Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

«Γονάτισε» ο Τότι


Τραυματίας αποχώρησε ο Φραντζέσκο Τότι, από τη σημερινή προπόνηση της Ρόμα. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, ο οποίος παραπονέθηκε για πόνους στο γόνατό του, κρίνεται πλέον, εξαιρετικά αμφίβολος για τον επαναληπτικό αγώνα της Πέμπτης, κόντρα στη Γάνδη, για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 32χρονος παίκτης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο ίδιο σημείο (γόνατο), πέρυσι, χάνοντας τους τελευταίους αγώνες της σεζόν.

Αμφίβολος για τη ρεβάνς με τη βελγική ομάδα, είναι και ο Μίρκο Βούτσινιτς, ο οποίος επίσης, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

Μούτου: «Άδικη απόφαση, έχω πληρώσει ήδη…»


Σκληρή και άδικη χαρακτήρισε ο Άντριαν Μούτου την απόφαση του CAS εναντίον του. Ο Ρουμάνος επιθετικός της Φιορεντίνα εξέφρασε το σεβασμό του στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, αλλά θεωρεί πως εκείνη είναι πολύ «βαριά» για ένα λάθος που, κατά τη γνώμη του, έχει ήδη πληρώσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον Μούτου να πληρώσει αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, λόγω του ότι βρέθηκε «ντοπαρισμένος» με κοκαΐνη, λίγο μετά τη μεταγραφή του στους «μπλε». Μια ποινή που, κατά τον Ρουμάνο, είναι ιδιαίτερα σκληρή, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε τιμωρηθεί και με διακοπή συμβολαίου τότε από τους Λονδρέζους.

«Είναι δεδομένο ότι σέβομαι απόλυτα την απόφαση του δικαστηρίου» ξεκαθάρισε αρχικά ο Μούτου, σε γραπτή δήλωση που διένειμε στον ιταλικό Τύπο, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δε μπορώ την ίδια ώρα να μην ασκήσω το ελεύθερο δικαίωμα μου να επικρίνω μια απόφαση, που θεωρώ ότι είναι απόλυτα άδικη, τόσο για μένα, όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα».

Ο 30χρονος επιθετικός εξήγησε, επίσης, τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, έχει ήδη τιμωρηθεί για το ατόπημά του και χαρακτήρισε μονόπλευρη και ευνοϊκή για την Τσέλσι την απόφαση του δικαστηρίου.

«Θεωρώ ότι έχω ήδη πληρώσει βαριά για ένα νεανικό λάθος, από το οποίο απέχω πλέον “έτη φωτός” τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος», τόνισε ο Μούτου και εξήγησε πως «η ζημιά που υποτίθεται ότι προκάλεσε το λάθος αυτό δε δικαιολογεί το μέγεθος της ποινής, αν αναλογιστεί κανείς ότι τότε μου επιβλήθηκε διακοπή συμβολαίου, μια τελείως μονόπλευρη απόφαση».

«Πιστεύω ότι η αθλητική δικαιοσύνη, παρά την αυτονομία της, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να σέβεται τις αρχές και τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Μούτου και ευχαρίστησε θερμά τους συμπαίκτες, το σύλλογο και τους οπαδούς για τη συμπαράσταση που του δείχνουν όλες αυτές τις μέρες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ζιλμπέρτο: "Πειθαρχημένα για την πρόκριση"


Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς με τη Σπάρτα ζήτησε πειθαρχία και υπομονή για να έρθει η πρόκριση: «Να αλλάξουμε συμπεριφορά, να είμαστε έξυπνοι, υπομονετικοί και πειθαρχημένοι. Αν πάμε με τρέλα να πάρουμε το αποτέλεσμα και δεν παίξουμε πειθαρχημένα, τότε μπορούν σε 15 λεπτά να μας διαλύσουν»….

Αναλυτικά: «Αν μπούμε σαν τρελοί και βγούμε μαζικά στην επίθεση, χωρίς να σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν έχουμε την μπάλα, μπορούν να μας διαλύσουν μέσα σε 15 λεπτά. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για μας, αλλά εξαρτάται από εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το ανατρέψουμε. Πρέπει να κάνουμε μία κατάθεση ψυχής και να είμαστε πειθαρχημένοι. Διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και είμαστε αισιόδοξοι».

Για τη σημασία του ματς είπε: «Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του παιχνιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προκριθούμε. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες για μας. Υπήρχε μεγάλη πίεση από τους ανθρώπους που μας έβλεπαν στο δρόμο. Όλοι έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το προηγούμενο αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Ελπίζουμε η Τρίτη να είναι μία χαρούμενη μέρα για μας».

Και ολοκλήρωσε: «Δεν πρέπει να βρεθούμε σε κακή μέρα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πάρουμε την πρόκριση. Για κάποιους βασικός στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε διοργάνωση πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό. Το καλό αποτέλεσμα θα μας δώσει ώθηση για τους επόμενους στόχους μας».

Μότζι: «Ο Μούτου θα έπρεπε να ζητάει αποζημίωση»


Την άποψή του για την υπόθεση Μούτου εξέφρασε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της απόφασης του CAS που απαιτεί από τον παίκτη να καταβάλει το ποσό των 17 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στην προηγούμενη ομάδα του, την Τσέλσι. Ο Μότζι μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο παίκτης είναι αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει αποζημίωση από τον λονδρέζικο σύλλογο.

Η απόφαση της Παρασκευής σχετίζεται με τις οικονομικές διαφορές του παίκτη με τον σύλλογο, καθώς η ομάδα της Τσέλσι απέλυσε τον Ρουμάνο διεθνή επιθετικό αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ενώ αγωνιζόταν στους «μπλε» το 2004. Ύστερα από χρόνια νομικής διένεξης, το CAS απεφάνθη ότι ο παίκτης είχε διαπράξει παράβαση της σύμβασης κάνοντας χρήση κοκαΐνης.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την απόφαση, ο Μότζι – ο οποίος είχε φέρει τον Μούτου με ελεύθερη μεταγραφή στην Γιουβέντους τον Ιανουάριο του 2005 - θεώρησε σκόπιμο να κάνει δηλώσεις αναφορικά με το θέμα: «Η απόφαση για τον Μούτου; Αυτό που μετράει είναι ότι απολύθηκε. Δεν έφυγε οικιοθελώς, απολύθηκε. Αυτό που θεωρώ σωστό είναι η Τσέλσι να αποζημιώσει εκείνον και όχι αυτός την Τσέλσι», είπε ο 72χρονος άνδρας στο Radio Blu της Ιταλίας.

Να σημειωθεί πως ο Ρουμάνος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που οι συμπαίκτες του στην Φιορεντίνα διεξάγουν έρανο για να μαζέψουν το ποσό για να πληρώσει το πρόστιμο.

«Τέλειωσε» τον Πικέ η Renault


Παρελθόν από τη Renault μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου της Formula 1 αποτελεί ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ. Η γαλλική ομάδα αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον 24χρονο πιλότο με αφορμή το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που όριζε το συμβόλαιό του. Πραγματική αιτία πάντως ήταν οι κακές σχέσεις του με ανθρώπους της ομάδας και το αφεντικό Φλάβιο Μπριατόρε, τον οποίο κατηγορεί για ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στον άλλο οδηγό της ομάδας, Φερνάντο Αλόνσο.

«Ειδοποιήθηκα από τη Renault για την πρόθεσή της να σταματήσω να οδηγώ το μονοθέσιό της την τρέχουσα περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω τη μικρή ομάδα που με υποστήριξε στη διάρκεια της συνεργασίας μας, αν και οφείλω να ομολογήσω πως έλαβα αυτά τα νέα με απογοήτευση. Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι και μία ανακούφιση, αφού τελείωσε η χειρότερη περίοδος της καριέρας μου», αναφέρει ο Νέλσον Πικέ.

Ο νεαρός οδηγός τερμάτισε 12ος στο περσινό πρωτάθλημα, το παρθενικό του στη Formula 1, αλλά φέτος είναι στην 20η θέση χωρίς βαθμό μετά από δέκα Grand Prix. Το συμβόλαιό του όριζε πως θα έπρεπε στα μέσα του πρωταθλήματος θα έπρεπε να είχε κερδίσει το 40% των βαθμών του Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Πικέ κατηγόρησε τον Μπριατόρε πως «… με απειλούσε πριν από αγώνες λέγοντάς μου πως αν δεν πάω καλά έχει έτοιμο έναν άλλο οδηγό για τη θέση μου. Ποτέ δεν χρειάστηκα απειλές για να πάρω καλό αποτέλεσμα. Όταν υπέγραψα συμβόλαιο μάνατζμεντ με τον Φλάβιο Μπριατόρε άρχισε η μαύρη περίοδος στην καριέρα μου. Με υποβίβασε στο ρόλο εκείνου που οδηγεί το άλλο μονοθέσιο».

Williams κατά Σουμάχερ


Την επιστοφή του Μίκαελ Σουμάχερ στις πίστες πολλοί την περιμένουν πως και πως. Το grand prix στους δρόμους της Βαλένθια θα είναι ξεχωριστό, μιας και θα σηματοδοτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιας. Ωστόσο, δεν είναι και όλοι με το χαμόγελο, με τις Williams και Force India να δηλώνουν την αντίθεσή τους προς τις δοκιμές που κάνει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αρχικά, η Ferrari είχε ρωτήσει τα μέλη της FOTA, για το αν θα είχαν πρόβλημα να γίνει μια μικρή παράβαση στον κανονισμό και να επιτραπεί στον "Σούμι"να προπονηθεί ενόψει της πολύκροτης επιστροφής του.

Οι ομάδες άναψαν το πράσινο φως δείχνοντας την καλή τους πρόθεση, κάτι που δεν έκανε η Williams και η Force India.

Με ανακοίνωση στο ESPN Racing-Live.com, η ομάδα της Williams τονίζει πως ο Σουμάχερ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε πιλότος, επικαλώντας μαλιστα την τήρηση του κανονισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Williams, δια στόματος του αφεντικού της, του Φρανκ Γουίλιαμς:

"Ενώ καλοσωρίσαμε τον Μίκαελ Σουμάχερ πίσω στην φόρμουλα 1, το θέμα είναι, πως οποιαδήποτε δοκιμή στην πίστα απαγορεύεται. Ένας κανονισμός που έχει θέσει η FIA και πρέπει να τηρείται απ' όλες τις ομάδες".

"Γι' αυτό το λόγο ο Χάιμε Αλγουερσουάρι, οδήγησε για 1η του φορά μονοθέσιο της φόρμουλα 1 στην πίστα της Ουγγαρίας και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να έχει την ευκαιρία της προσομοίωσης με το αυτοκίνητο της Toro Rosso, πριν από το ντεμπούτο του. Η Wiiliams F1 δεν βλέπει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ του Αλγουερσουάρι και του Σουμάχερ και η όποια απόκληση απ' τον κανονισμό θα δημιουργήσει προηγούμενα στο μέλλον".

"Σε παρόμοια κατάσταση, η Williams δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει κάποιων από τους δοκιμαστικούς πιλότους της. Γι' αυτό και εναντιωνόμαστε προς την πράξη της Ferrari να προβεί σε δοκιμές πριν από το ευρωπαϊκό grand prix".

Εκτός Γαλλίας ο Σισέ


Ο Τζιμπρίλ Σισέ τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τα Νησιά Φερόε στις 12 Αυγούστου. Παρά την σχετική φημολογία, ο Ρεϊμόν Ντομενέκ δεν κάλεσε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού καθώς προτίμησε πιο δοκιμασμένες λύσεις για την γραμμή κρούσης των «τρικολόρ».

Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ντομενέκ δεν υπολογίζει τον Σισέ στα μελλοντικά παιχνίδια.

Αναλυτικά η αποστολή της Γαλλίας:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Καρασό, Λορίς, Μανταντά
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αμπιντάλ, Εσκουντέ, Εβρά, Φανί, Γκαλάς, Σανιά, Σκιλασί
ΜΕΣΟΙ: Ριμπερί, Ντιαρά, Α. Ντιαρά, Γκουρκίφ, Μαλουντά, Σισόκο, Τουλαλάν
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ανελκά, Μπενζεμά, Ζινιάκ, Ανρί, Ρεμί

Κοντά σε Ηλιάδη o Ηρακλής


Λεπτομέρειες φαίνεται ότι απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Στέλιου Ηλιάδη στον Ηρακλή. Ο 23χρονος μέσος βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Ηλία Πουρσανίδη και δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ η μεταγραφή να έχει ολοκληρωθεί. Άλλωστε υπάρχει κοινή διάθεση συνεργασίας ενώ ο Ολεγκ Προτάσοφ έχει δώσει την συγκατάθεσή του.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Ηλιάδη, πάντως, φαίνεται πως δεν επηρεάζει την αναζήτηση των «κυανόλευκων» στην ξένη αγορά για τον εντοπισμό ανασταλτικού μέσου που θα καλύψει τη θέση του Νούνο Πιλότο, για το διάστημα που ο Πορτογάλος μέσος θα μείνει εκτός δράσης ( έξι μήνες) εξαιτίας του τραυματισμού του.

Αγόρασε χρόνο

Για τον Τιμούρ Κετσπάγια και την πρόσληψή του από τον Ολυμπιακό παραδέχομαι ότι έχω γράψει ελάχιστα και ομολογώ πως δεν έχω ιδία άποψη όχι τόσο επειδή δεν τον είχα μελετήσει παρακολουθώντας πέρυσι την Ανόρθωση όσο προσπαθώντας να καταλάβω τι σχέδια και τι πλάνα έχει.

Διευκρινίζω (κάτι το οποίο ισχύει και για το προηγούμενο άρθρο και με πολλά σχόλιά σας σε αυτό θα ασχοληθεί η στήλη μετά τη ρεβάνς της Πράγας) πως η θέση του προπονητή είναι και πρέπει να είναι σεβαστή. Δηλαδή αν δεν ξέρει αυτός που βλέπει τους παίκτες κάθε μέρα στην προπόνηση, ποιος ξέρει; Ο κάθε ξεροκέφαλος δημοσιογράφος; Είπαμε, το σινάφι μας δεν εξαιρείται.

Ο Κετσπάγια λοιπόν παρέταξε μια ομάδα κυρίως ορθολογική. Εβαλε όσους παίκτες είδε ότι «τραβούσαν» στην προετοιμασία, πίστεψε στην άμυνά του, πίστεψε πως υπάρχει μια άλφα λειτουργία στη μεσαία γραμμή και έριξε μέσα έντεκα παίκτες με ισάριθμες ξεχωριστές εντολές.

Κακά τα ψέματα, ο Κόκκαλης προσέλαβε έναν προπονητή που μπορεί να διώξει χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν και εφόσον κρίνει σκόπιμο να το κάνει. Με την κάνουλα κλεισμένα και τα φράγκα λιγοστά (ειδάλλως Μαρκ Γκονζάλες και Μπομπό όχι μόνο θα είχαν αποκτηθεί αλλά θα είχαν παίξει και στην Μπρατισλάβα!), απέναντι στη Σλόβαν επέλεξε να κάνει αυτό που έμαθε στην Ανόρθωση.

Δεν είναι ρίσκο να μην παίξει ένας ανέτοιμος παίκτης, όπως έκανε ο Κετσπάγια με τον Μπελούτσι και τον Ντιόγο. Είναι ορθολογικό. Ενώ, αντιστοίχως, η απουσία του ανέτοιμου Κατσουράνη μια ημέρα νωρίτερα από τον Παναθηναϊκό στην Πράγα θεωρήθηκε ως λάθος του αντίστοιχου προπονητή!

Θα τρελαθούμε δηλαδή…

Το δυστύχημα για τον Ολυμπιακό θα είναι να περιμένει να αγοράσει παίκτες το αν καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Champions League, διότι προς τα εκεί πάει το πράγμα…Eπιμελεια Κoubanezos

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιάντσης: "Περισσότερα γκολ φέτος"


Γεμάτος υποσχέσεις ήταν στις τελευταίες του δηλώσεις ο Δημήτρης Γιάντσης. Ο επιθετικός του Ηρακλή τόνισε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη πριν από την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όσο και στον Όλεγκ Προτάσοφ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ καλό προπονητή».

«Σίγουρα δεν μπορεί να είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου μέχρι τώρα, η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ και εγώ μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει, οπότε πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο στην συνέχεια. Στις προπονήσεις και στα φιλικά πάντως δεν μετράνε τα γκολ, μόνο στο πρωτάθλημα είναι σημαντικά και θέλω να τα πάω καλά εκεί», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Γιάντση και συνέχισε:

«Όπως είπα και προηγουμένως, θέλω να σκοράρω όσο περισσότερο γίνεται στους επίσημους αγώνες της ομάδας. Αυτό όμως που πραγματικά έχει σημασία είναι να πάει η ομάδα ψηλά φέτος, όλα τα άλλα δεν μετράνε τόσο, ούτε φυσικά η δική μου απόδοση. Η πρόοδος της ομάδας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο».

Είναι αισιόδοξος πως ο «γηραιός» θα είναι έτοιμος πριν την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ: «Η ομάδα κάνει σκληρή δουλειά από την αρχή της προετοιμασίας, σίγουρα δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι ως ομάδα, αλλά πιστεύω ότι μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας θα είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε καλά το πρωτάθλημα και θέλουμε να πάρουμε την νίκη στον πρώτο αγώνα που θα δώσουμε».

Αναφέρθηκε και στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την περσινή χρονιά, φέτος άρχισε μια νέα προσπάθεια και πιστεύω να πάνε όλα καλά. Δεν θα πούμε φέτος λόγια, θα προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος του πρωταθλήματος θα κάνουμε ταμείο να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο προπονητή του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ: «Ο κ. Προτάσοφ είναι ένας πολύ καλός προπονητής και είναι σημαντικό για μένα, ότι υπήρξε σπουδαίος επιθετικός στην εποχή του. Έτσι, εγώ αλλά και οι υπόλοιποι επιθετικοί της ομάδας ρουφάμε σαν σφουγγάρια όσα μας λέει σε κάθε προπόνηση και είναι σίγουρο ότι θα μας βοηθήσουν στην διάρκεια του πρωταθλήματος».

Τα φιλικά προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών Μπάσκετ.


Η Εθνική Ανδρών θα δώσει το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2009 (7-20/9), στο ΟΑΚΑ και αυτό το οποίο θέλουν όλοι οι διεθνείς να βιώσουν πριν το ταξίδι στην Πολωνία είναι η στήριξη του κόσμου που πάντα βρίσκεται δίπλα τους.

Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τη Ρουμανία (12/8, ΟΑΚΑ), καθώς και αυτά του Διεθνούς Τουρνουά που θα φιλοξενηθεί 19-21 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή ακόμη της Λετονίας και της Σερβίας, διατίθενται από τα γραφεία της ΕΟΚ από τις 9π.μ. ως τις 3μ.μ. και κοστίζουν 10 ευρώ.
Των δύο αυτών ραντεβού έπεται ένα τρίτο, το καθιερωμένο με το τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank», το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στο ΟΑΚΑ (24-26/8) με τη συμμετοχή ακόμη της Σερβίας, της Λιθουανίας και της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα των φιλικών και των δύο τουρνουά, είναι:

Φιλικά με τη Ρουμανία
11/8/2009 7μ.μ. Ελλάδα-Ρουμανία (κεκλεισμένων θυρών)
12/8/2009 7μ.μ. Ελλάδα-Ρουμανία

Διεθνές Τουρνουά
19/8/2009 9.45μ.μ. Σερβία-Λετονία
20/8/2009 9.45μ.μ. Ελλάδα-Λετονία
21/8/2009 9.45μ.μ. Ελλάδα-Σερβία

Τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank»
24/8/2009
7μ.μ. Λιθουανία-Ρωσία
9.45μ.μ. Ελλάδα-Σερβία
25/8/2009
7μ.μ. Λιθουανία-Σερβία
9.45μ.μ. Ελλάδα-Ρωσία
26/8/2009
7μ.μ. Σερβία-Ρωσία
9.45μ.μ. Ελλάδα-Λιθουανία...

Δεν ξέρω, δεν απαντώ…


Το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον Αντρέα Πίρλο είναι γνωστό εδώ και καιρό και οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για μεταγραφή σχεδόν… τελειωμένη. Ο Ιταλός μέσος βρίσκεται στο «στόχαστρο» του πρώην προπονητή της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι και ο ξένος Τύπος αναφέρει ότι οι Λονδρέζοι έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Ο Αντσελότι μάλιστα αποκάλυψε το Σάββατο (1/8) ότι ενδιαφέρεται να κάνει τον διεθνή παίκτη δικό του. Ωστόσο ο Αντρέα Πίρλο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του...

«Η Τσέλσι; Δεν έχω κάτι να πω. Θα μιλήσω αρκετά σύντομα για το θέμα», δήλωσε ο Πίρλο στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Dello Sport».

Οι διαιτητές και οι βοηθοί που απέτυχαν στα τεστ


Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε τα ονόματα των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Σούπερ Λίγκας, που απέτυχαν στα αγωνιστικά τεστ της Καλαμάτας. Στην παραπάνω «μάυρη» λίστα φιγουράρει το όνομα του Χριστόφορου Ζωγράφου, ενώ οι βοηθοί που δεν πέρασαν τα τέστ ήταν εννέα.

Διαιτητής που απέτυχε: Ζωγράφος Χρ. (Αθήνα)

Βοηθοί που απέτυχαν: Γιαννουγλίδης Ε. (Αθήνα), Ιωσηφόγλου Ν. (Αθήνα), Καλαϊτζίδης Χρ. (Αθήνα), Αναστόπουλος Δ. (Αρκαδία), Σταματόγλου Ι. (Καβάλα), Παπαδόπουλος Κ. (Κοζάνη), Ασημακόπουλος Γ. (Μεσσηνία), Θανασακούδης Θ. (Θεσσαλονίκη), Μπερσής Δ. (Αρκαδία)


Διαιτητής που δεν συμμετείχε λόγω υποχρεώσεων σε διεθνή αγώνα: Κουκουλάκης Μ. (Ηράκλειο)

Βοηθοί που δεν συμμετείχαν λόγω υποχρεώσεων σε διεθνείς αγώνες: Γενναίος Χρ. (Αθήνα), Μποζατζίδης Δ. (Θεσσαλονίκη), Σαραϊδάρης Δ. (Θεσσαλονίκη), Τρύφωνας Σπ. (Κέρκυρα)

Διαιτητής που δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού (θα πάρει μέρος στα αγωνιστικά τεστ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες): Καλόπουλος Δ. (Θεσσαλονίκη)


Βοηθοί που δεν συμμετείχαν λόγω τραυματισμού (θα πάρουν μέρος στα αγωνιστικά τεστ σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες): Τρύφων Π. (Δράμα), Μπιτσίδης Δ. (Θράκη).

*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βοηθός διαιτητή Ακρίβος Χρ. (Αθήνα) συμμετείχε με επιτυχία στα αγωνιστικά τεστ στο εξωτερικό. Τέλος, ο βοηθός διαιτητή Παπαδόπουλος Δ. (Θεσσαλονίκη) θα επανεξεταστεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Χειρουργείο για τον Α. Παπαδόπουλο


Στο χειρουργείο θα μπει ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος. Ο 19χρονος παίκτης αναγκαστικά θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου, καθώς το συντηρητικό πρόγραμμα που ακολουθούσε δεν είχε την κατάληξη που επιθυμούσε. Ο παίκτης σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο θα υποβληθεί στην εγχείρηση την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη.

Στα αγωνιστικά το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή προπόνηση όπου ο Βόλφγκανγκ Βολφ και οι συνεργάτες του χώρισαν σε 3 γκρουπ τους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα σε αμυντικούς, μέσους και επιθετικούς. Σκοπός της προπόνησης ήταν οι ποδοσφαιριστές να γνωριστούν ακόμα καλύτερα μεταξύ τους αλλά και να μάθουν να κινούνται στον χώρο τους ώστε να υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη ή προώθηση ανάλογα με το που βρισκόταν η μπάλα.

Τέλος ο Σπύρος Βάλλας και ο Μάρεκ Ζιέντσιουκ ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και τέθηκαν στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

ΑΡΗΣ: «Τεράστια τα κέρδη με Μπόκα»


Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Ελευθερούδης, επιβεβαίωσε με σημερινές (3/8) του δηλώσεις τη συμφωνία με την CONN-X για τη μετάδοση του μεγάλου φιλικού παιχνιδιού με τη Μπόκα Τζούνιορς. Επιπλέον, αποκάλυψε πως έχει προβλεφθεί όρος για μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του από ελεύθερο κανάλι. Το παιχνίδι θα καλύψει ζωντανά και το AL JAZEERA.

Ο κ. Ελευθερούδης τονισε πως τα κέρδη που θα αποκομμίσει ο Αρης από το συγκεκριμένο φιλικό, θα είναι τεράστια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ελευθερούδης στα «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98.7»:

Ερωτηθείς για την συμφωνία με την CONN-X απάντησε: «Έχουμε υπογράψει αποκλειστική συμφωνία με την CONN-X. Το παιχνίδι θα το μεταδώσει και το AL JAZEERA και 99% θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση από Ελληνικό, ελεύθερο κανάλι, για να το δει όλος ο κόσμος. Είναι μια τεράστια επιτυχία για την ΠΑΕ. Κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήταν η μεγαλύτερη πρόταση που είχαμε δεχθεί, ακόμα υψηλότερη και από παιχνίδι για το Γιουρόπα Λίγκ. Ήταν σχεδόν τριπλάσια από τις υπόλοιπες. Είναι δύσκολη η αγορά των τηλεοπτικών. Οι προσφορές που είχαμε δεχθεί από τα υπόλοιπα κανάλια δεν ήταν καλές. Δεν θέλαμε ο κόσμος να μείνει παραπονεμένος. Θέλουμε όλοι να δουν την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλαθλοι μας και στα τρία φιλικά».

Όσον αφορά την Μπόκα Τζούνιορς: «Αύριο η Μπόκα θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Τα κέρδη του Άρη από αυτό το φιλικό θα είναι τεράστια. Ενδιαφέρον πέρα των Ελληνικών καναλιών, έδειξαν και τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί από Ουρουγουάη και Αργεντινή, ακόμα και από Γερμανία. Εμείς φέραμε πρώτοι την Μπόκα στην Ελλάδα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι θα την ακολουθήσουν 20 μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τα 70 συνολικά. Βέβαια, ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται και στα πλαίσια της διεύρυνσης των σχέσεων με την Αργεντίνικη ομάδα».

Για την ασφάλεια του κόσμου στο γήπεδο, τόνισε: «Είναι πραγματικά από τις σπάνιες φορές που βγάζουμε ανακοίνωση. Αυτό όμως που προέχει είναι η ασφάλεια του κόσμου. Οι θύρες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Θα υπάρχουν αρκετά χάπενινγκς. Ζητάμε από τον κόσμο να κάνει υπομονή κατά την διάρκεια της εισόδου στο γήπεδο. Σημαντικό είναι επίσης, πως θα υπάρξουν φίλοι της Μπόκα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και κάποιοι από αυτούς θα φιλοξενηθούν στην Θύρα 3 του γηπέδου. Το φιλικό της Τετάρτης θα είναι γιορτή. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτήσει και τους παλιούς, αλλά και τους νέους παίκτες. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ανυπομονούν να παίξουν μπροστά στον κόσμο».

Ρεάλ Μαδρίτης: Συμφώνησε με Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο


Σύμφωνα με ρεπορτάζ αγγλικών ΜΜΕ, η Λίβερπουλ έκανε αποδεκτή την τελευταία πρόταση της Ρεάλ για την αγορά του παίκτη, η οποία υπερέβαινε τα 30.000.000, ενώ βάσει της προφορικής αυτής συμφωνίας ο παίκτης θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στο κρίσιμο ραντεβού που έγινε σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης (σε κοντινή απόσταση μάλιστα από το "Καμπ Νόου"), συναντήθηκε ο γενικός διευθυντής της Ρεάλ, Χοσέ Άνχελ Σάντσες, με τον οικονομικό διευθυντή των "κόκκινων", Κρίστιαν Πούρσλοου, με σημείο-κλειδί στις σκληρές διαπραγματεύσεις να είναι τελικά η απόφαση της Ρεάλ να ανεβάσει την προσφορά της πάνω από το "φράγμα" των 30.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Μέρσεϊσαϊντ "Liverpool Echo", οι Ισπανοί προσέφεραν περίπου 34.500.000 ευρώ (οι "Times" κάνουν λόγο για ποσό κοντά στα 32.000.000 ευρώ), με το ποσό αυτό να είναι κοντά στα 40.000.000 ευρώ που ζητούσε αρχικά η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ για να δώσει τη συγκατάθεσή της.

«Πολιορκία» για ένα εισιτήριο!


Δεδομένο ήταν ότι τα μόλις 4.800 εισιτήρια που θα διέθετε από σήμερα (8/3) το πρωί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης (6/8), με τη Βαλερέγνκα (για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ) θα... δέχονταν επίθεση από τον κόσμο της ομάδας.

Από νωρίς, εκατοντάδες φίλοι του «δικεφάλου», έσπευσαν στα εκδοτήρια της Τούμπας, προκειμένου να προμηθευτούν ένα «μαγικό χαρτάκι» που θα τους έδινε τη δυνατότητα να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η «εξαφάνισή» ήταν θέμα μόνο μερικών ωρών...

Καναβάρο: «Θέλω τελικό Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης»


Την επιθυμία του ο τελικός του Champions League της φετινής σεζόν να είναι Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε ο Φάμπιο Καναβάρο, μιλώντας στη «Marca». Ο Ιταλός αμυντικός της «Γηραιάς» σκόραρε στο φιλικό της Παρασκευής κόντρα στην πρώην του ομάδα και ανέφερε πως η Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα φαβορί να κατακτήσουν την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Για μένα φαβορί για το Champions League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και εμείς. Θα ήταν υπέροχο να παίξω στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” απέναντι στον πρώην μου ομάδα. Θα ήταν μια αξέχαστη βραδιά», τόνισε ο χρονος στόπερ και αναφέρθηκε στους Μαδριλένους: «Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει να κάνει πολλά για να γίνει σύνολο ως ομάδα. Ο κόσμος δεν πρέπει να πιστεύει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντ, ο Κακά ή Καρίμ Μπενζεμά θα λύσουν τα προβλήματα. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ο Κακά μπορεί να γίνει ο “νέος Ζιντάν”».

Νέα ρήτρα για Μέσι: 300.000.000 ευρώ!


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι το φετινό μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, όμως ο Νο 1 παίκτης στην ιεραρχία των πρωταθλητών Ισπανίας και Ευρώπης ήταν και παραμένει ο Λιονέλ Μέσι...

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Mundo Deportivo", η διοίκηση των "μπλαουγκράνα" έχει την πρόθεση να αυξήσει τις ετήσιες απολαβές του Αργεντινού άσου από τα 8 σε 9.500.000 ευρώ, και με την αύξηση του μισθού η ρήτρα αποδέσμευσής του θα διπλασιαστεί από τα 150 στα 300.000.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, ο Μέσι θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης των Καταλανών, ξεπερνώντας ακόμα και τον Ιμπραΐμοβιτς που έχει κασέ 9.000.000 ευρώ, με τη δικιά του ρήτρα να έχει τοποθετηθεί στα 250.000.000 ευρώ.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Χόρχε Μέσι, πατέρας του Λιονέλ, θα μεταβεί εντός της ημέρας στην Βαρκελώνη προκειμένου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα για την αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο του Λατινοαμερικανού άσου.

Κρούζ: «Να κερδίσω την αγάπη του κόσμου»


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λάτσιο, Χούλιο Κρούζ, σε συνέντευξη που παραχώρησε εμφανίστηκε χαρούμενος που θα αγωνίζεται στους «λατσιάλι» ενώ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Λάτσιο είναι ένας σύλλογος με πρεστίζ που είχε πολλές επιτυχίες στο παρελθόν. Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να προσαρμοστώ γρήγορα και να κερδίσω την αγάπη του κόσμου»

Ο 35χρονος Αργεντινός φορ ήταν στο στόχαστρο πολλών ομάδων, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός και σχολίασε πως « υπήρχαν πολλές ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα αλλά επέλεξα τη Λάτσιο γιατί ήταν η μόνη που έδειξε τόσο μεγάλη θέληση για να με αποκτήσει. Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Λοτίτο, έκανε τα πάντα για να με φέρει στους «λατσιάλι» και θέλω να του το ξεπληρώσω με πράξεις μέσα στο γήπεδο». Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για το καλό της ομάδας. Ελπίζω να συνεισφέρω στο να φτάσει ψηλά η Λάτσιο και μόνο τότε θα κοιτάξω τα προσωπικά μου επιτεύγματα».

Νεκρός οπαδός σε αγώνα του πρωταθλήματος της Ονδούρας


Με αίμα βάφτηκε ο αγώνας της Ολίμπια με τη Ρεάλ Εσπάνια για το πρωτάθλημα της Ονδούρας. Ένας οπαδός της Ρεάλ Εσπάνια έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν έπειτα από πυροβολισμούς που δέχτηκαν οι οπαδοί των φιλοξενούμενων από αυτούς της Ολίμπια. Όλα αυτά συνέβησαν λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο της Ολίμπια, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - "Ψήνουν" επιστροφή Κουλακιώτη


Να φέρουν πίσω τον Γιώργο Κουλακιώτη θέλουν οι άνθρωποι της Καλλιθέας. Ο 32χρονος αμυντικός δεν έχει κλείσει ακόμα σε ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει πρόταση και από την Βέροια και στην Καλλιθέα ελπίζουν ότι θα πείσουν να φορέσει και πάλι την φανέλα της ομάδας στην οποία έπαιξε στην Α΄ εθνική και μάλιστα ήταν και αρχηγός.

Μετά την Καλλιθέα ο Κουλακιώτης αγωνίστηκε σε Πανθρακικό, Αγροτικό Αστέρα και Μακεδονικό.

Γκέκας: "Στην επαρχία ο κόσμος μας στήριξε"


Για το προσεχές φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία, ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 μίλησε ο Φάνης Γκέκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94.6"

Ο επιθετικός της Μπάγερν σχολίασε επίσης την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο και την μη κλήση των Δέλλα-Μπασινά για το ματς με τους Πολωνούς, ενώ χαρακτήρισε "κακή παρένθεση" την περσινή παρουσία του στην Πόρτσμουθ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς Έλληνα επιθετικού:

Για το προσεχές φιλικό με την Πολωνία και τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010:

"Μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι με την Πολωνία θα αποτελέσει την πρόβα για το ματς με την Ελβετία. Ο προπονητής θα δοκιμάσει κάποια πράγματα. Είναι διαφορετικό, όμως, το παιχνίδι με την Ελβετία και αυτό που ακολουθεί με την Μολδαβία.

Μπορεί να αργεί να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όλες οι ομάδες κάνουν προετοιμασία, ενώ κάποιες από αυτές, όπως: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Λάρισα έχουν ήδη κάποια παιχνίδια στα πόδια τους. Θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι.

Για εμάς έχει σημασία να κερδίσουμε όλα τα ματς για να είμαστε σίγουρα στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι στον κόσμο. Εκείνο που θέλουμε όλοι οι παίκτες της Εθνικής είναι να έχουμε υγεία και να μπορέσουμε να νικήσουμε την Ελβετία".

Για την μη κλήση των Άγγελου Μπασινά και Τραϊανού Δέλλα στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Πολωνία:

"Σίγουρα ο Τραϊανός (Δέλλας) και ο Άγγελος (Μπασινάς) πέρασαν πολλά με την Εθνική. Ήταν έκπληξη για εμάς ότι δεν κλήθηκαν στο φιλικό με την Πολωνία. Ίσως ο προπονητής σκέφτεται κάτι και θέλει να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Εύχομαι να μην αποτελέσουν απώλεια για τα επόμενα παιχνίδια".

Για την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο:

"Στην επαρχία ο κόσμος μας στήριξε, σε αντίθεση με την Αθήνα. Αυτό που ζήσαμε στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με την Ιταλία δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε, γιατί σε τέτοια περίπτωση μπορεί να αποφασίσουμε να μην ξαναπαίξουμε στην πρωτεύουσα. Αυτό που ζήσαμε στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν ό,τι καλύτερο".

Για την περυσινή σεζόν του ιδίου και αυτήν που ξεκίνησε στη Λεβερκούζεν:

"Για μένα η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η Πόρτσμουθ ήταν μία κακή παρένθεση, αφού όταν πήγα εκεί έφυγε ο προπονητής. Κρατάω μόνο την εμπειρία από την Αγγλία. Το καλοκαίρι ηρέμησα, έκανε καλό ξεκίνημα στην προετοιμασία και εύχομαι να είναι μια καλή σεζόν. Έχω επανέλθει στο 80% των δυνατοτήτων μου και ελπίζω μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να είμαι 100% έτοιμος.

Δεν μπορώ να πω αν έχω προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους επιθετικούς της Λεβερκούζεν. Είναι θετικό να υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των επιθετικών μιας ομάδας, αφού δεν μένεις ποτέ ήσυχος. κείνο που περιμένει ο κάθε προπονητής είναι ο επιθετικός του να πετυχαίνει γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνω και εγώ. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπάμπελσμπεργκ έγιναν κάποιες φάσεις και στάθηκα άτυχος.

Μπορούσα να είχα σκοράρει αλλά δεν βγήκαν οι φάσεις όπως θα τις ήθελα. Το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα και έχουμε το δύσκολο παιχνίδι με τη Μάιντζ. Πέρυσι η ομάδα μου ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή της. Σημασία έχει να ξεκινάς καλά και να διατηρείσαι σε υψηλά επίπεδά. Ελπίζουμε ότι φέτος θα καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη".

Κίνδυνος τιμωρίας για τον Παναθηναϊκό


Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν αύριο στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν το ματς των «πρασίνων» με τη Σπάρτα Πράγας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και αυτό γιατί το «τριφύλλι» είναι υπότροπο για τα επόμενα δύο χρόνια έπειτα από τη συμπεριφορά των οπαδών της ομάδας στο περσινό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ. Αν γίνει το παραμικρό, είτε χρήση λέιζερ, είτε χρήση καπνογόνων για παράδειγμα, τότε η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο ευρωπαϊκό της ματς.

Βιτόλο: "Ήρθα σε μία από τις σημαντικότερες ομάδες της Ελλάδας"


Πραγματοποιήθηκε και επίσημα η παρουσίαση του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Βίκτορ Βιτόλο. « Είναι μεγάλη χαρά που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, που είναι μία από τις πιο σημαντικές ομάδες της Ελλάδας. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την υπομονή που έδειξαν, σχετικά με όσα μεσολάβησαν για τη λύση του συμβολαίου μου με τη Σανταντέρ», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός άσος.

Και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να φέρομαι σαν επαγγελματίας και προσφέρω στην ομάδα. Στα 7 χρόνια που είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, σε όσες ομάδες έχω περάσει προσπαθώ να έχω σταθερότητα, και από όλες έφυγα με καλές εντυπώσεις. Στις διακοπές προσπάθησαν να κρατηθώ σε καλό επίπεδο για να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμος.

Ελπίζω σε 10-15 μέρες να είμαι στο ρυθμό που πρέπει. Θέλω να πάει ο ΠΑΟΚ ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι φιλοδοξίες και οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ με έκαναν να θέλω να έρθω στην ομάδα. Ήρθα για να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν πολύ καλά».

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - Αντρεσεν: "Μαύρη μέρα"


Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Βαλερένγκα λίγες μόλις μέρες πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Γιουρόπα Λιγκ. Η αντίπαλος του «δικεφάλου» του βορρά ηττήθηκε με 3-0 από Στρόμσγκοντσετ, ήττα που ήταν η Πέμπτη συνεχόμενη της στο πρωτάθλημα. «Παίξαμε παιδικό ποδόσφαιρο. Ήταν μία μαύρη μέρα», ανέφερε ο τεχνικός της ομάδας, Μάρτιν Αντρεσεν.

Και συνέχισε: «Πέντε διαδοχικές είναι κάτι πολύ αρνητικό και απαράδεκτο. Είχαμε δείξει πως μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και θα προσπαθήσουμε να το πράξουμε την Πέμπτη απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Καβαλιώτης ο Ηλιάδης


Στην Καβάλα, όπως αναμενόταν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σάββας Ηλιάδης. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην πλέον παίκτη του Αρη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους.

Η ανακοίνωση της Καβάλας

«Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, όταν ξεκινούσε τη φετινή της τεράστια μετεγγραφική προσπάθεια, είχε στο σχεδιασμό της ως βασικό στόχο, τη δημιουργία μίας κατά βάση Ελληνικής ομάδας, η οποία θα δημιουργούνταν και πάλι από το μηδέν. Πέραν του ελληνικού της χαρακτήρα, που θέλαμε αυτή η ομάδα να έχει σαν κύριο γνώρισμα της, θα έπρεπε να διακρίνεται για τρία πράγματα. Τη δύναμη, το πάθος και τη θέληση για όμορφο μπάσκετ. Τα τρία αυτά γνωρίσματα τα βρήκαμε στο πρόσωπο του αρχηγού του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, Σάββα Ηλιάδη, πάνω στις πλάτες του οποίου θα χτίσουμε τη νέα ομάδα. Με την απόκτηση του Σάββα Ηλιάδη, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους Καβαλιώτες και όχι μόνο, πως ο βασικός στόχος της ΚΑΕ Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, παραμένει πάντοτε η παρουσία της ομάδας για «πάντα στην Α1».

Μένει στην Γιούβε ο Τρεζεγκέ


Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα του Τορίνο.

"Θα μείνω 100% στην Γιουβέντους για την υπόλοιπη σαιζόν", τόνισε αρχικά ο Γάλλος επιθετικός και συνέχισε λέγοντας: "Κλείνω δέκα χρόνια στην ομάδα και δεν ένιωθα καλά να φύγω. Βοηθήθηκα να πάρω αυτή την απόφαση από όλο μου το περιβάλλον. Η διοίκηση, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου και οι φίλαθλοι με έκαναν να μείνω."

Από την πλευρά του ο Κίρο Φεράρα τόνισε για την παραμονή του Τρεζεγκέ: "Είμαι χαρούμενος για τον Νταβίντ. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι μας ανακοίνωσε πως θα μείνει."

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Μένει ο Βίγια


Ο Νταβίντ Βίγια είναι στο στόχαστρο των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά ο τεχνικός της Βαλένθια, Γιουνάι Εμερι, ξεκαθάρισε ότι ο διεθνής άσος δεν πρόκειται να φύγει από το «Μεστάγια». Το θέμα ανακινήθηκε από τον ισπανικό Τύπο, σύμφωνα με τον οποίο η Μπαρτσελόνα προσφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του, αλλά ο Εμερι ήταν κατηγορηματικός:

«Ο Βίγια δεν θα φύγει. Δεν είναι στα σχέδια της Βαλένθια να τον πουλήσει. Ο Νταβίντ είναι χαρούμενος στη Βαλένθια και ό,τι ακούγεται γι’ αυτόν είναι αναληθές. Δεν πωλείται γιατί είναι ανεκτίμητος. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν, αλλά εκείνος προτίμησε να παραμείνει. Θα μείνει στην Βαλένθια και αυτό είναι οριστικό».

Θέλει Κόουλ η Τότεναμ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Guardian και Daily Mirror, ο Χάρι Ρέντκναπ θέλει να φέρει στην Τότεναμ τον Τζο Κόουλ.

Ο Άγγλος μέσος της Τσέλσι είναι διαρκώς στα πιτς λόγω τραυματισμών και με μια πρόταση που θα αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια λίρες μπορεί να μετακομίσει στα "Σπιρούνια".

Οι δύο άνδρες έχουν συνεργαστεί ξανά και στην Γουέστ Χαμ, όταν ο Κόουλ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Το συμβόλαιο του Άγγλου λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο και δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί μετά την επικείμενη απόκτηση του Αντρέα Πίρλο.

"Μάχη" παικτών της Μ.Σίτι για τη βίλα του Κ.Ρονάλντο!


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί πλέον περιουσιακό στοιχείο της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως εξακολουθεί να είναι ακόμα και τώρα πρωταγωνιστής στην... Αγγλία.

Αυτή τη φορά όμως όχι για κάτι που αφορά την ιδιωτική του ζωή και την ιδιαίτερη σχέση του με το "ωραίο φύλο", ούτε για τους "κόκκινους διαβόλους", αλλά για το σπίτι του στο Μάντσεστερ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πουλάει την υπερπολυτελέστατη βίλα του στο Τσέσαϊρ, την επονομαζόμενη "Gold Trafford" που είχε αγοράσει το Φεβρουάριο του 2008, με την αγγλική "Sun" να αποκαλύπτει πως τέσσερις νέοι άσοι της... Μάντσεστερ Σίτι δίνουν "μάχη" για να την αποκτήσουν!

Συγκεκριμένα, προσφορά για το σπίτι του Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν ήδη καταθέσει οι Κάρλος Τέβες, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και Γκάρεθ Μπάρι, όμως αυτός που έχει το προβάδισμα για να πάρει τα... κλειδιά της έπαυλης είναι ο Κόλο Τουρέ, που έχει προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 5.500.000 λιρών (η αρχική τιμή πώλησης ήταν 4.500.000 λίρες).

"Όλοι οι μεγάλοι παίκτες που υπέγραψαν για τη Σίτι διεκδικούν το καλύτερο σπίτι στην περιοχή του Τσέσαϊρ. Ο Τουρέ έχει κάνει την καλύτερη πρόταση μέχρι στιγμής, όμως οι άλλοι δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα την προσπάθεια.

Έχουν όλοι μεγάλες τσέπες", δήλωσε στην εφημερίδα πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιζήτητη αυτή βίλα (ο Κριστιάνο Ρονάλντο την έκανε δική του με το ποσό των 3.850.000 λιρών) διαθέτει επτά κρεβατοκάμαρες, εσωτερική πισίνα, τζακούζι, γυμναστήριο και ιδιωτικές αίθουσες σινεμά, ενώ μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών βρίσκεται και το όνομα του νέου αποκτήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντόνιο Βαλένσια.

Ο ζηλιάρης κύριος... Λόταρ Ματέους!


Ο Λόταρ Ματέους ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου -για τέταρτη φορά στη ζωή του- μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως τα πρώτα "συννεφάκια" στη σχέση του με την κατά πολύ νεότερη σύζυγό του, Λιλιάνα Κουντίνοβα, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους.

Όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα "Bild", ο 48χρονος προπονητής είχε εντονότατο καυγά πριν από μερικές βραδιές με το 21χρονο πανέμορφο μοντέλο έξω από το ξενοδοχείο του Μονάχου "Bayerischer Hof", με τη συγκεκριμένη σκηνή να αποθανατίζεται μάλιστα από φωτογράφο που έτυχε να βρίσκεται στο ίδιο μέρος.

"Με απατάς με έναν νεότερο από μένα;", φέρεται να είπε ο Ματέους, προσπαθώντας παράλληλα να αρπάξει το πορτοφόλι της για να βρει σχετικές "αποδείξεις", με την σύζυγο του πρώην Γερμανού άσου να του απαντάει κατηγορηματικά "Όχι"...

Όσο για την εξήγηση που έδωσαν στη συνέχεια οι δύο πρωταγωνιστές; "Είναι αλήθεια ότι είχαμε μία διαφωνία, κάτι όμως που συμβαίνει σε κάθε σχέση. Δεν υπάρχει καμία κρίση", δήλωσε ο Ματέους, με την 21χρονη Λιλιάνα να συμπληρώνει:

"Τσακωθήκαμε, όμως όλα είναι πάλι στη θέση τους. Δεν τίθεται καν θέμα χωρισμού".

Σε απολογία ο Πατέρας Χρήστος!


Σε απολογία κλήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας ο πατήρ Χρήστος. Ο κατά κόσμον Χρήστος Μήτσιος βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από ένα μήνα, όταν ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας στην πρώτη προπόνηση του «δικέφαλου» να φωνάζει συνθήματα του ΠΑΟΚ και να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις των οπαδών, κάτι που φαίνεται πως δεν άρεσε στους επικεφαλής της Μητρόπολης. Το θέμα της παραπομπής του είχε συζητηθεί και πριν από λίγες εβδομάδες, όταν και από τη Μητρόπολη προέκυπτε πως δεν θα γίνει κάποια κίνηση, όμως τελικά ο 31χρονος κληρικός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του εκτός εκκλησίας. Ο «παπά ΠΑΟΚ», όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί, είναι αγαπητός στις τάξεις των «ασπρόμαυρων», καθώς δεν χάνει εντός έδρας παιχνίδι του «δικέφαλου», από τη στιγμή που έχει και εισιτήριο διαρκείας στη θύρα 4. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από λίγες ημέρες, όταν και κοινοποιήθηκε στον πατέρα Χρήστο η κλήση σε απολογία, σε συζητήσεις που είχε με φιλάθλους του ΠΑΟΚ του έλεγαν πως θα σταθούν στο πλευρό του.

Την Τετάρτη έρχεται η Βαλερένγκα

Το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη η αποστολή της Βαλερένγκα. Τις τελευταίες ημέρες οι Νορβηγοί με δηλώσεις τους κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Χέσταντ, ο οποίος δεν θα ακολουθήσει την αποστολή λόγω τραυματισμού, τόνισε σε εφημερίδα του Οσλο πως η πρόκριση είναι κάτι το απίθανο μετά την ήττα του πρώτου αγώνα. Την ίδια στιγμή ο Μάρτιν Αντρέσεν, παίκτης-προπονητής της Βαλερένγκα, εξακολουθεί να δηλώνει ότι η ανατροπή είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας του.

ΠΑΟΚ: Κάθε καπνογόνο και πρόστιμο


Οι δυο κροτίδες που έπεσαν στο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα έχουν κάνει τους διοικούντες να χάσουν τον ύπνο τους. Αυτή η κίνηση των οπαδών του «δικέφαλου» δεν αποκλείεται να στοιχίσει ακόμα και 30.000 ευρώ, δείγμα της αυστηρότητας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε τέτοια θέματα. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά πως ο παρατηρητής της UEFA στο παιχνίδι της Τούμπας έχει ρητή εντολή να καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια οτιδήποτε έχει να κάνει με κροτίδες, βεγγαλικά, πυρσούς και καπνογόνα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν η θύρα των οργανωμένων παρουσιάσει την εικόνα που είχε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της περσινής σεζόν, τότε ένα μεγάλο μέρος από τις εισπράξεις του αγώνα με τη Βαλερένγκα δεν θα καταλήξει στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά στην UEFA. Οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» προσανατολίζονται σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τους οργανωμένους για να τους ενημερώσουν για τα δεδομένα, που σε μεγάλο βαθμό θα ισχύουν και στο φετινό πρωτάθλημα. Το βάρος θα πέσει και στους άνδρες σεκιούριτι που θα είναι στις εισόδους των εισιτηρίων, εκεί που για ακόμα μια φορά η ΠΑΕ θα ζητήσει τη βοήθεια των οργανωμένων για να μειωθεί στο ελάχιστο η είσοδος πάσης φύσεως βεγγαλικού, το οποίο γι’ αυτόν που το αγόρασε κοστίζει περίπου 10 ευρώ και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάνω από 10.000 ευρώ.

Εξιτήριο για Μάσα


Eννέα ημέρες μετά το τρομερό ατύχημα και τον σοβαρό τραυματισμό του στο γκραν πρι της Βουδαπέστης, ο Φελίπε Μάσα πήρε το πρωί της Δευτέρας εξιτήριο από το ουγγρικό νοσοκομείο "Aek", όπου νοσηλευόταν από τις 25 Ιουλίου.

Για τη μεταφορά του Βραζιλιάνου πιλότου στο Σάο Πάουλο επιστρατεύτηκε ένα ιδιωτικό τζετ, ενώ συνοδευόταν από τη μητέρα του Ραφαέλα και τον προσωπικό του γιατρό, Ντίνο Άλτμαν.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του Μάσα στη Ferrari, μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει υγιής στις πίστες, έχει πάρει ο Μίκαελ Σουμάχερ, με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να πραγματοποιεί στα 40 του χρόνια θρυλική επιστροφή μετά το "αντίο" του από την ενεργό δράση το 2006.

Κοντρέρας: «Θα έπαιζα και… τερματοφύλακας!»


Ο Πάμπλο Κοντρέρας συνέχισε μέσα στο Σαββατοκύριακο τη θεραπεία του, μη συμμετέχοντας στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο Χιλιανός αμυντικός παραμένει εκτός δράσης σχεδόν αμέσως μετά από την επιστροφή του Δικεφάλου από την Ολλανδία και έτσι έχασε το πρώτο ματς με τη Βολερένγκα. Το Σάββατο έκανε μέχρι και ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσει τους πόνους στο γόνατο και από χτες συνέχισε της θεραπεία του μένοντας πάντως εκτός δράσης για πάνω από 10 μέρες. Από σήμερα θα αρχίσει να διαφαίνεται περισσότερο πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του. Πάντως, η συμμετοχή του στη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα παραμένει αμφίβολη. «Πονάω λίγο, λιγότερο απ’ ότι στην αρχή» είπε στο «Μ» ο έμπειρος άσος, ο οποίος πάντως δεν έκρυψε τη στεναχώρια του για την αναγκαστική απουσία του από το πρώτο ματς με τη Βαλερένγκα. «Είμαι στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να κάνω πολλά στις προπονήσεις και να αγωνιστώ στο Όσλο. Συνεχίζω με ατομικό πρόγραμμα. Θέλω να ενσωματωθώ γρήγορα με τους υπόλοιπους και να προσφέρω στην ομάδα» τόνισε ο Κοντρέρας και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται από την κορτιζόνη πως θα πάω. Είναι δύσκολο για μένα να χάνω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

«Μοναδική χρονιά για μένα η φετινή»

Όπως έγραψε χθες το «Μ», ο Κοντρέρας κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική Χιλής από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το φιλικό της 12ης Αυγούστου με αντίπαλο τη Δανία. Και αυτό φυσικά τον χαροποιεί, καθώς έχει μπροστά του το Μουντιάλ 2010, που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. «Είναι μία πολύ μοναδική χρονιά για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που με κάλεσε ξανά ο προπονητής, ο οποίος μου δείχνει εμπιστοσύνη, όπως μου δείχνουν και στον ΠΑΟΚ. Είναι η τελευταία ευκαιρία στην καριέρα μου για να παίξω σε ένα Μουντιάλ».

Τετ α τετ με Σάντος

Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου, ο Κοντρέρας είχε ένα τετ α τετ με τον Φερνάντο Σάντος. Οι δυο τους συζήτησαν για την πορεία του τραυματισμού του και το πώς αισθάνεται τα πόδια του ο Χιλιανός. Όσο για το αν μίλησαν για τη θέση στην οποία θα αγωνίζεται, δεξί μπακ ή κεντρικός αμυντικός, ο Κοντρέρας διευκρίνισε: «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες του. Θα έπαιζα μέχρι και τερματοφύλακας αν μου το ζητούσε!».

Eργοτέλης: Φιλικό με ΠΑΟΚ


Δυνατά φιλικά παιχνίδια με δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα και μία από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει προγραμματίσει ο Εργοτέλης για τις επόμενες ημέρες.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί από την Καβάλα και τρεις ημέρες αργότερα (Τετάρτη 12 Αυγούστου) από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Στο μεσοδιάστημα, ο Νίκος Καραγεωργίου και οι παίκτες του θα παραμείνουν στην Καβάλα για προπονήσεις. Τέλος, την Κυριακή 16 Αυγούστου ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει στο Παγκρήτιο στάδιο τον Πλατανιά Χανίων, που φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Στο μεταξύ, η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής, έχοντας ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, που διεξήχθη στο Έντερλο της Ολλανδίας. Για αύριο ο Καραγεωργίου έχει προγραμματίσει μια προπόνηση στις 18.30 στο βοηθητικό του Παγκρητίου σταδίου.

Ο Ηρακλής «κτυπά» Ηλιάδη, απομακρύνεται του Βερόν


Ο Ηρακλής μετά το σοβαρό τραυματισμό του Νούνο Πιλότο, θέλει να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή και έχει βάλει στο στόχαστρο του δύο παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος είναι ελεύθερος, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολεγκ Προτάσοφ.

Η περίπτωση του Ηλιάδη συνεχώς κερδίζει έδαφος, καθώς ο Ματίας Βερόν δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον "δικέφαλο" και στον "Γηραιό" δεν θέλουν να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τον ΠΑΟΚ. Αν ο Αργεντινός μείνει ελεύθερος, τότε στον Ηρακλή θα μπουν δυναμικά για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Μέχρι τότε η περίπτωση του Ηλιάδη θεωρείται πιο εφικτή και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει και ο... γάμος μεταξύ των δύο πλευρών.

Πύρρος: «Ντρέπομαι»


Η Ντροπή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα του προέδρου της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρου Δήμα για την υπάρχουσα κατάσταση στο άθλημα. Μιλώντας στο περιοδικό «Big Fish» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τόνισε πως έχει μετανιώσει πολλές φορές για το ρόλο που ανέλαβε, αλλά δεν θα τα παρατήσει μέχρι να… εξαγνίσει το χώρο.

«Κάνουμε ελέγχους και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την προεδρία της ομοσπονδίας, είπα πως δεν με νοιάζει αν θα πιαστούν ντοπέ δύο, πέντε ή εκατό αθλητές. Εγώ θα πραγματοποιώ κάθε εβδομάδα ελέγχους. Αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν και παίρνουν απαγορευμένες ουσίες, είναι δικό τους θέμα. Εγώ βάζω το μαχαίρι στο κόκαλο, αλλά έχω μείνει μόνος μου. Μας έχουν κόψει τις επιδοτήσεις ως ομοσπονδία. Η Πολιτεία μας έχει μειώσει τον προ»υπολογισμό κατά 50%. Φέτος θα πάρουμε 1,5 εκατ. ευρώ, πέρυσι πήραμε 1 εκατ. από 3 που ήταν», δήλωσε και πρόσθεσε: «Η αγωνία μου είναι το ντόπινγκ. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιτυχίες. Δεν θέλω να βγάλω ολυμπιονίκες. Με ενδιαφέρει στα σωματεία οι 3.000 αθλητές να γίνουν 5.000 και να είναι καθαροί. Να κάνουν τα παιδιά μας αθλητισμό».

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την άρση βαρών, απάντησε: «Δεν έχω μετανιώσει μία, αλλά πολλές φορές. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω, παρά μόνο να χάσω. Μέχρι τώρα βλέπω σε κάθε εφημερίδα τη φωτογραφία μου και τους τίτλους για το ντόπινγκ. Θα το βλέπει κάποιος και θα πει ‘Α, τον πιάσανε κι αυτόν’. Είναι κωμικοτραγικό. Έχω χτίσει το όνομά μου με πολύ ιδρώτα, με πολλές ώρες προπόνησης, με πολλά χειρουργεία, με πολύ αίμα. Έχω όμως πάρει πολλά από την άρση βαρών και δεν μπορούσα να μην μπω μπροστά τώρα που με έχει ανάγκη το άθλημά μου. Εγώ φοράω παντελόνια και δεν είμαι αχάριστος. Θα μπορούσα να πως δεν με ενδιαφέρει και να γυρίσω την πλάτη. Για το σήμερα του αθλήματος ντρεπόμαστε, αλλά είμαστε εκεί, δεν το βάζουμε κάτω. Θα στηρίξω τα παιδιά που έρχονται. Ετοιμάζουμε νέα γενιά που θα φανεί τα επόμενα 12-16 χρόνια. Είμαι πολύ εγωιστής για να παραιτηθώ. Δεν θα το βάλω κάτω εύκολα».

Τέλος, τόνισε πως διατηρεί επαφή με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Ιακώβου και πρόσθεσε πως «… ο Ιακώβου σίγουρα αισθάνεται ένοχος για κάποια πράγματα, για τις επιλογές του. Μετά από εμάς χαλάρωσε, ασχολιόταν με άλλα πράγματα και του ξέφυγε ο έλεγχος».

Καν: "Συμπεριφέρεται σαν ντίβα ο Ριμπερί"


Μετά από δύο χρόνια "έρωτα", η σχέση του Φρανκ Ριμπερί και της Μπάγερν Μονάχου έχει κλονιστεί σημαντικά, ελέω του "φλερτ" που έχει δεχτεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την επιθυμία του ίδιου να μετακομίσει στο "Μπερναμπέου", και όπως όλα δείχνουν ο Γάλλος έχει χάσει πλέον το λαϊκό έρεισμα που είχε κάποτε στη Βαυαρία.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο πρώην άσος της Μπάγερν, Όλιβερ Καν, ο οποίο δεν δίστασε να δηλώσει δημόσια ότι ο Ριμπερί συμπεριφέρεται σαν ντίβα και ότι με τη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα μέσα στην ομάδα.

"Φέρεται σαν να είναι ντίβα. Δημιουργεί πάντα προβλήματα στην ομάδα, και αμφιβάλλω κατά πόσο ο κόσμος θα μπορέσει πλέον να τον θεωρεί ένα με τον σύλλογο.

Έφευγε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά επέστρεφε στη Μπάγερν, και τώρα υποτίθεται ότι όλοι πρέπει να τον αγαπήσουν ξανά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλιβερ Καν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τους Μαδριλένους, ενδιαφέρον για τον κορυφαίο παίκτη της Μπουντεσλίγκα τη σεζόν 2007-08 έδειξαν και άλλες ομάδες μεταξύ των οποίων οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ.

Ασφάλεια 100.000.000 ευρώ για τον Κ.Ρονάλντο!


Φινάλε στο πρόσφατο φιλικό ματς Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης και οι καρδιές των ανθρώπων της "βασίλισσας" έφυγαν για λίγο από τις θέσεις τους...

Ο Ζντένεκ Γκριγκέρα έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αναγκάζοντας τον Πορτογάλο άσο να σφαδάζει στο έδαφος πιάνοντας το γόνατό του, όμως προς γενική ευχαρίστηση όλων ο "Mr 94.000.000 ευρώ" σηκώθηκε και ολοκλήρωσε κανονικά τον αγώνα.

Το γεγονός πάντως αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, ούτε βέβαια και τα 34 μαρκαρίσματα -άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερα δυνατά- στα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο στα μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας, με τον ισχυρό άνδρα των Μαδριλένων να παίρνει την απόφαση να προστατέψει το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The World", η Ρεάλ αποφάσισε να ασφαλίσει τα πόδια του 24χρονου άσου για το αστρονομικό ποσό των 100.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που υπάρξει τραυματισμός που τον κρατήσει για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης, οι "μερένγκες" θα βγάλουν τα χρήματα της μεταγραφής, καθώς έχουν δαπανήσει για τον Ρονάλντο 94.000.000 ευρώ...

"Κολλαει" λόγω Πιζάρο η μεταγραφή του Πίρλο


Η μετακίνηση του Πίρλο από τη Μίλαν στην Τσέλσι είναι θέμα ημερών όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ καθώς η αγγλική ομάδα ανέβασε την προσφορά της όσον αφορά τα οικονομικά, καθώς οι δύο ομάδες τα έχουν βρει στα ανταλλάγματα. Τέτοιο είναι και ο Κλαούντιο Πιζάρο, ο οποίος δεν επιθυμεί να μετακομίσει στο Μιλάνο.



Η προσφορά των "μπλε" περιέχει 18 εκατομμύρια ευρώ συν τις υπηρεσίες του Περουβιανού επιθετικού. Οι "ροσονέρι" είναι σε αναζήτηση στράικερ και σε συνδυασμό την επιθυμία του Πίρλο να γίνει κάτοικος Λονδίνου, είπαν το "ναι".

Όπως αναφέρει η Sunday Mail, η επιθυμία του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπάγερν είναι να παραμείνει στο "Στάμφορντ Μπριτζ", προκειμένου να αποδείξει την αξία του, καθώς πραγματοποίησε μια πολύ καλή περσινή σεζόν με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης.

Η επιθυμία του Πιζάρο, βέβαια, σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας Κάρλο Αντσελότι, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί επιθετικοί, με τον νεαρό Ντι Σάντο να προστίθεται σε αυτούς μετά από τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε στην προετοιμασία.

Η υπόθεση φαίνεται προς το παρόν να "φρενάρει", εκτός αν η Μίλαν πείσει τον Πιζάρο να ντυθεί "ροσονέρο", ή η Τσέλσι ανεβάσει την προσφορά στο οικονομικό κομμάτι.