Η Λιντς Γιουνάιτεντ κατά τα φαινόμενα αλλάζει σελίδα, αφού έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα στο σύλλογο και σε επενδυτική εταιρεία από το Μπαχρέιν, που αναλαμβάνει να την οδηγήσει σε νέους ιδιοκτήτες.
Η εταιρεία με την επωνυμία Gulf Finance House ανακοίνωσε ότι υπέγραψε  τη συμφωνία για το πέρασμα της ιδιοκτησίας των «Παγωνιών» σε επενδυτές, με την ίδια να αναλαμβάνει τη μετάβαση. Λεπτομέρειες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το Σάββατο, ο νυν ιδιοκτήτης Κεν Μπέιτς είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή και στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Elland Road, τέσσερις εξ' αυτών φιλοξενήθηκαν στα επίσημα του γηπέδου του Γιορκσαϊρ.

Το πρωί της Πέμπτης, με επιστολή στο χρηματιστήριο του Μπαχρέιν, η GFH επιβεβαίωσε ότι μία από τις θυγατρικές εταιρείες της είχε αναλάβει όλες τις ενέργειες εκ μέρους των πιθανών αγοραστών, τονίζοντας ότι «υπέγραψε μια αποκλειστική συμφωνία ώστε να οδηγήσει και να κανονίσει την απόκτηση της Leeds City Holdings, της μητρικής εταιρείας της Λιντς Γιουνάιτεντ». Εκτελεστικός διευθυντής της GFH είναι ο Ντέιβιντ Χέι, οπαδός της Λιντς, ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Μπέιτς είναι επικεφαλής της Λιντς εδώ και περίπου εφτά χρόνια, οδηγώντας το σύλλογο σε αρκετές φουρτούνες και προκαλώντας την οργή των οπαδών. Οι Whites είναι αυτή τη στιγμή στη 12η θέση της Τσάμπιονσιπ.