Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τα 2+1 ημίχρονα της βραδιάς!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τα... τρία ημίχρονα στο Ολυμπιακός – Μάλμε και την αντίδραση των «ερυθρόλευκων» στο αναμενόμενο πλάνο των Σουηδών.
Έφτασε λοιπόν η πιο μεγάλη ώρα φέτος για την ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού. Τα 90 λεπτά που θα κρίνουν την τελική βαθμολογία του πρώτου γκρουπ. Η... τελευταία παρτίδα που θα αποφασίσει αν οι Πειραιώτες θα τερματίσουν, 2οι, 3οι ή και 4οι. Δεν είναι συνηθισμένη αυτή η... τρόικα. Τις περισσότερες φορές για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ τελευταία αγωνιστική προκύπτουν διλλήματα. Το ένα ή το άλλο. Το ότι οι Ερυθρόλευκοι παίζουν σε μια νύχτα με τρία διαφορετικά σενάρια να τους περιμένουν, αποτελεί μια τρόπον τινά «καινοτομία» που βάζει ακόμη περισσότερο σασπένς σε αυτό τον επίλογο.
Θα είχε ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με τις πιθανότητες ή το κίνητρο που έχει η Ατλέτικο για να νικήσει μέσα στο Τορίνο την Γιουβέντους ώστε να «σκρινάρει» για τον Ολυμπιακό, και να του ανοίξει τον δρόμο για τους «16». Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να σταθούμε στην κάθε άλλο παρά μικρή... λεπτομέρεια ότι η Μάλμε αυτόν τον καιρό είναι 40 μέρες δίχως πρωτάθλημα (άρα και χωρίς αληθινό αγωνιστικό ρυθμό). Η εβδομάδα που πέρασε όμως βάζει στο κάδρο αποκλειστικά και μόνο τον Ολυμπιακό. Διότι από Τετάρτη ως το Σάββατο πέρασαν από το Φάληρο, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ (με ισοπαλία σαν νίκη). Και μαζί ανέδειξαν μια σειρά από σημαντικές αγωνιστικές αδυναμίες των Ερυθρόλευκων σε ένα στιλ παιχνιδιού που προφανέστατα θα επιλέξουν απόψε και οι Σουηδοί.
Δεν θα είδε τα ματς ο κόουτς της Μάλμε; Δεν θα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνεις... ζημιά σε αυτόν τον Ολυμπιακό, είναι να του δώσεις τη μπάλα και το χώρο να «ανέβει» ψηλά; Δεν θα διαπίστωσε το τεράστιο πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον και σε ότι προκύπτει στην «πλάτη» της ομάδας του Μίτσελ; Μα τα ξέρει ήδη. Τα εφάρμοσε στη Σουηδία. Πως λοιπόν να μην το «ξανακάνει» ο Χαρέιντε. Στο πιάτο του προσφέρουν τον «τρόπο» τα ίδια τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Έχει λοιπόν απάντηση ο Ολυμπιακός στο αναμενόμενο; Στα... δικαιώματα που ο ίδιος έδωσε; Ή θα είναι μια βραδιά που το τρίτο ημίχρονο θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα δύο πρώτα;
Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές είναι που διαθέτουν τις «απαντήσεις». Ο κόσμος θα είναι εκεί (η τελευταία ενημέρωση μιλά για 3.500 εισιτήρια που έχουν μείνει προς διάθεση), η διοίκηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για την επόμενη μέρα. Και όλα περνούν από το... χορτάρι. Με βάση πάντως όσα ακούστηκαν την Δευτέρα ως εκτιμήσεις από τον Ρέντη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει να αλλάζει τακτικά κάποια πράγματα στην προσέγγιση του ματς. Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν λιγότερα ρίσκα. Και ένα ματς αλά... Παναθηναϊκός. Μια αναμέτρηση που ο Ισπανός επένδυσε πρώτα στο να μην απειληθεί η ομάδα του, και έπειτα στο να απειλήσει. Το πήρε εκείνο το βράδυ το ντέρμπι, με την συνδρομή του Αυλωνίτη και με μια «στημένη» μπάλα. Σαν αυτή που σκόραρε ο Φουστέρ με τον ΠΑΟΚ και ο Κασάμι με τον ΠΑΣ.
Δεν έχει αυτόν τον καιρό ο Ολυμπιακός καλές ιδέες στην δημιουργία. Και αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να μείνει έξω από το... τραπέζι της βραδιάς. Άρα λοιπόν μοιάζει λογικό να θέλει ένα ματς που πρώτα δεν θα δεχθεί κάποιο γκολ και που έπειτα θα αναζητήσει τον τρόπο να σκοράρει. Και κάπως έτσι αναμένεται να τον δούμε και στον αγωνιστικό χώρο. Με μια εντεκάδα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν θα έχει εκπλήξεις. Ρομπέρτο μπροστά από την εστία. Με Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού στην άμυνα. Τον Ντινγκά καθαρό αμυντικό χαφ με τους Μανιάτη και Κασάμι «εσωτερικούς» δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τον Τσόρι στην κορυφή του «ρόμβου». Τον Φουστέρ ξεκινώντας από αριστερά να λειτουργεί σαν «περιφερειακός». Και στην κορυφή τον Μήτρογλου που είναι το φαβορί για να επιστρέψει.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: