Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Williams κατά Σουμάχερ


Την επιστοφή του Μίκαελ Σουμάχερ στις πίστες πολλοί την περιμένουν πως και πως. Το grand prix στους δρόμους της Βαλένθια θα είναι ξεχωριστό, μιας και θα σηματοδοτήσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χρονιας. Ωστόσο, δεν είναι και όλοι με το χαμόγελο, με τις Williams και Force India να δηλώνουν την αντίθεσή τους προς τις δοκιμές που κάνει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αρχικά, η Ferrari είχε ρωτήσει τα μέλη της FOTA, για το αν θα είχαν πρόβλημα να γίνει μια μικρή παράβαση στον κανονισμό και να επιτραπεί στον "Σούμι"να προπονηθεί ενόψει της πολύκροτης επιστροφής του.

Οι ομάδες άναψαν το πράσινο φως δείχνοντας την καλή τους πρόθεση, κάτι που δεν έκανε η Williams και η Force India.

Με ανακοίνωση στο ESPN Racing-Live.com, η ομάδα της Williams τονίζει πως ο Σουμάχερ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως κάθε πιλότος, επικαλώντας μαλιστα την τήρηση του κανονισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Williams, δια στόματος του αφεντικού της, του Φρανκ Γουίλιαμς:

"Ενώ καλοσωρίσαμε τον Μίκαελ Σουμάχερ πίσω στην φόρμουλα 1, το θέμα είναι, πως οποιαδήποτε δοκιμή στην πίστα απαγορεύεται. Ένας κανονισμός που έχει θέσει η FIA και πρέπει να τηρείται απ' όλες τις ομάδες".

"Γι' αυτό το λόγο ο Χάιμε Αλγουερσουάρι, οδήγησε για 1η του φορά μονοθέσιο της φόρμουλα 1 στην πίστα της Ουγγαρίας και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να έχει την ευκαιρία της προσομοίωσης με το αυτοκίνητο της Toro Rosso, πριν από το ντεμπούτο του. Η Wiiliams F1 δεν βλέπει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ του Αλγουερσουάρι και του Σουμάχερ και η όποια απόκληση απ' τον κανονισμό θα δημιουργήσει προηγούμενα στο μέλλον".

"Σε παρόμοια κατάσταση, η Williams δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει κάποιων από τους δοκιμαστικούς πιλότους της. Γι' αυτό και εναντιωνόμαστε προς την πράξη της Ferrari να προβεί σε δοκιμές πριν από το ευρωπαϊκό grand prix".

Δεν υπάρχουν σχόλια: