησε τους Ρόκετς σε άνετη νίκη 110-95 επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο Λουϊς Σκόλα ήταν ανίκητος κάτω από τα καλάθια (14π., 14ρ.) και η ήττα ήταν φυσικό επακόλουθο για τους φιλοξενούμενους, παρά τους 24 πόντους του Αντόν Τζέιμισον.

Η μεγάλη ανατροπή έγινε στο Ντιτρόιτ, όπου οι Πίστονς μπήκαν στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 16 πόντων (99-83), αλλά οι Τορόντο Ράπτορς έφυγαν νικητές με 120-116. Το σκορ του 12λέπτου ήταν 37-17 με τους Μπέιλες, Μπαρνιάνι και Μπαρμπόσα να "σμπαραλιάζουν" την άμυνα του Ντιτρόιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ράπτορς βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 25 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο κι η διαφορά αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία τους!

Τέλος στο Σακραμέντο οι γηπεδούχοι Κινγκς ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 24-17 των Μαιάμι Χιτ στο πρώτο 12λεπτο, αλλά μετά... εξαφανίστηκαν. Οταν ο Ντουέιν Γουέιντ (36π.), ο ΛεΜπρον Τζέιμς (25π.) και ο Κρις Μπος (17 ριμπάουντ) βρίσκονται σε τόσο... άγρια κατάσταση, δύσκολο να "επιβιώσει" οποιοσδήποτε αντίπαλος.

Εμπρηστικός μηχανισμός σε σύνδεσμο του Άρη

Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην περιοχή Ευόσμου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Τζαβέλα τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.
Ζημιές προκλήθηκαν στην είσοδο του Συνδέσμου Φιλάθλων του Άρη, ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική για να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε στην είσοδο του Συνδέσμου.

Το κακό φεγγάρι της Τσέλσι

Ο Τζον Τέρι παραδέχτηκε πως η Τσέλσι δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Λονδρέζοι είναι σε κρίση.Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός των «μπλε» θέλει η ομάδα του να χτίσει ένα σερί ξεκινώντας από το σημερινό ματς με την Τότεναμ: «Σίγουρα βρισκόμαστε σε κακό φεγγάρι. Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν καλή στο ξεκίνημα, η Άρσεναλ έκανε και αυτή τις γκέλες της, έτσι και εμείς περνάμε μια περίοδο που δεν είμαστε σε φόρμα. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν είμαστε σε κρίση. Χρειαζόμαστε να χτίσουμε ένα σερί και θα είναι ιδανικό να ξεκινήσουμε αυτή τη στιγμή. Παίζουμε με Τότεναμ, Μάντσεστερ Γ. και Άρσεναλ με τη σειρά και πρέπει να ξαναβρούμε τη φόρμα μας».

Στην αποστολή ο Ιμπαγάσα παρά τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο

Μία ενόχληση στην έκφυση του δεξιού δικεφάλου μηριαίου που ένιωσε ο Άριελ Ιμπαγάσα στην προπόνηση του Σαββάτου (11/12), ήταν η αιτία για να αποχωρήσει από αυτή, προκειμένου να προφυλαχθεί.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εκτιμούν σε πρώτη φάση ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο η κατάσταση του Ισπανού άσου θα επανεκτιμηθεί. Πάντως, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο ματς με τον Ατρόμητο. Από κει και πέρα, εκτός αποστολής είναι ο ανέτοιμος Ραούλ Μπράβο, ο Άλμπερτ Ριέρα που συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος απ' ότι φαίνεται δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Απών από το παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου θα είναι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που είναι τιμωρημένος.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σημερινό ματς του "Γ. Καραϊσκάκης" αποτελείται από τους εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ζαϊρί, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Νέμεθ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Κουμορτζί: Δεν λέω όχι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή για έναν εκ των δύο "αιωνίων" της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ", ο Μπερνάρ Κουμορτζί.

«Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και αν ο Πανιώνιος θέλει να με παραχωρήσει εκεί, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάποια από αυτές», υποστήριξε σχετικά ο άσος των κυανέρυθρων.





Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Είσαι από τους παλαιότερους στον σύλλογο πια, αλλά σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία (σ.σ. δεν έχει κλείσει τα 26). Θεωρείς ότι ο κύκλος σου στον Πανιώνιο έχει κλείσει ή έστω ότι πρέπει να κλείσει σύντομα;
«Δεν το ξέρω ακόμα αυτό και δεν είναι στο χέρι μου απόλυτα. Απλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον».

-Αυτό που ρωτάω βασικά είναι αν εσύ επιθυμείς να αποχωρήσεις σε μια από τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ειδικά την ερχόμενη, του Ιανουαρίου, αφού ακούγονται πολλά για σένα.
«Θέλω να τονίσω ότι ο Πανιώνιος αποτελεί για μένα ένα πολύ μεγάλο σκαλοπάτι στην καριέρα μου. Σίγουρα, όμως, επιθυμώ να προχωρήσω και να κάνω κι άλλο βήμα προς τα πάνω. Ακόμα, όμως, δεν ξέρω πότε θα συμβεί αυτό».

-Είσαι έτοιμος να πάρεις μεταγραφή σε «μεγαλύτερη» ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
«Ναι, είμαι απόλυτα έτοιμος, αλλά αυτά τα αποφασίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου».

-Εχεις κάποια ομάδα που να προτιμάς να συνεχίσεις την καριέρα σου; Είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;
«Οχι, αρκεί να πρόκειται για μια καλή και υγιή ομάδα».

-Στην τρέχουσα περίοδο μοιάζει αρκετά πιθανό να πας στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και φέτος διεκδικούν μόνες τους τον τίτλο. Ποια θα προτιμούσες;
«Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες και αν ο Πανιώνιος θέλει να με παραχωρήσει εκεί, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε κάποια από αυτές. Εννοείται πως επιθυμώ να αγωνιστώ σε έναν τέτοιο σύλλογο, που έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Παρ’ όλα αυτά, είναι δύσκολο να επιλέξεις μία από τις δύο ομάδες. Φαντάζομαι πως αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για μένα και την καριέρα μου, αλλά προς το παρόν επικεντρώνομαι μόνο στον Πανιώνιο».

-Εχεις επαφές με αυτές τις δύο ομάδες;
«Οχι, δεν έχω καμία επαφή. Τουλάχιστον όχι ακόμα...»

-Στο παρελθόν έχεις μιλήσει με κάποιον σύλλογο που να ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου;
«Ουδέποτε. Δεν ξέρω αν είχε μιλήσει ποτέ η διοίκηση με ενδιαφερόμενους, αλλά εγώ από την πλευρά μου ποτέ».

-Γνωρίζεις φαντάζομαι πως ο Πανιώνιος θέλει να σε πουλήσει, αρκεί βέβαια να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό.
«Το είπα και πριν, πως αν θέλει να με πουλήσει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, θα ήταν καλό για τη διοίκηση να ανταμειφθεί και αυτή οικονομικά. Γνωρίζω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αυτή την εποχή. Πάντως, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, είμαι υποχρεωμένος να παίξω για την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, διότι έχω συμβόλαιο έως το 2013 και πρέπει να το τιμήσω».

-Τι συνέβη στον Πανιώνιο αυτό το καλοκαίρι; Τι έφταιξε, δηλαδή, και η ομάδα σας εμφανίζεται κακή στα περισσότερα παιχνίδια της;
«Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάτι λάθος. Θεωρώ ότι διαθέτουμε καλό έμψυχο δυναμικό, επίσης προετοιμαστήκαμε σωστά και δεν ξέρω αν και τι δεν έγινε σωστά. Σίγουρα, δεν περιμέναμε ότι θα κάνουμε τέτοια πορεία. Απλά ξαφνικά αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τους αγώνες. Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα ήταν εντάξει από την αρχή της σεζόν».

-Οι περισσότεροι επιρρίπτουν τις ευθύνες πρώτα στον Κώστα Τσακίρη και μετά στον διορισμένο πρόεδρο Γιώργο Κιντή...
«Δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι στο διοικητικό κομμάτι. Νομίζω ότι εμείς είχαμε το πρόβλημα που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν μας επηρέασε κάτι άλλο. Αγωνιστικά, η κατάσταση... στράβωσε από την αρχή κι εμείς δεν μπορούσαμε να την αναστρέψουμε».

-Μπορεί η ομάδα να ανακάμψει στην πορεία;
«Φυσικά και μπορεί. Ηδη έχει ξεκινήσει να το κάνει. Είναι η μορφή του πρωταθλήματος έτσι, που με μία νίκη μπορείς να ανέβεις πολύ στη βαθμολογία. Δεν είναι άσχημη η θέση μας, με την έννοια ότι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα και να ανέβουμε στην κατάταξη».

-Με δεδομένο ότι είστε προτελευταίοι, δεν φοβάσαι τον υποβιβασμό;
«Oχι αυτήν τη στιγμή, τουλάχιστον όχι ακόμα. Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαστε δέκατοι πέμπτοι με 13 βαθμούς, όμως μπορούμε με μία νίκη να βρεθούμε στη μέση της βαθμολογίας ή και παραπάνω (σ.σ. δεν λογίζονται φυσικά τα χθεσινά παιχνίδια). Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος κι έτσι έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι θετικό στη Σούπερ Λίγκα».

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Χωρίς Ίβιτς στο Ζάγκρεμπ

Τελικά, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν θα μπορέσει να παίξει ούτε στο Ζάγκρεμπ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δοκίμασε σήμερα να βγάλει το πρόγραμμα, ωστόσο εγκατέλειψε με πόνους και χάνει το μεγάλο παιχνίδι με την Ντιναμό.

Ο Ίβιτς εξακολουθεί να έχει πόνο στο γόνατο, παρά το γεγονός ότι η μαγνητική, που έκανε μετά το παιχνίδι της Λάρισας ήταν «καθαρή» κι αν ο πόνος δεν υποχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε ίσως χρειαστεί να γίνει μία πιο δραστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ενδεχομένως με αρθροσκόπηση. Αντίθετα, καλύτερα είναι τα νέα για τον Μαλεζά, ο οποίος μπήκε στο πρόγραμμα, έκανε κάποια μεγάλα μέρη του, είχε και σήμερα κάποιες μικρές ενοχλήσεις, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να είναι στην αποστολή, που θα πετάξει την Τρίτη για το Ζάγκρεμπ.

Όσοι δεν έπαιξαν χθες έκαναν κανονικά προπόνηση στη Σουρωτή, ενώ όσοι αγωνίστηκαν, έκαναν αποθεραπεία στο ξενοδοχείο, με το οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Tenorio - Στοίχημα ...

Επιμέλεια - Tenorio.



Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Σχετικά με τα χθεσινά, η Zurich προηγήθηκε προς το τέλος με 0-1 άλλα στα καπάκια ισιφαρίστηκε καί έτσι έκατσε στην ισοπαλία.Η Celta καί αυτή προηγήθηκε, καί αυτή όμως αμέσως ισοφαρίστηκε.Η Paris SG. μας έκανε την χάρη καί μας χάρισε το διπλό της, αυτή πού ήταν η μεγάλη απογοήτευση ήταν η Liverpool, η οποία καί άρπαξε ένα ξυγυρησμένο τρεί-μπαλο καί άραξε στα κιλά της, καί μαζί μ΄αυτήν αράξαμε καί εμείς.


Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.

 
Wolves - Birmingham   (2)

Σε πραγματικά πολύ άθλια κατάσταση βρίσκεται εδώ καί πολλές αγωνισικές η γηπεδούχος Wolves.Μία νίκη στην πρεμιέρα καί από κεί καί πέρα έπεσε η κουρτίνα.Με 3 νίκες όλο κι όλο, καί στην προτελευταία θέση θα είναι πολύ δύσκολα τα πράμματα για τούς Λύκους στην συνέχεια.Διαθέτει την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία, αλλά καί μία από της χειρότερες επιθέσεις..

Σε πολύ καλή κατάσταση από την πλευρά της είναι η Birmingham αυτήν περίοδο, πολύ καλά αποτελέσματα επί πολύ δυνατων αντιπάλων.Αρκετά καλή στα μετόπισθεν καθώς έχει δεχτεί6 γκόλ στα τελευταία 8 παιχνίδια.Να σημειωθεί ότι κατέχει μία από της καλύτερες άμυνες στην Premier.

Με πολύ καλή φόρμα, καί με καλή παράδοση η Birmingham έχει τα φόντα θεωρώ να μας χαρίσει το διπλό σε απόδοση (3,00)




Brecia - Sampdoria   (2)

Tρείς νίκες στις πρώτες 4 αγωνιστικές γιά την Brecia η συνέχεια όμως δεν ήταν η ανάλογη.Αυτή την στιγμή παραμένει χωρίς νίκη γιά 11 σερί αγώνες, με απολογισμό 8 ήττες καί 3 ισοπαλίες.Σκοράρει με πολύ δυσκολία, ένα γκόλ και με το ζόρι σε όλα τα παιχνίδια της.Εντός έδρας έχει να δεί νίκη κοντά στον 1 μήνα.

Η Sampdoria, για τού φάνς της στήλης όσοι γνωρίζουν είναι ένα από τα πουλέν μας.Σε αρκετά καλή φόρμα αφού παραμένει με μόλις 1 ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια.Να σημειωθεί πως η Sampdoria διαθέτει από της καλύτερες άμυνες στην Ιταλία με 12 γκόλ παθητικό.Eκτός τα πάει σχετικά καλά καθώς μετρά μόλις μία ήττα σε 6 εξόδους.

Σε καλύτερη κατάσταση η Sampdoria, είναι ανώτερη σαν ομάδα σε σχέση με την Brescia.

Επιλογή το διπλό της Sampdoria σε απόδοση (2,50)


Albacete - Barcelona B  (1)

Μάτς ζωής καί θανάτου γιά την Albacete, η οποία αντιμετωπίζει την βαθμολογικά βολεμένη προς το παρόν ομάδα της Barcelona B..Δικαίωμα ανόδου δεν έχουν οι φιλοξενούμενοι καί είναι μιά χαρά εκεί πού είναι τώρα.Κλωτσιες μπουνιές σφαλιάριες καί γροθιές καί γω δεν ξέρω τι άλλο , το ματσάκι πρέπει να το πάρουμε εμείς της Albacete.

Επιλογή ο άσος της Albacete σε απόδοση (2,80)


Bordeaux - Rennes  (1)

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται καί οι δύο ομάδες, λίγο καλύτερη δείχνει να είναι η γηπεδούχος Bordeaux
Η Rennes πρίν μερικές αγωνιστικές ήταν καλά, αλλά τελευταία δεν έχει την φρεσκάδα πού είχε.Ενδεικτικό είναι ότι μετρά μόλις 2 νίκες στους τελευταίους 8 αγώνες.

Σε πιό καλή φάση δείχνει να είναι η Bordeaux, η οποία έχει και την παράδοση με το μέρος της σε παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας με αντίπαλο την Rennes.

Θα ρισκάρω στον άσο της Bordeaux σε απόδοση (2,15)



Racing Club - Velez   (2)

Τα σενάρια εδώ γιά να πάρει τον τίτλο η Velez είναι να νικήσει η ίδια καί να περιμένει ήττα η ισοπαλία από την Estudiantes.Με ισοπαλία των φοιτητών , Vélez καί Estudiantes πάνε σε μπαράζ. Εμείς της Vélez θα κάνουμε το καθήκον μας, θα μπούμε μέσα για την νίκη καί ότι γίνει στο τέλος. Προσωπικά η στήλη εύχεται κάθε επιτυχία στην Vélez να σηκώσει το τρόπαιο, μαζί της είμαστε.

Θα επιλέξω το διπλό της Velez σε απόδοση (2,20)



Ανακεφαλαιώνοντας , σε σύστημα με ζητούμενα : Birmingham - Sampdoria - Albacete - Bordeaux - Velez.





Kαλά να περνάτε, τα σέβη μού ...