Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σάντος, όπως λέμε... εξελιγμένος Όττο


του Βασίλη Μαυρόπουλου

Δεν ξέρω ποιοι και κατά πόσο το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά αυτή τη στιγμή η Εθνική Ελλάδος είναι η 8η δύναμη παγκοσμίως πάνω και από την Αργεντινή. Επίτευγμα μοναδικό στα χρονικά.

Η αλήθεια είναι ότι ως Έλληνες είμαστε αχάριστοι και μπορούμε να γίνουμε και άδικοι... πολλές φορές. Σα να έχουμε ένα διακόπτη μέσα μας, τον οποίο κατεβάζουμε όποτε μάς κάνει κέφι, ξεχνάμε τα πάντα και αρχίζουμε τις μπαρούφες. Βγάλαμε αποτυχημένο τον άνθρωπο που μάς χάρισε το Euro 2004, μάς πήγε σ' αυτό του 2008 και μάς οδήγησε στη πρώτη μας νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο (2010)!

Ας μη γελιόμαστε, πριν από το Ρεχάγκελ η Εθνική Ελλάδας ήταν ένα… χωριό (καφενείο ρε αδερφέ, πώς το λένε) που αποτελούνταν από κατσαπλιάδες. Από το Ρεχάγκελ και έπειτα, η Εθνική έγινε ένα σύνολο που αποτελούνταν και πάλι από κατσαπλιάδες, αλλά πλέον οργανωμένους. Κατσαπλιάδες που έμπαιναν στο γήπεδο και ήξεραν ανά πάσα στιγμή τι έπρεπε να κάνουν για να πάρουν το αποτέλεσμα που τους βόλευε. Έτσι οδήγησε ο «Χερρ Όττο» την Εθνική μας στο δρόμο των επιτυχιών. Με το 3-5-2, το μαν του μαν και το απαρχαιωμένο ποδόσφαιρο. Λέγοντας όχι στις σειρήνες των «ειδημόνων» του ποδοσφαίρου που… πονούσαν τα μάτια τους, με άμυνα συμπαγή και αναζητώντας τη μία φάση σ’ όλο τον αγώνα για να πάρει τη νίκη. Δίδαξε, αν μη τι άλλο κανονικό ποδόσφαιρο, στα όρια του κατενάτσιο ορισμένες φορές, αλλά πάντα οργανωμένο. Ένας Γερμανός που ήρθε στην Ελλάδα να διδάξει στους Έλληνες το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα τους για να παίρνει τ’ αποτελέσματα. Έτσι πήραμε το Euro, έτσι κερδίσαμε τη Νιγηρία στο Μουντιάλ. Ο άνθρωπος αυτός λοιδορήθηκε πριν φύγει από τον πάγκο της Ελλάδας όσο κανείς άλλος, σα να είχε τον Μέσι και τον Τσάβι στην ομάδα και επέμενε να παίζει αμυντικά. Λες και στο ποδόσφαιρο αυτό που έχει άξια είναι να ικανοποιείς τον εγωισμό των προπονητάδων της κερκίδας και ας μη σταυρώνεις αποτέλεσμα βρε παιδάκι μου, απλά να τους ικανοποιείς…

Η μετά-Ρεχάγκελ εποχή έφερε την ομαλή μετάβαση στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας, με ένα εξελιγμένο «μοντέλο» της «σχολής» Όττο, τον Φερνάντο Σάντος. Έναν άνθρωπο που έχει ήδη βιώσει την αδικία στο πετσί του γιατί τόλμησε να ανοίξει τα μάτια των ΠΑΟΚτσήδων, γιατί δεν έφερε σε πέρας το τόσο εύκολο επίτευγμα να πάρει το πρωτάθλημα με το Δικέφαλο του Βορρά. Βλέπετε, ήταν τόσο απλό και εύκολο… Κάθισε, λοιπόν, ο «Κύριος Καθηγητής» στον πάγκο της Ελλάδας για να συνεχίσει το έργο του Ρεχάγκελ. Δε νομίζω ότι πρέπει να αναφέρουμε κάτι άλλο πέρα από το γεγονός, ότι επί ημερών του είμαστε αήττητοι σε δεκαπέντε ολόκληρα ματς (επίσημα και φιλικά) και 8οι στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, πάνω και από την Αργεντινή του Λίο Μέσι.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν τα αξίζουμε όλα αυτά. Όχι, ξέρω, παίζουμε αμυντικά... Τι ξέρουν από ποδόσφαιρο ο «Χερ Όττο» και ο «Κύριος Καθηγητής»; Άμπαλοι άνθρωποι και "τυχαίοι" προπονητές. Άλλωστε, είναι γνωστό πως το χτίσιμο κάθε ομάδας ξεκινάει από την επίθεση. Αυτό που θέλει κάθε ομάδα είναι να βγαίνουν και οι έντεκα παίκτες της μπροστά, όλοι στην επίθεση, γιατί αυτή (όπως αποδεικνύεται συνεχώς) είναι που δίνει τα αποτελέσματα ή και να μην τα δίνει, η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι να παίζεις όπως στα χωριά, όλοι μπροστά, ποιος τη γ… την άμυνα τώρα;

Αντί για τα "παλικάρια" τους, διώχνουν τους εισαγγελείς!

Θα μας... τρελάνουν τελείως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Αντί να "μαζέψουν" τους οπαδούς τους για τα επεισόδια που κάνουν έξω από τα γήπεδα, προτιμούν να διώξουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς!
Αντί για τα "παλικάρια" τους, διώχνουν τους εισαγγελείς!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ενοχλημένοι με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη, επειδή άσκησαν διώξεις και στις δύο ομάδες για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους έξω από ΟΑΚΑ και Παγκρήτιο αντίστοιχα.
Οι πρώτες... μουρμούρες ξεκίνησαν από τους ερυθρόλευκους την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ανδρέας Φάκος άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό για τις συγκρούσεις των οπαδών του στην Κρήτη με την αστυνομία, πριν από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Για δύο - τρεις ημέρες από την διοίκηση της ομάδας υπήρχαν δηλώσεις και... διαρροές που έκαναν λόγο για "εμπάθεια" του αθλητικού εισαγγελέα με τους Πειραιώτες και για δόλο στην δίωξή του, ώστε να παίξουν χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Τη σκυτάλη στις διαμαρτυρίες πήρε αυτή την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, καθώς οι άνθρωποι του είναι ενοχλημένοι με τον έτερο ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Εμμανουήλ Αντωνακάκη, που... τόλμησε να ασκήσει δίωξη για τα σοβαρά επεισόδια και τις συγκρούσεις των οπαδών τους έξω από το ΟΑΚΑ μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο δικηγόρος του τριφυλλιού, Γιάννης Κάρμης, υποστήριξε χαρακτηριστικά στην απολογία της ΠΑΕ: "Δεν μπορεί να στέλνει ένα κατηγορητήριο όπως τον βολεύει. Πρέπει να σημειώνει τόπο και χρόνο. Είναι αόριστη, πρέπει η δίωξη να γυρίσει πίσω και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ας κάνει έφεση, αν δεν τον έχουν διώξει στο μεταξύ".
Αντί λοιπόν οι δύο αιώνιοι να προσπαθήσουν "μαζέψουν" αυτούς τους οπαδούς τους, που με την πρώτη ευκαιρία... σπάνε γήπεδα, κατηγορούν τους δύο εισαγγελείς για δόλο και "στημένες" διώξεις. Αν δεν σοβαρευτούν οι διοικήσεις των ομάδων μας, ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να πάει μπροστά...
* Για την... ιστορία να αναφέρουμε πως και οι δύο ομάδες γλίτωσαν την τιμωρία της έδρας. Μάλιστα, τόσο την προηγούμενη φορά από την πλευρά του Παναθηναϊκού όσο και σήμερα από την πλευρά του Ολυμπιακού, εκφράζεται μία δυσαρέσκεια για την αθώωση του άλλων...

  sportdog gr

Nαλμπάντης: «Στεναχωριέμαι για τον Άρη»

Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο Χρήστος Ναλμπάντης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, είπε μεταξύ άλλων πως είναι περήφανος για την εποχή που αγωνιζόταν στον Άρη, και πως πλέον νιώθει μεγάλη στεναχώρια για την αγαπημένη του ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Έτσι απλά Άρης»
Για τον φετινό Άρη: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος για την κατάσταση στον Άρη. Προσωπικά πιστεύω πως φταίει η μεγάλη ανανέωση που έγινε στην ομάδα, ναι μεν ήρθαν παίκτες αλλά όχι τόσο δοκιμασμένοι όσο αυτοί που έφυγαν.
Η ομάδα δεν παίζει μπάλα και αυτό οφείλεται είτε στους μέτριους παίκτες που ήρθαν και θέλουν χρόνο συμμετοχής είτε κάτι συμβαίνει στο κλίμα της ομάδας.
Πλέον βέβαια μπάλα παίζουν οι μάνατζερ και όχι οι παίκτες, όποιος έχει τον καλύτερο παίζει όπου θέλει, εγώ ότι έκανα είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής το έκανα με την αξία μου.
Άλλος ένας λόγος που η ομάδα δεν παίζει καλά είναι ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες και ιδιαίτερα πολύ ξένοι παίκτες, εμείς για αρκετά χρόνια ήμασταν οι ίδιοι στην ομάδα, είχαμε μάθει ο ένας τον άλλο.
Ελπίζω πως μια νίκη με τον ΌΦΗ θα βοηθήσει τους παίκτες να πάρουν τα πάνω τους».
Τέλος αναφέρθηκε στην παλιά φουρνιά του Άρη: «Εγώ είμαι περήφανος για την εποχή που έπαιζα στην ομάδα. Κατακτήσαμε ένα κύπελλο(1970) και παραλίγο θα κατακτούσαμε και το πρωτάθλημα».

Επαφές Πιλάβιου με την Π.Ο. της Ρουμανίας!!

Σε επαφές με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας έχει έρθει ο Σοφοκλής Πιλάβιος και στελέχη της ΕΠΟ ζητώντας τους να καλέσουν τον Σουλεάπ απαιτώντας να στείλει το αποδεικτικό της εξόφλησης του από τον ΟΦΗ.
Επαφές Πιλάβιου με την Π.Ο. της Ρουμανίας
Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ θα αποστείλει την Παρασκευή όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Ρουμάνος έχει εξοφληθεί και σε προτεραιότητα τίθεται η ανάκληση της εντολής αφαίρεσης των έξι βαθμών που έχει επιβληθεί από την ΦΙΦΑ.
Σε περίπτωση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν απαντήσει στο αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ, τότε θα ξεκινήσουν τάχυστα οι διαδικασίες για την προσφυγή στο CAS ζητώντας την εξέταση της υπόθεσης.
Πηγή: gentikoule.gr

Κοντά (;) στη λήξη το λοκ-άουτ!!

Η χθεσινή 12ωρη συνάντηση μεταξύ των παικτών και των ιδιοκτητών του ΝΒΑ αποδείχθηκε η πλέον παραγωγική και αν όλα πάνε καλά, τότε σύντομα το λοκ άουτ θα αποτελέσει παρελθόν.
Κοντά (;) στη λήξη το λοκ-άουτ
Τα θετικά μηνύματα από τη χθεσινή συνάντηση είναι ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο απόλυτο μοίρασμα των εσόδων (50-50%) και σε άλλα δύο από τα υπόλοιπα τέσσερα βασικά κομμάτια της νέας συλλογικής σύμβασης, πολλές ώρες μετά το τελεσίγραφο που έστειλε ο Ντέιβιντ Στερν.
Εάν οι αισιόδοξοι επαληθευτούν και το λοκ άουτ λήξει σήμερα (10/11), τότε το πιο πιθανό είναι να γίνει κανονική περίοδος 76 αγώνων.
Πηγή: sentra-goal.gr

«Δολοφόνος» ή... άμπαλος; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το χτύπημα του Ανσέλμο Ραμόν σε αντίπαλο με κλοτσιά στο κεφάλι! Ο παίκτης της Κρουζέιρο τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.
«Δολοφόνος» ή... άμπαλος; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το θέμα είναι αν ήθελε να τον χτυπήσει ή έγινε κατά λάθος...

πηγή: sportdog.gr   (κλικ πάνω στη εικόνα)

Προηγείται ο πρόεδρος!!

Από τα θέματα που απασχολούν τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, είναι και αυτό της ή των συνεντεύξεων Τύπου, που έχουν αποφασίσει να γίνουν.
Προηγείται ο πρόεδρος
Η αρχική σκέψη, είναι να μιλήσει πρώτα ο Θοδωρής Ζαγοράκης για τα οικονομικά κυρίως και στη συνέχεια, μία μέρα, μπορεί και δύο μετά, ο Ζήσης Βρύζας με τον Παντελή Κωνσταντινίδη για το καθαρά αγωνιστικό και το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση.
Δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο να γίνει κοινή συνέντευξη Τύπου αλλά αυτό το ενδεχόμενο μάλλον θα μπερδέψει το ήδη μπερδεμένο κοινό παρά θα το βοηθήσει να βγάλει κάποια χρήσιμα και ξεκάθαρα συμπεράσματα.
Πηγή: paok24.gr

"Θέλω να δείρω τον Γκάρι Νέβιλ"!

Ο δύο φορές πρωταθλητής του WWE, Στέφεν Φάρελι, επισκέφθηκε το "Άνφιλντ" αυτή την εβδομάδα και, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Λίβερπουλ, αποκάλυψε πως επιθυμία του είναι να δείρει τον βετεράνο παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ!
"Θέλω να δείρω τον Γκάρι Νέβιλ"!
Ο Ιρλανδός παλαιστής, γνωστός ως Σέαμους, είπε: «Θα ήθελα να κλωτσήσω αυτό το τύπο τον Γκάρι Νέβιλ. Δεν ξέρω τι είναι αυτό μαζί του. Ξέρω που έπαιξε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως υπήρξε μεγάλη κόντρα μεταξύ της Λίβερπουλ και αυτούς, αλλά κάθε φορά που τον βλέπω έχει το πρόσωπο μίας 80χρονης γιαγιούλας. Μοιάζει λες και έχει φάει 10 σακούλια λεμόνια ή κάτι τέτοιο! Ετσι σίγουρα τον Γκάρι Νέβιλ, ποτέ δεν τον συμπάθησα».
Πηγή: shootandgoal.com

Αντί για τα "παλικάρια" τους, διώχνουν τους εισαγγελείς!!

Θα μας... τρελάνουν τελείως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Αντί να "μαζέψουν" τους οπαδούς τους για τα επεισόδια που κάνουν έξω από τα γήπεδα, προτιμούν να διώξουν τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς!
Αντί για τα "παλικάρια" τους, διώχνουν τους εισαγγελείς!
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ενοχλημένοι με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς, Ανδρέα Φάκο και Εμμανουήλ Αντωνακάκη, επειδή άσκησαν διώξεις και στις δύο ομάδες για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί τους έξω από ΟΑΚΑ και Παγκρήτιο αντίστοιχα.
Οι πρώτες... μουρμούρες ξεκίνησαν από τους ερυθρόλευκους την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ανδρέας Φάκος άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό για τις συγκρούσεις των οπαδών του στην Κρήτη με την αστυνομία, πριν από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Για δύο - τρεις ημέρες από την διοίκηση της ομάδας υπήρχαν δηλώσεις και... διαρροές που έκαναν λόγο για "εμπάθεια" του αθλητικού εισαγγελέα με τους Πειραιώτες και για δόλο στην δίωξή του, ώστε να παίξουν χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Τη σκυτάλη στις διαμαρτυρίες πήρε αυτή την εβδομάδα ο Παναθηναϊκός, καθώς οι άνθρωποι του είναι ενοχλημένοι με τον έτερο ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Εμμανουήλ Αντωνακάκη, που... τόλμησε να ασκήσει δίωξη για τα σοβαρά επεισόδια και τις συγκρούσεις των οπαδών τους έξω από το ΟΑΚΑ μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο δικηγόρος του τριφυλλιού, Γιάννης Κάρμης, υποστήριξε χαρακτηριστικά στην απολογία της ΠΑΕ: "Δεν μπορεί να στέλνει ένα κατηγορητήριο όπως τον βολεύει. Πρέπει να σημειώνει τόπο και χρόνο. Είναι αόριστη, πρέπει η δίωξη να γυρίσει πίσω και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ας κάνει έφεση, αν δεν τον έχουν διώξει στο μεταξύ".
Αντί λοιπόν οι δύο αιώνιοι να προσπαθήσουν "μαζέψουν" αυτούς τους οπαδούς τους, που με την πρώτη ευκαιρία... σπάνε γήπεδα, κατηγορούν τους δύο εισαγγελείς για δόλο και "στημένες" διώξεις. Αν δεν σοβαρευτούν οι διοικήσεις των ομάδων μας, ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να πάει μπροστά...
* Για την... ιστορία να αναφέρουμε πως και οι δύο ομάδες γλίτωσαν την τιμωρία της έδρας. Μάλιστα, τόσο την προηγούμενη φορά από την πλευρά του Παναθηναϊκού όσο και σήμερα από την πλευρά του Ολυμπιακού, εκφράζεται μία δυσαρέσκεια για την αθώωση του άλλων...


πηγή: sportdog.gr  

Ωραίο χρώμα διάλεξες!!

Δείτε το νέο αυτοκίνητο του Ρίο Φέρνιναντ, χρώματος ροζ! Διακριτικό...
Ωραίο χρώμα διάλεξες!
Την αγορά ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του twiter, όπου ανέβασε την σχετική φωτογραφία και έγραψε: «Το νέο αμάξι μου. Το ροζ είναι πολύ μπροστά!»

πηγή: sportdog.gr   

«Θαυμάζω τον Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Βαλβέρδε και τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό ο προπονητής της Αζαξιό, Ολιβιέ Πανταλονί, που βρέθηκε στου Ρέντη για να... μάθει όπως είπε τα μυστικά της καλύτερης ομάδας στην Ελλάδα.
«Θαυμάζω τον Βαλβέρδε και τον Ολυμπιακό»
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον λόγο που ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: "Είναι στο πλαίσιο της ιδιότητάς μου σαν προπονητής στην Γαλλία. Ζήτησα να έρθω στον Ολυμπιακό γιατί ήξερα τον Φρανσουά Μοδέστο και επειδή ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έρχομαι από την Κορσική και έχουμε την ίδια περίπου νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα και ήθελα να δω πως δουλεύουν σ' ένα μεγάλο σύλλογο όπως τον Ολυμπιακό".
Για τον Βαλβέρδε: "Ήρθα από χτες, δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εδώ. Γνωρίζω καλά την καριέρα που έχει κάνει ο Βαλβέρδε και στην Ισπανία και στον Ολυμπιακό και είμαι θαυμαστής της δουλειάς του ειδικά στη σχέση με την φιλοσοφία που έχει για το ποδόσφαιρο".
Για την Μαρσέιγ: "Αυτή τη στιγμή η Μαρσέιγ είναι σε καλή κατάσταση, αν και είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει τα μέσα να καταφέρει κάτι καλό, ειδικά σε σχέση με τα παιχνίδια με την Άρσεναλ και την Ντόρτμουντ που έχω δει, θεωρώ πως έχει τον τρόπο".
Για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού: "Εμείς δεν έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Είμαι θαυμαστής της δουλειάς που γίνεται εδώ, πραγματικά έχω εκπλαγεί πολύ θετικά με όσα έχω δει εδώ. Γίνεται πολύ καλή δουλειά".

Χρόνια Πολλά, Capitano! (BINTEO)

Στις 9/11 ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είχε γενέθλια, καθώς ο "Πιντουρίκιο" έγινε 37 ετών και η Γιουβέντους ετοίμασε ένα βίντεο φόρο τιμής στον μεγάλο αρχηγό!
Χρόνια Πολλά, Capitano! (BINTEO)
Auguri capitano!


πηγή: sportdog.gr   (κλικ πάνω στη εικόνα)

"Τεμπέληδες, απατεώνες, ομοφυλόφιλοι και αλκοολικοί οι Έλληνες"!

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου ο γνωστός αρθογράφος της γαλλικής εφημερίδας "Liberation", Στεφάν Γκιγιόν, σε κειμενό του με τίτλο "Καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες" μας χαρακτηρίζει "τεμπέληδες, απατεώνες, ομοφυλόφιλους και αλκοολικούς"!
Πηγή φωτό: lifo.gr
"Ειλικρινά, καλά κάναμε και ξεφτιλίσαμε τους Έλληνες στο G20 στις Κάννες: Τους τεμπέληδες, τους απατεώνες, τους φετοφάγους! Εκεί, η απάτη είναι εθνικό σπορ, τρόπος ζωής, για πλούσιους και φτωχούς... Μόνο ένα 2% από τις πισίνες των σικ προαστίων της Αθήνας είναι δηλωμένες…"
"Ο Έλληνας δεν είναι μόνο απατεώνας, είναι και διεφθαρμένος. Και τις περισσότερες φορές είναι κι ομοφυλόφιλος, είναι γνωστό. Φέτος, στη Μύκονο, οι γεννήσεις μετριούνται στο δάχτυλο του ενός χεριού. Φανταστείτε ένα νησί όπου 600 τυφλοί ομοφυλόφυλοι ζευγαρώνουν με δικά μας έξοδα... Κι είμαστε εμείς που πληρώνουμε!"
"Ειλικρινά, με τέτοιο όνομα (σ.σ. αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου), πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται αξιόπιστος; Ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών λεγόταν Παπακωσταντίνου. Κι ο υπουργός μεταφορών πως λέγεται; Παπατρέχας; (σε ελεύθερη μετάφραση του Papamobile). Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κάτι από Σον Κονερί..."
Πηγή: lifo.gr

«Η υπομονής μας τελειώνει. Ξυπνάτε…»

Στο φιλικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕ Ποντίων (4-1), που έγινε στη Ν.Μεσημβρία, υπήρχε ένα πανό του ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς το οποίο έγραφε "«Η υπομονής μας τελειώνει. Ξυπνάτε…»
«Η υπομονής μας τελειώνει. Ξυπνάτε…»
Στο αγωνιστικό κομμάτι, με μία μεικτή σύνθεση μεγάλων της πρώτης ομάδας και πιο μικρών της δεύτερης παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ ο οποίος κατά διαστήματα ήταν αρκετά καλός.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το δεκάλεπτο και μετά και στην δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης -που κράτησε τρία ημίωρα- κατάφεραν να επιβληθούν.
Ο Πόποβιτς στην αρχή και ο Σπαντάτσιο στην συνέχεια ήταν οι πιο δημιουργικοί του ΠΑΟΚ που έχασε τον ρυθμό του από το 60΄ και μετά. Τότε οι Πόντιοι κατάφεραν να μειώσουν.Τα γκολ του Δικεφάλου σημείωσαν οι Πέλκας, Παπάζογλου, Σπαντάσιο και Γεωργιάδης.

«Αξίζει να εμπιστευτούμε τον Σάντος...»

Ο Τάκης Φύσσας μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει στην Εθνική Ελλάδας ο Φερνάντο Σάντος και για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, ενώ σημείωσε πως αξίζει να εμπιστευτούμε τον Πορτογάλο, ακόμα και αν στο μέλλον δεν έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

«Αξίζει να εμπιστευτούμε τον Σάντος...»
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον Novasportfm 94.6:

Για το γεγονός ότι πλέον οι επιλογές για την Εθνική γίνονται από ένα σύνολο 30-40 παικτών:

« Όλοι περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή και απλά θέλαμε έναν άνθρωπο να το κάνει. Πάντα λέγαμε ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα αλλά υπήρχε ένα άλλο κλίμα. Πρέπει πλέον να πιστεύουμε στα νέα παιδιά, αυτό κάνει ο Φερνάντο Σάντος και γι αυτό έχουμε τόσο μεγάλη πληθώρα παικτών να επιλέξουμε τώρα».

Για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των εθνικών ομάδων:

«Πλέον εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέρνο παιχνίδι και φιλοσοφία και το περνάμε και στις άλλες εθνικές ομάδες. Έχουμε οργανωθεί περισσότερο ακόμα και στο περιφερειακό πρωτάθλημα για να παρακολουθούμε παίκτες. Πλέον όλοι θα κινούνται σε έναν πνεύμα, υπό τον Φερνάντο Σάντος και τις οδηγίες του και νομίζω ότι αξίζει να τον εμπιστευτούμε».

Για το ενδεχόμενο όλο αυτό το πλάνο να τιναχτεί στον αέρα σε περίπτωση που δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να τιναχτεί τίποτα στον αέρα. Όλα, σαφώς και εξαρτώνται από τα αποτελέσματα αλλά ένα τέτοιο δεν μπορεί να επιδράσει στο συνολικό πλάνο. Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα νέα παιδιά αλλά παράλληλα όλοι ζούμε για το αποτέλεσμα, την νίκη και την πρόκριση. Αυτό είναι το μότο μας».

Για το ματς με την Ρωσία:

«Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να φύγει νικήτρια αλλά και να δοκιμάσει πράγματα. Πάντα είναι σοβαρή η Ελλάδα στα παιχνίδια της. Εξάλλου δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να παίξουμε μέχρι το Euro και γι αυτό είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι».

Για το αν η οικονομική κρίση και η επιρροή της στις ομάδες έχει επηρεάσει και την Εθνική:
«Όχι, νομίζω ότι την Εθνική μέχρι τώρα δεν την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση. Και σε αυτό συντελούμε όλοι…. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Φορτσάρει ο Τσέζαρεκ!!

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ο Κροάτης φορ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε ότι το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αχίλλειο τένοντα έχει υποχωρήσει θεαματικά και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα τεθεί στη διάθεση του Μίχαλ Πρόμπιερζ.
Φορτσάρει ο Τσέζαρεκ
Ο 28χρονος επιθετικός τρέχει μόνος του και ακολουθεί ταυτόχρονα θεραπευτική αγωγή, ενώ εκτιμάται πως μετά το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι σε θέση να μπει σε φουλ ρυθμούς.
Μέρα με τη μέρα ο Τσέζαρεκ ανεβάζει ρυθμούς και η τελευταία εκτίμηση του Βαγγέλη Πανταζή είναι ότι «σε ποσοστό 90% ο παίκτης είναι έτοιμος και αυτή τη φορά θέλουμε όταν επανέλθει να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος υποτροπής».
Πηγή: allaboutaris.com

Το τηλεοπτικό "μενού" της αγωνιστικής!!

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ, από το οποίο θα καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, ΚΑΟΔ-Αρης και Ολυμπιακός-Περιστέρι.
Το τηλεοπτικό "μενού" της αγωνιστικής
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 4ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12/11
ΕΑΚ Γλυφάδας, 16:00 Ικαρος-Κολοσσός (Πηλοΐδης, Μητσόπουλος, Αφεντουλίδης)
ΔΑΚ Καλαμίτσας, 17:00 Καβάλα-ΑΓΟΡ (Σχινάς, Σταματόπουλος, Πουρσανίδης Κ.)
Ιλισίων, 17:00 Ηλυσιακός-Μαρούσι (Καρακατσούνης, Μπήτης, Ανδρικόπουλος)
ΠΑΟΚ Sports Arena, 17:00 (ΕΤ3) ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (Χριστοδούλου, Φούφης, Μαγκλογιάννης)
«Δ. Κραχτίδης», 19:00 (ΝΕΤ) ΚΑΟΔ-Αρης (Τανατζής, Παπαπέτρου, Παναγιώτου)
Κυριακή 13/11
ΣΕΦ, 19:00 (ΝΕΤ) Ολυμπιακός-Περιστέρι (Κορομηλάς, Παφίλης, Κατραχούρας)