Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

«Αξίζει να εμπιστευτούμε τον Σάντος...»

Ο Τάκης Φύσσας μίλησε για τις αλλαγές που έχει φέρει στην Εθνική Ελλάδας ο Φερνάντο Σάντος και για τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά, ενώ σημείωσε πως αξίζει να εμπιστευτούμε τον Πορτογάλο, ακόμα και αν στο μέλλον δεν έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα.

«Αξίζει να εμπιστευτούμε τον Σάντος...»
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον Novasportfm 94.6:

Για το γεγονός ότι πλέον οι επιλογές για την Εθνική γίνονται από ένα σύνολο 30-40 παικτών:

« Όλοι περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή και απλά θέλαμε έναν άνθρωπο να το κάνει. Πάντα λέγαμε ότι υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα αλλά υπήρχε ένα άλλο κλίμα. Πρέπει πλέον να πιστεύουμε στα νέα παιδιά, αυτό κάνει ο Φερνάντο Σάντος και γι αυτό έχουμε τόσο μεγάλη πληθώρα παικτών να επιλέξουμε τώρα».

Για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των εθνικών ομάδων:

«Πλέον εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα μοντέρνο παιχνίδι και φιλοσοφία και το περνάμε και στις άλλες εθνικές ομάδες. Έχουμε οργανωθεί περισσότερο ακόμα και στο περιφερειακό πρωτάθλημα για να παρακολουθούμε παίκτες. Πλέον όλοι θα κινούνται σε έναν πνεύμα, υπό τον Φερνάντο Σάντος και τις οδηγίες του και νομίζω ότι αξίζει να τον εμπιστευτούμε».

Για το ενδεχόμενο όλο αυτό το πλάνο να τιναχτεί στον αέρα σε περίπτωση που δεν υπάρχουν καλά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να τιναχτεί τίποτα στον αέρα. Όλα, σαφώς και εξαρτώνται από τα αποτελέσματα αλλά ένα τέτοιο δεν μπορεί να επιδράσει στο συνολικό πλάνο. Χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα νέα παιδιά αλλά παράλληλα όλοι ζούμε για το αποτέλεσμα, την νίκη και την πρόκριση. Αυτό είναι το μότο μας».

Για το ματς με την Ρωσία:

«Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να φύγει νικήτρια αλλά και να δοκιμάσει πράγματα. Πάντα είναι σοβαρή η Ελλάδα στα παιχνίδια της. Εξάλλου δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να παίξουμε μέχρι το Euro και γι αυτό είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι».

Για το αν η οικονομική κρίση και η επιρροή της στις ομάδες έχει επηρεάσει και την Εθνική:
«Όχι, νομίζω ότι την Εθνική μέχρι τώρα δεν την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση. Και σε αυτό συντελούμε όλοι…. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: