Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Θα έχουμε και ήττες, όλοι θα έχουν...»

Στο παρελθόν ανήκει για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη η ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, καθώς όπως ανέφερε είναι αδύνατον μια ομάδα να έχει μόνο νίκες μέχρι το φινάλε.
«Θα έχουμε και ήττες, όλοι θα έχουν...»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:
«Είμαστε καλά. Συνεχίζουμε όμως και πριν. Ανέκαθεν ήμασταν καλά. Ήρθαν όλα τα παιδιά στην ομάδα και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι. Είναι σημαντικό γιατί προερχόμαστε από ήττα, παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη, για να συνεχίσουμε μια καλή πορεία».

Για το αν ο ΠΑΟΚ διδάχθηκε από την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ήττες θα υπάρχουν. Δεν μπορείς να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Στόχος είναι να είμαστε καλά και να παίζουμε καλά. Είναι νωρίς ακόμα, έχουμε ακόμη 25 παιχνίδια. Σε όλη αυτή την προσπάθεια θα έρθουν και τα στραβοπατήματα, είναι κάτι δεδομένο σε όλες τις ομάδες. Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε τη νίκη. Τίποτα παραπάνω. Σίγουρα το να τη συνδυάζεις με καλό ποδόσφαιρο είναι το ιδανικό. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε κι αν είμαστε σε καλή κατάσταση θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΟΦΗ».

Νίκησε τη Σάλκε ο… Κουεμάχα

Ο πρώην επιθετικός του Άρη, Ντόρζε Κουεμάχα, με δύο δικά του γκολ, οδήγησε στη νίκη την Καϊζερσλάουτερν κόντρα στη Σάλκε με σκορ 2-1 στη «Φέλτινς Αρένα»,
στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.
Το παιχνίδι «στράβωσε» από νωρίς για τη Σάλκε, καθώς στο 27’ ο Φέρμαν ανέτρεψε τον Κουεμάχα που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και αποβλήθηκε. Ο Ούνερσταλ πέρασε στη θέση του Ντράξλερ για να καλύψει τη θέση του γκολκίπερ των γηπεδούχων, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ στην εκτέλεση πέναλτι του Τίφερτ στο 30’. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με πανομοιότυπο τρόπο. Στο 61’ ο Χουράδο ξέφυγε από την άμυνα της «Λάουτερν», ο Ρόντνεϊ τον ανέτρεψε και αποβλήθηκε με τον Χούντελααρ να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ωστόσο το προβάδισμα που δεν κατάφεραν να διατηρήσουν με αριθμητική υπεροχή, οι φιλοξενούμενοι το ανέκτησαν όταν αποκαταστάθηκε η ισορροπία. Στο 72’ ο Κουεμάχα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Βιτ πέτυχε το γκολ της νίκης για την Καϊζερσλάουτερν, που έφτασε τους 8 βαθμούς και πήρε βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα, η Σάλκε έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει μόνη στη δεύτερη θέση κι έμεινε στους 15.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε βασικός και στο 75’ αντικαταστάθηκε από τον Φαρφάν. Ο Θάνος Πέτσος πέρασε στο 73’ στη θέση του Ντε Βιτ, ενώ ο Κώστας Φορτούνης δεν χρησιμοποιήθηκε.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 14/10
Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 0-2
(42’ Πέρισιτς, 71’ Ογουομογέλα)
 
Σάββατο 15/10 (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου 4-0
(5’, 69’ πεν. Γκόμεζ, 7’ Ριμπερί, 13’ Σβαϊνστάιγκερ)
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ 0-1
(88’ πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)
Στουτγκάρδη-Χόφενχαϊμ 2-0
(48’ Οκαζάκι, 77’ πεν. Πογκρέμπνιακ)
Βόλφσμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-1
(24’, 83’ πεν. Μάντζουκιτς-70’ Άιγκλερ)
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 2-2
(65’ Ρόις, 72’ Χέρμαν-20’ Ράιναρτς, 87’ Σούρλε)
Σάλκε-Καϊζερσλάουτερν 0-1
(62’ πεν. Χούντελααρ-30’πεν. Τίφερτ)
 
Κυριακή 16/10
Φράιμπουργκ-Αμβούργο (16:30)
Κολωνία-Ανόβερο (18:30)
 
Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:
Παρασκευή 21/10
Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (21:30)
 
Σάββατο 22/10 (16:30)
Ντόρτμουντ-Κολωνία
Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη
Καϊζερσλάουτερν-Φράιμπουργκ
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ (19:30)
 
Κυριακή 23/10
Λεβερκούζεν-Σάλκε (16:30)
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Δημοσίευμα για εμπλοκή Πατέρα

Τη δικογραφία της υπόθεσης ξυλοδαρμού του Κύρου Βασσάρα φέρνει στο φως η κυριακάτικη «Real News». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται εκεί, υπάρχει τηλεφώνημα άγνωστου ατόμου στο Τμήμα Εκβιαστών που κατονομάζει ως υπαίτιο πρόσωπο που λειτουργούσε για λογαριασμό του Νικόλα Πατέρα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου 2010, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, έξω από την οικία του πεθερού του πρώην διαιτητή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα -επικαλούμενη το διαβιβαστικό- οι ύποπτοι «κινήθηκαν ταχύτατα με μοτοσυκλέτες» στην περιοχή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έδειχναν να καταλήγουν πουθενά μέχρι που στις 11 Ιουλίου 2011 -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Real News» υπήρξε εξέλιξη. Συγκεκριμένα «άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στο Τμήμα Εκβιαστών και ανέφερε ότι "πίσω από τον ξυλοδαρμό του Βασσάρα είναι ο Α.Σ., ο οποίος δούλευε για λογαριασμό του Πατέρα και κάνει τις βρωμοδουλειές του. Επίσης είναι βαθιά χωμένος μέσα στη νύχτα και συγκεκριμένα στο Περιστέρι"».

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν οι επικοινωνίες αλλά και τα δρομολόγια που ακολούθησαν οι ύποπτοι προ της αναχώρησης του Κύρου Βασσάρα από το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και μετά από αυτόν.

Συντονιστής της επιχείρησης εμφανίζεται κάποιος Γ.Μ. που «ξεκινά μια ταχύτατη πορεία και κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα, κατευθυνόμενος προς Πειραιά…».

Πλέον, η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος αφού αξιολογήσει τα στοιχεία που περιέχει η δικογραφία, θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε κλήσεις των συγκεκριμένων ατόμων με την ιδιότητα του υπόπτου.

«Άδικο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία ευκαιρία!»

Άδικο χαρακτήρισε το 1-1 για την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου, καθώς τόνισε πως η ομάδα του είχε καλύτερη εικόνα σε όλο το 90λεπτο, ενώ σημείωσε πως εκτός από το γκολ, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία άλλη ευκαιρία.
«Άδικο, ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία ευκαιρία!»
«Το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί», ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού των «κιτρινόμαυρων» που δικαιολόγησε την άποψή του, επισημαίνοντας: «Νομίζω ότι είμαστε καλά διαβασμένοι. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία ευκαιρία, αλλά στην πρώτη φάση που έκανε πέτυχε γκολ.

Eμείς όμως ισοφαρίσαμε και είχαμε καλύτερη εικόνα, αν και ούτε κι εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες».

Θάλασσα ο Κωνσταντινέας

Ρόιδο τα έκανε ο Κωνσταντινέας. Από το πρώτο λεπτό άρχισε να μοιράζει κάρτες δεξιά κι αριστερά για ψύλλου πήδημα και στο β’ μέρος το έριξε στις αποβολές παικτών, αλλά και από τους πάγκους. Άπειρος διαιτητής σε ντέρμπι κατάφερε να εκνευρίσει και τις δυο ομάδες.
Θάλασσα ο Κωνσταντινέας
Αψυχολόγητη τακτική για ένα ματς που δεν ήταν δα και τόσο σκληρό… Με λίγα λόγια, ο Κωνσταντινέας τα θαλάσσωσε. Μάλιστα, δίχως να του τύχουν δύσκολες φάσεις.

Όλα από ένα: γκολάρες, αποβολές, βαθμοί...

Με δύο γκολ-χαϊλάιτ (Λεονάρντο/Μιραλάς), ΑΕΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν χέρι-χέρι στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα μετά το 1-1 του ΟΑΚΑ. Κακό παιχνίδι, κάρτες, γκρίνια και τραυματισμοί...
Όλα από ένα: γκολάρες, αποβολές, βαθμοί...
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με σόλο του Μιραλάς, που ...χάζεψε τον Μανωλά και "ζωγράφισε" τον Αραμπατζή με φαλτσαριστό σουτ στο 23΄. Η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 43΄ με ...τούβλο του Λεονάρντο. Στη λήξη του ημιχρόνου τραυματίστηκε σοβαρά ο Γκουντγιόνσεν σε σύγκρουση με τον Κοστάντσο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Ισλανδός έχει υποστεί κάταγμα στην ποδοκνημική και θα απουσιάσει καιρό. Αβέρτα μοίραζε τις κάρτες ο Κωνσταντινέας, δεν πετύχαινε οφσάιντ με τίποτα ο βοηθός Αλεξέας. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για φάουλ του Κάλα (τάκλιν με τα δύο πόδια) πριν το γκολ του Λεονάρντο, ενώ πιο ήπιες ήταν οι διαμαρτυρίες για ένα τράβηγμα του Μάκου στον Χολέμπας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Παλαβομάρες έκανε ο Βαλβέρδε όταν αποχώρησε τραυματίας ο Φουστέρ στο ημίχρονο, ανακατεύοντας τη μισή ομάδα για να μη βάλει τον Μακούν! Οι δύο ομάδες τέλειωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 87΄ο Μάκος και στο 89΄ ο Μοντέστο πήγαν πρόωρα στα αποδυτήρια.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειχνε να έχει καλύτερα πατήματα από τον Ολυμπιακό, έχοντας περισσότερo πάθος, κατοχή μπάλας και κινητικότητα στην περιοχή των “ερυθρόλευκων”. Ωστόσο, οι φάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν από στημένες και κάποια σουτ, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την αστάθεια του Κοστάντσο.
Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ και μάλιστα στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε. Στο 23' ο Μιραλάς, με ωραία κίνηση από αριστέρα, άδειασε τον Μανωλά και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” του Αραμπατζή για το 0-1.
Για μερικά λεπτά, οι παίκτες του Κωστένογλου έπαθαν μπλακ άουτ με το γκολ του Βέλγου, δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα μπορούσε να διπλασιάσει το σκορ στο 37'. Αν βέβαια ο Αμπντούν είχε περισσότερη τύχη, στο σουτ που πραγματοποίησε μέσα στην περιοχή, ύστερα από σέντρα του Χολέμπας.
Ύστερα από αυτή τη φάση, η ΑΕΚ ξύπνησε, με τον Λεονάρντο να παίρνει την ομάδα του στους ώμους του. Στο 41' ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασσίστ του Βραζιλιάνου, στο 43' όμως ο ίδιος ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έφερε το ματς στα ίσια. Ο “Λεό” απέφυγε τον Αβραάμ, βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, έπιασε ένα άπιαστο σουτ, το οποίο καρφώθηκε στο δεξί παραθυράκι του Κοστάντσο, για το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή περνώντας στη θέση του τραυματία Γκούντγιονσεν (υπέστη κάταγμα) τον Παντελή Καφέ. Αλλαγή έκανε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πέρασε αντί του Φουστέ τον Μέλμπεργκ. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα, αφού στη θέση του Φουστέρ πέρασε τον Ιμπαγάσα, δεύτερο αμυντικό χαφ ανέβασε τον Μοντεστό και δεξί μπακ ο Αβραάμ.
Κατά γενική ομολογία το δεύτερο ημίχρονο ήταν... άθλιο από πλευράς θεάματος. Όχι ότι ήταν το πρώτο, απλά τότε μπήκαν δύο καταπληκτικά γκολ. Για να καταλάβετε, σε 45 λεπτά πραγματοποιήθηκαν μόνο δύο σουτ! Το πρώτο σουτ έγινε στο 75' από τον Ορμπάιθ (μάλιστα το συγκεκριμένο σουτ, ήταν και το δεύτερο του Ολυμπιακού στο ματς (το πρώτο ήταν το γκολ του Μιραλάς), ενώ το δεύτερο στο 86' από τον Λαγό.
Μπορεί να μην είχαμε γκολ στην επανάληψη, υπήρξαν όμως δύο αποβολές. Τον χορό έσυρε πρώτη η ΑΕΚ , στο 87', όταν ο Μάκος είδε τη δεύτερη κίτρινη του Κωνσταντινέα και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να μείνει με 10, με τον Μοντεστό να φεύγει εκτός γηπέδου, επειδή πάνω στον εκνευρισμό του κατέβασε το σορτς του Κάλα.
Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και οι δύο ομάδες έχοντας 10 βαθμούς, συνεχίζουν να συγκατοικούν με τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογίας

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας, Λαγός, Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν.

Έτσι όπως πάει, θα... πέσει η Ίντερ!

Από το... κακό στο χειρότερο πάει η Ίντερ, η οποία αν και προηγήθηκε πολύ νωρίς στο ματς με την Κατάνια, τελική ηττήθηκε με 2-1. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε έξι ματς για τους «νερατζούρι».
Έτσι όπως πάει, θα... πέσει η Ίντερ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ίντερ άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Καμπιάσο, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με ένα υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αλμιρόν στο 47'. Το τελικό 2-1 «έγραψε» με πέναλτι ο Λόντι στο 51'.

Με τη νέα αυτή η ήττα, οι «νερατζούρι» έμειναν στους τέσσερις βαθμούς και βρίσκονται στην 17η θέση και με ένα παιχνίδι παραπάνω μάλιστα!

"Θα φανεί η δουλειά μας"

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έδειξε ν' ανησυχεί για την αγωνιστική απραξία των προηγούμενων 15 ημερών και δήλωσε αισιόδοξος ενόψει του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.
"Θα φανεί η δουλειά μας"
Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ, με δηλώσεις του στη NOVA, υποστήριξε ότι στη διάρκεια της διακοπής η δουλειά στις προπονήσεις ήταν εντατική και θα φανεί άμεσα στο γήπεδο.
"Είμαστε σε καλή κατάσταση, χαρούμενοι και περήφανοι για την Εθνική, τόσο για τους τέσσερις παίκτες που είχαμε εκεί όσο και για τον Σάντος", ανέφερε αρχικά ο Μπόλονι και προσέθεσε: "Θα το δούμε στα παιχνίδια αν μας επηρέασε η διακοπή. Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, τακτικής και τεχνικής. Δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω θα φανεί στα παιχνίδια".
Για τις σκέψεις που κάνει τώρα για το χαμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: "Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα, χάσαμε 2-1. Δεν είναι το πρώτο ματς που χάσαμε, ούτε το τελευταίο. Στο ποδόσφαιρο μία κερδίζεις, μία χάνεις, η ζωή συνεχίζεται..."
Κατόπιν μίλησε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: "Ο ΟΦΗ συνήθως σ' αυτά τα ματς προσπαθεί να είναι δυνατός στην άμυνα. Ο στόχος για μας είναι η νίκη. Το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουμε λάθη στην άμυνα και παράλληλα να είμαστε αποτελεσματικοί και πιεστικοί μπροστά έτσι ώστε να τους αναγκάσουμε να αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού".
Τέλος μίλησε για τους Λεονάρντο και Σπαντάσιο: "Το φιλικό δεν έδωσε καλή εικόνα για εκείνους. Όχι μόνο για εκείνους και το περιμέναμε, γιατί είχαμε δουλέψει σκληρά τις προηγούμενες μέρες. Το επίπεδό τους είναι σίγουρα διαφορετικό απ' ό,τι όταν ήρθαν και πρέπει τη στιγμή που θα κληθούν να βοηθήσουν, να είναι δυνατοί".

Θέλουν ΧYTA στο γήπεδο του ΠΑΟ!!

Πρόταση στο Δήμο Αθηναίων να παραχωρήσει το χώρο που πρόκειται να κτισθεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ώστε να εναποτεθούν περίπου 1000 τόνοι σκουπιδιών έκανε το ΥΠΕΣ.
Θέλουν ΧYTA στο γήπεδο του ΠΑΟ!
Τα σκουπίδια αυτά υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών ότι έχουν μαζευτεί χθες και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Το θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να τεθεί από το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων στις 6 το απόγευμα, ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θεωρείται απίθανο να περάσει μία τέτοια πρόταση.  Κι αυτό γιατί για το συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει τηρείται κανένας περιβαλλοντικός όρος,  ενώ ο δήμος το 2004 για εναπόθεση σκουπιδιών στην περιοχή είχε δεχθεί  πρόστιμο από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος ύψους 60.000 ευρώ. Δηλαδή, στην ουσία το υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται να προτείνει στο Δήμο Αθηναίων να παρανομήσει!
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ιδιες πληροφορίες, ένα μεγάλο τμήμα των 100 στρεμμάτων ανήκει σε ιδιώτη (στον μεγαλοεργολάβο Βωβό), ενώ και δημοτικός χώρος έχει περιφραχθεί από τον ίδιο προκειμένου να προχωρήσει σε οικοδομικές εργασίες.
Πηγή: aftodioikisi.gr.

Στο... στόχαστρο ο Ραφίκ!!

Με τον Ραφίκ Τζιμπουρ τα... έχουν βάλει οι οπαδοί της ΑΕΚ. Μόλις ο Αλγερινός βγήκε για προθέρμανση στο ΟΑΚΑ αποδοκιμάστηκε έντονα, ενώ ακούστηκε και υβριστικό σύνθημα.
Στο... στόχαστρο ο Ραφίκ!
Οι φίλοι της Ένωσης δεν έχουν... συγχωρήσει τον πρώην παίκτη της ομάδας τους, για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Πανό 35 μέτρα για Ντέμη!

Μπορεί η ΑΕΚ να δίνει ένα κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο οι φίλαθλοί της έχουν το μυαλό τους αλλού και συγκεκριμένα στον Ντέμη Νικολαϊδη, στον οποίο «επιτείθενται» με ένα πανό 35 μέτρων που κρέμασαν στο ΟΑΚΑ!
Πανό 35 μέτρα για Ντέμη!
«Είσαι η αιτία όλου του κακού, Ντέμη οπαδέ του χαφιεδισμού», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι για ακόμα μία φορά έδειξαν ότι όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχάσουν την κόντρα με τον πρώην πρόεδρο της ομάδας τους.

"Aυτό το παιδί βουτάει συνέχεια"!

Mε τον Λουίς Σουάρεζ τα έβαλε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, χαρακτηρίζοντας τον παίκτη της Λίβερπουλ... "βουτηχτή", ενώ χαρακτήρισε "τραβηγμένο" το φάουλ με το οποίο προηγήθηκαν οι "ρεντς".
"Aυτό το παιδί βουτάει συνέχεια"!
«Το φάουλ από το οποίο η Λίβερπουλ προηγήθηκε ήταν πολύ τραβηγμένο. Βεβαίως σε τέτοια παιχνίδια ο διαιτητής βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, όμως η απόφαση του θεωρώ ότι δεν ήταν σωστή», σχολίασε αρχικά ο Φέργκιουσον.
Οσο για τα «καρφιά» στον Σουάρεζ, ο Σερ Αλεξ είπε: «Αυτό το παιδί βουτάει συνεχώς σε όλα τα μέρη του γηπέδου, κι έτσι είναι πολύ δύσκολο για τον διαιτητή να κρίνει πότε πραγματικά του έχει γίνει φάουλ και πότε όχι».

"Νίκη πάση θυσία..."

Στο πολύ κακό ξεκίνημα του Άρη στο Πρωτάθλημα και την αναγκαιότητα της άμεσης μεταστροφής του κλίματος, αναφέρθηκε ο Φράνσις Ντίκο, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "SUPER ARIS".
"Νίκη πάση θυσία..."
Φράνσις, το ξεκίνημα της ομάδας ήταν τραγικό κι ο κόσμος δικαιολογημένα έχει αρχίσει κι ανησυχεί.
«Κατανοώ απόλυτα την ανησυχία του κόσμου, την οποία και θεωρώ, μάλιστα, πολύ φυσιολογική. Είναι αλήθεια, ότι γι’ αυτό, εμείς οι ίδιοι ευθυνόμαστε, με την εικόνα που παρουσιάσαμε στα μέχρι τώρα παιχνίδια μας, που οπωσδήποτε δεν είναι, σε καμιά περίπτωση, αντιπροσωπευτική των πραγματικών δυνατοτήτων που έχουμε και σαν ομάδα και σαν παίκτες, ατομικά, ο καθένας».
- Μα, γι αυτό πιο πολύ κι εμείς τρελαινόμαστε. Επειδή βλέπουμε ότι δυνατότητες υπάρχουν. Τι φταίει και μέχρι τώρα δεν τις βγάζετε προς τα έξω;
«Ακριβώς, αυτό το ερώτημα είναι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιες απ’ τις δικαιολογίες που μπορεί, κάλλιστα, να επικαλεστεί κανείς. Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης ανήκει σ’ εμάς τους ίδιους κι είναι στο δικό μας χέρι, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, ν’ αντιστρέψουμε όλη αυτή την κακή εικόνα και να βγάλουμε, επιτέλους, προς τα έξω, τον πραγματικό εαυτό μας».
- Το κλίμα μεταξύ σας πώς είναι; Νοιώθετε, αν όχι οικογένεια, τουλάχιστον σαν ομάδα, γιατί ήταν κάτι που δε φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια. Χάνατε τα ματς σχεδόν αμαχητί…
«Δεν ξέρω αν ήταν τέτοια η εικόνα που φαίνονταν σ’ εσάς απ’ έξω, αλλά εγώ θεωρώ ότι η ατμόσφαιρα και το κλίμα μεταξύ μας είναι καλό. Απλά, ίσως μας έχει βγάλει λίγο έξω απ’ τα νερά μας όλη αυτή η κατάσταση με τις διαρκείς διακοπές και αναβολές αγώνων. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ό,τι χειρότερο, αφού δεν μπορεί να πιάσει ρυθμό με τίποτα, κάτι που έχει ως συνέπεια αυτό να του βγαίνει εντός αγωνιστικού χώρου, είτε με τη μορφή εκνευρισμού, είτε με τη μορφή κάποιων επιπόλαιων ενεργειών».
- Πλέον, εδώ που φτάσαμε, τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Δεν υπάρχουν… Όπως κι οι δικαιολογίες περί οικονομικών ή οποιονδήποτε άλλων προβλημάτων, που κατά καιρούς ακούμε, λες και σ’ όλες τις άλλες ομάδες, αυτά είναι ρόδινα και λυμένα…
«Οπωσδήποτε το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τον ΑΡΗ, ή την Ελλάδα γενικότερα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και πρέπει το συντομότερο να δοθεί μια λύση. Σίγουρα κι εμένα σαν εργαζόμενο δε μ’ αρέσει να περιμένω. Είμαι ποδοσφαιριστής, όμως, κι όχι δικηγόρος κι η δικιά μου δουλειά είναι να μένω συγκεντρωμένος στο αντικείμενό μου, που είναι το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο, πλην αυτού.
Άλλωστε, γνώριζα για την κατάσταση που επικρατούσε, με την κρίση που μάστιζε την Ελλάδα και προτού έρθω εδώ, οπότε ήταν καθαρά δική μου επιλογή και δεν υπάρχει κάποιος λόγος που μπορεί να μ’ επηρεάσει, ή να τον επικαλεστώ σαν δικαιολογία».
- Έτσι ακριβώς είναι. Η τοποθέτησή σου αυτή μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Λες ακριβώς τα πράγματα με το όνομά τους…
«Θέλω πάντα να βλέπω τα πράγματα απ’ τη ρεαλιστική τους πλευρά. Τ’ όνομα κι η φήμη του ΑΡΗ, ειδικότερα μετά την περυσινή Ευρωπαϊκή παρουσία του είναι ιδιαίτερα σεβαστή και πιστεύω ότι, απλά, είναι θέμα χρόνο να λυθούν τα, όποια, προβλήματα και να επανέλθει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Εκεί που πραγματικά αξίζει και πρέπει να τη βλέπει ο κόσμος της...».
- Αλήθεια, τέτοιον κόσμο, σαν αυτόν του Αρη, έχεις ξαναδεί; Πέρασες από χώρες, όπως η Σκωτία κι η Ολλανδία, με πλούσια οπαδική παράδοση…
«Οπωσδήποτε, όχι. Σε καμιά περίπτωση… Δε λέω, κι εκεί μπορεί να τις αγαπάει ο κόσμος τις ομάδες τους, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί, με τίποτα, η έκφραση κι η εκδήλωση αυτού του συναισθήματος, ανάμεσα στον τρόπο το δικό σας και τον αντίστοιχο των υπολοίπων.
Εκεί ακριβώς είναι η διαφορά και πιστέψτε με δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι και πολύ καιρό σε μια ομάδα για να το καταλάβεις. Απ’ την πρώτη μέρα που ‘ρθα στην πόλη, κατάλαβα ότι ο ΑΡΗΣ δεν αποτελεί μια απλή ομάδα για εσάς, αλλά κάτι πολύ περισσότερο…».
- … Ίσως όλη μας τη ζωή και γι’ αυτό, φανείτε, επιτέλους, αντάξιοι των προσδοκιών μας και μη μας πικραίνετε άλλο. Αρχής γενομένης απ’ τον αγώνα με τον Εργοτέλη…
«Θέλουμε αυτή τη νίκη, πάση θυσία. Θα ’ναι κάτι που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην ψυχολογία της ομάδας. Χρειαζόμαστε το φάρμακο που θα τονώσει την χαμένη μας αυτοπεποίθηση και μια εκτός έδρας νίκη, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή στιγμή, θα είναι ό,τι το καλύτερο για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι αυτό για μας είναι πάρα πολύ κρίσιμο, για πολλούς λόγους και πιστεύω ότι θα αποτελέσει την απαρχή της πολυπόθητης ανάκαμψης της ομάδας».
Πηγή: allaboutaris.com

«Ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι»

Αυτό είναι το μήνυμα του πανό που έχει αναρτήσει η Original 21 στο πέταλο της Θύρας 1 πριν το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.
«Ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι»
Στο πανό η λέξη εξεγερμένοι είναι γραμμένη με κίτρινα γράμματα, ενώ οι λέξεις ρουφιάνοι και προσκυνημένοι με πράσινο και κόκκινο αντίστοιχα. Όπως καταλαβαίνετε είναι μία νίξη στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Εν αναμονή του πρώτου ΔΣ!!

Το νέο 9μελές ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα αρχίσει να λειτουργεί από τη νέα εβδομάδα οπότε και αναμένεται να γίνει ένα πρώτο διοικητικό συμβούλιο.
Εν αναμονή του πρώτου ΔΣ
Βάσει των πρώτων πληροφοριών, αλλά και μέσα από τις συζητήσεις Ζαγοράκη – Βρύζα όπου αναλύθηκε η κατάσταση και τέθηκαν στόχοι, στη νέα διοίκηση δεν φαίνεται ότι ο κάθε σύμβουλος θα αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητα.
Για κάθε ζήτημα που αφορά την ομάδα, τα οικονομικά, το γήπεδο, την διοίκηση, τα γραφεία, το εμπορικό και όλα τα άλλα, θα αναλαμβάνουν δράση περισσότεροι του ενός οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα θέματα και θα τα αναλύουν αργότερα στον πρόεδρο αλλά και στο συμβούλιο όπου και θα λαμβάνονται αποφάσεις.
Πολύ πιο ενεργό ρόλο θα έχουν και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παλιά αλλά και καινούρια, που αναμένεται να προστεθούν έτσι ώστε να τρέξουν καλύτερα τα ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ. Αυτή θα είναι μία νέα κατάσταση στον ΠΑΟΚ, αυτή θα είναι και μία από τις σημαντικές αλλαγές που επίκεινται...
Με λίγα λόγια οι υποχρεώσεις μοιράζονται, τα θέματα θα τα τρέχουν περισσότεροι άνθρωποι και το συμβούλιο θα έχει πιο σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο.
Αυτά έχουν συζητηθεί… Αυτά αποφάσισαν. Στην πράξη θα φανεί πως θα λειτουργήσει η νέα κατάσταση και αν θα διορθωθούν τα μέχρι τώρα κακώς κείμενα, που σε γενικές γραμμές επισημάνθηκαν και στην τελευταία ανακοίνωση του ΑΣ…
Πηγή: paok24.gr

Στο +5 με 4άρα!!

Η Μπάγερν εκμεταλλεύθηκε τις απώλειες των Βέρντερ, Γκλάντμπαχ και χάρη στην άνετη νίκη με 4-0 της επί της Χέρτα, αποσπάστηκε έξι βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga.
Στο +5 με 4άρα
Μόλις στο 5` άνοιξε το σκορ ο Μάριο Γκόμεζ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 στο 69' με εκτέλεση πέναλτι, φτάνοντας τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Οι Βαυαροί είχαν "καθαρίσει" το ματς από πολύ νωρίς, καθώς το 2ο γκολ ήρθε στο 7' από τον Φρανκ Ριμπερί και το 3ο στο 13' από τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ.
Η Μπάγερν είναι στην κορυφή με 5 βαθμούς διαφορά από την Γκλάντμπαχ, στην έδρα της οποίας πήρε ισοπαλία η Λεβερκούζεν με γκολ του Σέρλε στο 87', αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 68' λόγω αποβολής του Κάστρο.
Με δύο γκολ του Μάντζουκιτς η Βόλφσμπουργκ επικράτησε με 2-1 την Νυρεμβέργης, η Στουγκάρδη νίκησε με 2-0 την Χόφενχαϊμ και η Άουγκσμπουργκ πήρε "διπλό" από την Μάιντς με γκολ του Κάλσεν-Μπράκεν στο 88'.
Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
Βέρντερ - Ντόρτμουντ 0-2 (42' Πέρισιτς, 71' Οβομογέλα)
Σάββατο 15 Οκτωβρίου
Μπάγερν - Χέρτα 4-0 (5', 69' πεν. Γκόμεζ, 7' Ριμπερί, 13' Σβαϊνστάιγκερ)
Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 2-2 (65' Ράους, 72' Χέρμαν / 20' Ράιναρτζ, 87' Σίρλε)
Μάιντζ - Άουγκσμπουργκ 0-1 (88' πεν. Κάλσεν-Μπράκερ)
Στουτγκάρδη - Χόφενχαϊμ 2-0 (48' Οκαζάκι, 77' πεν. Πογκρέμπνιακ)
Βόλφσμπουργκ - Νυρεμβέργη 2-1 (24', 83' πεν. Μάντζουκιτς / 70' Άιγκλερ)
Σάλκε - Καϊζερσλάουτερν (19:30)
Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Φράιμπουργκ - Αμβούργο (16:30)
Κολωνία - Ανόβερο (18:30)

«Η ελληνική κάθαρση, η σημαντικότερη παγκοσμίως»!

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ανέφερε πως είναι η σημαντικότερη που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως!
«Η ελληνική κάθαρση, η σημαντικότερη παγκοσμίως»!
Επίσης, μιλώντας στην «Press Time», ο πρόεδρος της Παναχαϊκής επανέλαβε την άποψή του ότι δεν ήταν δολιοφθορά αλλά ατύχημα αυτό που συνέβη με το αυτοκίνητό του, αν και τόνισε ότι το εξάρτημα του αυτοκινήτου που είχε πρόβλημα, έχει σταλεί στην Γερμανία για περαιτέρω διερεύνηση.

Αναλυτικά αναφέρθηκε:
Στο τροχαίο: «Δεν το πήγα εγώ το αυτοκίνητο στο συνεργείο. Εγώ ήμουν και είμαι κατηγορηματικός ότι πρόκειται για ατύχημα, όχι για δολιοφθορά. Όμως η τροχαία είδε όλη τη σκηνή του ατυχήματος και ότι από τύχη γλίτωσα εγώ και πιθανότατα δεκάδες άλλοι οδηγοί.
Διαπιστώθηκε στην αντιπροσωπεία ότι ήταν κομμένο με μαχαίρι το ακρόμπαρο. Αλλά για να είναι ακόμη πιο σίγουροι για το πόρισμά τους, θα το στείλουν στη Γερμανία ώστε να εξεταστεί και χημικά αν υπάρχει ίχνος άλλου σώματος πάνω εκεί που είναι κομμένο».
Στο αν σκέφτεται κάποιον που θα ήθελε να του κάνει κακό: «Δεν έχω άλλους εχθρούς παρά μόνο αυτούς που είναι στη φυλακή τώρα. Δηλαδή τον Τσακογιάννη και τον Μπέο. Αυτοί δημοσίως έχουν πει ότι εξαιτίας των καταθέσεών μου μπήκαν στη φυλακή.
Δεν είχα ποτέ άλλοτε εχθρούς, ποτέ κανέναν να απειλεί τη ζωή μου και είναι βέβαιο ότι αν έχει συμβεί κάτι, προέρχεται από αυτούς. Γιατί στις κασέτες της ΕΥΠ ακούγεται ο κ. Τσακογιάννης να λέει στον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιο, ότι ήρθε η ώρα να μου ρίξει πέντε πυροβολισμούς στα πόδια.
Έχω δεχτεί απειλές από τον μάνατζερ Άγγελο Τραυλό και μία έμμεση απειλή από τον Νίκο Τζώρτζογλου. Μου έστειλε ένα απειλητικό μήνυμα. Το έχουμε στείλει κι αυτό στη δικαιοσύνη».
Στο αν εννοεί ότι σε περίπτωση δολιοφθοράς, θα την έχουν κάνει κάποιοι με εντολές από τη φυλακή: «Ναι, αυτό εννοώ».
Στα μέτρα προστασίας του: «Η ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση του αντιεισαγγελέα κ. Κορρέ με έχει θέσει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων».
Στο αν γίνεται πραγματική κάθαρση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο η σημαντικότερη κάθαρση που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως. Τουλάχιστον 18 ΠΑΕ από τις 68 που λειτουργούν συνολικά στην Ελλάδα είτε εξαφανίστηκαν ολοσχερώς είτε υποβιβάστηκαν τουλάχιστον μία κατηγορία.
Τουλάχιστον 50 φυσικά πρόσωπα έχουν τιμωρηθεί. Τουλάχιστον 83 άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες. Άρα όσοι λένε ότι δεν γίνεται κάθαρση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, το λένε με σκοπιμότητα ή είναι άσχετοι».
Στην υπόθεση Ψωμιάδη: «Το Ελληνικό Ποδόσφαιρο απέκλεισε τον Ψωμιάδη ισοβίως. Το θέμα Ψωμιάδη αφορά τον ίδιο και τους δικηγόρους του, παρά το ελληνικό κράτος. Εγώ αν ήμουν δικηγόρος του, θα είχα παραιτηθεί ήδη γι' αυτό που έκανε, εκθέτοντας και τον ανακριτή και τους δικηγόρους του. Αλλά τέτοια δήλωση δεν έχω δει μέχρι σήμερα. Ο Ψωμιάδης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά το δικηγορικό σώμα πρέπει να δίνει πρώτο από όλους το παράδειγμα».
Στον υποβιβασμό της Παναχαϊκής: «Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Μου αρκεί που οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς, κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης, με επίσημες τοποθετήσεις μίλησαν για παράνομη πράξη και παράνομη ακραία συμπεριφορά του προέδρου του δικαστηρίου. Το εφετείο έγινε μέσα σε χρόνο που σοκάρει για την ελληνική πραγματικότητα. Είναι ένα θείο δώρο που μου έκαναν για να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η προσπάθεια που έκανα και βοήθησα τις αρχές να ξεβρομίσουμε εντελώς από αυτούς τους κακοποιούς».

Ήρθε και η υπογραφή του Πρίγκιπα...!!

Από το μεσημέρι του Σαββάτου (15/10) έφτασε στο mail του δικηγόρου Παναγιώτη Πετρόπουλου η πιστοποίηση της υπογραφής του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και το τελικό προσχέδιο της πρότασης του Σαουδάραβα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ήρθε και η υπογραφή του Πρίγκιπα...
Ετσι, ο νομικός εκπρόσωπος του Πρίγκιπα στην Ελλάδα προώθησε τα δύο έγγραφα στους δικηγόρους της πλευράς του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Πλέον, σε πρώτη φάση αναμένονται τα πρωτότυπα, τα οποία αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα βρίσκονται στην Αθήνα τη Δευτέρα (17/10) ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος για τη συνάντηση ανάμεσα στον Σουλτάν Αλ Σαούντ και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Αυτή αναμένεται να γίνει την επόμενη Παρασκευή (21/10) και αφού έχει προηγηθεί, ασφαλώς, η άφιξη του Πρίγκιπα στην Ελλάδα. Αλλωστε, με βάση όσα ισχύουν μέχρι τώρα ο επίδοξος αγοραστής των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχει εκφράσει την επιθυμία του να βρεθεί και το άλλο Σάββατο (22/10) στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, για την 7η αγωνιστική.
Πηγή: sentra-goal.gr

«Γιατί όχι και στην Εθνική Ελλάδας;»

Για τον Βιεϊρίνια δεν ξέρουμε, αλλά ο Κλέιτον εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ξάνθη αλλά και την...αναγέννηση του
«Γιατί όχι και στην Εθνική Ελλάδας;»
Αναλυτικά η συνέντευξη του Σίλβα Κλέιτον στη NOVA:
Το σχόλιο σου για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Euro;
Χαίρομαι για τα παιδιά και τη χώρα που κατάφερε να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χαίρομαι για τους φίλους μου που παίζουν στην Εθνική ομάδα και κατάφεραν να προκριθούν.
Θα ήθελες να αγωνιστείς κάποια στιγμή στην Εθνική Ελλάδας;
Γιατί όχι; Είμαι αρκετά χρόνια εδώ και ζω στην Ελλάδα. Είμαι στο σπίτι μου πλέον. Εξαρτάται από τη στιγμή, το ...τώρα. Θα δείξει στη συνέχεια.
Ο Παναθηναϊκός παίζει στην Ξάνθη, έναν μήνα μετά το τελευταίο του παιχνίδι. Είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα... Σας έλειψε το ποδόσφαιρο;
Σίγουρα.... Είμαστε ένα μήνα χωρίς αγώνα, κάτι που είναι δύσκολο, αλλά έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι' αυτόν τον αγώνα. Είχα την ευκαιρία να δω την Ξάνθη στα δυο τελευταία παιχνίδια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, φαίνεται ότι έχει γίνει καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Αλλά είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στην Ξάνθη.
Είναι φέτος η χρονιά του Κλέιτον; Από την προετοιμασία δείχνεις διαφορετικό πρόσωπο, αγωνίζεσαι σε άλλη θέση και δείχνεις διατεθειμένος να αρπάξεις την ευκαιρία που σου δίνεται...
Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και ο προπονητής σε αυτό το κομμάτι. Είμαι δύο χρόνια σχεδόν χωρίς να έχω αγωνιστεί πολύ. Τον έναν χρόνο δεν έπαιξα καθόλου, πέρυσι έφυγα και επέστρεψα στην ομάδα και πέρασα πραγματικά δύσκολες στιγμές. Αλλά πιστεύω ότι φέτος είναι διαφορετικά, έχουμε καλό σύνολο και ένα προπονητικό τιμ που κάνει καλή δουλειά και αρέσει και στα παιδιά να δουλεύουν μαζί τους. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Για την αλλαγή θέσης.... Είμαστε στο 2011, πλέον το ποδόσφαιρο είναι μοντέρνο, πρέπει να προσαρμοστείς εκεί που έχει ανάγκη η ομάδα, εκεί που σε χρειάζονται. Μπορεί να έχει κάποιες δυσκολίες, όμως με το μυαλό θα μπορέσω να τα καταφέρω και να βοηθήσω εκεί που χρειάζεται η ομάδα.
Ο μεγάλος σας στόχος είναι το Πρωτάθλημα... Ο Ολυμπιακός φαντάζει ως το φαβορί, θα μπορέσετε να κάνετε την ανατροπή και να επιστρέψετε στην κατάκτηση τίτλων;
Δεν βλέπω κανέναν ως φαβορί. Το πρωτάθλημα είναι στην αρχή και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό που θέλω είναι να έχουμε το μυαλό μας στο επόμενο παιχνίδι και να μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι... Μόνο αυτό.
Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;
Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μέρες μας στο χώρο του ποδοσφαίρου, το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα και να μας στηρίξει. Γιατί είμαστε εδώ, για να τα δώσουμε όλα και να καταφέρουμε το καλύτερο για τον σύλλογο.
Πηγή: novasports.gr

Η ΑΕΚ... επικήρυξε τον Μ.Ψωμιάδη!!

Με 30 χιλιάδες ευρώ επικηρύχτηκε ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως τόνισεο Χάρης Οικονομόπουλος! Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως όποιο αστυνομικό όργανο προχωρήσει στην σύλληψη του πρώην προέδρου της ομάδας, θα εισπράξει το συγκεκριμένο ποσό.
Η ΑΕΚ... επικήρυξε τον Μ.Ψωμιάδη!
Χαρακτηριστικά, αναφέρει στη δήλωσή του στο Novasports.gr:
«Προς κάθε ενδιαφερόμενο
Aθήνα, 15 Οκτωβρίου 2011

Ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην υπόθεση κατά Χρυσόστομου Σταύρου Ψωμιάδη και συνεργών, αντιλαμβάνομαι ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο, συνιστά με χθεσινή της ανακοίνωση να αναμένουμε το πόρισμα του αρμόδιου δικαστικού Επιθεωρητή αναφορικά με την άκρως αντιφατική πρόταση του ανακριτή Κασσίμη.

Η 'Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει μελετήσει και υποβάλει κατα καιρούς προτάσεις όχι μόνο για την επίσπευση και την βελτίωση της ποιότητας της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και για θέματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η Ελληνική Κοινωνία - πέρα και πάνω από την ΠΑΕ ΑΕΚ, τους μετόχους, τη διοίκηση, τον κόσμο και τους δικηγόρους της - τραυματίζεταiθανάσιμα από την συνεχή καταβαράθρωση της έννομης τάξης και της δικαιοσύνης, από την ατιμωρησία και την διαφθορά.

Έχουμε καθήκον, ως Έλληνες σε κίνδυνο, αντί να φιλολογούμε, να συνεννοηθούμε για να αποκατασταθεί η ουσία και το κύρος των θεσμων και της δικαιοσύνης, η Eμπιστοσύνη, η Δικαιοσύνη και οι Ελπίδες.

Το αστυνομικό όργανο που θα συλλάβει τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη του Σταύρου και θα τον παραδώσει με ασφάλεια στις αρμόδιες αρχές πριν την 5η Δεκεμβρίου 2011, θα αμειφθεί με το ποσό των Τριάνντα Χιλιάδων Ευρώ (?30.000). Το ποσό των ?30.000, μικρό για τα ποσά που έχει υπεξαιρέσει, διαχειρίζεται μέσω αχυρναθρώπων και μπορεί να διαθέσει ο ανωτέρω φυγόδικος υπόδικος, το προσφέρει από το υστέρημά του φίλος της Δικαιοσύνης που διατηρεί την ανωνυμία του.

Δεν θα εκπλαγώ εάν το ποσό αυτό τις επόμενες ημέρες αυξηθεί σημαντικά,

Χάρης Οικονομόπουλος"

Η ημερομηνία της 5ης Δεκεμβρίου εξηγείται επειδή ο ΜΨ έχει παραπεφθεί μετά από τις γνωστές αναβολές να δικαστεί, δέκα χρόνια μετά την διάπραξη των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται, στις 7 Δεκεμβρίου στο Τρίτο και Τέταρτο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αντίστοιχα.

Χαιρετισμούς,

Χάρης Οικονομόπουλος».

Προσέφυγαν στη Χάγη εναντίον του Παπανδρέου δύο Ελληνίδες (BINTEO)

Τι κατηγορίες επιρρίπτουν προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι δύο γυναίκες;
Προσέφυγαν στη Χάγη εναντίον του Παπανδρέου δύο Ελληνίδες (BINTEO)
Προσφυγή στη Διεθνή Κοινότητα κατά του πρωθυπουργού από δύο Ελληνίδες, οι οποίες διατείνονται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι νόμιμα εκλεγμένος λόγω ψευδεπίγραφου προεκλογικού προγράμματος.
Η Όλγα Γεωργίου και Τάνια-Μαρία Γεριτσίδου καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό, ορμώμενες, όπως σημειώνουν, από τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος και από την ανάγκη να υπερασπιστούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματά τους.
"Αισθανόμαστε ότι πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι δεδομένης της παταγωδώς χυδαίας αθέτησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων βάσει των οποίων κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, και δεδομένης της τάσης του να τρομοκρατεί τον κόσμο με επερχόμενο χάος εάν δεν υποταγούν τυφλά στην εντελώς αυθαίρετη και μη εξουσιοδοτημένη διακυβέρνηση του....
Αργότερα, ουσιαστικά παραδέχτηκε την εκ προθέσεως του άρνηση παροχής ενημέρωσης / πληροφόρησης που μπορεί να του στοίχιζε τις εκλογές, η οποία όμως ήταν απολύτως απαραίτητη για την λήψη ενημερωμένης απόφασης", αναφέρουν για τον πρωθυπουργό.
"Προσφεύγουμε με κάθε δυνατό μέσο στην Διεθνή Κοινότητα ώστε να λάβει θέση ενώπιον των Λαών του Κόσμου και να αποδείξει εάν συνεχίζει να υπηρετεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά ψηφίστηκαν και κυρώθηκαν μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την επίσημη εξαφάνιση της ναζιστικής Γερμανίας", τονίζουν.
Πηγή: cosmo.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)
Να σημειωθεί πως οι δύο γυναίκες έχουν στο παρελθόν καταθέσει μήνυση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας.

Οπαδοί της Ντόρτμουντ στο "Κλ.Βικελίδης"!

Οι οπαδοί του Αρη έχουν ισχυρούς δεσμούς με αυτούς της Ντόρτμουντ είναι γνωστό και η αγάπη για τα ίδια χρώματα δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που τους ενώνει.
Οπαδοί της Ντόρτμουντ στο "Κλ.Βικελίδης"!
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρέθηκαν οπαδοί της Γερμανικής ομάδας. Μέλη του SUPER-3 τους περίμεναν και ξενάγησαν στο θρυλικό γήπεδο. Αφού προμηθεύτηκαν τα αντίστοιχα προϊόντα από τις δύο μπουτίκ, φωτογραφήθηκαν σε αρκετούς χώρους και παρέμειναν για αρκετή ώρα στους χώρους του γηπέδου και στο καφέ.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί της Ντόρτμουντ βρίσκονται στην έδρα του Αρη. Οι επισκέψεις και οι αναφορές στη θύρα 3 και στο Σύνδεσμο είναι αρκετές όπως και αυτοί που φοράνε διακριτικά με το μπουλντόγκ, έμβλημα του SUPER-3, στο “Βεστφάλεν Στάντιον”.
Η παρουσία των Γερμανών έχει να κάνει με τον αγώνα της ομάδας τους την προσεχή Τρίτη (18.10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό.
Πηγή: allaboutaris.com

Εκτός "Μπάφι", Κοντρέρας, μέσα ο Γιάννου

O Λάζλο Μπόλονι ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις με βάση και τις απουσίες που έχει ο ΠΑΟΚ. Εκτός έμειναν οι Κοντρέρας, Μπαλάφας, αλλά και οι συνήθεις απόντες τώρα τελευταία Ρομπέρ – Τσουκαλάς.

Εκτός "Μπάφι", Κοντρέρας, μέσα ο Γιάννου
Παρών στην αποστολή για πρώτη φορά ο Γιάννου, ενώ μέσα από αυτούς τους 20, δεν φαίνεται ξεκάθαρα ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά το κέντρο της άμυνας, όπου προκύπτουν και οι απουσίες.
Αναλυτικά η 20άδα: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης,Γιάννου, Φωτάκης, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Λίνο, Λεονάρντο, Έτο, Γκαρσία, Σνάουτσνερ,Τσιρίλο,Σπαντάτσιο, Λαζάρ,Αρίας, Βιεϊρίνια και Ίβιτς.

Βαθμό ο Ατρόμητος, ούτε τώρα η Κέρκυρα!!

Η Κέρκυρα αφού δεν μπόρεσε να νικήσει και σ` αυτό το ματς, όταν ανέτρεψε το σκορ στην έδρα της προηγούμενη με 2-1 του Ατρομήτου, είναι άξια της μοίρας της και φυσιολογικά παραμένει χωρίς νίκη. Ο Ατρόμητος δεν έπαιξε μπάλα, καθώς ουσιαστικά με δύο ευκαιρίες πέτυχε δύο γκολ, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είναι.
Βαθμό ο Ατρόμητος, ούτε τώρα η Κέρκυρα
Σε ένα κάκιστο πρώτο μέρος, ο Καραγκούνης άνοιξε το σκορ, αλλά στον Ατρόμητο νόμισαν μάλλον οτι τέλειωσε το ματς και χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 με γκολ των Γραμμόζη και Αγρίτη. Το 2-1 ήταν προσφορά του Τόμας που... κοίταζε την μπάλα μαζί με τον Ιτάνζ! Τέλος πάντων, ο Ατρόμητος έσωσε την παρτίδα στο 80` χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Τάτου.
"Παίξτε μπάλα ρε..."
Κακοποίηση του ποδοσφαίρου και των... ματιών μας ήταν το ματς μέχρι να μπει το γκολ. Καμιά ευκαιρία, ρυθμός μηδέν, ενώ οι δυο ομάδες συναγωνίζονταν για το ποια θα κάνει τα περισσότερα λάθη, με τον Ατρόμητο πάντως να έχει την κατοχή της μπάλας.
Από το πουθενά 1-1!
Με τα πολλά στο 26`, ο Σκόνδρας σέντραρε από δεξιά, η άμυνα της Κέρκυρας κοιμήθηκε και ο Καραγκούνης με κεφαλιά έκανε το 0-1, ενώ στο 38` ο Γραμμόζης με ωραίο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή έκανε το 1-1!
Μια προσφορά του Τόμας
Στο 50` ο Τόμας με τον Ιτάνζ... χάζευαν την μπάλα μεταξύ τους και ο Αγρίτης πετάχτηκε την πήρε και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Κέρκυρα!Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους με το 2-1 κι ανέλαβαν τα ηνία του ματς, αλλά υποχώρησαν αδικαιολόγητα στο τελευταίο 20λεπτο και το πλήρωσαν.
Ο Τάτος στο 80` με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έγραψε το 2-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Το φιλμ του αγώνα
90+4` Λήξη του αγώνα
88` O Γιάντσης αντί του Ιωάννου
80` Ο Τάτος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2!
76` O Δημούτσος αντί του Καραγκούνη
72` Πλασέ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
70` Ο Λόβιν στη θέση του Γραμμόζη
67` O Aναστασάκος αντί του Γιαννούλη
61` Κίτρινη στον Καραγκούνη
58` Ο Μπρίτο στη θέση του Πίτου Γκαρσία
57` Μακρινό δυνατό σουτ του Γκουστάβο, ο Ιτάνζ απέκρουσε με δυσκολία
50` O Tόμας με τον Ιτάνζ κοίταζαν την... μπάλα (!) και ο Αγρίτης πήρε την μπάλα και με σουτ έκανε το 2-1!
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45+3` Λήξη του πρώτου μέρους
45` Κίτρινη στον Κοντοδήμο
38` Ο Γραμμόζης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1 για την Κέρκυρα
26` Ο Θανάσης Καραγκούνης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, άνοιξε το σκορ!
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Κοντοδήμος, Όσμαν, Γκουστάβο, Ιωάννου.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδης, Τάτος, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία, Έπσταϊν, Καραγκούνης.

Μόνη στην κορυφή με «τεσσάρα»!

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε η Μάντσεστερ Σίτι το 1-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, καθώς επικράτησε 4-1 εντός έδρας της Άστον Βίλα και έμεινε πλέον μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, σε απόσταση δύο πόντων από τους συντοπίτες!
Μόνη στην κορυφή με «τεσσάρα»! (BINTEO)
Οι «Πολίτες» είχαν εξαιρετική απόδοση και άνοιξαν το σκορ στο 28' με τον Μπαλοτέλι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 2-0 έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47' με τον Τζόνσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ.

Το 3-0 έγινε πέντε λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κομπανί και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Οι «χωριάτες» μείωσαν σε 3-1 στο 65' με δυνατό σουτ του Γουόρνοκ από κοντά, ωστόσο ο Μίλνερ στο 71' με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Έκανε «σεφτέ» ο Πλιάτσικας!

Το πρώτο του γκολ σε διασυλλογικό επίπεδο πέτυχε ο Βασίλης Πλιάτσικας στη νίκη της Ντούισμπουργκ επί της Ίνγκολσταντ με 3-1, για την 11η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.
Έκανε «σεφτέ» ο Πλιάτσικας!
Ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο στο 80' και δύο λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα!

Στα ίσα στον κατήφορο

Η Λίβερπουλ κυνήγησε τη νίκη, προηγήθηκε με τον Τζέραρντ, είχε ευκαιρίες, αλλά η Μαν. Γιουνάιτεντ σώθηκε σκοράροντας στη μοναδική της ευκαιρία, με τον Ντε Χέα να πιάνει τα... άπιαστα.
Στα ίσα στον κατήφορο (ΒΙΝΤΕΟ)
Με την παράδοση των τελευταίων χρόνων να είναι υπέρ της, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην Αγγλία, Μαν.Γιουνάιτεντ, στο "Άνφιλντ". Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες και οι “Κόκκινοι Διάβολοι” είχαν περισσότερα πρωταθλήματα στο παλμαρέ τους...
Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, πλην της φάσης του Σουάρες στο 34ο λεπτό. Ο άσος της Λίβερπουλ ελίχθηκε ωραία στη μεγάλη περιοχή της Μαν. Γιουνάιτεντ, το σουτ του όμως απομάκρυνε ο Ντε Χέα.
Το δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Κατάφεραν, όμως, να πετύχουν από ένα γκολ η καθεμία και να μοιραστούν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το σκορ άνοιξε για τη Λίβερπουλ στο 68΄ ο Στίβεν Τζέραρντ, με σήμα-γκολ κατατεθέν, μετά από εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή (1-0).
Η χρυσή αλλαγή του Φέργκιουσον όμως, ο Ερνάντες, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 81ο λεπτό πήρε την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας της Λίβερπουλ, μετά από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για την Μαν Γιουνάιτεντ σε 1-1. Ένα σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς, αν και οι γηπεδούχοι είχαν τουλάχιστον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ και να πάρουν τη νίκη, χωρίς ωστόσο η μπάλα να μπει ξανά στα δίχτυα του Ντε Χέα...

ΑΕΚ όπως... Μαρσέιγ στο ντέρμπι!!

Πολλά όσον αφορά στην έκβαση του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα παιχτούν στη... σκακιέρα, πριν δηλαδή αρχίσει το παιχνίδι. Το πώς θα κατεβάσουν οι δύο προπονητές τις ομάδες τους.
ΑΕΚ όπως... Μαρσέιγ στο ντέρμπι
Κάτι που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τον μεγάλο αγώνα. Ο Νίκος Κωστένογλου θέλει να ελέγξει το κέντρο και θα ρίξει εκεί όλο το βάρος, αφού πιστεύει ότι αν πετύχει το στόχο του να πάρει τη μεσαία γραμμή, θα έχει καταφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στον Ολυμπιακό. Θεωρεί πως αν "κόψει" στα δύο τους ερυθρόλευκους, όπως έκανε η Μαρσέιγ στην πρόσφατη επίσκεψή της στο "Καραϊσκάκη", θα αποσυντονίσει εντελώς τους αντιπάλους του και θα έχει τουλάχιστον τον έλεγχο του αγώνα.
Εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις και στην πράξη με δέκα προπονήσεις και αυτές λειψές. Ο Νίκος Κωστένογλου το πιστεύει και με αυτό στο μυαλό του θα παρατάξει την ομάδα του. "Σφιχτή" ΑΕΚ στο κέντρο για να καταστρέψει το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και πολλές "κόντρες" για να ψάξει το γκολ στην αντεπίθεση.
Θα το καταφέρει ή όχι; Η απάντηση σε λίγες ώρες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

πηγή: sportdog.gr