Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Έπιασε κορυφή ο Παναιτωλικός, θρίαμβος της Δόξας στον Εύοσμο

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του ΠΑΣ στη Λειβαδιά και μετά τη νίκη του επί του Πανθρακικού (1-0), ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από οκτώ αγωνιστικές αποχής. Η Δόξα Δράμας άργησε να πανηγυρίσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, όμως, το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στον Εύοσμο (3-1). Ισόπαλα τα αθηναϊκά ντέρμπι σε Νεάπολη και Ηλιούπολη. Μοιρασιά και στα Τρίκαλα. ρίκαλα - Βέροια 2-2(44' Κοντογουλίδης, 65' Ρούσεφ / 28', 78' πεν. Σαϊτιώτης)

Πολλές ανατροπές επεφύλασσε το ματς των Τρικάλων με τη Βέροια. Η ομάδα της Ημαθίας πήρε το προβάδισμα με τον Σαϊτιώτη στο 28', όμως ένας άλλος πρώην παίκτης του ΠΑΣ, ο Κοντογουλίδης, ισοφάρισε ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκηνικό στο 65' με τον Ρούσεφ αλλά ο Σαϊτιώτης βρήκε ξανά δίχτυα, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι, στο 78ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Καλί στο 89'.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Τόλιος, Μπουκουβάλας, Κόρμπος (88' Σπασόγεβιτς), Χρήστου, Κοντογουλίδης, Ρούσεφ (87' Σαββίδης), Μανουσάκης (83' Μπαριέντος), Μίνγκας, Γιώτας, Μπριλάκης, Τελκίνσκι.
Βέροια (Σούλης Παπαδόπουλος): Καντιμοίρης, Καλί, Αμαραντίδης (46' Αουρέλιο), Μπάρμπας, Σαμαράς, Καλογέρης, Τσιάτσιος, Γεωργιάδης (64' Καγκιούζης), Σαϊτιώτης, Μιχαλόπουλος, Μπλαζέφσκι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλα)




Παναιτωλικός - Πανθρακικός 1-0
(4' Γκούρμα)

Ο νόμος του Αγρινίου μίλησε ξανά και χάρη στο γκολ του Μάριο Γκούρμα από τα αποδυτήρια, ο Παναιτωλικός προσπέρασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Γιάννη Νταλακούρα, ενώ αντίθετα, ο ακριτικός σύλλογος απέδειξε για ακόμη μία φορά πως όταν βγαίνει από την Κομοτηνή, δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της (έξι ήττες σε επτά ματς).

Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Κούσας, Γκόλιας, Ρότσα, Αναστασιάδης, Παλαιολόγος, Μπουμάλ, Γκούρμα, Γκούνκελ, Δέντσας, Καραμαλίκης. Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Κουτσόπουλος, Περπερίδης, Κανωτίδης, Νατσούρας, Ζησόπουλος, Μαρσέλο, Λόπες, Αρσενίεβιτς, Σουλτανίδης, Παπουλής, Σίμωσης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανιάτης (Αρκαδίας)


Αγροτικός Αστέρας - Δόξα Δράμας 1-3(57' πεν. Στεφανίδης / 11', 47' Μαρκόφσκι, 43' Μοσχάκης)

Με μεγάλο πρωαγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι που σημείωσε δύο γκολ, η Δόξα Δράμας μετέτρεψε σε περίπατο το μακεδονικό ντέρμπι με τον Αγροτικό Αστέρα, στον Εύοσμο. Ο Σκοπιανός άσος βρήκε δίχτυα στο 11' και το 47', ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Μοσχάκης στο 43'. Οι "μαυραετοί", που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαραγκού στο 81', είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν το σκορ στο 78', αλλά ο Γκονζάλες έστειλε την μπάλα άουτ στο πέναλτι που εκτέλεσε. Πέναλτι εκτέλεσε και ο Αστέρας, όμως ο Στεφανίδης ήταν πιο εύστοχος από τον Γκονζάλες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 στο 57'.

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Σκλιοπίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Κονέ (85' Μπεκιάρης), Γέσιτς (70' Ναλμπάντης), Γόγολος, Στεφανίδης, Τσούκλης (46' Γκόμες), Ουέλινγκτον, Τσουκαλίδης.
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Σουλογάνης, Γελαδάρης, Μπαξεβανίδης, Μαρκόφσκι, Μαραγκός, Λίμα, Μοσχάκης (62' Γκονζάλες), Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης (91' Χλωρός), Καπέλ (84' Ρούτσης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)



Ιωνικός - Καλλιθέα 0-0
Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Ιωνικός και Καλλιθέα στο αθηναϊκό ντέρμπι της Νεάπολης. Οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας, παρόλα αυτά όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στη νίκη, όταν ο Σιστόν κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισαν οι Νικαιώτες στο 78'. Τελικά ο Μανιάτης απέκρουσε, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας.

Ιωνικός (Γιάννης Πετράκης): Θεοδωρόπουλος, Αρβανίτης, Πέτρου, Κωνσταντινίδης, Ρουσάκης (46' Τσιμικλής), Σιστόν, Δελήμπασης (65' Σπυριδάκης), Πασάς (73' Ντιαλό), Βλάχος, Άλβες, Ντε Φαρία. Καλλιθέα (Γιώργος Βλαστός): Μανιάτης, Χάλαρης, Κιασκαμπάνης, Τζωρμπατζάκης, Θ. Τεγούσης, Ηρακλής, Παπαναστασίου (66' Τσάνα), Πλατέλλας, Ντακόλ, Φαμπίνιο (73' Καραδήμος), Αρκούδας (81' Πινδώνης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)



Ηλιούπολη - Εθνικός Αστέρας 2-2
(81' Θάνος, 88' Κάμπας / 15' πεν. Φραντζεσκί, 72' Λουάμο)

Η Ηλιούπολη πήρε βαθμό, στο ντεμπούτο του Αλέξη Αλεξίου στον πάγκο της, σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο μέχρι το 80ο λεπτό. Όλα έδειχναν ότι η ανοδική πορεία του Εθνικού Αστέρα θα συνεχιστεί στη γειτονική περιοχή, όταν ο Λουάμο έκανε το 0-2 στο 76'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, λογάριαζαν χωρίς τους Θάνο και Κάμπα, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα στο 81' και το 88' αντίστοιχα, χαρίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα τους. Είχε προηγηθεί το γκολ του Φραντζεσκί στο 15' από το σημείο του πέναλτι.

Ηλιούπολη (Αλέξης Αλεξίου): Μαράμα, Στεφανίδης, Φούφουλας, Παραράς, Κρητικός (64' Δημήτρης, 72' Βάρα), Κατεμής, Νικολόπουλος, Νατσέφσκι (52' Ηλιόπουλος), Θάνος, Σικαλιάς, Κάμπας.
Εθνικός Αστέρας (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Φραγκής (89' Κολτσίδας), Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Διαμάντης, Παλάσκας, Βάσι, Φραντζεσκί (78' Παπαζούδης), Λουάμο (84' Γκόγκας), Άντονι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύρκος (Ηπείρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: