Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αδριατική Λίγκα μόνο με Ολυμπιακό δεν γίνεται!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τη… σχέση των «αιωνίων» και τονίζει πως ο Ολυμπιακός δεν… γίνεται χωρίς τον Παναθηναϊκό στην Αδριατική Λίγκα!
Αδριατική Λίγκα μόνο με Ολυμπιακό δεν γίνεται
Ο Ολυμπιακός σκέφτεται να "μετακομίσει" από τη νέα χρονιά στην Αδριατική Λίγκα και οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικός έχει να κάνει με το αδύναμο ελληνικό πρωτάθλημα. Βαρέθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" να δίνουν ένα σωρό αδιάφορα παιχνίδια κάθε χρόνο και δεν έχουν άδικο. Έχουμε γυρίσει εδώ και καιρό στα χρόνια, που ο Άρης του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Ιωαννίδη έριχνε κατοστάρες στη Νήαρ Ηστ, τον Ιωνικό Νικαίας και τον ΒΑΟ. Και όχι μόνο σε αυτές τις ομάδες...
Η διαφορά είναι ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει, οι απαιτήσεις επίσης και έτσι ο Ολυμπιακός (όπως και ο Παναθηναϊκός) δεν έχει ουσία πλέον να αναλώνεται σε τέτοιους διαδικαστικούς αγώνες. Εξ ου και η πρόθεση των Πειραιωτών για μετακόμιση στην Αδριατική Λίγκα.
Αλλά και η Αδριατική Λίγκα μην νομίζετε ότι είναι καμιά πολύ μεγάλη διοργάνωση. Πιο δυνατή από το τωρινό ελληνικό πρωτάθλημα είναι. Είναι, όμως, μακριά από την Ευρωλίγκα. Η Παρτίζαν είναι η ομάδα, που ξεχωρίζει χρόνια ολόκληρα. Με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας να είναι μία ακόμη άξιας αναφοράς ομάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι μέτριας δυναμικότητας ή κάτω του μετρίου. Από φέτος, πάντως, η Αδριατική Λίγκα έγινε πιο πλούσια από τη στιγμή, που στο μενού προστέθηκε η Μακάμπι η οποία είχε κάνει και κατά το παρελθόν την εμφάνισή της, όταν είχε στο ρόστερ της τον κάποτε του Ολυμπιακού, Κουίνσι Λιούις (περίοδος 2002-2003).
Αν έλειπε η Μακάμπι, θα μιλούσαμε -αναφερόμενοι στην Αδριατική Λίγκα- απλά για ένα λίγο πιο δυνατό πρωτάθλημα από το ελληνικό. Υπό την έννοια συν τοις άλλοις ότι ο Ολυμπιακός θα έχει να κάνει ταξίδι στο εξωτερικό και θα έχει να παίξει σε εντελώς αφιλόξενες έδρες (αφιλόξενες είναι και οι ελληνικές, αλλά όχι όλες).
Όπως και να έχει, πάντως, δεν θα έχει ουσία για τους "ερυθρόλευκους" -και- η Αδριατική Λίγκα, αν δεν συμμετάσχει σε αυτήν και ο Παναθηναϊκός. Είναι αυτό, που λέμε ότι μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Δεν θα έχει σχεδόν καμία σημασία για τον Ολυμπιακό αν πάρει την Αδριατική Λίγκα, παίζοντας ναι μεν με Μακάμπι, Παρτίζαν, αλλά και με ένα σωρό αδιάφορες ομάδες, όπως η Κρκα, η Σιρόκι και η Μπουντούσνοστ.
Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ουσία έχει να κατακτηθεί το όποιο τρόπαιο, παίζοντας και οι δύο στην ίδια διοργάνωση. Εννοείται, βέβαια, πως στην Ευρωλίγκα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, αφού συμμετέχουν εκεί οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ομάδες από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ρωσία, την Τουρκία. Η Ευρωλίγκα είναι η κορυφή, το ΝΒΑ της "Γηραιάς Ηπείρου".
* Εμείς το κρίνουμε ευνόητο, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός συμμετάσχουν στην Αδριατική Λίγκα, δεν θα φύγουν εντελώς από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα μπουν σε αυτό, στα πλέι-οφ.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: