Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Και συνδιοργάνωση και νέα αθλήματα…!!

Ο Τόμας Μπαχ μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος τη Δεύτερα πως τα μέλη της ΔΟΕ ψήφισαν στο απόλυτο όσα τους παρουσίασε στη σύσκεψη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μόντε Κάρλο.

Και συνδιοργάνωση και νέα αθλήματα…
Ητοι, η ΔΟΕ ενέκρινε την αναδιατύπωση της αρχής τη μη διάκρισης, προκειμένου να συμπεριλάβει το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Επίσης, απαλλάσσεται από το μάξιμουμ των 28 Ολυμπιακών αθλημάτων στους Αγώνες, αφήνοντας τα ενδεχόμενο ανοιχτό στην είσοδο και άλλων, όμως διατήρησε το όριο των 10.500 αθλητών και των 310 μεταλλίων.

Επίσης, δίνει στη διοργανώτρια χώρα το δικαίωμα να προτείνει την είσοδο ενός ή περισσοτέρων αθλημάτων. Έτσι, στο Τόκιο το 2020 μπορεί να υπάρχουν ξανά μπέιζμπολ και σόφτμπολ στο πρόγραμμα.

Τα αθλήματα με τα περισσότερα αγωνίσματα, ο «βασιλιάς» στίβος και η «βασίλισσα» κολύμβηση, ίσως αναγκαστούν να μειώσουν μερικά εξ αυτών.

Για να αποφευχθεί το φιάσκο της διεκδίκησης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 με τις δύο υποψηφιότητες, η ΔΟΕ ενέκρινε τη συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από, τουλάχιστον, δύο χώρες.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού που θα λειτουργεί στη Μαδρίτη. Η λειτουργία του θα κοστίσει 600.000.000 δολάρια τα πρώτα επτά χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: