Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε καλό δρόμο τα τηλεοπτικά της Α1!!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΕΡΤ με τον ΕΣΑΚΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Α1 μπάσκετ που έγινε στο Ραδιομέγαρο και οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως το κλίμα ήταν αρκετά καλό.
Σε καλό δρόμο τα τηλεοπτικά της Α1!
Η συνάντηση των δύο πλευρών θα συνεχιστεί αύριο και όπως επισημάναμε και χθες (26/9) όλα οδηγούν προς εύρεση λύσης για να πάρει η ΕΡΤ (πιθανότατα με τον ΟΤΕ) μέρος των δικαιωμάτων του μπασκετικού Πρωταθλήματος.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

«Χούφτωστη Χούφτωστη» Κριστιάνο! (ΦΩΤΟ)

Από την κερκίδα παρέα με την Ιρίνα Σάικ παρακολούθησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το χθεσινό φιλικό παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μιλιονάριος. Μάλλον όμως είχε το μυαλό του στην όμορφη σύντροφό του και όχι στις προσπάθειες των συμπαικτών του...
«Χούφτωστη Χούφτωστη» Κριστιάνο! (ΦΩΤΟ)
Μπορεί λοιπόν η «Βασίλισσα» να νίκησε 8-0, ωστόσο αμφίβολο είναι αν ο Πορτογάλος άσος είδε τα γκολ, γιατί σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς ασχολούνταν με την Ιρίνα!

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες!

"Μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ"

Ο Ντάριο Κρέσιτς μίλησε για όλα, τον ΠΑΟΚ, την Λοκομοτίβ, αποκαλύπτοντας ότι του λείπουν μόνο οι οπαδοί του Δικέφαλου από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
"Μόνο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ"
Δυστυχώς έφυγε από την Ελλάδα δίχως να έχει και την καλύτερη άποψη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι τόσο για την ποιότητά του - αλλωστε το επίπεδο έχει πέσει φέτος - αλλά για τις συνθήκες που γνώρισε. Του έμειναν τόσο η ζωή όσο και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όχι όμως ο τρόπος που λειτουργούν οι παράγοντες. Ο λόγος για τον Ντάριο Κρέσιτς, τον οποίο συναντήσαμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας στο... οδοιπορικό του gazzetta.gr στη Ρωσία. Μάλιστα, έφτασε αρκετά νωρίτερα από την ώρα που είχαμε συνεννοηθεί, όμως δεν γκρίνιαξε και απλά περίμενε στην είσοδο μέχρι να φτάσουμε. Μετά τις συστάσεις ανεβήκαμε στην καφετέρια και η πρώτη του ερώτηση πριν μπούμε στο ασανσέρ ήταν για τις εξελίξεις στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Χαλαρός, άνετος, έμοιαζε... ανανεωμένος.

Μας... υπέμεινε για λίγο περισσότερη από μία ώρα και απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις, ενώ μας ρωτούσε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ζητούσε να του δώσουμε μία εικόνα από το τι έχει γίνει μέχρι τώρα στη Σούπερ Λιγκ. Του είπαμε για τη νέα εποχή Σαββίδη, για τις περιπέτειες με Ζαγοράκη και την πορεία του Δικέφαλου και του Πανιωνίου, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα. Μας αποκάλυψε ότι του λείπει το φαγητό και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έσταξε... μέλι για Κλάους, Βιεϊρίνια και Εντόι και αναφέρθηκε στους δικούς του στόχους και στης Λοκομοτίβ. Τέλος, εξέφρασε - και φυσιολογικά - την απορία του για την αύξηση των ομάδων από την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ.
«Να βοηθήσω και να βοηθηθώ»
Δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όμως χάρισε τα οφειλόμενα και αναζήτησε αλλού ομάδα. Ο Κρέσιτς νιώθει περηφάνια που έπαιξε στον Δικέφαλο, όμως όπως μας είπε δεν άντεχε άλλο την κατάσταση. «Η αλήθεια είναι ότι δεν άντεχα άλλο την κατάσταση, σε σημείο που αποφάσισα να χαρίσω όλα τα οφειλόμενα, προκειμένου να μείνω ελεύθερος. Ήταν τιμή μου που έπαιξα στον ΠΑΟΚ, όμως απλά είχα φτάσει στα όρια μου. Μίλησα με τη διοίκηση και υπέγραψα συμφωνητικό με το οποίο άφησα 250.000 ευρώ σε μισθούς και περίπου 50.000 ευρώ σε πριμ. Η ομάδα αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και ήθελα με τον τρόπο μου να την βοηθήσω, καθώς δεν ερχόταν με τίποτα πρόταση. Έστω και αυτά τα χρήματα ήταν σίγουρο ότι θα βοηθούσαν και εμένα και την ομάδα», μας είπε.

Το πρόβλημα οι παράγοντες
Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές ομάδες δεν βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για αγορές. Το ταλέντο φυσικά και δεν λείπει, όμως είτε δεν αξιοποιείται σωστά είτε πωλείται σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική του αξία (μεγαλύτερο παράδειγμα ο Γιάγια Τουρέ). Τι φταίει; Σύμφωνα με τον Κρέσιτς οι παράγοντες.«Στην Ελλάδα, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, οι παράγοντες δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν ξέρουν να πουλάνε, ενώ με αυτούς έχεις πάντα τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν γίνεται να πουλάς τον Βιεϊρίνια μόλις για 4,5 εκατ. ευρώ. Η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη, έστω και αν του έδωσα τη συμβουλή να μην μπλέξει με τον Μάγκατ. Ξέρω ότι είχε πρόταση από την Ζενίτ, που θα ήταν σίγουρα ανώτερη οικονομικά από εκείνη της Βόλφσμπουργκ, όμως τελικά εκείνος επέλεξε την Μπουντεσλίγκα. Ακόμη και στη δική μου περίπτωση έκαναν πολλά λάθη. Όταν έφτασε πρόταση της Βέρντερ ύψους 1,3 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε 1,7 και η μεταγραφή δεν προχώρησε. Λίγο μετά έφτασε πρόταση 1 εκατ. ευρώ για μένα και ο ΠΑΟΚ ζήτησε 1,3! Ποτέ δεν το κατάλαβα και τελικά έμεινα».

Στο σωστό δρόμο
Για τη νέα εποχή στον ΠΑΟΚ ο Κροάτης γκολκίπερ δε θα μπορούσε παρά να εκφράσει την ελπίδα του ότι ο Δικέφαλος θα βρει τον δρόμο. Του είπαμε για τον Ιβάν Σαββίδη, για τα χρήματα που έβαλε, για τις αλλαγές που κάνει στις δομές του συλλόγου και για τη νέα φιλοσοφία της διοίκησης. «Τα χρήματα που μου λέτε ότι μπήκαν στα ταμεία είναι πολλά και ελπίζω να μη χάσει κανένας τα λεφτά του, γιατί αυτό που γινόταν δεν ήταν αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΟΚ, που πρέπει να είναι πάντα πρωταγωνιστής. Το ξεκίνημα είναι πολύ καλό και ελπίζω η ομάδα να βρει το δρόμο της αγωνιστικά και επιτέλους διοικητικά», τόνισε, ενώ μας ρώτησε πως έγινε και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ραπίντ. Απλά, δεν μπορέσαμε να του εξηγήσουμε γιατί και πως...

Αλλού το μυαλό στην Ελλάδα και... μέλι για Εντόι
Ο Ντάμε Εντόι είναι ένα από τα παραδείγματα παικτών που δεν έπιασαν στη χώρα μας και πλέον κάνουν διεθνή καριέρα. Σίγουρα, οι λόγοι που αυτό συμβαίνει αρκετά (πχ Κυριάκος Παπαδόπουλος) είναι πολύπλοκοι και πολλές φορές ανεξήγητοι, όμως ο Κρέσιτς δίνει τη δική του ερμηνεία, στάζοντας... μέλι για τον Σενεγαλέζο. «Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί, αλλά στην Ελλάδα κανένας δεν μπορεί να έχει το μυαλό του μόνο στο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα δείτε τον Εντόι. Δεν γνωρίζω αν έφταιξε το γεγονός ότι ήταν νέος και ακόμα ανώριμος ότι ήταν στην Ελλάδα, όμως πλέον είναι εκπληκτικός παίκτης.

Είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχω συνεργαστεί και μπορεί να πάει μόνο μπροστά. Τα προβλήματα είναι πάντα πολλά και όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης. Όταν είσαι παίκτης, πρέπει να είσαι μόνο προσηλωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι που στην Ελλάδα δε συμβαίνει. Όταν πήρα το ΟΚ να φύγω από τον ΠΑΟΚ είχα μπουχτίσει τόσο πολύ από τα προβλήματα, που άφησα όλα τα πράγματά μου στη Θεσσαλονίκη! Την επόμενη έφυγα για την Κροατία, για το σπίτι μου, προκειμένου να ηρεμήσω και να αδειάσω το μυαλό μου... Δεν γίνεται να είσαι αφοσιωμένος στη δουλειά σου με τίποτα», σχολίασε.

Χωρίς Λίνεν η καταστροφή
Τον ρωτήσαμε για τις καλύτερες ημέρες του στην Ελλάδα και ο 28χρονος γκολκίπερ θυμήθηκε τον Πανιώνιο και τον Λίνεν. «Ο Λίνεν ήταν εκείνος που με έφερε στην Ελλάδα. Με έπαιρνε τηλέφωνο σχεδόν κάθε μέρα, προκειμένου να με πείσει να ταξιδέψω στην Αθήνα και να δω πως είναι τα πράγματα. Τελικά, μετά από αρκετές ημέρες και αφού μου έβγαλαν τα εισιτήρια αποφάσισα να κάνω το ταξίδι. Αυτά που είδα με ικανοποίησαν και υπέγραψα. Όσο ήταν ο Λίνεν στην ομάδα τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και βγήκαμε στην Ευρώπη. Μόλις έφυγε, όλα ήταν υπό διάλυση. Αυτό είναι το κακό στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σωστή οργάνωση».

Λεβερκούζεν δύο βδομάδες... νωρίτερα
Το περασμένο καλοκαίρι αποκαλύφθηκε ότι ο Κρέσιτς είχε πρόταση από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, όμως την απέρριψε. Όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, αυτό είχε συμβεί δύο εβδομάδες πριν την αναφορά στον τύπο, όπου μάλιστα είχε γραφτεί ότι το είχε ανακοινώσει στην προπόνηση. Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση; Δεν ήταν το οικονομικό, όπως και πάλι είχε αναφερθεί, αλλά το γεγονός ότι θα ήταν στη σκιά του Μπερντ Λένο. «Ο Τιλ, προπονητής τερματοφυλάκων της Λεβερκούζεν, με είχε παρακολουθήσει από κοντά και ήταν εκείνος που με προσέγγισε. Μου είπε, όμως, ότι θα είμαι το Νο 2 πίσω από τον Λένο. "Ποιοτικά για μένα δεν είσαι Νο 2" μου είπε, όμως ήθελα να πάω κάπου που θα είμαι βασικός. Ο Λένο είναι νεαρός, έκαναν μεγάλη επένδυση πάνω του και έπρεπε να παίζει. Επομένως, απέρριψα την πρόταση. Όταν έκανα γνωστή την πρόθεσή μου να φύγω και είχα την συγκατάθεση του ΠΑΟΚ, δέχθηκα περισσότερα από 30 τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους», αποκάλυψε ο Κροάτης.

Όσο για τους λόγους που επέλεξε την Λοκομοτίβ; «Ήθελα να έχω το μυαλό μου μόνο στο ποδόσφαιρο, ενώ και η παρουσία του Μπίλιτς στον πάγκο ήταν μεγάλο συν. Η πρόταση ήταν εξαιρετική από οικονομικής πλευράς και δεν το πολυσκέφτηκα».

Σαν... Μπαρτσελόνα
Το ρωσικό πρωτάθλημα ανεβαίνει συνεχώς... επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Τόσο από πλευράς ανταγωνιστικότητας όσο και από πλευράς εγκαταστάσεων και οργάνωσης ξεφεύγει από τα μικρομεσαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. «Όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις νόμιζα ότι ήμουν στην Μπαρτσελόνα. Έχουμε τα πάντα, από πισίνες, αίθουσες για μασάζ, γήπεδα, ενώ και σε θέματα αποθεραπείας είναι πολύ μπροστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προπονητές είναι σχεδόν όσοι και οι παίκτες! Είναι σαν να έχει ο καθένας τον προσωπικό του προπονητή. Επίσης, το γήπεδο είναι από τα καλύτερα στη Ρωσία αυτή τη στιγμή, ενώ και το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Τουλάχιστον 6 ομάδες διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τον τίτλο, ενώ και η παρουσία ξένων κορυφαίων προπονητών είναι από τους λόγους αυτής της ανόδου. Εμείς έχουμε τον Μπίλιτς, η Ζενίτ τον Σπαλέτι, η Σπαρτάκ τον Έμερι, η Ντιναμό τον Πετρέσκου, η Ανζί τον Χίντινκ... Τα χρήματα είναι πάρα πολλά».

Η... ελευθερία του Μπίλιτς και η συμβουλή του Κρέσιτς
Όταν είσαι επαγγελματίας ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όμως ο Κρέσιτς πιστεύει ότι η ελευθερία είναι το παν για να χτίσει καλό κλίμα στην ομάδα, κάτι που κάνει και ο Σλάβεν Μπίλιτς. «Ο Μπίλιτς είναι εκπληκτικός τύπος. Είναι χαλαρός και η συμπεριφορά του προς εμάς εξαιρετική. Η λογική του είναι να σε αφήνει ελεύθερο εκτός γηπέδων, ενώ είναι ανοιχτός και σε συζητήσεις περί αγωνιστικών θεμάτων. Όλοι είμαστε επαγγελματίες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δε χρειάζεται να έχουμε συνεχώς κάποιον πάνω από το κεφάλι μας. Στα αγωνιστικά μετά την ήττα εντός έδρας 3-2 από την Ντιναμό, που κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, του είπα ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική. "Κόουτς πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε με αντεπιθέσεις και τότε θα πάμε πολύ καλύτερα". "Αυτό σκέφτομαι και εγώ μου απάντησε", το έκανε και από τότε έχουμε τρεις σερί νίκες και είμαστε στη 3η θέση».

Η Λοκομοτίβ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και την ΤΣΣΚΑ. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε να δέσει η ομάδα τόσο νωρίς μετά την περσινή κακή σεζόν και την αλλαγή προπονητή, όμως οι Μοσχοβίτες εντυπωσιάζουν. Ποιοι είναι οι στόχοι και μέχρι που μπορούν να φτάσουν; «Είμαστε νέα ομάδα, όμως μέχρι τώρα τα πάμε εξαιρετικά. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας έχει βοηθήσει πολύ και αυτός είναι ο πρώτος στόχος, να βρισκόμαστε του χρόνου στην Ευρώπη (3 πρωτάθλημα+Κυπελλούχος). Ο μεγάλος στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και αν μπορέσουμε μέχρι το τέλος να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή, δεν πρόκειται να... κρυφτούμε και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Το σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός θα δένουμε ακόμη καλύτερα», μας είπε, δείχνοντας πίστη στις δυνατότητες της «ατμομηχανής».

Λεφτά με το... τσουβάλι
Όταν η συζήτηση έφτασε στα χρήματα που ξοδεύονται στο ρωσικό ποδόσφαιρο, στις εντυπωσιακές τελευταίες μεταγραφές της Ζενίτ, στον Ετό και στο γεγονός ότι η Λοκομοτίβ δεν έχει τέτοιους σταρ, ο Κρέσιτς απάντησε ότι αυτό ίσως να είναι και καλύτερο. «Η ομάδα μας είναι εξαιρετική και το γεγονός ότι δεν έχει τον μεγάλο σταρ ίσως της κάνει καλό. Ήδη στη Ζενίτ έχουν εσωτερικά προβλήματα με τον μισθό του Χουλκ, ο οποίος θα παίρνει από όσο γνωρίζω 6,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Στη Λοκομοτίβ έχουμε εξαιρετική ισορροπία και θα ήταν καλό να την κρατήσουμε».

Στα των πριμ και μισθών: «τα χρήματα στη Ρωσία είναι... υπερβολικά πολλά. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις πληρωμές, όλα γίνονται στην ώρα τους, ενώ και τα πριμ είναι πολύ μεγάλα και τα παίρνεις το πολύ μία εβδομάδα μετά το παιχνίδι, ενώ στην Ελλάδα τα παίρναμε μετά από 1,5 μήνα και αν... Το πριμ νίκης είναι 10.000 ευρώ, για 2η σερί νίκη παίρνουμε 30.000 ευρώ, ενώ στην 3η σερί 50.000. Σε ντέρμπι όπως αυτό με τη Ζενίτ που έρχεται το πριν είναι υψηλό από μόνο του και μπορεί να φτάσει ακόμη και στις 40.000».

Κυριάκος και Κλάους
Η συζήτηση έφτασε και στους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Κλάους Αθανασιάδη, που είχαν προτάσεις από ρωσικές ομάδες. Για τον πρώτο ήξερε την πρόταση της Ζενίτ, ενώ για τον δεύτερο δεν είχε διαβάσει για την πρόταση της Τέρεκ. «Εντάξει, στο Γκρόζνι έχουνε πόλεμο. Το τελευταίο μας παιχνίδι ήταν εκεί. Όλα ήταν σχεδόν κατεστραμμένα, καμία σχέση με τη Μόσχα, όμως το γήπεδο ήταν εκπληκτικό (εγκαινιάστηκε πριν από 1,5 περίπου χρόνο). Το θέμα είναι ότι αν ερχόταν και είμαι σίγουρος ότι θα ξεχώριζε, γιατί είναι εκπληκτικός παίκτης, οι μεγάλες ομάδες δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν όχι 5 και 6 αλλά περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Για τον Παπαδόπουλο έχω να πω ότι ίσως η Ρωσία και η Ζενίτ του έκανε καλό με τον Σπαλέτι στον πάγκο. Η Μπουντεσλίγκα για τους αμυντικούς είναι πολύ δυναμική. Δεν στέκονται στην τακτική, αλλά στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση και νομίζω ότι εδώ θα βελτιωνόταν ακόμα περισσότερο», μας είπε ο Κρέσιτς, που έχει εικόνες από την Σούπερ Λιγκ και την Μπουντεσλίγκα και πλέον την Ρωσική Πρέμιερ Λιγκ.

Νο1 στη Βραζιλία
Αφού τελειώσαμε τις συζητήσεις για ΠΑΟΚ, Σούπερ Λιγκ και Ρωσία, έφτασε η ώρα να τον ρωτήσουμε και για την Κροατία, καθώς παρότι παίζει στη Λοκομοτίβ δεν έλαβε κλήση από τον Στίματς πριν από λίγες εβδομάδες. «Αυτή τη στιγμή στην Εθνική παίζουν ο Πλετίκοσα της Ροστόβ, ο Σούμπασιτς της Μονακό και ο Κέλαβα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν αμφισβητώ ότι όλοι τους είναι καλοί τερματοφύλακες, αλλά αυτή τη στιγμή παίζω στην καλύτερη ομάδα και η κλήση θα έρθει από τον Στίματς. Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι θα είμαι το Νο 1 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σε περίπτωση που προκριθούμε», ήταν τα λόγια του Κρέσιτς, που έδειξε την πίστη στις δυνατότητές του.

Κρέσιτς ο... κοπανατζής!
Όταν πήγαμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό τον ακούσαμε να μιλάει κροατικά και από τις 10 λέξεις που είπε, οι μισές ήταν ίδιες στα ρωσικά. Έτσι, τον ρωτήσαμε γιατί δε μιλάει ρωσικά, καθώς όλες οι συζητήσεις με το προσωπικό έγιναν στα αγγλικά, τα οποία παρεμπιπτόντως δε μιλούσε κανένας σε ένα από τα πολυτελέστερα κεντρικά ξενοδοχεία της Μόσχας... «Ναι, μοιάζουν πάρα πολύ, όμως όταν μου μιλάνε γρήγορα δεν καταλαβαίνω τίποτα... Έτσι, προτιμάω να μιλάω αγγλικά ή γερμανικά. Από την ομάδα, μας έχουν κανονίσει μαθήματα, καθώς είμαστε αρκετοί Κροάτες - ο Μπίλιτς έχει φέρει όλο το επιτελείο από την Κροατία - όμως δεν έχω πατήσει ακόμα (γέλια)! Όταν με ρώτησαν γιατί δεν πηγαίνω, τους είπα δεν μπορώ». Από την έκφραση του προσώπου του ήταν σαν να λέει «βαριέμαι»... Ο πρώτος κοπανατζής της Λοκομοτίβ βρέθηκε, λοιπόν!

Πρώτη επιλογή η Αθήνα
Έχοντας εντυπωσιαστεί από τη Μόσχα (χωρίς φυσικά να πέσουμε σε θερμοκρασίας... Σιβηρίας), έχοντας ζήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δε θα μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε για το σε ποια πόλη θα προτιμούσε να μείνει. Ο Κροάτης είναι... κάθετος και ψηφίζει δαγκωτό Αθήνα! «Μπορεί να είμαι μόλις δύο μήνες στη Μόσχα, όμως η ζωή στην Ελλάδα δε συγκρίνεται με καμία χώρα! Αν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα προτιμούσα την πρώτη. Όχι γιατί είναι πιο όμορφη, αλλά παίζοντας στον ΠΑΟΚ δεν μπορούσα να κάνω όλα όσα θα ήθελα στη Θεσσαλονίκη. Η πίεση είναι μεγάλη και μετά από άσχημα αποτελέσματα δεν μπορούσα να κάνω ούτε βόλτα... Εδώ είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Για να σου δώσω να καταλάβεις μετά την ήττα 3-2 εντός έδρας από την Ντιναμό, βγήκαμε κανονικά να κάνουμε μία βόλτα το βράδυ χωρίς προβλήματα. Η νοοτροπία εδώ είναι τελείως διαφορετική».

«Χωρίς λογική»
Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, καθώς τον ενημερώσαμε για τις αποφάσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή και το γεγονός ότι από την επόμενη σεζόν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα είναι 18... «Ποια είναι η λογική σε αυτή την απόφαση;» απόρησε. «Δεν υπάρχει», του απαντήσαμε, για να ολοκληρώσει: «κανονικά, για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος θα έπρεπε να μειώσουν τις ομάδες και όχι να τις αυξήσουν. Εδώ, σε μία αχανή πραγματικά χώρα και με άκρως ανταγωνιστικό πλέον πρωτάθλημα, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας είναι 16...».
*Σήμερα (27/09) ο Ντάριο Κρέσιτς δέχθηκε και την κλήση από τον Στίματς για την Κροατία!


πηγή: gazzetta.gr

Ιδού, οι νέες εμφανίσεις της ΑΕΚ!! (ΦΩΤΟ)

Με τις νέες επίσημες εμφανίσεις που δημιούργησε η PUMA για την ΑΕΚ για την φετινή σεζόν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη φωτογράφηση της ομάδας στις 20 Σεπτεμβρίου. Οι φανέλες της Ένωσης είναι τρεις σε κίτρινα, μαύρα και άσπρα χρώματα.
Η εντός έδρας εμφάνιση είναι αυτή που έχουμε δει στα παιχνίδι με Αστέρα Τρίπολης και Άρη αντίστοιχα. Είναι κίτρινες και έχει στο στήθος μια οριζόντια μεγάλη μαύρη ρίγα, στην μέση της οποία βρίσκεται και το έμβλημα της Ένωσης, με την ελληνική σημαία στο μέρος της καρδιάς και μαύρο στα τελειώματα των μανικιών και του λαιμού. Η δημιουργία της συγκεκριμένης εμφάνισης είναι εμπνευσμένη από την ΑΕΚ των αρχών της δεκαετίας 70’ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με παίκτες σύμβολα όπως οι Παπαιωάννου, Σκευοφύλακας.
Η δεύτερη φανέλα της ΑΕΚ είναι χρώματος μαύρο, με τις κίτρινες λεπτομέρειες στον δεξί ώμο, στα τελειώματα στο μανίκι και γύρω από τον λαιμό, να συνθέτουν κάτι το ξεχωριστό. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι ο ανάγλυφος αετός που υπάρχει στο μανίκι.
Όσον αφορά την τρίτη φανέλα, όπως και πέρυσι είναι λευκή, αλλά με νέο σχέδιο. Έχει γιακά, ενώ οι δύο πρώτες έχουν λαιμόκοψη. H συγκεκριμένη φανέλα έχει το design και τα ίδια υψηλά ποιοτικά standards που χρησιμοποιήθηκαν από την PUMA για να δημιουργήσει την νέα φανέλα της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Μπορούσια Ντόρτμουντ, που αποτελεί την πιο πρόσφατη νέα συνεργασία της εταιρίας.
Και οι τρεις έχουν κοινό την τεχνολογία Dry Cell παρά τις όποιες διαφορές τους. Πρόκειται για τεχνολογία που απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα τη στιγμή που αναπτύσσεται προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη άνεση στον ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η 3η φανέλα διαθέτει ειδικό πλέγμα ινών που επιτρέπει τον φρέσκο αέρα να ανακυκλώνεται και να κυκλοφορεί στο σώμα του ποδοσφαιριστή κρατώντας τον στεγνό και δίνοντάς του μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον, το ειδικά σχεδιασμένο σημείο της φανέλας κάτω από τη μασχάλη επιτρέπει μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων χωρίς περιορισμούς.
Αναφορικά με τις νέες εμφανίσεις του Δικεφάλου, ο Ερρίκος Ασλάνης, Sports Marketing Supervisor της PUMA Hellas δήλωσε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που και φέτος συνεργαζόμαστε με μία τόσο ιστορική ομάδα όπως η AEK. Οι νέες επίσημες εμφανίσεις του συλλόγου συνδυάζουν τα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας με μια μοντέρνα και δημιουργική έκφραση πάντα ενσωματώνοντας τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες. Εκ μέρους της PUMA Hellas, θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ΑΕΚ για την καινούργια σεζόν".

Τρέλανέ μας! Απάντηση Κούγια σε σάιτ της Βενεζουέλας!!

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναχαϊκή απαντάει σε ιστοσελίδα της Βενεζουέλας, η οποία δημοσιεύει δηλώσεις του Πολ Ουρτάδο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Μάλιστα, διευκρινίζεται πως «επί ιδιοκτησίας Κούγια, δεν πείνασε κανείς»!
Τρέλανέ μας! Απάντηση Κούγια σε σάιτ της Βενεζουέλας!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ SITE el-nacional
«Στο site σας δημοσιεύεται ψευδή και συκοφαντική είδηση που θίγει την τιμή και την υπόληψη του κ. Αλεξίου Κούγια, πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή και προσβάλει και το νομικό πρόσωπο της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο ποδοσφαιριστής Ουρτάδο ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του έτους 2010 παντελώς άγνωστος κατόπιν προτάσεως του manager Σάκη Καρνακίδη. Τότε η ΠΑΕ Παναχαϊκή αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και, ενώ αγωνιζόταν σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για έναν μόνο χρόνο σε ομάδα Β’ Εθνικής Κατηγορίας έχει εισπράξει μέχρι τώρα το πρωτοφανές για αυτές τις κατηγορίες ποσό των 83.000 ευρώ.

Αναδημοσιεύσατε μια ψευδή και συκοφαντική είδηση από ένα αγνώστου ποιότητας site της Βενεζουέλας χωρίς να έχετε προηγουμένως κάνει καμία διασταύρωση όπως επιβάλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και όπως επιβάλλει και ο νόμος.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή τα τελευταία 19.000 ευρώ τα έχει καταβάλει για τον ποδοσφαιριστή Ουρτάδο από 30-06-2012 μέχρι και τώρα και υπάρχουν και οι σχετικές αποδείξεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα η ΠΑΕ Παναχαϊκή για να είναι ψυχολογικά εντάξει έφερε στην Ελλάδα την αρραβωνιαστικιά του από την Βενεζουέλα χωρίς να έχει καμία υποχρέωση και δαπάνησε για το εισιτήριο της 3.000 ευρώ.

Αυτό το ζήτησε ο ίδιος ο Ουρτάδο για να είναι ψυχολογικά εντάξει όπως έλεγε τότε.

Είναι ψευδές το δημοσίευμα που αναδημοσιεύετε ότι δήθεν διάφορες ομάδες ζήτησαν τον Ουρτάδο και ότι δήθεν ο τότε πρόεδρος κ. Αλέξης Κούγιας ζήτησε 200.000 ευρώ.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Καμία ελληνική ή ξένη ομάδα δεν ζήτησε τον Ουρτάδο και αυτό το οποίο έγινε ήταν ο Ουρτάδο να απέχει από τις προπονήσεις και να ζητάει να λύσει το συμβόλαιο του χωρίς η ΠΑΕ Παναχαϊκή να πάρει κανένα αντάλλαγμα ενώ είναι υποχρεωμένος να παίξει για αυτήν για άλλα 2 χρόνια .

Κανένα επεισόδιο δεν έγινε στην Καλαμάτα και το μόνο που έγινε ενώπιον των προπονητών και των ποδοσφαιριστών της ομάδας ήταν να γίνουν εύλογες παρατηρήσεις στον Ουρτάδο γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί προφασιζόμενος ανύπαρκτη δικαιολογία τραυματισμού.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή περηφανεύεται ότι από την ημέρα που ο κ. Κούγιας αγόρασε της μετοχές της δεν έχει ούτε μια προσφυγή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ακόμα και ποδοσφαιριστές που φεύγουν από αυτήν ευχαριστούν τους πάντες και για την συμπεριφορά τους και για την οικονομική τους συνέπεια.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει ότι εφόσον ο Ουρτάδο επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του με εύλογο και λογικό τίμημα όπως συνέβη και με τον ποδοσφαιριστή μας Φουρτάδο, ο οποίος ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος και ανώτερος του Ουρτάδο αφού είχε και προηγούμενη διεθνή καριέρα επωλήθη στην ΠΑΕ ΑΕΚ αντί του λογικού ποσού των 100.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο κ. Αλέξιος Κούγιας δηλώνουν ότι θα καταθέσουν εναντίων όλων των site που δημοσίευαν το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα αλλά και εναντίων του Ουρτάδο εφόσον αποδειχτεί η εμπλοκή του αγωγές για αποζημίωση και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Κανείς ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν πείνασε επί ιδιοκτησίας Αλέξιου Κούγια και η αντίδραση μας εναντίων όλων θα είναι πολύ σκληρή.

Την Δευτέρα το πρωί η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα δώσει στην δημοσιότητα τα χρήματα που έχουν εισπράξει όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στο δυναμικό της από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας μέχρι σήμερα αλλά θα δώσει και στην δημοσιότητα τα χρήματα που συμφώνησαν να εισπράξουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έλυσαν τα συμβόλαια τους για να δεχτούν την λύση αυτή.

Η περίπτωση του Ουρτάδο είναι πρωτοφανής και είναι χαρακτηριστική περίπτωση αγνωμοσύνης και αχαριστίας τόσο προς τον κ. Κούγια όσο και στην διοίκηση, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές,

Σήμερα το πρωί ο Ουρτάδο ζήτησε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα μετά από 15 περίπου ημέρες και αυτό είναι ένα καλό βήμα γιατί η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής λόγω του νεαρού της ηλικία του παρασύρθηκε.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή θέλει να κρατήσει τον Ουρτάδο και θα τηρήσει απόλυτα τις συμβατικές υποχρεώσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Τον Ουρτάδο, ο Κούγιας τον έχει σαν παιδί του αλλά και η συμπεριφορά του Ουρτάδο πριν από λίγο καιρό ήταν υποδειγματική με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο εκ λάθους ο κ. Κούγια του κατέβαλε αντί για 5.000 ευρώ, 10.000 ευρώ και ο Ουρτάδο τα επέστρεψε αλλά ο κ. Κούγιας του είπε να τα κρατήσει και αυτό έγινε παρουσία του κ. Παπακώστα, του κ. Μίχου, του κ. Λούβαρη και της Κα Οικονομοπούλου».

Στις 48 οι δόσεις της ΑΕΚ!!

Η στιγμή να μάθει η ΑΕΚ την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αίτημά της (αλλά κι άλλων ανωνύμων εταιρειών) για επιμήκυνση των δόσεων από τις οφειλές που έχει προς το Δημόσιο, έφτασε.
Στις 48 οι δόσεις της ΑΕΚ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει ο νόμος από τη Βουλή, που θα θέλει (και) την ΑΕΚ να εξοφλεί το χρέος της σε 48 δόσεις. Σύμφωνα, δηλαδή, με τους υπολογισμούς του Ανδρέα Δημητρέλου, κι όταν πιστοποιηθεί η απόφαση, η ΑΕΚ θα πληρώνει ένα ποσό κοντά στις 390.000 ευρώ το μήνα. Γεγονός που αν αλλάξει ιδιοκτησία η ΠΑΕ, είναι χρήματα που αν μη τι άλλο η ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίξει, προκειμένου να μπει η εταιρεία σε μία εποχή βιωσιμότητας. Θυμίζουμε ότι ως τώρα η ΑΕΚ έπρεπε να πληρώνει κάθε μήνα 700 με 800.000 ευρώ. Ποσό δυσβάστακτο. Όχι βέβαια πως οι 390.000 ευρώ το μήνα είναι λίγα, όμως με την είσοδο νέων επενδυτών και σωστή διαχείριση των οικονομικών, μπορεί να καλύπτεται.
Στην ΠΑΕ φυσικά θα ήθελαν οι δόσεις να φτάσουν τις 60, ώστε να πληρώνουν κάτω από 350.000 ευρώ το μήνα. Γνώριζαν όμως ότι εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί στην Κυβέρνηση η Τρόικα, αυτή η επιθυμία ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Και οι 48 δόσεις όμως ακούγεται ένα καλό νούμερο, αφού υπήρχαν και τα χειρότερα, μιας και το Υπουργείο θα μπορούσε να πάρει απόφαση και οι δόσεις να είναι από 10 έως κάτω από 48. Άρα και το ποσό κάθε μήνα αρκετά μεγαλύτερο. Τελικά φαίνεται να περνά ο νόμος που θα θέλει την ΑΕΚ να πληρώνει το χρέος της προς την Εφορία (κοντά στα 19 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις) μέσα σε 48 μήνες.
Από τη Δευτέρα στη διοίκηση περιμένουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να τον μελετήσουν λεπτομερώς τη διατύπωσή του και έπειτα να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το πως θα το αντιμετωπίσουν.
πηγή: aek365.com

Γόγολος: «Η ομάδα που θα μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θα πάρει και το παιχνίδι»

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν του Ολυμπιακού Βόλου, Σπύρος Γόγολος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, την καινούρια προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός Βόλος και για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.


Για την καινούρια προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου:

«Ήταν ψυχοφθόρο για εμάς, όπως ξέρετε τελευταίες μέρες πάρθηκε η απόφαση να συμμετέχει ο Ολυμπιακός Βόλος στην Β? κατηγορία. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα έχει γίνει καλός προγραμματισμός , υπάρχει δίψα και όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως την προσπάθεια της ομάδας. Όλοι μας περιμένουμε την πρώτη αγωνιστική η οποία είναι την Κυριακή με την καβάλα».

Για το πρωτάθλημα:

«Αν θα κοιτάξετε τις ομάδες που συμμετέχουν φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ όλα δείχνουν ότι θα γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι ομάδες δεν έχουν τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ να μην μπορούν να κάνουν μεταγραφές και πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων αιτών στη Φούτμπολ Λιγκ».

Για τον στόχο της ομάδας:

«Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει έχει δυναμική, πολύ κόσμο στο πλευρό του, διοικητική σταθερότητα και νομίζω υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει αυτό. Δεν πρέπει όμως να μηνούμε μόνο στα λόγια έχουμε 40 αγωνίστηκες μπροστά μας , το υλικό είναι καλό όπως και το προπονητικό τιμ και θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να το κερδίζουμε».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης:

«Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης πάντα στρέφει τα βλέμματα πάνω του και όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη, είναι τοπικό ντέρμπι και ξέρουμε πως όποια ομάδα κερδίσει το ντέρμπι αυτό η ψυχολογική τόνωση θα είναι πολύ μεγάλη για τη συνέχεια. Από τη πλευρά μου εγώ εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε φίλαθλο πνεύμα και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Ξέρω ότι ο Άρης αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, βρίσκετε σε μια περίοδο εξυγίανσης θα έλεγα και το έχει καταλάβει αυτό ο κόσμος και έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή. Θέλω να πιστεύω ότι ο Άρης θα παρουσιαστεί δυνατός σε αυτό το παιχνίδι, όλα αυτά τα παιδιά θα πρέπει να έχουν έξτρα κίνητρο γιατί ένα θετικό αποτέλεσμα στη Τούμπα θα είναι μια μεγάλη ψυχολογική ένεση για αυτούς και νομίζω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για το προβάδισμα του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης τη φετινή χρονιά , έχει μια δεμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διοικητική σταθερότητα, έχει καλό τεχνικό τιμ και οπωσδήποτε θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον Άρη. Ένα ντέρμπι όμως είναι πάντα ντέρμπι υπάρχει μεγάλη πίεση και άγχος για τις δύο ομάδες, ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για την ομάδα του Άρη αλλά θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν κάτι θετικό».

Για τα στοιχεία που παίζουν το καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια:

«Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος και τη θέληση που δείχνει η κάθε ομάδα για να πάρει αυτή τη νίκη, είναι παιχνίδια που υπάρχει ένταση, υπάρχει πάθος και νομίζω ότι αυτά θα κυριαρχήσουν και τη Κυριακή στην Τούμπα, η ομάδα που θα μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο θα πάρει και το παιχνίδι.

Για την ψυχολογία που δίνει η νίκη για τη συνέχεια:

«Δεν έρχεται και το τέλος του κόσμου με μία ήττα σε ένα ντέρμπι απλά είναι μια ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Άρης εφόσον καταφέρει να πάρει αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα για τη συνέχεια, την έχει περισσότερο ανάγκη αυτή τη νίκη πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουν τη νίκη».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ότι και οι δύο ομάδες έχουν έλληνες προπονητές:

«Ο Έλληνας προπονητή ξέρει τη σημαίνει ένα ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ παρά ένας ξένος, ξέρουν τη θα επικρατήσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ξέρουν την ψυχολογία των παικτών και νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει Έλληνας προπονητής σε τέτοια παιχνίδια».





πηγή: metrosport.gr
 

Το Σάββατο με Κηφισιά!!

To Σάββατο (29/09) στις 5 το απόγευμα ο Άρης αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κηφισιά για την β' φάση του Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα της Β? Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας είναι:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Κατσιμήδιο 17.00 ΑΟ Αίολος Τρ.-ΚΑΟ Δράμας

Ν.Κηφισιάς 17.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΑΣ Άρης

Γ? Φάση – Προημιτελικοί

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

Καβάλας 17.00 ΕΚ Καβάλας-ΑΓΟ Ρεθύμνου



πηγή: metrosport.gr
 

Μπαρκαουάν: «Θα είναι εύκολο ματς για τον ΠΑΟΚ»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Κοσμίν Μπαρκαουάν , φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής, του νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και τις ομάδες που θα πρέπει να στηριχτούν στις ακαδημίες τους.


Αρχικά αναφέρθηκε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης:

«Είναι ένα ντέρμπι όπως πάντα, εγώ θέλω να δω δύο ομάδες που να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο γιατί τελευταία δεν το βλέπουμε αυτό. Με την κρίση έπεσε το ποδόσφαιρο πολύ, δεν είναι όπως τα ντέρμπι πριν 5-6 χρόνια που είχανε καλές ομάδες και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει καλύτερη ομάδα από τον Άρη και δεν θα είναι ντέρμπι. Ο Άρης πέρασε πολλά και η γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει εύκολο έργο».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Σαν προπονητής είναι εύκολο να προπονείς παίκτες όπως Βιεϊρίνια, Γκαρσία και Κοντρέρας αλλά είναι δύσκολο να προπονείς νεαρούς ποδοσφαιριστές που θέλουν στήριξη. Θέλει υπομονή και ο λαός του ΠΑΟΚ δεν την έχει».

Για τον Δώνη:

«Εγώ δεν τον είχα, αλλά όπου πήγε άφησε καλή δουλειά. Εγώ από όσα βλέπω και ακούω πιστεύω ότι είναι πολύ καλός για τον ΠΑΟΚ».

Για τις ομάδες που στηρίζονται στις ακαδημίες:

«Κάθε ομάδα το λογικό που έπρεπε να κάνει ήταν να στηριχτεί στις ακαδημίες της γιατί είναι δύσκολο πλέον να αγοράζεις καλούς παίκτες. Πρέπει να εμπιστευτούμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τις ακαδημίες με σωστή δουλειά και να δίνουμε χρόνο συμμετοχής στους έλληνες ποδοσφαιριστές».

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ:

«Εγώ πιστεύω ότι θέλει λογικές κινήσεις, δεν πρέπει να ρίξουνε τα λεφτά έξω. Εγώ θέλω να δω ομάδες που θα καταφέρουν να παίξουν στην Ευρώπη».

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ:

«Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα ώστε να βγει στην Ευρώπη. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βλέπει ΟΥΕΦΑ».

Τέλος, αναφέρθηκε στο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα:

«Ο Ολυμπιακός βλέπω να παίρνει το πρωτάθλημα. Έχει καλούς παίκτες αλλά θα πρέπει να κάνει και κάτι στην Ευρώπη και όχι να παίρνει μόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο».






πηγή: metrosport.gr