Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Κοντρέρας: «Θα έπαιζα και… τερματοφύλακας!»


Ο Πάμπλο Κοντρέρας συνέχισε μέσα στο Σαββατοκύριακο τη θεραπεία του, μη συμμετέχοντας στο ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο Χιλιανός αμυντικός παραμένει εκτός δράσης σχεδόν αμέσως μετά από την επιστροφή του Δικεφάλου από την Ολλανδία και έτσι έχασε το πρώτο ματς με τη Βολερένγκα. Το Σάββατο έκανε μέχρι και ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσει τους πόνους στο γόνατο και από χτες συνέχισε της θεραπεία του μένοντας πάντως εκτός δράσης για πάνω από 10 μέρες. Από σήμερα θα αρχίσει να διαφαίνεται περισσότερο πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του. Πάντως, η συμμετοχή του στη ρεβάνς με τη Βαλερένγκα παραμένει αμφίβολη. «Πονάω λίγο, λιγότερο απ’ ότι στην αρχή» είπε στο «Μ» ο έμπειρος άσος, ο οποίος πάντως δεν έκρυψε τη στεναχώρια του για την αναγκαστική απουσία του από το πρώτο ματς με τη Βαλερένγκα. «Είμαι στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να κάνω πολλά στις προπονήσεις και να αγωνιστώ στο Όσλο. Συνεχίζω με ατομικό πρόγραμμα. Θέλω να ενσωματωθώ γρήγορα με τους υπόλοιπους και να προσφέρω στην ομάδα» τόνισε ο Κοντρέρας και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται από την κορτιζόνη πως θα πάω. Είναι δύσκολο για μένα να χάνω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

«Μοναδική χρονιά για μένα η φετινή»

Όπως έγραψε χθες το «Μ», ο Κοντρέρας κλήθηκε εκ νέου στην Εθνική Χιλής από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το φιλικό της 12ης Αυγούστου με αντίπαλο τη Δανία. Και αυτό φυσικά τον χαροποιεί, καθώς έχει μπροστά του το Μουντιάλ 2010, που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. «Είναι μία πολύ μοναδική χρονιά για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που με κάλεσε ξανά ο προπονητής, ο οποίος μου δείχνει εμπιστοσύνη, όπως μου δείχνουν και στον ΠΑΟΚ. Είναι η τελευταία ευκαιρία στην καριέρα μου για να παίξω σε ένα Μουντιάλ».

Τετ α τετ με Σάντος

Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου, ο Κοντρέρας είχε ένα τετ α τετ με τον Φερνάντο Σάντος. Οι δυο τους συζήτησαν για την πορεία του τραυματισμού του και το πώς αισθάνεται τα πόδια του ο Χιλιανός. Όσο για το αν μίλησαν για τη θέση στην οποία θα αγωνίζεται, δεξί μπακ ή κεντρικός αμυντικός, ο Κοντρέρας διευκρίνισε: «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες του. Θα έπαιζα μέχρι και τερματοφύλακας αν μου το ζητούσε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: