Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η 11αδα του Ολυμπιακού!

Ο Μίτσελ επέλεξε και πάλι τον Μήτρογλου στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Μάλμε.

Η 11αδα του Ολυμπιακού
Ο Μίτσελ επέλεξε και πάλι τον Μήτρογλου στην αρχική 11άδα του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Μάλμε.

Αναλυτικά:

Ρομπέρτο, Μποτία, Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι. Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Do or die!

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν -μέχρι το επόμενο- ο Ολυμπιακός καθορίζει την τύχη του στην Ευρώπη. Με νίκη (ή ισοπαλία) κόντρα στη Μάλμε συνεχίζει, με ήττα μαζεύονται σύννεφα πάνω από το Φάληρο.

Do or die
Για τον Ολυμπιακό το αποψινό κρας τεστ με την Μάλμε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) θα κρίνει πολλά. Την τύχη του στην Ευρώπη, αλλά και το κλίμα στο (ήδη φουρτουνιασμένο) Λιμάνι.

Οι μεγάλες νίκες επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Γιουβέντους ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών, αλλά δεν θα έχουν θα κανένα αντίκρισμα σε περίπτωση στραβοπατήματος με τους Σουηδούς δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα.

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη (ή έστω την ισοπαλία) για να σφραγίσουν την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και να επαναφέρουν την ηρεμία, έχοντας παράλληλα τ’ αυτί τους στο Τορίνο (ευελπιστώντας σε «διπλό» της Ατλέτικο).

Η αποψινή αναμέτρηση έχει αποκτήσει χαρακτήρα "do or die", με τον Μίτσελ να καλείται να κερδίσει την μάχη των πάγκων και τους παίκτες του να δείξουν χαρακτήρα για να πετύχουν τον στόχο τους, διώχνοντας τα μαύρα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από το Φάληρο.

Κασάμι και Φουστέρ θα πάρουν τις θέσεις των Μιλιβόγεβιτς και Αφελάι αντίστοιχα, ενώ μια θέση παίζεται ανάμεσα σε Μήτρογλου και Μπενίτες, με τον Έλληνα επιθετικό να έχει προβάδισμα να ξεκινήσει.

Η πιθανή σύνθεση των «ερυθρολεύκων». Ρομπέρτο (τερματοφύλακας), Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Μαζουακού (αριστερό μπακ), Μποτία, Αμπιντάλ (στόπερ), Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (κεντρικά χαφ), Φουστέρ, Τσόρι (μεσοεπιθετικοί) και Μήτρογλου (σέντερ φορ).

Η Μάλμε -που θα έχει 400 Σουηδούς στο πλευρό της- αναμένεται να τα παίξει όλα για όλα, καθώς με διπλό συνεχίζει στην Ευρώπη. Η πιθανή της σύνθεση: Όλσεν, Χάλστι, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Τίνερχολμ, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Κρουν, Τέλιν και Ρόζενμπεργκ.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Γάλλος, Στεφάν Λανουά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει νίκη ο πρόεδρος της Ατλέτικο!!

Η νίκη είναι ο μόνος στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους όπως τόνισε ο πρόεδρος της, Ενρίκε Θερέθο.

Θέλει νίκη ο πρόεδρος της Ατλέτικο
Η νίκη είναι ο μόνος στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους.

Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση πριν το ματς ο Ενρίκε Θερέθο επεσήμανε ότι μόνο η νίκη είναι αυτό που του ηρεμία αλλά και ο στόχος των παικτών του σήμερα.

Μάλιστα, έκανε τον παραλληλισμό με την ήττα της Ατλέτικο στο περσινό τελικό και με την ήττα της στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό.

«Πέρσι χάσαμε το τελευταίο παιχνίδι. Αυτό το χρόνο χάσαμε το πρώτο. Και ελπίζω να μην χάσουμε άλλο», τόνισε με νόημα ο Θερέθο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η πιο ισχυρή έδρα μετά το Μπερναμπέου!!

Ο Κώστας  Νικολακόπουλος ρίχνει μία τελευταία ματιά μέσα από το blog του στο gazzetta στο απολύτως κρίσιμο αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού!
Κανονικά δεν θα έπρεπε να το συζητάμε.
Παίζει ο Ολυμπιακός, με σχεδόν κάθε χρόνο παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα στο σπίτι του, με τη Μάλμε, που πρώτη της φορά παίζει φέτος στη διοργάνωση.
Παίζει ο Ολυμπιακός με τη δεύτερη πιο ισχυρή έδρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το Μπερναμπέου!!! Ακριβώς όπως το διαβάζετε είναι. Καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, πλην της Ρεάλ, δεν έχει πέντε σερί νίκες εντός έδρας, όπως έχει ο Ολυμπιακός (Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Γιουνάϊτεντ, Ατλέτικο, Γιουβέντους)-και μόνο το όνομα των ομάδων αυτών φτάνει για να καταδείξει το μέγεθος της επιτυχίας!
Κι αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι μία ομάδα που έχει να κάνει διπλό επί μη…τριτοκοσμικής ομάδας, από τον Ιούλιο του 2011 και το 1-0 επί της Ρέϊντζερς στη Γλασκώβη. Σε μη προκριματικούς, δηλαδή καλοκαιρινούς αγώνες, η Μάλμε έχει να φέρει διπλό στην Ευρώπη (1-0 τη Μονακό) από το 1978-79 (!), τότε που ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, άμα λάχει!
Όμως φίλοι μου έτσι είναι η μπάλα. Σε ένα ματς, όλα γίνονται. Ξεχνάτε ότι πέρσι ο Ολυμπιακός για να περάσει στους 16 ήθελε απλά μία νίκη μέσα στο σπίτι του επί της αδιάφορης Άντερλεχτ και τελικά ανάσανε μόνο στο 93ο λεπτό, όταν έκανε το 3-1, με τα πέναλτι και τις αποβολές; Και τώρα η Μάλμε έχει ενδιαφέρον.
Και δεν είναι αντίπαλος της πλάκας η πρωταθλήτρια Σουηδίας. Και μόνο ότι κάποτε είχε φτάσει τελικό κυπέλλου Πρωταθλητριών, σημαίνει πως της αξίζει σεβασμός. Είναι ομάδα που όσο έχει δυνάμεις, συνήθως ένα ημίχρονο, σε ταλαιπωρεί αφάνταστα. Σε πιέζει, σε ζορίζει, σου κάνει φάσεις. Οι παίκτες της βαράνε συνέχεια μέσα στο ματς και με τα πολλά φάουλ δεν σε αφήνουν να πιάσεις ρυθμό.
Έχει ένα δικό της, λίγο περίεργο, αλλά αρκετά αποτελεσματικό στιλ. Δεν σου επιτίθεται μαζικά, αλλά μόνο με τέσσερις παίκτες. Τους δύο σέντερ φορ και τους δύο ακραίους κυνηγούς. Που και που προωθούνται οι δύο μπακ, με τον αριστερό, τον Ρικαρντίνιο, να έχει καλές σέντρες. Και οι δύο ακραίοι αμυντικοί έχουν πολύ δυνατά πλάγια άουτ! Σαν κόρνερ είναι και μέχρι που προωθούνται οι στόπερ, λές και είναι φάουλ!
Ακόμη κι όταν αμύνονται, αφήνουν δύο με τρεις παίκτες μπροστά κι έτσι κανονικά εσύ πρέπει να έχεις τρεις η, τέσσερις πίσω για να μη ρισκάρεις υπερβολικά σε αντεπίθεσή τους. Κι ο Ολυμπιακός έχει ένα θέμα, αφού φεύγουν μπροστά και τα δύο μπακ, άρα μένουν πίσω οι στόπερ κι ο κόφτης, που δεν θα φτάνουν-άρα θα χρειάζεται πολλές φορές να μένει πιο πίσω π.χ. κι ο Μανιάτης.
Έχουν πολύ καλή συνεργασία οι δύο φορ, ο πολύ καλός στον αέρα Θέλιν κι ο επίσης ψηλός Ρόζενμπεργκ (μοναδικός παίκτης της που έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ-πέντε γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα δύο φέτος, αυτά στον Ολυμπιακό). Ο Ρόζενμπεργκ δεν σκοράρει μόνο, αλλά παίζει καλά και σαν «κολόνα» φορ, σπάζοντας την μπάλα στους άλλους τρεις κυνηγούς, ενώ μπορεί αρκετά εύκολα να φύγει και στην κόντρα επίθεση.
Ψηλή ομάδα (εκτός από τα δύο μπακ όλοι οι άλλοι είναι από 1μ80 έως 1μ90), κάτι που σημαίνει ότι λογικά ο Μίτσελ θα προτιμήσει και γι΄αυτό το λόγο τους Μήτρογλου, Κασάμι, για βοήθειες στον αέρα-εκτός από Μποτία, Εντινγκά, Αμπιντάλ.
Είδα το Μάλμε-Γιουβέντους και μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα: η αδυναμία των Σουηδών στα δέκα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου! Η Γιουβέντους σε αυτό το διάστημα, μπαίνοντας δυνατά, τους έκανε τρεις φάσεις, συν το 1-0!  Το β΄ημίχρονο είναι το κακό της Μάλμε. Μιλάμε χειρότερο κι από το επίσης κακό ημίχρονο του Ολυμπιακού, που είναι το β΄! Και νομίζω ότι πιο εύκολο είναι να της κάνει φάση παίκτης που έρχεται από πίσω γραμμές (π.χ. Μανιάτης).
Γενικά είναι πιο εύκολο να τους κάνεις φάση, όταν τους βρίσκεις ανοργάνωτους πίσω, δηλαδή στην αντεπίθεση. Ειδάλλως, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ μέσα στο παιχνίδι. Αν δουλέψεις, όμως, καλά θα της βγάλεις φάσεις. Είτε με πάσες κάθετες ανάμεσα στα στόπερ, είτε με μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών σε κρυφό κυνηγό, είτε μπουκάροντας από τα δεξιά (πλευρά των αριστεροπόδαρων Ρικαρντίνιο και Χελάντερ), είτε παίζοντας γρήγορα με συνδυασμούς.
Η ομάδα είναι καλή. Όσο κρατάει η δυναμική της μέσα στο παιχνίδι. Όταν τελειώνει, μπορείς κι εσύ να την (απο)τελειώσεις. Ακόμη καλύτερα αν μπορέσεις να προηγηθείς…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Μαϊστόροβιτς για το Ολυμπιακός - Μάλμε!!

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς δεν ξεχνά την καυτή έδρα του Ολυμπιακού και στέλνει μήνυμα στους συμπατριώτες του, ώστε να μείνουν... όρθιοι στον Πειραιά. 
Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θυμήθηκε τις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, μίλησε για τις ελπίδες πρόκρισης της Μάλμε, αλλά και το τι πρέπει να κάνει για να σταθεί όρθια σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Ο Σουηδός μίλησε 
Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Εχει μικρό γήπεδο, αλλά πολύ δυνατή έδρα για τον αντίπαλο. Η ατμόσφαιρα θα μείνει αξέχαστη στους παίκτες της Μάλμε».
Για τις δικές του επιτυχίες στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Εχω κερδίσει ντέρμπι στην έδρα του Ολυμπιακού ως παίκτης της ΑΕΚ. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τον τελικό κυπέλλου. όταν χάσαμε στα πέναλτι»
Για τις ελπίδες της Μάλμε: «Τα έχει πάει καλά σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει την ελπίδα της κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο αντίπαλος θα τους βάλει πολύ δύσκολα. Η Μάλμε έχει πιθανότητες, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο ματς.
Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Η Μάλμε πρέπει να αντέξει το πρώτο 20λεπτο, όταν ο Ολυμπιακός θα ασκήσει έντονη πίεση. Πρέπει να είναι οργανωμένη σωστά, σφιχτή στην άμυνα και να τρέξει όταν πάρει την μπάλα. Αν το γκολ καθυστερεί για τον Ολυμπιακός, ο κόσμος θα απογοητευθεί και αυτό θα είναι πολύ καλό για τη Μάλμε»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτό είναι το σχέδιο του Μίτσελ!!

Πολύ σωστά ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι δεν θα παίξει για το «Χ», κόντρα στην Μάλμε. Τι θα πει βολεύει η ισοπαλία τον Ολυμπιακό; Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Σιγουρεύει την πρόκριση στο γιουρόπα. «Αν κυνηγήσουμε το «Χ», τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε το μάτς» τόνισε ο Μίτσελ.
Έτσι είναι. Ακόμα κι αν επιδιώκεις την ισοπαλία, βαράς για την νίκη. Υπολογίζεις ότι με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα θα φθάσεις έγκαιρα στον προορισμό σου. Πώς κουμαντάρεις τη δουλειά; Τρέχεις με 140 χιλιόμετρα. Γιατί; Δεν ξέρεις τι θα βρείς στο δρόμο. Ποια απρόοπτα σε περιμένουν.
Ένα αποτέλεσμα έχει ο Ολυμπιακός. Τη νίκη. Η ισοπαλία είναι αποτυχία, ακόμα και αν δίνει πρόκριση στο παρακατιανό γιουρόπα. Μη λησμονούμε τον κόσμο, που έχει πληγωθεί από τις γκέλες με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ.
Κάτι άλλο ακόμα. Δεκτή η ισοπαλία με τους Σουηδούς αρκεί η ομαδάρα Ολυμπιακάρα πιάσει μεγάλη απόδοση, που τόσο την έχουν ανάγκη οι γάβροι.

Σχολιάζει τις δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά ο apodytiriakias.gr

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα. Απίστευτη είδηση. Συγκλονιστική πληροφορία. Πανηγυρική διάψευση όλων εκείνων οι οποίοι θαρρούσαν ότι ο πρωταθλητής δεν θα παλέψει για το πρωτάθλημα, μετά τις δύο κολλητές του γκέλες στο Καραϊσκάκη. Το 2-1 του ΠΑΟΚ και το 2-2 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Μαρινάκης αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό, είπε ο Καραπαπάς, ο επικοινωνιολόγος της ΠΑΕ. Μιλάμε για καραπαπαριά. Η ομάδα έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να πιάσει ένα καλό παιχνίδι, μάλιστα με ομάδες κατώτερές της, όπως ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ, και πουλάει βαθμούς στην έδρα της. Και ο Καραπαπάς αυτό που βρήκε να πει είναι ότι ο Μαρινάκης αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό. Μνημειώδης καραπαπαριά.
Ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν αγαπάει την ομάδα; Την αγαπάει. Τι μπορεί να κάνει ο οπαδός για να βγει η ομάδα από το λούκι; Τίποτα. Αυτός που μπορεί είναι ο Μαρινάκης. Γιατί; Όχι επειδή την αγαπάει την ομάδα του ο πρόεδρος, αλλά επειδή είναι το αφεντικό της.
Δεν το συζητάμε ότι ο Μαρινάκης είναι θύρα 7 . Άρρωστος γάβρος. Και λοιπόν; Ούτε Σαββίδης είναι ο Μαρινάκης, που δεν είχε ποτέ σχέση με τον ΠΑΟΚ, ούτε Αλαφούζος που ήρθε ουρανοκατέβατος στον Παναθηναϊκό. Και λοιπόν;
Μπορεί ο Μαρινάκης να κάνει κάτι, αυτό είναι το ερώτημα. Όχι γιατί αγαπάει καψούρικα και γκομενικά τον Ολυμπιακό. Και ποια είναι η ευθύνη του μεγαλομετόχου;
Ο Καραπαπάς αναγνωρίζει ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα. Τι έχει συμβεί, όμως; Ποια είναι η ευθύνη του μεγαλομετόχου. Αυτά θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον αρμόδιο υπάλληλο της εταιρείας, όχι ότι ο πρόεδρος αγαπάει τον Ολυμπιακό.

*Πηγή: sportdog.gr*

Μπαϊράμι: «Τρελή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη»

Για… πρωτόγνωρη γι’ αυτήν ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» προειδοποίησε τη Μάλμε ο Εμίρ Μπαϊραμί, με δηλώσεις του σε σουηδικά μέσα ενόψει του ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μπαϊράμι: «Τρελή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη»
Φανταστική χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη ο Εμίρ Μπαϊράμι, ο οποίος μίλησε σε Σουηδικά μέσα για αυτό που θα συναντήσει η Μάλμε στο ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Ο Σουηδός μέσος προειδοποίησε μέσω του TV4 τους συμπατριώτες του για την καυτή ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, τονίζοντας πως θα είναι πρωτόγνωρη γι’ αυτούς.

«Θα είναι μια τρελή ατμόσφαιρα, υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που είναι δύσκολο να εξηγήσεις. Πρέπει να είσαι εκεί για να το νιώσεις. Οι οπαδοί δεν φωνάζουν απλά, είναι κάπως εχθρική η ατμόσφαιρα. Αλλά υποστηρίζουν την ομάδα με την καρδιά τους. Είναι ξεχωριστή, απολύτως φανταστική ατμόσφαιρα. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε τέτοιο επίπεδο. Είναι πολύ πολύ ωραία. Δεν πιστεύω πως έχει αντιμετωπίσει ξανά η Μάλμε τέτοια ατμόσφαιρα».

*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τα δύο είναι περίεργα παιχνίδια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να δει μέσα από το sport-fm.gr την εξέλιξη των δύο αγώνων του ομίλου του Ολυμπιακού και κάνει και μία… εύκολη πρόβλεψη.

Και τα δύο είναι περίεργα παιχνίδια!
• Έχουν ένα κοινό γνώρισμα τα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, που μας ενδιαφέρουν, τα Ολυμπιακός-Μάλμε και Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι και τα δύο πολύ περίεργα παιχνίδια!

• Βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός με νίκη μπορεί να είναι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ή, στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Και με ισοπαλία θα είναι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα, πως θα το διαχειριστεί; Θα κτυπήσει πάση θυσία τη νίκη, με ό,τι συνεπάγεται το σχετικό ρίσκο η, θα έχει στο βάθος του μυαλού του πως κι η ισοπαλία καλή είναι, άρα δεν πρέπει να ρισκάρει και πολύ;

• Διότι, μπορείς, λογικά, να σκεφτείς, από το να χάσω το ματς και να πάθω τέτοια νίλα, καλύτερα να σιγουρέψω το Γιουρόπα Λιγκ κι ας μην κερδίσω. Από την άλλη, αν έρθει κανένα διπλό στο Γιουβέντους-Ατλέτικο, θα κτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Γιατί θα έχεις αυτοκτονήσει: με νίκη επί της Μάλμε θα προκρινόσουν στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ…

• Πάμε, όμως, και στο άλλο παιχνίδι. Τι θα κάνουν η Ατλέτικο κι η Γιουβέντους; Η Ατλέτικο ακόμη και να χάσει με 0-1 η, 1-2 κλπ, περνάει σαν πρώτη από τον όμιλο! Κι η Γιουβέντους, κερδίζοντας με 1-0, δεν θα γλυκαθεεί να πάει για το 2-0, ώστε να περάσει αυτή πρώτη και να έχει μετά στα νοκ άουτ πιο ευνοϊκή κλήρωση;

• Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ομάδες «είθισται» να το λήγουν 1-1, να παίρνουν από μισό εκατομμύριο μπόνους για το βαθμό από την ΟΥΕΦΑ και να προκρίνονται μαζί στην επόμενη φάση, πρώτη η μία, δεύτερη η άλλη. Εγώ σε μία ισοπαλία θα πόνταρα τα λεφτά μου-αλλά εγώ δεν παίζω στοίχημα…

• Τέλος πάντων, νομίζω ότι οι ομάδες θα το πάνε τελικά βλέποντας και κάνοντας. Ανάλογα με την εξέλιξη του δικού τους αγώνα, αλλά και του δεύτερου αγώνα. Αυτά, με την ελπίδα ο Ολυμπιακός να κάνει τη δουλειά του και να μην έχουμε στο άλλο ματς εξέλιξη αλά Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ…

• Και μία πρόβλεψη: το Γιουβέντους-Ατλέτικο θα ξεκινήσει λίγο πιο μετά από το Ολυμπιακός-Μάλμε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα Ρομπέρτο ενόψει Μάλμε!!

Με ανάρτηση του στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και twitter, ο Ρομπέρτο δίνει το σύνθημα για την ερχόμενη αναμέτρηση με του Ολυμπιακού με τη Μάλμε.

Μήνυμα Ρομπέρτο ενόψει Μάλμε
Μήνυμα ενόψει της ερχόμενης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μάλμε ανάρτησε ο Ρομπέρτο.

Ο 28χρονος πορτιέρο των «Ερυθρόλευκων» ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε facebook και twitter μία φωτογραφία με τους Εντιγκά, Μασουάκου, Κασάμι, Φουστέρ και Ελαμπντελαουί, με λεζάντα «σήμερα είναι η μέρα».


View image on Twitter
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωγή στην ΕΠΟ για τις διώξεις!!

Την απόφαση να κάνει αγωγή στην ΕΠΟ και να καταθέσει ασφαλιστικά, λόγω των διώξεων σε μέλη της, πήρε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, ζητώντας την έκπτωση τους. «Το κάνουμε για ηθικούς λόγος», τόνισε ο πρόεδρος της.

Αγωγή στην ΕΠΟ για τις διώξεις!
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας πήρε την απόφαση να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και να κάνει αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια για την έκπτωση των μελών της ΕΠΟ, κατά των οποίων άσκησε δίωξη ο Εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Αναστάσιος Μπατζιάκας τόνισε ότι αυτό γίνεται για ηθικούς λόγους και ότι τόνισε ότι θα πρέπει να επανέλθουν στις θέσεις τους οι ύποπτοι σε περίπτωση που δικαιωθούν.

«Το ΔΣ της ΕΠΣΘ συνεδρίασε σήμερα 8/12/14 εκτάκτως, μετά από την ανακοίνωση της δίωξης του Εισαγγελέα κ. Κορέα για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κακουργηματικών πράξεων εναντίων Μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, και αποφάσισε με ψήφους 8 υπέρ και 3 κατά, την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής στα πολιτικά δικαστήρια των Αθηνών για την έκπτωση των Μελών του ΔΣ της ΕΠΟ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Μετά την άσκηση δίωξης για εγκληματικές ενέργειας μελών της ΕΠΟ, θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραμένουν και να διοικούν ακόμη το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να παραιτηθούν από τη θέση αυτή και εάν αργότερα δικαιωθούν, να επανέλθουν στις θέσεις τους. Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι τα πράγματα γίνονται όπως πρέπει να γίνονται, ότι το ποδόσφαιρο διοικείται από τους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΠΟ και δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Είδατε χθες τον Ολυμπιακό. Στο 93? ανύπαρκτο πέναλτι για τη Λαμία. Για ηθικούς μόνο λόγους, πήραμε αυτή την απόφαση για να καταλάβουν στην ΕΠΟ ότι δεν μπορούν να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο άτομα στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργήματα», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Αναστάσιος Μπατζιάκας.

Για το ενδεχόμενο να τιμωρηθεί η Ένωση, ανέφερε: «Όταν θα φθάσουμε εκεί, θα το αποφασίσουμε. Χθες πήραμε την απόφαση κι όταν φθάσουμε στο σημείο να τιμωρηθούμε, θα αποφασίσουμε. Είναι δυνατόν άνθρωποι που διώκονται για τέτοιες ενέργειες, να μας τιμωρήσουν; Πρέπει να αντιδράσουμε για να μην είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό το έγκλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Μίτσελ: «Λένε ότι θα νικήσει η Ατλέτικο»

Σε δηλώσεις του στην Nova, ο Μίτσελ μίλησε για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μάλμε, έχοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα κερδίσει την Γιουβέντους στο Τορίνο.

Μίτσελ: «Λένε ότι θα νικήσει η Ατλέτικο»
Την αίσθηση ότι θα κερδίσει η Ατλέτικο μέσα στο Τορίνο την Γιουβέντους έχει ο Μίτσελ, όπως δήλωσε στην κάμερα της Nova, λέγοντας επίσης ότι μία νίκη με την Μάλμε θα αποτελέσει μία καινούργια αρχή.

Αρχικά ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας για το παιχνίδι με την Μάλμε δήλωσε ότι «Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή. Είναι μία διαφορετική διοργάνωση και νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μία ευκαιρία για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε ανάμεσα στους 16 καλύτερους της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει»

Εν συνεχεία για το «κλειδί» της αντιμετώπισης της Σουηδικής ομάδας είπε ότι «Πιστεύω ότι η Μάλμε έχει ένα ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού και δεν θα το αλλάξει πολύ. Λίγο πολύ θα κάνουν τα ίδια πράγματα με το πρώτο ματς. Εμείς είχαμε κάνει κάποια πράγματα καλά σε εκείνο το παιχνίδι, παρόλο που είχαμε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Θα επιμείνουμε στα καλά πράγματα που κάναμε»

Όσον αφορά το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ατλέτικο τόνισε ότι «Γνωρίζω τι λένε οι παίκτες, ο προπονητής και ο πρόεδρος τους. Ότι θα κερδίσουν στο Τορίνο»*Πηγή: sport-fm.gr*

Αντού: «Στο χέρι μας να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Ικανή θεωρεί ο Ενόχ Κόφι Αντού τη Μάλμε να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και να «κλέψει» το εισιτήριο για το Europa League.

Αντού: «Στο χέρι μας να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»
Μετά τον Σίμον Τερν, ένας ακόμη παίκτης της Μάλμε εξέφρασε πίστη για νίκη επί του Ολυμπιακού απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο λόγος για τον μέσο της ομάδας, Ενόχ Κόφι Αντού.

«Θα παλέψουμε σκληρά για την πρόκριση. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας στο γήπεδο και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Σε προηγούμενα παιχνίδια μάς στοίχισε ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε κάποια σημεία. Αν το αποφύγουμε αυτό απόψε, έχουμε ελπίδες να νικήσουμε», τόνισε ο Γκανέζος μέσος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιορέντε:«Ο Μέσι και ο Ρονάλντο δεν θα ήταν ίδιοι στην Ιταλία»

Διαφορετικοί θα ήταν ο Μέσι και ο Ρονάλντο αν αγωνίζονταν στη Serie A σύμφωνα με τον Φερνάντο Γιορέντε, τονίζοντας ότι οι ιταλικές άμυνες είναι πιο δύσκολες από τις ισπανικές.

Γιορέντε:«Ο Μέσι και ο Ρονάλντο δεν θα ήταν ίδιοι στην Ιταλία»
Ο επιθετικός της Γιουβέντους, Φερνάντο Γιορέντε, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι άμυνες των ομάδωνστην Ιταλία είναι πιο δύσκολες από αυτές στην Ισπανία. Έτσι ο Μέσι και ο Ρονάλντο θα δυσκολευόντουσαν περισσότερο, όπως εκτίμησε, χωρίς όμως να μειώσει την αξία των δύο παικτών.

«Ο Μέσι και ο Ρονάλντο είναι παίκτες από άλλον πλανήτη, αλλά θα ήθελα να τους δω και στην Ιταλία», τόνισε στην ιταλική «Cope» ο Βάσκος παίκτης της Γιουβέντους.

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στις άμυνες στην Ιταλία δήλωσε ότι «εδώ είναι πιο σκληρές. Υπάρχουν πιο πολλοί παίκτες πίσω από την μπάλα, οπότε θα ήταν πιο δύσκολο για αυτούς να σκοράρουν τόσα γκολ».

Ο Φερνάντο Γιορέντε που έχει αγωνιστεί και στο Ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μπιλμπάο, μίλησε και για το αποψινό παιχνίδι της ομάδας του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, λέγοντας ότι «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολο αλλά πρέπει να πάρουμε την νίκη αν θέλουμε να συνεχίσουμε , διότι με ήττα αν νικήσει και ο Ολυμπιακός θα μείνουμε εκτός διοργάνωσης όπως πέρυσι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Εντινγκά: «Έχουμε τη δύναμη να αλλάζουμε τα δεδομένα»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση μετά τα τελευταία αποτελέσματα και να νικήσει τη Μάλμε, ώστε να μην μείνει από τώρα εκτός Ευρώπης εμφανίστηκε ο Ντελβίν Εντινγκά.

Εντινγκά: «Έχουμε τη δύναμη να αλλάζουμε τα δεδομένα»
Πεισμωμένος μετά τις κακές εμφανίσεις του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς, αλλά και πεπεισμένος ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει κάτι καλό μετά το τέλος της φάσης των ομίλων του Champions League (πρόκριση στο Europa League ή το Champions League) εμφανίστηκε ο Εντινγκά.

Ο 26χρονος μέσος του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στη «Stadio» και τόνισε ότι η ομάδα του έχει δείξει πως δείχνει δυνατός όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Πεισμώνεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν; Ή σε παίρνει από κάτω;

«Πεισμώνω! Δεν το βάζω ποτέ κάτω. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Στα δύσκολα το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να υψώνει το ανάστημά του και να προχωράει! Πάντα υπάρχει λύση και είναι στο χέρι του κάθε ανθρώπου να τη βρίσκει!»

Βρίσκει εφαρμογή αυτή η νοοτροπία που έχεις στον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος μπολιασμένος με το πνεύμα του νικητή. Πώς, λοιπόν, να μην ταιριάζει η νοοτροπία μου με εκείνη της ομάδας μου; Χαίρομαι γιατί αυτό που βλέπω στα μάτια των συμπαικτών μου είναι πείσμα. Πείσμα να γυρίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση και να δείξουμε ότι ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι… δική μας υπόθεση! Οι ήττες είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, όμως ο Ολυμπιακός έχει μάθει να νικάει και για αυτό ο κόσμος δυσανασχετεί. Τον κατανοούμε, γιατί στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν όπως έπρεπε! Όπως θέλουν και οι φίλαθλοί μας να μας βλέπουν, αλλά και εμείς να βλέπουμε την ομάδα μας».

Πιστεύεις στην ανατροπή;

«Φυσικά! Όποιος δεν πιστεύει δεν πετυχαίνει. Και δεν πηγαίνει μπροστά! Πρέπει να έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας, για να επικρατήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε να αποδείξουμε πως, και όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, έχουμε τη δύναμη να αλλάζουμε τα δεδομένα και να ανεβαίνουμε ξανά στην κορυφή! Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το ζητούμενο. Το βασικό είναι να επιδείξουμε τη σταθερότητα που χρειάζεται, προκειμένου να μείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος!».

Ας αφήσουμε για λίγο τις εγχώριες διοργανώσεις και ας πάμε στα αστέρια του Champions League. Ένα ματς το οποίο κρίνει μια πρόκριση μπορεί να σε γεμίσει άγχος;

«Ναι, μπορεί. Ωστόσο, πρέπει αυτό το άγχος να το διαχειριζόμαστε σωστά και να το μετατρέπουμε σε δράση. Σε πράξεις. Μόνο έτσι είναι… αποδεκτό. Αν είναι στα δύσκολα να μας «κόβονται τα πόδια», τότε δεν μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Χαίρομαι που βλέπω τους συμπαίκτες μου να μοιράζονται τις σκέψεις μου αυτές και να είναι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο για να νικήσουμε τη Μάλμε».

Ακούγεσαι πολύ σίγουρος. Έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου;

«Μιλάμε διαρκώς. Αναζητούμε τρόπους για να ξεπερνάμε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Σε όλα τα παιχνίδια. Όπως πρέπει. Μαζί με τον προπονητή μας παλεύουμε όχι μόνο καθαρά αγωνιστικά, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας, της διαχείρισης των σκέψεων και των συναισθημάτων. Είμαστε άνθρωποι και, όπως γίνεται αντιληπτό, η ψυχολογία παίζει πάντα τεράστιο ρόλο. Όπως σε όλες τις πτυχές της ζωής, έτσι και στο ποδόσφαιρο».

Σας ενοχλεί που δεν φτάνει μόνο το να νικήσετε;

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά. Δεν είμαστε μόνοι μας στον όμιλο. Και όπως εμείς, έτσι και οι αντίπαλοί μας ονειρεύονται να προκριθούν. Όχι μόνο στους «16» του Champions League, αλλά και στο Europa League. Είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε και το αποτέλεσμα από το παιχνίδι της Ατλέτικο με τη Γιουβέντους. Για αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μπορούμε όμως να νικήσουμε τη Μάλμε και να ακουμπήσουμε στο «μαξιλαράκι» μας. Από εκεί και πέρα, θα φανεί αν έχουμε και την τύχη με το μέρος μας για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Champions League».

Στο πρώτο παιχνίδι, η Μάλμε «μπλόκαρε» τον Ολυμπιακό και παρότι εκείνος έκανε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να νικήσει. Τώρα θεωρείς ότι μπορεί να τα καταφέρει;

«Άλλο παιχνίδι εκεί, άλλο εδώ. Εδώ, στην έδρα μας, θα είναι αλλιώς. Και εμείς θα είμαστε αλλιώς και η Μάλμε. Ο κόσμος θα μας δώσει την έξτρα ώθηση και εμείς στο γήπεδο θα είμαστε όπως πρέπει για να φτάσουμε στη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας και να επικρατήσουμε».

Χάνουμε τον Μιλιβόγεβιτς λόγω τραυματισμού. Έχεις παίξει δίπλα του και έχεις πάει καλά. Είσαι έτοιμος για την αλλαγή;

«Δίπλα σε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού έχω μάθει να παίζω. Είμαστε παρέα, πέρα από ομάδα. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και έχουμε μάθει ο καθένας να «βάζει πλάτη» για τον άλλο, όταν χρειάζεται. Εύχομαι ο Λούκα να γίνει γρήγορα καλά και να επανέλθει στη δράση. Είναι καλό παιδί και εξαιρετικός παίκτης. Θα μας λείψει, αλλά είμαστε όλοι εδώ για να καλύψουμε το κενό του».

Πόσο δύσκολη είναι η θέση του αμυντικού μέσου;

«Αρκετά. Πλέον δεν περιορίζεσαι στα ανασταλτικά σου καθήκοντα. Πρέπει να μπορείς να δημιουργείς και το παιχνίδι και να παίρνεις επάνω σου την ανάπτυξη. Οφείλεις να σκέφτεσαι τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και με την ταχύτητα που υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο πρέπει αυτό να το κάνεις μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσω καμία θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συνήθως είναι ο χώρος του κέντρου εκείνος που κρίνει τελικά τις αναμετρήσεις και τα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Μόνο όταν σας έχουμε δίπλα μας νιώθουμε πραγματικά άτρωτοι. Ανίκητοι. Στηρίξτε την ομάδα που αγαπάτε με όλη σας τη δύναμη. Και εμείς θα δώσουμε όλη τη δική μας για να σας κάνουμε χαρούμενους!».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμεόνε: «Περιμένω την καλύτερη δυνατή Γιουβέντους»

Η Γιουβέντους υποδέχεται σήμερα την Ατλέτικο Μαδρίτης για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και ο Σιμεόνε τόνισε ότι αναμένει πολύ δυνατούς τους Ιταλούς.

Σιμεόνε: «Περιμένω την καλύτερη δυνατή Γιουβέντους»
Μεγάλο σεβασμό δείχνει να έχει ο Ντιέγκο Σιμεόνε προς την Γιουβέντους, καθώς με αφορμή το αποψινό παιχνίδι της Ατλέτικο στο Τορίνο δήλωσε πως περιμένει τους καλύτερους «μπιανκονέρι» των τελευταίων ετών.

«Και οι δύο ομάδες χρειάζονται αυτό το παιχνίδι, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Για αυτόν τον λόγο περιμένω την καλύτερη δυνατή Γιουβέντους των τελευταίων ετών, επειδή χρειάζεται να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι ώστε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε ο Αργεντινός τεχνικός.

Εν συνεχεία υπογράμμισε πως η «Μεγάλη Κυρία» διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι γνωρίζουν πώς να παίρνουν τέτοια παιχνίδια, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Αντρέα Πίρλο, λέγοντας ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Στο τέλος ρωτήθηκε και για την απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης να αποκλείσει τους 17 οπαδούς που έβριζαν την Μπαρτσελόνα, τον Μέσι και την Καταλονία και απάντησε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Γιουβέντους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αντεπίθεση ας αρχίσει απόψε!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για την προσωπικότητα των παικτών και τη... συνήθεια του Ολυμπιακού που μπορούν να χαρίσουν άλλη μια ευρωπαϊκή επιτυχία στην ομάδα.

Η αντεπίθεση ας αρχίσει απόψε!
Πολλά από αυτά που γράφονται και λέγονται τον τελευταίο καιρό για τον Ολυμπιακό και την αγωνιστική του κατάσταση μπορώ να τα δεχθώ και να τα συζητήσω. Και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να... σηκωθεί από το καναβάτσο όπου είναι πεσμένος.

Ειδικά όταν απέναντί του έχει τη Μάλμε. Ο,τι και να λέει ο προκλητικός προπονητής της η αλήθεια είναι ότι στο Φάληρο ο Ολυμπιακός μπορεί και πετυχαίνει τον στόχο του την τελευταία αγωνιστική. Είτε έχει απέναντι ομάδες πολύ σπουδαίες αλλά αδιάφορες είτε σχεδόν ισάξιες με ισχυρό όμως κίνητρο για το ματς. Από τη στιγμή που την έχουν πατήσει η Ρεάλ, η Αρσεναλ και η Βέρντερ γιατί να μην τη πατήσει και η σουηδική ομάδα. Γιατί, λοιπόν, να μην το σκεφτόμαστε έτσι το ματς: ως μια ευκαιρία, δηλαδή, ιδανική ίσως για να αρχίσει ο πρωταθλητής τη δική του αντεπίθεση.

Σόρι αλλά στο δικό μου το μυαλό απόψε δεν μετρά τόσο τι θα γίνει στο Τορίνο. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να βγει δεύτερος ή όχι. Το θέμα είναι τι θα γίνει στο Φάληρο. Πώς, δηλαδή, η ομάδα του Μίτσελ θα φροντίσει να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα εις βάρος της Μάλμε. Ποια θα είναι η εικόνα της ομάδας. Αυτό είναι που μετρά περισσότερο.

Οπως και η προσωπικότητα των παικτών... Και από δαύτη ο Ολυμπιακός έχει μπόλικη. Μετρήστε πόσες επιτυχίες έχει κάνει στην Ευρώπη με τη φανέλα του θρύλου ο Φουστέρ, πόσες παραστάσεις έχει από το κορυφαίο επίπεδο ο Τσόρι και βλέπεις και τους πυλώνες πάνω στους οποίους μπορεί να στηθεί άλλη μια επιτυχία.

Το γράφει και ο φίλος μου ο Γιώργης στη SportDay. Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο αυτές που πάνε από επιτυχία σε επιτυχία αλλά και αυτές που μπορούν και σηκώνονται όταν παραπατούν και πέφτουν. Για να το κλείνουμε λοιπόν... Πολλά μπορείς να πεις και να γράψεις για τον Ολυμπιακό όχι όμως ότι δεν είναι μεγάλη ομάδα. Αρα πάντα περιμένεις την αντίδρασή του. Ας αρχίσει από απόψε...*Πηγή: sport-fm.gr*

Άλεν: «Όχι όπως με… Ολυμπιακό»

Πρόκριση στο… φινάλε, αλλά με λιγότερο άγχος σε σχέση με ό,τι συνέβη προ δεκαετίας απέναντι στον Ολυμπιακό θέλει ο Τζο Άλεν για τη Λίβερπουλ σήμερα κόντρα στη Βασιλεία.

Άλεν: «Όχι όπως με… Ολυμπιακό»
Η Λίβερπουλ ψάχνει απόψε νίκη επί της Βασιλείας στο «Άνφιλντ» προκειμένου να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Το σενάριο θυμίζει λίγο ό,τι συνέβη προ δέκα ετών, όταν οι «κόκκινοι» νικούσαν με 3-1 τον Ολυμπιακό και έπαιρναν στο νήμα το εισιτήριο.

Ο Τζο Άλεν ελπίζει σε ίδια κατάληξη, αλλά με λιγότερο… δράμα. «Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε τόσο αργά στο παιχνίδι και δεν θα φτάσουμε στην πρόκριση με τόσο δραματικό τρόπο. Μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να περάσουμε στα νοκ άουτ», δήλωσε ο νεαρός μέσος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Κάμπελ βασικό η Άρσεναλ!

Την ενδεκάδα της Άρσεναλ για την αναμέτρηση ενάντια στη Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, με τον Τζόελ Κάμπελ να παίρνει φανέλα βασικού.

Με Κάμπελ βασικό η Άρσεναλ
Το αρχικό σχήμα της Άρσεναλ για τον προσεχή αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ ανακοίνωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, με τον Τζόελ Κάμπελ να ξεκινάει βασικός για πρώτη φορά φέτος.

«Οι Σέζνι, Ντεμπισί, Μέρτεσακερ, Τσέιμπερς, Μπελερίν, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Κάμπελ, Ποντόλσκι και Σανόγκο θα ξεκινήσουν. Θα είναι ένας συνδυασμών έμπειρων και νεαρών παικτών. Δεν έχω πάρει μαζί μου ούτε τον Σάντσεζ ούτε τον Καθόρλα, επειδή έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια και πρέπει να ξεκουραστούν», είπε ο Αλσατός τεχνικός που στη συνέχεια μίλησε για την αναμέτρηση με τους Τούρκους.

«Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι και τη Γαλατάσαραϊ να παίξει καλά. Μπορεί να είναι τελευταίοι στον όμιλο, όμως δεν πρέπει να τους υποτιμήσουμε. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Τουρκίας και τους έχω αντιμετωπίσει ξανά. Θα βγουν στο γήπεδο για να δείξουν την ποιότητά τους, όπως έκαναν πέρσι όταν νίκησαν τη Γιουβέντους», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τερν: «Θα νικήσουμε 2-1 τον Ολυμπιακό»

Ο Σίμον Τερν προέβλεψε νίκη της Μάλμε με 2-1 επί του Ολυμπιακού απόψε στο Φάληρο.

Τερν: «Θα νικήσουμε 2-1 τον Ολυμπιακό»
Το λέει και το πιστεύει… Ο Σίμον Τερν προβλέπει νίκη της Μάλμε-και συνεπώς πρόκριση στο Europa League-επί του Ολυμπιακού απόψε στο Φάληρο.

«Πιστεύουμε κι ελπίζουμε στη νίκη. Προβλέπω πως θα νικήσουμε με 2-1», δήλωσε χαμογελώντας ο 22χρονος μέσος στον Τύπο της πατρίδας του.

«Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της. Ίσως ο αντίπαλος να παρασυρθεί και να βγει μπροστά, οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τους χώρες», πρόσθεσε ο Σουηδός άσος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουστέρ: «Το ποδόσφαιρο σου δίνει ευκαιρία κάθε εβδομάδα»

Αισιόδοξος δηλώνει για την αναμέτρηση-τελικό του Ολυμπιακού με τη Μάλμε ο Νταβίντ Φουστέρ, που δεν θέλησε να σταθεί στο γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το σουηδικό πρωτάθλημα.

Φουστέρ: «Το ποδόσφαιρο σου δίνει ευκαιρία κάθε εβδομάδα»
Ως ευκαιρία για να πάρει και πάλι τα πάνω του ο Ολυμπιακός βλέπει το σημερινό (9/12, 21:45) ματς με τη Μάλμε για την 6η αγωνιστική του Champions League ο Νταβίντ Φουστέρ. O Ισπανός παίκτης μίλησε στην Nova και τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο έχεις την ευκαιρία κάθε εβδομάδα να ανατρέψεις ένα κακό αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν σε 90 λεπτά κόντρα στους Σουηδούς το μέλλον τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος και ο 32χρονος μεσοεπιθετικός θεωρεί πως η ομάδα του δεν πρέπει να σκέφτεται ότι ο αντίπαλος τους έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Ο αγώνας με τη Μάλμε αποτελεί για καλή ευκαιρία για τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν για νέα αρχή;

«Αυτό είναι το ωραίο που έχει το ποδόσφαιρο. Δηλαδή ότι σου δίνει την ευκαιρία κάθε εβδομάδα να ανατρέψεις ένα κακό αποτέλεσμα που μπορεί να έχεις. Εμείς γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι με τη Μάλμε είναι πολύ σημαντικό. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε γιατί ξέρουμε πως μία νίκη θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το σουηδικό πρωτάθλημα εδώ και λίγες εβδομάδες μπορεί αν επηρεάσει τις ισορροπίες της αναμέτρησης;

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχει σταματήσει το πρωτάθλημα τους αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι παίκτες της Μάλμε συνεχίζουν την προετοιμασία τους και δίνουν φιλικά παιχνίδια για να είναι σε καλή φόρμα και γνωρίζουμε πως και εκείνοι θέλουν πολύ το αποτέλεσμα».

Είσαι αισιόδοξος;

«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να είσαι αισιόδοξος γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν ξέρεις που πας».

Για… τρεις θέσεις στον «ήλιο»

Τρία εισιτήρια αναζητούν κάτοχο για να συμπληρωθεί το πρώτο μισό του παζλ των «16» του Champions League απόψε. Γιουβέντους-Ατλέτικο και οι «τελικοί» Λίβερπουλ-Βασιλεία και Μονακό-Ζενίτ ξεχωρίζουν.

Για… τρεις θέσεις στον «ήλιο»
Η αυλαία των ομίλων του Champions League πέφτει απόψε για τις μισές ομάδες και εκκρεμεί πού θα καταλήξουν τρία εισιτήρια. Ατλέτικο, Ρεάλ, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ έχουν ήδη κλείσει θέση για την κλήρωση της Δευτέρας για τους «16» από τους αποψινούς αγώνες, αλλά με εξαίρεση τη «βασίλισσα» καμία άλλη δεν έχει εξασφαλίσει και την πρωτιά, ενώ ταυτόχρονα μαίνεται η μάχη και για τις τρίτες θέσεις που οδηγούν στους «32» του Europa League.

1ος όμιλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός θα κοντράρεται με τη Μάλμε στη Φάληρο, η Γιουβέντους φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και θα είναι πρώτοι στο γκρουπ εφόσον δεν χάσουν με διαφορά άνω των δύο γκολ. Στην πρωταθλήτρια Ιταλία αρκεί η ισοπαλία (ή να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Μάλμε) για να βρεθεί στους «16», ενώ με νίκη με δύο ή πλέον γκολ διαφοράς τερματίζει πρώτη. Εκτός πλάνων του Μάσιμο Αλέγκρι είναι οι Ασαμόα, Κομάν, Κάσερες, Ρομούλο και Μπαρτζάλι, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν υπολογίζει στους Μιράντα και Ανσάλντι.

Βαθμολογία
Ατλέτικο Μαδρίτης 12 (14-3)
Γιουβέντους 9 (7-4)
Ολυμπιακός 6 (6-11)
Μάλμε 3 (2-11)

2ος όμιλος

Μεγάλο ματς στο «Άνφιλντ» με Λίβερπουλ και Βασιλεία να μάχονται για την πρόκριση. Οι «κόκκινοι» με νίκη προκρίνονται σαν δεύτεροι, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα ελπίζουν να μην έχει καλύτερο αποτέλεσμα η Λουντογκόρετς στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ για να πάρουν την τρίτη θέση. Μπαλοτέλι, Στάριτζ, Σακχό και Φλάναγκαν είναι εκτός πλάνων του Μπρένταν Ρότζερς. Η Βασιλεία, που δεν υπολογίζει σε Ιβάνοφ και Σίο, περνά ως δεύτερη με νίκη ή ισοπαλία.

Στο «Μπερναμπέου» η Ρεάλ υποδέχεται τη Λουντογκόρετς με στόχο το 6/6. Η «βασίλισσα», που είναι σίγουρα πρώτη στο γκρουπ, θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Ράμος και τους τραυματίες Χάμες, Μόντριτς και Κεντίρα. Η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας παίρνει την τρίτη θέση με νίκη ή με ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα της Λίβερπουλ. Μπέζιακ και Αλεξαντρόφ θα λείψουν από τους φιλοξενούμενους.

Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 15 (12-2)
Βασιλεία 6 (6-7)
Λίβερπουλ 4 (4-8)
Λουντογκόρετς 4 (5-10)

3ος όμιλος

«Τελικός» στο Πριγκιπάτο μεταξύ Μονακό και Ζενίτ. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ περνά και με ισοπαλία, ακόμη και πρώτη αν η Λεβερκούζεν χάσει από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα. Με νίκη παίρνει το εισιτήριο σαν πρώτη εφόσον η Λεβερκούζεν δεν κάνει διπλό στο «Ντα Λουζ». Για τους Μονεγάσκους εκτός είναι ο τιμωρημένος Καρβάλιο και οι τραυματίες Κοντογκμπιά και Κουρζάβα. Η Ζενίτ, που θα παίξει χωρίς τον Κερζακόφ, προκρίνεται με νίκη και θα είναι πρώτη αν ταυτόχρονα χάσει η Λεβερκούζεν.

Η αδιάφορη, μιας κι έχει χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης ακόμη και στο Europa League, Μπενφίκα, αναμετράται με τη Λεβερκούζεν που έχει ήδη προκριθεί και θα είναι πρώτη με νίκη ή ισοπαλία και ταυτόχρονα ήττα ή ισοπαλία της Μονακό. Ο τραυματίας Λουιζάο και ο τιμωρημένος Σάμαρης θα λείψουν από τους «αετούς», ενώ Παπαδόπουλος, Ράιναρτς, Ντονάτι και Μπέντερ θα λείψουν από τη γερμανική ομάδα.

Βαθμολογία
Λεβερκούζεν 9 (7-4)
Μονακό 8 (2-1)
Ζενίτ 7 (4-4)
Μπενφίκα 4 (2-6)

4ος όμιλος

Οι θέσεις πρόκρισης σε Champions και Europa League έχουν κριθεί, αλλά εκκρεμεί η πρωτιά. Η Ντόρτμουντ έχει τον πρώτο λόγο, καθώς κόβει πρώτη το νήμα εφόσον νικήσει την Άντερλεχτ ή και με ισοπαλία, αρκεί η Άρσεναλ στην Τουρκία κόντρα στη Γαλατάσαραϊ να μην υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο (οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με 2-0 στα μεταξύ τους, αλλά η Μπορούσια έχει +10 και οι Λονδρέζοι +4). Παπασταθόπουλος, Ρόις και Κελ θα απουσιάσουν από τα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Άντερλεχτ που είναι σίγουρα τρίτη θα παίξει χωρίς Σουάρες, Ντεφούρ, Νάουτινγκ και Ναχάρ.

Στην Πόλη, η σίγουρα τέταρτη Γαλατάσαραϊ χωρίς Τζεμαϊλί και Ινάν αντιμετωπίζει την Άρσεναλ χρειάζεται νίκη σε συνδυασμό με ήττα της Ντόρτμουντ για να πάρει την πρωτιά ή-όπως προαναφέρθηκε-σε περίπτωση ισοπαλίας της Μπορούσια να υπερκαλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο. Εζίλ, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Οσπίνα, Ντιαμπί, Μονρεάλ, Αρτέτα και Ροσίτσκι δεν υπολογίζονται από τον υπό αμφισβήτηση Αρσέν Βενγκέρ.

Βαθμολογία
Ντόρτμουντ 12 (13-3)
Άρσεναλ 10 (11-7)
Άντερλεχτ 5 (7-9)
Γαλατασαράι 1 (3-15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν… βασιλιάς!!

Τις επτά σερί νίκες έφτασαν οι Καβαλίερς επικρατώντας 110-88 των Νετς στο Μπρούκλιν υπό το βλέμμα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Ασταμάτητοι Ουόριορς και Χοκς, νίκη-θρίλερ για Ουίζαρντς.

Σαν… βασιλιάς
Μπροστά στα μάτια του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, οι Καβαλίερς του «βασιλιά» Λεμπρόν νίκησαν 110-88 τους Νετς στο Μπρούκλιν και με επτά διαδοχικές επιτυχίες δείχνουν πλέον να έχουν βρει το δρόμο τους. Ο Ντιόν Γουέιτερς πρόσφερε απρόσμενα 26 πόντους από τον πάγκο, ενώ ο Κέβιν Λοβ και ο Λεμπρόν Τζέιμς είχαν 19 και 18 αντίστοιχα, την ώρα που ο Κάιρι Ίρβινγκ έμεινε στους 7.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 45 πόντους και το νικητήριο τρίποντο που κατέληξε με «ορειβατικό» τρόπο στο καλάθι, οδήγησε τους Κλίπερς στο 121-120 επί των Σανς στην παράταση.

Οι Ουόριορς παραμένουν η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ και έφτασαν τις 13 σερί νίκες περνώντας με 102-86 από τη Μινεσότα. Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον είχαν από 21 πόντους για τους «πολεμιστές», που βασίστηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα.

Οι Ουίζαρντς αν και έχασαν διαφορά 23 πόντων, κατάφεραν-έστω και μετά από δύο παρατάσεις, να πάρουν ρεβάνς για την προχθεσινή τους ήττα από τους Σέλτικς στη Βοστώνη με 133-132. Ο Τζον Γουόλ έκανε ρεκόρ καριέρας με 17 ασίστ, ενώ πρόσθεσε 26 πόντους, 10 εκ των οποίων ήταν οι τελευταίοι της ομάδας του, ενώ ο Πολ Πιρς είχε 28 απέναντι στην επί 15ετίας ομάδα του.

Οι Ράπτορς εξακολουθούν να προπορεύονται στην Ανατολή, καθώς επιβλήθηκαν 112-107 των Νάγκετς στην παράταση με τον Πάτρικ Πάτερσον να έχει 19 πόντους με 5/7 τρίποντα και να ισοφαρίζει 28’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου.

Οι Χοκς επικράτησαν 108-92 των Πέισερς στην Ιντιανάπολις και συμπλήρωσαν επτά σερί νίκες για πρώτη φορά από τη σεζόν 2009/10.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ατλάντα Χοκς 92-108 Στάκεϊ 15, Μάιλς 15, Σκόλα 12, Γουέστ 8, Χίμπερτ 8, Άλεν 8-Χόρφορντ 25, Τιγκ 21, Κόρβερ 13, Κάρολ 12, Σεφολόσα 8.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 133-132 (110-110, 121-121) Πιρς 28, Γουόλ 26 (17 ασίστ), Γκορτάτ 21 (12 ριμπ.), Χάμφρις 17, Μπιλ 14, Σεραφέν 11-Γκριν 28, Σμαρτ 23, Όλινικ 19 (11 ριμπ.), Μπας 19, Τέρνερ 18, Ζέλερ 10.

Μπρούκλιν Νετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 88-110 Γκαρνέτ 14, Ουίλιαμς 13 (11 ασίστ), Τζόρνταν 12, Τελέτοβιτς 11, Καράσεφ 11-Γουέιτερς 26, Λοβ 19 (14 ριμπ.), Τζέιμς 18, Τόμπσον 14 (12 ριμπ.), Τζόουνς 12.

Τορόντο Ράπτορς-Ντένβερ Νάγκετς 112-107 (κ.α. 102-102) Ουίλιαμς 26, Πάτερσον 19, Βαλαντσιούνας 18 (12 ριμπ.), Ρος 16, Λάουρι 13 (13 ασίστ)-Αφλάλο 25, Λόσον 22 (12 ασίστ), Τσάντλερ 18, Μοζγκόφ 15 (12 ριμπ.), Άρθουρ 12 (13 ριμπ.), Χίκσον 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 86-102 Ουίγκινς 21, Μουχάμαντ 14, Γιανγκ 13, Μπρούερ 10, Ντιένγκ 6 (11 ριμπ.)-Τόμπσον 21, Κάρι 21, Λίβινγκστον 12, Σπέιτς 12, Γκριν 10 (10 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Γιούτα Τζαζ 101-92
Γκέι 29, Κόλισον 16, Στάουσκας 15, Τόμπσον 10, Έβανς 6 (13 ριμπ.)-Χέιγουορντ 19, Μπερκς 16, Καντέρ 13, Μπερκ 13, Γκομπέρ 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Φίνιξ Σανς 121-120 (112-112)
Γκρίφιν 45, Πολ 20 (10 ασίστ), Ρέντικ 17, Τζόρνταν 10 (14 ριμπ.)-Μπλέντσο 27 (16 ασίστ, 11 ριμπ.), Μάρκιφ Μόρις 21, Ντράγκιτς 17, Γκριν 15, Λεν 14, Μάρκους Μόρις 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον «πάγο» ο αθλητικός νόμος!

Η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η πιθανότητα βουλευτικών εκλογών οδηγεί σε καθυστέρηση ή πάγωμα επ’ αόριστον την κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου στη Βουλή.

Στον «πάγο» ο αθλητικός νόμος
Οι πολιτικές εξελίξεις καθορίζουν και τις αθλητικές. Η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα «παγώσει», είτε καθυστερώντας απλώς είτε ακόμη και αναβάλλοντας επ’ αόριστον, την κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου.

Ήδη μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ ο νέος αθλητικός νόμος θα παραμείνει σε διαβούλευση για δέκα επιπλέον μέρες, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. Μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχος του Καρόλου Παπούλια, η κατάθεση του αθλητικού νόμου στη Βουλή μπαίνει στην αναμονή. Αν, δε, δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία (200 στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία, 180 στην τρίτη), η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές κι αντιλαμβάνεται κανείς πως όλα θα είναι πλέον στον αέρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η «κανονιά» του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα κόντρα στη Μάλμε για τη συνέχεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ πριν από πέντε χρόνια ακριβώς είχε νικήσει την Άρσεναλ και πέρασε στους «16» του Champions League.

Η «κανονιά» του Ολυμπιακού
Τότε η Άρσεναλ, τώρα η Μάλμε. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα (9/12, 21:45) τη Μάλμε για την 6η αγωνιστική του Champions League με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει στα σίγουρα την παρουσία του στους «32» του Europa League (του κάνει και η ισοπαλία). Mε νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους στην Ιταλία συνεχίζει στα… αστέρια, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

inner

Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου του 2009, είχε νικήσει με 1-0 την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και είχε σφραγίσει με αυτόν τον τρόπο την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Champions League. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης είχε σημειώσει ο Λεονάρντο στο 47ο λεπτό. Μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι του τότε με το τώρα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, που είχε σκοράρει στους ομίλους κόντρα στην Στανάρ Λιέγης στο Φάληρο, ενώ σημείωσε και ακόμη ένα κόντρα στην Μπορντό στους «16», αλλά και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που είναι στο προπονητικό τιμ των «ερυθρόλευκων», ενώ τότε φορούσε.. γάντια.

inner

Η ομάδα του Ζίκο είχε… καπαρώσει τη συνέχεια στο Europa League, ενώ με ισοπαλία εξασφάλιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρώτη τερμάτισε η Άρσεναλ με 13 βαθμούς, δεύτερος ο Ολυμπιακός με 10, τρίτη η Σταντάρ Λιέγης με 5 και τελευταία η Άλκμααρ με 4. Στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στους Ολλανδούς στον πάγκο είχε κάτσει ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, εκτελώντας χρέη υπηρεσιακού μετά την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντουντού (86’ Ντομί), Μαρέσκα, Όσκαρ (90’+3’ Πάντος), Λεονάρντο, Γκαλέτι, Μήτρογλου.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Βέλα, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Σονγκ, Σιλβέστρ, Γουίλσιρ (76’ Σουνού), Μέριντα, Μπάρτλεϊ, Κρουζ, Ζιλμπερτ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κάλα και ο… Αλνταΐρ!

«Παίζει» δυνατά για την ΑΕΚ το ενδεχόμενο επιστροφής του Χουάν Κάλα, την ώρα που ο Τραϊανός Δέλλας φέρεται να είχε επαφή με τον άλλοτε συμπαίκτη του, Αλνταΐρ, για στόχους από τη Βραζιλία.

Ο Κάλα και ο… Αλνταΐρ
Ο Χουάν Κάλα κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την αποχώρησή του από την Κάρντιφ κι ένας ποδοσφαιριστής με τη δική του ποιότητα, αλλά και… κιτρινόμαυρο παρελθόν, δεν θα μπορούσε να αφήνει ασυγκίνητη την ΑΕΚ. Στην «Ένωση», παρότι η απόκτηση στόπερ δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα, εξετάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του Ισπανού άσου, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει, εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά. Μάλιστα φήμες θέλουν άνθρωπο της ΑΕΚ να έχει έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του 25χρονου ποδοσφαιριστή.

Την ίδια ώρα, και με δεδομένο πως εν όψει Ιανουαρίου υπάρχει μόνο μία κενή θέση ξένου, στην ΑΕΚ κοιτάζουν κι αλλού για την ενίσχυση της ομάδας. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο Τραϊανός Δέλλας είχε επαφή με τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρόμα, Αλνταΐρ, για ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία που έχουν ξεχωρίσει από το σκάουτινγκ. Ο αμυντικός χαφ Ροντρίγκο Σόουζα, ο μεσοεπιθετικός Λούκα και ο σέντερ φορ Αλεξάντρο είναι τρεις παίκτες που αρέσουν, δίχως όμως κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ταξιδέψει στην Ιβηρική, ενώ εξετάζονται παίκτες και από Βέλγιο, Πολωνία κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως και από τη Λατινική Αμερική.

Νέο ραντεβού για το γήπεδο

Σε ανοικτή γραμμή με την τεχνική επιτροπή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται η «Δικέφαλος 1924» για το γήπεδο της ομάδας και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει νέο ραντεβού για να διευθετηθούν κάποια εκκρεμή ζητήματα, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Περιμένοντας τον Μπακάκη

Ο Μιχάλης Μπακάκης και η κάκωση στο γόνατό του είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος του Τραϊανού Δέλλα εν όψει Ερμιονίδας, καθώς διαθέσιμος θα είναι και πάλι ο Χρήστος Αραβίδης, ενώ εκτός παραμένουν οι Άλεξ Ντ’ Ακόλ και Άρης Σοϊλέδης. Στο μεταξύ, ο «Κολοσσός» ανακοίνωσε στους παίκτες του πως θα πάρουν τριήμερη άδεια 24-26 Δεκεμβρίου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε ο ένας, αγωνία για τον άλλον!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει πλέον τη δυνατότητα να επαναφέρει τον Γιώργο Τζαβέλλα, που αποτελεί μια δοκιμασμένη λύση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά παραμένει αμφίβολος, ενόψει Γκινγκάμπ, ο Σκόνδρας.

Επέστρεψε ο ένας, αγωνία για τον άλλον
Κάθε επιλογή για την άμυνα είναι… κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Βγήκε από το ψυγείο ο Τζαβέλλας, μετά την καθοριστική επαφή που είχαν παίκτης και προπονητής στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο 27χρονος αμυντικός προπονήθηκε κανονικά και είναι στο χέρι του 61χρονου τεχνικού να τον χρησιμοποιήσει κόντρα στο πολύ σημαντικό ματς με τη Γκινγκάμπ την Πέμπτη (11/12, ,22:05).

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο «δικέφαλος του Βορρά» θα παίξει το μέλλον του στη συνέχεια της φετινής διοργάνωσης και πάλι οι επιλογές του προπονητή του για το κέντρο της άμυνας είναι λιγοστές. Ο… σίγουρος είναι ο Μιγκέλ Βίτορ, ενώ ο Κατσικάς έκανε και χθες ατομικό, όπως και ο Γιάννης Σκόνδρας. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος θα προπονηθεί την Τρίτη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει κόντρα στους Γάλλους.

Άλλωστε είναι ένας παίκτης που μπορεί η φυσική του θέση να είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά υπολογίζεται και για στόπερ. Μεταξύ αυτού και του Τζιόλη ήταν ο Αναστασιάδης πριν το ματς με τον Ολυμπιακό και κατέληξε στον δεύτερο, που ωστόσο έχει λίγες συμμετοχές σε αυτήν τη θέση στην καριέρα του. Επιπλέον, στο Καραϊσκάκη ήταν καλός, αλλά στα Πηγάδια με την SKOD Ξάνθη αντιμετώπισε προβλήματα.

Συν του ότι μπορεί να θέλει να τον επαναφέρει στο κέντρο ο Αναστασιάδης, που μπορεί να υπολογίζει πλέον και τον Μαντούρο για τα χαφ. Κοινώς όλα είναι ρευστά για το κέντρο της άμυνας και πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει στις 17:00.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ερυθρόλευκο σταυροδρόμι!

Δύο οι δρόμοι απόψε για τον Ολυμπιακό: Νικά τη Μάλμε, εξασφαλίζει μίνιμουμ τη συνέχεια στο Europa League κι ελπίζει σε «δώρο» από Τορίνο ή δεν τα καταφέρνει και βυθίζεται περισσότερο σε κρίση.

Ερυθρόλευκο σταυροδρόμι
Κρίσιμο από όλες τις απόψεις είναι το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τη Μάλμε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Τόσο γιατί κρίνει το αν και… πού θα υπάρξει ευρωπαϊκή συνέχεια για την ομάδα τη φετινή σεζόν, όσο και για το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα ή η αγωνιστική τους κρίση θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν συνέπειες.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Ολυμπιακό. Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει ότι θα παίζει στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα του 2015 (περιμένοντας την κλήρωση της Δευτέρας σε Champions και Europa League), ενώ με ήττα θα δει τη Μάλμε να τον περνά στην ισοβαθμία και να τον περιορίζει εντός των τειχών. Στο πρώτο σενάριο, οι «ερυθρόλευκοι» παίρνοντας απόψε τους τρεις βαθμούς εξασφαλίζουν μίνιμουμ το εισιτήριο για το Europa League και μάλιστα ως ισχυροί για την κλήρωση των «32», ενώ παράλληλα εφόσον το δικό τους τρίποντο συνδυαστεί με ήττα της Γιουβέντους περνούν στους «16» ως δεύτεροι του γκρουπ. Με ισοπαλία απόψε ο Ολυμπιακός είναι οριστικά τρίτος και με πιθανότερο σενάριο να είναι στους αδύναμους στην κλήρωση των «32» του Europa League.

Πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη, μια νίκη για τον Ολυμπιακό απόψε θα είναι πραγματικό βάλσαμο στις πληγές που έχουν αφήσει οι τελευταίες κακές εμφανίσεις. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν πρέπει να αποκλειστούν ραγδαίες εξελίξεις και… συνέπειες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Κάποιοι συνδέουν την επίσκεψη του μάνατζερ του Μίτσελ, Μαριάνο Αγκιλάρ, με αυτό το ενδεχόμενο.

Δύο αλλαγές

Ο Ισπανός τεχνικός προτίθεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τη συνήθη ενδεκάδα του Champions League αλλά δύο αλλαγές. Κασάμι και Φουστέρ θα πάρουν τις θέσεις των Μιλιβόγεβιτς (είναι τραυματίας και μαζί με τον επίσης νοκ άουτ Ντουρμάζ είναι οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής) και Αφελάι αντίστοιχα. Ο Μήτρογλου αναμένεται να πάρει μία ακόμη ευκαιρία αντί του Μπενίτες κι έτσι η πιθανότερη σύνθεση για τους Πειραιώτες είναι η ακόλουθη: Ρομπέρτο (τερματοφύλακας), Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Μαζουακού (αριστερό μπακ), Μποτία, Αμπιντάλ (στόπερ), Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (κεντρικά χαφ), Φουστέρ, Τσόρι (μεσοεπιθετικοί) και Μήτρογλου (σέντερ φορ).

Η Μάλμε θα παραταχθεί με αρκετά επιθετικό σχήμα και στόχο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει τη μεταπήδηση στο Europa League. Εκτός μάχης είναι ο βασικός στόπερ Γιόχανσον λόγω τιμωρίας, ενώ μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον κόουτς Χαρέιντε είναι ότι η ομάδα του έχει δώσει τον τελευταίο μήνα δύο παιχνίδια, αυτό με τη Γιουβέντους στη Σουηδία κι ένα για το Κύπελλο, μιας και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Η πιθανότερη σύνθεση σε διάταξη 4-4-2 είναι η εξής: Όλσεν, Χάλστι, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Τίνερχολμ, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Κρουν, Τέλιν και Ρόζενμπεργκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στεφάν Λανουά, ενώ το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει, αφού μέχρι χθες είχαν απομείνει 3.500 εισιτήρια, που-καιρού επιτρέποντος-αναμένεται να εξαντληθούν μέσα στη μέρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε για Ντοστ, αλλά…!!

Για τον Μπας Ντοστ από τη Βόλφσμπουργκ ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν κατέστη εφικτό να γίνει η μεταγραφή του Ολλανδού φορ. Στόπερ και ανανέωση Μπεργκ τα πρώτα θέματα στην ατζέντα.

Πήγε για Ντοστ, αλλά…
Μια πολύ ηχηρή προσθήκη για να καλύψει τη θέση του σέντερ φορ επιχείρησε να κάνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον «Τρελό του Χωριού» στη SportDay. Οι «πράσινοι» επιδίωξαν να πάρουν τον Μπας Ντοστ από τη Βόλφσμπουργκ, αλλά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Ο πανύψηλος Ολλανδός φορ (1,96μ.) δεν έχει καταφέρει να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα των «λύκων» (7 συμμετοχές και 2 γκολ φέτος) και στο «τριφύλλι» εξέτασαν την προοπτική να τον αποκτήσουν, ωστόσο η γερμανική ομάδα αξίωσε για να τον δανείσει στο δεύτερο μισό της σεζόν 200.000 ευρώ ως «ενοίκιο», αλλά και να καλύψει 400.000 ευρώ από το συμβόλαιό του. Με αυτά τα δεδομένα, όπως είναι λογικό, ο Παναθηναϊκός έκανε πίσω και στην παρούσα φάση έχει άλλες προτεραιότητες.

Οι Κυπελλούχοι ενδιαφέρονται κυρίως για απόκτηση στόπερ και ήδη έχουν στα χέρια τους μια λίστα με 3-4 παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Λεωνίδας Βόκολος. Σε ό,τι αφορά στην επίθεση, το βάρος έχει πέσει στην επέκταση συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ και δεν αποκλείεται να μη γίνει τελικά κίνηση για άλλον επιθετικό, δεδομένου ότι ο Μλάντεν Πέτριτς δείχνει βελτιωμένος εσχάτως. Με τον Σουηδό φορ ίσως υπάρξει νέα επαφή σήμερα ή αύριο για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018 με βελτιωμένες αποδοχές, αλλά ακόμη και να μην επιτευχθεί τώρα η συμφωνία, δεν υπάρχει πίεση γιατί δεσμεύεται μέχρι το 2017.

Υπογραφές και ανακοινώσεις

Μετά τον Νάνο, που χθες ανακοινώθηκε η επέκταση συμβολαίου του μέχρι το 2017, σειρά παίρνουν σήμερα οι Αμπντούλ Ατζαγκούν και Θανάσης Ντίνας, που θα υπογράψουν για έναν επιπλέον χρόνο, μέχρι το 2018 και το 2017 αντίστοιχα. Την Παρασκευή θα κλείσει τυπικά και το θέμα με τον Χρήστο Δώνη, που θα υπογράψει μέχρι το 2018. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση σε Γλασκώβη, αλλά και με «Κάρα»!

Γλυκές αναμνήσεις ξυπνάει η 9η Δεκεμβρίου στους φίλους του Παναθηναϊκού, καθώς έχει πάρει πρόκριση στους «16» του Ch. League, με νίκη επί της Ανόρθωσης, αλλά και στο UEFA, με διπλό στη Σκωτία.

Πρόκριση σε Γλασκώβη, αλλά και με «Κάρα»
Δύο πολύ σημαντικές νίκες έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στο Champions League στις 9 Δεκεμβρίου. Η μια του έδωσε πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης και την πέτυχε πριν ακριβώς έξι χρόνια και τη σημείωσε επί της Ανόρθωσης, με 1-0 στο ΟΑΚΑ, χάρη σε γκολ του Γιώργου Καραγκούνη. Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα μύρισε «μπαρούτι» εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα, λόγω των όσων είχαν προηγηθεί με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εκτός από τη συμμετοχή του στην επόμενη φάση, το «τριφύλλι» κατάφερε να βγει και πρώτος στον όμιλο του, καθώς στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς η Βέρντερ νίκησε με 2-1 την Ίντερ, που τερμάτισε δεύτερη με αυτό το αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε κάνει πολύ κακό πρώτο γύρο στη φάση των ομίλων, καθώς ξεκίνησε με ήττα (2-0) από την Ίντερ στο ΟΑΚΑ, συνέχισε με 3-1 στην Κύπρο στην αναμέτρηση με την Ανόρθωση και ήρθε ισόπαλος (2-2) με τη Βέρντερ στην Αθήνα. Στον δεύτερο γύρο έκανε τρομερή αντεπίθεση και από τον έναν πόντο με τρις νίκες έφθασε στους δέκα. Οι «νερατζούρι» των Μουρίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Αντριάνο βγήκαν δεύτεροι με οκτώ πόντους και έπεσαν πάνω στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, που με το 0-0 στο Μιλάνο και την ήττα 2-0 στην Αγγλία αποκλείστηκαν.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν στους «16» τη Βιγιαρεάλ του Αριέλ Ιμπαγάσα και του Ντιέγκο Λόπεθ. Μάλιστα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν του Πανιώνιου είχε σκοράρει στο ΟΑΚΑ, όπου η τότε ομάδα του νίκησε με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ισπανίας (σκόρερ και πάλι ο Καραγκούνης) πέρασε στην επόμενη φάση.

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγι, Γκούμας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (90’+3’ Ίβανσιτς), Κλέιτον (65’ Σαλπιγγίδης), Μάντζιος (82’ Ρουκάβινα).

Ανόρθωση (Κετσπάγια): Μπεκιάι (46’ Νάγκι), Κατσαβάκης, Δέλλας (46’ Φρούσος), Νικολάου, Ντομπρασίνοβιτς, Σκοπελίτης, Λεϊβακαμπέσι, Ταχέρ (70’ Πάουλο Κόστα), Λαμπάν, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μπαρντόν.

Η άλλη ωραία ανάμνηση έρχεται τη σεζόν 2003-04. Ο Παναθηναϊκός του Γιτζάκ Σουμ είχε κάνει πολύ κακό Champions League σε όμιλο με Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, Στουτγκάρδη και Ρέιντζερς. Ύστερα από πέντε παιχνίδια είχε μαζέψει μόλις έναν πόντο, έχοντας έρθει ισόπαλος με τους Σκωτσέζους στη Λεωφόρο. Όμως, κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, επικράτησε 3-1 και ισοβάθμησε με μαζί της, αλλά υπερίσχυσε, λόγω των αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς και πήρε το «εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση του λεγόμενου τότε, UEFA Cup.

inner

Ο Μολς είχε ανοίξει το σκορ στο 28’ και τέσσερα λεπτά ο Ζουτάουτας ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπασινάς με ένα άπιαστο σουτ στο 62’ έκανε το 1-2 και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 80ο λεπτό.

Ρέιντζερς (ΜακΛις): Ρίξεν, Μολς, Χιζανισβίλι (66’ Βανόλι), Μπολ, Καπούσο, Ρος (84’ Ντάφι), Μπεργκ, Λόβενκραντς, Χιουζ, Μπούρκε (70’ Όστενσταντ).

Παναθηναϊκός (Σουμ): Νικοπολίδης, Μινχ, Μόρις, Χένρικσεν, Γκούμας, Σεϊταρίδης, Ζουτάουτας, Μπασινάς, Σανμαρτεάν (46’ Επαλέ), Σαπάνης (79’ Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φαβορί ο Ουζουνίδης!!

Εντός της Τρίτης αναμένεται να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα της διαδοχής του Δημήτρη Τερεζόπουλου στον πάγκο του Πανιωνίου. Με τα τωρινά δεδομένα το... χρίσμα θα πάρει ο Μαρινός Ουζουνίδης.

Φαβορί ο Ουζουνίδης
Καταλυτική ημέρα εκτιμάται πως θα είναι η Τρίτη για το θέμα προπονητή στον Πανιώνιο.

Οι ποδοσφαιριστές κράτησαν τον Δημήτρη Τερεζόπουλο την πρώτη φορά (στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος) που η διοίκηση ήταν έτοιμη να τον απομακρύνει, αλλά φάνηκε πως δεν μπορούσε να αποτραπεί δεύτερη φορά κάτι τέτοιο. Έτσι από τη Δευτέρα αποτελεί παρελθόν.

Όταν είχε βρεθεί σχεδόν και με τα δύο πόδια εκτός ομάδας, το όνομα που «έπαιξε» γερά για να τον αντικαταστήσει ήταν αυτό του Σάκη Τσιώλη. Έτοιμο τον είχαν στην Πλατεία… Παρότι πολλοί πίστεψαν ότι οι «κυανέρυθροι» θα στραφούν ξανά στην περίπτωση του 55χρονου τεχνικού, φαίνεται πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα αναλάβει τον Πανιώνιο.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας η πρόσληψη του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ας πούμε την αλήθεια για τον Μίτσελ…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ισπανό προπονητή που «φτιάχνει» το βιογραφικό του μέσω της Ευρώπης και ρίχνει εκεί το βάρος και όχι στο ελληνικό πρωτάθλημα. 
Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα όλα του έρχονταν βολικά. Το πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά που ήρθε το είχε ήδη πάρει, την δεύτερη δεν είχε σοβαρό αντίπαλο και φέτος δυσκολεύεται πάρα πολύ. Το είχε καταλάβει από νωρίς νομίζω γι’ αυτό συχνά πυκνά μας έλεγε για το πρωτάθλημα που φέτος είναι πολύ καλύτερο…
Ο Μίτσελ βέβαια επίσης συχνά δηλώνει ότι προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι πόσο πολύ το πιστεύει κιόλας ή αν απλά το λέει γιατί αυτό του ζητεί το αφεντικό. Ισχύει μάλλον το δεύτερο ή τουλάχιστον αυτό μας αφήνει να εννοηθεί με τις πράξεις του ο Ισπανός προπονητής.
Ο Μίτσελ φέτος για μία ακόμη χρονιά αναγκάστηκε να φτιάξει μία ομάδα από το μηδέν και αυτό σίγουρα δεν ήταν δική του επιλογή όπως συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι όταν ο ίδιος ζήτησε να αλλάξει όλη η ομάδα. Παρά ταύτα και φέτος τα μεταγραφικά χατίρια ή τέλος πάντων κάποια από αυτά του έγιναν. Ναι προφανώς η διοίκηση θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερες επιλογές, το ίδιο ισχύει όμως και για τον ίδιο. Για παράδειγμα μπορεί η πρώτη επιλογή του για την επίθεση να ήταν ο Φιμπόγκασον (παρεμπιπτόντως δεν την έχει ακουμπήσει την μπάλα στην
Ρεάλ Σοσιεδάδ), αλλά οι επόμενες ήταν ο Μπενίτες και ο Μήτρογλου. Όπως επίσης η πρώτη του επιλογή για αντι- Μανωλάς ήταν ο Μποτία που τον ήξερε πολύ καλά και είχαν δουλέψει ξανά μαζί.
Εχτισε λοιπόν αναγκαστικά και χωρίς να το θέλει, από το καλοκαίρι μία ομάδα κομμένη και ραμμένη για την Ευρώπη. Μία ομάδα που ήταν φανερό ότι της έλειπαν τα εξτρέμ, η φαντασία στο παιχνίδι, αλλά πρόσθεσε σε αυτήν καλή ανασταλτική λειτουργία, παιχνίδι από τον άξονα, μεσαία γραμμή γεμάτη από τρεχαλαντζήδες ποδοσφαιριστές που μπορούσαν δημιουργικά να κάνουν τα βασικά όπως ο Μανιάτης, ο Ντινγκά και ο Μιλιβόγιεβιτς και ανασταλτικά πολλά περισσότερα.
Μία τέτοια είδους ομάδα είχε φτιάξει αν θυμάστε και ο Λεμονής την χρονιά που έκανε τα δύο πρώτα διπλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μία τέτοια ομάδα όμως με αυτά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δυσκολεύεται πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μία τέτοια ομάδα δεν μπορεί να ανοίξει τις κλειστές άμυνες και όταν δεν αμύνεται (όπως στην Ευρώπη), αλλά επιτίθεται (όπως στην Ελλάδα) είναι εκτεθειμένη και στις αντεπιθέσεις.
Πέρα όμως από το γεγονός ότι ο Μίτσελ έφτιαξε μία ομάδα κυρίως για την Ευρώπη, δείχνει σε τακτικό επίπεδο να μην μελετά καλά τους αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ένω τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ επιλέγει να τα παίξει ο ίδιος και τα πηγαίνει στην τακτική, ξέροντας καλύτερα κι από τους αντίπαλους προπονητές την αντίπαλη ομάδα, στην Ελλάδα εμφανίζεται αδιάβαστος.
Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μίτσελ δεν είχε καταλάβει, γιατί δεν το γνώριζε, ότι ο αντίπαλος έπαιζε για σχεδόν ένα ημίχρονο με τον «Σάλπι» δεξί μπακ με αποτέλεσμα να μην φορτώσει εκείνη την πλευρά της επίθεσής του. Εδώ προκύπτει ένα επιπλέον ζήτημα. Ο Μίτσελ φέτος επέλεξε να αλλάξει τους συνεργάτες του. Ο Βίκτορ έφυγε από τον Ολυμπιακό. Κι’ ενώ στην αρχή της σεζόν αυτό φάνηκε ως θετικό γιατί ο Μίτσελ έδειχνε έτοιμος να τα πάρει όλα επάνω του, στην πορεία αποδεικνύεται πρόβλημα. Και το πρόβλημα έχει να κάνει με τα εντός των συνόρων
ματς. Ο Βίκτορ τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος τους μελετούσε πολύ προσεκτικά γιατί δεν το θεωρούσε… λίγο για το βιογραφικό του, με αποτέλεσμα ο Μίτσελ να έχει έτοιμη την δουλειά στο πιάτο, κάτι που φέτος φαίνεται ότι δεν συμβαίνει.
Ο Ισπανός επιπλέον δείχνει να μην μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα από Τετάρτη σε Κυριακή, ούτε με τις αλλαγές των προσώπων που επιχειρεί ορισμένες φορές. Βεβαίως εδώ ευθύνη φέρουν και τα ίδια τα πρόσωπα, οι παίκτες δηλαδή, αλλά και πάλι το βάρος πέφτει στον προπονητή. Ο Μίτσελ δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει τις Κυριακές έναν Ολυμπιακό πιο δημιουργικό, πιο αλέγκρο με μεγαλύτερη φαντασία στο παιχνίδι του, ενώ φαίνεται ότι έχει εκτιμήσει λάθος και ορισμένους ποδοσφαιριστές του, με κλασικότερο παράδειγμα τον Φορτούνη.
Γενικά ο Ισπανός δείχνει να αισθάνεται ότι το ταβάνι του με τον Ολυμπιακό το έχει φτάσει και δεν έχει πολλά περισσότερα να περιμένει.
Όπως δείχνει να μην… ερεθίζεται από την κατάκτηση ενός ακόμη ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να του το λύσει κανείς παρά μόνο ο ίδιος. Απομένει να δούμε αν πρώτον θέλει και δεύτερον έχει τα… κουράγια να φτιάξει από την αρχή ξανά μία νέα ομάδα. Γιατί μην γελιέστε για να παίξει καλύτερα ο Ολυμπιακός πρέπει να υπάρξει νέος Ολυμπιακός, ο υπάρχων είναι σχεδόν αδύνατο να
τα καταφέρει.
Και δεν εννοώ νέος Ολυμπιακός μόνο σε πρόσωπα, που και τέτοια πρέπει να έρθουν τον Γενάρη (τουλάχιστον 3), αλλά νέος Ολυμπιακός σε φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού.
Φυσικά όλα αυτά και μπορούν να γίνουν υπό τον Μίτσελ. Ο Ισπανός το έχει ξανακάνει και είναι δεδομένο ότι μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι πρώτον αν έχει την ίδια όρεξη και δεύτερον για πόσα χρόνια βλέπει ακόμη τον εαυτό του στην Ελλάδα. Διότι αν δεν βλέπει τον εαυτό του να εργάζεται εδώ τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν τότε σίγουρα δεν βλέπει με μεγάλη όρεξη αυτή τη νέα αλλαγή που χρειάζεται η ομάδα του…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα 2+1 ημίχρονα της βραδιάς!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα... τρία ημίχρονα στο Ολυμπιακός – Μάλμε και την αντίδραση των «ερυθρόλευκων» στο αναμενόμενο πλάνο των Σουηδών.
Έφτασε λοιπόν η πιο μεγάλη ώρα φέτος για την ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού. Τα 90 λεπτά που θα κρίνουν την τελική βαθμολογία του πρώτου γκρουπ. Η... τελευταία παρτίδα που θα αποφασίσει αν οι Πειραιώτες θα τερματίσουν, 2οι, 3οι ή και 4οι. Δεν είναι συνηθισμένη αυτή η... τρόικα. Τις περισσότερες φορές για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ τελευταία αγωνιστική προκύπτουν διλλήματα. Το ένα ή το άλλο. Το ότι οι Ερυθρόλευκοι παίζουν σε μια νύχτα με τρία διαφορετικά σενάρια να τους περιμένουν, αποτελεί μια τρόπον τινά «καινοτομία» που βάζει ακόμη περισσότερο σασπένς σε αυτό τον επίλογο.
Θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με τις πιθανότητες ή το κίνητρο που έχει η Ατλέτικο για να νικήσει μέσα στο Τορίνο την Γιουβέντους ώστε να «σκρινάρει» για τον Ολυμπιακό, και να του ανοίξει τον δρόμο για τους «16». Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να σταθούμε στην κάθε άλλο παρά μικρή... λεπτομέρεια ότι η Μάλμε αυτόν τον καιρό είναι 40 μέρες δίχως πρωτάθλημα (άρα και χωρίς αληθινό αγωνιστικό ρυθμό). Η εβδομάδα που πέρασε όμως βάζει στο κάδρο αποκλειστικά και μόνο τον Ολυμπιακό. Διότι από Τετάρτη ως το Σάββατο πέρασαν από το Φάληρο, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ (με ισοπαλία σαν νίκη). Και μαζί ανέδειξαν μια σειρά από σημαντικές αγωνιστικές αδυναμίες των Ερυθρόλευκων σε ένα στιλ παιχνιδιού που προφανέστατα θα επιλέξουν απόψε και οι Σουηδοί.
Δεν θα είδε τα ματς ο κόουτς της Μάλμε; Δεν θα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνεις... ζημιά σε αυτόν τον Ολυμπιακό, είναι να του δώσεις τη μπάλα και το χώρο να «ανέβει» ψηλά; Δεν θα διαπίστωσε το τεράστιο πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον και σε ότι προκύπτει στην «πλάτη» της ομάδας του Μίτσελ; Μα τα ξέρει ήδη. Τα εφάρμοσε στη Σουηδία. Πως λοιπόν να μην το «ξανακάνει» ο Χαρέιντε. Στο πιάτο του προσφέρουν τον «τρόπο» τα ίδια τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Έχει λοιπόν απάντηση ο Ολυμπιακός στο αναμενόμενο; Στα... δικαιώματα που ο ίδιος έδωσε; Ή θα είναι μια βραδιά που το τρίτο ημίχρονο θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα δύο πρώτα;
Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές είναι που διαθέτουν τις «απαντήσεις». Ο κόσμος θα είναι εκεί (η τελευταία ενημέρωση μιλά για 3.500 εισιτήρια που έχουν μείνει προς διάθεση), η διοίκηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για την επόμενη μέρα. Και όλα περνούν από το... χορτάρι. Με βάση πάντως όσα ακούστηκαν την Δευτέρα ως εκτιμήσεις από τον Ρέντη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει να αλλάζει τακτικά κάποια πράγματα στην προσέγγιση του ματς. Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν λιγότερα ρίσκα. Και ένα ματς αλά... Παναθηναϊκός. Μια αναμέτρηση που ο Ισπανός επένδυσε πρώτα στο να μην απειληθεί η ομάδα του, και έπειτα στο να απειλήσει. Το πήρε εκείνο το βράδυ το ντέρμπι, με την συνδρομή του Αυλωνίτη και με μια «στημένη» μπάλα. Σαν αυτή που σκόραρε ο Φουστέρ με τον ΠΑΟΚ και ο Κασάμι με τον ΠΑΣ.
Δεν έχει αυτόν τον καιρό ο Ολυμπιακός καλές ιδέες στην δημιουργία. Και αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να μείνει έξω από το... τραπέζι της βραδιάς. Άρα λοιπόν μοιάζει λογικό να θέλει ένα ματς που πρώτα δεν θα δεχθεί κάποιο γκολ και που έπειτα θα αναζητήσει τον τρόπο να σκοράρει. Και κάπως έτσι αναμένεται να τον δούμε και στον αγωνιστικό χώρο. Με μια εντεκάδα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν θα έχει εκπλήξεις. Ρομπέρτο μπροστά από την εστία. Με Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού στην άμυνα. Τον Ντινγκά καθαρό αμυντικό χαφ με τους Μανιάτη και Κασάμι «εσωτερικούς» δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τον Τσόρι στην κορυφή του «ρόμβου». Τον Φουστέρ ξεκινώντας από αριστερά να λειτουργεί σαν «περιφερειακός». Και στην κορυφή τον Μήτρογλου που είναι το φαβορί για να επιστρέψει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η «φωτιά» που άναψε το ΑΣΕΑΔ και η... λευκή ψήφος του προέδρου!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για το παρασκήνιο της ψηφοφορίας στον ΕΣΑΚΕ και απαντάει σε πέντε εύλογα ερωτήματα για την τύχη του ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ που θα γίνει από το... 2015 και βλέπουμε. Το ΑΣΕΑΔ έριξε τη «βόμβα» και κινδυνεύει να την... ξαναπάρει πίσω, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ για την επανάληψη από την αρχή του αγώνα Αρη - ΠΑΟΚ.  Το gazzetta.gr έψαξε το παρασκήνιο του διοικητικού συμβουλίου και δίνει απαντήσεις σε πέντε εύλογα ερωτήματα που τίθενται, μετά την ανακοίνωση ότι το ντέρμπι θα επαναληφθεί από το μηδέν, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα όσα έγιναν την 18η Οκτωβρίου.
Το βέβαιο είναι πως η κοινή λογική χάθηκε σ' όλα τα επίπεδα στη συγκεκριμένη υπόθεση και η «πόρτα» που άνοιξε το ΑΣΕΑΔ θα αποτελέσει διέξοδος για πολλές ομάδες που σύντομα - βάσει της παράδοσης - θα βρεθούν στη θέση του Αρη, κινδυνεύοντας να χάσουν ένα παιχνίδι στα χαρτιά.
Ανεξάρτητα του ποιος έχει δίκιο, το βέβαιο είναι ότι για πρώτη φορά αμφισβητείται η κρίση των διαιτητών σε πειθαρχικά παραπτώματα και είναι βέβαιο ότι το λεπτό σημείο που χωρίζει τα «ελαφριά» από τα «βαριά» περιστατικά θα κρίνονται κατά το δοκούν από ΄δω και πέρα και ο καθένας με το δικό του κριτήριο, ανάλογα με το συμφέρον του.
1. Πώς και γιατί ψηφίστηκε η επανάληψη από την αρχή;
Στο τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου έπεσαν τρεις προτάσεις. Η μία ήταν η επανάληψη του ματς από την αρχή, η δεύτερη να συνεχιστεί από 'κει που διακόπηκε και η τρίτη - από τον ΠΑΟΚ - να αγνοηθεί παντελώς η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. 
Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε επιστολή στην οποία υποστήριζε πως βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, οι διαιτητές που ως γνωστόν αποκαλούνται και «άρχοντες ενός αγώνα», είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη ενός παιχνιδιού.
Στην ουσία ο «Δικέφαλος» υποστήριξε πως από την στιγμή που το Δ.Σ. αναιρεί την προκήρυξή του, τότε το ίδιο μπορεί να συμβεί στο μέλλον και σε άλλες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, η πλευρά του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως το ΑΣΕΑΔ στην απόφασή του δεν διατάζει την επανάληψη του αγώνα, απλά ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση του αθλητικού δικαστή, με την όποια ερμηνεία μπορεί να δώσει ο καθένας από 'κει και πέρα.
Επτά από τις ομάδες (έξι κατά άλλους) ψήφισαν υπέρ της επανάληψης του αγώνα σε... λευκό φύλλο αγώνα, δηλαδή με συνθήκες διαφορετικές απ' αυτές της 18ης Οκτωβρίου, όταν το ματς διακόπηκε. Οι εκπρόσωποι των ομάδων υποστήριξαν πως είναι αδύνατον δύο μήνες μετά να επαναληφθεί ένα παιχνίδι με τις ίδιες συνθήκες κι έτσι τάχθηκαν υπέρ της επανάληψης με άλλους διαιτητές και με διαφορετικά ρόστερ.
Αλλοι τέσσερις τάχθηκαν υπέρ του να συνεχιστεί το ματς από το σημείο που διακόπηκε, άλλος ένα ψήφισε υπέρ της πρότασης του ΠΑΟΚ ενώ υπήρχαν και δύο λευκά. Το πιο εντυπωσιακό είναι η ψήφος του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Γιώργου Χαλβατζάκη που ψήφισε τελευταίος. Αρχικά είπε... ΑΣΕΑΔ κάνοντας χιούμορ και στη συνέχεια κατέληξε στο λευκό, χωρίς ωστόσο η ψήφος του να επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.
Ετσι, αποφασίστηκε η επανάληψη του αγώνα, παρότι στο ξεκίνημα του διοικητικού συμβουλίου όλες σχεδόν οι ομάδες συμφώνησαν πως η απόφαση του ΑΣΕΑΔ βάζει «βόμβα» στο πρωτάθλημα, κυρίως γι αυτά που θα ακολουθήσουν κι ενόψει των τελικών Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.
2. Τι σκέφεται να κάνει ο ΠΑΟΚ;
Οποιος πιστεύει ότι η απόφαση πάρθηκε και είναι θέμα χρόνου να εκτελεστεί, πιθανότατα δεν γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ σκέφτεται σοβαρά να απαντήσει με... νέα προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ! Οπως τουλάχιστον ειπώθηκε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο «Δικέφαλος» εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει το... μπαλάκι στο αρμόδιο όργανο, αυτή τη φορά με προσφυγή κατά της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ. Αν η σκέψη γίνει πράξη, τότε αυτομάτως το όλο θέμα θα πάει πίσω και η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να περιμένει την τελεσίδικη απόφαση για να δει πότε θα ορίσει το παιχνίδι.
3. Ο ΕΣΑΚΕ πότε μπορεί να ορίσει το ματς;
Ακόμη κι αν ξεπεραστεί αυτό, ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης, καθώς είναι υποχρεωμένος να βρει μια ημερομηνία για να ορίσει ένα παιχνίδι από το... πουθενά. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, δύο λύσεις υπάρχουν:
1. Το ματς θα οριστεί μετά το τέλος του πρώτου γύρου (!) που σημαίνει ότι η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η οποία μάλιστα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν υπάρξουν βουλευτικές εκλογές, ειδικά αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος.
2. Να οριστεί όταν ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί από την Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και ο ΕΣΑΚΕ θα αναγκαστεί να πρωτοτυπήσει παγκοσμίως βάζοντας εμβόλιμα ένα ματς από τον πρώτο γύρο. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς πέραν της ανησυχίας τους γι αυτά που θα ακολουθήσουν, εκφράζουν πολλές αμφιβολίες για το αν το πρωτάθλημα θα τελειώσει πριν από τις αρχές... Ιουλίου!
4. Θα ξανασφυρίξει ο Αναστόπουλος;
Αν η πρόταση να συνεχιστεί το ματς από το ίδιο χρονικό σημείο γινόταν αποδεκτή από την πλειοψηφία, τότε το διαιτητικό τρίο που διέκοψε το ματς θα έπρεπε να επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο για να ξανασφυρίξει! Για να αποφεύγονταν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε είτε η ΚΕΔ να τιμωρήσει τους διαιτητές ή οι ίδιοι να δήλωναν αδυναμία να σφυρίξουν. Ούτε το ένα συνέβαινε, ούτε το άλλο, οπότε η τριάδα θα έπρεπε να επιστρέψει για να ολοκληρώσει το ματς.
Θέμα τιμωρίας ουδέποτε υπήρξε, καθώς τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας συνεχίζουν να θεωρούν σωστή την απόφαση που έλαβαν οι Αναστόπουλος, Καρακατσούνης, Παναγιώτου, παρά την αντίθετη απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Με λίγα λόγια, είμαστε μπροστά σ' ένα ακόμη παράδοξο: Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο να χαρακτηρίζει επί της ουσίας λανθασμένη την απόφαση των διαιτητών, η ΚΕΔ να τη θεωρεί σωστή και οι διαιτητές να ορίζονται κανονικά σε παιχνίδια της Α1. Ποιος έχει δίκιο; Προφανώς η ΚΕΔ κρίνει με το γράμμα και το πνεύμα έναν διαιτητή, ενώ το ΑΣΕΑΔ αδιαφορεί για τις συνθήκες που επικρατούν και μένει μόνο στον τύπο.
5. Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε σωστά;
Στον ΕΣΑΚΕ λένε πως το «ΑΣΕΑΔ αποφάσισε με το γράμμα κι όχι το πνεύμα του νόμου» υποστηρίζοντας πως αν το διαιτητικό τρίο είχε διακόψει οριστικά το ματς, μετά τα αντικείμενα, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία για την εκκένωση του γηπέδου, τώρα η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική.  Υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τον ΠΑΟΚ, τον Αρη ή κάποια άλλη ομάδα, δημιουργεί δεδικασμένο που θα χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον από άλλους.
Στον ΕΣΑΚΕ τρέμουν για το πως θα χειριστούν οι διαιτητές και το ΑΣΕΑΔ πιθανά επεισόδια στα πλέι οφ της Α1, ενώ υπήρξαν κι αυτοί που εξέφραζαν απορία για το πώς ομάδες που στο παρελθόν μηδενίστηκαν δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της ακύρωσης της πρωτόδικης απόφασης για το Αρης - ΠΑΟΚ. Το «γιατί σ' αυτούς κι όχι σ' εμάς» δεν ακούστηκε προς το παρόν, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακουστεί στο άμεσο μέλλον, όταν μια παρόμοια υπόθεση θα κρίνεται στο ΑΣΕΑΔ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το χαμόγελο της Μίνι Μάους!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης έφτιαξε από σήμερα τη βαλίτσα του για το Ζάγκρεμπ και ανυπομονεί για το Ευρωμπάσκετ.
To αεροπορικό εισιτήριο, Αθήνα-Ζάγκρεμπ-Παρίσι-Αθήνα στις 3-11-21 Σεπτεμβρίου, με ενδιάμεσο σταθμό το Βελιγράδι για να μας ποτίσει η αύρα του 2005, κοστίζει 256,71 ευρώ.
Το ξέρω, διότι μόλις το αγόρασα. Εκλεισα και εισιτήρια με το φτερωτό TGV από και προς τη Λιλ (κοντά στα βελγικά σύνορα), αλλά και δωμάτια στις δύο πόλεις που θα φιλοξενήσουν την Εθνική και το όνειρό της. Τώρα που είναι ακόμα φτηνά, πριν τις σκεπάσει το τσουνάμι της αισχροκέρδειας.
Απομένει να πληρώσει και δώρο Χριστουγέννων ο εκδότης που επιμένει να κρατάει κλειδαμπαρωμένη την «Ελευθεροτυπία», ώστε να αποπληρώσω έγκαιρα στο τέλος του μήνα την πιστωτική κάρτα που αγόγγυστα φορτώθηκε τα βάρη.
Το ετήσιο, ζωογόνο ταξίδι στο πλευρό της Εθνικής μπάσκετ είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση –στην πραγματικότητα ευχαρίστηση- στο προσωπικό μου καλεντάρι, είτε υπάρχει χορηγός είτε όχι. Τα τελευταία χρόνια, το «όχι» είναι συχνό φαινόμενο, αν και πέρυσι η Gazzetta έδωσε τη λύση.
Σε τσάρτερ της χαράς, πάντως, ούτε μπήκα ποτέ ούτε σκοπεύω να μπω. Ο καθένας μας έχει και τις δικές του κόκκινες γραμμές. Ευτυχώς, η τσέπη αντέχει ακόμη τυχόν απώλειες. Αλλωστε, η Εθνική συμβολίζει το ευ ζην. Και η ντόλτσε βίτα είθισται να πληρώνεται αναλόγως – και ευχαρίστως.
Το ταξίδι μου, καλά να είμαστε μέχρι τότε, έχει ημερομηνία λήξης την 21η Σεπτεμβρίου, δηλαδή την επομένη του τελικού. Στο Μουντομπάσκετ, αντίθετα, είχα αφήσει ανοιχτή την επιστροφή από τη Μαδρίτη. Ετρεμα το νοκ-άουτ παιχνίδι όπως ο διάολος το λιβάνι, δικαίως όπως αποδείχθηκε.
Αυτή τη φορά, αισθάνομαι πιο αισιόδοξος. Η ομάδα μας έχει βάλει το νερό στο αυλάκι, ενώ η... Μίνι Μάους χάρισε τα χαμόγελα που μας χρωστούσε η περυσινή κληρωτίδα των μουστρούφηδων Ισπανών.
Ο Φώτης Κατσικάρης χαμογελούσε ολόκληρος την ώρα που μελετούσε την αγκύλη σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι. «Είναι πιο βολική η σύνθεση των δικών μας Ομίλων», έλεγε. Και δεν εννοούσε μόνο τους πρώτους 5 αγώνες.
Μόλις είδα την Εθνική μας τοποθετημένη κάτω από το γράμμα C, πίσω από Κροάτες και Σλοβένους, έστρεψα αμέσως την προσοχή μου στο D, όπου τα δώρα έπεφταν κατά ριπάς: Ουκρανία, Εσθονία, Λεττονία, Τσεχία, Βέλγιο.
Μόνο η Λιθουανία μπορεί να θεωρηθεί θηρίο, αλλά ούτε αυτή προκαλεί τρόμο, όπως π.χ. η Γαλλία ή η Ισπανία. Με μία από αυτές τις 5+1 θα συγκρουστεί η ελληνική ομάδα στη Λιλ, στο νοκ-άουτ της 12ης ή 13ης Σεπτεμβρίου.
(Ναι, πετάμε από Ζάγκρεμπ για Παρίσι στις 11 Σεπτεμβρίου. Για δες ημερομηνία που διαλέξαμε, για ταξίδι! Κάποιοι φίλοι, πάντως, θα ξεκινήσουν από Ελλάδα με αυτοκίνητο και ...όπου τους βγάλει.)
Ξέρω τι θα μου πείτε. Και ομολογώ ότι έχετε δίκαιο. Οφείλουμε να ασχοληθούμε πρώτα με τις ομάδες του Ζάγκρεμπ, αρχής γενομένης από τη, FYROM που θα μας περιμένει στην πρεμιέρα με τις κάννες καπνισμένες. Και Κροατία και Σλοβενία, βαλκανικοί αγώνες εις τριπλούν με το πλεονέκτημα της εξέδρας να ανήκει στους απέναντι. Ευτυχώς, οι Σέρβοι έμειναν μακριά μας.
Τη Γεωργία των Σανικίτζε, Πατσούλια, Σενγκέλια, Χίκμαν, Μαρκοϊσβίλι και Σερμαντίνι, αδύναμη τη θεωρούν μόνο όσοι κρίνουν τα βιβλία από το εξώφυλλο. Με φόβο ψυχής αφήνω στην άκρη την Ολλανδία, χωρίς να ξεχνώ το χουνέρι που μας σκάρωσαν οι Φινλανδοί στο Κόπερ. Και σπεύδω να προσθέσω, ότι, από τους «απέναντι», η Ουκρανία τουλάχιστον είναι στο ίδιο επίπεδο με τη δική μας ομάδα, όταν αυτή είναι στις κακές της.
Αυτό είναι το κλειδί του Ευρωμπάσκετ 2015. Οι καλές και οι κακές της Εθνικής μας.
Ο Γιώργος Πρίντεζης επισήμανε σωστά, μέσω του ΟΤΕ TV, ότι θα ήταν προτιμότερη για τη σημερινή μας ομάδα να έπαιζε το β’ φάση με σύστημα Ομίλου, χωρίς νοκ-άουτ αγώνες. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά πιστεύω ότι έχουν γνώση πλέον οι φύλακες. Η Εθνική έδειξε να γυρίζει σελίδα πέρυσι, μολονότι παρουσιάστηκε με καθοριστικής σημασίας απουσίες (Σπανούλη, Κουφό, Περπέρογλου κ.α.).
Παίκτες που στη Σεβίλλη και στη Μαδρίτη εμφανίστηκαν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο σήμερα και στο αύριο, πλησιάζουν πλέον στην ωριμότητά τους, ο καθένας με διαφορετικά επιχειρήματα: Παπανικολάου, Αντετοκούμπο, Σλούκας και άλλοι.
Η γραμμή των φόργουορντ είναι ίσως η καλύτερη στην Ευρώπη (με Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Φώτση κ.α.), ενώ η περιφερειακή ελπίζει στη συμμετοχή των Σπανούλη και Καλάθη για να συνδυάσει ταλέντο, προσωπικότητα και φλόγα.
Απομένει να στελεχωθεί αντάξια το τρίο των φουνταριστών, με δύο ικανούς παραστάτες δίπλα στον σημαιοφόρο τον Μπουρούση. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πια δίαυλος επικοινωνίας με τον Κουφό, που μάλιστα παντρεύεται στα μέσα Ιουλίου («θα τον ακούσουμε αλλά δεν θα τον παρακαλέσουμε», είπε ο Κατσικάρης), αλλά μπορώ να σκεφτώ και άλλες λύσεις για τη θέση του σέντερ, με πρώτη τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Δεν χρειάζεται να είναι δεινόσαυρος το «πεντάρι» μας.
Προσπαθώ να πω ότι η πλήρης Εθνική Ελλάδας του 2015 είναι ομάδα για μετάλλιο, ακόμα και χρυσό αν της πάνε όλα δεξιά. Κάθε απουσία θα είναι και μία τσεκουριά στο κορμί της, αλλά θα χρειαστούν πολλές τέτοιες για να την κατεδαφίσουν.
Την έχω δει όρθια και καμαρωτή, τον έχω δει και ισοπεδωμένη. Δεν σκοπεύω  να λείψω από το επόμενο ραντεβού με την «επίσημη αγαπημένη».
Το χρωστάμε, άλλωστε, στο Ζάγκρεμπ, εμείς οι παλιοί. Από εκεί ξεκίνησαν όλα, όχι από την Αθήνα του 1987. Μέχρι το Ευρωμπάσκετ του ’89, όλοι, μηδέ ημών των ιδίων εξαιρουμένων, μας θεωρούσαν κομήτες.
*Πηγή: gazzetta.gr*