Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ερυθρόλευκο σταυροδρόμι!

Δύο οι δρόμοι απόψε για τον Ολυμπιακό: Νικά τη Μάλμε, εξασφαλίζει μίνιμουμ τη συνέχεια στο Europa League κι ελπίζει σε «δώρο» από Τορίνο ή δεν τα καταφέρνει και βυθίζεται περισσότερο σε κρίση.

Ερυθρόλευκο σταυροδρόμι
Κρίσιμο από όλες τις απόψεις είναι το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τη Μάλμε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Τόσο γιατί κρίνει το αν και… πού θα υπάρξει ευρωπαϊκή συνέχεια για την ομάδα τη φετινή σεζόν, όσο και για το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να επουλώσουν τις πληγές από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα ή η αγωνιστική τους κρίση θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν συνέπειες.

Σε αγωνιστικό επίπεδο τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Ολυμπιακό. Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει ότι θα παίζει στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα του 2015 (περιμένοντας την κλήρωση της Δευτέρας σε Champions και Europa League), ενώ με ήττα θα δει τη Μάλμε να τον περνά στην ισοβαθμία και να τον περιορίζει εντός των τειχών. Στο πρώτο σενάριο, οι «ερυθρόλευκοι» παίρνοντας απόψε τους τρεις βαθμούς εξασφαλίζουν μίνιμουμ το εισιτήριο για το Europa League και μάλιστα ως ισχυροί για την κλήρωση των «32», ενώ παράλληλα εφόσον το δικό τους τρίποντο συνδυαστεί με ήττα της Γιουβέντους περνούν στους «16» ως δεύτεροι του γκρουπ. Με ισοπαλία απόψε ο Ολυμπιακός είναι οριστικά τρίτος και με πιθανότερο σενάριο να είναι στους αδύναμους στην κλήρωση των «32» του Europa League.

Πέρα από τα αγωνιστικά οφέλη, μια νίκη για τον Ολυμπιακό απόψε θα είναι πραγματικό βάλσαμο στις πληγές που έχουν αφήσει οι τελευταίες κακές εμφανίσεις. Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος δεν πρέπει να αποκλειστούν ραγδαίες εξελίξεις και… συνέπειες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Κάποιοι συνδέουν την επίσκεψη του μάνατζερ του Μίτσελ, Μαριάνο Αγκιλάρ, με αυτό το ενδεχόμενο.

Δύο αλλαγές

Ο Ισπανός τεχνικός προτίθεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τη συνήθη ενδεκάδα του Champions League αλλά δύο αλλαγές. Κασάμι και Φουστέρ θα πάρουν τις θέσεις των Μιλιβόγεβιτς (είναι τραυματίας και μαζί με τον επίσης νοκ άουτ Ντουρμάζ είναι οι δύο παίκτες που έμειναν εκτός αποστολής) και Αφελάι αντίστοιχα. Ο Μήτρογλου αναμένεται να πάρει μία ακόμη ευκαιρία αντί του Μπενίτες κι έτσι η πιθανότερη σύνθεση για τους Πειραιώτες είναι η ακόλουθη: Ρομπέρτο (τερματοφύλακας), Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), Μαζουακού (αριστερό μπακ), Μποτία, Αμπιντάλ (στόπερ), Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (κεντρικά χαφ), Φουστέρ, Τσόρι (μεσοεπιθετικοί) και Μήτρογλου (σέντερ φορ).

Η Μάλμε θα παραταχθεί με αρκετά επιθετικό σχήμα και στόχο τη νίκη που θα της εξασφαλίσει τη μεταπήδηση στο Europa League. Εκτός μάχης είναι ο βασικός στόπερ Γιόχανσον λόγω τιμωρίας, ενώ μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον κόουτς Χαρέιντε είναι ότι η ομάδα του έχει δώσει τον τελευταίο μήνα δύο παιχνίδια, αυτό με τη Γιουβέντους στη Σουηδία κι ένα για το Κύπελλο, μιας και το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου. Η πιθανότερη σύνθεση σε διάταξη 4-4-2 είναι η εξής: Όλσεν, Χάλστι, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Τίνερχολμ, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Κρουν, Τέλιν και Ρόζενμπεργκ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στεφάν Λανουά, ενώ το γήπεδο αναμένεται να γεμίσει, αφού μέχρι χθες είχαν απομείνει 3.500 εισιτήρια, που-καιρού επιτρέποντος-αναμένεται να εξαντληθούν μέσα στη μέρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: