Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τέλος ο Μοντέλα με… αιχμές!!

Βγήκε το διαζύγιο ανάμεσα σε Φιορεντίνα και Βιντέντσο Μοντέλα, με τους «βιόλα» να κατηγορούν τον Ιταλό κόουτς για έλλειψη σεβασμού.

Τέλος ο Μοντέλα με… αιχμές!
Ήταν λίγο πολύ γνωστό, τώρα πια είναι και επίσημο. Η Φιορεντίνα ανακοίνωσε το «διαζύγιό» της με τον Βιντσέντσο Μοντέλα, ο οποίος αποχώρησε ύστερα από τρία χρόνια συνεργασίας και οι «βιόλα» καλούνται να βρουν τον διάδοχό του.

Ο ιταλικός σύλλογος εξέδωσε «σκληρή» ανακοίνωση, όπου ουσιαστικά τα… χώνει στον 40χρονο τεχνικό, για έλλειψη σεβασμού προς την ομάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «περιμέναμε περισσότερο σεβασμό από έναν προπονητή, ο οποίος έχει πάρει τόσα πολλά από τους οπαδούς και τη διοίκηση».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Πάτρα ο Παπαχατζής!!

Ο Θανάσης Παπαχατζής θα είναι ο τεχνικός του Απόλλωνα Πατρών τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πάει Πάτρα ο Παπαχατζής
Οι «μελανόλευκοι» ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος έκατσε στην αρχή της φετινής σεζόν στον πάγκο του Πανιωνίου, έχοντας διατελέσει στο παρελθόν βοηθός σε πολλές ομάδες της Basket League και στην Εθνική Ελλάδος.

Ο Παπαχατζής θα αποτελέσει το διάδοχο του Νίκου Βετούλα στον πάγκο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Η διοίκηση του συλλόγου ανακοινώνει ότι έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση της επιτροπής τεχνικών θεμάτων για την έναρξη της συνεργασίας του Απόλλωνα Carna με τον προπονητή, Θανάση Παπαχατζή.

Ο Απόλλων Πάτρας καλωσορίζει τον Θανάση Παπαχατζή στο σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.
Ο Θανάσης Παπαχατζής γεννήθηκε το 1969 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 20 ετών στα τμήματα υποδομής του Αμαρουσίου.

Στο Μαρούσι έμεινε μέχρι το 1992, όταν και μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για μεταπτυχιακές σπουδές στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα, δίπλα στον γνωστό προπονητή του NCAA, Ντιν Σμιθ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1994. Αρχικά, εργάστηκε στη Δάφνη και, στη συνέχεια, στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έφτασε στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας (1998, 1999), ενός Κυπέλλου Ελλάδας (1996) και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1996) ως βοηθός προπονητή των Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, Μιχάλη Κυρίτση, Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου, Κώστα Πολίτη και Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Το 2000 εργάστηκε στον Πανιώνιο, ως συνεργάτης του Σλόμπονταν Σούμποτιτς και το 2001 επέστρεψε στο Μαρούσι.
Τη σεζόν 2002-2003 πήγε στον Ολυμπιακό ως συνεργάτης τον Σούμποτιτς.

Ακολούθησε ο Άρης (2004-2005, ως συνεργάτης του Τσαρλς Μπάρτον), η ΑΕΚ (2005-2006) και ξανά ο Άρης (2006-2008).

Τη σεζόν 2011-12 εργάστηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας στη ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν, ως συνεργάτης του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Το Νοέμβριο του 2012 επέστρεψε στον Πανιώνιο, ως άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σαν πρώτος προπονητής κάθισε στον πάγκο του Περιστερίου, του Πανιωνίου και του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 (τέταρτη θέση) και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1995 (τέταρτη θέση)".

VTB League για τον… πόνο της ΤΣΣΚΑ!!

Ύστερα από άλλη μία αποτυχημένη σεζόν στην Ευρωλίγκα, η ΤΣΣΚΑ βρήκε το… παυσίπονό της στη VTB League, όπου με το 99-69 επί της Χίμκι έκανε τη «σκούπα» (3-0) και κατέκτησε τον τίτλο για 4η σερί χρονιά!

VTB League για τον… πόνο της ΤΣΣΚΑ!
Εκεί έχει βρει το… δρόμο της η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Μπορεί και φέτος να μην κατάφερε να σηκώσει την Ευρωλίγκα, ωστόσο στη VTB League η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς με το εμφατικό 99-69 επί της Χίμκι κατέκτησε με «σκούπα» (3-0) την κούπα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά! Μάλιστα, αυτός είναι και ο πρώτος τίτλος του Έλληνα τεχνικού, ως πρώτος προπονητής στην καριέρα του!

Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, η «ομάδα του στρατού» είχε επιβάλει το ρυθμό της, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +17 (37-54). Όμως, ούτε στην τρίτη περίοδο κατάφερε η Χίμκι να φανεί ανταγωνιστική, με τη διαφορά να παίρνει την… ανιούσα (53-78) και να ολοκληρώνεται με το +30 (69-99).

Τέσσερις παίκτες της ΤΣΣΚΑ τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κάουν να ήταν πρώτος σκόρερ με 14, τους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς να είχαν από 13 ο καθένας και τον Τζάκσον να προσθέτει 12. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Πολ Ντέιβις με 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 37-54, 53-78, 69-99 *Πηγή: sport-fm.gr*

Dum spiro spero…!!

Ζωντανοί στο «κόλπο» της παραμονής έμειναν Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός. Αμφότεροι πήραν τη νίκη-βάλσαμο και ελπίζουν πως την τελευταία αγωνιστική θα κάνουν το «κόλπο-γκρόσο»!

Dum spiro spero…
Τις νίκες που χρειάζονταν για να κρατήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για σωτηρία πέτυχαν Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός. Ο πρώτος επικράτησε 3-1 της Ζακύνθου και ο δεύτερος 3-0 του Αγροτικού Αστέρα, ομάδων που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Football League.

Ακόμα και έτσι οι δύο σημερινοί νικητές δεν ορίζουν την τύχη τους για την τελευταία αγωνιστική της Κυριακής. Κι αυτό διότι ο Τύρναβος πήρε σήμερα τρίποντο στα χάρτια (λόγω απόσυρσης Πιερικού) κι ως εκ τούτου έχει έναν και δύο βαθμούς απόσταση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Θεσσαλοί αν νικήσουν στο φινάλε τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα, τότε σώζονται και μαθηματικά και καπαρώνουν το τελευταίο εισιτήριο στον βόρειο όμιλο. Σε ήττα ή ισοπαλία του Τυρνάβου, τότε τα πάντα θα 'ναι ανοιχτά, απ' τη στιγμή που Καρδίτσα και Αιγινιακός συγκρούονται μεταξύ τους!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-0
(19’ Γουέλκαμ, 48’ Ρίκκα, 60’ Δερμητζόγλου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος 3-1
(20’ Μπιτέλης, 59’ Μίχος, 71’ Οικονόμου – 27’ Μπλέτσας)

Τύρναβος-Πιερικός 3-0 (άνευ αγώνα)

Η βαθμολογία των πλέι άουτ ΒΟΡΡΑΣ (9 αγώνες)

1. Αγροτικός Αστέρας 19
2. Τύρναβος 17
3. Ζάκυνθος 17
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 16
5. Αιγινιακός 15
6. Πιερικός 1 (έχει αποσυρθεί)

Η τελευταία αγωνιστική (14/8)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός
Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος ΜΑΤΑΙΩΣΗ *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαραντόνα για αντιπρόεδρος της FIFA!

Αντιπρόεδρος της FIFA θα αναλάβει ο Ντιέγκο Μαραντόνα εάν εκλεχθεί πρόεδρος ο πρίγκιπας Αλί. «Θα καθαρίσω τα πάντα», υποσχέθηκε ο αργεντινός.

Μαραντόνα για αντιπρόεδρος της FIFA
Μεγάλο είναι το ενδεχόμενο ο Ντιέγκο Μαραντόνα να αναλάβει το πόστο του αντιπρόεδρου της FIFA. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο ίδιος με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Αργεντινής προβαίνοντας -μάλιστα- και σε... υποσχέσεις.

"Εάν ο πρίγκιπας Αλί νικήσει, τότε έχω πολλές πιθανότητες να αναλάβω χρέη αντιπροέδρου της FIFA", τόνισε ο Ντιεγκίτο και συνέχισε:

"Εάν συμβεί αυτό, τότε θα καθαρίσω τα πάντα. Ο Μπλάτερ φοβάται το FBI και τις αστυνομικές αρχές της Ελβετίας. Φοβόταν να αφήσει τη FIFA, φορώντας χειροπέδες", τόνισε και κατέληξε σχολιάζοντας τον Μισέλ Πλατινί...

"Πριν τον σεβόμουν, αλλά μετά κατάλαβα ότι ο λόγος του αξίζει λιγότερο από του Μπερνάρντο (σσ. είναι κωφάλαλος) τον φίλο του Ζορό". *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει το χαρτί και τρέχει!!

Μπορεί την Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ, που θωρακίζει την «Αγιά-Σοφιά», να μην ήταν έτοιμη για παράδοση, ωστόσο, στην ΑΕΚ την περιμένουν εντός της εβδομάδας για να κάνουν το επόμενο βήμα μέσω του ΥΠΑΠΕΝ

Παίρνει το χαρτί και τρέχει!
Το καθοριστικό βήμα έγινε, όμως στην ΑΕΚ θέλουν να περάσουν στο αμέσως επόμενο. Αυτό δεν είναι άλλο από την κατάθεση της απόφασης του ΣτΕ, που δικαιώνει την Ένωση στις προσφυγές που κατατέθηκαν κατά του νέου γηπέδου, στο ΥΠΑΠΕΝ (πρώην ΥΠΕΚΑ).

Στην ΑΕΚ είναι δεδομένο πως κάνουν ό,τι μπορούν για να μην χαθεί άλλος χρόνος και να ανοίξει ο δρόμος για την «Αγιά-Σοφιά». Γι’αυτό τον λόγο περίμεναν την Δευτέρα να πάρουν στα χέρια τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας καθαρογραμμένη την απόφαση. Τελικά, αυτό δεν κατέστη δυνατό, όμως οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ του γηπέδου πήραν διαβεβαιώσεις πως όλα θα είναι έτοιμα εντός της εβδομάδας.

Έτσι, στην «Ένωση» περιμένουν το χαρτί, που θωρακίζει την «Αγιά-Σοφιά», ώστε να το καταθέσουν στο Υπουργείου (ΥΠΑΠΕΝ), προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της οικοδομικής άδειας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελία Παναθηναϊκού!!

Σε επίσημη διαμαρτυρία για την μη καταγραφή των όσων συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Καταγγελία Παναθηναϊκού!
Σε καταγγελία προς κάθε αρμόδιο φορέα, σχετικά με επεισόδια που συνέβησαν στο ΣΕΦ και δεν καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα απ' τους διαιτητές, αλλά και με την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε σε καταγγελία προς κάθε αρμόδιο φορέα σχετικά με επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο ΣΕΦ και δεν καταγράφηκαν από τους διαιτητές στο φύλλο αγώνα, καθώς επίσης και για τα δημοσιεύματα στον Τύπο περί «δολοφονικής επίθεσης» σε βάρος του Εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» μέσα στο χώρο του σταδίου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Δεν… σοκάρονται Καλλιθέα και Ζάκυνθος!

Μπορεί η απόφαση για αφαίρεση βαθμών (και των… περαιτέρω) να προκάλεσε προσωρινή αναστάτωση σε Ζάκυνθο και Καλλιθέα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει βεβαιότητα για διακανονισμό των χρεών.

Δεν… σοκάρονται Καλλιθέα και Ζάκυνθος

Όσον αφορά την ομάδα του Ελ Πάσο έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, προκειμένου να επιτευχθεί διακανονισμός των οφειλομένων προς το πρόσωπο του παίκτη (περίπου 30.000 ευρώ) και ουσιαστικά το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

Όπως χαρακτηριστικά λένε στην ΠΑΕ: «Κάνουμε πάντα τα όσα πρέπει με όλους τους πρώην παίκτες και κανείς ποτέ δεν έχασε χρήματα από την ομάδα». Εξ’ ου, λοιπόν και η σιγουριά πως θα βρεθεί μέχρι την Παρασκευή η φόρμουλα και η «χρυσή τομή» ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σχετικά με την Ζάκυνθο τώρα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο αισιόδοξα. Διότι σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που χρειάζεται να δοθεί στον Γιώργο Νικολέτο είναι περίπου της τάξεως των 3.000 ευρώ και θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει συμφωνία. Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης δεν θέλει να βάλει σε «μπελάδες» τους νησιώτες.

Υπενθυμίζεται πως για να ισχύσουν οι αποφάσεις, θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή (την μέρα δηλαδή που θα οριστούν τα τελευταία ματς των πλέι άουτ) να μην έχει υπάρξει εξέλιξη στα «μέτωπα» των δύο συλλόγων. Ωστόσο και οι δύο εκφράζουν την βεβαιότητά τους πως τα πάντα θα τακτοποιηθούν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα είπε με Μπερτομέου η ΑΕΚ!!

Συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου είχε τη Δευτέρα (8/6) ο Μάκης Αγγελόπουλος, με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ ΑΕΚ να εκφράζει στον «ισχυρό άνδρα» της Ευρωλίγκας την επιθυμία συμμετοχής στην Ευρώπη!

Τα είπε με Μπερτομέου η ΑΕΚ!
Το πρώτο και… σημαντικό ευρωπαϊκό βήμα της ΑΕΚ έγινε!

Όπως ανακοίνωσε η «Ένωση», ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν τη Δευτέρα (8/6) στη Βαρκελώνη και συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου!

Ο μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ παρουσίασε το πλάνο του συλλόγου και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει η ΑΕΚ σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ελεύθερος και ο Φορλάν!!

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που ψάχνουν αρκετές ομάδες το καλοκαίρι προστέθηκε ακόμη ένα. Ο Ντιέγκο Φορλάν έμεινε ελεύθερος από την Σερέζο, δηλώνοντας έτοιμος για νέα πρόκληση ακόμη και στα 36 του.

Ελεύθερος και ο Φορλάν!
Έτοιμος για νέες προκλήσεις στην μεγάλη του καριέρα δηλώνει ο Ντιέγκο Φορλάν.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανακοίνωσε, μέσω twitter την Δευτέρα, πως δεν θα επεκτείνει την συνεργασία του με την Σερέζο Οσάκα και παράλληλα λέγοντας «Συνεχίζουμε…» δεν δείχνει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

Ο 36χρονος πλέον, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο αγωνίστηκε στην Ιαπωνία με αποδοχές που ξεπερνούσαν τα 2.5 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Έπειτα από ενάμισι χρόνο αποφάσισα από κοινού με την Σερέσο Οσάκα να μην επεκτείνουμε την συνεργασία μας. Συνεχίζουμε».





«Ευχαριστώ τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη και ακόμη ένα για την αγάπη που πήρα αυτό το διάστημα από την Ιαπωνία. Ευχαριστώ πάρα πολύ»!





*Πηγή: sport-fm.gr*

Κίνδυνος αποκλεισμού χωρών από το Ευρωμπάσκετ!!

Με αποκλεισμό από το προσεχές Ευρωμπάσκετ απειλεί η FIBA πέντε χώρες, καθώς έχουν συλλόγους που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα, η διοίκηση της οποίας έχει ταχθεί υπέρ της Ευρωλίγκας!

Κίνδυνος αποκλεισμού χωρών από το Ευρωμπάσκετ!
Στα… άκρα οδηγείται η κόντρα της FIBA με την Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι αυτό να είναι πολύ… μακρύ για το ευρωπαϊκό μπάσκετ! Σύμφωνα με τον Τύπο του εξωτερικού, η παγκόσμια ομοσπονδία απειλεί με αποκλεισμό πέντε χώρες από το προσεχές Ευρωμπάσκετ, καθώς έχουν ομάδες που συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της πλευράς Τζόρντι Μπερτομέου!

Συγκεκριμένα, η FIBA έχει στείλει… τελεσίγραφο σε Κροατία, ΠΓΔΜ, Σλοβενία, που είναι στον όμιλο της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και στις Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Σερβία. Η τελική απόφαση αναμένεται να βγει εντός δέκα ημερών!

Ήδη η FIBA έχει γνωστοποιήσει πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ως επίσημη διοργάνωση την Αδριατική Λίγκα, ενώ παράλληλα έχει ανακοινώσει πως σύλλογοι, προπονητές, παίκτες και διαιτητές που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα αποβάλλονται από διεθνή τουρνουά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο ανακριτής θεωρεί στημένο το ματς Ολυμπιακός-Βέροια»!

Βόμβες στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 από τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή Μπάρμπα. Ο Ζαχαρίας Κεσσές υποστήριξε ότι ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης είναι βέβαιος για τη χειραγώγηση του ματς Ολυμπιακός-Βέροια!

«Ο ανακριτής θεωρεί στημένο το ματς Ολυμπιακός-Βέροια»!
Την κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ότι ο προ διετίας αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια (3-0) είναι χειραγωγημένος ενστερνίζεται πλήρως ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης, όπως αποκάλυψε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά ο Ζαχαρίας Κεσσές νομικός εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Κώστα Μπάρμπα ο οποίος απολογήθηκε σήμερα.

Ο κ. Κεσσές επανέλαβε πως ο πελάτης του δεν έχει ουδεμία εμπλοκή και θεωρεί πως η υπόθεση πρόκειται για σύγκρουση δύο πόλων, του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τον περιοριστικό όρο εξόδου από την χώρα στον πελάτη του: «Έχει πολλές αναγνώσεις το σημερινό αποτέλεσμα. Προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την επιβολή ενός περιοριστικού όρου. Από την άλλη όμως σε μία υπόθεση που ο πελάτης μου έχει τη μικρότερη δυνατή εμπλοκή σε μια τεράστια δικογραφία που υπάρχουν δύο πόλοι εξουσίας που ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους και σε μια πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον ανακριτή, πραγματικά το να φεύγεις με τον μικρότερο δυνατό περιορισμό από αυτούς που μπορούν να επιβληθούν είναι κάτι...

Μας προανήγγειλε ότι αν δεν συνεργαστούμε, να πούμε την αλήθεια, θα είχαμε περιοριστικό όρο μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον εντολέα μου, δικαιώνει την θέση του και πολύ περισσότερο αποδεικνύει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα. Είναι ιδιαίτερα στενάχωρη αυτή η διαδικασία για τον πελάτη μου και άδικη. Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι σε μια υπόθεση σαν και αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε μόνο επτά άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αναπληρωματικοί και επίσης είναι περίεργο ότι έχουν ασκηθεί διώξεις μόνο σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και όχι σε ξένους. Άλλο ένα περίεργο είναι ότι ενώ ο ανακριτής μας έχει πει ότι δεν δέχεται μαρτυρικές καταθέσεις θεωρεί ότι του έχουν πει ψέματα κάποιοι αντί να τους έχει καταστήσει κατηγορούμενους τους έχει ως μάρτυρες. Εξ αρχής δηλώσαμε ότι δεν θα μπούμε ανάμεσα σε κανέναν, δεν θα καλύψουμε κανέναν, δεν θα δικαιολογήσουμε κανέναν και δεν θα διακινδυνεύσουμε την καριέρα του».

Για την πεποίθηση του ανακριτή σχετικά με τον προ διετίας αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια (3-0): «Θεωρεί ότι αλήθεια είναι αυτό που έχει πει ο κύριος Καλαϊτζίδης (σ.σ. ότι ήταν χειραγωγημένος ο αγώνας) και ότι όλοι υπόλοιποι δεν έχουν πει την αλήθεια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνει και τον Παντελή Καφέ και όλους όσους έχει δώσει καταθέσεις σε αυτό το πλαίσιο. Θεωρεί ότι έχει πει (σ.σ.: o Καλαϊτζίδης) είναι η απόλυτη αλήθεια.

Μία επίμονη ερώτηση είχε για εμάς "γιατί να καταθέσει ο κύριος Καλαϊτζίδης αυτά που έχει πει". Αυτή ήταν η μόνιμη επωδός του. Κληθήκαμε εμείς να δικαιολογήσουμε τα λεγόμενά του. Εμείς έχουμε απαντήσει ότι δεν είναι δυνατόν 2,5 χρόνια μετά να καλείται ένας παίκτης να δικαιολογήσει γιατί ο ηγέτης τους μέσα στο γήπεδο, ο πατέρας τους, ο προπονητής τους, ο καθοδηγητής τους για κάτι το οποίο έγινε στις 6 Γενάρη του 2013 δεν το καταγγέλλει και έρχεται και δίνει μια κατάθεση 2,5 χρόνια μετά.

Και γι’ αυτή την καθυστέρηση δεν ρωτήθηκε. Τουναντίον ζητήθηκε από ένα παιδί να δικαιολογήσει γιατί τα είπε αυτά ο κύριος Καλαϊτζίδης. Προκαλεί εντύπωση και δεν μπορούμε να το δικαιολογήσουμε. Δεν ξέρουμε γιατί τα λέει, δεν ξέρουμε αν έγιναν, μπορεί να έγιναν, αλλά με άλλο τρόπο. Μπορεί αυτή η συνομιλία να έγινε μεταξύ τους και όχι στους παίκτες. Ο κύριος Μπάρμπας δεν πήρε καμία εντολή να έχει μειωμένη απόδοση και αυτό προκύπτει.

Ζητήσαμε, παρακαλέσαμε να δούμε το βίντεο, όλες τις φάσεις που έχει εμπλακεί. Η θέση του κύριου ανακριτή είναι ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι φάσεις, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να εξετάσει αν κάποιος έχει μειωμένη απόδοση ή όχι. Δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες όταν σε ένα ματς είμαστε στο 85 λεπτό, είναι 1-0 και διαμορφώνεται από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Πραγματικά ήρθαμε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Αυτοί οι παίκτες που βγάζουν το μεροκάματό τους κινδυνεύουν να συνθλιβούν από αυτή την διαδικασία από όλες τις πλευρές.

Ο κύριος Καλογερής έρχεται μετά από 2,5 χρόνια και στην κατάθεσή του είπε ότι κάποιος μέσα στο παιχνίδι του λέει "μην παίζεις τόσο καλά, πρέπει να χάσουμε 3-0" κι αν δει κάποιος το βίντεο, θα διαπιστώσει πόσο άσχημη απόδοση είχε, χωρίς να λέω κάτι ότι είχε μειωμένη απόδοση. Αλλά δεν δέχομαι ότι δεν θυμάται ποιος του το είπε, δεν δέχομαι αυτή την υποκρισία. Να πηγαίνει σε ένα ανακριτικό γραφείο και να λέει ότι δεν ξέρει.

Δεν μπορείς να είσαι παίκτης και μιλάω για τον κύριο Γεωργέα, ο οποίος να λέει ότι στη φυσούνα δήθεν μιλήσαμε με παίκτες του Ολυμπιακού και καταλάβαμε ότι αργήσαμε επειδή μας έδωσαν οδηγία να έχουμε μειωμένη απόδοση και να μην έχει καλέσει ο κύριος ανακριτής ως κατηγορούμενους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Να μας εξηγήσει γιατί τον Γενάρη του 2013 που κλήθηκε να παίξει σε ένα ατιμωτικό παιχνίδι, γιατί δεν ζήτησε να πάει σε μια... καθαρή ομάδα; Γιατί δεν το έκανε; Και εμφανίζεται 2,5 χρόνια μετά αφού τον βάζει το αφεντικό του να καταθέσει. Και σας το λέω χωρίς να θέλω να πάρω την θέση κανενός. Ο πελάτης μου δεν πήρε καμία εντολή να έχει μειωμένη απόδοση.

Ήταν ένας άστοχος περιοριστικός όρος κατά την άποψή μας, γιατί δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά αισθανόμαστε χαρούμενοι τουλάχιστον που δεν πάθαμε μεγαλύτερη ζημιά. Γινόμαστε όμως βορά σε κάποιες ιστοσελίδες που δημιουργούν ένα κλίμα, για νέα τροπή, ότι κάτι έγινε. Τίποτα δεν έγινε. Όσο συνεχίζουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και μιλάω για όλους όσους βρίσκονται στην υπόθεση και πρωτίστως για αυτούς που ψάχνουν την δικογραφία, άνθρωποι που δεν έχουν μπει καν στην διαδικασία να δουν τον επίμαχο αγώνα δυστυχώς θα ασχολούμαστε με άλλα από αυτά που θα πρέπει να ασχοληθούμε.

Από την μία έχουμε κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και από την άλλη η όλη εμπλοκή του εντολέα που ξεκινάει από μια κατάθεση του κυρίου Μελισσανίδη. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε, είναι σαφές. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους, αν κάποιοι πιστεύουν ότι δικαστικά θα δοθούν λύσεις, δεν αφορά τον πελάτη μου, δεν αφορά τον κύριο Μπάρμπα δεν αφορά αυτά τα παιδιά».

Συμβόλαια ζωής με απλησίαστη ρήτρα!!

Μετά τον Βιδάλ, η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε και τυπικά τις ανανεώσεις των συμβολαίων με τους Ζόρντι Άλμπα και Πέδρο, που θα μείνουν Βαρκελώνη για... πάντα. Στον... Θεό οι ρήτρες και των δύο.

Συμβόλαια ζωής με απλησίαστη ρήτρα
Ήταν γνωστό, πλέον είναι και... με τη βούλα τελειωμένο!

Την μέρα που η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Αλέιξ Βιδάλ, ήρθαν και οι δύο ανανεώσεις συμβολαίων με ακόμα δύο... παιδιά της.

inner

Ζόρντι Άλμπα και Πέδρο πέρασαν από τα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψαν την επέκταση της συνεργασίας τους με τους Καταλανούς, με τον πρώτο ως το 2019 και τον δεύτερο ως το καλοκαίρι του 2020.

inner

Φυσικά, όπως συνηθίζει άλλωστε σ' αυτές τις περιπτώσεις η Μπάρτσα, μπήκε και ρήτρα στον... Θεό. Αμφότεροι θα μπορούν να φύγουν απ' την Βαρκέλωνη, εφόσον κάποια ομάδα καταθέσει 150(!) εκατ. ευρώ... *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην… πράξη η ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός!!

Ομοφώνως ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην… πράξη η ΑΜΚ της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Το πρωί της Δευτέρας (8/6) πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία ψηφίστηκε ομόφωνα η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι «ερυθρόλευκοι» ήδη έχουν εισρεύσει στα ταμεία, κεφάλαια ύψους 4 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Συζητήθηκαν και ελήφθησαν ομοφώνως, μετά από ψηφοφορία, οι κατωτέρω αποφάσεις:

A. H Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10.000.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ήδη έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κεφάλαια ύψους 4.000.000 ευρώ.

Β. Η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Δ.Π.Χ.Π.)
».

Κλόζε… μέχρι τέλους!

Ανανεώθηκε «αυτόματα» το συμβόλαιο του Μίροσλαβ Κλόζε στη Λάτσιο, κλείνοντας σίγουρη πενταετία στην Ιταλία.

Κλόζε… μέχρι τέλους
Το… λιμάνι του στη Λάτσιο έχει βρει ο Μίροσλαβ Κλόζε. Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, οι δύο πλευρές ανανέωσαν τη συνεργασία τους, καθώς το συμβόλαιο του Γερμανού επιθετικού επεκτάθηκε αυτόματα για ακόμα μια σεζόν, λόγω των συμμετοχών που έκανε.

Ο 36χρονος φορ μετράει ήδη τέσσερις χρονιές στην Ιταλία και τους Ρωμαίους, έχοντας πάρα πολύ εικόνα με τα ποδοσφαιρικά «γηρατειά» να μην τον έχουν… ακουμπήσει.

Φέτος ο πολύπειρος άσος –και πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ- σημείωσε 13 γκολ σε 34 εμφανίσεις στην Serie A, βοηθώντας στην κατάληψη της τρίτης θέσης και της εξόδου στα προκριματικά του Champions League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σλούκας και η άγνοια κινδύνου!

Ο πρώτος φετινός τελικός της Α1 βάφτηκε “κόκκινος”, αν και κατά την ταπεινή μας άποψη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις, πολύ απλά γιατί ξεπέρασε το προσδοκώμενο. Ή μήπως όχι;
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο Σλούκας και η άγνοια κινδύνου
Σαφέστερο όλων είναι το προ διετίας παράδειγμα του Ολυμπιακού του Μπαρτζώκα, ο οποίος είχε σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα και στη συνέχεια “σκουπίστηκε” από τον… αποτυχημένο Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη, παρότι είχε το πλεονέκτημα έδρας. Οι “πράσινοι” του Μανωλόπουλου και του Λυκογιάννη πήγαν εξαιρετικά διαβασμένοι στο ΣΕΦ και εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη αστοχία των Πειραιωτών στα τρίποντα, που ήταν σε μεγάλο βαθμό απόρροια της σκληρής τους άμυνας, κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και να εμφανίσουν ξανά τα… φαντάσματα του παρελθόντος. Ωστόσο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του δεν πανικοβλήθηκαν. Έδειξαν ψυχραιμία και πήγαν κόντρα στην… ιστορία.
Ο Σπανούλης ήταν για ένα ακόμη ματς κόντρα στην πρώην ομάδα του “εγκλωβισμένος” και παρέσυρε και όλους τους υπόλοιπους. Χρειαζόταν κάποιος με άγνοια κινδύνου να αλλάξει τα δεδομένα. Υπήρχε κάποιος καταλληλότερος από τον Κώστα Σλούκα;
Χωρίς πολλές-πολλές… συστάσεις, ο γοργοπόδαρος γκαρντ διεμβόλισε την αντίπαλη άμυνα με τις διεισδύσεις του και την έκανε αναπόφευκτα να ανοίξει. Η ανατροπή δεν άργησε να γίνει και παρά τις συγκλονιστικές προσπάθειες του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (κάλυψε ιδανικά το κενό του Εστεμπάν Μπατίστα), του Αντώνη Φώτση, αλλά και του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσε ξανά να… ξεδιψάσει.
Χάρη στην ενέργεια που έβγαλε ο Σλούκας ο Ολυμπιακός απέκτησε το μομέντουμ και δεν άφησε να χαθεί ξανά το ματς από τον έλεγχό του. Τα 0/13 τρίποντα στο ημίχρονο αποτελούσαν τον επόμενο μεγάλο “σκόπελο” που καλούνταν οι “ερυθρόλευκοι” να ξεπεράσουν.
Τον… Γόρδιο Δεσμό έλυσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος έδωσε το σύνθημα έξω από τη γραμμή των 6.75μ και τον ακολούθησε ο Γιώργος Πρίντεζης με δύο ακόμη “βόμβες” και φυσικά ο Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι δημιούργησαν ακόμη περισσότερα ρήγματα στην πράσινη άμυνα, καθώς πλέον θα έπρεπε να καλυφθεί και από τα μακρινά σουτ.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το πάθος του Μπράιαν Ντάνστον, ο οποίος πάλεψε σαν θηρίο στα ριμπάουντ και έδωσε παράλληλα σημαντικούς πόντους στην επίθεση. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε πράγματα και θαύματα, παραδίδοντας σεμινάρια… post moves. Ωστόσο, δεν ήταν επαρκής. Ελειπε η απειλή από την περιφέρεια (βλ. Παππάς) κι ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να γίνει η υπέρβαση.
Τί κρατάμε; Σίγουρα ότι διαψεύστηκαν οι προπέτες. Θα δούμε δυνατούς τελικούς, απέναντι στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός υστερεί αισθητά στους ξένους. Η εικόνα πάντως που παρουσιάζει είναι άκρως ανταγωνιστική και το ματς στο ΟΑΚΑ θα κρίνει πολλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας των δύο μονομάχων…

Πηγή:  www.superbasket.gr

Βρήκε λεφτά η Γαλατά!!

Μπαίνει ξανά… χρήμα στα ταμεία της Γαλατασαράι! Όπως αποκάλυψε ο τουρκικός Τύπος, η «Τσιμπόμ» βρήκε νέο χορηγό, με τη συμφωνία αυτή να είναι διάρκειας τριών ετών και θα της αποφέρει 9,5 εκατ. ευρώ!

Βρήκε λεφτά η Γαλατά!
Έρχονται καλύτερες μέρες στη Γαλατασαράι, καθώς τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος θα αποτελέσουν… παρελθόν!

Όπως αποκάλυψε ο τουρκικός Τύπος, οι άνθρωποι της «Τσιμπόμ» έδωσαν τα χέρια με μία τράπεζα, η οποία θα είναι ο βασικός της χορηγός και μέσα από αυτή τη συμφωνία αναμένεται να βάλει 9,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της σε βάθος τριετίας.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, στη Γαλατασαράι κάνουν… όνειρα ακόμα και για Ευρωλίγκα, καθώς πιστεύουν πως αφού άλλαξαν τα δεδομένα τότε πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν μία wild card, αφού βάσει της τελικής τους κατάταξης στο πρωτάθλημα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφάσεις-σοκ στη Football League!!

Λίγο πριν τελειώσουν τα πλέι άουτ, Ζάκυνθος και Καλλιθέα τιμωρήθηκαν (λόγω οφειλών σε πρώην παίκτες τους) με αφαίρεση βαθμών, ενώ δεν θα μπορούν να δώσουν άλλα ματς. Δείτε πρακτικά τι σημαίνει αυτό.

Αποφάσεις-σοκ στη Football League!

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δύο βαθμών, ενώ δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στα εναπομείναντα παιχνίδια τους για τα πλέι άουτ.

Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως η πρώτη χρωστά χρήματα στον Σωτήρη Λυμπερόπουλο και η δεύτερη στον Γιώργο Νικολέτο.

Αυτό πρακτικά κι εφόσον δεν υπάρξει άμεση αποπληρωμή των οφειλών, σημαίνει πως η Καλλιθέα πέφτει στους 16 βαθμούς, δεν παίζει το τελευταίο ματς της και υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική ως τέταρτη στα μπαράζ παραμονής!

Όσον αφορά την Ζάκυνθο-που είχε ήδη σωθεί μέχρι σήμερα- πάει στους 15 και μένει να φανεί το τι μέλλει γενέσθαι… Σήμερα, πάντως, θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην Καρδίτσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1.Δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση του ποδοσφαιριστή ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες δυνάμει της υπ’ αρίθμ. 71/2015 απόφασης του παρόντος Δικαστηρίου αγωνιστικές ποινές εις βάρος της καθ’ ης ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και επιβάλλει σ’ αυτήν τις ποινές: (α) της αφαίρεσης δύο (2) βαθμών και (β) της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου και για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου ελληνικού Πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθ’ ης Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της παρούσης και εφεξής στο τρέχον, άλλως στο επόμενο Πρωτάθλημα και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση στον αιτούντα ποδοσφαιριστή του τελεσιδίκως επιδικασθέντος ποσού των είκοσι οχτώ χιλιάδων πεντακοσίων εξήντα ευρώ και ογδόντα λεπτών (28.560,80€), καθώς και του ποσού των τριακοσίων ευρώ (300,00€) για τη δικαστική του δαπάνη που του επιδικάστηκαν με την υπ’ αριθμ. 174/2015 απόφαση της Α΄ ΕΕΟΔ της Ε.Π.Ο. και με τους όρους τοκοδοσίας της τελευταίας.

2. Δέχεται την αίτηση του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γεωργίου Ιωάννου Νικολέτου. Ενεργοποιεί τις επιβληθείσες με την υπ’ αριθ. 66/2015 απόφαση του Δικαστηρίου τούτου ποινές σε βάρος της καθής ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης αυτής, ήτοι: 1) Την ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, για όλους τους αγώνες του αντίστοιχου, με την εκάστοτε κατηγορία της, πρωταθλήματος, στους οποίους θα συμμετέχει η καθής Π.Α.Ε. από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής και εφεξής μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, σύμφωνα με το διατακτικό της 93/2015 απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. της Ε.Π.Ο. και 2) Την ποινή της αφαίρεσης δύο βαθμών.

Το έβαλε απ” το κέντρο και κέρδισε BMW!! (vid)

Στον χθεσινό τελικό μπορεί οι Γουόριορς να γνώρισαν την ήττα αυτή τη φορά από τους Καβαλιέρς, όμως σίγουρα ένας οπαδός των «μαχητών» πήγε ευτυχισμένος σπίτι του παρά το αποτέλεσμα.
Κι αυτό διότι κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο καλάθι από το κέντρο του γηπέδου με αποτέλεσμα να γυρίσει σπίτι του με μία ολοκαίνουρια BMW.
Δείτε παρακάτω το βίντεο!






*Πηγή: arenafm.gr*
Δείτε τα πέντε καλύτερα στιγμιότυπα από τον δεύτερο χθεσινό τελικό ανάμεσα στου Καβαλιέρς και τους Γουόριορς.















*Πηγή: arenafm.gr*

Τώρα, το λένε όλοι: Πλάνο μηδέν και το ρόστερ ήταν ανισόρροπο...!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

H ξεφτίλα ολοκληρώθηκε. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τελευταίος στα πλέι οφ, χωρίς ούτε μία νίκη στα έξι ματς. Και η μία εμφάνισή του ήταν χειρότερη από την άλλη. Ολες μαζί, χειρότερες από τις εμφανίσεις της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες που αποτελούσαν το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ πρέπει να ντρέπονται. Οχι γιατί φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ αν και δεν το άξιζαν, διότι άλλοι ήταν αυτοί που τους επέλεξαν, αλλά γιατί δεν την τίμησαν παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις και για πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα. Επίσης πρέπει να ντρέπονται αυτοί που... σχεδίασαν την ομάδα. Αυτοί που συγκρότησαν το ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι και ήταν οι μόνοι που δεν έβλεπαν ότι αυτό το ρόστερ είχε πολλές τεράστιες τρύπες. Αυτοί που ακόμη και στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα κοιμήθηκαν όρθιοι, καθυστερώντας να αποκτήσουν παίκτες και μην αποκτώντας όσους θα έπρεπε. Με λίγα λόγια, το πιο μεγάλο και καθοριστικό λάθος έγινε από τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος προτίμησε να επιχειρήσει να γίνει ήρωας, στηριζόμενος σε ένα ρόστερ που, κατά βάθος, ήξερε ότι δεν θα αντέξει και θα “ξεφουσκώσει”.

Νομίζω ότι δεν ωφελεί να πούμε περισσότερα, γιατί συνεχώς λέγαμε τα ίδια και τα ίδια. Τα αυτονόητα για εμάς και τον πολύ κόσμο, που αποτελούσαν όμως ζητούμενα για τους ανθρώπους που είχαν την ευθύνη της ομάδας. Αλλωστε, τα είπαν χθες και ο Γεωργιάδης και ο Αθανασιάδης. Είπαν όσα λέγαμε και γράφαμε εδώ και μήνες. Οτι υπήρξε τρομερή ανισορροπία στο ρόστερ, με την έλλειψη παικτών σε θέσεις και ρόλους, τόνισε ο Γ.Χ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα δεν διέθετε δημιουργικούς χαφ.

“Εγινε πολύ κακός προγραμματισμός από το καλοκαίρι”, είπε ο Κλάους. “Πρέπει, πρόσθεσε, να υπάρξει κάποτε ένα συγκεκριμένο πλάνο, που δεν υπήρχε ποτέ...” Γεια στο στόμα του. Αλλά το κακό είναι ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας πετούσαν αετό. Ακόμη και οι παίκτες καταλάβαιναν ότι η ομάδα βαδίζει χύμα στο κύμα. Μόνο οι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το καταλάβαιναν ή δεν ήθελαν να το καταλάβουν...


Οχι δα φιλία, όχι δα συμμαχία...

Ο Παναθηναικός πήγε στο Περιστέρι να παίξει το τελευταίο παιχνίδι με μισή ομάδα. Καρφί δεν τους κάηκε τους “πράσινους” για το αν αυτό το ματς είχε αντίκτυπο στην προσπάθεια και άλλων ομάδων και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ, που ήλπιζε να μην κερδίσει ο Ατρόμητος.

Δικαίωμα του Αναστασίου αυτό που έκανε, γούστο του και καπέλο του. Αλλά ας μη μιλάμε για φιλίες και συμμαχίες μεταξύ Παναθηναικού και ΠΑΟΚ. Στον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από τα χάλια της δικής τους ομάδας, πρέπει να εισπράξουν το μήνυμα ότι χθες ο Παναθηναικός όχι μόνο διευκόλυνε τον Ατρόμητο, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε από την πλευρά του για να στείλει τον ΠΑΟΚ σε επίσημες ευρωπαικές υποχρεώσεις από τις 16 Ιουλίου, ώστε να τον δυσκολέψει ενόψει νέου Πρωταθλήματος. Για να ξέρουμε τι λέμε...

Ευτυχώς, το σήκωσε η Μπάρτσα

Ο καλύτερος επικράτησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ευτυχώς. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη δική της νίκη, όπως άλλωστε αποδείχτηκε και στη διάρκεια του αγώνα. Με τρία σουτ η Γιουβέντους πέτυχε ένα γκολ και ήθελε να σηκώσει και την κούπα, απέναντι σε μια ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες όποτε ήθελε, αλλά τις έχανε μόνο και μόνο επειδή απέναντί της υπήρχε ο Μπουφόν. Ο Μπουφόν, ο οποίος τελικά “λύγισε” στο σουτ του Μέσι, για να σκοράρει ο Σουάρες και να κρίνει, εκείνη τη στιγμή, την έκβαση του αγώνα.

Λέω ευτυχώς επικράτησε η Μπαρτσελόνα γιατί θριάμβευσε το ποδόσφαιρο. Οι δεξιοτέχνες νίκησαν τις... θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Ανταμείφθηκε η ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Που σε χορταίνει θέαμα. Που σε διασκεδάζει και σε ψυχαγωγεί. Που σε κάνει να χαμογελάς. Και στον τελικό, το πρώτο γκολ ήταν τόσο ωραίο που έφερε χαμόγελα ευχαρίστησης. Οπως και το τρίτο. Για να μη μιλήσω για τις περίτεχνες ενέργειες των παικτών της Μπάρτσα, που τους σήκωναν στον αέρα κάθε τόσο και λιγάκι οι παίκτες της Γιουβέντους, προκλητικά ατιμώρητοι από τον Τούρκο ρέφερι.

Οσο για τον ανυπέρβλητο Λιονέλ Μέσι, δεν ήταν σε μια από τις μαγικές βραδιές του, δεν έκανε ένα από τα γνωστά σόου, ήταν, όμως, για μια ακόμη φορά, ο άνθρωπος που έκρινε το ματς. Μόνο στο δικό του σουτ δεν κατόρθωσε να αντιδράσει σωστά ο Μπουφόν, μετά το 1-1. Η... νέα Μπαρτσελόνα είναι εδώ. Τα πήρε όλα και υπόσχεται πολλά περισσότερα για το μέλλον.

*Πηγή: metrosport.gr*

Στα 15 εκ. η τιμή του Όστιν!!

Ένα ποσό που αγγίζει τα 15 εκ. λίρες θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της η Νιούκαστλ αν θέλει να κάνει δικό της τον Τσάρλι Όστιν από την ΚΠΡ.
Πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει η Νιούκαστλ, σε περίπτωση που πάρει την απόφαση να κινηθεί για τον Τσάρλι Όστιν.
Οι «καρακάξες» ενημερώθηκαν από τους διοικούντες την ΚΠΡ, ότι ο Άγγλος στράικερ δεν αναμένεται να πωληθεί κάτω από 15 εκ. λίρες, τα οποία είναι και τα χρήματα που αξιώνει ο σύλλογος για την αποδέσμευσή του.
Μέχρι στιγμής οι Ρέιντζερς δεν έχουν λάβει καμία επίσημη πρόταση για τον 25χρονο, ο οποίος κόστισε στους Λονδρέζους μόλις 4 εκ. λίρες το καλοκαίρι του 2013, έχοντας σκοράρει έκτοτε 35 φορές σε 66 παιχνίδια.
*Πηγή: England365.gr*

Εντός της ημέρας το ραντεβού Πέρεθ-Ντε Χέα!!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να αποκτήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει, με την «Mundo Deportivo» να αναφέρει πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εντός της ημέρας για να συζητήσουν το θέμα!
Μετά την συμφωνία και την επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ράφα Μπενίτεθ, οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μπει για τα καλά στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.
Το όνομα του Ισπανού γκολκίπερ προφανώς και δεν πέφτει στο τραπέζι για πρώτη φορά, αφού οι φήμες είχαν ξεκινήσει ακόμη πριν καλά-καλά μπει το 2015, ωστόσο πλέον εντείνονται ημέρα με την ημέρα.
Η τελευταία από αυτές θέλει τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, να έχει συνάντηση την Δευτέρα (8/6) με τον ατζέντη του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζόρζε Μέντες, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο η μεταγραφή να πάρει σάρκα και οστά, ενώ τονίζεται πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα ακούσουν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να τους προσφέρεται το ποσό των 35-40 εκ. ευρώ.
*Πηγή: England365.gr*

Ο ΜακΚλάρεν έρχεται, ο Τιοτέ μένει!!

Την πρόθεση του Τσικ Τιοτέ να συνεχίσει στη Νιούκαστλ αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Chroniclelive», με την διαφαινόμενη πρόσληψη του Στιβ ΜακΚλάρεν να παίζει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση.
Παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο έως το 2017, ο Ιβοριανός χαφ εμφανίζονταν εδώ και καιρό έτοιμος να αποχωρήσει από το «St James’ Park» αυτό το καλοκαίρι, με την Μόσχα και την Λοκομοτίβ να αποτελούσαν τον πιθανότερο προορισμό για το επόμενο βήμα της καριέρα του.
Η διαφαινόμενη πρόσληψη του Στιβ ΜακΚλάρεν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως, φαίνεται πως έχει ανατρέψει τα δεδομένα.
Και αυτό, διότι ο Τιοτέ είχε συνεργαστεί με τον Άγγλο τεχνικό την διετία (2008-2010) που αμφότεροι βρίσκονταν στην Τβέντε, την οποία οδήγησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ολλανδίας το 2010.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σχέση τους είναι εξαιρετική και… ικανή να κρατήσει τον μέχρι πρότινος «φευγάτο» άσο στο Νιούκαστλ. Άλλωστε ο ΜακκΛάρεν φέρεται να έχει εισηγηθεί προσωπικά την παραμονή του, παρά το γεγονός πως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη της συνεργασίας του με τις «καρακάξες».
*Πηγή: England365.gr*

Νέο ξέσπασμα από Πέτγουεϊ! (pics)

Καιρό είχε να ξεσπάσει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, που εξακολουθεί να δέχεται κριτική και μάλιστα έντονη για την παρουσία του στον Ολυμπιακό.
Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζει δημόσια τα όσα αρνητικά ακούγονται για εκείνον αναφορικά με το εάν αξίζει να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Μέσω του επίσημου λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε τους επικριτές του να ρωτήσουν συμπαίκτες και τεχνική ηγεσία στον Ολυμπιακό για το εάν ενδιαφέρεται για την ομάδα και το βαθμό ετοιμότητάς του τόσο στις προπονήσεις όσο και στους επίσημους αγώνες.
«Κουράστηκα να ακούω ότι δεν είμαι σοβαρός ή ότι δεν νοιάζομαι για την ομάδα… Εάν δεν ήμουν σοβαρός για τη δουλειά μου δεν θα ήμουν εδώ, οπότε δεχθείτε το ή ρωτήστε όποιον θέλετε από τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου εάν έχουν παράπονο από εμένα ότι δεν έρχομαι στα παιχνίδια ή στις προπονήσεις έτοιμος… Μην ανησυχείτε, θα περιμένω. Δίνω την καρδιά μου και την ψυχή μου στην ομάδα και παίρνω μηνύματα από ανθρώπους που μιλάνε για πράγματα που δεν ξέρουν», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.











*Πηγή: superbasket.gr*

Προτάθηκε νέο συμβόλαιο στον Φλάαρ!!

Την ύστατη προσπάθεια για την διατήρηση του Ρον Φλάαρ στο ρόστερ της έκανε η Άστον Βίλα, η οποία κατέθεσε επίσημη πρόταση ανανέωσης στον Ολλανδό αμυντικό.
Την απάντηση του Ρον Φλάαρ περιμένει πλέον η Άστον Βίλα.
Οι «χωριάτες» προσέφεραν με κάθε επισημότητα νέο συμβόλαιο στον Ολλανδός διεθνή, ευελπιστώντας στη θετική του απάντηση.
Η τρέχουσα συνεργασία των δύο πλευρών λήγει στο τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ ήδη από τον περασμένο Γενάρη ο 30χρονος έχει το δικαίωμα να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί.
*Πηγή: England365.gr*

Στη Ντέρμπι Μπεντ και Πιρς!!

Η Ντέρμπι γνωστοποίησε την απόκτηση των Ντάρεν Μπεντ και Άλεξ Πιρς, με τον πρώτο να ανακοινώνεται λίγη ώρα μετά την αποδέσμευσή του από την Άστον Βίλα.
Δεν πέρασαν παρά μόνο ελάχιστα λεπτά για να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη ο Άγγλος επιθετικός, αφού ο σύλλογος της Τσάμπιονσιπ (στον οποίο αγωνίστηκε δανεικός από τον περασμένο Ιανουάριο) ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την μεταξύ τους συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια.
Όσον αφορά τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό υπέγραψε με τους «Ραμς» για τα επόμενα τρία χρόνια, αφήνοντας την Ρέντινγκ (συμφωνήθηκε να τερματιστεί έναν μήνα νωρίτερα το συμβόλαιό του) όπου αγωνίστηκε από το 2006 με σχεδόν 200 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και μερικές στην Πρέμιερ Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Περιζήτητος στην Ιταλία ο Μπορίνι!!

Τουλάχιστον τέσσερις ομάδες από το «πάνω ράφι» του ιταλικού πρωταθλήματος φέρεται να έχουν στη μεταγραφική τους λίστα τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Φάμπιο Μπορίνι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport».
Μπορεί οι ευκαιρίες που πήρε στη Λίβεπρουλ τη φετινή σεζόν να είναι περιορισμένες, ωστόσο ο Φάμπιο Μπορίνι κρατάει ψηλά τις «μετοχές» του στη Serie A.
Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», η οποία αποκαλύπτει το ενδιαφέρον τουλάχιστον τεσσάρων μεγάλων ομάδων για τον στράικερ των «κόκκινων.
Συγκεκριμένα, οι Ίντερ, Μίλαν, Φιορεντίνα και Λάτσιο φέρεται να έχουν στα υπ' όψιν τους τον 24χρονο, με την τελευταία μάλιστα να έχει ήδη προχωρήσει στις πρώτες διερευνητικές επαφές.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος ο Μπεντ από την Βίλα!

Η Άστον Βίλα αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Ντάρεν Μπεντ και έτσι ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος.
Μετά την απόκτησή του το 2011 και το συμβόλαιό του να έρχεται σε ολοκλήρωση, ο Άγγλος επιθετικός θα αναζητήσει αλλού ποδοσφαιρική στέγη, διαπραγματευόμενος ελεύθερα με όποιον σύλλογο ενδιαφερθεί για τα δικαιώματά του.
Μαζί με τον Μπεντ, που είχε 25 γκολ σε 72 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, από τους «χωριάτες» έμεινε ελεύθερος και ο Έντα Στέφενς, ο οποίος είχε αποκτηθεί από την Σάμροκ Ρόβερς το 2012.
Την ευκαιρία του να μείνει στην ομάδα του Τιμ Σέργουντ θα έχει ο Κρις Χερντ, που θα δοκιμαστεί από τον Άγγλο τεχνικό κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και θα στην συνέχεια θα του προσφερθεί ή όχι νέο συμβόλαιο.
*Πηγή: England365.gr*

«Γιούβε, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ για Ιγκουαίν»!

Τις συζητήσεις των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ με τον αδερφό και μάνατζερ του Γκονζάλο Ιγκουαίν, αποκαλύπτει η «Gazzetta dello Sport», η οποία παράλληλα αναφέρει πως η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση του Αργεντινού στράικερ.
Υπαρκτό φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ για την απόκτηση του Γκονζάλο Ιγκουαίν.
Βάσει των πληροφοριών της «Gazzetta dello Sport», αμφότερες οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν συνάψει συζητήσεις με τον αδερφό και ατζέντη του Αργεντινού επιθετικού, σχετικά με τις πιθανότητες που υπάρχουν να συνεργαστούν.
Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει παράλληλα πως οι δύο αγγλικοί σύλλογοι δεν «παίζουν» μόνοι τους, μιας και η Γιουβέντους έχει εξίσου ενδιαφερθεί έντονα για τον παίκτη, ο οποίος θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Κάρλος Τέβεζ σε περίπτωση που αποτελέσει παρελθόν.
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνιο: «Αν όχι η FIFA, η ομοσπονδία, τότε ποιος είχε αλλάξει τις ψήφους;»

Λίγες ημέρες μετά την θύελλα αποκαλύψεων για την FIFA, αλλά και την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της, ο Ζοσέ Μουρίνιο δήλωσε για ακόμη μία φορά πως σε ψηφοφορία του 2012 κάποιος είχε αλλάξει τις ψήφους συναδέλφων του για το βραβείο του καλύτερου κόουτς της σεζόν, και αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να ήταν αυτός…
Πριν από τρία χρόνια ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, με τον νυν τεχνικό της Τσέλσι να τερματίζει για λίγο πίσω από τον Ισπανό. Εκείνο το διάστημα, και έπειτα από συνομιλίες που είχε με άλλους συναδέλφους του, είχε δηλώσει πως υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος… εκ των έσω, κάτι που επανέλαβε μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε από τους «Sunday Times».
«Το 2012, ήμουν ένας εκ των τριών φιναλίστ και όταν μου είπαν πως βγήκα δεύτερος με λίγες λιγότερες ψήφους από τον πρώτο, μου φάνηκε φυσιολογικό. Αλλά στην συνέχεια οι ψήφοι δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ένας παλιός μου παίκτης, ένας προπονητής εθνικής ομάδας με κάλε και μου είπε: Μίστερ, κάτι δεν πάει καλά. Σε ψήφισα και μετά έβαλαν άλλο όνομα στην λίστα. Δεν ήμουν εγώ.
Λίγα λεπτά αργότερα ένας Πορτογάλος φίλος μου, προπονητής εθνικής ομάδας, με κάλεσε και μου είπε: Μίστερ, μην πιστεύεις σε αυτό που είδες στην λίστα γιατί προφανώς και ψήφισα εσένα.
Και μερικά λεπτά μετά, ακόμη, πήρα μήνυμα από άλλον προπονητή εθνικής που έγραφε: μου άλλαξαν την ψήφο.
Ποιος άλλαξε τις ψήφους; Η ομοσπονδία; Η FIFA; Ποιος;
Δεν το δραματοποιώ. Το δράμα είναι άλλο πράγμα. Από τότε είπα ότι δεν θα κάνω πίσω γιατί προφανώς κάτι παίχτηκε» ανέφερε ο Πορτογάλος.
*Πηγή: England365.gr*

Στέλνουν «Ίμπρα» στην Άρσεναλ οι Ιταλοί!!

Ένα... τρελό σενάριο δημοσιεύει σήμερα (8/6) η ιταλική ιστοσελίδα «Tuttomercatoweb», η οποία αναφέρει πως η Άρσεναλ βρίσκεται στο «παιχνίδι» της απόκτησης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, μιας και τα 11 εκ. λίρες που φέρεται να ζητάει η Παρί Σεν Ζερμέν για την παραχώρησή του δεν κρίνονται πολλά!
Θα μπορούσε η Άρσεναλ να κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς; Οι Ιταλοί δεν το αποκλείουν!
Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Tuttomercatoweb» αναφέρει πως ο Σουηδός άσος εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Παρί Σεν Ζερμέν, έναν χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του με τον σύλλογο.
Οι Παριζιάνοι με τη σειρά τους, προτιμούν την πώληση του παίκτη το φετινό καλοκαίρι, χαμηλώνοντας κατά πολύ τις απαιτήσεις τους. Έτσι λοιπόν τα 11 εκ. λίρες που αξιώνουν δεν είναι απαγορευτικά για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στις ομάδας που εξετάζουν την περίπτωση του 33χρονου.
*Πηγή: England365.gr*

«Ανοιχτός» στην Πρέμιερ Λιγκ ο Ντε Μπρόινε!!

Τι και αν «μετακόμισε» στη Βόλφσμπουργκ μόλις τον περασμένο Γενάρη; Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Αγγλία, η οποία είναι ανάμεσα στις χώρες που τον... ελκύουν ποδοσφαιρικά.
Θετικά ήχησαν στα αυτά των διοικούντων της Μάντσεστερ Σίτι τα λόγια του Κέβιν Ντε Μπρόινε.
Ο Βέλγος άσος, μετά από ένα άκρως απίθανο εξάμηνο με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, φέρεται να βρίσκεται ήδη στη λίστα των «πολιτών», οι οποίοι θέλουν να τον κάνουν κάτοικο «Έτιχαντ».
Ο 23χρονος λοιπόν δεν έχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, τονίζοντας πως μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, είναι οι χώρες που θα αγωνιζόταν, αν αποχωρούσε από τους «λύκους».
«Εάν φύγω, δεν έχω προτίμηση στο που θα πάω. Στο μυαλό μου, κατά 95% δεν θα πάω στη Ρωσία ή την Ιταλία. Δεν μου ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού. Αλλά στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία ή την Μπουντεσλίγκα ναι. Είναι τα καλύτερα πρωταθλήματα. Υπάρχουν κάποιες πολύ καλές ομάδες. Αυτό με ελκύει», ήταν τα λόγια του Ντε Μπρόινε.
*Πηγή: England365.gr*

Δύσκολο... όπως και να 'χει για Βαλέντσια!!

Πάνω από 30 εκ. λίρες αναμένεται να ζητήσει η Γουέστ Χαμ για την παραχώρηση του Ένερ Βαλέντσια, μόλις μία χρονιά μετά την απόκτησή του από την Πατσούκα. Σαμπντόρια και Τσέλσι οι πρώτοι «μνηστήρες».
Δύσκολα κάποια ομάδα θα προσφέρει τα χρήματα που αναζητά η Γουέστ Χαμ από την πώληση του Ένερ Βαλέντσια.
Τα «σφυριά» δεν έχουν πρόθεση να πουλήσουν τον 24χρονο έναν χρόνο μετά την αγορά του από την Πατσούκα έναντι 12,5 εκ. λιρών, ωστόσο αν συμβεί, το ποσό που αξιολογούν τον παίκτη ανέρχεται στα 30 εκ. λίρες.
Σύμφωνα με τη «Mirror», η Σαμπντόρια είναι η δεύτερη ομάδα μετά την Τσέλσι που εξετάζει την περίπτωση του Εκουαδοριανού διεθνή, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να προσφέρει τα χρήματα που θέλει η Γουέστ Χαμ.
*Πηγή: England365.gr*

Πολλοί οι «μνηστήρες» για Ερνάντες!!

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλώνει πλέον ο Χαβιέ Ερνάντες, ο οποίος με δηλώσεις του στην «AS» υπογράμμισε πως αν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να κοντραριστεί με αρκετές ομάδες που ενδιαφέρονται για την υπογραφή του.
Την εμπιστοσύνη που τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να έχει βρει στους συλλόγους που έχει αγωνιστεί, αναζητά πλέον ο Χαβιέ Ερνάντες.
Μετά το δανεισμό του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μεξικανός επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίχως να γνωρίζει να θα αγωνίζεται εκεί τη νέα σεζόν.
Με τους «μερένχες» να μην έχουν ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του, ο «Τσιτσαρίτο» επεσήμανε πως σε περίπτωση που αυτοί αλλάξουν γνώμη, θα πρέπει να δώσουν τη δική τους «μάχη» μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.
«Τώρα είμαι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Ρεάλ δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα αγοράς μου. Εάν η Ρεάλ με θέλει για την επόμενη σεζόν, θα πρέπει να παλέψει με άλλες ομάδες που με θέλουν εξίσου. Θέλω έναν σύλλγο που πιστεύει σε εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Και η Σουόνσι για Ρεμί!!

Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον είναι οι πρώτες ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Λοΐκ Ρεμί της Τσέλσι, με τη Σουόνσι να είναι η τελευταία ομάδα που «γλυκοκοιτάζει» τον επιθετικό των Πρωταθλητών Αγγλίας.
Στο «στόχαστρο» αρκετών ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται ο Λοΐκ Ρεμί.
Ο στράικερ της Τσέλσι, παρά το γεγονός ότι πέτυχε επτά γκολ τη φετινή σεζόν, πρόθεσή του είναι να αγωνιστεί περισσότερο, κάτι που οι «μπλε» δεν μπορούν να του εγγυηθούν.
Βάσει λοιπόν δημοσιεύματος της «Mirror», η Κρίσταλ Πάλας έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τον Γάλλο, την ώρα που και η Σαουθάμπτον θεωρείται εξίσου... θαυμάστρια.
Η είδηση ωστόσο κρύβεται στο γεγονός ότι και η Σουόνσι έχει μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του, με τα 80,000 λίρες που αξιώνει εβδομαδιαίως ο παίκτης να μην θεωρούνται απαγορευτικά.
*Πηγή: England365.gr*

«Στόχος μου το Τσάμπιονς Λιγκ»

Καμία διάθεση να μιλήσει για μία ενδεχόμενη αποχώρησή του από την Τότεναμ δεν είχε ο Ούγκο Γιορίς, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε πως είναι σημαντικό για εκείνον να αγωνιστεί και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένα σχόλιο για το φερόμενο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον στην Τότεναμ παρουσιάστηκε ο Ούγκο Γιορίς.
Με δηλώσεις του στο «Sky Sports», ο Γάλλος κίπερ επεσήμανε πως διατηρεί συμβόλαιο με τα «σπιρούνια» για τέσσερα ακόμα χρόνια, ωστόσο σημείωσε πως πρόθεσή του είναι να επιστρέψει στα παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.
«Είμαι ακόμα παίκτης της Τότεναμ. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2019 και έχω μεγάλο σεβασμό στον προπονητή, τον σύλλογο και τους συμπαίκτες μου, επομένως δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό», δήλωσε αρχικά, για να συμπληρώσει:
«Για κάθε παίκτη είναι απαραίτητο να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο για να βελτιώσει τον εαυτό του και να βοηθήσει στη βελτίωση της εθνικής του ομάδας. Νομίζω πως κάθε παίκτης θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ επειδή είναι το κορυφαίο επίπεδο. Δουλεύουμε σκληρά γι' αυτό και ελπίζω να παίξω και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Σχετικά με το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή, ο Ντε Χέα είναι ακόμα τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επομένως δεν χρειάζεται να μιλήσω γι' αυτό».
*Πηγή: England365.gr*

Είδαν Βεζένκοφ οι Μέμφις Γκρίζλις!!

Ο Σάσα Βεζένκοφ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων του NBA και στην Πυλαία βρέθηκε άνθρωπος των Μέμφις Γκρίζλις για να τον δει από κοντά. 
Υπό το βλέμμα του Τζον Χόλιντζερ, αντιπροέδρου των αγωνιστικών επιχειρήσεων των Μέμφις Γκρίζλις, αγωνίστηκε ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ στον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος των Γκρίζλις βρίσκεται στην Ευρώπη για το καμπ του Τρεβίζο και βρέθηκε στην Πυλαία για να δει τον Βουλγαροκύπριο από κοντά. 
ADVERTISEMENT
Οι Γκρίζλις φέτος επιλέγουν στο Νο25 του ντραφτ και το όνομα του Βεζένκοφ είχε ακουστεί για το Μέμφις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σελότο για προπονητής στον ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει συμφωνήσει με προπονητή και είναι θέμαχρόνου να έρθει στην Ελλάδα. Σελότο το νέο όνομα που «κυκλοφορεί»!
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Arena Press” ο Δικέφαλος βρίσκεται σε επαφές με τον Αργεντινό Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια προπονεί την Λανούς.
ADVERTISEMENT
Οπως και να έχει, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ θα έρθει τα επόμενα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη καθώς όλα δείχνουν ότι ο Φρανκ Αρνεσεν έχει συμφωνήσει μαζί του.
Οι φήμες θέλουν να είναι ξένος και φυσικά προσωπική επιλογή του Άρνεσεν. Πάντως γενικά υπάρχει μία βεβαιότητα ότι πρόκειται για σπουδαίο προπονητή και μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη μαζί με τον Αρνεσεν.
Ποιος είναι ο Σελότο
Ο Αργεντινός γεννήθηκε στις 4 Μαϊου του 1973 και ήταν σπουδαίος επιθετικός. Αγωνίστηκε για 16 χρόνια στην πατρίδα του, έξι στην Χιμνάσια και 10 στην Μπόκα Τζούνιορς κατακτώντας 17 συνολικά τίτλους. Μετά συνέχισε στις ΗΠΑ με την Κολούμπους Κρου, όπου πρόσθεσε άλλους τρεις τίτλους στο ενεργητικό του, για να επιστρέψει στην Χιμνάσια, όπου έκλεισε την καριέρα του το 2011. Συνολικά έχει 526 ματς με 145 γκολ, ενώ ήταν και 10 φορές διεθνής.
Σε ηλικία 39 ετών έγινε προπονητής στη Λανούς όπου και συνεχίζει ως σήμερα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χωρίς ανάσα το πρώτο μεγάλο στοίχημα!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, που θα έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από την ομάδα τη νέα περίοδο και για το πρώτο μεγάλο στοίχημα ενόψει της νέας σεζόν, που είναι τον Ιούλιο.
Πάει και αυτή η χρονιά, η δεύτερη της νυν διοίκησης (με τον Αλαφούζο να αναλαμβάνει την προεδρία), που έσωσε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από την καταστροφή, αλλά η νέα χρονιά η τρίτη είναι μία χρονιά με ψηλά τον πήχη, μία χρονιά απαιτήσεων από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι της ομάδας κατανόησαν και με το παραπάνω τις δύσκολες στιγμές, που πέρασε ο σύλλογος εκτίμησαν ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος, ο Γιάννης Αλαφούζος να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά, για να μην πέσει η ομάδα στην Γ’ Εθνική και η στήριξη όσων πήγαιναν στο γήπεδο απλά δεν έχει προηγούμενο, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Μόνο με τέτοια στήριξη θα μπορούσε να φθάσει η ομάδα εδώ και σήμερα να λέμε, ότι με τις κατάλληλες προσθήκες αλλάζει επίπεδο την επόμενη χρονιά. Εδώ, όμως, αρχίζουν και τα δύσκολα, για αυτούς που αποφασίζουν και αυτούς, που παίζουν στον Παναθηναϊκό.
ADVERTISEMENT
Η νέα χρονιά είναι χρονιά, που υπάρχει πλέον απαίτηση από τον κόσμο να πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα μέτωπα. Και αν στο πρωτάθλημα δεν θα έχει τύχη, ότι και να κάνει αν δεν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και αν τα λαμόγια συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα με τα γνωστά αποτελέσματα, στην Ευρώπη υπάρχουν απαιτήσεις. Από το 2010 έχει να κάνει μία μεγάλη πρόκριση η ομάδα τότε κόντρα στην Ρόμα. Πέντε χρόνια είναι πολλά για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και για την κορυφαία ελληνική ομάδα από διακρίσεις εκτός συνόρων. Για μένα το πρώτο στοίχημα για τη νέα χρονιά είναι τώρα κοντά. Χωρίς ανάσα, που λένε. Στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα τέλη Ιουλίου ο κόσμος περιμένει η ομάδα να πετύχει ότι δεν πέτυχε πέρυσι όταν αποκλείστηκε από την Σταντάρ Λιέγης. Όσοι είναι στον Παναθηναϊκό είναι φανερό, ότι το έχουν καταλάβει αυτό, για αυτό και έκαναν ήδη τέσσερις μεταγραφές, μεταξύ των οποίων και την μεταγραφή της πενταετίας τον Εσιέν. Αν πέσει ο Παναθηναϊκός σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σαχτάρ και Μονακό οι πιθανότητες θα είναι σε βάρος του με αντιπάλους την Μπριζ, η τον Αγιαξ οι περισσότεροι θα περιμένουν πρόκριση.
Όπως και να έχει το καλοκαίρι και τα ευρωπαϊκά ραντεβού είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, για να μπει με ηρεμία και καλό κλίμα στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αν η ομάδα πετύχει το θαύμα-με βάση τους αντιπάλους και στα playoffs -και παίξει στους ομίλους του Champions League θα πρόκειται για μία υπέρβαση και μία μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Αν η ομάδα προκριθεί στα playoffs του Champions League και αποκλειστεί στη συνέχεια και παίξει στους ομίλους του Europa League θα έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω από την περασμένη περίοδο. Αν δεν περάσει από τον τρίτο προκριματικό του Champions League και παίξει στα playoffs του Europa League και προκριθεί στους ομίλους θα έχει πετύχει, ότι και την περασμένη περίοδο και αν αποκλειστεί και από τους ομίλους του Europa League το χτύπημα θα είναι μεγάλο και δύσκολα θα το ξεπεράσει η ομάδα στην διάρκεια της χρονιάς.
Για αυτό λέω, ότι η νέα περίοδος θα είναι και η πιο πιεστική για διοίκηση, ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, τεχνική ηγεσία και παίκτες. Λογικό είναι εξάλλου να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση. Παναθηναϊκός είσαι. Το ενθαρρυντικό είναι, ότι όλοι στον Παναθηναϊκό έχουν αντιληφθεί τις μεγάλες απαιτήσεις για τη νέα περίοδο, για αυτό και κινούνται με ταχύτητα στις μεταγραφές, για να είναι έτοιμη η ομάδα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπου είναι για τους «πράσινους» το πρώτο μεγάλο στοίχημα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ποιότητα οδηγεί σε επιτυχίες!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το καυτό διάστημα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακό και τον… καυτό Ολυμπιακό του μπάσκετ Ιδιαίτερα καυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα στον Πειραιά.
Ουκ ολίγα ζητήματα είναι ανοιχτά και ως γνωστόν προέκυψε και θέμα στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Ως εκ τούτου, πρώτα πρέπει να κλείσει το κεφάλαιο αυτό (που είναι πέρα για πέρα σημαντικό) και μετά να ασχοληθούν με τα θέματα του ρόστερ.
ADVERTISEMENT

Στη προηγούμενη επικοινωνία μας, είχαμε τονίσει ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό του τερματοφύλακα, γιατί Ρομπέρτο δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Δεν αλλάζουμε άποψη, ως προς την σημαντικότητα του ζητήματος, αλλά πλέον ο νέος τεχνικός είναι αυτός που περνά στη πρώτη θέση… Τον Περέιρα θα τον κρίνουν – όπως και το έκαναν δηλαδή – αυτοί που τον ζούσαν καθημερινά και από κοντά.

Το να καθίσουμε να αναλύσουμε, εάν είναι καλός προπονητής ή όχι, είναι κατά τη γνώμη μας λάθος. Για τους τεχνικούς, έχουμε συγκεκριμένη άποψη. Κρίνονται και μάλιστα αυστηρά, όταν έχουν φτιάξει από την αρχή την ομάδα. Όταν αναλαμβάνουν στη μέση της σεζόν, βλέπεις σίγουρα κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη έχουν πάντα ελαφρυντικά. Ξέρεις, ότι προσπαθεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να βάλει απλά τις δικές του πινελιές.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι διοικούντες, είναι να βρουν τον κατάλληλο – κατά τη κρίση τους – και να τον βρουν γρήγορα. Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, προκειμένου να χτιστεί σε γερές βάσεις ο Ολυμπιακός της επόμενης περιόδου.

Προσωπικά, το Ισπανικό μοντέλο που θέλουν να βασιστούν οι Πειραιώτες, με χαροποιεί, καθώς αν μη τι άλλο τους ταιριάζει… Πάμε τώρα και στο μπάσκετ. Ο πρώτος τελικός, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως ματς των σερί. Και οι δύο ομάδες, είχαν καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους, αλλά ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και το σημαντικότερο, διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα. Δίχως ίχνος υπερβολής, οι «ερυθρόλευκοι» μόνο από τον κακό τους εαυτό μπορούν να χάσουν τον τίτλο.

Μόνο από αυτόν, έστω και αν απέναντι έχουν τον αιώνιο τους αντίπαλο και τα ντέρμπι αυτά είχαν, έχουν και θα έχουν την δική τους ιστορία. Στο… 1-0, το μεγάλο τους όπλο, ο Σπανούλης δεν ήταν καλός, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν… εκνευριστικά άστοχη και παρόλα αυτά έχαναν με μόλις έναν πόντο.

Ο Ολυμπιακός παίζει εξαιρετική άμυνα και μόλις βρίσκει ρυθμό και στην επίθεση καθαρίζει τους αντιπάλους του. Κι αυτό πρέπει να κάνει και στο ΟΑΚΑ και να συνεχίσει το σερί των νικών τους, απέναντι στον ΠΑΟ. Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο, οι Πειραιώτες μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και μακάρι να τις φτάσουν φέτος στις πέντε…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μία νίκη δε δίνει πρωτάθλημα, τρεις χρειάζονται!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει τον πρώτο τελικό, θεωρεί πως η σειρά έχει δρόμο ακόμη και χωράει το ζουμί του ματς στο τελευταίο του υστερόγραφο.
Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 και τίποτα περισσότερο. Δεν έχει σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις αν νικάς με έναν πόντο ή με 25. Πέρυσι το Game 2 έληξε με 25 πόντους υπέρ των «ερυθρολεύκων». Ποιος κατέκτησε το πρωτάθλημα; ... Ευχαριστώ.
ADVERTISEMENT
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, αλλά μη φανταστείτε τεράστιες διαφορές. Βέβαια αν δεν ήταν τόσο νευρικοί και τόσο άστοχοι οι γηπεδούχοι το ματς ενδεχομένως να εξελισσόταν πιο εύκολα υπέρ τους. Ήμουν, είμαι και θα είμαι της άποψης πως για κάθε άστοχο σουτ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η άμυνα. Μην τα ρίχνουμε όλα στη νευρικότητα και το άγχος. Το 0/13 του ημιχρόνου δεν ήταν λογικό, αλλά πολλά σουτ ήταν κακά. Είτε ως προς την επιλογή, είτε ως προς την εκτέλεση.
Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως που ήρθαν οι λύσεις πίσω από τα 6,75 ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και θα έμπαιναν.
Ο Παναθηναϊκός ήταν απίστευτα διαβασμένος. Στοχευμένο μπάσκετ στην επίθεση με πολλά low post plays για τους περιφερειακούς και φυσικά για τον Μαυροκεφαλίδη. Επίσης η - δύο διαφορετικών ειδών – άμυνα ζώνης των φιλοξενούμενων θεωρώ πως δυσκόλεψε τους Πειραιώτες.
Κι ο Σφαιρόπουλος παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμος. Για πρώτη φορά είδα τα «τεσσαροπεντάρια» να βγαίνουν να παίζουν overplay στα 8 περίπου μέτρα. Το 90% των συστημάτων του Παναθηναϊκού περιλαμβάνουν μία πάσα στον ψηλό στην κορυφή περίπου του τριπόντου. Αυτή την πάσα την πίεζαν πολύ οι Πειραιώτες με σκοπό να «χαλάσουν» τη ροή του συστήματος ή να καθυστερήσουν την επίθεση.
Ήταν ωραίο παιχνίδι. Πολύ ωραίο.
Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις. Σλούκας, Ντάνστον, Λοτζέσκι ενώ υπήρχαν σπασμωδικά βοήθεια κι από άλλους.
Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τους Μαυροκεφαλίδη και Φώτση. Δε βρήκε λύσεις σε πρόσωπο άλλου παίκτη ο Μανωλόπουλος. Αν έβρισκε έναν ακόμη ίσως να ήταν διαφορετικό το ματς.
Στον Ολυμπιακό κανείς δεν έπαιξε περισσότερα από 27’. Ο Μαυροκεφαλίδης έπαιξε 32:04 και ο Φώτσης 38:26! Λογικό ήταν να «σκάσουν». Ο Φώτσης πέτυχε δύο πόντους από το 21’ του ματς κι έπειτα.
Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν εκπληκτικός μπροστά, αλλά πίσω… Τα έτρωγε όλα. Ήταν πολύ κακός στην άμυνα ο Έλληνας σέντερ. Σα να κρατούσε ενέργεια για την επίθεση.
ΣΟΥΠΕΡ ΣΛΟΥΚΑΣ
Ο Κώστας Σλούκας είναι μοναδικός στο να μπαίνει από τον πάγκο και να αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα. Είναι σημαντικό όση ώρα είναι στον πάγκο να διαβάζει τι γίνεται στο παρκέ. Το έκανε άριστα ο Παπαλουκάς αυτό. Το κάνει και ο Σλούκας.
Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού όταν σιγά σιγά θα αποσυρθεί ο Σπανούλης (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι).
Μεγάλα σουτ ο Λοτζέσκι και εκπληκτική δουλειά ο Ντάνστον που έκανε ό,τι ήθελε τον Μαυροκεφαλίδη στην επίθεση (όπως και το ανάποδο βέβαια). Απλά τον Παναθηναϊκό τον πλήγωσε η απουσία του Μπατίστα διότι με την κούραση που είχαν οι Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης (ο Μόργκαν δεν ήξερε που πήγαινε όση ώρα έπαιξε), χάθηκαν 14 αμυντικά ριμπάουντ .
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ:
Η ομάδα σου σούταρε με 24% στα τρίποντα. Δύσκολα θα επαναληφθεί
Ο Σπανούλης ήταν άστοχος με 2/11 σουτ εντός παιδιάς. Επίσης δύσκολο να επαναληφθεί.
Ο αντίπαλος βρέθηκε στο +13 στο ΣΕΦ και βρήκες τρόπο σε ένα 7λεπτο να το ανατρέψεις. Θα ξαναπάρει τόση μεγάλη διαφορά ο Παναθηναϊκός στον Πειραιά;
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ:
Για 11 λεπτά ήσουν κυρίαρχος στο παρκέ. Γιατί να μην τα αυξήσεις;
Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ματς ως προς τα λάθη. Μόλις 4 σε παιχνίδι τέτοιου επιπέδου!!! Δύσκολα θα συμβεί ξανά.
ΥΓ: Η σειρά έχει δρόμο ακόμη. Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό. Αν δε γυρίσει ο Μπατίστα όμως οι «πράσινοι» θα έχουν τεράστιο πρόβλημα κόπωσης στη ρακέτα.
ΥΓ 2: Άλλο ο «Σπανούλης ήταν κακός», άλλο ο «Σπανούλης ήταν άστοχος». Η άμυνα του Σπανούλη ήταν απίστευτη σε κάθε κατοχή μπάλας! Ειδικά όταν τον κατέβαζαν στο χαμηλό post. Ναι, ήταν άστοχος, αλλά δεν ήταν κακός. Στην άμυνα (που δεν είναι το φόρτε του) τα πήγε περίφημα
ΥΓ 3: Αυτή η αηδία με τις κροτίδες πρέπει να σταματήσει. Δεν προσφέρουν τίποτα. Αφήστε που οι ανόητοι τις πετούσαν όταν σούταραν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Καταδικαστέο και θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για αυτές.
ΥΓ 4: Το καλάθι που πετυχαίνει ο Πρίντεζης στο τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας κάνει νωρίτερα δύο απίστευτες ντρίπλες είναι ΜΑΓΙΚΟ!
ΥΓ 5: Η σημαντικότερη διαφορά στον πρώτο τελικό δεν είχε να κάνει με αγωνιστικά στοιχεία, αλλά με τρεις στιγμές που καταδεικνύουν πάρα πολλά.
Στο 5:01 ο Σπανούλης κάνει φάουλ στον Φώτση ο οποίος σωριάζεται στο παρκέ στη βάση της μπασκέτας. Κανείς συμπαίκτης του δεν τρέχει να τον σηκώσει.
Στο τέλος του ημιχρόνου ο Νέλσον σε μία προσπάθεια να προλάβει το χρονόμετρο μετά το αριστερό lay up σωριάζεται στο παρκέ στη βάση της μπασκέτας. Κανείς συμπαίκτης του δεν τρέχει να τον σηκώσει.
Στο 38:02 με τον Ολυμπιακό στο +10 ο Ντάνστον σε μία βουτιά για να κλέψει μία μπάλα έσκασε σε μία διαφημιστική πινακίδα. Και οι τέσσερις συμπαίκτες του έτρεξαν σε χρόνο dt να τον σηκώσουν. Σπανούλης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι και Πρίντεζης. Και οι 4!

*Πηγή: gazzetta.gr*