Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο Σωτήρης Νίνης στο Gazzetta.gr!

Μετά από ενάμιση χρόνο ο Σωτήρης Νίνης είναι στην Εθνική ομάδα και μιλάει στο Gazzetta.gr για την επιστροφή του, αλλά και το παιχνίδια στα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Euro2016.
Ο επαναληπτικός με την Ρουμανία, για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία, ήταν η τελευταία φορά που ο Σωτήρης Νίνης βρέθηκε στις κλήσεις της Εθνική ομάδας. Η επιστροφή του όμως στον Παναθηναϊκό και οι εμφανίσεις του, ειδικά στα play off της SuperLeague, έπεισαν τον Σέρχιο Μαρκαριάν και τους συνεργάτες του να τον καλέσουν και πάλι. Ο 25χρονος μέσος μιλάει στο Gazzetta.gr για την επιστροφή του αυτή, το πώς ένιωθε όλο αυτό το διάστημα που ήταν εκτός, αλλά και το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε.
ADVERTISEMENT
Πρώτα απ’ όλα πως νιώθεις που είσαι και πάλι μέλος της Εθνικής ομάδας;
Είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος μου από τη στιγμή που βρήκα ομάδα, τον Παναθηναϊκό δηλαδή και ξεκίνησα να παίρνω παιχνίδια στα πόδια μου.
Περίμενες ότι θα γίνει τόσο γρήγορα;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Είχα ενημερωθεί ότι με κοιτάζει ο προπονητής και ότι το σκεφτόταν, αλλά δεν περίμενα να γίνει σε αυτές τις κλήσεις, καθώς ήταν μικρό το διάστημα.
Η τελευταία σου κλήση στην Εθνική ομάδα, ήταν στα μπαράζ με την Ρουμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πως ένιωθες αυτό το διάστημα που ήσουν εκτός;
Δεν ήταν εύκολο… Μου έλειπε πολύ η Εθνική.

Τι σημαίνει για εσένα;
Για εμένα, αλλά και για κάθε ποδοσφαιριστή, η Εθνική είναι καταξίωση. Την έχω πάντα στο μυαλό μου, για αυτό και είχα βάλει ως στόχο να επιστρέψω.
Η επιστροφή σου αυτή, είναι και μία δικαίωση ης δουλειάς που κάνεις;
Εγώ δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Απλά λόγω συγκυριών δεν έπαιζα και έτσι δεν φαινόταν η δουλειά που κάνω. Από τη στιγμή όμως που γύρισα στον Παναθηναϊκό και ξεκίνησα να παίζω, μέσα σε 6 μήνες κατάφερα να κληθώ και πάλι στην Εθνική. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα.
Από τα μπαράζ με την Ρουμανία, έχουν αλλάξει πολλά στην Εθνική ομάδα. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε σε ανάλογες επιτυχίες;
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Εθνική ομάδα έχει μεγάλες επιτυχίες. Είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές να αλλάζουν. Η μετάβαση όμως αυτή θα πρέπει να γίνεται ομαλά, να υπάρχει σταθερή απόδοση και να πηγαίνει η ομάδα στις μεγάλες διοργάνωσης. Κάποιες φορές όμως, μπορεί να υπάρξουν κάποιες συγκυρίες που να μην μας αφήνουν να πετύχουμε τον στόχο μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας.

Το παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε είναι η αφετηρία της αντεπίθεσης;
Ναι μπορούμε να το πούμε και έτσι, καθώς με ένα σερί νικών μπορούμε να διεκδικήσουμε την 3η θέση.
Θεωρείς ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ή είναι απλά «μαθηματικές» οι ελπίδες που έχουμε;
Από τη στιγμή που υπάρχουν ελπίδες ήμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να καταφέρουμε. Αυτό θα κάνουμε τώρα, αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: