Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ποιος θα είναι ο "Πρωθυπουργός" του ντέρμπι;

Τελικά τι είναι πιο δύσκολο. Να βρεθεί πρωθυπουργός για τη χώρα ή διαιτητής για το ντέρμπι;
Ποιος θα είναι ο "Πρωθυπουργός" του ντέρμπι;
Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Διότι οι πολιτικοί μετά από διαβουλεύσεις, συζητήσεις, διαφωνίες και ένα θρίλερ πέντε ημερών κατάφεραν όπως φαίνεται να συμφωνήσουν, κάτι που δεν ισχύει για την ΚΕΔ, η οποία δεν έχει κατασταλάξει.
Ο “πόλεμος” της σφυρίχτρας καλά κρατεί ανάμεσα στους δύο “αιωνίους” ενόψει του μεγάλου ντέρμπι στο ¨Γ. Καραϊσκάκης”.
Από το φινάλε των αγώνων της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League ξεκίνησαν οι γκρίνιες, με δηλώσεις για τα σφυρίγματα των Σιδηρόπουλου και Σπάθα και τη σκυτάλη πήραν οι εφημερίδες.
Η μάχη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τον διαιτητή που θα σφυρίξει το μεγάλο ντέρμπι είναι μεγάλη και η θέση της ΚΕΔ ιδιαίτερα δύσκολη. Πολλοί είναι οι διαιτητές που θεωρούνται ανεπιθύμητοι.
Ποιος θα είναι ο διαιτητής που θα βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά.
Το SoccerPlus.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα:
ΚΑΚΟΣ: Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος είναι ανεπιθύμητος από τον Ολυμπιακό. Στο λιμάνι “χρεώνουν” στον Κερκυραίο ρέφερι την περυσινή ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Κυρίως, όμως, δεν τον θέλουν για έναν βασικό λόγο. Όταν ο Μαρινάκης πήγε εκνευρισμένος στα αποδυτήρια μετά το τέλος του συγκεκριμένου αγώνα για να διαμαρτυρηθεί, ο Κάκος δεν... μάσησε και απάντησε στο ίδιο ύφος στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Από εκείνη τη μέρα έγινε... εχθρός.
ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ: Παρά το γεγονός ότι ο Κρητικός βρίσκεται σε σιωπηρή τιμωρία, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε “θόρυβο” για να μην σκεφτεί κανείς το όνομά του. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, άλλωστε, ο Κουκουλάκης μπήκε στο... μάτι του κυκλώνα για τον Ολυμπιακό μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε, δε ότι ύστερα από αυτό το παιχνίδι ακολούθησε η επίθεση στον Βασσάρα στον αγώνα της Εθνικής με την Κροατία στο “Γ. Καραϊσκάκης”.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μπορούσε να είναι μια από τις επιλογές, αλλά έπαιξε στο Άρης – Ολυμπιακός και... καίγεται αφού ο κανονισμός λέει ότι δεν μπορεί να παίξει ίδια ομάδα σε δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Εκτός βέβαια από αυτό, ακούστηκαν παράπονα και από την πλευρά του Ολυμπιακού για τα σφυρίγματά του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
ΣΠΑΘΑΣ: Δεν μπαίνει στους υποψήφιους για τον ίδιο λόγο με τον Σιδηρόπουλο, αλλά και επειδή ο Παναθηναϊκός δεν θεωρεί ότι έκανε... ρεσιτάλ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού όπως δήλωσε και ο Φερέιρα επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους.
ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ: Δεν θεωρείται η καλύτερη δυνατή λύση για τον Ολυμπιακό, όχι γιατί έχει ενοχλήσει εντός γηπέδου όσο διότι η δουλειά του εκτός μπορεί να προκαλέσει συνειρμούς, αφού λέγεται ότι για να την αποκτήσει βοηθήθηκε από πρώην παράγοντα του Παναθηναϊκού!
ΓΙΑΧΟΣ: Στο άκουσμα του ονόματός του ο Παναθηναϊκός ανατρίχιασε. Του χρεώνουν κακή διαιτησία στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αλλά δεν ξεχνούν το περυσινό Εργοτέλης – Ολυμπιακός. Επί της ουσίας, πάντως, ο Γιάχος και στα δύο παιχνίδια δεν έχει κάνει κανένα... έγκλημα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ: Είναι λύση που ο Παναθηναϊκός δεν την θεωρεί επιθυμητή. Θεωρεί τον συγκεκριμένο διαιτητή “καμένο χαρτί” για τέτοια παιχνίδια και αυτό έχει να κάνει κυρίως με... επικοινωνιακούς και όχι ουσιαστικούς λόγους. Για σκεφτείτε πόσο θα έπαιζε το βίντεο που φαίνεται ο διαιτητής να λέει στον Τοροσίδη “πάμε παιχταρά μου” σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού στο Φάληρο;
Με όλα αυτά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι επιλογές της ΚΕΔ σε έμπειρους διαιτητές και διεθνείς, που συνήθως επιλέγονται για τα ντέρμπι, είναι περιορισμένες.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κάκος ήταν τέταρτος στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ και πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι δεν επιλέχθηκε να σφυρίξει κάποιο ματς, προκειμένου να προετοιμαστεί για το ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης”.
Τα δεδομένα, ωστόσο, κάθε μέρα είναι διαφορετικά και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η τελική επιλογή της ΚΕΔ.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: