Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι σκιές και η συγκάλυψη της FIBA!!

Επειδή η καραμέλα της παρερμήνευσης δηλώσεων έχει λιώσει εδώ και πολλά χρόνια, η υπόθεση με τον Ισπανό και τον Σκοπιανό παίκτη στο Ευρωμπάσκετ, δύσκολα μαζεύεται. Γράφει ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Οι σκιές και η συγκάλυψη της FIBA
Αντίθετα, μετά την άρον-άρον επιχείρηση διάψευσης της Λιθουανής υπεύθυνης για τους ελέγχους αντί-ντόπινγκ στη διοργάνωση, οι υποψίες γίνονται ακόμα πιο έντονες.
Αν όντως ήταν το... πταίσμα της αυξημένης τεστοστερόνης το όλο θέμα, πρέπει οι αρμόδιοι της FIBA Europe να μας πουν γιατί δεν το δημοσιοποιούσαν. Αν είχαν τσεκάρει κιόλας ότι αυτή προέρχεται από έκκριση του οργανισμού των παικτών, όλα θα ήταν πιο εύκολα. «Αυτά βρήκαμε, οι εξετάσεις είναι αθωωτικές και το Ευρωμπάσκετ μας πεντακάθαρο».
Τώρα όμως δίνουν στον καθένα το δικαίωμα να προχωράει παραπέρα τις σκέψεις του: ότι κάτι μεμπτό υπάρχει και ότι οι Λιθουανοί το... ξεμπρόστιασαν στο πλαίσιο της κόντρας που έχουν αναπτύξει εσχάτως με τους Σκοπιανούς και γι’ αυτό στη συνέχεια μπήκαν τα μεγάλα μέσα. Οι ιθύνοντες της FIBA –για να γλιτώσουν το ρεζίλεμα και να μην επιτρέψουν το «σκάλισμα» της υπόθεσης– πιέζουν τους Λιθουανούς να τα μαζέψουν, ίσως και... υπενθυμίζοντάς τους ότι διεκδικούν το Προολυμπιακό και επομένως θα είναι προτιμότερο να επιδείξουν καλή διαγωγή.
Οι σκιές δεν γίνεται να σβήσουν και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να αναιρεθεί το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία –στην πιο επιεική των περιπτώσεων– έκανε λάθος χειρισμούς.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: