Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Και αυτό στην Παρί!

Ήταν αναμενόμενο, αλλά πλέον επιβεβαιώθηκε... Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της -και δεύτερο συνεχόμενο- μετά την ισοπαλία της Μονακό στο ματς με την Γκινγκάμπ.

Και αυτό στην Παρί
Πρωταθλήτρια Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν, κατέκτησε τον τίτλο, πριν καν βγάλει την… υποχρέωση με τη Ρεν, για την 36η αγωνιστική του Championnat, καθώς η Μονακό δεν κατάφερε να νικήσει (1-1) την Γκινγκάμπ.

Αυτός ο βαθμός, ίσως να αποδειχθεί και «χρυσός» για τους φιλοξενούμενους, καθώς απέχουν πλέον δύο πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, όπου βρίσκεται η Σοσό, ενώ ενδιάμεσα τους είναι η Εβιάν. Το σκόρερ άνοιξε στο 77’ ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, σημειώνοντας το ενδέκατο του γκολ στη Ligue 1 και απάντησε οκτώ λεπτά μετά ο Φατίκ Ατίκ. Τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ντιαλό για τους κυπελλούχους Γαλλίας.

Πρόκειται για τον δεύτερο εγχώριο τίτλο που παίρνει φέτος η Παρί, καθώς είχε νικήσει και στον τελικό του League Cup τη Λιόν.

Αναλυτικά, η 36η αγωνιστική του Σαμπιονά:

Παρασκευή (2/5, 21:30)


Μπαστιά-Λιλ 1-1 (85' Καζρί - 32' Καλού)

Σαββάτο (4/5, 18:00)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ 2-0 (47΄ Χαμουμά, 56΄ Έρντινγκ)
Λοριάν-Αζαξιό 1-0 (17΄ Αλαντιέρ)
Ρεμς-Εβιάν 1-0 (30΄ Ονιάνγκουε)
Σοσό-Νις 2-0 (45΄Πετζίνοβιτς “αυτ.” 56΄ Αγιού)
Τουλούζ-Ναντ 1-1 (67΄ Μπεν Γέντερ, 9΄ Βιζκαρόντο)
Βαλενσιέν-Μπορντό 0-1 (74΄ Φομπέρ)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Τετάρτη (7/5)

Μονακό-Γκινγκάμπ 1-1
(77' Μπερμπάτοφ-85' Ατίκ)

Παρί Σ.Ζ.-Ρεν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Αλκόρτα, ο νέος βοηθός του Μίτσελ

Ο Ράφαελ Αλκόρτα θα είναι ο νέος στενός συνεργάτης του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε ο Ισπανός τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του.

Αλκόρτα, ο νέος βοηθός του Μίτσελ
Τον διάδοχο του Βίκτορ Σάντσεθ, στη θέση του βοηθού του, αποκάλυψε ο Μίτσελ, ο οποίος μίλησε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cope».

Πρόκειται για πρώην συμπαίκτη του προπονητή του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 1993 μέχρι και το 1996.

«Μιλάμε με τον Ράφα Αλκόρτα και πιστεύω ότι θα τον πείσουμε», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός προπονητής και πρόσθεσε πως: «στην Ελλάδα ψάχνουν να δουν ποιος θα είναι ο βοηθός μου και μου έστελναν ονόματα στο κινητό μου, το οποίο φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να βρουν. Μου έγραψαν ακόμα και το όνομα του Χάβι Γκράθια (πρώην προπονητής Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας), αλλά τους εξήγησα πως είναι προπονητής στην Οσασούνα και φαντάζομαι πως θέλει να παραμείνει εκεί».

Γεννημένος στο Μπιλμπάο ο Αλκόρτα ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπιλμπάο το 1978 και έκανε το ντεμπούτο του στη δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ επτά χρόνια αργότερα, όπου κατάφερε να παίξει σε 40 ματς.

Στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου και είχε 172 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Tο καλοκαίρι του 1993 έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ήταν μία από τις ομάδες που παρακολουθούσαν την περίπτωσή του και κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Μάλιστα, η συνεργασία του με τον Φερνάντο Ιέρο ήταν αξιοσημείωτη και στη «βασίλισσα» έπαιξε σε περισσότερα από 150 αγώνες, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα. Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον για Εντζεγκουέλε!!

Την περίπτωση του Γουίλιαμ Εντζεγκουέλε φέρεται να εξετάζει ο Παναιτωλικός.

Ενδιαφέρον για Εντζεγκουέλε
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναιτωλικού φέρεται να βρίσκεται ένας παλιό του γνώριμου.

Ο λόγος για τον Γουίλιαμ Εντζεγκουέλε, ο οποίος είχε αγωνιστεί πριν από μερικά χρόνια στον σύλλογο του Αγρινίου και συνέχισε την καριέρα του στην Κόβεντρι.

Ο Καμερουνέζος στόπερ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τα «καναρίνια» και, μάλιστα, εν μέσω της περασμένης σεζόν είχε βρεθεί στην πόλη και είχε δει από κοντά ματς των «κυανοκίτρινων».

Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και υπάρχουν επαφές, με στόχο να επιστρέψει ξανά στην Αιτωλοακαρνανία.

Εν τω μεταξύ, σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται και η υπόθεση του Παναγιώτη Κόρμπου, με τη διοίκηση παράλληλα να ασχολείται και με τις ανανεώσεις των συμβολαίων. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται στην Αθήνα ο Τζεμπούρ!

Αποφάσεις για το μέλλον του καλείται να πάρει ο Ραφίκ Τζεμπούρ, με την ΑΕΚ να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κάνει δικό της τον Γαλλοαλγερινό φορ. Τι γίνεται με Κοροβέση και Κουρμπέλη.

Έρχεται στην Αθήνα ο Τζεμπούρ
Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει στη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος αναμένεται το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα για να ξεκουραστεί και με καθαρό μυαλό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό είναι δεδομένο και οι ιθύνοντες του συλλόγου ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουν δικό τους τον παίκτη, είτε ως ελεύθερος ή δανεικό με ικανοποιητικούς (οικονομικά) όρους.

Πέρα από τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο διεθνής άσος έχει στο μυαλό του και το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις πιθανότητες να βρεθεί στην Βραζιλία με την αποστολή της Αλγερίας να είναι αυτή τη στιγμή λίγες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην Αγγλία έκανε μόλις επτά συμμετοχές και τώρα δείχνουν να έχουν προβάδισμα άλλοι επιθετικό της χώρας του.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του Νίκου Κοροβέση, αφού η «Ένωση» βρίσκεται εκ νέου σε επαφή με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η διαφορά που είχε παρατηρηθεί στο οικονομικό μικρότερη από τις αρχικές συζητήσεις, με τον 23χρονο μπακ-χαφ να επιθυμεί να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Δημήτρη Κουρμπέλη, στον «Δικέφαλο» αναγνωρίζουν πως χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί και θα χρειάζεται αρκετή υπομονή. Το πάνω χέρι φαίνεται πως έχει ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος δεν πρόκειται να λάβει κάποια απόφαση για παίκτη του μέχρι να τελειώσουν τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Πάντως, ο νεαρός μεσοαμυντικός δείχνει να θέλει να γίνει παίκτης της ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Φαβορί και το δείχνουν!

Χιτ και Σπερς απέδειξαν γιατί θεωρούνται φαβορί όχι απλώς για την πρόκριση, αλλά και για τον τελικό νικώντας εύκολα Νετς και Μπλέιζερς αντίστοιχα στους πρώτους ημιτελικούς των σειρών τους.

Φαβορί και το δείχνουν
Η κουβέντα περί των τεσσάρων νικών των Νετς στα ισάριθμα ματς της κανονικής περιόδου πείσμωσε τους παίκτες του Μαϊάμι. Οι πρωταθλητές εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και αφού ζορίστηκαν για ένα ημίχρονο τελικά νίκησαν εύκολα με 107-86 ανοίγοντας το σκορ στους ημιτελικούς της Ανατολής. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 22 πόντους (10/15 δίποντα) και ο Ρέι Άλεν πρόσθεσε άλλους 19 για τους γηπεδούχους, που απλοποίησαν τα πράγματα χάρη σε ένα επί μέρους 24-9 στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Ο Ντερόν Ουίλιαμς και ο Τζο Τζόνσον είχαν από 17 για το Μπρούκλιν, που όμως πήρε μόλις 8 από τον Πολ Πιρς και… τίποτα από τον Κέβιν Γκαρνέτ. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής ξανά στο Μαϊάμι.

Δωδεκάλεπτα: 22-20, 46-43, 79-66, 107-86.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 22, Άλεν 19, Μπος 15 (11 ριμπ.), Ουέιντ 14, Τσάλμερς 12, Μπατιέ 8, Άντερσεν 7, Κόουλ 6, Χάσλεμ 2, Μπίσλεϊ 2, Λιούις, Ντάγκλας, Τζόουνς.

Νετς (Κιντ): Τζόνσον 17, Ουίλιαμς 17, Θόρντον 11, Λίβινγκστον 9, Πιρς 8, Άντερσον 6, Κιριλένκο 5, Τελέτοβιτς 5, Μπλατς 4, Πλάμλι 2, Γκουτιέρες 2, Γκαρνέτ.

Πιο εύκολα κι από ό,τι συνέτριψαν τους Μάβερικς στο έβδομο παιχνίδι του προηγούμενο γύρου, οι Σπερς «σκόρπισαν» με 116-92 τους Μπλέιζερς και έκαναν εμφατικά το 1-0 στα ημιτελικά της Δύσης. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς πέτυχε τους οκτώ πρώτους πόντους του ματς κι από εκεί κι έπειτα η διαφορά είχε αυξητικές τάσεις φτάνοντας μέχρι και το +29 (75-46). Ο Τόνι Πάρκερ ήταν και πάλι εντυπωσιακός με 33 πόντους και 9 ασίστ, ο Μάρκο Μπελινέλι ακολούθησε με 19 πόντους, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν δεν χρειάστηκε να παίξει πάνω από 25 λεπτά. Ο Λαμάρκους Όλντριτζ και ο Ντέμιαν Λίλαρντ με 32 και 17 πόντους το πάλεψαν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο πέτυχαν από κοινού μόλις 17 πόντους. Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει ξημερώματα Παρασκευής και πάλι στο Τέξας.

Δωδεκάλεπτα: 29-16, 65-39, 90-65, 116-92.

Σπερς (Πόποβιτς): Πάρκερ 33, Μπελινέλι 19, Λέοναρντ 16, Ντάνκαν 12 (11 ριμπ.), Μπέινς 10, Μιλς 10, Ντιαό 6, Σπλίτερ 5, Τζόζεφ 3, Τζινόμπιλι 2, Γκριν, Μπόνερ, Έιρς.

Μπλέιζερς (Στοτς): Όλντριτζ 32 (14 ριμπ.), Λίλαρντ 17, Λόπεζ 10 (11 ριμπ.), Μπάρτον 9, Μάθιους 8, Μπατούμ 7, Ουίλιαμς 6, Ρόμπινσον 2, Ράιτ 1, ΜακΚόλουμ, Φρίλαντ, Γουότσον, Λέοναρντ. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές ΠΑΟΚ με τον Μάρκο Σίλβα!

Με τον τεχνικό της Εστορίλ, Μάρκο Σίλβα συζητά ο ΠΑΟΚ για την τεχνική ηγεσία ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν σύμφωνα με πορτογαλικό δημοσίευμα.

Επαφές ΠΑΟΚ με τον Μάρκο Σίλβα
Την αναζήτηση προπονητή έχει αρχίσει ο ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, φέρεται να έχει –ήδη- εντοπίσει και τον υποψήφιο…

Πρόκειται για τον Μάρκο Σίλβα, νυν τεχνικό της Εστορίλ.

Δημοσίευμα της Record, αναφέρει ότι οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει τις επαφές με τον προπονητή ο οποίος πρόκειται μετά το τέλος του πορτογαλικού πρωταθλήματος να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Εστορίλ για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μάρκο Σίλβα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αφήσει την Εστορίλ καθώς αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Πηγή: sport-fm.gr

Νέα δίωξη κατά Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ!

Μετά την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και ο Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Λεωφόρου. Με αφαίρεση βαθμών κινδυνεύουν και οι δύο!

Νέα δίωξη κατά Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
Πειθαρχική δίωξη κατά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Μάλιστα, τα χαρακτηρίζει εκτεταμένα και αυτό σημαίνει πως και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με νέες βαρύτερες ποινές.

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» και ο «Δικέφαλος του Βορρά» κινδυνεύουν άμεσα με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας τους, το οποίο θα επηρεάσει τη θέση τους στους αγώνες κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση τριών βαθμών και ποινή έδρας της έδρας τους, ενώ για τους Θεσσαλονικείς προβλέπεται ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών. Πηγή: sport-fm.gr

Αστέρας Τρίπολης: «Κλειστή η θύρα 4»

Τα εισιτήρια που είχαν διατεθεί για τις ανάγκες των οπαδών του επέστρεψε ο Παναθηναϊκός και ως εκ τούτου θα παραμείνει κλειστή η Θύρα 4 του γηπέδου του Αστέρα Τρίπολης, όπως ενημέρωσε η αρκαδική ΠΑΕ.

Αστέρας Τρίπολης: «Κλειστή η θύρα 4»
Κλειστή θα είναι η Θύρα 4 του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ύστερα από την απόφαση του κ. Ανδριανού μετά τα πρόσφατα επεισόδια με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, όπως ενημερώνει ο Αστέρας Τρίπολης εν όψει του σημερινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλίσει εισιτήρια για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των οπαδών τους, όμως χρειάστηκε να τα επιστρέψουν πίσω και στο γήπεδο απόψε θα είναι μόνο οπαδοί των «κυανοκίτρινων».

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού απαγορεύτηκε η διάθεση εισιτηρίων σε οργανωμένους ή μεμονωμένους φιλάθλους της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για το παιχνίδι της Τετάρτης 7 Μαΐου 2014 με την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επέστρεψε τα εισιτήρια που είχε παραλάβει προς διάθεση στους φιλάθλους της.

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους, πως την ημέρα του αγώνα η Θύρα 4 του γηπέδου «Θ. Κολοκοτρώνης» θα παραμείνει κλειστή.

Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια.

«Δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών ο ΠΑΟΚ»

Τον λόγο για τον οποίο στον ΠΑΟΚ έχουν παράπονα για την βαριά τιμωρία που της επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ εξήγησε ο εκ των νομικών της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών ο ΠΑΟΚ»
«Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης», όπως τόνισε εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έχουν παράπονα οι ιθύνοντες του συλλόγου για την τιμωρία που επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, ο δικηγόρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στάθηκε και στα άλλα δύο περιστατικά για τα οποία είναι κατηγορούμενοι οι Θεσσαλονικείς – στον τελικό του Κυπέλλου και εκείνα στη Λεωφόρο - και εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει άλλη ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λάμπρος Μπίρδας στους Μιχάλη Τσόχο και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για τις αντιρρήσεις όσον την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ:

«Για να μην πλατειάσουμε και μπερδέψουμε τον κόσμο. Τα εκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν συσωρευτικά: έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχής οπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων δεν αποδείχθηκε τραυματισμός. Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης. Αναφέρεται πως υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό. Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθε η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς το ξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την αλλαγή της απόφασης. Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν συμβόλαια με τη Nova και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν να υπάρχουν τιμωρίες».

Για ποιον λόγο φτάσαμε σε αυτή την απόφαση:

«Εγώ απαντώ μόνο σε όσα αφορούν τα νομικά θέματα, η διοίκηση μπορεί να απαντήσει στα υπόλοιπα που με ρωτάτε».

Για το κατηγορητήριο των όσων συνέβησαν στη Λεωφόρο:

«Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό του Κυπέλλου και θα εκδικαστεί – και αυτή αύριο - στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο και η δίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσω στις αντιφάσεις που εκτιμάτε πως υπάρχουν».

Ερνάντεζ: «Θέλει προσοχή ο Παναθηναϊκός»

Τον τρόπο με τον οποίο ο Αστέρας Τρίπολης πρέπει να αντιμετωπίσει απόψε τον Παναθηναϊκό, με το βλέμμα να είναι στην πρώτη θέση τα πλέι οφ, ανέλυσε ο Ντανιέλ Ερνάντεζ (20:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Ερνάντεζ: «Θέλει προσοχή ο Παναθηναϊκός»
Με ένταση πρέπει να αγωνιστεί ο Αστέρας Τρίπολης, αν θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Ντανιέλ Ερνάντεζ.

Οι Αρκάδες έχουν ως στόχο τη νίκη με την οποία καταφέρουν να μείνουν πρώτη στην ειδική βαθμολογία και ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της αποψινής αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ερνάντεζ στο novasports

«Είναι ισχυρή ομάδα ο Παναθηναϊκός που κέρδισε το Κύπελλο και κάνει πολύ καλή χρονιά. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας για να πετύχουμε κάποιο γκολ αλλά να είμαστε καλά και αμυντικά.

Πρέπει να είμαστε συμπαγείς και να αγωνιστούμε με ένταση. Αν παίξουμε έτσι θα τα καταφέρουμε.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, βασίζονται στο ομαδικό παιχνίδι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από πλευρά μας.

Έχουμε καλό και “βαθύ” ρόστερ και νομίζω οποιοσδήποτε κληθεί να αντικαταστήσει κάποιον απόντα, θα τα καταφέρει πολύ καλά».

Μπρίτο: «Έχουμε πιθανότητες για τη νίκη»

Μπρίτο: «Έχουμε πιθανότητες για τη νίκη»Ο Ατρόμητος μπορεί να πάρει τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας ανέφερε ο Εντουάρντο Μπρίτο στην κάμερα της Nova.

«Πρέπει να πιστεύουμε στη νίκη σε όλα τα παιχνίδια τώρα ειδικά που βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση και είμαστε πίσω απ' τους υπόλοιπους και πρέπει να παίξουμε δυνατά», τόνισε ο άσος της ομάδας του Περιστερίου και συνέχισε:

«Με τον ΠΑΟΚ έχουμε δείξει ότι παίζουμε καλά και πρώτα απ' όλα πρέπει να μπούμε δυνατά για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να αγωνιστούμε καλά και αν συμβεί αυτό τότε έχουμε μεγάλες πιθανότητες για τη νίκη». Πηγή: sport-fm.gr

Ατρόμητος για… σεντόνι!

Το πρώτο βήμα για να πάρει καλύτερη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ θέλει να κάνει σήμερα ο Ατρόμητος, ο οποίος φιλοξενείται στην άδεια Τούμπα από τον ΠΑΟΚ (18:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Ατρόμητος για… σεντόνι
Οι δύο επόμενοι αγώνες με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θεωρούνται κομβικής σημασίας για τον Ατρόμητο, ο οποίος μετά την ποινή αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» πέρασε στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Πλέον οι Περιστιερώτες θέλουν να κάνουν το «δύο στα δύο» κόντρα στους Θεσσαλονικείς για να φτάσουν πιο κοντά στον στόχο της εξόδου στα προκριματικά του Champions League.

Το θετικό για τον Γιώργο Παράσχο είναι πως στη διάθεσή του επέστρεψαν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Στέφανο Ναπολεόνι, οι οποίοι απουσίασαν για διαφορετικούς λόγους από το προηγούμενο παιχνίδι στην Τρίπολη.

Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να τους επιλέξει και τους δύο για το αρχικό σχήμα των «κυανόλευκων», με τους Τσενάμο, Φυτανίδη, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη, Γιαννούλη, Δημούτσο, Μπάλλα, Ουμπίδες και Καραμάνο να αποτελούν την ενδεκάδα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Μπρίτο, Γεωργίου, Νάστος, Κιβρακίδης, Θεολόγου, Γκαρσία, Φωτάκης και Φάμπιο.
Πηγή: sport-fm.gr

Η ευκαιρία του Αστέρα!

Τη νίκη με την οποία θα πετύχει την μεγάλη ανατροπή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μένοντας πρώτος στην ειδική βαθμολογία, ψάχνει ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Παναθηναϊκό (20:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Η ευκαιρία του Αστέρα
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος υποδέχεται απόψε τον Παναθηναϊκό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Αρκάδες έχουν την ευκαιρία με νίκη επί του «τριφυλλιού» να μείνουν μόνοι πρώτοι στην ειδική βαθμολογία, ύστερα και από την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη καλούνται να αποδείξουν σήμερα πως αντέχουν να σηκώσουν το βάρος της πρόκλησης να κερδίσουν το «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Μάλιστα, οι διοικούντες την ΠΑΕ περιμένουν ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα στο πλευρό της ομάδας, ώστε να πετύχει αυτή τη μεγάλη ανατροπή.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ερνάντες, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ και Κοντοέ.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Κουρμπέλης, με εσωτερικούς χαφ τους Ουσέρο και Μουνάφο. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ναβάρο (Καράσκο), Ντε Μπλάσις και Μπαράλες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σέτι, Βάλντο και Χουάνμα. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Εντός και ο Τσαμπούρης που έχει κάποιες ενοχλήσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Η λύση είναι το γήπεδο!!

Η ανακατασκευή του «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους εμπορικούς χώρους που θα έχει είναι η λύση που αναζητούν στον Άρη για τη συμμετοχή της ομάδας στη Football League.

Η λύση είναι το γήπεδο!
Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Άρη και κατ’ επέκταση στη συμμετοχή του στη Football League είναι η ανακατασκευή του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των κίτρινων σκέφτονται να εκμεταλλευθούν το γήπεδο της ομάδας μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την αξιοποίηση των γηπέδων σε επίπεδο εμπορικών χρήσεων το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα με τροπολογία του Σταύρου Καλαφάτη και δίνει τη δυνατότητα για την ανακατασκευή με κονδύλια της περιφέρειας ή του ΕΣΠΑ.

Το έργο της μελέτης ανατέθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά γραφεία της χώρας (Σαμαράς και συνεργάτες) που πιστεύουν ότι η εμπορική εκμετάλλευση του «Κλεάνθης Βικελίδης» μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που με τα χρήματα που θα προσφέρουν θα λύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης που έχει ο Άρης.

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό…

«Η διοίκηση του Αρη όπως και όλες οι άλλες ομάδες Α' και Β' Εθνικής μπορούν να αξιοποιήσουν τα γήπεδα με εμπορικές χρήσεις προκειμένου να έχουν περισσότερα έσοδα έτσι ώστε να λύσουν το ζήτημα στα οικονομικά. Αναλύσαμε όλο το πλαίσιο το οποίο βέβαια απαιτεί πλέον να γίνουν τα σχετικά business plan και οι προτάσεις για να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου που έχει ο Αρης. Αυτό απαιτεί ένα χρονικό διάστημα το οποίο προσδιορίζω να είναι στους δύο-τρεις μήνες», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν θα περιορίσουμε κάποιους αθλητικούς χώρους, αλλά κάποιους κενούς χώρους που μπορούμε να χτίσουμε, ανάλογα με το ποσοστό δόμησης που μας επιτρέπεται και να χτίσουμε σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους ή οτιδήποτε». Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα είναι δύσκολο!!

Από την τελευταία θέση των πλέι οφ καλείται ο ΠΑΟΚ να παλέψει για ό,τι καλύτερο μπορεί στους αγώνες κατάταξης, με αφετηρία το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο (18:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).


Τώρα είναι δύσκολο!
Χειρότερα δεν μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, με τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ να επηρεάζουν κατά συνέπεια και το αγωνιστικό κομμάτι του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μετά τη χθεσινή απόφαση του αρμόδιου οργάνου της Ομοσπονδίας και την αφαίρεση τριών βαθμών από τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην τελευταία θέση του ειδικού πίνακα και καλούνται να κάνουν ένα θαύμα για να πετύχουν την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Υπάρχει, όμως, ο κίνδυνος για νέα τιμωρία με ποινή αφαίρεσης βαθμών για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου και στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ που θα βάλει τέλος οριστικά στα όνειρα για το… σεντόνι.

Μετά από όλα αυτά οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη καλούνται να παίξουν ποδόσφαιρο και να βρουν κίνητρο για να πετύχουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πάρουν την καλύτερη δυνατή θέση στους αγώνες κατάταξης, ξεκινώντας την προσπάθειά του από το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο στην άδεια Τούμπα (18:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Βίτορ και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Κάτσε και Λάζαρ, με τον Νάτχο μπροστά τους. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Στοχ και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Λίνο, Σπυρόπουλος, Κατσικάς, Βούκιτς, Πόζογλου, Σαββίδης και Κουλούρης. Πέρα από τον τιμωρημένο Ινσαουράλντε, ο Γεωργιάδης δεν έχει στη διάθεσή του και τους τραυματίες Λούκας, Κατσουράνη, Μαντούρο, Χούσεν.Πηγή: sport-fm.gr

Από τον Αστέρα για τα… αστέρια!

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης θέλει να πετύχει απόψε ο Παναθηναϊκός, αποκτώντας το προβάδισμα για τα προκριματικά του Champions League (20:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Από τον Αστέρα για τα… αστέρια
Τέλος στο σερί των δύο αγώνων χωρίς νίκη επιθυμεί να βάλει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος απόψε αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης (20:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο αποψινός αγώνας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο επόμενος στη Λεωφόρο είναι σημαντική για την ομάδα του Αναστασίου, ώστε να πετύχει τον στόχο της εξόδου στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Άλλωστε, αυτό δήλωσε και ο Έλληνας τεχνικός στη Nova πώς θέλει το «τριφύλλι» να πετύχει δύο νίκες στα παιχνίδια με τους Αρκάδες, κάτι που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ελπίζουν πως την επόμενη χρονιά θα επιστρέψουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο 42χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ και Χουχούμης.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, με τους Ζέκα και Αμπέντ (ή Πράνιτς) εσωτερικούς μέσους. Ο Ατζαγκούν θα αγωνιστεί μπροστά από το επιθετικό δίδυμο Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Ντίνας, Δώνης, Λαγός και Πέτριτς. Εκτός έμειναν οι Καρέλης και Νάνο.

Ο πρώτος προκειμένου να πάρει ανάσες για τη συνέχεια κι ο δεύτερος διότι δεν είναι ακόμα έτοιμος για φουλ δράση, μετά το μικροπρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Δικός του ο Πουλίδο, πάει για άλλους!

Στο εξωτερικό για την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο βρίσκεται ο Χουάνχο Λορένθο, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ελλάδα με υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Μεξικανού φορ. Ποια τα δεδομένα στις άλλες υποθέσεις.

Δικός του ο Πουλίδο, πάει για άλλους
Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση του Άλαν Πουλίδο για τον Ολυμπιακό, παρότι η Τίγκρες υποστηρίζει πως ο Μεξικανός φορ δεσμεύεται με συμβόλαιο και χρειάζεται να καταβληθεί ρήτρα ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του 23χρονου παίκτη τονίζουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Χουάνχο Λορένθο αναχώρησε για το εξωτερικό (Ισπανία ή Μεξικό), ώστε να κλείσει οριστικά την πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών εν όψει της νέας σεζόν.

Πρόθεση των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να πάρουν στα χέρια τους το έγγραφο με την υπογραφή του παίκτη και εκείνο που αναφέρει πως είναι ελεύθερος, ενώ θα απευθυνθούν και στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού για να είναι απόλυτα καλυμμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πουλίδο θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ κάθε χρόνο θα παίρνει 1 εκατ. ευρώ.

Προχωράει για Ντιόπ

Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται και η υπόθεση του Ντιόπ. Μάλιστα, κάποιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχει συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Σενεγαλέζο μέσο και εκείνο που απομένει είναι να βρεθεί η λύση στο οικονομικό με τη Λεβάντε. Αν οι Ισπανοί ζητήσουν ένα ποσό κοντά στα 1,5 με 2 εκατ. ευρώ, τότε η «δουλειά» θα γίνει και ο διεθνής άσος θα ενισχύσει την «ερυθρόλευκη» μεσαία γραμμή.

Διαψεύδει για Σκόκο

Χαμηλούς τόνους έχουν κρατήσει στον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Νάτσο Σκόκο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Σάντερλαντ και για να τον πουλήσει θέλει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έδωσε για τον αποκτήσει, διαφορετικά οι Άγγλοι θα σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να του δώσουν πίστωση χρόνου για να δείξει την αξία του την επόμενη σεζόν. Πάντως, από την ΠΑΕ τονίστηκε πως «δεν υπάρχει θέμα Σκόκο»! Πηγή: sport-fm.gr

«Απούσα η διοίκηση»

paok
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (07/05) ο  επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Μηχανιώνας, Γιάννης Δασκαλάκης. Αναφέρθηκε στην διαμαρτυρία που ετοιμάζουν το απόγευμα οι φίλαθλοι του “Δικεφάλου” και τόνισε πως πρέπει να αντιδράσουν, καθώς η διοίκηση της ΠΑΕ… απουσιάζει.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Δασκαλάκης:
Για το σκεπτικό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ: “Το σκεπτικό είναι πως… δεν πάει άλλο! Κάναμε υπομονή, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένας κανονισμός τρώμε -3. Αυτοί οι βαθμοί είναι σαν -15. Αφού η διοίκηση είναι παρούσα-απούσα, θα αντιδράσουμε εμείς. Θα κοιτάξουμε ειρηνικά να διαδηλώσουμε και ότι βγει”.
Για την πορεία του φετινού ΠΑΟΚ: “Μεγάλες αυξομειώσεις, παραλίγο να βγούμε στους ομίλους περνώντας την Σάλκε, μετά πήγαμε στον τελικό και είπαμε θα τελειώσει καλά η χρονιά. Χάσαμε τον τελικό, φάγαμε την τιμωρία και δεν πάμε καλά.Δεν ξέρεις ποιόν να κατηγορήσεις και σε ποιον να ρίξεις ευθύνες. Λέει ο κόσμος ότι τα χρήματα του προέδρου πάνε σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Πρέπει να γίνει μια σκούπα. Δεν γίνεται να έχει η ομάδα έξι-επτά δανεικούς. Σαν τους πολιτικούς κάνουμε, κερδίζουμε χρόνο…”.
Για την αγγελία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Είναι να γελάει ο κόσμος. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρει έναν πρόεδρο μέσα από τα στελέχη του; Βέβαια, υπάρχει και το χρέος, ποιος θα αναλάβει 30.000.000 εκ. ευρώ; Ούτε ξένος έρχεται”.
Για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμαρτυρηθούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ: “Θα συμπεριφερθούμε κόσμια, γιατί η αστυνομία με το παραμικρό συλλαμβάνει οπαδούς και μετά έχουν πρόβλημα και τρέχουν με τις οικογένειες τους. Δεν φταίει η αστυνομία σε τίποτα, ή οι γύρω περιοχές στο γήπεδο Τούμπας. Θα φωνάξουμε για τον ΠΑΟΚ, ενάντια στο κατεστημένο της Αθήνας. Ελπίζω όλα να πάνε καλά…”.
Πηγή: arenafm.gr

«Θα κάνουμε ότι πρέπει»

birdas-mavromatis
Στον Arena FM 89,4 μίλησε σήμερα (07/05) ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας. Σχολίασε την περιβόητη απόφαση της επιτροπής εφέσεων και την δυνατότητα νομικής αντίδρασης του Δικεφάλου. 
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λάμπρος Μπίρδας:
Για την υπόθεση της επικύρωσης της βαθμολογίας: “Δεν υπήρχε ουδεμία προσφυγή ή ένταση σε εκείνο το χρονικό σημείο. Δεν υπήρχε θέμα να μην επικυρωθεί η βαθμολογία. Είδα ότι έκανε μια αίτηση η Ξάνθη, αλλά δεν υπήρχε νομικός λόγος και καμία περίπτωση να μην επικυρωθεί η βαθμολογία. Θεωρώ πως η Ξάνθη ξεκίνησε αυτή την διαδικασία επειδή είναι στα μπαράζ.
Όσον αφορά στο διατακτικό της απόφασης της επιτροπής εφέσεων έχει ασάφεια.  Κατά την  γνώμη μου και με όσα νομικά γνωρίζω δεν είναι λυμένο το θέμα.  Λέει για τις ομάδες που θα βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την περίοδο 2013 – 2014, δηλαδή, την… περσινή”.
Για το γεγονός ότι η απόφαση της επιτροπής εφέσεων συμπλήρωσε την απόφαση της πρωτοβάθμιας: ” Είναι αλήθεια πως δεν έχει ξαναγίνει! Ειδικά σε δεύτερο βαθμό και ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας των επιτροπών αλλά και η πολιτική δικονομία όταν δεν υποβάλλεται ένα αίτημα δεν μπορεί στο δεύτερο βαθμό το εφετείο να πάρει πρωτοβουλία. Με προβληματίζει πολύ αυτό. Σοβαρότερο κατά την γνώμη μου νομικό σφάλμα ήταν ότι η πρωτόδικη απόφαση είχε μια παραδοχή ότι για να πάμε στην διάταξη των εκτεταμένων επεισοδίων πρέπει να συντρέχουν σωρρευτικά και οι τρεις προϋποθέσεις, δηλαδή να υπάρχει σωματική βλάβη, εμπλοκή ικανού αριθμού προσώπων και τα επεισόδια να γίνονται στον κυρίως χώρο του γηπέδου.
Τουλάχιστον η μία από τις τρεις προϋποθέσεις δεν υπήρξε. Οι δύο αναφορές πως υπήρχε χτύπημα στο ποδοσφαιριστή Μανιάτη και στον ποδοσφαιριστή Βαλντές δεν σημαίνουν από μόνες τους ότι είχαμε τραυματισμό. Σε πολλές διατάξεις του ο πειθαρχικός κώδικας λέει πως διαφορετικά αντιμετωπίζεται το χτύπημα. Αν χτυπήσει ένας αθλητής έναν άλλον αθλητή, θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές. Αν χτυπήσει έναν αθλητή και τον τραυματίσει θα τιμωρηθεί με οκτώ αγωνιστικές. Δεν είναι τυχαία η θέση αυτών των διατάξεων. Αυτό νομικά βολεύει τον εγκαλούντα. Έπρεπε να κριθεί εάν η σωματική βλάβη προκλήθηκε, όπως λέει η δικογραφία. Αν δικαζόταν αυστηρά νομικά η απόφαση θα άλλαζε”.
Για το αν είχε διατυπωθεί στην δικογραφία πως ο σεκιούριτι με αριθμό φανέλας 59 χτύπησε τον Βαλντέζ και τελικά διαπιστώθηκε μετά από βεβαίωση της εταιρείας πως ο συγκεκριμένος σεκιούριτι ήταν γυναίκα: “Είναι αλήθεια αυτό. Δεν ξέρω, όμως, καταρχάς αν είναι αληθές το γεγονός ότι χτυπήθηκε, αλλά ότι γράφεται στην έκθεση του αξιωματούχου, είτε του διαιτητή είτε του παρατηρητή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και έπρεπε να το δούμε. Κάναμε την σχετική έρευνά μας και η εταιρεία σεκιούριτι απάντησε πως το νούμερο 59 ήταν γυναίκα! Αν είχε γίνει αυτό, δηλαδή ξυλοδαρμός, εννοείται πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έπαιρνε μέτρα”.
Για τον εάν υπάρχει άλλη εναλλακτική νομική δυνατότητα αντίδρασης από τον ΠΑΟΚ πέρα από το να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια: ” Υπάρχει ένα ένδικο βοήθημα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής στην επιτροπή εφέσεων για την εξαίρεση της ποινής όταν θα έρθει η απόφαση για την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ. Ότι μπορεί να κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα το κάνει”.
Για το εάν ο ΠΑΟΚ υφίσταται μια διαρκή αρνητική αντιμετώπιση: “Θα το πω περιφραστικά. Πάνω από 30 χρόνια παρακολουθώ πολύ προσεκτικά την διοίκηση του ποδοσφαίρου. Ουδέποτε από το 1991, αν θυμάμαι, καλά διοίκηση ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση, όσο εκκρεμούσε η εκδίκαση μιας υπόθεσης, όπως έγινε από την ΕΠΟ την Μεγάλη Παρασκευή, δυο μέρες μετά τα γεγονότα με τον Ολυμπιακό”.
Για το εάν κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ να κριθεί υπότροπος από τα επεισόδια στην Λεωφόρο: “Υποτροπή δεν υπάρχει γιατί χρειάζεται τελεσίδικη απόφαση και η άσκηση της προηγούμενης δίωξης για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό έγινε όταν δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση για να κριθεί ως υπότροπος. Είναι, όμως, δύο διαφορετικά πράγματα. Για μεν τον αγώνα του κυπέλλου υπήρξε δίωξη από το ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, για δε τον αγώνα στην Λεωφόρο υπάρχει δίωξη από το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις και δεν προβλέπεται από τις δυο αυτές διώξεις τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Έτσι λέει ο κανονισμός, σύμφωνα με τις διώξεις που υπάρχουν”.
Πηγή: arenafm.gr

«Έχει κάνει γκάφες ο ΠΑΟΚ»

000
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παναγόπουλος. Αναφέρθηκε στις συνεχείς αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ, εντόπισε παραλείψεις και δεν έκρυψε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι οπαδός του Δικεφάλου!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος:
Για τις σκέψεις του όταν άκουσε πως ο ΠΑΟΚ έβαλε αγγελία ώστε να βρει πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο: “Είναι για το ρεκόρ Γκίνες! Δεν έχει ξαναγίνει… Αυτό για να μην το πάμε στο κωμικό, δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη στους Έλληνες και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Βλέπουμε ομάδες, όπως η Μπάγερν να στελεχώνονται από ανθρώπους δικούς τους, βετεράνους κλπ. Δεν έχει στην Ελλάδα έναν τέτοιον ο ΠΑΟΚ γι’ αυτές τις θέσεις;  Σε λίγο θα ζητάει και δικηγόρους από αγγελία…”.
Για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ: “Παλιά την λέγαμε επιτροπή… αφέσεων. Είχε δώσει πολλά συγχωροχάρτια. Αυτό που έκανε ήταν πρωτόγνωρο. Πρωτοτύπησε και δεν επέβαλλε μόνο την ποινή, αλλά καθόρισε και το πως θα την εκτίσει ο ΠΑΟΚ. Είναι πρωτοφανές. Από πλευράς ΠΑΟΚ, όμως, έγιναν γκάφες ολικής. Οι μείον τρεις βαθμοί είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Δεν έχουν τιμωρηθεί έτσι άλλες ομάδες, σε ανάλογες περιπτώσεις. Ας μην πάμε σε περιστατικά στο Καραϊσκάκη ή σε γήπεδα άλλων ομάδων.
Ας πούμε ότι εξαντλούν την αυστηρότητα, ότι όλα είναι στο πλαίσιο του κανονισμού και ότι τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα. Το θέμα είναι από που θα αφαιρεθούν οι -3 βαθμοί. Από την στιγμή που υπήρχε το θέμα και η εκκρεμότητα με την επικύρωση της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ψηφίσει στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ την μη επικύρωση της βαθμολογίας, που εσκεμμένα και εσπευσμένα ήρθε γρήγορα ως θέμα προς επικύρωση. Ήταν περίεργο που με τόση ταχύτητα ήρθε η επικύρωση. Η Ξάνθη έβαλε θέμα και γι’ αυτό έκανε έφεση, ο Απόλλωνας δεν πήγε καθόλου, ο Άρης είχε διοίκηση τότε. Ως Απόλλων έχουμε προσβάλλει την απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Αυτή η γκάφα είναι σημαντική, γιατί αν ο ΠΑΟΚ είχε προσβάλλει την βαθμολογία, θα ήταν ακόμα ανοιχτή και θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιβολή της ποινής στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Ο νόμος θα είχε τηρηθεί, το ίδιο και ο κανονισμός και ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα ένδικο μέσο ακόμα. Φανταστείτε ότι στην συγκεκριμένη ψηφοφορία μέχρι και η ΕΠΟ ψήφισε λευκό! Αυτό είναι απίστευτο.  Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό του ΠΑΟΚ. Έχω πει κατά καιρούς ότι η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Στα κέντρα εξουσίας ο ΠΑΟΚ είναι ουραγός”.
Για άλλες παραλείψεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Ξεκινάει η σεζόν και υπογράφεις, προκηρύξεις και παράνομους κανονισμούς και αποδέχεσαι παράνομους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, παράνομες συνθέσεις και συνεχίζεις να μετέχεις και πας και προσβάλλεις μόνο την υπόθεση Δώνη, αποδεχόμενος ότι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι νόμιμη η επιτροπή. Επομένως, αφού έχεις αποδεχτεί αυτά και δεν τα έχεις προσβάλλει εγκαίρως, δεν μπορείς και να μιλάς εκ των υστέρων.
Αν επαγγέλλεσαι μια επανάσταση σ’ όλους τους τομείς, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος θεσμικά από την αρχή όπως ο Απόλλωνας, που συνεχίζει παρά την πτώση του να διεκδικεί όχι μόνο την σωτηρία του αλλά και την αποζημίωσή του. Η μόνη λύση του ΠΑΟΚ είναι να μην κατέβει στα πλέι οφ και να αποχωρήσει από την Σούπερ Λιγκ. Δεν έχει λόγο να μετέχει σ’ ένα κλαμπ, που διαχειρίζεται τα πάντα εναντίον του και ελέγχει τα πάντα. Είναι συνέταιρος χωρίς ουσία. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κ. Σαββίδη,ς αλλά και ο κ.Αλαφούζος, που είναι εκτεθειμένος στην πορεία.
Αυτό θέλει ο κ. Μαρινάκης; Να παίζει μόνος του; Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή την κατάσταση και έπρεπε να έχει ισοδύναμους αντιπάλους. Από την άλλη πλευρά, τα επεισόδια όπου κι αν γίνονται πρέπει να τιμωρούνται. Στόχευσε λάθος ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο! Έτσι απλά… Αν είναι να τον περάσεις και να υποστείς μία μικρή ζημιά, όχι να χάσεις τους παίκτες, το κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ, σχεδόν τα πάντα. Να δεχθείς και ποινή, που θα υποθηκεύσει και το μέλλον σου”.
Για την υπόθεση Βάλνερ και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον ίδιο πρόεδρο στην επιτροπή εφέσεων: ” Από τότε ξεκίνησαν τα ευτράπελα. Από εκείνη την επιτροπ,ή όταν έφυγαν οι τακτικοί δικαστές με το αυτοδιοίκητο, το 2006. Συμπτωματικά πρόεδρος ήταν πάλι ο κ. Λεοντής, που συνεχίζει και σήμερα να είναι πρόεδρος της ίδιας επιτροπής εφέσεων, που έβγαλε και την απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Πολλά ονόματα πάνε και έρχονται στις επιτροπές της ΕΠΟ, αλλά κάποιοι μένουν. Η επιτροπή είναι όργανο της ομοσπονδίας. Δεν γίνεται να μετέχει δικηγόρος σ’ αυτή την επιτροπή, ο οποίος έκανε μήνυση ως δικηγόρος του Σαρρή σε εμένα και στον Βελλή. Δεν δικαιολογείται ο ΠΑΟΚ να μην είναι άρτιος νομικά και να μην κοντράρει το σύστημα. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή η διοίκηση.
Μπορεί ο κ. Σαββίδης να μην είναι μέσα στα νομικά και τα παρασκήνια, αλλά όταν έρχεσαι σε ρήξη με την ομοσπονδία για να επιβάλεις ένα καθεστώς ισονομίας και ισοτιμίας θα έπρεπε να έχεις δημιουργήσει συμμαχίες στην Σούπερ Λιγκ, να ψηφίσεις μαζί με την Ξάνθη και τον Απόλλωνα. Να μην γίνονται εκείνα τα τραγελαφικά, που είχε φύγει ο κ. Βρύζας και δεν είχε μάθει για το θέμα της απαγόρευσης των δηλώσεων και εκ των υστέρων ψήφισε κι αυτός κατά και έκανε μετά αγωγή ο ΠΑΟΚ, παρασυρόμενος από την αγωγή του Παναθηναϊκού. Μ’ αυτή την αγωγή έκαναν πίσω ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ.
Η υπόθεση Βάλνερ ήταν μεγάλο σκάνδαλο. Συνεχίσαμε  την υπόθεση με την Καλαμαριά στον CAS και ήταν από την αρχή ευθύνη της ΕΠΟ. Την πλήρωσε η Καλαμαριά, που έκανε το λάθος να νικήσει τον Ολυμπιακό! Τώρα ακούμε πως θα εκδικηθούν τον ΠΑΟΚ και θέλουν να τον σβήσουν. Μα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει λογικές εκδίκησης προς τον ΠΑΟΚ, επειδή διεκδίκησε ένα παιχνίδι στο κύπελλο; Πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό; Ασφαλώς, να τιμωρηθεί για τα επεισόδια. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που λένε πως θα εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και τους απαντάω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι Καλαμαριά και δεν εξοντώνεται ότι και να κάνετε. Το θέμα είναι τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι πάντα υπέρ της τήρησης των θεσμών. Όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ, αλλά για όσα έχουν γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ηρακλή που υποβιβάστηκε με τις αδειοδοτήσεις και όλα αυτά, με τον Πανιώνιο που δεν υποβάλει καν φάκελο. Για όλο αυτό το μπάχαλο δεν φταίει η ομοσπονδία; Αυτές οι επιτροπές δεν είναι νόμιμες.
Γράφει μια εφημερίδα χαριτολογώντας πως όλοι αυτοί οι κανονισμοί είναι γραμμένοι στα… γόνατα του κ. Κουρίδη. Είναι γνωστό ότι ένας άνθρωπος από πίσω έχει φτιάξει όλους αυτούς τους φοβερούς κανονισμούς, δήθεν κατ’ επιταγή της ΦΙΦΑ, έχουν επιβάλλει ένα μοντέλο εφαρμογής εισπράξεων, οι ιδιοκτήτες που βάζουν τα ωραία τους λεφτά πληρώνουν μια ομοσπονδία ερασιτεχνών παραγόντων και έφτιαξαν την Σούπερ Λιγκ, που είναι ανύπαρκτη ως φορέας.
Αισθάνομαι σαν σεισμολόγος! Όταν γίνεται ένα μπαμ, όπως αυτή η υπόθεση του ΠΑΟΚ, καλούμαι να απαντήσω για προβλήματα που τα ξέρουν όλοι, όμως κανένας δεν αντιδρά.
Δύο χρόνια πάνε χαμένα για τον ΠΑΟΚ.  Επενδύθηκαν λανθασμένα τόσα λεφτά, άσχετα με τα… παλτά, τις μεταγραφές και τις λάθος επιλογές, που μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας.
Εκπροσωπώ την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης από πέρυσι. Τηρήσαμε αυτό που λέγαμε από την αρχή. Δεν γίναμε καραγκιόζηδες και δεν κάναμε τούμπες. Από την αρχή λέγαμε να πέσουνε τρεις και ας είμαστε μέσα. Αυτά έλεγαν οι προκηρύξεις. Ό,τι έχουμε πει για ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, δεν πήραμε τίποτα πίσω. Ο άνθρωπος είπε ότι ακόμη και να βγω στο Τσάμπιονς Λιγκ φεύγω απ’ αυτόν τον χώρο. Αν είχνα συντονιστεί κάποιοι και δεν ήταν μόνο ο μικρός Απόλλωνας, αλλά ήταν και ο μεγάλος Παναθηναϊκός και ο μεγάλος ΠΑΟΚ, κάτι μπορούσε να αλλάξει… Μαζί με άλλους θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν”.
Για την υπόθεση του Απόλλωνα με την επικύρωση της βαθμολογίας: “Νομικά εμείς περιμένουμε από την εισαγγελία κάποια έγγραφα με τα θέματα των ενημεροτήτων, θίγουμε και το ζήτημα των αδειοδοτήσεων και αν δεν δικαιωθεί ο Απόλλωνας έχει αποφασίσει να πάει και στα πολιτικά  δικαστήρια. Δεν ξέρω αν μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ, μια πιθανή δικαίωση της έφεσης της Ξάνθης για την επικύρωση… Πρέπει να δούμε το σκεπτικό. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έναν σημαντικό μέσο να προσβάλλει την απόφαση και το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα είναι να πάει στο CAS”.
Πηγή: arenafm.gr

Κούγιας στο Metropolis: «Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες επιτροπές στην ΕΠΟ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για την τιμωρία του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχουν ανεξάρτητες επιτροπές και ανεξάρτητοι δικαστές στην ΕΠΟ. Αυτός που είναι αφεντικό στην Ομοσπονδία, αυτός κάνει κουμάντο και στις επιτροπές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σοβαρά ζητήματα».

Για την αγγελία του ΠΑΟΚ περί αναζήτησης προέδρου: «Όταν είσαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας, όπως ο ΠΑΟΚ και δεν έχεις την δυνατότητα να είσαι πρόεδρος είναι λογικό να ψάχνεις να βρεις ένα άλλο πρόσωπο που μπορεί να κάνει την δουλειά. Ωστόσο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που μπορεί να ασχοληθεί δεν περιμένει να βρει αυτήν την δουλειά μέσω αγγελίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ένα άτομο με προσωπικότητα, κοινωνική θέση και πανελλήνια απήχηση». Πηγή: metrosport.gr

To ΠΑΟΚ - Ατρόμητος με αριθμούς (φωτό)

Το paokfc.gr πριν από κάθε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά και στοιχεία από την παράδοση των αγώνων.

2 ισοπαλίες είχε ο ΠΑΟΚ στις 30 αναμετρήσεις που είχε δώσει στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές του στην διαδικασία των play off και αυτή την σεζόν έχει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα με 1-1. Στις συνολικά τέσσερις πλέον ισοπαλίες, οι τρεις είναι με σκορ 1-1 και η άλλη χωρίς τέρματα.

8 γκολ στην διαδικασία των Play Offs έφτασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας επιθετικός βρήκε δίχτυα για τέταρτη διαδοχική σεζόν, αφού σημείωσε το πρώτο στις 12/5/2011 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ 1-2 και από τότε έχει σημειώσει συνολικά τρία γκολ τη σεζόν 2010-11 και από δύο τις σεζόν 2011-12 και 2012-13.

3 νίκες σε πέντε ματς έχει ο ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει για την 3η αγωνιστική των Play Offs. Συγκεκριμένα έχει επικρατήσει του Ολυμπιακού με 1-0, του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ και του Αστέρα με 2-1 στην Τρίπολη.

8 ματς χωρίς νίκη επί του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα είχε ο ΠΑΟΚ μετά τις 25 Ιανουαρίου 2012 όταν και είχε αποκλειστεί μέσα στην Τούμπα στην παράταση για το Κύπελλο Ελλάδος. Με τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είχε δημιουργηθεί μια αρνητική παράδοση που… έσπασε στον εντός έδρας αγώνα της κανονικής διάρκειας για τη φετινή χρονιά. Στη νίκη με 2-0 στις 4 Απριλίου είχαν σκοράρει οι Σαλπιγγίδης και Νάτχο.

Επίσης γίνεται και στατιστική σύγκριση των δύο αντιπάλων, μέσω infographics.
Φωτογραφικό Υλικό

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την σκανδαλώδη τιμωρία του ΠΑΟΚ, τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά του συλλόγου και για το βάρος που αναγκάζεται να σηκώσει...
Αλήθεια μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το σκάνδαλο; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι υπάλληλοι της ΕΠΟ; Αλήθεια, υπάρχει δικαστήριο που μπορεί να αλλάζει τη δικογραφία σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα; Η σημερινή τιμωρία του ΠΑΟΚ, αποτελεί ένα νομικό σκάνδαλο και η ΠΑΕ κάνει λάθος που βγάζει τους δικηγόρους της για να μιλήσουν για αυτό. Προφανώς και ξεπερνά τη νομική αυτό που έγινε στη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.
Αρχικά, θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πουθενά – σε καμία έκθεση – καταγεγραμμένη σωματική βλάβη και τελικά να πιστώνεται αυτή στον ΠΑΟΚ για να υπάρχει το υπόβαθρο να χαρακτηριστούν τα επεισόδια του ημιτελικού εκτεταμένα.
Προφανώς και ο ΠΑΟΚ έχει δίκαιο όταν μιλάει για μία απόφαση ειλημμένη πριν την εκδίκασή της. Ήταν μία απόφαση που επιβλήθηκε από το …κλίμα.
Ο ΠΑΟΚ αυτό που θα πρέπει να ερευνήσει, είναι το πώς δημιουργήθηκε το κλίμα. Και το κλίμα δημιουργήθηκε γιατί έτσι ήθελε ο Ολυμπιακός. Μέχρι και η ΕΠΟ ανακοίνωση έβγαλε για την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ ανύπαρκτα. Άφησαν τους πάντες να αλωνίζουν και να μιλούν για ζούγκλα. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για αγώνα που τελείωσε κανονικά. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Ο ΠΑΟΚ κοιμάται, δεν έχει πυγμή, δεν έχει προσωπικότητες, δεν έχει ηγέτη και αυτό πληρώνει. Και αφού τον βρίσκουν έτσι θα τον εκτελούν, κάτι βέβαια που θα πάθει ο Παναθηναϊκός συνδυαστικά με τα όσα έγιναν στον τελικό και καπάκι τη Λεωφόρο. Δεν την γλιτώνει και αυτός την αφαίρεση.
Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν θα βιώσουν ποτέ ανάλογες καταστάσεις γιατί οι εκθέσεις θα είναι διαφορετικά διατυπωμένες, το κλίμα ελεγχόμενο με τον καλό ή τον κακό τρόπο και βέβαια οι …ανεξάρτητες επιτροπές με διαφορετική διάθεση απέναντί τους.
Προσπαθώ βέβαια να δω πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να βάλει μία σειρά στα όσα έχουν συμβεί για να τα αντιμετωπίσει. Σε πρώτη φάση, μιλάμε για ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα. Ο μεγαλομέτοχος έχει αναλωθεί στο να βγάζει διαγγέλματα ενώ έχοντας ξοδέψει τόσα χρήματα δεν έχει προχωρήσει κανένα σοβαρό ζήτημα. Τα στελέχη, έχουν εγκλωβιστεί πρώτον στην αδυναμία τους να ελέγξουν τον μεγαλομέτοχο και τις διαθέσεις του, δεύτερον στην έλλειψη ηγετικής φυσιογνωμίας του καθένα ξεχωριστά, τρίτον στην έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει στις μεταξύ τους σχέσεις και σε έναν πόλεμο κατοχύρωσης μίας σπάνιας θέσης στη σημερινή ελληνική οικονομία.
Ρωτούσα τις προάλλες ανεπίσημα, αν ο ΠΑΟΚ κερδίζει κάτι από την εμπλοκή πχ Ζαγοράκη στις ευρωεκλογές, από περιέργεια κυρίως και χωρίς να επικροτώ την ενέργεια ακόμη και αν υπήρχε βολικό αλισβερίσι, όμως η απάντηση ήρθε δύο εβδομάδες μετά όταν ο ίδιος ο Σαββίδης που τον έσπρωξε ζήτησε να μην ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα πάντως δεν περιμέναμε αυτόν για να το κάνουμε, μιλώντας για τον εαυτό μου πάντα.
Την ώρα που η ΕΠΟ προσπαθούσε να με εκτελέσει στα πλέι οφ και με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεαστεί και η επόμενη χρονιά μου, ανακαλύπταμε πως υπάρχει αγγελία για πρόεδρο από θυγατρική εταιρία της Sportsfive που έχει αναλάβει το πρότζεκτ ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Προφανώς και η εταιρία αναζητά τζένεραλ μάνατζερ, γιατί κάτι τέτοιο είναι ο πρόεδρος στο εξωτερικό, όμως όταν συμβαίνει αυτό το πράγμα, τόσο άκομψα και χωρίς καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι που να αναπνέει στα γραφεία της Μικράς Ασίας.
Πρόεδρο όπως τον εννοούμε εμείς, εννοείται πως δεν μπορεί να αναζητά μέσω αγγελίας η συγκεκριμένη εταιρία, απλά γιατί στον ΠΑΟΚ, με το θέμα των χρεών να μην έχει ξεκαθαρίσει, η αγγελία θα αφορούσε περισσότερο αυτοφοράκια. Ο Βρύζας ήδη έχει το κεφάλι του στον ντορβά εξαιτίας της επιλογής του να γίνει πρόεδρος αιρετής διοίκησης, οι μήνες περνάνε και το θέμα δεν κλείνει.
Με αυτά και με αυτά, η ΕΠΟ, η ανεπάρκεια της ΠΑΕ, ακόμη και ο κόσμος είτε μέσω των επεισοδίων, είτε μέσω άλλων συμπεριφορών, έχουν δημιουργήσει στην ομάδα ένα βάρος που είναι αναγκασμένη να το σηκώσει αυτή. Χωρίς να φέρει την βασική ευθύνη, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι αυτών που παλεύουν ακόμη για να την βγάλουν πρώτη στα πλέι οφ. Γιατί απ ότι διακρίνω, υπάρχουν και αυτοί που λάκισαν. Πολλές οι ενοχλήσεις τελευταία.
Αφήνοντας όλα τα παραπάνω προς στιγμήν στην άκρη, αύριο στην άδεια Τούμπα περιμένω από τους παίκτες που βοηθάνε τον ΠΑΟΚ ακόμη να τα δώσουν όλα. Ότι τουλάχιστον τους έχει απομείνει, ελπίζοντας να είναι αρκετό.
ΥΓ Να υποθέσω πως από τη στιγμή που μία ανώνυμη εταιρία αναφέρεται δημοσίως σε παραποίηση μίας δικογραφίας, θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό. Κανένας εισαγγελέας για παράδειγμα.
ΥΓ Το θέμα της Θέρμης, είχε νομικά κενά από την έναρξή του, από το πώς διατυπώθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι μου μετέφεραν νομικοί κύκλοι και ας μην αναζητούμε φαντάσματα στο συγκεκριμένο θέμα.
ΥΓ Με μεγάλη ευκολία βγάζει η ΕΠΟ ανακοινώσεις κατά του ΠΑΟΚ. Είτε αφορά απαντήσεις σε δικές του, είτε έτσι γιατί γουστάρει να φτιάξει το κλίμα εναντίον του. Είναι πάρα πολύ λυπηρό να νομίζουν οι άνθρωποί της πως θα διαλύσουν τον ΠΑΟΚ και δεν θα έρθει η στιγμή που θα διαλυθούν αυτοί.
ΥΓ Διακρίνω οπαδούς άλλων ομάδων που πανηγυρίζουν για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ. Εκατό μνημόνια να βάλετε μυαλό. Μη τα κάνω και διακόσια.
Πηγή: gazzetta.gr

Χάνει Βίλα ο Αγκουέρο!

Δε θα αγωνιστεί κόντρα στην Αστον Βίλα ο Σέρχιο Αγκουέρο στο εξ αναβολής αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι, που ίσως κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην Premier League.

Χάνει Βίλα ο Αγκουέρο
Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός των «πολιτών» αποχώρισε τραυματίας από την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην Εβερτον για την 37η αγωνιστική, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε στο «Γκούντισον Παρκ», έχοντας επιστρέψει στο ματς του Λίβερπουλ από τραυματισμό.

Έτσι, την Τρίτη το ιατρικό τιμ των κυπελλούχων Ευρώπης του 1970 έκρινε πως δεν είναι να θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα της Τετάρτης. Πηγή: sport-fm.gr

Με Ισαγκίρε και τους «Άγγλους»

Ο Εμίλιο Ισαγκίρε είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό όνομα της 23μελούς αποστολής της Ονδούρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, η οποία ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Με Ισαγκίρε και τους  «Άγγλους»
Ο σέντερ μπακ της Σέλτικ βρίσκεται ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του ομοσπονδιακού τεχνικού, Λουίς Φερνάντο Σουάρςς, που κάλεσε αρκετούς από τους παίκτες που αγωνίζονται στις δυο πρώτες κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος. Μιλάμε για τους Χουάν Κάλος Γκαρσία και Ρότζερ Εσπινόσα της Γουίγκαν, τον Μέινορ Φιγκερόα της Χαλ, τον Γουίλσον Παλάσιος της Στόουκ, ενώ στην Ευρώπη αγωνίζονται και οι Αντι Ναχάρ (Αντερλεχτ) και Ρόνι Μαρτίνες (Σοσιεδάδ). Παρών και ο πρώην παίκτης της Βέροιας, Κάρλος Κόστλι.

Η Ονδούρα θα αντιμετωπίσει στον πέμπτο όμιλο Ελβετία, Εκουαδόρ και Γαλλία.


Αναλυτικά, η αποστολή:


Τερματοφύλακες

Νοέλ Βαγιαδάρες (Ολίμπια), Ντόνιος Εσκομπέρ (Ολίμπια), Λουίς Λόπες (Ρεάλ Εσπάνια)

Αμυντικοί

Μπράιαν Μπεκέλες (Ολίμπια), Εμίλιο Ισαγκίρε (Σέλτικ), Χουάν Κάρλος Γκαρσία (Γουίγκαν), Μέινορ Φιγκερόα (Χαλ), Βίκτορ Βίκτορ Μπερνάρντες (San Jose Earthquakes), Όσμαν Τσάβες (Κινγκντάο Γιανούν), Χουάν Πάμπλο Μόντες (Μοτάγκουα)

Μέσοι

Άρνολντ Περάλτα (Ρέιντζερς), Λουίς Γκαρίδο (Ολίμπια), Ρόχερ Εσπινόσα (Γουίγκαν), Χόρχε Κλάρος (Μοτάγκουα), Γουίλσον Παλάσιος (Στόουκ), Όσκαρ Γκαρσία (Houston Dynamo), Άντι Ναχάρ (Άντερλεχτ), Μάριο Μαρτίνες (Ρεάλ Εσπάνια), Μάρβιν Τσάβες (Colorado Rapids)

Επιθετικοί

Τζέρι Μπένγκτσον (New England Revolution), Τζέρι Παλάσιος (Αλαχουελένσε), Κάρλο Κόστλι (Ρεάλ Εσπάνια), Ρόνι Μαρτίνες (Σοσιεδάδ) Πηγή: sport-fm.gr

Συγκίνησε ο Ντουράντ! (video)

Ο Κέβιν Ντουράντ έβγαλε έναν πολύ συγκινητικό λόγο κατά την παραλαβή του βραβείου του MVP ευχαριστώντας τη μητέρα του και τους συμπαίκτες του.

Συγκίνησε ο Ντουράντ (video)
Έναν από τους καλύτερους λόγους που έχουν εκφωνήσει ποτέ αθλητές έβγαλε ο Κέβιν Ντουράντ λόγο κατά την παραλαβή του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ. Ο φόργουορντ της Οκλαχόμα δεν συγκράτησε τα δάκρυά του, αποκάλεσε πραγματική MVP τη μητέρα του και αποθέωσε τους συμπαίκτες του.

«Ευχαριστώ το Θεό που με έκανε να αλλάξω τη ζωή μου και το μπάσκετ για μένα να είναι μια πλατφόρμα για να εμπνέω τον κόσμο. Έρχομαι από μία μικρή πόλη έξω από την Ουάσινγκτον και μετακομίζαμε συνέχεια. Λάτρευα το μπάσκετ, ήθελα να γίνω προπονητής, αλλά δεν περίμενα ποτέ να πάω στο κολέγιο και να παίξω στο ΝΒΑ και τώρα να είμαι MVP. Είναι σουρεαλιστικό συναίσθημα. Πολλοί με πίστεψαν όταν κι εγώ δεν πίστευα στον εαυτό μου, άλλοι με αμφισβήτησαν αλλά μου έδωσαν κίνητρο. Έπεσα τόσα φορές, αλλά ξανασηκώθηκα. Πέρασα δύσκολες στιγμές με την οικογένειά μου, αλλά είμαι ακόμη όρθιος. Όλα όσα έχω στη ζωή μου έπρεπε να τα κερδίσω. Το ίδιο και το βραβείο αυτό», δήλωσε.

«Μαμά, μας έκανες να πιστεύουμε, μας κράτησες μακριά από το δρόμο, μας φόρεσες ρούχα… Όταν δεν έτρωγες, φρόντιζες να φάμε εμείς κι ας πήγαινες νηστική για ύπνο. Είσαι η πραγματική MVP», πρόσθεσε με τη μητέρα του στο κοινό να ξεσπά σε λυγμούς.

Και στη συνέχεια αποθέωσε έναν-έναν τους συμπαίκτες του. «Άρχισα να παίζω γιατί η μητέρα μου ήθελε εγώ κι ο αδερφός μου να φεύγουμε για κάποιες ώρες από το σπίτι (γέλια). Ερωτεύτηκα το μπάσκετ όχι μόνο γιατί έπαιζα εγώ, αλλά γιατί είχα και συμπαίκτες σαν κι αυτούς που έχω τώρα, που κάθε μέρα με πίεζαν για να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, μπορείς να κάνεις τα πάντα».

Τέλος, δήλωσε πως «… η Οκλαχόμα είναι το κατάλληλο μέρος για μένα» δείχνοντας την πρόθεσή του να παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη στην ομάδα.


Πηγή: sport-fm.gr

Τα «αγκάθια» μιας σωστής ιδέας*

Ο Άρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που για χρόνια έμαθε να μαζεύει την αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών και τώρα, κατά δήλωση του Δ. Γιαννακόπολου, καλείται να το ξανακάνει. Δεν θα είναι εύκολο όμως...
Εναν ελληνικό Παναθηναϊκό υποσχέθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητικό site και φρόντισε νωρίς - νωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον σχεδιασμό, προτού αρχίσουν τα σενάρια και οι υποθέσεις για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί από 'δω και πέρα.
 
«θέλησή μας είναι να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας- εικοσαετίας με βάση τα Ελληνόπουλα και όχι τους ξένους.Σ' αυτό το θέμα θα είμαι κάθετος είτε ο προπονητής μας λέγεται Αλβέρτης, είτε Πεδουλάκης, είτε Ομπράντοβιτς! Αυτό είναι το πλάνο μας κι οφείλει να το ακολουθήσει. Είναι μονόδρομος! Για όλους μας. Και κυρίως δεν είναι κάτι συζητήσιμο ή διαπραγματεύσιμο. Αυτό είναι κι αυτό θα γίνει…Χωρίς περισσότερα λόγια», δήλωσε ενδεικτικά ο Γιαννακόπουλος, κάτι που σημαίνει πως ο επόμενος προπονητής (σ.σ. αν δεν είναι ο Αλβέρτης) θα πρέπει να ακολουθήσει τον γενικό κανόνα που σ' αυτή τη φάση είναι «επιλέγω ελληνικά».
 
Η γενικότερη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι στη σωστή κατεύθυνση, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού από το 1996 μέχρι και σήμερα.
Ετσι «χτίστηκε» η Αυτοκρατορία επί Ομπράντοβιτς, με τους «πράσινους» να αποκτούν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά (π.χ. Φώτσης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας) και χρόνο με το χρόνο να προσθέτουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ, πάντα με την λογική του ελληνικού κορμού και της φιλοσοφίας πως οι Ελληνες κάνουν τη διαφορά. 
Αυτοί είναι που «δένουν» τα αποδυτήρια, αυτοί είναι που θα μεταφέρουν το ένστικτο και το πάθος του κόσμου, αυτοί είναι που αντιλαμβάνονται περισσότερο πως το «αύριο» είναι ταυτόσημο με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το μέλλον τους...
 
Η γενικότερη λοιπόν τοποθέτηση του Γιαννακόπουλου ταυτίζεται με την συνταγή επιτυχίας των προηγούμενων χρόνων, αλλά τα εμπόδια για να εφαρμοστεί είναι πολλά και για να ξεπεραστούν απαιτούνται θυσίες που δεν είναι απαραίτητα μόνο οικονομικές. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός με την φιλοσοφία που εξέφρασε ο πρόεδρός του καλείται να διορθώσει λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν βεβαίως στην ανάγκη να εκφραστεί αυτή η άποψη την συγκεκριμένη στιγμή.
 
Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν για να έχει στα χέρια του την καλή «φουρνιά» των Ελλήνων παικτών. Το πρώτο λάθος έγινε στην εποχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν ο Σέρβος τεχνικός δεν επέμεινε για να αποκτηθούν παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Σλούκας. Ελαφρά την καρδιά, η επόμενη γεννιά των Διαμαντίδη και Σπανούλη, κατέληγε αργά, αλλά σταθερά στον «αιώνιο» αντίπαλο και χρόνο με το χρόνο γινόταν σαφές πως οι «πράσινοι» δεν είχαν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σχεδιαστεί το «αύριο» του συλλόγου. 
Η δεύτερη απώλεια Ελλήνων, έγινε το καλοκαίρι του 2012, όταν ο «Ζοτς» αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και την έξοδο ακολούθησαν όλοι οι καλοί Ελληνες παίκτες που θα μπορούσαν τώρα να αποτελούν το επόμενο στάδιο μετά τους Φώτση και Διαμαντίδη και το προηγούμενο από τους Παππά, Γιάνκοβιτς. 
 
Αναφέρομαι στον Καλάθη που επέλεξε τα πετροδόλαρα της Ρωσίας, τον Καϊμακόγλου, τον Βουγιούκα, ακόμη και τον Περπέρογλου που καθ' υπόδειξη του Πεδουλάκη απομακρύνθηκε και κατέληξε στον Ολυμπιακό. Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν φρόντισε την επόμενη γεννιά του, δεν μπόρεσε να κρατήσει το «τώρα του» και μοιραία είδε τον Ολυμπιακό να κάνει πολύ νωρίτερα αυτό που ξεκίνησε να σχεδιάζει ο ίδιος πέρυσι...
 
Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις επιλογές:
 
1. Να επαναπατρίσει τους καλούς Ελληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό (π.χ. Καϊμακόγλου, Βουγιούκα, Ζήση), αντιλαμβανόμενος βεβαίως πως μ' αυτό τον τρόπο θα σχεδιάσει το «τώρα» και όχι το «αύριο». Ολοι οι παραπάνω είναι στην κορύφωση της καριέρας τους, δεν ανήκουν στην κατηγορία της «επόμενης δεκαετίας» που προανήγγειλε ο Γιαννακόπουλος, αλλά είναι αυτοί που θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, όταν αποφασίσουν να αποχωρήσουν οι Διαμαντίδης, Φώτσης. Αντιλαμβάνεται κανείς πως ο «επαναπατρισμός» κοστίζει και μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως να εκτινάξει το μπάτζετ στα ύψη, δεδομένων των συμβολαίων που έχουν οι περισσότεροι καλοί Ελληνες στο εξωτερικό.
 
2. Το λογικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να αναζητήσει λύσεις από την ενδιάμεση «φουρνιά». Δηλαδή τους 94άρηδες, γεννιάς Μποχωρίδη, που έχουν κάποιες πρώτες εμπειρίες και που θα μπορούσαν θεωρητικά σε ένα - δύο χρόνια να αποτελέσουν το βασικό «κορμό» του Παναθηναϊκού. Σ' αυτή την κατηγορία ωστόσο οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες. Οι περισσότεροι αυτής της ηλικίας έχουν καταλήξει σε μεγάλες ομάδες (π.χ. Αγραβάνης, Σταμάτης) και λίγοι είναι αυτοί (π.χ. Μποχωρίδης) που θα μπορούσαν να αποκτηθούν με το κόστος να είναι υψηλό.
 
3. Αν πράγματι το σχέδιο του Γιαννακόπουλου αφορά την επόμενη δεκαετία, τότε ναι, υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά μέχρι τα παιδιά να γίνουν άντρες θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει βρει τη λύση για το τώρα. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά, ενδεικτικά αναφέρω τα ονόματα των Μήτογλου (ανήκει στον Αρη). Τσαλμπούρη (Πιερικός), Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Λούντζης (Κρόνος) που θα μπορούσαν κάλλοστα να είναι το μέλλον, αλλά δεν μπορούν να είναι το «παρών». 
 
4. Να πληρώσει «γη και ύδωρ» για να κάνει ό,τι δεν έκανε πριν από τέσσερα πέντε χρόνια. Αφού λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν φρόντισε να κλείσει στο... τσάμπα τις περιπτώσεις τύπου Μάντζαρη, Παπανικολάου, να το πράξει καθυστερημένα πληρώνοντας όσο - όσο, με τον κίνδυνο βεβαίως της αποτυχίας, καθώς σ' αυτές τις μεταγραφές δεν μετράει μόνο το χρήμα. Και σαφέστατα το τελευταίο σενάριο είναι περισσότερο θεωρητικό και λιγότερο πρακτικό.
 
Με λίγα λόγια ο Γιαννακόπουλος σωστά οραματίζεται τον ελληνικό κορμό, αλλά ο σχεδιασμός είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και δεν αρκεί η ιδέα.  Ακόμη κι αν βρει τη μυστική συνταγή, θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος προπονητής για να «δέσει» τη μαγιά και να πετύχει ό,τι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 
 
Η απόκτηση καλών Ελλήνων παικτών δεν αρκεί από μόνη της και δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από τις περιπτώσεις των Παππά και Γιάνκοβιτς. Δύο παιδιά που «έβγαλαν μάτια» στο περσινό πρωτάθλημα, χαρακτηρίστηκαν - δικαιολογημένα - «επένδυση», αλλά ο ρόλος τους στην ομάδα είναι σαφώς πιο περιορισμένος από αυτόν του Παπαπέτρου στον Ολυμπιακό που ήρθε από κολέγιο, χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά όταν πατάει στο παρκέ αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η εξέδρα την παρεμβασή του στο παιχνίδι.
 
Ο Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την χρησιμοποίηση των Γιάνκοβιτς και Παππά, αλλά από την άλλη, όταν δύο προπονητές την ίδια σεζόν αντιμετωπίζουν το ζήτημα με τον ίδιο τρόπο, τότε είναι δεδομένο πως κάτι περισσότερο θα ξέρουν απ' ό,τι οι φίλαθλοι στην εξέδρα...
 
Υ.Γ.: Οπως αντιλαμβάνεστε δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να γράψω για την εικόνα του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα με τον πλέι οφ. Είναι άλλωστε τέτοια η διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τους δύο «αιώνιους» από τους υπόλοιπους που δεν νομίζω ότι τα παιχνίδια αντέχουν κριτικής. Κρατάω μόνο την συμμετοχή του Διαμαντάκου που έδειξε καλά στοιχεία, με χαρακτηριστικά κλασικού σέντερ της δεκαετίας του 90'. Αν ήταν πιο έμπειρος, πιο «δεμένος» και σε πιο ώριμη ηλικία, θα μπορούσε να έχει ρόλο, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικά που λείπουν από το παιχνίδι του φετινού Παναθηναϊκού...
 
* Δείτε τη φωτογραφία και θυμηθείτε πόσο... επιτυχημένη ήταν η ιδέα του παντοδυνάμου ελληνικού κορμού. Επιτυχημένη μεν, πολυέοξοδη δε!
Πηγή: gazzetta.gr

To δράμα της Λίβερπουλ, ο θρίαμβος της Πρέμιερ Λιγκ...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος καλωσορίζει το FourFourTwo με ένα κείμενο για την Λίβερπουλ, το αληθινό ποδόσφαιρο και την μαγεία της Πρέμιερ Λιγκ που όμοιά της δεν υπάρχει...  
Η εικόνα του Λουίς Σουάρες να καταρρέει. Δεν ήταν ένα απλό δάκρυ, ένα κλάμα, ήταν ένα ξέσπασμα σε λυγμούς. Τόσο έντονο που σήκωσε την μπλούζα του για να μην το καταγράψει ο φακός...
Η εικόνα του Στήβεν Τζέραρντ να λυγίζει, να κάθεται στα γόνατα και να κοιτάει στο πουθενά, βουρκωμένος.
Η εικόνα του Σκρτελ να έχει γονατίσει επίσης και να μην μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς είχε συμβεί.
Ο Κόλο Τουρέ να προσπαθεί να παρηγορήσει τους συμπαίκτες του και ο Μπρένταν Ρότζερς να μοιάζει με άνθρωπο αποσβολωμένο, ο οποίος μόλις έχει βιώσει την μεγαλύτερη απώλεια της ζωής του.

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Κρίσταλ Πάλας να πανηγυρίζουν με το ένα χέρι και με το άλλο να παρηγορούν, να σφίγγουν στην αγκαλιά τους, τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ. Ούτε ένας δεν σκέφτηκε να τους πει “γιατί;”. Κανείς δεν απόρησε από τους παίκτες της Λίβερπουλ, πολύ περισσότερο δεν εκνευρίστηκε, με τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας που τα έδωσαν όλα, αν και αδιάφοροι, για να μην χάσουν, για να επιστρέψουν από το 0-3 στο 3-3.

Η Λίβερπουλ πιθανόν (όχι σίγουρα γιατί εκεί είναι Αγγλία) πέταξε τις τελευταίες ελπίδες της για τίτλο στο Λονδίνο, στο Σέλχαστ Παρκ, κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Σε ένα ματς, μνημείο για το ποδόσφαιρο, μνημείο για το fair play, μνημείο για το ίδιο το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ που κάτι τέτοια ματς το κάνουν το καλύτερο στον κόσμο.
Διότι η Πρέμιερ Λιγκ σίγουρα δεν είναι το πρωτάθλημα που παίζεται το καλύτερο ποδόσφαιρο, είναι όμως το πρωτάθλημα με το καλύτερο περιβάλλον για να παίξεις ποδόσφαιρο.
Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας εξαιρετική, μοναδική, ανεπανάληπτη. Αυτοί ήταν που στην ουσία έσπρωξαν την ομάδα τους σε αυτή την απίθανη, ανέλπιστη, σχεδόν εξωπραγματική ισοφάριση.

Μόνο εκεί μία εντελώς αδιάφορη ομάδα, θα έκοβε με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα από μία άλλη, με επιστροφή σε 10 λεπτά από το 0-3 στο 3-3 και με τον κόσμο της να έχει γεμίσει το γήπεδο. Κυρίως μόνο εκεί αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν ζεστό χειροκρότημα από τους οπαδούς της νικήτριας προς τους απογοητευμένους παίκτες της Λίβερπουλ. Μόνο εκεί οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα έφευγαν αγκαλιασμένοι από το γήπεδο μετά από ένα τέτοιο ματς και όχι με μπουνιές και κλωτσιές στα αποδυτήρια και φράσεις του τύπου “από ποιους τα πήρατε ρε και παίξατε έτσι” κι' άλλες παρόμοιες ομορφιές που θα συναντούσαμε αλλού.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ τελειώνει την ερχόμενη Κυριακή με την Μάντσεστερ Σίτι πρωταθλήτρια (εκτός απρόοπτου), την Λίβερπουλ να επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει εκτός Ευρώπης και τις Φούλαμ, Κάρντιφ και μάλλον και τη Νόριτς να υποβιβάζονται.
Τελειώνει και σε αφήνει γεμάτο με υπέροχες εικόνες και συναισθήματα για αυτό που έζησες και παρακολούθησες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οχι, δεν παίχτηκε εκεί το καλύτερο ποδόσφαιρο. Στην Ισπανία το πρωτάθλημα ήταν σαφώς πιο ποιοτικό και στην Γερμανία πιο θεαματικό.

Στην Αγγλία όμως για μία ακόμη φορά το περιβάλλον στο οποίο παίχτηκε το πρωτάθλημα ήταν ιδανικό. Ενα περιβάλλον που σε κάνει να χαίρεσαι, να απολαμβάνεις, το κανονικό, το ανθρώπινο, το αληθινό ποδόσφαιρο.

Ενα ανάλογο περιβάλλον είναι και αυτό του FourFourTwo. Ενα περιβάλλον που θα γράφουμε για κανονικό, αληθινό, πραγματικό ποδόσφαιρο. Εμείς εδώ στο gazzetta είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την συνεργασία και είμαστε αισιόδοξοι ότι κι' εσείς θα ανταποκριθείτε σε αυτήν την νέα προσπάθεια, γιατί και η δική σας ανάγκη για καθαρό, αληθινό ποδόσφαιρο, μεγαλώνει συνεχώς...
Πηγή: gazzetta.gr

Η «μεγάλη Κυρία» της ΑΕΚ!!

Ο Γιώργος Τσακίρης θυμάται το «εφημεριδάκι της ORIGINAL21», παρουσιάζει τον Παντελή Καραγιάννη και γράφει (και) για την κόρη του...  
Είναι από αυτές τις ειδήσεις που δεν θες να ακούσεις ποτέ... Εννοείται πως ο θάνατος είναι ένα μαντάτο που δεν το θες ούτε για τον χειρότερο εχθρό σου, τουλάχιστον αυτό πιστεύω προσωπικά! Όμως ειδικά στο τόσο άσχημο μαντάτο του θανάτου της Βασιλικής Καραγιάννη -το οποίο προφανώς λόγω της κατάστασής της και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δυστυχώς περιμέναμε να ακούσουμε- δεν μπορείς παρά να παγώσεις και βουβά, μόνος σου να πενθήσεις...

Πρόκειται για τη μία και μοναδική «μεγάλη Κυρία της ΑΕΚ»... Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς που θα διαβάσετε τις παρακάτω λέξεις μπορεί να είχε έστω μία φορά συνομιλήσει με την συγκεκριμένη γυναίκα, όμως όσοι το έκαναν είναι δεδομένο ότι εντυπωσιάστηκαν και εκτός των άλλων είχαν τουλάχιστον ξετρελαθεί με την ευφυΐα της και την άριστη άποψη που είχε γύρω από όλα τα θέματα με τα οποία μπορούσε να ασχοληθεί... Ναι, ακόμη και με το ποδόσφαιρο και το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα ποδοσφαιρικό τμήμα!

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως η Βασιλική Καραγιάννη είναι η κόρη του Παντελή Καραγιάννη εκ των ιδρυτών της ιδέας που εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπων στην Ελλάδα και μακριά από αυτήν. Μια κόρη που όσο καμία άλλη έκανε σίγουρα υπερήφανο τον πατέρα της ο οποίος τώρα θα την έχει ήδη αγκαλιάσει και θα την... ξεναγεί στον Παράδεισο, διότι είναι δεδομένο ότι εκεί βρίσκονται μαζί...

Διάβασα σε ένα κείμενο (στο enwsi.gr του Κώστα Τσίλη) για την κα Καραγιάννη πως «φτερούγισε στον ουρανό, ο άγγελος της ΑΕΚ» και έχει τόσο δίκιο ο Κωστής... Μα τόσο δίκιο! Η πιο σωστή λέξη να περιγράψει αυτή τη γυναίκα είναι αυτή που έγραψε: Αγγελος. Και μάλιστα 100% της ΑΕΚ αφού ακόμη και στα χειρότερά της, εννοώ με την ταλαιπωρία των προβλημάτων υγείας, εκείνη μόνο την Ενωση σκεφτόταν.

Δυστυχώς η Βασιλική Καραγιάννη δεν θα είναι μαζί μας στα εγκαίνια της «Αγιάς Σοφιάς» όσο κι αν προσπάθησε η μεγάλη της αγάπη η ΑΕΚ να την βοηθήσει παντοιοτρόπως να είναι ανάμεσά μας και εκείνη την ημέρα αλλά και έπειτα από αυτή... Δυστυχώς δεν άντεξε και φτερούγισε να συναντήσει τον αγαπημένο της πατέρα και το άλλο παρεάκι που όλοι μαζί δημιούργησαν αυτά τα τρία πιο όμορφα γράμματα στη ζωή μας!

Μέσα από δικά της λόγια (στο εφημεριδάκι της ORIGINAL 21 το 1998, το βρήκα και το ξαναδιάβασα, το τεύχος ''74'' για όσους έχουν αρχείο) είχαμε γνωρίσει κι εμείς λίγο το μεγαλείο του πατέρα της. Συγχωρέστε με αν δεν γράφω ακριβώς όσα έχω διαβάσει, με την ίδια ροή εννοώ!

Ο Παντελής Καραγιάννης γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1900 σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο στα παράλια του Βοσπόρου, πιο συγκεκριμένα στο χωριό Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης. Από 10 ετών αναγκάστηκε να εργάζεται για να βοηθάει στο σπίτι του, να συνεισφέρει για να μεγαλώσουν οι αδερφές του. Φτωχή οικογένεια αφού ο πατέρας του ήταν ψαράς και τον περισσότερο καιρό μια και δεν θέλησε να υπηρετήσει τον τούρκικο στρατό έπρεπε να κρύβεται...

Στα τέλη του 1919 ο Παντελής Καραγιάννης που επέλεξε και εκείνος να μην υπηρετήσει στον τούρκικο στρατό ταξίδεψε για την μάνα – Ελλάδα και την Αθήνα... Υπάρχει χαρακτηριστικά ένα απόσπασμα από το «εφημεριδάκι της ORIGINAL21» σχετικά με την αγάπη του Παντελή Καραγιάννη για το ποδόσφαιρο που είναι απίθανο. Παρά τα δύσκολα, ομολογουμένως πολύ δύσκολα, χρόνια λόγω φτώχειας, στερήσεων και συνθηκών ο πιτσιρικάς τότε Καραγιάννης δεν μπορούσε να μην ασχολείται σαν παιδί με το αγαπημένο του παιχνίδι, το ποδόσφαιρο. Με την παρέα του λοιπόν στο χωριό έπαιζαν σε μία αλάνα - γήπεδο που το είχαν φτιάξει οι ίδιοι έχοντας σκάψει με τα χέρια τους και με μία μπάλα που την είχαν δημιουργήσει με χόρτα!

Από κει πήρε τα ερεθίσματα και ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο συμμετέχοντας στη δημιουργία της ομάδας ΠΕΡΑ ΚΛΟΥΜΠ... Ως εκ τούτου και με το που ήρθε στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην είναι μέλος της παρέας που ίδρυσε την Α.Ε.Κ. Ενας ευφυέστατος άνθρωπος που μιλούσε έξι γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρώσικα και Τούρκικα φυσικά) και απεχθανόταν τη δημοσιότητα και την προβολή...

Μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του Βασιλική ζούσαν από τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε στο γηροκομείο Αθηνών. Λόγω προβλήματος υγείας της κόρης του και του ιδίου (ασθένεια -και- στα πόδια) έμειναν στο γηροκομείο και μετά τον θάνατο της συζύγου του. Το πρόβλημα του Παντελή Καραγιάννη δεν επέτρεπε στην Βασιλική να τον αφήσει αφού ήταν υποχρεωτική η παρουσία ατόμου στο πλευρό του για να τον βοηθάει για τις βασικές ανάγκες. Κάτι που έκανε με πολλή αγάπη και χωρίς να διαμαρτυρηθεί ποτέ.

Στην τελευταία του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (στο ραδιόφωνο αν δεν κάνω λάθος και στον Χ. Μιχαηλίδη) το 1997 έπειτα από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με σκορ 2-0 (και αφού είχε στείλει μία επιστολή του στην οποία εξέφραζε τη χαρά του για τη νίκη και υπέγραφε: Παντελής Καραγιάννης εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ) είχε πει:

«Λαχταρώ να την δω να παίζει και ας χάσει και μετά ας πεθάνω», ενώ λόγω της έντασης που υπήρχε εκείνη την εποχή από την απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να φύγει από την ΑΕΚ για χάρη του Ολυμπιακού είχε στείλει μήνυμα ενότητας προς όλους τους Ενωσίτες: «Αγαπήστε την ΑΕΚ, αγαπήστε την χωρίς διχόνοιες» και είχε για τον Σέρβο τότε τεχνικό ότι είναι «είναι δικό μας παιδί, είναι ΑΕΚ», για να συμπληρώσει ότι επέλεξε να είναι επαγγελματίας! Πάντα ενωτικός...

Αναφορά στο τεύχος (δεν το γνωρίζω γιατί προσωπικά δεν το έζησα) γίνεται και στο πώς οι κ.κ. Νίκος Στράτος, Μιχάλης Τροχανάς και πολλοί άλλοι της τότε επίσημης ΑΕΚ γύρισαν την πλάτη στον ιδρυτή της ιδέας που εκείνη υπηρετούσαν όταν η Βασιλική Καραγιάννη ζήτησε βοήθεια γιατί χρειαζόταν οικονομική βοήθεια για να προσέχει νοσοκόμα τον πατέρα της λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας. Τα δώρα τους ήταν κάτι κομπολόγια...

Η επιθυμία του να παρακολουθήσει έστω μία φορά την αγαπημένη του ΑΕΚ έγινε πράξη χάρη στην «ORIGINAL21» και τους Σίμο Βαλσαμάκη και Γιώργο Μπούρα από τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών στην Ελλάδα. Κατάφερε στο καροτσάκι που ήταν να κάνει και μία κεφαλιά σε μία μπάλα και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της ΑΕΚ, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που του γύρισε την πλάτη η τότε επίσημη ΑΕΚ, αυτοί που απλά υπηρετούσαν την ιδέα του εκ των ιδρυτών Παντελή Καραγιάννη... Απεβίωσε τον Οκτώβριο του 1997, έπειτα από 73 χρόνια από τη στιγμή που είχε βοηθήσει κι εκείνος για να χαρούμε εμείς σήμερα και για πάντα όλα όσα μας έχει χαρίσει η ιδέα με τα τρία μαγικά γράμματα!

Στο ίδιο τεύχος στο «εφημεριδάκι της ORIGINAL21» σημειώνεται πως το περιοδικό της UEFA έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον Παντελή Καραγιάννη σε 8 γλώσσες και εννοείται (και) στα τούρκικα...

Η κόρη του, που πλέον έχει και πάλι στο πλευρό του, συνέχισε με τον ίδιο ζήλο και λαχτάρα – αγάπη για την ΑΕΚ το έργο του πατέρα της. Στο ίδιος τεύχος από το «εφημεριδάκι» μας γίνεται γνωστό ότι η Βασιλική Καραγιάννη είχε επισκεφτεί το ''Δωματιάκι'' στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με πολλά δώρα μαζί της για να ευχαριστήσει τους οπαδούς της ΑΕΚ για όσα είχαν κάνει για τον πατέρα της...

Η ίδια δεν έλειψε ποτέ από την ΑΕΚ. Δεν την άφησε μόνη ποτέ... Ηταν παρούσα πάντα στο πλευρό όποιου ήθελε να βοηθηθεί από εκείνη. Μάχιμη μέχρι το τέλος! Η πιο πρόσφατη ενέργειά της να δώσει μάχες για να τιμηθεί ο μεγάλος Σπανούδης. Και τα κατάφερε: Πρωτοστάτησε και πέτυχε η πλατεία που βρίσκεται στον σταθμό τρένου των Κάτω Πατησίων (λίγα μέτρα μακριά από το πατρικό μου) να ονομαστεί «Κωνσταντίνου Σπανούδη», ενώ είχε φροντίσει να κάνει μνημόσυνο στο νεκροταφείο όπου είχε εξασφαλίσει να υπάρχει οστεοφυλάκιο!

Όλα όσα πρόσφερε η Βασιλική Καραγιάννη εννοείται πως αναγνωρίστηκαν από τη σημερινή ΑΕΚ και τη διοίκησή της, όπως γενικά από το 2004 και έπειτα άπαντες αγκάλιασαν και αγάπησαν την κόρη του Παντελή Καραγιάννη. Έμπρακτα η σημερινή διοίκηση στήριξε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν την Βασιλική αφού κάλυψε όλα τα έξοδα της νοσηλείας της και μάλιστα ανέλαβε και όλα τα έξοδα για την κηδεία της που θα γίνει την Πέμπτη (08/05) στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου...

Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο Βασιλική Καραγιάννη... Να μας και να την προσέχετε από κει ψηλά όπως το κάνατε πάντα!
Πηγή: gazzetta.gr

Έμφαση και σε Αγγλία, προχωρά το πλάνο!

Ο «κόκκινος» σχεδιασμός είναι σε εφαμοργή ρίχνοντας βάρος και σε Αγγλία. Πάντα στο προσκήνιο ο Σκόκο και πληροφορίες για Κασάμι. Ενέργειες για Ντιόπ, τελική ευθεία για Πουλίδο και αποφάσεις για Φορτούνη.
Την ώρα που στο Λιμάνι την Τρίτη ξεκαθάριζαν πως συνεχίζονται -με όσο πιο γοργούς ρυθμούς γίνεται- οι αναζητήσεις για τα κατάλληλα πρόσωπα στις σωστές θέσεις για τη νέα σεζόν και γενικότερα ο σχεδιασμός της ομάδας προχωρά, η ονοματολογία από το εξωτερικό δεν έχει σταματήσει. Ο Άλαν Πουλίδο και ο Πάπε ή Παπακουλί Ντιόπ είναι δύο εκ των στόχων που υπάρχουν για τους Πειραιώτες όμως δεν είναι οι μόνοι. Για τον πρώτο η υπόθεσή του έχει μπει στην τελική ευθεία και το μόνο που ουσιαστικά απομένει είναι να ξεμπερδέψει η πλευρά του παίκτη με την Τίγκρες.
Με τον δεύτερο ο Μίτσελ φαίνεται πως τον έχει σε ιδιαίτερη προτίμηση και εκτίμηση. Έτσι έχουν ξεκινήσει ενέργειες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι πρωταθλητές γενικότερα ψάχνουν παίκτες από αρκετές αγορές και ενώ πέραν του Πουλίδο και του Ντιόπ έχουν προχωρήσει και άλλες υποθέσεις προκειμένου να είναι σε θέση μέσα στα επόμενα 24ωρα να προβούν σε περισσότερες... αποκαλύψεις αλλά και ανακοινώσεις. Σχετικά με τον Κώστα Φορτούνη είναι καθαρά θέμα του Ισπανού τεχνικού.
Για να φτάσει η υπόθεσή του στο τελικό στάδιο θα πρέπει να ανάψει το... πράσινο φως ο ερυθρόλευκος κόουτς με τους Πειραιώτες να δείχνουν πως έχουν την δυνατότητα να τον κλείσουν άμεσα. Με άλλα λόγια οι υποθέσεις των Πουλίδο και Ντιόπ είναι σε προτεραιότητα, όπως και του Φορτούνη από τους Έλληνες του εξωτερικού. Από εκεί και πέρα από τον Ολυμπιακό κοιτάζουν και για παίκτες που μένουν ελεύθεροι και για ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποκτηθούν ως δανεικοί. Ονόματα διαρρέονται για κάθε θέση και από πολλά πρωταθλήματα, όπως εκείνο του Νορντίν Αμραμπάτ της Γαλατά.
Κατά τα άλλα όμως υπήρξε πληροφορία πως άνθρωπος του πειραϊκού συλλόγου βρέθηκε στην Αγγλία για συζητήσεις για υποψηφίους μεταγραφικούς στόχους και όχι μόνο. Το ταξίδι αυτό που δεν αποκλείεται να συνδέεται και με την υπόθεση της ανανέωσης του δανεισμού ή ακόμα και αγοράς μέρος των δικαιωμάτων του Τζόελ Κάμπελ έβγαλε στην επιφάνεια και παίκτες, που έχουν βρεθεί ξανά στο ερυθρόλευκο στόχαστρο.
Ποδοσφαιριστές που είτε παίζουν στο Νησί είτε αγωνίζονταν παλαιότερα. Για τον Κάμπελ, τον διεθνή Κοσταρικανό χαφ, έτσι και αλλιώς τα πράγματα -όπως σας έχει γράψει το Gazzetta.gr- ήταν και παραμένουν δύσκολα. Eδώ και αρκετό διάστημα οι πιθανότητες να μείνει και τη νέα χρονιά στην ομάδα του Ολυμπιακού έχουν λιγοστέψει. Υπάρχουν μεν όμως δεν είναι και τόσες πολλές...
Όσο για άλλα ονόματα υπάρχουν περιπτώσεις σαν εκείνη του Νάτσο Σκόκο της Σάντερλαρντ (που όπως σας έχουμε αναφέρει και νωρίτερα όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολη) και του 27χρονου διεθνούς Μαροκινού χαφ της Λίβερπουλ, Ουσάμα Ασαϊντί (φέτος ήταν δανεικός στην Στόουκ ενώ από πίσω του υπάρχει ο Μίνο Ραϊόλα), με τον οποίο έχει καταπιαστεί και πιο παλιά ο Ολυμπιακός.
Επίσης αυτή του νεαρού Τόμας Ινς της Μπάκπουλ (ο οποίος φέτος έπαιζε με μορφή δανεισμού στην Κρίσταλ Πάλας) και εκείνη του 26χρονου μέσου Εστεμπάν Γκρανέρο της ΚΠΡ (δανεικός φέτος στην Ρεάλ Σοσιεδάδ). Ο Ραϊόλα βέβαια έχει και άλλους παίκτες στο... πελατολόγιό του, όπως τον Πατίμ Κασάμι της Φούλαμ. Έναν παίκτη που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει τον Ολυμπιακό με δεδομένο πως η Φούλαμ όπου ανήκει έπεσε κατηγορία. Εξάλλου υπάρχουν πληροφορίες και για τον συγκεκριμένο παίκτη.
Παραμένουν βέβαια και τα σενάρια και οι πληροφορίες και για τον Κέβιν Μιραλάς και για τον Κώστα Μήτρογλου, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως υπάρχουν σαφείς πιθανότητες για επιστροφή των δύο παικτών στους πρωταθλητές. Φυσικά εκτός από τον Πάπε ή Παπακουλί Ντιόπ από την Ισπανία υφίστανται και άλλοι παίκτες.
Ποδοσφαιριστές όπως ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Βαλένθια, Τζόναθαν Βιέρα, που ήταν φέτος δανεικός στην Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο Ολυμπιακός επίσης δεν... ξεγράφει τους Πέδρο Λεόν και Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Επαφές όμως δεν γίνονται μόνο για την αγγλική αγορά. Υπάρχουν συζητήσεις και σε Ιταλία και σε Γαλλία αλλά και σε Ιβηρική χερσόνησο και λίαν συντόμως θα ανακύψουν και τα αποτελέσματα.
Πηγή: gazzetta.gr