Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 48 οι δόσεις της ΑΕΚ!!

Η στιγμή να μάθει η ΑΕΚ την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το αίτημά της (αλλά κι άλλων ανωνύμων εταιρειών) για επιμήκυνση των δόσεων από τις οφειλές που έχει προς το Δημόσιο, έφτασε.
Στις 48 οι δόσεις της ΑΕΚ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει ο νόμος από τη Βουλή, που θα θέλει (και) την ΑΕΚ να εξοφλεί το χρέος της σε 48 δόσεις. Σύμφωνα, δηλαδή, με τους υπολογισμούς του Ανδρέα Δημητρέλου, κι όταν πιστοποιηθεί η απόφαση, η ΑΕΚ θα πληρώνει ένα ποσό κοντά στις 390.000 ευρώ το μήνα. Γεγονός που αν αλλάξει ιδιοκτησία η ΠΑΕ, είναι χρήματα που αν μη τι άλλο η ΑΕΚ μπορεί να υποστηρίξει, προκειμένου να μπει η εταιρεία σε μία εποχή βιωσιμότητας. Θυμίζουμε ότι ως τώρα η ΑΕΚ έπρεπε να πληρώνει κάθε μήνα 700 με 800.000 ευρώ. Ποσό δυσβάστακτο. Όχι βέβαια πως οι 390.000 ευρώ το μήνα είναι λίγα, όμως με την είσοδο νέων επενδυτών και σωστή διαχείριση των οικονομικών, μπορεί να καλύπτεται.
Στην ΠΑΕ φυσικά θα ήθελαν οι δόσεις να φτάσουν τις 60, ώστε να πληρώνουν κάτω από 350.000 ευρώ το μήνα. Γνώριζαν όμως ότι εξαιτίας των πιέσεων που ασκεί στην Κυβέρνηση η Τρόικα, αυτή η επιθυμία ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Και οι 48 δόσεις όμως ακούγεται ένα καλό νούμερο, αφού υπήρχαν και τα χειρότερα, μιας και το Υπουργείο θα μπορούσε να πάρει απόφαση και οι δόσεις να είναι από 10 έως κάτω από 48. Άρα και το ποσό κάθε μήνα αρκετά μεγαλύτερο. Τελικά φαίνεται να περνά ο νόμος που θα θέλει την ΑΕΚ να πληρώνει το χρέος της προς την Εφορία (κοντά στα 19 εκατ. ευρώ με τις προσαυξήσεις) μέσα σε 48 μήνες.
Από τη Δευτέρα στη διοίκηση περιμένουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να τον μελετήσουν λεπτομερώς τη διατύπωσή του και έπειτα να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για το πως θα το αντιμετωπίσουν.
πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: