Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η δικαίωση του... Βλάχου

Ο Βαγγέλης Βλάχος κλείνει... στόματα μετά τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα της ΑΕΛ και δείχνει σε όλους πως με την εμπιστοσύνη της διοίκησης και την καλή δουλειά, οι Αρκάδες μπορούν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία.Από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχει μια έντονη φημολογία που θέλει τον Βαγγέλη Βλάχο να αποχωρεί από τον πάγκο του Αστέρα της Τρίπολης. Ο 49χρονος τεχνικός ωστόσο όχι μόνο δεν έχει φύγει, αλλά οδηγεί τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.Ο φετινός Αστέρας είναι καθαρά δημιούργημα του Έλληνα τεχνικού, που στην προετοιμασία του καλοκαιριού κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ειδικά σε μια ομάδα που άλλαξε σχεδόν όλον της τον βασικό κορμό.

Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Βλάχος δούλεψε, έκλεισε τα αυτιά του από τους ψίθυρους και τις μουρμούρες και εφάρμοσε μια πανέξυπνη τακτική που έχει φέρει τον Αστέρα στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Όποιος μαρκάρει παίζει...

ΟΚ, μπορεί οι Αρκάδες να μην παίζουν και το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Σούπερ Λιγκ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτυπώνεται μια "ομορφιά" στο γρασίδι και τον τρόπο που αγωνίζονται.

Ο Βαγγέλης Βλάχος ξέρει τι υλικό παίκτες έχει στα χέρια του και τι μπορεί να του δώσει ο καθένας, γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχει ως πρώτη επιλογή την σκληρή άμυνα.
Παίκτες όπως ο Ουντότζι, ο Ρίος, ο Φορτούνης, ακόμα και ο Καρέρα δεν παίζουν πάντα βασικοί, ειδικά οι δυο πρώτοι, αφού δεν εφαρμόζουν την τακτική που έχει ζητήσει ο 49χρονος τεχνικός.

Η φιλοσοφία του κ. Βλάχου έχει να κάνει πως όλοι οι παίκτες πρέπει να αμύνονται και να είναι τακτικά πειθαρχιμένοι, γι΄αυτό και βλέπουμε πολλές φορές τον Μάρτινς να παίζει στην κορυφή παρότι δεν είναι επιθετικός.

Επίσης όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού (παράδειγμα οι Φυτανίδης και Ουριμπάρι).

Το ρίσκο της διοίκησης

Το καλοκαίρι οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης πήραν μία δύσκολη απόφαση αφήνοντας πολλούς βασικούς παίκτες να φύγουν. Έτσι λοιπόν στήριξαν τον Βαγγέλη Βλάχο και του έδωσαν τον χρόνο που ήθελε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τους Αρκάδες να φτάνουν στην έκτη θέση.

Εκτός όλων αυτών ο Βαγγέλης Βλάχος πήρε και μια προσωπική νίκη εις βάρος αυτών που κάθε αγωνιστική τον διώχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: