Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την σκανδαλώδη τιμωρία του ΠΑΟΚ, τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά του συλλόγου και για το βάρος που αναγκάζεται να σηκώσει...
Αλήθεια μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτό το σκάνδαλο; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι υπάλληλοι της ΕΠΟ; Αλήθεια, υπάρχει δικαστήριο που μπορεί να αλλάζει τη δικογραφία σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα; Η σημερινή τιμωρία του ΠΑΟΚ, αποτελεί ένα νομικό σκάνδαλο και η ΠΑΕ κάνει λάθος που βγάζει τους δικηγόρους της για να μιλήσουν για αυτό. Προφανώς και ξεπερνά τη νομική αυτό που έγινε στη πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.
Αρχικά, θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει πουθενά – σε καμία έκθεση – καταγεγραμμένη σωματική βλάβη και τελικά να πιστώνεται αυτή στον ΠΑΟΚ για να υπάρχει το υπόβαθρο να χαρακτηριστούν τα επεισόδια του ημιτελικού εκτεταμένα.
Προφανώς και ο ΠΑΟΚ έχει δίκαιο όταν μιλάει για μία απόφαση ειλημμένη πριν την εκδίκασή της. Ήταν μία απόφαση που επιβλήθηκε από το …κλίμα.
Ο ΠΑΟΚ αυτό που θα πρέπει να ερευνήσει, είναι το πώς δημιουργήθηκε το κλίμα. Και το κλίμα δημιουργήθηκε γιατί έτσι ήθελε ο Ολυμπιακός. Μέχρι και η ΕΠΟ ανακοίνωση έβγαλε για την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ ανύπαρκτα. Άφησαν τους πάντες να αλωνίζουν και να μιλούν για ζούγκλα. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για αγώνα που τελείωσε κανονικά. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Ο ΠΑΟΚ κοιμάται, δεν έχει πυγμή, δεν έχει προσωπικότητες, δεν έχει ηγέτη και αυτό πληρώνει. Και αφού τον βρίσκουν έτσι θα τον εκτελούν, κάτι βέβαια που θα πάθει ο Παναθηναϊκός συνδυαστικά με τα όσα έγιναν στον τελικό και καπάκι τη Λεωφόρο. Δεν την γλιτώνει και αυτός την αφαίρεση.
Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν θα βιώσουν ποτέ ανάλογες καταστάσεις γιατί οι εκθέσεις θα είναι διαφορετικά διατυπωμένες, το κλίμα ελεγχόμενο με τον καλό ή τον κακό τρόπο και βέβαια οι …ανεξάρτητες επιτροπές με διαφορετική διάθεση απέναντί τους.
Προσπαθώ βέβαια να δω πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να βάλει μία σειρά στα όσα έχουν συμβεί για να τα αντιμετωπίσει. Σε πρώτη φάση, μιλάμε για ανεπάρκεια σε όλα τα επίπεδα. Ο μεγαλομέτοχος έχει αναλωθεί στο να βγάζει διαγγέλματα ενώ έχοντας ξοδέψει τόσα χρήματα δεν έχει προχωρήσει κανένα σοβαρό ζήτημα. Τα στελέχη, έχουν εγκλωβιστεί πρώτον στην αδυναμία τους να ελέγξουν τον μεγαλομέτοχο και τις διαθέσεις του, δεύτερον στην έλλειψη ηγετικής φυσιογνωμίας του καθένα ξεχωριστά, τρίτον στην έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει στις μεταξύ τους σχέσεις και σε έναν πόλεμο κατοχύρωσης μίας σπάνιας θέσης στη σημερινή ελληνική οικονομία.
Ρωτούσα τις προάλλες ανεπίσημα, αν ο ΠΑΟΚ κερδίζει κάτι από την εμπλοκή πχ Ζαγοράκη στις ευρωεκλογές, από περιέργεια κυρίως και χωρίς να επικροτώ την ενέργεια ακόμη και αν υπήρχε βολικό αλισβερίσι, όμως η απάντηση ήρθε δύο εβδομάδες μετά όταν ο ίδιος ο Σαββίδης που τον έσπρωξε ζήτησε να μην ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα πάντως δεν περιμέναμε αυτόν για να το κάνουμε, μιλώντας για τον εαυτό μου πάντα.
Την ώρα που η ΕΠΟ προσπαθούσε να με εκτελέσει στα πλέι οφ και με τέτοιο τρόπο ώστε να επηρεαστεί και η επόμενη χρονιά μου, ανακαλύπταμε πως υπάρχει αγγελία για πρόεδρο από θυγατρική εταιρία της Sportsfive που έχει αναλάβει το πρότζεκτ ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Προφανώς και η εταιρία αναζητά τζένεραλ μάνατζερ, γιατί κάτι τέτοιο είναι ο πρόεδρος στο εξωτερικό, όμως όταν συμβαίνει αυτό το πράγμα, τόσο άκομψα και χωρίς καμία αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι που να αναπνέει στα γραφεία της Μικράς Ασίας.
Πρόεδρο όπως τον εννοούμε εμείς, εννοείται πως δεν μπορεί να αναζητά μέσω αγγελίας η συγκεκριμένη εταιρία, απλά γιατί στον ΠΑΟΚ, με το θέμα των χρεών να μην έχει ξεκαθαρίσει, η αγγελία θα αφορούσε περισσότερο αυτοφοράκια. Ο Βρύζας ήδη έχει το κεφάλι του στον ντορβά εξαιτίας της επιλογής του να γίνει πρόεδρος αιρετής διοίκησης, οι μήνες περνάνε και το θέμα δεν κλείνει.
Με αυτά και με αυτά, η ΕΠΟ, η ανεπάρκεια της ΠΑΕ, ακόμη και ο κόσμος είτε μέσω των επεισοδίων, είτε μέσω άλλων συμπεριφορών, έχουν δημιουργήσει στην ομάδα ένα βάρος που είναι αναγκασμένη να το σηκώσει αυτή. Χωρίς να φέρει την βασική ευθύνη, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι αυτών που παλεύουν ακόμη για να την βγάλουν πρώτη στα πλέι οφ. Γιατί απ ότι διακρίνω, υπάρχουν και αυτοί που λάκισαν. Πολλές οι ενοχλήσεις τελευταία.
Αφήνοντας όλα τα παραπάνω προς στιγμήν στην άκρη, αύριο στην άδεια Τούμπα περιμένω από τους παίκτες που βοηθάνε τον ΠΑΟΚ ακόμη να τα δώσουν όλα. Ότι τουλάχιστον τους έχει απομείνει, ελπίζοντας να είναι αρκετό.
ΥΓ Να υποθέσω πως από τη στιγμή που μία ανώνυμη εταιρία αναφέρεται δημοσίως σε παραποίηση μίας δικογραφίας, θα ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτό. Κανένας εισαγγελέας για παράδειγμα.
ΥΓ Το θέμα της Θέρμης, είχε νομικά κενά από την έναρξή του, από το πώς διατυπώθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι μου μετέφεραν νομικοί κύκλοι και ας μην αναζητούμε φαντάσματα στο συγκεκριμένο θέμα.
ΥΓ Με μεγάλη ευκολία βγάζει η ΕΠΟ ανακοινώσεις κατά του ΠΑΟΚ. Είτε αφορά απαντήσεις σε δικές του, είτε έτσι γιατί γουστάρει να φτιάξει το κλίμα εναντίον του. Είναι πάρα πολύ λυπηρό να νομίζουν οι άνθρωποί της πως θα διαλύσουν τον ΠΑΟΚ και δεν θα έρθει η στιγμή που θα διαλυθούν αυτοί.
ΥΓ Διακρίνω οπαδούς άλλων ομάδων που πανηγυρίζουν για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ. Εκατό μνημόνια να βάλετε μυαλό. Μη τα κάνω και διακόσια.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: