Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το θέμα είναι τι και πώς θα διεκδικήσεις!!

Οι αλλαγές που έρχονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι δεδομένες. Με άγνωστη, όμως, ακόμα την ακριβή τους μορφή και την έκτασή τους. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Το θέμα είναι τι και πώς θα διεκδικήσεις
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η προσπάθεια σύνδεσης των διευρυμένων και αναβαθμισμένων διοργανώσεων με τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία λογική στο να μη δίνονται δέλεαρ σε αυτά, προκειμένου να γίνεται προσπάθεια από σοβαρές ομάδες να κερδίσουν μια θέση εκτός συνόρων, με όλα τα οφέλη που θα προβλέπονται.
Οι μήνες που θα ακολουθήσουν αναμένεται να έχουν πυρετώδεις και συνεχείς επαφές και διεργασίες μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν συμπεριλαμβάνεται και ο ΕΣΑΚΕ μεταξύ αυτών. Δύσκολα ποντάρεις έστω και ένα ευρώ σε αυτήν την πιθανότητα.
Σε λίγες μέρες θα υπογραφεί μια συμφωνία με την τηλεόραση, το άλλο Σάββατο θα αρχίσει το πρωτάθλημα και όλοι θα είναι... ενθουσιασμένοι. Ενας ακόμη άγονος χειμώνας θα περάσει. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί να «προκαλέσει» τον Οικονομίδη να τους αναλύσει την κατάσταση, κανείς δεν θα «φωνάξει» για να κάτσουν όσες φορές και όσες ώρες χρειαστεί και να συζητήσουν πώς θα σταθεί το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ απέναντι στις εξελίξεις. Το θέμα για κάθε λίγκα πλέον είναι το πώς θα διεκδικήσει και τι θα διεκδικήσει για τα μέλη της.
Για τους δικούς μας, δύο πιθανότητες υπάρχουν. Ή που κάποιοι θα κινηθούν μεμονωμένα για να διεκδικήσουν την τύχη τους ή που θα περιμένουν όλοι μοιρολατρικά τις αποφάσεις και μετά θα φωνάζουν ότι οι Ευρωπαίοι μάς έχουν βάλει στη γωνία.
Πήγη: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: