Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

«Βασίλισσα εσύ; Μάγκας εγώ»!

Η Βέροια είναι που έχει τον τίτλο, αλλά ο Πιερικός διέθετε όλες τις… χάρες απόψε στον Βορρά!

Σε ένα απίστευτο «θρίλερ» στην Κατερίνη, οι γηπεδούχοι δε «μάσησαν» από το μεγάλο come back της «βασίλισσας» και παρόλο που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο 25λεπτο, έφτασαν σε τεράστια νίκη με 3-2!

«Λυτρωτής» ο Κοντέων για την ομάδα του Χατζάρα, που δεν επέτρεψε στους Βεροιώτες να ολοκληρώσουν μια μεγάλη ανατροπή.

Οι παίκτες του Χαραλαμπίδη επέστρεψαν σε δέκα λεπτά (76’ Σάντσες, 87’ Σαμαράς) από το 2-0 που είχαν διαμορφώσει οι Γκουγκουλιάς (21’) και Πουλάκος (73’ πεν.), όμως -παρόλο που αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 61’, λόγω αποβολής του Δήμου- δεν απέφυγαν την τρίτη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες μακριά από τη Βέροια.

Με τη νίκη αυτή, ο Πιερικός έπιασε τη σημερινή του αντίπαλο στους επτά βαθμούς και «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Γουμάγιας, Γουσούλης, Τασίδης, Δήμου, Παπαγεωργίου, Χατζής, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς (67' Κόντέων), Πέντα, Γκουγκουλιάς (54' Λόπεζ), Πουλάκος (78' Λαζαρίδης).

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Μπάρμπας, Τσιάτσιος, Μπαργκάν, Σάντσες, Οικονόμου (46' Καγκιούζης), Καλτσάς (63' Μπλαζέφσκι), Γεωργιάδης (46' Αμαραντίδης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κασσαβέτης (Δυτ. Αττικής), Δαλούκας (Θεσσαλίας)

ΑΡΗΣ: Τρεις εβδομάδες εκτός ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ!

Οι αρχικοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ υπέστη θλάση στο δικέφαλο, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει για περίπου τρεις εβδομάδες από την αγωνιστική δράση. Στον αντίποδα ο Κάρλος Ρουϊζ επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς και υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, καθώς ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα αποτελεί πλέον το δίδυμο των διαθέσιμων φορ για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ρονάλντο Γκιάρο, με την κατάσταση του όμως να μην αποπνέει καμία ανησυχία για τη συμμετοχή του στα προσεχή παιχνίδια.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ανακοίνωση κατά της αστυνομίας

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής ζητάει από την αστυνομία καλύτερη αντιμετώπιση στα παιχνίδι της, στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πιο αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ αντιλαμβάνεται το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στους αγωνιστικούς χώρους, για την διεξαγωγή με ασφάλεια των αναμετρήσεων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ωστόσο, η τελευταία, οφείλει να σέβεται και να αντιμετωπίζει με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά όλα τα περιστατικά. Μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία δεν αξιολογούνται άρτια, προκαλούν την κοινή γνώμη της ομάδας, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο μας από τον αρχικό στόχο, που έχει τεθεί από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Στα δικαστήρια Λαπόρτα και Μπαρτσελόνα

Στην γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα αποφασίστηκε με ψήφους 468 υπέρ και 439 κατά να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, για οικονομικές ατασθαλίες. Ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, δήλωσε ότι «η απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου, αν και δεν μπορεί να είναι κανένας χαρούμενος με αυτή την κατάσταση και προσωπικά νοιώθω αρκετά άβολα».

Ο Ροσέλ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο μετά από σαρωτική νίκη στις τελευταίες εκλογές, διέταξε λογιστικό έλεγχο στην ομάδα, ο οποίος φανέρωσε απώλειες μετά φόρων 77,1 εκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με τα 11 εκατομμύρια κέρδη που παρουσίασε η προηγούμενη διοίκηση κατά την αποχώρησή της.

Ο Λαπόρτα δήλωσε ότι αμφισβητεί την απόφαση της γενικής συνέλευσης, καθώς δεν τον άφησαν να παρουσιάσει τη δική του θέση. Και συμπλήρωσε: «Υποστηρίζω τον ισολογισμό που υπέγραψα εγώ και το διοικητικό μου συμβούλιο. Η διοίκησή μας ήταν άψογη, η σημερινή διοίκηση φταίει για το σημερινό έλλειμμα της Μπαρτσελόνα, καθώς παραποίησε τους ισολογισμούς».

Ο διευθυντής και εκπρόσωπος Τύπου του διοικητικού συμβούλιου της Μπαρτσελόνα απάντησε στον Λαπόρτα λέγοντας πως «η γενική συνέλευση ήταν καθόλα νόμιμη, όπως και η απόφαση που πήραν τα μέλη της».

ΠΑΟΚ: Αναβολή στην αύξηση του ΜΚ

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που επρόκειτο να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα 17 εκατ. ευρώ. Για τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης απαιτείτο συμμετοχή 67%, ενώ το «παρών» έδωσε μόλις το 49,28%.

Νέα γενική συνέλευση αναμένεται να συγκληθεί μέσα στο προσεχές 20ημερο και για να διεξαχθεί κανονικά απαιτείται συμμετοχή 51%, καθώς θα είναι επαναληπτική.

ΠΑΟΚ: Αποχώρησε από την προπόνηση ο Γκαρσία!

Κεραυνός εν αιθρία στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Πριν από λίγο ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, καθώς από ότι φάνηκε είχε φραστική διαφωνία με τον υπηρεσιακό προπονητή Μάκη Χάβο. Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος αποχώρησε όχι μόνο από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και γενικότερα από τις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την αιτία που προκάλεσε το όλο γεγονός.

Ανένδοτοι οι Ιταλοί

Τα θλιβερά επεισόδια στη Γένοβα (12/10), ανάμεσα σε Ιταλούς και Σέρβους οπαδούς δεν επέτρεψαν να τελειώσει ο αγώνας των δύο εθνικών συγκροτημάτων για τα προκριματικά του EURO 2012, αφού διακόπηκε στο 6’ λεπτό, με την ιταλική ομοσπονδία να είναι αρνητική στη διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία.

Δια στόματος του τεχνικού της διευθυντή Αντονέλο Βαλεντίνι, ο οποίος τόνισε πως μια τέτοια απόφαση θα ήταν «δώρο» στην ομάδα της Σερβίας.

Η ευθύνη της διακοπής βαραίνει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές φθορές στο «Λουίτζι Φεράρις», ξεκινώντας τα επεισόδια.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (UEFA) στις 28 Οκτωβρίου.

Παπάζογλου: "Μας λείπει το γκολ"

Το πρόσωπο του αγώνα με τον Ηρακλή ήταν χτες ο Τάσος Παπάζογλου. Ο αμυντικός του Πανσερραϊκού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο τελευταίο λεπτό και σε δηλώσεις του στον "NovaΣπορ Fm 94,6" τόνισε μεταξύ άλλων: "Ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Όλη η ομάδα ήταν μπροστά. Η μπάλα ήρθε σε μένα και το πέτυχα. Το κυνηγώ το γκολ, αλλά απλώς μου βγαίνει".

Για την εικόνα του Πανσερραϊκού στις πρώτες έξι αγωνιστικές είπε: "Ξεκινήσαμε χάλια γιατί είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα. Σε κάθε παιχνίδι όμως η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να δημιουργήσει φάσεις. Το μόνο που μας λείπει είναι το εύκολο γκολ. Αυτό και με λίγη τύχη κάτι θα καταφέρουμε. Ο προπονητής κρίνει το πως πρέπει η ομάδα να αγωνίζεται. Μέχρι στιγμής αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και μας λείπει το γκολ".

Και για την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, δήλωσε: "Σίγουρα είναι μέσα στο μυαλό μου η νέα σεζόν. Αυτή την στιγμή, όμως, προτεραιότητά μου είναι ο Πανσερραϊκός".

Άνω κάτω το Καμπιονάτο!

Η Φρανσέσκα είναι 25 ετών, γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1985 στην Μπαρτσελόνα Πότσο ντι Γκότο, στη βόρεια ακτή της Σικελίας. Με ύψος 1,70μ. και αναλογίες 88-62-92, δοκίμασε το 2003 την τύχη της στον εθνικό διαγωνισμό ομορφιάς, κερδίζοντας τον τίτλο της "Μις Ιταλία"! Μάλιστα, την απονομή του στέμματος στη Φρανσέσκα την έκανε μια κορυφαία Ιταλίδα σταρ του παρελθόντος, η Κλαούντια Καρντινάλε.
Αμέσως μετά τη στέψη της ξεκινά την καριέρα της στο μόντελινγκ και την τηλεόραση, όπου πρωτοεμφανίζεται στη σειρά "Un medico in famiglia". Ακολουθούν συμμετοχές σε αρκετά σίριαλ ("Carabinieri", "Gente di mare", "Vita da paparazzo", "Il commissario Montalbano", "Squadra antimafia - Palermo" και "Preferisco il Paradiso"), όπως φυσικά και η παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών και καλλιστείων. Το 2009 κάνει και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, με τη σπονδυλωτή ταινία "Feisbum!" (έπαιξε το ρόλο της Βεριντιάνα στο επεισόδιο "Gaymers" του Εμανουέλε Σάνα), ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίζεται και στο φιλμ "Cado dalle nubi" του Τζενάρο Νουντσιάντε. Η πρώτη της σχέση με το ποδόσφαιρο πάει πίσω στο 2004, όταν είχε δεσμό με τον - κατά 14 χρόνια μεγαλύτερο! - Τζιουζέπε Πάνκαρο, παλιό αμυντικό των Τορίνο, Κάλιαρι, Λάτσιο, Μίλαν και Φιορεντίνα.Το 2008 ξαναβρέθηκε στο ...Καμπιονάτο, για την αγκαλιά του Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στη Ρόμα, πριν μετακομίσει αρχικά στη Λίβερπουλ και εν συνεχεία στη Γιουβέντους.

Βλέπουν Ράικαρντ στο «Άνφιλντ»

Η νέα ήττα της Λίβερπουλ, αυτή τη φορά στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ από την Έβερτον (2-0), έκανε τους «κόκκινους» να υποχωρήσουν στην προτελευταία θέση της «Premier League» και τα δημοσιεύματα περί αντικατάστασης του Ρόι Χότζον, να «παίρνουν φωτιά». Πιθανότερος αντικαταστάτης σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, είναι ο Φρανκ Ράικαρντ.

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ολλανδίας και νυν της Γαλατασαράι, είναι σύμφωνα με τους Άγγλους, ο εκλεκτός του νέου ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο οποίος σκέφτεται να απολύσει τον Χότζον, καταβάλλοντάς του ως αποζημίωση το ποσό των 3 εκατ. λιρών (περίπου 3.5 εκατ. ευρώ). Να σημειωθεί πως η μέχρι στιγμής φετινή πορεία του ιστορικού συλλόγου, είναι η χειρότερη από το μακρινό 1928, καθώς η Λίβερπουλ βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (πάνω από τη Γουέστ Χαμ), με μόλις 6 βαθμούς σε 7 ματς.

Ντέρμπι ιστορικού παρελθόντος

Μακεδονικό ντέρμπι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων του παρελθόντος διεξάγεται σήμερα στην Κατερίνη, με τον Πιερικό να υποδέχεται στη Βέροια και τους δύο αντιπάλους να στοχεύουν αμφότεροι στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, πλην φυσικά της μακροχρόνιας απουσίας του Γιαζιτζόγλου. Την πιθανή ενδεκάδα των «μελανόλευκων» αναμένεται να στελεχώσουν οι Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γ. Λαζαρίδης, Δήμου, Τασίδης, Κοντέων, Χατζής, Πέντα, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς και Γκουγκουλιάς, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν οι: Καρακούτσης, Γουσούλης, Κ. Λαζαρίδης, Κωνσταντινίδης, Μήτρου, Παυλίδης, Πουλάκος, Λόπεζ και Αμπράμοβιτς.Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Βέροιας για το σημερινό ματς με τον Πιερικό, με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να επιλέγει να αφήσει εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους τους Παγώνη, Τζημογιάννη και Λαναρή. Την ενδεκάδα αναμένεται να στελεχώσουν οι Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Μπάρμπας, Σαμαράς, Τσιάτσιος, Οικονόμου, Γεωργιάδης, Μιχαλόπουλος, Μπαργκάν και Σαϊτιώτης. Την αποστολή της «Βασίλισσας» συμπληρώνουν οι: Κοτταρίδης, Καπίας, Καλτσάς, Καλογέρης, Καγκιούζης, Αμαραντίδης, Διαμαντόπουλος, Σάντσες και Μπλαζέφσκι.

Η δικαίωση του... Βλάχου

Ο Βαγγέλης Βλάχος κλείνει... στόματα μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα της ΑΕΛ και δείχνει σε όλους πως με την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την καλή δουλειά, οι Αρκάδες μπορούν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία.Από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχει μια έντονη φημολογία που θέλει τον Βαγγέλη Βλάχο να αποχωρεί από τον πάγκο του Αστέρα της Τρίπολης. Ο 49χρονος τεχνικός ωστόσο όχι μόνο δεν έχει φύγει, αλλά οδηγεί τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.Ο φετινός Αστέρας είναι καθαρά δημιούργημα του Έλληνα τεχνικού, που στην προετοιμασία του καλοκαιριού κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ειδικά σε μια ομάδα που άλλαξε σχεδόν όλον της τον βασικό κορμό.

Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Βλάχος δούλεψε, έκλεισε τα αυτιά του από τους ψίθυρους και τις μουρμούρες και εφάρμοσε μια πανέξυπνη τακτική που έχει φέρει τον Αστέρα στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Όποιος μαρκάρει παίζει...

ΟΚ, μπορεί οι Αρκάδες να μην παίζουν και το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Σούπερ Λιγκ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτυπώνεται μια "ομορφιά" στο γρασίδι και τον τρόπο που αγωνίζονται.

Ο Βαγγέλης Βλάχος ξέρει τι υλικό παίκτες έχει στα χέρια του και τι μπορεί να του δώσει ο καθένας, γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχει ως πρώτη επιλογή την σκληρή άμυνα.
Παίκτες όπως ο Ουντότζι, ο Ρίος, ο Φορτούνης, ακόμα και ο Καρέρα δεν παίζουν πάντα βασικοί, ειδικά οι δυο πρώτοι, αφού δεν εφαρμόζουν την τακτική που έχει ζητήσει ο 49χρονος τεχνικός.

Η φιλοσοφία του κ. Βλάχου έχει να κάνει πως όλοι οι παίκτες πρέπει να αμύνονται και να είναι τακτικά πειθαρχιμένοι, γι΄αυτό και βλέπουμε πολλές φορές τον Μάρτινς να παίζει στην κορυφή παρότι δεν είναι επιθετικός.

Επίσης όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού (παράδειγμα οι Φυτανίδης και Ουριμπάρι).

Το ρίσκο της διοίκησης

Το καλοκαίρι οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης πήραν μία δύσκολη απόφαση αφήνοντας πολλούς βασικούς παίκτες να φύγουν. Έτσι λοιπόν στήριξαν τον Βαγγέλη Βλάχο και του έδωσαν τον χρόνο που ήθελε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τους Αρκάδες να φτάνουν στην έκτη θέση.

Εκτός όλων αυτών ο Βαγγέλης Βλάχος πήρε και μια προσωπική νίκη εις βάρος αυτών που κάθε αγωνιστική τον διώχνουν.

Στο κυνήγι του αντί-Ντάνστον

Η αναβολή της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος, μπορεί να μην είναι προς αγωνιστικό όφελος του Άρη, ωστόσο επιτρέπει στον Σαρόν Ντρούκερ να συνεχίσει την αναζήτηση του παίκτη που θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Μπράιαντ Ντάνστον.Η επιστροφή του Ισραηλινού τεχνικού του Άρη από το Τελ Αβίβ, όπου βρέθηκε με αφορμή το διήμερο ρεπό αλλά και ένα επιπλέον που είχε ζητήσει για προσωπικό του ζήτημα, θεωρείται βέβαιο ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.
Το ερώτημα ωστόσο που συνεχίζει να πλανάται είναι ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντάνστον; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κάποιος από τους «κομμένους» των ομάδων του ΝΒΑ όπως αυτοί θα υπάρξουνε μέχρι το τέλος του μήνα.

Ενός παίκτη ωστόσο σίγουρα που θα δώσει στον Άρη την δύναμη που του λείπει μέσα στις δύο ρακέτες κάτι που φάνηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά στον επαναληπτικό για τα προκριματικά στον δρόμο της πρόκρισης στους ομίλους του Eurocup με την Ακαντέμικ στο Αλεξάνδρειο.

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Πι Τζέι Τάκερ είχε αναγκαστεί να παίξει ως σέντερ για τον λόγο ότι ήταν ο μόνος παίκτης της ομάδας λόγο του όγκου του να κοντράρει τον διεθνή Λετονό Κάσπαρς Καμπάλα και ουσιαστικά φάνηκε τι δεν έχει ο Ντάνστον και λείπει από τον Άρη.

Από εκεί και πέρα ερωτηματικό παραμένει και η παραμονή του Πιέρ Πιρς χωρίς όμως να αποτελεί προτεραιότητα με την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης να επιδιώξει στην εβδομάδα που ξεκινάει αύριο να κλείσει τα ανοιχτά θέματα των Νίκου Μπάρλου (προσφυγή) και Δήμου Ντικούδη (οφειλόμενα).

Τέλος στο αγωνιστικό κομμάτι αυτό περιλάμβανε μία απογευματινή προπόνηση σήμερα για τον Άρη στο Αλεξάνδρειο υπό τις οδηγίες των δύο συνεργατών του Ντρούκερ, Ματάν Χαρούς και Στέφανο Δέδα, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί διπλό ραντεβού.

Σιμεόνε και Κούμαν στη λίστα

O Παντελής Κωνσταντινίδης είχε καταλήξει χθες σε μια τετράδα προπονητών για τον πάγκο του Δικεφάλου και συγκεκριμένα στους  Ράντομιρ Άντιτς, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Πολ Λε Γκεν και Κρίστιαν Γκρος.
Στην λίστα των τεσσάρων προστέθηκαν σήμερα άλλα δύο ονόματα, αυτά του Αργεντινού Ντιέγκο Σιμεόνε και του Ολλανδού Ρόναλντ Κούμαν.

Ο 40χρονος Σιμεόνε σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις 17/2/2006 στην Ράσινγκ Κλαμπ και αμέσως ανέλαβε προπονητής της ίδιας ομάδας. Μετά από 4 μήνες προσλήφθηκε από την Εστουντιάντες και την οδήγησε στο πρώτο της Απερτούρα μετά από 23 χρόνια, μετά τη νίκη επί της Μπόκα Τζιούνορς με 2-1 στις 13/12/2006.

Ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τις τύχες της Ρίβερ Πλέιτ όπου κατέκτησε μαζί της το Κλαουσούρα του 2008. Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου παραιτήθηκε μετά από μια σειρά αποτυχημένων αγώνων για να βρεθεί τον Απρίλιο του 2009 στον πάγκο της Σαν Λορένζο όπου και παραιτήθηκε μετά από ένα χρόνο εξαιτίας και πάλι των άσχημων αποτελεσμάτων.

Άνεργος λοιπόν εδώ και 5 μήνες, ο κορυφαίος Αργεντίνος προπονητής του 2006 (όπως ψηφίστικε), δεν έχει δουλέψει ποτέ εκτός της χώρας του στα μόλις 4 χρόνια καριέρας ως τεχνικός, έχοντας προλάβει να δουλέψει σε 4 ομάδες.Αντίθετα ο 47χρονος Κούμαν θεωρείται πιο έμπειρος τεχνικός έχοντας ξεκινήσει την σταδιοδρομία του το 1997 ως βοηθός στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας, μια θέση που είχε και στην Μπαρτσελόνα το 1998. Στη συνέχεια ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την Βίτεσε (1999) και έπειτα τον Άγιαξ όπου έμεινε 4 χρόνια (2001-2005).

Το 2005 μετακόμισε στην Πορτογαλία για την Μπενφίκα, επέστρεψε το 2006 στην Ολλανδία για την PSV και ξαναβρέθηκε στην Ιβηρική χερσόνησο το 2007 για την Βαλένθια. Την περσινή σεζόν ανέλαβε την Αλκμάαρ (όπου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Champions League) για να απολυθεί τον Δεκέμβρη του 2009 με 7 ήττες στα πρώτα 16 ματς του πρωταθλήματος.

Ο άνεργος μέσα στο 2010 Κούμαν έχει κατακτήσει στην προπονητική του καριέρα 3 πρωταθλήματα Ολλανδίας (Αγιαξ 2002, 2004, PSV 2007), 1 κύπελλο Ολλανδίας (Αγιαξ 2002), 1 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας (Μπενφίκα 2005), και το κύπελλο της Ισπανίας το 2008 νικώντας στον τελικό τη Χετάφε με 3-1.

Σε έξι λοιπόν έφτασαν τα ονόματα που "παίζουν" δυνατά για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τις εξελίξεις να αναμένονται μέσα στην εβδομάδα καθώς οι άνθρωποι του Δικεφάλου θέλουν τον καινούριο προπονητή να κοουτσάρει την ομάδα στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο ή τουλάχιστον να είναι στο γήπεδο.

Όσον αφορά την αναμέτρηση της Πέμπτης στο Μαδριγάλ με την Βιγιαρεάλ, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί υπό την καθοδήγηση του Μάκη Χάβου, μέχρι πρότεινως βοηθό του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ξέρει να θυσιάζεται ο «Ίμπρα»

Τα πάντα στην επίθεση της Μίλαν κινούνται γύρω από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο άσος των «ροσονέρι», δηλώνει ότι αν χρειαστεί είναι έτοιμος να θυσιαστεί για το καλό της ομάδας. «Θέλω πλέον να δουλεύω περισσότερο για την ομάδα. Στην αρχή της σταδιοδρομίας σου θέλεις να προβάλεις τον εαυτό σου και είσαι πιο ατομιστής, όμως κάποια στιγμή καταλαβαίνεις ότι η ομάδα είναι πιο σημαντική από σένα και πως μόνο έτσι μπορεί να φτάσει μακριά», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός στη Gazzetta dello Sport.

«Όταν οι συμπαίκτες μου είναι ευχαριστημένοι, είμαι και εγώ ευτυχισμένος. Διότι όταν ενταχθείς σε μια ομάδα, πρέπει να θυσιάζεσαι για τους συμπαίκτες σου. Αν κερδίζει η ομάδα, τότε κερδίζω κι εγώ», πρόσθεσε ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα.

Τέλος ο «Ίμπρα» τόνισε ότι προτιμά να αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα. «Είναι κίνητρο για μένα το να παίζω στην Ιταλία. Οι οπαδοί είναι διαφορετικοί. Είναι πιο ενεργοί σε σχέση με την Ισπανία. Θα σε χειροκροτήσουν μετά από μια ωραία ενέργεια, είναι σαν να βρίσκεσαι σε θέατρο. Στην Ιταλία είναι κάτι το διαφορετικό».

«Βασιλική» πρόταση για Ρούνεϊ»

Πρόταση 62 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Καρίμ Μπενζεμά, ετοιμάζει η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την απόκτηση του Γουέιν Ρούνεϊ. Μετά το δημοσίευμα της «Daily Mirror» για την πώληση του Ρούνεϊ τον ερχόμενο Ιανουάριο, αυτή τη φορά έρχεται το δημοσίευμα της εφημερίδα «SUN» η Ρεάλ ετοιμάζεται να προσφέρει στην Γιουνάιτεντ το ποσό των 62 εκατ. ευρώ συν τον Καρίμ Μπενζεμά, για τον Άγγλο σούπερ σταρ.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ, Χόρχε Βαλντάνο:
«Το πρόβλημά μας είναι ποιον θα διώξουμε για να έρθει ο Ρούνεϊ. Αυτή τη στιγμή μπροστά έχουμε εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Ιγκουαΐν, ο Ρονάλντο, ο Οζίλ και ο Ντι Μαρία».

«Την πορεία στο πρωτάθλημα “πλήρωσε” ο Δερμιτζάκης»

Με την αποχώρηση του Παύλου Δερμιτζάκη από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ασχολήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Συγκεκριμένα, το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφέρει πως ο 41χρονος προπονητής αποχώρησε μετά την ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά» από τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν η τρίτη συνεχόμενη της ομάδας που βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος της Super League.

«Ο Παύλος Δερμιτζάκης άφησε τον πάγκο του πολλά υποσχόμενου στο Europa League, ΠΑΟΚ. Κοινή συναινέσει ήταν το διαζύγιο των δύο πλευρών, ενώ ο 41χρονος τεχνικός παραδέχθηκε πως “τα άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η αιτία αυτής της εξέλιξης”», γράφει ο συντάκτης του κειμένου. Επίσης, γίνεται αναφορά πως ο Μάκης Χάβος θα κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Πλακώθηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας!Oπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων που συναντήθηκαν εκεί με προορισμό την Ιταλία.α έκτροπα σημειώθηκαν ανάμεσα σε φιλάθλους μιας ομάδας που επέβαιναν στο πλοίο «OLYMPIC CHAMPION», και φιλάθλων μιας άλλης ομάδας που περίμεναν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να επιβιβαστούν στο ίδιο πλοίο!Οι οπαδοί έριχναν αντικείμενα μεταξύ τους, παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή αποεπιβίβαση και φορτοεκφόρτωση του πλοίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης.

Από τη Λιμενική Αρχή και για λόγους ασφαλείας συνεστήθη στον πλοίαρχο του «OLYMPIC CHAMPION» να απομακρυνθεί για λίγο από το λιμάνι και να περιμένει να καταπλεύσει το «CRUISE OLYMPIA», σημαίας Ιταλίας, που εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο.

Όταν κατέπλευσε στην Ηγουμενίτσα το «CRUISE OLYMPIA» στις 23:30, παρέλαβε τους οπαδούς, που περίμεναν στο λιμάνι και απέπλευσε κανονικά για την Ιταλία με συνολικά 389 επιβάτες.

Στη συνέχεια το «OLYMPIC CHAMPION» επανακατέπλευσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποεπιβίβασε και φορτοεκφόρτωσε ομαλά και απέπλευσε στη μία σήμερα τα ξημερώματα με 344 επιβάτες για Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  από το Λιμενικό που δημοσιεύονται από το πρωί σε blogs, οι οπαδοί που πρωταγωνίστησαν ήταν της ΑΕΚ που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Πάτρα με το «OLYMPIC CHAMPION» και του ΠΑΟΚ που περίμεναν να μπουν στο ίδιο πλοίο για να περάσουν στην Ιταλία.

Προορισμός των φίλων της Ένωσης είναι το Βέλγιο και το Δικεφάλου του Βορρά η Ισπανία καθώς την Πέμπτη αγωνίζονται για το Europa League εκτός έδρας με Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα.

Το νέο επίτευγμα του Ντελ Πιέρο

Ιστορία έγραψε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, στη νίκη (4-0) της Γιουβέντους επί της Λέτσε. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος επιθετικός σκόραρε στο 82’ του χθεσινού ματς, φτάνοντας τα 178 γκολ με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» και έπιασε στην πρώτη θέση τον Τζιαμπιέρο Μπονιπέρτι.

«Ο Μπονιπέρτι έλεγε πάντα ότι αν τον ξεπεράσω θα είναι χαρούμενος και είμαι σίγουρος ότι η χαρά του θα είναι τεράστια. Θα τον πάρω πάντως αύριο για να μάθω τι σκέφτεται. Δεν θέλω να σταματήσω στα 178 γκολ», ανέφερε ο Ιταλός.

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται δικαιωμένος απέναντι σε όσους τον θεωρούσαν ξεγραμμένο, απάντησε: «Σε αυτόν που όλα αυτά τα χρόνια με είχε ξοφλημένο δεν έχω απαντήσει ποτέ απευθείας. Εδώ και χρόνια δεν ασχολούμαι. Και αν το σκεφτώ θα έχω ακόμα περισσότερα κίνητρα.

Σκέφτομαι περισσότερο τα άτομα που κάθε ημέρα υποφέρουν και διασκεδάζουν δίπλα μου. Τα αποτελέσματα που παίρνω μέσα στο γήπεδο είναι η απάντησή μου, αυτό είναι που μου αρέσει να κάνω. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το επόμενο ρεκόρ μου
».

«Δεν είναι αγώνας του Ρομπίνιο με τον Ρονάλντο»

Το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν ενδιαφέρει τον Ρομπίνιο, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ισπανική εφημερίδα «Marca». «Ο Ρονάλντο είναι μεγάλος παίκτης, όμως έχουμε τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν και όχι του Ρομπίνιο με τον Κριστιάνο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος επιθετικός των «ροσονέρι».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

Αρκετοί θεωρούν ότι αύριο θα υπάρξει μία μάχη ανάμεσα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ρομπίνιο. Ποιο είναι το σχόλιό σου;

«Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Θα κοιτάξω να πάρω τη νίκη με τη Μίλαν μέσα στη Μαδρίτη. Θέλω να σας δείξω πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Ο Ρονάλντο είναι μεγάλος παίκτης, όμως έχουμε τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν και όχι του Ρομπίνιο με τον Κριστιάνο».

Έχεις ξεχάσει το γεγονός πως έφυγε με την έλευση του Ρονάλντο;

«Όταν πας σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, μοιάζει με ψευδαίσθηση ότι θα μείνεις για αρκετό καιρό εκεί και δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ωστόσο, τώρα αισθάνομαι πολύ καλά στη Μίλαν».

Πλέον πρόεδρος της ομάδας είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Θα ήθελες να επιστρέψεις;

«Ο Φλορεντίνο είναι σπουδαίος πρόεδρος και του εύχομαι καλή τύχη στη νέα του περιπέτεια στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τίποτα περισσότερο. Τώρα είμαι σε μία άλλη μεγάλη ομάδα και θέλω να πετύχω σε αυτή».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ντέρμπι κορυφής με Παναιτωλικό

Σπουδαίο παιχνίδι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σήμερα στα Γιάννινα, με τον τοπικό ΠΑΣ να υποδέχεται τον Παναιτωλικό, με φόντο την κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίζεται πανέτοιμος για τη νίκη, με τον τεχνικό Στεφάν Ντεμόλ να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, πλην του τραυματία Μπουχάν. Την ενδεκάδα αναμένεται να στελεχώσουν οι Κηπουρός, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Πάντος, Ανδράλας, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Τζάνης, Σιαλμάς και Μπακαγιόκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Σικαλιάς, Μιχαήλ, Στάθης, Λουϊς Κάρλος, Τζημόπουλος, Σκούφαλης, Κυριάκος και Φουρτάδο.
«Κομπλέ» ο Παναιτωλικός
Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα βρίσκεται από χθες στην Ήπειρο η αποστολή του Παναιτωλικού, με τον προπονητή Γιάννη Νταλακούρα να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Φωτο Ημερας

Το γκολ του Παπάζογλου στο Καυτανζόγλειο έφερε... απογοήτευση στον κόσμο του Ηρακλή

Ψιθυροι..........


  • Περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν στο ξενοδοχείο της Αττικής οδού, όπου κατέλυσε η αποστολή της Ενωσης μετά την επιστροφή της από τη Θεσσαλονίκη και αποθέωσαν τον Χιμένεθ και τους παίκτες

  • Εγινε και αυτό στο Αλκαζάρ. Εξαγριωμένος οπαδός της ΑΕΛ, μετά την ήττα από την Τρίπολη, πλησίασε τον Κώστα Πηλαδάκη μετά το τέλος του αγώνα και του είπε "είμαι κάτοχος διαρκείας και θέλω τα λεφτά μου πίσω", με τον πρόεδρο της λαρισινής ομάδας να βγάζει χρήματα από την τσέπη του και να του τα δίνει!

  • Πηγαδάκια έστησαν πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ οι πρώην συμπαίκτες στους πράσινους και την Εθνική Σεϊταρίδης και Χαλκιάς, αλλά και οι πρώην συμπαίκτες στην Λίβερπουλ Πλεσί και Ελ Ζαρ.

  • Το παρών στα επίσημα του ΟΑΚΑ δίνουν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νικόλας Πατέρας, οι Παύλος Γιαννακόπουλος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αγγελος Φιλιππίδης, Αργύρης Μήτσου, Δημήτρης Γόντικας, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Σπύρος Λιβαθηνός, Βασίλης Κωνσταντίνου, Στέλλιος Διονυσίου. Ο Πατέρας ασπάστηκε τον Θανάση Γιαννακόπουλο μόλις τον είδε. Οι επίσημοι του ΠΑΟΚ, με προεξέχοντα τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη κάθονται σε μπουθ αριστερά των επισήμων.




  • Πηλαδάκης: «Μία νίκη θα τα αλλάξει όλα»

    Μία επιτυχία θα λύσει το πρόβλημα της Λάρισας, όπως δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης μετά την ήττα (2-0) από τον Αστέρα Τρίπολης στο Αλκαζάρ. Το κλίμα είναι άσχημο για τον Γιάννη Παπακώστα στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΛ, όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ παρουσιάστηκε αποφασισμένος να στηρίξει τον προπονητή της ομάδας.

    «Είμαστε στενοχωρημένοι και πικραμένοι ύστερα από τη σημερινή ήττα και την εμφάνιση της ομάδας, όμως είναι μια δύσκολη στιγμή και δεν χρειάζονται αποφάσεις εν βρασμώ», ανέφερε αρχικά ο κ. Πηλαδάκης.

    Ερωτηθείς αν θα διώξει τον Παπακώστα από την τεχνική ηγεσία, απάντησε: «Οχι. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα κι έχω δώσει κατευθύνσεις στον προπονητή να παίξει αν χρειαστεί ακόμα και με ερασιτέχνες. Σίγουρα θα ληφθούν αποφάσεις μέσα στην εβδομάδα που έρχεται. Το πρόβλημα της ομάδας είναι καθαρά ψυχολογικό. Μία νίκη θα τα αλλάξει όλα. Με μία νίκη θα διορθωθούν τα πάντα. Περάσαμε και πέρυσι παρόμοιες καταστάσεις, ωστόσο η ηρεμία που δείξαμε μας έβαλε στον σωστό δρόμο. Αυτό θα κάνουμε και τώρα».

    Εν τω μεταξύ, ο Πηλαδάκης είχε κλείσει κατ' ιδίαν ραντεβού με τον Παπακώστα στις 22:00, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την κατάσταση.

    Κόκε: «Φταίμε εμείς για την ήττα του Άρη…»

    Ο αρχηγός του Άρη, Σέρχιο Κόκε, ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, όπως και για τους συμπαίκτες του, για τη βαριά ήττα του Άρη από την ΑΕΚ:»Δεν υπάρχουν εξηγήσεις, είναι δύσκολο να διαχειριστείς τόσο μεγάλο χτύπημα. Η δική μας ομάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να πάρουμε την εκδίκησή μας κερδίζοντας την Πέμπτη στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αισθανόμαστε ντροπή, έχει δίκιο ο προπονητής μας, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να δούμε μπροστά, να χαρίσουμε μια μεγάλη νίκη στον κόσμο μας, που ήταν και πάλι εκπληκτικός».

    Με Χάβο ο ΠΑΟΚ στην Ισπανία!

    Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης ψάχνει για τον καταλληλότερο προπονητή, σε συνεργασία με τον Παντελή Κων/νίδη, θεωρείται βέβαιο ότι ο Μάκης Χάβος θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο ευρωπαϊκό ματς με τη Βιγιαρεάλ.
    Δεν προλαβαίνει να έρθει ο νέος προπονητής, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι καταξιωμένος και έμπειρος.
    Ίσως μάλιστα ο Χάβος να είναι και ο πρώτος προπονητής στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, στον οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο ΠΑΟΚ.

    Ποδόσφαιρο - Γ' Εθνική Πάτησε κορυφή ο Εορδαϊκός

    Ο Εορδαϊκός επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Φιλιππιάδας και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του βόρειου ομίλου της Football League 2, καθώς εκμεταλλεύτηκε την εκτός έδρας "λευκή" ισοπαλία της Καλλονής στη Κατερίνη με τους Πόντιους και το επίσης ισόπαλο χωρίς σκορ αποτέλεσμα της Αναγέννησης με τη Ζάκυνθο στην Επανωμή.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

    Πόντιοι Κατερίνης-Καλλονή 0-0
    -

    Τύρναβος-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1
    (85' Χασάνογλου σουτ)

    Αετός Σκύδρας-Φωκικός 0-0

    Μακεδονικός-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-2
    (37' Σαμπιασβίλι - 55' πεν, 73' Παπαστόλου)

    Εορδαϊκός-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0
    (16' Τσιανάκας)

    Οδυσσέας Αναγέννησης-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 3-1
    (27' Γκάγκας, 63' Ζαγοριανός, 90+5' Κυριακίδης - 76' Κουβελόγλου)
    Στο 69' έχασε ο Σαμουηλίδης απέκρουσε πέναλτι του Κρυστάλλη
    Στο 85' ο Τριανταφυλλάκος είχε δοκάρι

    Αναγέννηση Επανωμής-Ζάκυνθος 0-0
    Στο 13' ο Τσουμάγκας είχε δοκάρι

    Κοζάνη-Νίκη Βόλου 1-0
    (22' Γκόβας)

    Ρεπό: Δόξα Κρανούλας

    Ποδόσφαιρο - Γ' Εθνική Στραβοπάτησαν οι πρωτοπόροι στο νότο

    Ο Ηρακλής Ψαχνών και η Παναχαϊκή ήταν οι κερδισμένοι της 6ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Football League 2. Η ομάδα της Εύβοιας επικράτησε της Ρόδου με 3-1, ενώ αυτή της Πάτρας με 1-2 του Παναιγιάλειου. Ήττα της Κορίνθου από τον Αίαντα στη Σαλαμίνα (1-3), ισοπαλία (2-2) του ΠΑΟ Ρουφ με τον Πανηλειακό στον Πύργο.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
    Ηρακλής Ψαχνών-Ρόδος 3-1


    Πλατανιάς Χανίων-Ασπρόπυργος 3-1


    Αίας Σαλαμίνας-Κόρινθος 3-1


    Ολυμπιακός Χερσονήσου-Βύζας Μεγάρων 0-0
    Στο 45' ο Ρούσσος είχε δοκάρι

    Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή 1-2
    (28' Στάϊκος - 41' Καραγιάννης, 77' Κοιλιάρας)

    Απόλλων Σμύρνης-Κεραυνός Κερατέας 3-0
    (16' Στρόμπουλος, 32', 64' πεν. Βέρμπης)

    Πανηλειακός-ΠΑΟ Ρουφ 2-2
    (6' Βλαστός, 38' Μπρης - 18' Λαμπρινάτος, 73' Καφές)
    Στο 70' ο Καφές είχε δοκάρι

    Αγία Παρασκευή-Χανιά 2-0
    (10' Μιχελής, 30' Σαπαλίδης)

    Αποτυχίες για τους πρωτοπόρους

    Η πρωτοπόρος, Κρουζέιρο, προηγήθηκε στο "Olímpico" του Πόρτο Αλέγκρε, αλλά η Γκρέμιο έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη με το 20ό φετινό γκολ του Ζόνας.Κορίνθιανς και Φλουμινένσε κατάφεραν να μειώσουν μόλις κατά έναν βαθμό την απόστασή τους από την κορυφή, καθώς έμειναν στο 0-0 με τις Γκουαρανί και Μποταφόγκο, αντίστοιχα. Ρονάλντο επέστρεψε στην 11άδα της Κορίνθιανς και στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ τα οποία ακυρώθηκαν.

    Το 1ο σωστά καθώς η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, αλλά το 2ο λανθασμένα, καθώς το "φαινόμενο" δεν ήταν σε θέση οφ-σάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως είχε μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του, αλλά αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά, αν και το γκολ φάνταζε σίγουρο.

    Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο "Morumbi", με την Σάο Πάουλο να επικρατεί με 4-3 της Σάντος χάρη σε γκολ του Ζεάν στις καθυστερήσεις.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:


    Σάββατο
    Φλαμένγκο - Ιντερνασιονάλ 3-0 (15' πέν. και 47' Ντέιβιντ, 39' Ρενάτο)
    Ατλέτικο Παραναένσε - Γκοϊάς 2-1 (4' Μπρανκίνιο, 70' Ιβάν Γκονσάλες / 82' Ραφαέλ Μούρα)

    Κυριακή
    Γκουαρανί - Κορίνθιανς 0-0
    Ατλέτικο Μινέιρο - Αβαΐ 2-0 (51' Ραφαέλ Κρουζ, 67' Νέτο Μπερόλα)
    Γκρέμιο - Κρουζέιρο 2-1 (45' Ζούνιορ Βισόσα, 74' πέν. Ζόνας / 28' Μοντίγιο)
    Ατλέτικο Γκοϊανένσε - Βάσκο ντα Γκάμα 2-0 (81' Αναΐλσον, 87' πέν. Μάρσιο)
    Σάο Πάουλο - Σάντος 4-3 (6' και 16' Νταγκομπέρτο, 18' αυτ. Παρά, 92' Ζεάν / 4' Άλαν Πάτρικ, 20' Ζε Εντουάρντο, 71' πέν. Νεϊμάρ)
    Παλμέιρας - Σεαρά 1-1 (45' Μάρκος Ασουνσάο / 82' Ζεράλντο)
    Φλουμινένσε - Μποταφόγκο 0-0
    Βιτόρια - Γκρέμιο Προυντέντε 2-0 (40' πέν. Βιάφαρα, 69' Ζούνιορ)

    Η βαθμολογία


    1. Κρουζέιρο 54
    2. Φλουμινένσε 53
    3. Κορίνθιανς 50
    4. Σάντος 48
    5. Ιντερνασιονάλ 47
    6. Γκρέμιο 46
    7. Ατλέτικο Παραναένσε 46
    8. Μποταφόγκο 45
    9. Παλμέιρας 44
    10. Σάο Πάουλο 44
    11. Βάσκο ντα Γκάμα 41
    12. Σεαρά 39
    13. Φλαμένγκο 37
    14. Γκουαρανί 35
    15. Βιτόρια 34
    16. Ατλέτικο Γκοϊανένσε 32
    17. Ατλέτικο Μινέιρο 31
    18. Αβαΐ 30
    19. Γκοϊάς 28
    20. Γκρέμιο Προυντέντε 21

    Τσάβι: "Αισθάνομαι ακόμη ενοχλήσεις"

    Παρά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-1 επί της Βαλένθια για την πριμέρα ντιβιζιόν, ο Τσάβι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα. Ο μέσος της "Μπάρτσα" παραδέχτηκε πως δεν είναι έτοιμος για να παίζει κάθε τρεις μέρες.

    Ο μέσος της "Μπάρτσα" αγωνίστηκε 77 λεπτά στο Καμπ Νου και μάλιστα προετοίμασε το έδαφος και για τα δύο γκολ από Ινιέστα και Πουγιόλ, αλλά μετά τον αγώνα παραδέχτηκε στο κανάλι της ομάδας της Καταλονίας, "BarcaTV": "Είμαι καλά, αλλά ακόμη αισθάνομαι ενοχλήσεις. Ελπίζω να περάσουν σύντομα. Ξεκίνησα καλά απέναντι στη Βαλένθια, αλλά καθώς περνούσαν τα λεπτά, μπορούσα να αισθανθώ την πίεση στους τένοντες. Δίνω μία μάχη, αλλά χάρη στους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές στην ομάδα που με φροντίζουν, είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσω τον τραυματισμό μου σύντομα".

    Ο Τσάβι είχε αποκλειστεί από την αποστολής της Εθνικής Ισπανίας για τα παιχνίδια με Λιθουανία και Σκοτία, στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βιθέντε Ντελ Μπόσκε είχε αποφασίσει να του δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστεί στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

    "Δεν είναι έτοιμος ν' αγωνίζεται κάθε τρεις ημέρες", δήλωσε ο προπονητής των "μπλαουγκράνα", Πεπ Γκουαρντιόλα, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Τσάβι, στον αγώνα του 4ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Τετάρτη, όμιλο στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

    Εύκολη νίκη της Λιόν

    Τον παράγοντα έδρα εκμεταλλεύτηκε η Λιόν φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση, 3-1, επί της Λιλ, στον αγώνα με τον οποίο "έπεσε η αυλαία" της 9ης αγωνιστικής του σαμπιονά. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν μάλιστα με 10 παίκτες από το 69', όταν ο Πιεντ αντίκρισε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στο 61') την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.

    Το σκορ άνοιξε για τη Λιόν στο 3ο λεπτό, ενώ ο ίδιος από το σημείο του πέναλτι είχε δώσει στο 56' διαμόρφωσε και το τελικό σκορ. Είχε προηγηθεί γκολ του Γκορκούφ στο 40' (2-0), ενώ στο 52' ο Σόου είχε μειώσει (2-1) για τη Λιλ.

    Η Χιχόν προσγείωσε τη Σεβίλλη

    Με ήττα, 2-0, επιστρέφει από τη Χιχόν στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας η Σεβίλη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν. Η Σεβίλη έμεινε με 11 βαθμούς, ενώ η γηπεδούχος Σπόρτινγκ έφτασε τους 8, μετά το "τρίποντο" που κατέκτησε το βράδυ της Κυριακής.

    Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σανγκόι (6') και Κάστρο (50'), με τον διαιτητή να βγάζει 6 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του και να την επιδεικνύει στους γηπεδούχους.

    Δεύτερη σερί ήττα της Αντερλεχτ

    Την ήττα, 1-0, γνώρισε η εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Αντερλεχτ, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στο βελγικό πρωτάθλημα. Στην έξοδό της, στην έδρα της Σερκλ Μπριζ "στραβοπάτησε", μετά από γκολ του Ιαχτσουκ στο 62ο λεπτό.

    Πλέον, βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς σε 11 αγώνες, έναν λιγότερο δηλαδή από τη Γάνδη και οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο Γκενκ, η οποία νίκησε τη Σταντάρ Λιέγης με 4-2.

    Πάλι στην κορυφή η Λάτσιο

    Μόνη πρώτη στην κορυφή του καμπιονάτο πέρασε η Λάτσιο, μετά την εκτός έδρας νίκη της, 2-0, στο Μπάρι για την 7η αγωνιστική. Ερνάνες (52') και Φλοκάρι (62') σημείωσαν τα γκολ των νικητών που έφτασαν τους 16 βαθμούς και διατηρούν απόσταση 2 βαθμών, από τις Ίντερ και Μίλαν.

    Η Λάτσιο ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη, αναγκάζοντας παράλληλα την Μπάρι να φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι για πρώτη φορά φέτος από την έδρα της.

    ΜΠΑΡΙ: Ζιλέτ, Α.Μασιέλο, Παρίζι, Σ.Μασιέλο, Αλμιρόν, Γκάτσι (69' Ντ'Αλεσάντρο), Γκετσάλ, Ρίβας (69' Ντονάτι), Κουτούζοφ (62' Καστίγιο), Μπαρέτο
    ΛΑΤΣΙΟ: Μουσλέρα, Λιχστάινερ, Μπιάβα, Ντίας, Ραντού, Λεντέσμα, Μπρόκι, Σάρατε (85' Ντιακιτέ), Ερνάνες (78' Μπρεσιάνο), Μάουρι, Φλοκάρι (90' Ρόκι)

    Στο μείον δύο η Σίτι

    Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το "Μπλούμφιλντ Ρόουντ" όπου επικράτησε με 3-2 της νεοφώτιστης Μπλάκπουλ, έμεινε εκ νέου μόνη στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και ταυτόχρονα μείωσε την απόστασή της από την Τσέλσι που φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στους δύο βαθμούς.

    Οι "πολίτες" προηγήθηκαν στο 67' με τον Τέβες, όμως ο Χέργουντ στο 78' έφερε το ματς στα ίσα. Δευτερόλεπτα αργότερα (79'), ο Αργεντικός επιθετικός, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που στο 90' πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Σίλβα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέιλορ-Φλέτσερ.

    ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ (Ίαν Χόλογουεϊ): Γκιλκς, Κρέινι, Έβατ, Καθκαρτ, Ερντλι (76' Φίλιπς), Βόγκαν, Aνταμ, Γκραντίν (66' Χέργουντ), Βάρνι, Τέιλορ-Φλέτσερ, Κάμπελ
    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπριτζ, Λέσκοτ, Κομπανί, Μπόατενγκ (76' Ρίτσαρντς), Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Μίλνερ, Τζόνσον (85' Βιεϊρά), Τέβες, Αντεμπαγιόρ (66' Σίλβα)

    Σκόραρε πάλι ο Γκέκας

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φάνη Γκέκα, που πέτυχε δύο γκολ (45', 67'), η Αιντραχτ πέρασε με τρόπο εντυπωσιακό από την έδρα της Καϊζερσλάουτερν, καθώς τη νίκησε 3-0, στον αγώνα για την 8η ημέρα της Μπουντεσλίγκα. Το τρίτο τέρμα πέτυχε στο 83' ο Μάγιερ, ο οποίος τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Έλληνα διεθνή επιθετικού.

    Στα αξιοσημείωτα η αντικατάσταση του Τζαβέλλα (που έκανε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Γκέκα) στο 89' από τον Αμανατίδη.