Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το δράμα μιας χώρας που διέλυσε ο ΓΑΠ!!

Το κορυφαίο θέμα συζήτησης δεν είναι αν χθες στην Αθήνα κατέβηκαν -όπως έλεγε ημιεπίσημα η αστυνομία- και στις τρεις συγκεντρώσεις περίπου 33.000 άνθρωποι. Γράφει ο Βασιλης Βέργης.
Το δράμα μιας χώρας που διέλυσε ο ΓΑΠ
Μια ζωή η αστυνομία... χάνει στο μέτρημα γύρω στο 70%! Ή αν ο αριθμός άγγιζε τους 100.000. Αλλωστε υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που κάθε φορά θέλουν να συμμετέχουν, να ενωθούν στη φωνή απόγνωσης και διαμαρτυρίας, αλλά φοβούνται (όχι αδικαιολόγητα) να το πράξουν είτε εξαιτίας της αστυνομικής βίας είτε λόγω της παρακρατικής «κουκουλοπροβοκάτσιας».
Το μέγα θέμα ΜΝΗΜΗΣ (άρα και αξιολόγησης της ζωής μας σήμερα και αύριο) είναι ότι σε λίγες μέρες, στις 4 Οκτωβρίου, έχουμε την «επέτειο» της καταστροφής της χώρας. Στις 4 Οκτωβρίου 2009 οι Ελληνες εμπιστεύτηκαν τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου πιστεύοντας ότι η ζωή τους θα ακολουθούσε μία αξιοπρεπή διαδρομή. Δεν αναφέρομαι σε «λήσταρχους» του Δημοσίου ή σε «κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες», γιατί αυτοί θεωρούν «αξιοπρέπεια» το «πίνω στην υγεία των κορόιδων». Για τα μούτρα τους δεν χρειαζόταν καμία τρόικα, αλλά ένα κανονικό -όχι πελατειακό- κράτος.
Στις 4/10/2009 οι Ελληνες έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ 43,92%, 160 έδρες με 3.012.373 ψήφους. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ είναι ένας αποκρουστικός πολιτικός σκελετός και πρώτο κόμμα «αναδεικνύονται» οι άνεργοι που δημιούργησε ο ΓΑΠ (και οι μετέπειτα). Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι! Οι υπόλοιποι «φυτοζωούντες» Ελληνες είναι στη συντριπτική πλειονότητα διαλυμένοι συνταξιούχοι και κατακρεουργημένοι εργαζόμενοι.
Σήμερα τα γκάλοπ δίνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, κοντά στο 10%, τότε (2009) ήταν 10η με μόλις 19.636 ψήφους και ποσοστό 0,29%. Αλλη μία ιστορική... επιτυχία του «ενοικιαζόμενου καθηγητή»!
Λαός που δεν έχει μνήμη, δεν έχει τύχη. Θυμηθείτε λοιπόν τι έλεγε ο άνθρωπος που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ την Ελλάδα βάζοντάς τη στα σαγόνια του ΔΝΤ, το 2009 στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του (τότε) κυβερνώντος κόμματος.
- «Το πάθος μας δεν είναι για την εξουσία, αλλά για την Ελλάδα. Το ''πρώτα ο πολίτης'' πρέπει να γίνει καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης»
Το «πρώτα ο πολίτης» εξελίχθηκε σε «τέλος ο πολίτης»
- «Οι Ελληνες πολίτες ζήτησαν να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό θα το πετύχουμε»
Οντως το πέτυχε. Γύρισε σελίδα και έγραψε «ΤHE END».
- «Πολλά έχουμε μπροστά μας, πολλά είναι αυτά που σήμερα αποτελούν πρόκληση και πρόκριμα για το μέλλον της χώρας και την προκοπή της ελληνικής οικογένειας. Προβλήματα που ζει ο κάθε πολίτης»
«Προκοπή της ελληνικής οικογένειας» σήμερα μεταφράζεται σε συσσίτια, πείνα, φτώχεια, ανασφάλεια, διεθνή χλευασμό.
- «Η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν τα νοικοκυριά, ο μαρασμός που απειλεί τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις. Ο αγρότης με τις χαμηλές τιμές και τα υψηλά κόστη και, βέβαια, η προοπτική του. Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η αδιαφάνεια, το αναπτυξιακό αδιέξοδο της χώρας, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η έλλειψη αξιοκρατίας και κανόνων, η λεηλάτηση του δημόσιου πλούτου, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, η χαμηλή εμπιστοσύνη στους θεσμούς»
Σήμερα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά. Κατέρρευσαν τα νοικοκυριά, έκλεισαν τα μαγαζιά, έγιναν «ρόμπα» τα εργασιακά δικαιώματα, οι μισθοί και οι συντάξεις «Βουλγαροποιήθηκαν», η δημόσια περιουσία λεηλατείται μέσω μνημονίων και το δημόσιο χρέος εκτοξεύτηκε.
- «Αν η μεταπολίτευση ήταν η πρώτη δύσκολη φάση για την κατάκτηση της Δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, σήμερα έχουμε μπει σε δεύτερη δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρα φάση»
Ναι, σήμερα έχουμε μπει στη «φάση» της «κατοχικοπολίτευσης».
- «Αλλά, επιτέλους, αλλάζουμε σελίδα. Στόχος ένα κράτος δικαίου, ευνομίας, ώστε να μπει μια κοινή βάση αξιών για όλους τους Ελληνες. Μια κοινή βάση αρχών και σεβασμού προς κάθε Ελληνα και Ελληνίδα. Μια κοινή βάση στόχων και κανόνων, που θα μας ενώνει με αξιοπρέπεια. Θα μας ενώνει και θα μας κάνει δυνατούς για να λύσουμε από κοινού σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, να ανακτήσουμε κύρος στην εξωτερική πολιτική και ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας. Να αισθανθούμε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τα δικαιώματα για όλους και όχι προνόμια για τους λίγους»
... Για Ελληνες δίχως φάρμακα, για Ελληνες των οποίων τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό και τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία.
- «Γι' αυτό δεσμευόμαστε ότι οι δράσεις και οι πράξεις μας θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και θεσμών, ώστε να εγγυηθούμε την έκφραση της δικής τους βούλησης. Και θα τον πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Η κοινωνία παρακολουθεί με προσμονή και ελπίδα τα πρώτα μας βήματα. Ηδη, από τις πρώτες ημέρες, κάνουμε πράξη ριζικές τομές. Ηδη βλέπουμε τα πρώτα χαμόγελα ελπίδας στα πρόσωπα των συμπολιτών μας»
Και πέτυχε τον στόχο. Η κοινωνία διαλύθηκε και οι «ριζικές τομές» έγιναν τομές που δεν επουλώνονται στο κορμί της...
-«Η εντολή μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και τα επόμενα τέσσερα χρόνια οφείλουμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν ζητάμε ανοχή, αλλά συμμετοχή. Μαζί με όλους τους Ελληνες, μαζί με σας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Εχουμε ιστορικό χρέος να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα, στους Ελληνες και στις Ελληνίδες, και θα το πετύχουμε»
Και άλλαξε την Ελλάδα. Την κατάντησε προτεκτοράτο. Μόνος του, ΧΩΡΙΣ τους Ελληνες, «πέτυχε» την ιστορική εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού και τη διεθνή κατασυκοφάντηση ενός υπερήφανου έθνους.
Στις 4 Οκτώβρη να του... κόψουμε και τούρτα. Να τον «νοικιάσουμε» (με 46.000 δολάρια την ώρα) και να τον καλέσουμε να την κόψει στο Σύνταγμα.
ΥΓ.: Ο Σαμαράς είχε πει «θα τους κατεβάσω τις κουκούλες». Δεν τον πήρε χθες το μάτι μου. Οντως ο σημερινός πρωθυπουργός... ξεγύμνωσε τους κουκουλοφόρους;

Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: