Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Έχει κάνει γκάφες ο ΠΑΟΚ»

000
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παναγόπουλος. Αναφέρθηκε στις συνεχείς αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ, εντόπισε παραλείψεις και δεν έκρυψε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι οπαδός του Δικεφάλου!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Παναγόπουλος:
Για τις σκέψεις του όταν άκουσε πως ο ΠΑΟΚ έβαλε αγγελία ώστε να βρει πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο: “Είναι για το ρεκόρ Γκίνες! Δεν έχει ξαναγίνει… Αυτό για να μην το πάμε στο κωμικό, δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης του Ιβάν Σαββίδη στους Έλληνες και στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Βλέπουμε ομάδες, όπως η Μπάγερν να στελεχώνονται από ανθρώπους δικούς τους, βετεράνους κλπ. Δεν έχει στην Ελλάδα έναν τέτοιον ο ΠΑΟΚ γι’ αυτές τις θέσεις;  Σε λίγο θα ζητάει και δικηγόρους από αγγελία…”.
Για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ: “Παλιά την λέγαμε επιτροπή… αφέσεων. Είχε δώσει πολλά συγχωροχάρτια. Αυτό που έκανε ήταν πρωτόγνωρο. Πρωτοτύπησε και δεν επέβαλλε μόνο την ποινή, αλλά καθόρισε και το πως θα την εκτίσει ο ΠΑΟΚ. Είναι πρωτοφανές. Από πλευράς ΠΑΟΚ, όμως, έγιναν γκάφες ολικής. Οι μείον τρεις βαθμοί είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Δεν έχουν τιμωρηθεί έτσι άλλες ομάδες, σε ανάλογες περιπτώσεις. Ας μην πάμε σε περιστατικά στο Καραϊσκάκη ή σε γήπεδα άλλων ομάδων.
Ας πούμε ότι εξαντλούν την αυστηρότητα, ότι όλα είναι στο πλαίσιο του κανονισμού και ότι τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα. Το θέμα είναι από που θα αφαιρεθούν οι -3 βαθμοί. Από την στιγμή που υπήρχε το θέμα και η εκκρεμότητα με την επικύρωση της βαθμολογίας, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ψηφίσει στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ την μη επικύρωση της βαθμολογίας, που εσκεμμένα και εσπευσμένα ήρθε γρήγορα ως θέμα προς επικύρωση. Ήταν περίεργο που με τόση ταχύτητα ήρθε η επικύρωση. Η Ξάνθη έβαλε θέμα και γι’ αυτό έκανε έφεση, ο Απόλλωνας δεν πήγε καθόλου, ο Άρης είχε διοίκηση τότε. Ως Απόλλων έχουμε προσβάλλει την απόφαση για επικύρωση της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Αυτή η γκάφα είναι σημαντική, γιατί αν ο ΠΑΟΚ είχε προσβάλλει την βαθμολογία, θα ήταν ακόμα ανοιχτή και θα μπορούσε να διεκδικήσει την επιβολή της ποινής στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Ο νόμος θα είχε τηρηθεί, το ίδιο και ο κανονισμός και ο ΠΑΟΚ θα είχε ένα ένδικο μέσο ακόμα. Φανταστείτε ότι στην συγκεκριμένη ψηφοφορία μέχρι και η ΕΠΟ ψήφισε λευκό! Αυτό είναι απίστευτο.  Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό του ΠΑΟΚ. Έχω πει κατά καιρούς ότι η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Στα κέντρα εξουσίας ο ΠΑΟΚ είναι ουραγός”.
Για άλλες παραλείψεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Ξεκινάει η σεζόν και υπογράφεις, προκηρύξεις και παράνομους κανονισμούς και αποδέχεσαι παράνομους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, παράνομες συνθέσεις και συνεχίζεις να μετέχεις και πας και προσβάλλεις μόνο την υπόθεση Δώνη, αποδεχόμενος ότι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι νόμιμη η επιτροπή. Επομένως, αφού έχεις αποδεχτεί αυτά και δεν τα έχεις προσβάλλει εγκαίρως, δεν μπορείς και να μιλάς εκ των υστέρων.
Αν επαγγέλλεσαι μια επανάσταση σ’ όλους τους τομείς, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος θεσμικά από την αρχή όπως ο Απόλλωνας, που συνεχίζει παρά την πτώση του να διεκδικεί όχι μόνο την σωτηρία του αλλά και την αποζημίωσή του. Η μόνη λύση του ΠΑΟΚ είναι να μην κατέβει στα πλέι οφ και να αποχωρήσει από την Σούπερ Λιγκ. Δεν έχει λόγο να μετέχει σ’ ένα κλαμπ, που διαχειρίζεται τα πάντα εναντίον του και ελέγχει τα πάντα. Είναι συνέταιρος χωρίς ουσία. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κ. Σαββίδη,ς αλλά και ο κ.Αλαφούζος, που είναι εκτεθειμένος στην πορεία.
Αυτό θέλει ο κ. Μαρινάκης; Να παίζει μόνος του; Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή την κατάσταση και έπρεπε να έχει ισοδύναμους αντιπάλους. Από την άλλη πλευρά, τα επεισόδια όπου κι αν γίνονται πρέπει να τιμωρούνται. Στόχευσε λάθος ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο κύπελλο! Έτσι απλά… Αν είναι να τον περάσεις και να υποστείς μία μικρή ζημιά, όχι να χάσεις τους παίκτες, το κύπελλο, το Τσάμπιονς Λιγκ, σχεδόν τα πάντα. Να δεχθείς και ποινή, που θα υποθηκεύσει και το μέλλον σου”.
Για την υπόθεση Βάλνερ και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με τον ίδιο πρόεδρο στην επιτροπή εφέσεων: ” Από τότε ξεκίνησαν τα ευτράπελα. Από εκείνη την επιτροπ,ή όταν έφυγαν οι τακτικοί δικαστές με το αυτοδιοίκητο, το 2006. Συμπτωματικά πρόεδρος ήταν πάλι ο κ. Λεοντής, που συνεχίζει και σήμερα να είναι πρόεδρος της ίδιας επιτροπής εφέσεων, που έβγαλε και την απόφαση για τον ΠΑΟΚ. Πολλά ονόματα πάνε και έρχονται στις επιτροπές της ΕΠΟ, αλλά κάποιοι μένουν. Η επιτροπή είναι όργανο της ομοσπονδίας. Δεν γίνεται να μετέχει δικηγόρος σ’ αυτή την επιτροπή, ο οποίος έκανε μήνυση ως δικηγόρος του Σαρρή σε εμένα και στον Βελλή. Δεν δικαιολογείται ο ΠΑΟΚ να μην είναι άρτιος νομικά και να μην κοντράρει το σύστημα. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή η διοίκηση.
Μπορεί ο κ. Σαββίδης να μην είναι μέσα στα νομικά και τα παρασκήνια, αλλά όταν έρχεσαι σε ρήξη με την ομοσπονδία για να επιβάλεις ένα καθεστώς ισονομίας και ισοτιμίας θα έπρεπε να έχεις δημιουργήσει συμμαχίες στην Σούπερ Λιγκ, να ψηφίσεις μαζί με την Ξάνθη και τον Απόλλωνα. Να μην γίνονται εκείνα τα τραγελαφικά, που είχε φύγει ο κ. Βρύζας και δεν είχε μάθει για το θέμα της απαγόρευσης των δηλώσεων και εκ των υστέρων ψήφισε κι αυτός κατά και έκανε μετά αγωγή ο ΠΑΟΚ, παρασυρόμενος από την αγωγή του Παναθηναϊκού. Μ’ αυτή την αγωγή έκαναν πίσω ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ.
Η υπόθεση Βάλνερ ήταν μεγάλο σκάνδαλο. Συνεχίσαμε  την υπόθεση με την Καλαμαριά στον CAS και ήταν από την αρχή ευθύνη της ΕΠΟ. Την πλήρωσε η Καλαμαριά, που έκανε το λάθος να νικήσει τον Ολυμπιακό! Τώρα ακούμε πως θα εκδικηθούν τον ΠΑΟΚ και θέλουν να τον σβήσουν. Μα ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει λογικές εκδίκησης προς τον ΠΑΟΚ, επειδή διεκδίκησε ένα παιχνίδι στο κύπελλο; Πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό; Ασφαλώς, να τιμωρηθεί για τα επεισόδια. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που λένε πως θα εξοντώσουν τον ΠΑΟΚ και τους απαντάω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι Καλαμαριά και δεν εξοντώνεται ότι και να κάνετε. Το θέμα είναι τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Εγώ είμαι πάντα υπέρ της τήρησης των θεσμών. Όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ, αλλά για όσα έχουν γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Ηρακλή που υποβιβάστηκε με τις αδειοδοτήσεις και όλα αυτά, με τον Πανιώνιο που δεν υποβάλει καν φάκελο. Για όλο αυτό το μπάχαλο δεν φταίει η ομοσπονδία; Αυτές οι επιτροπές δεν είναι νόμιμες.
Γράφει μια εφημερίδα χαριτολογώντας πως όλοι αυτοί οι κανονισμοί είναι γραμμένοι στα… γόνατα του κ. Κουρίδη. Είναι γνωστό ότι ένας άνθρωπος από πίσω έχει φτιάξει όλους αυτούς τους φοβερούς κανονισμούς, δήθεν κατ’ επιταγή της ΦΙΦΑ, έχουν επιβάλλει ένα μοντέλο εφαρμογής εισπράξεων, οι ιδιοκτήτες που βάζουν τα ωραία τους λεφτά πληρώνουν μια ομοσπονδία ερασιτεχνών παραγόντων και έφτιαξαν την Σούπερ Λιγκ, που είναι ανύπαρκτη ως φορέας.
Αισθάνομαι σαν σεισμολόγος! Όταν γίνεται ένα μπαμ, όπως αυτή η υπόθεση του ΠΑΟΚ, καλούμαι να απαντήσω για προβλήματα που τα ξέρουν όλοι, όμως κανένας δεν αντιδρά.
Δύο χρόνια πάνε χαμένα για τον ΠΑΟΚ.  Επενδύθηκαν λανθασμένα τόσα λεφτά, άσχετα με τα… παλτά, τις μεταγραφές και τις λάθος επιλογές, που μας βγάζουν έξω από τα ρούχα μας.
Εκπροσωπώ την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης από πέρυσι. Τηρήσαμε αυτό που λέγαμε από την αρχή. Δεν γίναμε καραγκιόζηδες και δεν κάναμε τούμπες. Από την αρχή λέγαμε να πέσουνε τρεις και ας είμαστε μέσα. Αυτά έλεγαν οι προκηρύξεις. Ό,τι έχουμε πει για ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, δεν πήραμε τίποτα πίσω. Ο άνθρωπος είπε ότι ακόμη και να βγω στο Τσάμπιονς Λιγκ φεύγω απ’ αυτόν τον χώρο. Αν είχνα συντονιστεί κάποιοι και δεν ήταν μόνο ο μικρός Απόλλωνας, αλλά ήταν και ο μεγάλος Παναθηναϊκός και ο μεγάλος ΠΑΟΚ, κάτι μπορούσε να αλλάξει… Μαζί με άλλους θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν”.
Για την υπόθεση του Απόλλωνα με την επικύρωση της βαθμολογίας: “Νομικά εμείς περιμένουμε από την εισαγγελία κάποια έγγραφα με τα θέματα των ενημεροτήτων, θίγουμε και το ζήτημα των αδειοδοτήσεων και αν δεν δικαιωθεί ο Απόλλωνας έχει αποφασίσει να πάει και στα πολιτικά  δικαστήρια. Δεν ξέρω αν μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ, μια πιθανή δικαίωση της έφεσης της Ξάνθης για την επικύρωση… Πρέπει να δούμε το σκεπτικό. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έναν σημαντικό μέσο να προσβάλλει την απόφαση και το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα είναι να πάει στο CAS”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: