Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«Ελλείψεις ο ΠΑΟ, αγχωμένος ο ΟΣΦΠ»


Στις απουσίες και τις περιορισμένες λύσεις του Παναθηναϊκού από τη μια και στην πίεση του Ολυμπιακού από την άλλη στάθηκε ο Μάνος Μανουσέλης αναλύοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 τον πρώτο τελικό.

«Ελλείψεις ο ΠΑΟ, αγχωμένος ο ΟΣΦΠ»
Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε, έστω και καθυστερημένα, την πίεση του φαβορί, ενώ ο Παναθηναϊκός ξέμεινε από λύσεις και έχασε την ευκαιρία για το break, όπως δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναλύοντας τον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων στάθηκε στον παράγοντα Σλούκα, αλλά και τις απουσίες των «πράσινων» κάνοντας ειδική μνεία στον Γκιστ.

Αναλυτικά, ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-την έλλειψη λύσεων του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ σημαντικές απουσίες. Ο Γκιστ και ο Παππάς ήταν σημαντικά κομμάτια στο σχεδιασμό του και το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που δεν έπαιζε και ο Μπατίστα. Δεν νομίζω ότι ο Μόργκαν δεν ήθελε να βοηθήσει, απλώς τόσο μπορούσε. Είναι άδικο να φορτώσουμε το αποτέλεσμα αυτό σε έναν παίκτη που παίζει το πρώτο του ντέρμπι. Παιδιά σαν τον Μόργκαν τα κρίνουμε πολύ αυστηρά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει».

-την απουσία του Γκιστ: «Αυτό που έκανε ο Πεδουλάκης με τον Γκιστ και τον Λάσμε έγινε σημείο αναφοράς για πολύ κόσμο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για την αντιμετώπιση του Σπανούλη ή άλλων γκαρντ κλάσης. Η απουσία του Γκιστ χάλασε γενικά τη λειτουργία του Παναθηναϊκού, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπου έδινε πολλές λύσεις. Είναι πολύ περισσότερο από ένας καλός αμυντικός».

-την άμυνα ζώνης του Παναθηναϊκού: «Ο Μανωλόπουλος αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με τη ζώνη. Ο Ιβάνοβιτς ήταν περισσότερο προβλέψιμος. Από τη στιγμή που υπήρχε μόνο ο Μαυροκεφαλίδης, δεν είχε άλλη επιλογή ο Μανωλόπουλος από το να χρησιμοποιήσει αρκετή ώρα τη ζώνη για να τον προστατέψει. Ο Σλούκας το διάβασε καλά αυτό και χτύπησε τους ψηλούς στα πόδια».

-το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού: «Όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού ξεκινά από την άμυνα. Αυτή η πίεση στην άμυνα τού δίνει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλα σερί. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι γιατί βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους (10-23). Πιστεύω πως οφείλεται στην ψυχολογική πίεση που είχε, γιατί ο Ολυμπιακός φέτος έχει το ‘πρέπει’, μιας κι έχει το πλεονέκτημα έδρας και θεωρείται φαβορί παίζοντας απέναντι σε έναν αντίπαλο με ελλείψεις».

-την απόδοση του Σλούκα: «Όταν με αυτόν τον τρόπο που χρησιμοποιείται είναι καθοριστικός, αυτό δείχνει πολλά για την αξία του. Αυτή τη στιγμή είναι από τα κορυφαία γκαρντ στην Ευρώπη, είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός ξέρει πολύ καλά τη σημασία του για την ομάδα και αν για οποιονδήποτε λόγο ο Κώστας δεν παραμείνει, θα βρεθούν πολλές ομάδες που θα θελήσουν να τον αποκτήσουν».

-το δεύτερο ματς της σειράς, στο ΟΑΚΑ: «Και οι δύο ομάδες δεν είναι στα καλύτερά τους μετά από μια δύσκολη σεζόν. Το ΟΑΚΑ είναι ένα πολύ δύσκολο γήπεδο για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να παίξει πολύ καλύτερα για να κερδίσει εκεί. Πιστεύω πως θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει τίποτα, θεωρεί πως υπερέχει απέναντι στον αντίπαλό του και θα προσπαθήσει να το αποδείξει με το σύνηθες παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να παίξει με το μυαλό του Ολυμπιακού και θα έχει καινούρια πράγματα στο παιχνίδι του, ειδικά αν παίξει και ο Μπατίστα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: