Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Γκέκας: "Στην επαρχία ο κόσμος μας στήριξε"


Για το προσεχές φιλικό παιχνίδι με την Πολωνία, ενόψει των αναμετρήσεων της Εθνικής με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 μίλησε ο Φάνης Γκέκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94.6"

Ο επιθετικός της Μπάγερν σχολίασε επίσης την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο και την μη κλήση των Δέλλα-Μπασινά για το ματς με τους Πολωνούς, ενώ χαρακτήρισε "κακή παρένθεση" την περσινή παρουσία του στην Πόρτσμουθ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς Έλληνα επιθετικού:

Για το προσεχές φιλικό με την Πολωνία και τους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010:

"Μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι με την Πολωνία θα αποτελέσει την πρόβα για το ματς με την Ελβετία. Ο προπονητής θα δοκιμάσει κάποια πράγματα. Είναι διαφορετικό, όμως, το παιχνίδι με την Ελβετία και αυτό που ακολουθεί με την Μολδαβία.

Μπορεί να αργεί να ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όλες οι ομάδες κάνουν προετοιμασία, ενώ κάποιες από αυτές, όπως: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Λάρισα έχουν ήδη κάποια παιχνίδια στα πόδια τους. Θα προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι.

Για εμάς έχει σημασία να κερδίσουμε όλα τα ματς για να είμαστε σίγουρα στα τελικά της Νοτίου Αφρικής. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι στον κόσμο. Εκείνο που θέλουμε όλοι οι παίκτες της Εθνικής είναι να έχουμε υγεία και να μπορέσουμε να νικήσουμε την Ελβετία".

Για την μη κλήση των Άγγελου Μπασινά και Τραϊανού Δέλλα στην Εθνική ομάδα για το φιλικό με την Πολωνία:

"Σίγουρα ο Τραϊανός (Δέλλας) και ο Άγγελος (Μπασινάς) πέρασαν πολλά με την Εθνική. Ήταν έκπληξη για εμάς ότι δεν κλήθηκαν στο φιλικό με την Πολωνία. Ίσως ο προπονητής σκέφτεται κάτι και θέλει να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Εύχομαι να μην αποτελέσουν απώλεια για τα επόμενα παιχνίδια".

Για την επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο:

"Στην επαρχία ο κόσμος μας στήριξε, σε αντίθεση με την Αθήνα. Αυτό που ζήσαμε στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με την Ιταλία δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε, γιατί σε τέτοια περίπτωση μπορεί να αποφασίσουμε να μην ξαναπαίξουμε στην πρωτεύουσα. Αυτό που ζήσαμε στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν ό,τι καλύτερο".

Για την περυσινή σεζόν του ιδίου και αυτήν που ξεκίνησε στη Λεβερκούζεν:

"Για μένα η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Η Πόρτσμουθ ήταν μία κακή παρένθεση, αφού όταν πήγα εκεί έφυγε ο προπονητής. Κρατάω μόνο την εμπειρία από την Αγγλία. Το καλοκαίρι ηρέμησα, έκανε καλό ξεκίνημα στην προετοιμασία και εύχομαι να είναι μια καλή σεζόν. Έχω επανέλθει στο 80% των δυνατοτήτων μου και ελπίζω μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος να είμαι 100% έτοιμος.

Δεν μπορώ να πω αν έχω προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους επιθετικούς της Λεβερκούζεν. Είναι θετικό να υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ των επιθετικών μιας ομάδας, αφού δεν μένεις ποτέ ήσυχος. κείνο που περιμένει ο κάθε προπονητής είναι ο επιθετικός του να πετυχαίνει γκολ. Αυτό που πρέπει να κάνω και εγώ. Στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Μπάμπελσμπεργκ έγιναν κάποιες φάσεις και στάθηκα άτυχος.

Μπορούσα να είχα σκοράρει αλλά δεν βγήκαν οι φάσεις όπως θα τις ήθελα. Το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα και έχουμε το δύσκολο παιχνίδι με τη Μάιντζ. Πέρυσι η ομάδα μου ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή της. Σημασία έχει να ξεκινάς καλά και να διατηρείσαι σε υψηλά επίπεδά. Ελπίζουμε ότι φέτος θα καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: