Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς"

Ο Κρις Κόουλμαν παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, εν όψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Λάρισας στη Football League και έδωσε το... σύνθημα για νίκη στο εναρκτήριο ματς απέναντι στον Βύζαντα Μεγάρων.
"Μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς"
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κρις Κόουλμαν για:

Το κλίμα στην ομάδα για την πρεμιέρα των υποχρεώσεων:
«Καλώς ήρθατε στο γήπεδό μας για την πρώτη συνέντευξη Τύπου ενόψει πρωταθλήματος. Είναι το πρώτο και πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς . Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι προπονήσεις εξελίχθηκαν σε καλό επίπεδο. Χθες και σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) διαφαίνεται σε όλους μας μια φυσιολογική πίεση, αλλά έχουμε ενθουσιασμό και θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα. Όλα τα συναισθήματα όμως πρέπει να μένουν σ’ ένα επίπεδο, ειδικά μέσα στο παιχνίδι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε για το Σάββατο…».
Τον Βύζαντα Μεγάρων: «Πέρα απ’ την δεδομένη μεθοδολογία των προπονήσεών μας, ο βοηθός μου Νίκος Κωτσοβός είδε τον Βύζαντα από κοντά, είδαμε και μαζί το βίντεο του αγώνα του και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο ματς, γιατί σεβόμαστε τον αντίπαλο. Βέβαια είναι δεδομένο στο ποδόσφαιρο ότι κανένα ματς δεν είναι ίδιο με το άλλο και σίγουρα για τον αντίπαλό μας αποτελεί έξτρα κίνητρο η ΑΕΛ, καθώς και το γεγονός ότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με αρνητικά αποτελέσματα».
Τις δυνατότητες της Λάρισας: «Εμείς οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο και στο παιχνίδι μας. Στα περισσότερα ματς οι αντίπαλοι θα προσπαθούν με σφιχτά οργανωμένη άμυνα να μας σταματήσουν ποντάροντας μόνο στις κόντρες για να σκοράρουν. Με όλο τον σεβασμό όμως στις άλλες ομάδες της κατηγορίας, είμαι πεπεισμένος ότι αν εμείς παίξουμε στο μάξιμουμ, μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Αν οι παίκτες μας παίξουν όπως μπορούν, μας δίνουν ποιότητα και φυσικά αισιοδοξία. Είμαι χαρούμενος μ’ αυτό το ρόστερ και τη νοοτροπία που βοηθούν να επικρατεί στην ομάδα».
Τη διαχείριση του έμψυχου υλικού: «Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και υπολογίζουμε σε όλους τους παίκτες. Όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι είχαμε ως αφετηρία την Football League, γι’ αυτό κι έχουμε το κατάλληλο μίγμα Ελλήνων και ξένων. Έχουμε ποιότητα αλλά και βάθος να ανταπεξέλθουμε σε κάθε ανάγκη της ομάδας και των κανονισμών. Πρόβλημα δεν είναι σήμερα. Θα γίνει αν στην πορεία έχουμε ταυτόχρονα πολλούς τραυματισμούς ή απουσίες συγκεκριμένης κατηγορίας παικτών. Σε κάθε ματς 20μελής αποστολή με δύο εκτός 18άδας και κάποιοι ξένοι θα μένουν έξω. Όλοι όμως γνωρίζουν πως δεν υπάρχει εγγυημένη θέση στην 11άδα ή στην 18άδα, πόσω μάλλον λόγω εθνικότητας. Σημασία έχει να κάνουν όλοι καθημερινά ο καλύτερο κι έπειτα να ‘χω εγώ το δύσκολο έργο να αποφασίσω».
Τους οπαδούς της ΑΕΛ: «Έχουμε φανταστικούς οπαδούς, οι οποίοι είχαν πολλές απογοητεύσεις την τελευταία διετία. Ελπίζω και εύχομαι να είναι πάντα στο πλευρό μας, γιατί η παρουσία τους είναι σημαντική. Αν αυτό που θα δουν στο γήπεδο τους αρέσει, θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Αν όχι, θα ‘ναι ο 12ος παίκτης του αντιπάλου, γιατί η επιρροή της παρουσίας τους στο γήπεδο είναι σημαντική».
Το επίπεδο στη Football League: «Έχουμε δει συγκεκριμένα και όμοια πράγματα. Οργανωμένες, φυσική κατάσταση, δουλεμένες στα στημένα, που δεν μπορείς να τους βγάλεις αντεπίθεση, αλλά μην ξεχνάμε πως και για τους αντιπάλους θα ‘ναι δύσκολο να αντιμετωπίζουν εμάς. Δυνατοί παίκτες και ψηλοί, όπως στον Βύζαντα, υπάρχουν στις περισσότερες ομάδες. Είναι ένα στιλ ομάδων που υπάρχουν πολλές και στην Αγγλία. Δεν με προβληματίζει. Πρόβλημα θα είναι αν εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει».
Τις προτάσεις από Πόρτσμουθ και Λέστερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος απ’ όσα ζω εδώ. Θέλω να πετύχω εδώ και να κερδίσουμε την άνοδο. Πολλά συμβαίνουν μέρα με τη μέρα στο ποδόσφαιρο, αλλά όλη μου η ενέργεια είναι εδώ, γιατί το πιο σημαντικό ματς είναι το ματς του Σαββάτου, γιατί είναι το επόμενο ματς. Κι αυτό ισχύει για κάθε επόμενο ματς».
Την κόντρα ΠΑΕ – Καβακά: «Ο Τίμος είναι παρελθόν για εμένα. Είχαμε καλή συνεργασία αλλά ο λογαριασμός «έκλεισε». Τώρα έχω στο πλευρό μου το Νίκο Κωτσοβό και όλα πάνε καλά. Είναι λοιπόν θέμα για τον πρόεδρο, αλλά όχι για εμένα και δεν θα με βοηθήσει στη δουλειά μου αν ασχοληθώ μαζί του».
Την πολύμηνη απουσία από τους αγώνες: «Αρχικά, μετά από τέσσερις μήνες προπονήσεων και 17 φιλικά χωρίς βαθμούς, θα ‘ταν δύσκολο να δώσουμε δώδεκα παιχνίδια για βαθμούς σε ενάμιση μήνα. Ήταν καλό που άλλαξε το αρχικό πρόγραμμα. Βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε κι αύριο ίσως μας πουν να παίξουμε 15 ματς σ’ έναν μήνα, αλλά αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα είναι λογικό».
Την αγωνιστική στρατηγική: «Υπομονή να έχουμε στο παιχνίδι μας, αλλά με στόχο και για συγκεκριμένο λόγο. Όχι να κουράσουμε και να κοιμήσουμε τον αντίπαλο, αλλά να παίζουμε ουσιαστικά. Χάσαμε τον τελευταίο μήνα τον προσανατολισμό μας, αλλά θα τον ξαναβρούμε. Σκορ στην αρχή ή στο τέλος του ματς, τους ίδιους βαθμούς δίνει. Αλλά αν πετύχεις γκολ νωρίς, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για πιο εύκολη επικράτηση. Αυτή είναι η διαφορά κι έχουμε τους παίκτες για να παίξουμε όπως θέλουμε κι όπως πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: