Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ουδείς ευχαριστημένος

Στο 1-1 έμειναν Ξάνθη και Καβάλα στα Πηγάδια, σε ένα ισορροπημένο ματς.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με το όγδοο γκολ του Ονουάτσι στο εφετινό πρωτάθλημα στο 4', ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πόι στο 69'. Από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τους "αργοναύτες" να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και τους Ακρίτες να ανεβάζουν στροφές στην επανάληψη. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Ντουγκλάο στις καθυστερήσεις του ματς.
Η Ξάνθη έφτασε τους 18 βαθμούς και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Καβάλα έφτασε τους 20, μένοντας στην έκτη θέση. Αυτή ήταν η έκτη συνολικά ισοπαλία των Ακριτών στο πρωτάθλημα και πέμπτη της Καβάλας. Για τρίτη φορά παραχωρούν ισοπαλία οι γηπεδούχοι στο γήπεδό τους, ενώ παραμένουν αήττητοι στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους "αργοναύτες" από το 1976. Για 39ο σερί παιχνίδι δεν σκοράρει Έλληνας παίκτης για τους φιλοξενούμενους.
Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ξάνθη του Νίκου Παπαδόπουλου. Κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων ξεκίνησε ο Λυμπερόπουλος, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βάλλα, Κωστούλα, Τζάγκι και Μπέρτο. Στις θέσεις των αμυντικών μέσων ξεκίνησαν οι Αντεφέμι και Φλίσκας, ενώ οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Μαρσελίνιο, Κατόνγκο και Κιντάνα. Μοναδική επιθετική αιχμή ήταν ο Έλινγκτον.
Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και η Καβάλα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαλίνοβιτς, με τους Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Σιόντη και Πετκάκη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Οι Ντιέ και Καρντόσο ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους αγωνίστηκε ο Βουτσίτσεβιτς ως επιτελικός μέσος. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Αμπντούν και Ονουάτσι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ναζλίδης.
Ο ασταμάτητος Ονουάτσι
Η Ξάνθη προσπάθησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τον ρυθμό της, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ. Στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση των γηπεδούχων, ο Μπένζαμιν Ονουάτσι κέρδισε τις κόντρες έξω από τη μεγάλη περιοχή και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το όγδοο γκολ του Νιγηριανού επιθετικού άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (1-0), αναγκάζοντας την Ξάνθη να βγει στην επίθεση για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Χωρίς ουσία οι Ακρίτες
Τα κενά που άφηναν οι γηπεδούχοι, έδιναν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να φτάνουν με καλές προϋποθέσεις μπροστά στην εστία του Λυμπερόπουλου. Μετά το 20ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετές φορές σε δύσκολη θέση, με κυριότερη φάση το διώξιμο του Ντιέ πάνω στη γραμμή της εστίας, μετά από κεφαλιά του Μαρσελίνιο.
Οι "αργοναύτες" προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, όμως παρουσίαζαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο ημίωρο του αγώνα, ο Νίκος Παπαδόπουλος "ανακάτεψε την τράπουλα" αλλάζοντας τον Αντεφέμι με τον Πόι και κάνοντας τους Ακρίτες ακόμα πιο επιθετικούς στον αγωνιστικό χώρο. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, ούτε στην εικόνα του αγώνα, αλλά ούτε και στο σκορ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση και οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε την Καβάλα μπροστά στο σκορ 1-0.
Ίδια εικόνα, ίδια τακτική
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με την ίδια εικόνα, που τελείωσε το πρώτο μέρος. Η Ξάνθη πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης και η Καβάλα προσπαθούσε να φτάσει στο δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις. Οι Ακρίτες είχαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση, στο δίλεπτο 53'-54', όμως οι Πόι και Μαρσελίνιο δεν κατάφεραν να προβολές από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλουν τη μπάλα προς την εστία του Γκαλίνοβιτς. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν μπροστά στην εστία του Γκαλίνοβιτς, με μεγαλύτερη ευκολία συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Αντιθέτως, η Καβάλα παρουσιάστηκε στην επανάληψη μεταμορφωμένη προς το χειρότερο, καθώς οι παίκτες του Κάσπερτσακ, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Λυμπερόπουλου.
Δικαίωση για τον Πόι
Ο Παπαδόπουλος πέρασε στο ματς και τον Βασιλακάκη, θέλοντας να δώσει μια νέα πνοή στη μεσαία του γραμμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν στην σύνθεσή τους, μετά από μια ώρα αγώνα και τον Ντικρόκ, στη θέση του Βουτσίτσεβιτς. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς και ο Πόι κατάφερε να βρει τον δρόμος προς την αντίπαλη εστία. Ο Αργεντινός επιθετικός δικαίωσε τον Παπαδόπουλο για την επιλογή του να τον χρησιμοποιήσει στην αναμέτρηση, ενώ εξυλεώθηκε και για τη χαμένη ευκαιρία του 53'.
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έψαξαν και το δεύτερο γκολ, το οποίο θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Καβάλα παρουσίασε αρκετά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, κυρίως στη δημιουργία του αγώνα. Η Ξάνθη προσπάθησε να μεταφέρει το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς, για να πιέσει για το δεύτερο γκολ, όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους. Η Καβάλα προσπάθησε να κρατήσει την ισοπαλία, από την στιγμή που έβλεπε πως δεν την έβγαινε το παιχνίδι στην επίθεση και τελικά δικαιώθηκε. Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Ντουγκλάο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παππά και αποβλήθηκε. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1, να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις, καθώς είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι γηπεδούχοι, παραμένουν σε τροχιά Ευρώπης οι φιλοξενούμενοι.Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)
Γήπεδο: Πηγαδίων
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Αντεφέμι (Πόι 32'), Κωστούλας, Βάλλας, Μαρσελίνιο (Σουάνης 76'), Κιντάνα (Βασιλακάκης 63'), Τζάγκι, Μπέρτος, Έλινγκτον, Κατόνγκο.
Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Στρμπα, Μπόατενγκ, Κομεσίδης.
Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ); Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (Ντικρόκ 63'), Σιόντης, Καρντόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι (Γιάννου 93'), Ναζλίδης (Δρόσος 83').
Στον πάγκο: Λόπεζ, Θεοδωρέλλης, Αλεξάντροβιτς, Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: