Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός Βόλου!

Υπερασπιζόμενος το 0-1 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πολυπόθητη πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Europa League μένοντας στο 1-1 με τη Ραντ και έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Προηγήθηκαν οι Σέρβοι, ο Μαρτίν με πέναλτι το γκολ της πρόκρισης.    

Στο πρώτο μέρος οι Βολιώτες μπήκαν μουδιασμένοι και δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, σε αντίθεση με τους Σέρβους που έδειξαν πιο παθιασμένοι. Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, η Ραντ έφτασε στο γκολ στο 21΄με τον Λέκοβιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Στανόγιεβιτς στον Γιακούποβιτς. 

Στο 33΄ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, με τον Μόνχε να αστοχεί σε τετ-α-τετ απέναντι στον Ντανίλοβιτς. Με τη Ραντ να είναι καλύτερη αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Βόλου, έκλεισε το ημίχρονο. 

Στο δεύτερο 45λεπτο, η σέρβικη ομάδα ξεκίνησε όπως είχε σταματήσει, δηλαδή με το πόδι στο γκάζι. Έτσι, στο 47΄πήραν κεφάλι στο σκορ και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την έκπληξη, με τον Κόγιτς με σουτ να γράφει το 0-1 και να παγώνει το «Πανθεσσαλικό».     

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έδειξαν να αφυπνίζονται και να απειλούν τη Ραντ. Πρώτα ο Μόνχε στο 48΄και στη συνέχεια ο Μαρτίν στο 50΄ και στο 70΄έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Τελικά, στο 78΄ο Σκέμπρι έκανε ωραία ενέργεια και ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ντανίλοβιτς. Ο σκορ του Βελιγραδίου, Μαρτίν, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον τερματοφύλακα της Ραντ δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρότι ο Βόλος έμεινε με δέκα στο 83΄λόγω δεύτερης κίτρινης του Σανκαρέ. Οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν την Ντιφερτάνζε από το Λουξεμβούργο και είναι έτοιμοι για νέα επιτυχία. 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια) Γιακούποβιτς, Ρόκας, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Σέλεζι, Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Τομάς, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72΄Σκέμπρι), Ακόστα (86' Ντολεζάι), Μαρτίν 

Ραντ  (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (63΄Ραντζέλοβιτς), Πρσο, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς, Μίτροβιτς. Κόγιτς, Στανόγιεβιτς (81' Βάργκα), Λέκοβιτς 

Με νίκη... αποχαιρέτησε το Καρπενήσι

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη στο Καρπενήσι, καθώς στο τελευταίου του ματς εκεί νίκησε τον Παναιτωλικό με 3-1.
Με νίκη... αποχαιρέτησε το Καρπενήσι
Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Καστίγιο στο 7ο λεπτό. μετά από τραγικό λάθος του Τζενάμο. Ο Τσέζαρεκ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και... έστρωσε στον Μεξινακό που σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με πέναλτι του Ρότσα στο 19΄. Το πέναλτι το έκανε ο Φατί πάνω στον Αναστασιάδη, μετά από λάθος του Βελλίδη. Το 2-1 για τον Άρη έκανε ο Αγγελούδης στο 84΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόχα δυο λεπτά μετά, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Μάλιστα, πρωταγωνιστής και αυτής της φάσης ήταν ο Αγγελούδης, καθώςανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σαμαρά και κέρδισε το πέναλτι.
Οι συνθέσεις

Αρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης (90’ Καράδαης), Βανγκέλι (56’ Κασναφέρης), Μίσελ (77’ Αγτζίδης), Λαζαρίδης (69’ Παπαζαχαρίας), Κοτσώνης (46’ Γιαννίτσης), Φατί (78’ Αγγελούδης) , Νέτο (56’ Σακάτα), Καστίγιο (78’ Γιαννιώτας) Γιαννιώτας), Καπετάνος (Τόχα 46’), Σολτάνι (63’ Κανούλας), Τσέζαρεκ (63’ Οικονομόπουλος).

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο (46’ Μπαμπανιώτης), Ρότσα(74’ Κούσης), Γκόλιας (63’ Σαμαράς), Αναστασιάδης ( 46’ Κουτρομάνος), Γούσας, Μουμίν(46’ Δέντσας), Θεοδωρίδης(46’ σαραγόσα), Μπουμάλ(69’ Μεταξούλης), Καμαρά (46’ Καραμαλίκης), Παλαιολόγος (46’ Πασάς), Εντζεγκουέλε (87’ Αναστασιάδης).

Ο... τίμιος Λαζάρ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κοστίν Λαζάρ έχει χαρακτηριστεί ως ο “Mister Fair Play”, καθώς το 2009 αρνήθηκε να πάρει πέναλτι... μαϊμού.
Ο... τίμιος Λαζάρ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Τον Μάρτιο του 2009 σε παιχνίδι με την Οτελούλ, ο νέος επιθετικός του ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι παρότι δεν είχε ανατραπεί ποτέ, αφού το τάκλιν ήταν καθαρό.

Ο ίδιος βλέποντας την απόφαση του διαιτητή, σηκώθηκε και άρχισε να του λέει πως δεν ήταν τίποτα. Τελικά, κατάφερε να τον πείσει να δώσει ελεύθερο.

Πληρώνει και παίρνει τον Ηρακλή

Ο Ανδρέας Παντελή αναλαμβάνει την ΠΑΕ Ηρακλής ύστερα από την καθοριστική συνάντηση που είχε με τους Κώστα Κεφαλά και Νίκο Αρβανίτη.
Πληρώνει και παίρνει τον Ηρακλή
Ο Κύπριος επιχειρηματίας θα αποκτήσει το συνολικό πακέτο των μετοχών του "Γηραιού", εφόσον εμφανίσει παραστατικά της εταιρίας ότι κατατέθηκε ένα συγκεκριμένο ποσό για τις ανάγκες της εταιρίας.

Αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις προς τρίτους (παίκτες, προσωπικό, προμηθευτές), καθώς και ένα μέρος των χρεών προς το Δημόσιο, με τον Αντώνη Ρέμο να συνεχίζει να πληρώνει τα χρέη που του αναλογούν.

Η συμφωνία θα επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα, αφού οι δικηγόροι των Ρέμου και Παντελή, θα ετοιμάσουν τα σχετικά έγγραφα.

Ο Παντελή φαίνεται να έχει αναλάβει ήδη δουλειά, καθώς έχει μιλήσει με αντζέντηδες παικτών που άνηκαν στην ομάδα και κατέθεσαν προσφυγή, επιχειρώντας ορισμένους εξ αυτούς να τους διατηρήσει και να πείσει τους υπόλοιπους να δεχτούν τους προτεινόμενους διακανονισμούς.sportdog gr

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Λαζάρ!

Tη φανέλα του ΠΑΟΚ θα φορά από την επόμενη σεζόν ο Κοστίν Λαζάρ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και την Παρασκευή (22/7) θα γίνει και η παρουσίασή του στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο 30χρονος είναι ο «εκλεκτός» του Λάζλο Μπόλονι για να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βίκτορ Βιτόλο.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο 30χρονος διεθνής Ρουμάνος μέσος, Costin Lazar, υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας θα παρουσιαστεί αύριο στις 17.30 στη μικτή ζώνη του γηπέδου της Τούμπας».

-

Επιβεβαίωσε και ο Αταμάν για Κόμπι!!

Ο προπονητής της Μπεσίκτας, Εργκίν Αταμάν, επιβεβαίωσε τις επαφές που υπάρχουν ανάμεσα στον Κόμπι Μπράιαντ και την τουρκική ομάδα.
Επιβεβαίωσε και ο Αταμάν για Κόμπι!
«Είναι γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Κόμπι Μπράιαντ έχουν επικοινωνήσει μαζί μας», παραδέχθηκε ο Τούρκος τεχνικός.

Είναι δεδομένο ότι ο σάλος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο είναι τεράστιος, καθώς ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, θα ερχόταν κάποια στιγμή στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και ελπίζουμε να δούμε, έστω και για λίγο αυτόν τον παίκτη να αγωνίζεται στην Ευρώπη.
πηγή: sportdog.gr

Κουίνσι, οι πρώτες δηλώσεις (ΦΩΤΟ)

ο “Κουρκούτι” σατιρίζει τη μεταγραφή του Κουίνσι στον Παναθηναϊκό μέσα από μία ξεκαρδιστική φωτογραφία.
Κουίνσι, οι πρώτες δηλώσεις (ΦΩΤΟ)
“Ευχαριστημένος από την επιλογή του εμφανίστηκε ο Quincy Owusu-Abeyie. Ο διάδοχος του Sidney Govou στην δεξιά πτέρυγα του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκε μαζί με τις άλλες δύο μεταγραφές της ομάδας, τους Ισπανούς Toché και Vitolo…” σχολιάζει ο πρωτομάστορας του φωτογραφικού μοντάζ στο Sport24.

Πέρασε όλη την ομάδα και σκόραρε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τεράστιο ταλέντο έχει στο ρόστερ της η Φιορεντίνα. Μιλάμε για τον 18χρονο Αμιντού Σαλιφού, ο οποίος σε χθεσινό φιλικό των “βιόλα” πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, αφού πρώτα ντρίπλαρε όλους τους αντίπαλους αμυντικούς.
Πέρασε όλη την ομάδα και σκόραρε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε τον...











Μία εβδομάδα εκτός ο Σηφάκης!!

Μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων θα παραμείνει ο Μιχάλης Σηφάκης ύστερα από τον τραυματισμό που υπέστη σε δάκτυλο του δεξιού του χεριού, στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο Άρης με την Κέρκυρα.
Μία εβδομάδα εκτός ο Σηφάκης
Ο διεθνής πορτιέρο υπέστη εξάρθρωση σε δάκτυλο του δεξιού του χεριού και θα ακολουθήσει για περίπου μία εβδομάδα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό με τον Παναιτωλικό, αλλά και σε αυτό με την Πενιαρόλ στη Θεσσαλονίκη.
πηγή: sportdog.gr

"Θέλω Ευρώπη"

Ο Ρον Αρτέστ είναι άλλος ένας αστέρας του ΝΒΑ που επιθυμεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη.
"Θέλω Ευρώπη"
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Slam", ο φόργουορντ των Λέικερς, συμπεριέλαβε και την Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες θα έπαιζε μπάσκετ, ωστόσο όπως τόνισε, πρώτη του προτεραιόττητά είναι το Ηνωμένο Βασίλειο!

"Η Ευρώπη είναι σίγουρα μία επιλογή, η οποία μοιάζει ολοένα και πιο πιθανή, κάθε μέρα που περνάει. Ακόμα το που θα παίξω είναι ανοιχτό αλλά έχω μία ιδέα. Αυτή τη στιγμή η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελούν επιλογές μου, αλλά κλίνω προς το Ηνωμένο Βασίλειο", τόνισε ο Αρτέστ.
πηγή: sportdog.gr

Δολοφονία λόγω facebook...!!

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Κέρκυρας με θύμα ένα 18 χρονο παιδί και θήτη ένα 20χρονο Αλβανό , ο οποίος είχε στήσει ενέδρα θανάτου, επειδή εκνευρίστηκε για ένα πείραγμα που είχε κάνει ο 18χρονος στην κοπέλα του στο facebook!
Δολοφονία λόγω facebook...
Ειδικότερα το περιστατικό έλαβε χώρα πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι δύο παρέες εφήβων από την Αλβανία έκλεισαν ραντεβού στις 21:30 το βράδυ μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικής επικοινωνίας, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους με ξύλο, εξαιτίας της διαδικτυακής παρενόχλησης που είχε δεχθεί η κοπέλα ενός εκ των πρωταγωνιστών της φονικής συμπλοκής.
Οι δυο παρέες, από τρία άτομα η κάθε μία, έκαναν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ένας από τους αλλοδαπούς, ηλικίας 20 ετών, άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με έναν 18χρονο συμπατριώτη του, μέλος της άλλης παρέας.
Την παρέα του δράστη αποτελούσε ένας Έλληνας και ένας νεαρός από την Αλβανία, ενώ την παρέα του θύματος ένας συμπατριώτης του και μία νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας διερευνώνται.
Σε μια τραγική στιγμή ο ο 20χρονος έβγαλε έναν πτυσσόμενο σουγιά και τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο. Στη συνέχεια μαζί με έναν ακόμη φίλο του και την κοπέλα τράπηκαν σε φυγή. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων και επισκεπτών του νησιού που βρίσκονταν στην πλατεία κάνοντας βόλτα.
Oι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχοντας τα χαρακτηριστικά των μελών της παρέας του δράστη τα ξημερώματα της Πέμπτης εντόπισαν έναν 25χρονο και τον συνέλαβαν ως συνεργό, ενώ ακόμα αναζητείται ο 20χρονος και μία κοπέλα. Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό προκειμένου να μην διαφύγει προς την Ηγουμενίτσα ή προς Αλβανία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι δολοφονία με αρκετές ομοιότητες αυτού της Κέρκυρας είχε συμβεί στις 8 Μαΐου 2010 στο Κορωπί και εξιχνιάστηκε ένα χρόνο αργότερα από τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής...
Ο 29χρονος βρέθηκε δολοφονημένος στις 19:15 το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2010 στο 40ο χιλιόμετρο της Λ. Αθηνών-Σουνίου στο Κορωπί σε υπαίθριο χώρο κοντά σε γνωστό εστιατόριο, μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο της δολοφονίας περίμεναν τρεις νεαροί άνδρες, ο 26χρονος από την Αλβανία και δύο ακόμη άτομα.
Μόλις έφθασε ο 29χρονος Έλληνας στο συγκεκριμένο σημείο με το αυτοκίνητό του περιμένοντας να δει μπροστά του την κοπέλα με την οποία συνομιλούσε στο facebook, τον πλησίασε ο 26χρονος και άδειασε ένα πιστόλι πάνω στο κορμί του.
ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Τον... χάζεψε ο Τόρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε μία φοβερή ντρίπλα που έκανε ο Φερνάντο Τόρες σε έναν... άτυχο αμυντικό που βρέθηκε μπροστά σε φιλικό παιχνίδι της Τσέλσι στην Μαλαισία.
Τον... χάζεψε ο Τόρες! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μήπως τρέχει τίποτα άλλο;"

Σε συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη στην Σλοβενία, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το θέμα του Ντιόπ. “Δεν θα έπρεπε να λείπει από την προετοιμασία”.
"Μήπως τρέχει τίποτα άλλο;"
Για περίπου μία ώρα τα έλεγαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή της ομάδας της ΑΕΚ στην Σλοβενία οι Σταύρος Αδαμίδης και Μανόλο Χιμένεθ. Οι δύο τους συζήτησαν για όλα τα αγωνιστικά θέματα, για τις μεταγραφές, για τις αποδεσμεύσεις, αλλά και για την απουσία του Πάπα Ντιόπ.

Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε εξηγήσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και εμφανίστηκε προβληματισμένος από το γεγονός πως ο Σενεγαλέζος λείπει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εδώ γίνεται το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας για όλη τη σεζόν. Δεν γίνεται να λείπει ο βασικός κεντρικός χαφ. Θα έπρεπε να ήταν εδώ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος επέμενε να μάθει μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πρόταση που αναμένεται να καταθέσει εντός της επόμενης εβδομάδας η Γκενκ για τον Γκέντσογλου, για το θέμα του Μίτσελ, όπου ο Χιμένεθ τον θέλει πολύ στο ρόστερ, ωστόσο η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει και αν δεν βρει άλλη πρόταση, τότε να τον πλησιάσει για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και για τις αποχωρήσεις. Οι “κιτρινόμαυροι” επιθυμούν να απαλλαχτούν από τα συμβόλαια των Γκερέιρο και Λεονάρντο, όμως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι θετικό στον ορίζοντα...

Επίσης, ο Ισπανός δεν παρέλειψε για ακόμα μία φορά να δώσει συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΑΕΚ για τη μεταγραφή του Γκούντγιονσον, η οποία του έδωσε ένα “έξτρα όπλο” στην επίθεση.
Στην συνάντηση εκτός του Χιμένεθ και του Αδαμίδη ήταν ακόμα οι Γκρέταρσον, Δημητριάδης και Κασνακίδης καθώς και οι συνεργάτες του προπονητή της Ένωσης.

Αποφάσεις για τα στημένα στην Βουλγαρία!!!

Μέχρι και έξι χρόνια θα φυλακίζονται όσοι είναι μπλεγμένοι με τα στημένα στην Βουλγαρία, βάση του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε.
Τα τελευταία χρόνια τα στημένα παιχνίδια στην Βουλγαρία μαστίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας, χωρίς κάποιος από τους εμπλεκόμενους να έχει τιμωρηθεί μέχρι στιγμής.
Πλέον όποιος θα εμπλέκεται με αυτά όμως, θα τιμωρείται με έξι χρόνια φυλάκιση, βάσει του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε. Όσοι καταδικάζονται θα τιμωρούνται και με πρόστιμο μέχρι και 7.500 ευρώ.
«Ελπίζω με τα μέτρα αυτά θα σταματήσουν οι εγκληματικές ενέργειες. Οσοι εμπλέκονται στον αθλητισμό θα πρέπει να σέβονται όσους πληρώνουν εισιτήριο και περιμένουν να δουν τίμια παιχνίδια και όχι κανονισμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός επικεφαλής για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, Ογκιάν Στόιτσκοφ.
Οι αρχές της γείτονας χώρας ερευνά οκτώ παιχνίδια για την περασμένη σεζόν, όπου εμπλέκονται οι τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας, όπως είναι οι Λίτεξ, Λέφσκι Σόφιας και ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
πηγή: onsports.gr

Πλησιάζει στον ΠΑΟΚ ο Παλάσιο!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μιλτ Παλάσιο μοιάζει να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θέλει να ενισχυθεί το συντομότερο δυνατό με παίκτες εγνωσμένης αξίας, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου θα παίξει στα προκριματικά της Ευρωλίγκας με αντίπαλο τη Γαλατασαράι.
Στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής  σεζόν ο πόιντ γκαρντ από την Μπελίζ έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καβάλας έχοντας εξαιρετική παρουσία.
Έπειτα μετακόμισε στη Βασκονία και την Κάχα Λαμποράλ ούτως ώστε να την ενισχύσει στα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος.
πηγή: onsports.gr

Σκάνδαλα, χορηγίες και θεωρίες συνομωσίας!!

Τι κρύβεται πίσω από τη μυθική πρόταση της Μπεσίκτας στον Κόμπε Μπράιαντ; Που βρέθηκαν τα χρήματα και ποιος θα τα πληρώσει; Απαντάει στο gazzetta.gr ο ρεπόρτερ της εφημερίδας Radical, Μετέ Ακτάς.
Αρτος και θεάματα. Αυτά ήταν ανέκαθεν τα δύο συστατικά που αρκούσαν για τον κατευνασμό των πληθών. Δεν ήταν οι Ρωμαίοι οι πρώτοι που το σκέφτηκαν. Ηταν όμως εκείνοι που το συτηματοποίησαν και το καθιέρωσαν, ώστε να διατηρούν τον κόσμο σε μία σχετική... νιρβάνα. Οι αιώνες πέρασαν, μα ουδέποτε έπαψε να ισχύει αυτό το τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο. Και επειδή στην -υπό συνεχή ανάπτυξη- Τουρκία πλέον δεν απουσιάζει το ψωμί, το σόου έγινε το όπλο στα χέρια των ισχυρών της χώρας.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν αποφάσισε να κάνει το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του ευρωπαίκού μπάσκετ. Σύμφωνα με όλα τα ΜΜΕ της υφηλίου βρίσκεται ένα βήμα από την απόκτηση του Κόμπε Μπράιντ. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που τον έχουν κάνει να θέλει να ξοδέψει ένα εκατ. ευρώ για κάθε μήνα που θα έχει στη δούλεψη του έναν από τους κορυφαίους NBAer όλων των εποχών;

Στη σκιά των στημένων
«Οσο και αν αρχικά ακούγεται περίεργο, τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν γύρω από το σκάνδαλο με τα στημένα που ταλανίζει το τουρκικό ποδόσφαιρο. Ο Ντεμιρορέν είναι πρόεδρος και της μπασκετικής ομάδας και μέσω αυτής θα προσπαθήσει να αποστρέψει αλλού την αρνητική δημοσιότητα που έχει υπάρξει στην ποδοσφαιρική. Πριν από λίγες μέρες (14 Ιουλίου) συνελήφθησαν ο αντριπρόεδρος Σερντάρ Ανταλί και ο προπονητής Χαϊβούρ Ταβουτσού με την κατηγορία συμμετοχής στο εν λόγω κύκλωμα. Αυτομάτως μπήκε και η Μπεσίκτας στο μάτι του κόσμου, καθώς μέχρι τώρα το βάρος είχε πέσει κυρίως στη Φενερμπαχτσέ.

Η ευκαιρία του  lockout
Κάπως έτσι λοιπόν ο Ντεμιρορέν αποφάσισε πως είχε έρθει η στιγμή για να πραγματοποιήσει κάποια εντυπωσιακά θετική κίνηση. Η κατάσταση στο NBA (lockout) του έδωσε τη δυνατότητα. Την ιδέα την έριξε ο άνθρωπος που κινεί τα μεταγραφικά νήματα και στις δύο ομάδες, ο Σερέφ Γιαλτσίν, ο οποίος κάνει και τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Κόμπε Μπράιαντ. Η υπόθεση έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο απ' όσο θα πίστευε και ο πιο αισιόδοξος. Προσωπικά πάντως εξακολουθώ να μην μπορώ να πιστέψω πως θα ολοκληρωθεί.

Ο ρόλος της... αεροπορίας
Το ιλιγγυώδες ποσό που απαιτέιται, θα δοθεί με μορφή χορηγίας, αλλά στην πραγματικότητα τα πιο πολλά θα τα δώσει ο Ντεμιρορέν, όχι όμως ως φυσικό πρόσωπο, ούτε ως προσωπική δωρεά στην ομάδα. Βλέπετε η χορηγία θα γίνει μέσω του ομίλου του που ονομάζεται “Demirören Group of Companies” και είναι ο κορυφαίος στον ενεργειακό τομέα (διυλιστήρια πετραιλαίου, φυσικό αέριο) στην Τουρκία. Από εκεί βέβαια έχουν εξοικονομηθεί κάτι περισσότερο από 500.000. Και εκεί βρίσκεται και όλο το ζουμί της υπόθεσης, μιας και ο Ντεμιρορέν αναζητά στρατηγικό σύμμαχο. Αυτός φαίνεται πως θα είναι οι Turkish Airlines (έχει και την χορηγία της Euroleague). Η εν λόγω αεροπορική εταιρεία έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να διατηρεί ήδη προσωπικό συμβόλαιο χορηγίας με τον Μπράιαντ, δεδομένο που ευνοεί την όλη προσέγγιση. Ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών και αυτό γιατί υπάρχει ένα θέμα για το πόσα θα βάλει τελικά η κάθεμια.

Με τις πλάτες Ερντογάν;
Με τη μορφή χορηγίας από τις εταιρείες του ο Ντεμιρορέν πλήρωσε και τον πρόσφατα αποκτηθέντα από το NBA, Ντερόν Ουίλιαμς, ο οποίος θα εισπράτει 200.000 ευρώ για κάθε μήνα που θα παίζει για τη Μπεσίκτας και εάν καθίσει τελικά για όλη τη σεζόν, το νούμερο θα εκτοξευθεί συνολικά στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ακόμα πάντως και εάν αποκτηθεί ο Μπράιαντ, άπαντες αναμένουν να γίνει ακόμα μία τεράστια κίνηση. Μόνο που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ηδη πάντως κυκλοφορεί η φήμη πως όλα αυτά συμβαίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης!»

Ξέσπασε ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ξέσπασε κατά της διαιτησίας του αγώνα της χώρας του με την Παραγουάη.
Ξέσπασε ο Τσάβες
Ο Τσάβες, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά χημειοθεραπειών, παρακολούθησε τον αγώνα από την τηλεόραση και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο διαιτητής ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Οσβάλντο Βισκαρόντο στο 35ο του αγώνα.

"Είναι ξεκάθαρο.Μας έκλεψαν το γκολ της νίκης. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό. Πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας κόντρα στους διοργανωτές του τουρνουά. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και ιδιαίτερα στον προπονητή Σέζαρ Φαρίας και στον αρχηγό, Χουάν Αράνγκο", ήταν το σχόλιο του προέδρου της Βενεζουέλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Καίνε φανέλες της Μπάρτσα στην... Κίνα!!

Κάποιοι οπαδοί της Άρσεναλ στην... Κίνα αποφάσισαν να κάψουν φανέλες της Μπαρτσελόνα, καθώς θεώρησαν ότι οι Καταλανοί δείχνουν έλειψη σεβασμού στην ομάδα τους στην υπόθεση του Σεσκ Φάμπρεγκας.
Το είδαμε και αυτό... Κάποιοι οπαδοί της Άρσεναλ στην άλλη... άκρη της γης αποφάσισαν να κάψουν κάποιες φανέλες της Μπαρτσελόνα, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στην αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα τους από τους μπλαουγκράνα.
Πριν από λίγες ημέρες ο Αρσέν Βενγκέρ άρχισε τις... επιθέσεις προς όλες τις πλευρές σχετικά με την επιθυμία των Καταλανών να αποκτήσουν τον Σεσκ Φάμπρεγκας, τονίζοντας ότι ο τρόπος που το κάνουν δείχνει έλειψη σεβασμού στους «κανονιέρηδες». Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάποιοι Κινέζοι οπαδοί των Λονδρέζων πήραν πολύ σοβαρά τα λεγόμενα του Αλσατού!
πηγή: gazzetta.gr

Στη φυλακή για... γυναίκα ο Ζε Ελίας!!

Της... φυλακής τα σίδερα πέρασε ο Μοεντίν Ζε Ελίας, ο ποίος είχε να πληρώσει αρκετά χρόνια διατροφή στη γυναίκα του. Παρά τα ακριβά συμβόλαιο του, ο Βραζιλιάνος δεν έδινε τα χρήματα που είχε αποφασίσει το δικαστήριο.
Στις φυλακές του Σάο Πάολο ο Μοεντίν Ζε Ελίας, με την πρώην γυναίκα του να παίρνει την... εκδίκηση της. Ο Βραζιλιάνος οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα, γιατί δεν πλήρωσε για αρκετά χρόνια τη διατροφή στην γυναίκα του. Το δικαστήριο είχε βγάλει απόφαση το 2006, ωστόσο ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν δέχθηκε ποτέ να δίνει χρήματα στην πρώην σύζυγο παρά το γεγονός πως ο τραπεζικός του λογαριασμός ήταν μεγάλος...
πηγή: gazzetta.gr

Στην Άλκμααρ ο Άλτιντορ!!

Η Άλκμααρ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζόσι Άλτιντορ από την Βιγιαρεάλ. Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, ενώ το κόστος της μεταγραφής δεν έγινε γνωστό.
Ο Αμερικάνος επιθετικός αγωνίστηκε στην Χερέθ την περασμένη σεζόν με την μορφή δανεισμού από την Βιγιαρεάλ, όμως ήταν και φέτος εκτός πλάνων. Έτσι, η Άλκμααρ βρήκε την ευκαιρία και απέκτησε τον Άλτιντορ για τα επόμενα 4 χρόνια.
Ο 21χρονος άσος βρέθηκε στην Ολλανδία, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που τελείωσαν όλα. Η μεταγραφή μου στην Άλκμααρ είναι ένα βήμα πάνω στην καριέρα μου», ήταν οι πρώτες του δηλώσεις.

Μηνύει Κούγια ο Βήτας!!

O νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Βήτας, πήρε θέση για τα όσα του καταλόγισε ο Αλέξης Κούγιας με επίσημη ανακοίνωσή του. Διέψευσε κατηγορηματικά τα πάντα ενώ ξεκαθάρισε πως θα κάνει μηνύσεις!
Η σχετική ανακοίνωση: «Σε σχέση με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου επιθυμώ να αναφέρω τα κάτωθι: Διαψεύδω κατηγορηματικά το ευφάνταστο σενάριο και μύθευμα, στο οποίο επέλεξε να με εμπλέξει γνωστός συνάδελφος μου.
Η έκταση που έλαβε η συκοφαντική αναφορά σε βάρος μου, αλλά και η σκοπούμενη εμπλοκή του ονόματός μου, καθ΄ οποιοδήποτε τρόπο, σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι προαποφασισμένου αποτελέσματος, δεν μου επιτρέπει κανέναν άλλο δρόμο πλην αυτού των δικαστηρίων.

Θεσσαλονίκη 21.7.2011 - Γεώργιος Βήτας - Δικηγόρος».

Χάντερ: «Το σκέφτεται ο Μπράιαντ»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, Μπίλι Χάντερ, σε συνέντευξη του στο ESPN παραδέχθηκε πως ο Κόμπι Μπράιαντ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ευρώπη.
«Ξέρω πως πολλοί παίκτες σκέφτονται να αγωνιστούν στην Ευρώπη ή ακόμη και στην Κίνα. Έχουν έρθει πολλοί και μου έχουν ζητήσει τη γνώμη μου και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος δείχνει να το σκέφτεται σοβαρά. Αυτό που τους κάνει να το σκέφτονται δύο και τρεις φορές είναι η ασφάλεια. Ο Ντερόν Ουίλιαμς βρήκε ανθρώπους να καλύψουν την ασφάλεια και έτσι θα αγωνιστεί στην Τουρκία για όσο διάστημα διαρκέσει το lockout. Ο Κόμπι, ο οποίος πήγε στην Ασία πριν μερικές εβδομάδες για διακοπές και για να βρεθεί σε μια εκδήλωση του βασικού του χορηγού θα πρέπει και αυτός να βρει λύση στο θέμα της ασφάλειας».
Όσο για το εάν κάποιος παίκτης του έχει ζητήσει να παίξει ως το τέλος της σεζόν στην Ευρώπη, ο Μπίλι Χάντερ απάντησε πως «αυτό δεν γίνεται. Οι παίκτες έχουν συμβόλαια και μόλις το lockout λήξει, τότε θα πρέπει αμέσως να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και τις ομάδες τους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγωνιστεί παίκτης που έχει συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ στην Ευρώπη μετά τη λήξη του lockout».
πηγή: gazzetta.gr

Παρουσίαση με Μαρινάκη...!!

Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη πρόκειται να γίνει η παρουσίαση του Φραν Γιέστε την Παρασκευή. Την ίδια μέρα αναμένεται τετ α τετ του προέδρου του Ολυμπιακού με τον τεχνικό, Ερνέστο Βαλβέρδε.
Στη 1 το μεσημέρι πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή η παρουσίαση του Φραν Γιέστε. Σε αυτήν πρόκειται να παραβρεθεί και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Από εκεί και πέρα την ίδια μέρα πρόκειται να υπάρξει επαφή του Μαρινάκη με τον Βαλβέρδε. Εκεί οι δύο άνδρες θα συζητήσουν τόσο για τα μεταγραφικά όσο και γενικότερα για τον σύλλογο.
πηγή: gazzetta.gr

Πρώτα Όσλο και μετά Τούμπα!!

Η Βαλερένγκα επιστρέφει και πάλι στον ευρωπαϊκό τξίδι του ΠΑΟΚ. Οι Νορβηγοί ζήτησαν αλλαγή της έδρας με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Όσλο και το δεύτερο στην Τούμπα μετά και την συγκατάθεση του Δικεφάλου.


Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να περιμένουν στις 4 Αυγούστου και όχι στις 28 Ιουλίου για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στην Τούμπα για το Γιουρόπα Λίγκ. Οι Νορβηγοί πριν εξασφαλίσουν την πρόκριση απέναντι στην Μίκα είχαν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, μέσω και της UEFA, για την αλλαγή έδρας. Οι άνθρωποι του Δικεφαλου αξιολόγησαν την συγκεκριμένη πρόταση
και έκριναν ότι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα τους ο δεύτερος αγώνας να γίνει στην Τούμπα. 
πηγή: gazzetta.gr

Μεγάλο βήμα η Γιούβε για Βιδάλ!!

Μετά από τέσσερα χρόνια στην Γερμανία, ο Αρτούρο Βιδάλ ετοιμάζεται να υπογράψει στην Γιουβέντους την οποία χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του.
Οι «μπιανκονέρι» τα βρήκαν στα 12 εκατ. ευρώ με την Λεβερκούζεν για την απόκτηση του Χιλιανού μέσου και έτσι στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις. Ο 24χρονος μέσος, πάντως, δεν δίστασε να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως... άτυπος "μπιανκονέρο": «Είμαι χαρούμενος, είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Απέκτησα πολλές εμπειρίες στην Γερμανία και ξέρω ότι μπορώ να πετύχω σπουδαία πράγματα με την Γιουβέντους», ήταν τα λόγια του Βιδάλ στην Bild λίγο πριν πετάξει για την Ιταλία.

«Ξέχασε την 6άρα ο Ντιέγκο!»

Δεν αφήσε να πέσουν κάτω τα λόγια του Ντιέγκο Μαραντόνα ο αδερφός του Σέρχιο Μπατίστα, Φερνάντο, ο οποίος τόνισε ότι ο Ντιεγκίτο «ξεχνάει ότι έφαγε έξι από από την Βολιβία».
Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της Αλμπισελέστε από την Ουρουγουάη, ο Μαραντόνα έσπευσε να κριτικάρει έντονα τον τεχνικό της Αργεντινής, Σέρχιο Μπατίστα. «Αν εγώ είχα κερδίσει μόνο την Κόστα Ρίκα, θα είχα φύγει από μόνος μου» είπε ο 50χρονος, ενώ σε συνέχεια των δηλώσεών του η μπάλα πήρε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Χούλιο Γκροντόνα. «Δεν φταίνε οι παίκτες. Ολα γίνονται όπως θέλει ο Γκροντόνα. Δεν μου έδωσε ούτε μία ευκαιρία».

Τα σίριαλ από την Λατινική Αμερική είναι τα καλύτερα και το επόμενο επεισόδιο ήταν καλό. Αφού ο Μπατίστα δεν απάντησε στον Μαραντόνα, το έκανε ο αδερφός του, Φερνάντο, ο οποίος είναι επίσης πρώην ποδοσφαιριστής. «Ο Ντιέγκο ξεχνάει ότι έφαγε έξι από την Βολιβία και δεν έφυγε» είπε και είχε ακόμα αρκετά για τη συνέχεια. «Μπορούσα να αντέξω πολλά όμως αυτό μου προκαλεί έκρηξη. Δεν μπορεί να είναι τόσο αχάριστος, έχει κουράσει. Φαίνεται ότι δεν έχει πάρει το χάπι για τη μνήμη. Μιλάει για τον Τσέτσο (Σέρχιο Μπατίστα), όμως δεν ήξερε πως να παίξει με την Βολιβία, όταν η δική του Εθνική έχασε με 6-1. Δεν μπορείς να επιτίθεσαι κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Σαν οικογένεια τον πονάμε».
πηγή: gazzetta.gr

Πήρε Μπορνέσκου η Καβάλα!!

Ο Σουμούντικα ήρθε στην Καβάλα και μαζί του έφερε και έναν συμπατριώτη του, ο λόγος για τον Μιρτσέα Μπορνέσκου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ραπίντ. Ο 31χρονος γκολκίπερ θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας.
«Είμαι ενθουσιασμένη για τον Μιρτσέα. Η αξία του παίκτη είναι δεδομένη και δεν υπήρξε πρόβλημα με το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας. Η πρόταση της Καβάλας ήταν καλύτερη απ' όλες όσες δεχτήκαμε, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία στην ομάδα του Μάριους Σουμουντίκα» είπε η μάνατζερ του παίκτη, Άννα Μαρία Προντάν. Ο 31χρονος πορτιέρο που έμεινε ελέυθερος από τη Ραπίντ συμφώνησε για συμβόλαιο δυο ετών, τον πρώτο χρόνο θα καρπωθεί 150.000 ευρώ, ενώ τον δεύτερο 250.000, ενώ θα παίρνει και 1500 ευρώ σε κάθε νίκη της ομάδας του.
Το προφίλ του Μπορνέσκου
Ημ Γέννησης: 3 Μαΐου 1980
Πόλη: Βουκουρέστι
Ύψος: 1.87
Θέση: Γκολκίπερ
 
Ομάδες
1999 -2000 Γιουβέντους Βουκουρέστι 21 συμ.
2000-02 Αλμπα Ιουλια 36 συμ.
2002-05: Κραϊόβα 85 συμ.
2005-09: Ουνιβερσιτατέα 113 συμ.
2009-11: Ραπίντ Βουκ. 44 συμ.

πηγή: gazzetta.gr

Μήνυση Αλαφούζου σε Κουρή!!

Μέσω των δικαστικών αιθουσών θα λύσουν τις όποιες διαφορές έχουν οι Γιάννης Αλαφούζος με τον Γιώργο Κουρή. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ γνωστοποίησε με ανακοίνωση πως κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του ALTER.
Πολλά επεισόδια αναμένεται να έχει η κόντρα Αλαφούζου με Κουρή, καθώς από σήμερα οι κόντρες των δύο ανδρών μεταφέρονται στα δικαστήρια. Ο Γιάννης Αλαφούζος γνωστοποίησε πως κατέθεσε μήνυση κατά του Γεωργίου Κουρή. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε σήμερα ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας Αυριανή και του Γεωργίου Κουρή για πρόσφατο δημοσίευμά τους. Άμεσα θα ακολουθήσει και η άσκηση αποζημιωτικής αγωγής.
Επίσης, σύντομα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσοι εξακολουθούν να τον συκοφαντούν μέσα από τις δημόσιες συχνότητες ελεγχομένων από τον Γεώργιο Κουρή τηλεοπτικών μέσων, όπως οι σταθμοί ALTER CHANNEL και ΚONTRA CHANNEL».
πηγή: gazzetta.gr

«Χυλόπιτα» σε Άρσεναλ για Τζαγκιέλκα!!

Η Έβερτον απάντησε αρνητικά στην πρόταση 11 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η Άρσεναλ για την απόκτηση του Φιλ Τζαγκιέλκα, καθώς φέρεται να τον κοστολογεί τουλάχιστον στα διπλάσια...
Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 28χρονο Άγγλο και προσπάθησε και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μεταγραφικών περιόδων να τον αποκτήσει, χωρίς όμως η περίπτωσή του να προχωρήσει.
Αυτή τη φορά ο Αλσατός έκανε ένα βήμα παραπάνω και κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Έβερτον για την απόκτησή του ύψους 11 εκατ. ευρώ περίπου. Τα «ζαχαρωτά» κοστολογούν τον Τζαγκιέλκα πάνω από 20 εκατ. ευρώ και δεν... άργησαν να απαντήσουν αρνητικά στην πρόταση της Άρσεναλ σύμφωνα με το Sky Sports...
Είναι ακόμη άγνωστο τόσο το αν οι «κανονιέρηδες» θα επανέλθουν με νέα βελτιωμένη πρόταση όσο και το αν η Έβερτον θα ρίξει τις απαιτήσεις της.
πηγή: gazzetta.gr

Τους κόλλησαν και παρατσούκλια...!!

Με προσωνύμια φωνάζουν τους Σιαλμά και Αγκιριμπά οι συμπαίκτες τους στην ΑΕΚ. Διαβάστε ποια παρατσούκλια τους κόλλησαν...
Τους κόλλησαν και παρατσούκλια...
Στον 25χρονο Ελληνα επιθετικό, ο φροντιστής Κορομηλάς, του έβγαλε το παρατσούκλι... Παπαχρόνης. Πιθανότατα επειδή είναι μονίμως αξύριστος. Θυμάστε τι έλεγαν στους αξύριστους στο στρατό; “Εσύ είσαι του ιερατείου”;
Όσον αφορά τον Αγκιριμπά, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ελληνοποίησαν επί της ουσίας το επώνυμό του και τον φωνάζουν: «Αργύρη».
Όπως καταλαβαίνετε, το κλίμα στην ΑΕΚ είναι πολύ θετικό...
πηγή: sportdog.gr

"Έχουν γνώσιν οι φύλακες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Διαγόρας Ρόδου με την οποία αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στη Football League, ενώ επιτίθεται ανοιχτά στον Αλέξη Κούγια.
"Έχουν γνώσιν οι φύλακες"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Διαγόρας οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Football League:

1. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Λίγκας» ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Κων/νος Χρυσοχοΐδης κατέστησε σαφές ότι η σπουδαιότητα των αγώνων των Play-off απαιτεί να δοθεί χρόνος στις διαγωνιζόμενες ομάδες, ώστε να ενισχυθούν αλλά και να προετοιμαστούν ανάλογα. Δεν εισακουστήκαμε και αποφασίστηκε η άμεση διεξαγωγή των αγώνων. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την απόφαση του θεσμικού οργάνου, και θα συμμετάσχουμε στα Play-off, παρ’ όλες τις αντίξοες υφιστάμενες αγωνιστικές συνθήκες.
2. Η ΠΑΕ Διαγόρας, οι φίλαθλοί μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι προπονητές μας, επιστρατεύονται για να δώσουμε την ποδοσφαιρική μας μάχη με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Ο Διαγόρας Ρόδου θα πράξει το καθήκον του. Οι δυσκολίες, μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Μπορεί ν’ αγωνιστούμε κυρίως με νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές αλλά θα έχουμε ψυχή, πάθος και όραμα. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά, όπως μας αξίζει. Δεν φοβόμαστε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον.
3. Τέτοιες ώρες δεν επιτρέπεται η εσωστρέφεια. Για όσους «πλήγωσαν» τον ιστορικό μας σύλλογο θα έρθει η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες. Ας αφήσουν τους «λεονταρισμούς» γιατί «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Τώρα προέχει η συστράτευση για το καθήκον και την αξιοπρέπειά μας.
4. Όσον αφορά τον κ. Αλέξη Κούγια που βάλλει ανερμάτιστα και συκοφαντικά κατά του ιδιοκτήτη της ομάδος μας κ. Κων/νου Χρυσοχοΐδη, του υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «…στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί». Θα πρέπει να γνωρίζει ο περιφερόμενος πρόεδρος ποδοσφαιρικών ομάδων ότι θα λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για όσα ψεύδη, που με κακοήθεια, ισχυρίζεται. Ο συκοφαντικός του αγώνας για την αποποίηση ευθυνών για την πλαστή φορολογική ενημερότητα της ομάδος του, δεν είναι ούτε ιερός, ούτε όσιος. Εκτίθεται και εκθέτει όσους τον «δικαιώνουν».
 

Θέλει Κίντ η Εφές!!

Οι Ντερόν Ουίλιαμς, Σάσα Βούγιασιτς, Κόμπι Μπράιαντ(;) μετακομίζουν στην Ευρώπη.Τώρα ήρθε η σειρά του Τζέισον Κιντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδιαφέρει την Εφές Αναντόλου!
Θέλει Κίντ η Εφές!
Ο 38χρονος άσος των Ντάλας Μάβερικς δεν σκέφτεται να σταματήσει το μπάσκετ και έχει γνωστοποιήσει ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική να παίξει για τρεις σεζόν ακόμα!

Αν πάντως έρθει στην Τουρκία, τότε θα παίξει μέχρι να γίνει άρση του λοκ άουτ. Τότε θα επιστρέψει στους πρωταθλητές Μάβερικς με τους οποίους έχει συμβόλαιο σε ισχύ.
πηγή: sportdog.gr

"Μεγάλη τιμή η Εθνική"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε πανευτυχής που συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας στο Καρπενήσι και αισιόδοξος για την πορεία της Γαλανόλευκης στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
"Μεγάλη τιμή η Εθνική"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του νεαρού γκαρντ του Περιστερίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

- Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το γεγονός ότι βρίσκεσαι στην προετοιμασία της Εθνικής;

"Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω σε μέρος σε προετοιμασία της Εθνικής. Είναι μοναδική η εμπειρία. Πιστεύω ότι θα συνηθίσω με τις μέρες και ότι θα καταφέρω να μπω στο κλίμα".
- Περίμενες ότι θα κληθείς στην προεπιλογή;
"Προσπάθησα όλη τη χρονιά και αυτή την κλήση την βλέπω ως επιβράβευση της προσπάθειάς μου. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσπαθώ. Το αντίθετο… Θα προσπαθώ όλο και περισσότερο και ελπίζω κάθε χρόνο να είμαι όλο και καλύτερος".
-Η παρουσία των Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς πιο γρήγορα;
"Το γεγονός ότι είμαστε τρία παιδιά που επί σειρά ετών ήμασταν μαζί στις μικρές Εθνικές σίγουρα θα με βοηθήσει να μπω πιο εύκολα στο κλίμα. Επίσης, πιστεύω ότι οι μεγάλοι θα μας παρασύρουν, θα δεθούμε μαζί τους και θα κάνουμε ένα νέο δυνατό σύνολο. Γενικά, η ομάδα έχει και έμπειρα και νέα παιδιά και θεωρώ πως διαθέτουμε ένα καλό σύνολο, που μπορεί να κάνει μια καλή χημεία. Είναι δεδομένο ότι όλοι μας θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών".
- Ο προσωπικός σου στόχος σε αυτή την προετοιμασία ποιος είναι;
"Βασικός μου στόχος είναι να συλλέξω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ και όσο πιο πολλά στοιχεία μπορώ από όλους αυτούς τους έμπειρους παίκτες που έχω την ευκαιρία να είμαι δίπλα τους".
- Αν και ακόμα δεν έχετε δουλέψει όλοι μαζί, ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση για το υλικό που διαθέτει φέτος η Εθνική;
"Αυτή η ομάδα έχει μεγάλα φόντα. Είτε λείπουν παίκτες είτε δεν λείπουν, οι στόχοι της είναι πάντα υψηλοί. Εξάλλου υπάρχουν παίκτες για να καλύψουν τα κενά. Πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά".

Αυτό το ποδόσφαιρο, το ελληνικό, πρέπει να πεθάνει!!

O Βασίλης Σαμπράκος αρθρογραφεί για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ένα μήνα μετά τις συλλήψεις για τα στημένα.
Αυτό το ποδόσφαιρο, το ελληνικό, πρέπει να πεθάνει
Μήνες πριν, τον καιρό που όλη η Ελλάδα ανυπομονούσε σχετικά με το αν θα γίνει ή όχι έρευνα, για το αν αυτή θα φτάσει ή όχι σε βάθος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου φώναζε για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα αρχή για να προχωρήσει στην έρευνα αυτής της υπόθεσης. Σήμερα, περίπου ένα μήνα μετά την εμφάνιση αυτής της έρευνας και τις πρώτες διώξεις που άσκησε μια εισαγγελέας, αυτή που σκάλισε την υπόθεση «στημένα», ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξακολουθεί να δίνει την εντύπωση ενός παραδομένου διοικητή του ποδοσφαίρου, ο οποίος αδυνατεί, για μια σειρά από λόγους, να πράξει αυτά που στην αντίληψη όλων μας μοιάζουν ως προφανή. Δεν είναι τόσο ότι δεν καταφέρνει να βάλει μια τάξη στην Ομοσπονδία του, με συνέπεια να ζούμε σήμερα δίχως καμιά εγγύηση ότι η ΕΠΟ θα βγάλει άκρη με όλο αυτό το μπάχαλο. Είναι κυρίως ότι εξακολουθούμε να ζούμε με τον τρόμο ότι όχι απλώς δεν θα μπει τάξη, αλλά και ότι ούτε θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο ούτε θα κάνει νέα αρχή.
Η Β' Εθνική μάς έδειχνε εδώ και πολλούς μήνες ότι δεν σκοπεύει να καθαρίσει. Μας το απέδειξε παντοιοτρόπως. Εξακολουθεί να μας το φωνάζει σήμερα, που όλη η Ελλάδα έχει διαβάσει τα καμώματά της. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς έχουν κουραστεί να δίνουν συνεντεύξεις, αλλά από πράξεις, για την ώρα, μηδέν. Ή, μάλλον, -0. Με τις πειθαρχικές επιτροπές γελάμε ήδη, όπως συνέβη με τις υποθέσεις που «δίκασαν» τις τελευταίες ημέρες. Δεν προκύπτει από το ποδόσφαιρο καμιά απολύτως ένδειξη ότι αυτό έχει αποφασίσει ή έστω έχει την ικανότητα να αποφασίσει να σοβαρευτεί, να καθαρίσει και να νοικοκυρευτεί, να περιφραχτεί και να βάλει γύρω από το σπίτι του ένα σύστημα ασφαλείας της προκοπής, που να δίνει μια μίνιμουμ εγγύηση ότι δεν θα ξαναμπούν κλέφτες για να το ληστέψουν.
Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών πιάνω και πάλι τον εαυτό μου να απορεί πώς είναι δυνατόν να έχουν οι επιχειρηματίες των πρωταθλημάτων και η διοίκηση του ποδοσφαίρου την εντύπωση ότι και πάλι θα τη γλιτώσουν φτηνά. Τους αφήνει η πολιτεία, δηλαδή η κυβέρνηση να νομίζουν, να πιστεύουν ότι και πάλι θα τη βγάλουν «καθαρή» με τίποτα «πήρε ο αέρας την καρέκλα από την κερκίδα και την έριξε στο κεφάλι του ποδοσφαιριστή» αποφάσεις; Δεν έχουν γίνει αρκετά σαφείς ο υπουργός Πολιτισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού; Τι ακριβώς δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργούν όλοι αυτοί οι τύποι του ποδοσφαίρου ότι και τούτη τη φορά μπορούν να τα κρύψουν όλα κάτω απ' το χαλί, ότι θα κάνουν ένα σκούπισμα «της πεθεράς» και θα συνεχίσουν να επιχειρούν και να λειτουργούν όπως πριν;
Στην υπόθεση της έρευνας είναι δεδομένο ότι οι αρχές πρέπει να ξεχάσουν τα πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Δεν πρόκειται να έχουν καμιά βοήθεια από αυτά. Την παραμικρή. Αν θέλουν να φτάσουν την έρευνα σε βάθος, πρέπει να ποντάρουν αλλού. Στην υπόθεση του ποδοσφαίρου η κυβέρνηση πρέπει επίσης να διαγράψει αυτά τα πρόσωπα, τα σημερινά. Αν περιμένει από αυτά να γεννήσουν νέο ποδόσφαιρο, καθαρό και ασφαλές, εθελοτυφλεί. Το σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να πεθάνει, αν θέλει η Ελλάδα να ξαναδεί ποδόσφαιρο της προκοπής, που θα παίζεται στα γήπεδα και όχι στα τηλέφωνα. Κι αν δεν το καταλάβουν αυτοί που διοικούν τον τόπο, αυτή η υπόθεση, της μεγαλύτερης επιχείρησης που έγινε ποτέ πάνω στη διαφθορά του ποδοσφαίρου, θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ: sday.gr

ΕΠΟ το μεγαλείο σου!!

Για μια ακόμη φορά η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ...έγραψε! Η σημερινή απολογία του μάνατζερ Αθανάσιου Ντότση και του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλου αναβλήθηκε για τις 4 Αυγούστου. Ο λόγος;

ΕΠΟ το μεγαλείο σου!
Το γεγονός ότι οι μάρτυρες Γιώργος Ηλιόπουλος, Αλέξης Κούγιας και Ντέμης Νικολαΐδης δεν παρέστησαν στα γραφεία της ΕΠΟ. Το θέμα είναι, όμως, ότι κανένας από τους παραπάνω μάρτυρες δεν είχε κληθεί για να καταθέσει!
Ακόμη ένα απίστευτο κι όμως αληθινό από την Πειθαρχική της ελληνικής ομοσπονδίας. Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε...
πηγή: sportdog.gr

Βαλερένγκα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ!!

Η νορβηγική Βαλερένγκα θα βρεθεί τελικά στο δρόμο του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Βαλερένγκα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ
Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της αρμένικης  ΜΙΚΑ με 1-0 (1-0 και το πρώτο ματς) και εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δράστης ο Ντος Σάντος που σκόραρε στο 49΄.

«Έφαγε» κλήση και ο Ομπάμα!!

Η τροχαία της Βρετανίας δεν κάνει διακρίσεις, ακόμα και όταν είσαι ο Μπαράκ Ομπάμα. Το αυτοκίνητο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν παράνομα σταθμευμένο, με αποτέλεσμα να του κόψουν πρόστιμο.
«Έφαγε» κλήση και ο Ομπάμα!
Ο Μπαράκ Ομπάμα, βρισκόταν στη Βρετανική πρωτεύουσα σε μία προκαθορισμένη επίσκεψη, όταν οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας βρήκαν σε ένα από τα προεδρικά αυτοκίνητα ένα… πρόστιμο από την Τροχαία του Λονδίνου.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ισχυρίζεται, όπως δημοσιεύει η Evening Standard, ότι η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε συμφόρηση στο κέντρο της πόλης και γι’ αυτό επεβλήθη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόστιμο περίπου 200 δολαρίων.
Μπορεί το ποσό από κάποιους να θεωρείται ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος. Η Αμερικανική πρεσβεία χρωστά περίπου 8,7 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που προκύπτει απλήρωτα πρόστιμα των τελευταίων οκτώ ετών.
Οι δρόμοι την ημέρα της επίσκεψης, τον περασμένο Μάιο, δεν ήταν κλειστοί με αποτέλεσμα η αυτοκινητοπομπή να υπόκειται στο πρόστιμο.
Ωστόσο, μέσα από την αμερικανική πρεσβεία αρμόδιοι επικαλούνται τη Συνθήκη της Βιέννης για Διπλωματικές Σχέσεις, σύμφωνα με την οποία οι διπλωματικές αποστολές εκπίπτουν από την επιβολή ανάλογων προστίμων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το προσωπικό όχημα του Ομπάμα, η Κάντιλακ που την αποκαλούν »Το Θηρίο», αρχικά απέφυγε την επιβολή προστίμου καθώς δεν διέθετε πινακίδες κυκλοφορίας και έτσι οι κάμερες δεν μπόρεσαν να καταγράψουν τον αριθμό του.
πηγή: news247.gr

Οριστικό - Σε επιλεκτική χρεοκοπία η Ελλάδα!!

Η Ευρωπαική Ένωση θα εγγυηθεί για τις καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες.
Απο εκεί και πέρα σίγουρο θεωρείται οτι οι οίκοι αξιολόγησης θα μας υποβιβάσουν στην διαβάθμιση επιλεκτικής χρεοκοπίας και χωρίς να γνωρίζει κανείς προς το παρόν για τις παρενέργειες που θα υπάρξουν τόσο για την χώρα μας , όσο και για τις υπόλοιπες χώρες που κινδυνεύουν.
Δείτε όλο το προσχέδιο που θα υπογράψουν οι 27 ηγέτες:

Το πλήρες κείμενο του προσχεδίου έχει ως εξής:

Από την αρχή της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, σημαντικά μέτρα για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, τον εκσυγχρονισμό των κανόνων και την ανάπτυξη νέων σταθεροποιητικών εργαλείων έχουν ήδη παρθεί.

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το ευρώ στηρίζεται σε βασικές οικονομικές αρχές. Αλλά οι προκλήσεις που έχουμε «στα χέρια μας» δείχνουν ότι χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα.

Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση μας στο ευρώ και κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης. Επιβεβαιώνουμε, επίσης, την αποφασιστικότητα μας να ενισχύσουμε τη σύγκλιση, την ανταγωνιστικότητα και την διακυβέρνηση της ζώνης του ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα στο tromaktiko.blogspot.com

Γεώργιος Κατσάνης: Ο εθνικός ήρωας του Ηρακλή!!

21 Ιουλίου 1974. Μόλις ένα 24ωρο μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Ελληνισμός ζει δύσκολες στιγμές. Από την εθνική τραγωδία δεν έμεινε αλώβητος και ο αθλητισμός. Η οικογένεια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης θρηνεί ένα δικό της παιδί, τον παλιό σπρίντερ, Γιώργο Κατσάνη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στον Άγιο Ιλαρίωνα, ως διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών.
Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωισμό που επέδειξε ο παλιός αθλητής του, ο Ηρακλής χάρισε το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα του βόλεϊ, στις εγκαταστάσεις των Χορτάτζηδων. Το γνωστό μας, πλέον, "Κατσάνειο" οφείλει την ονομασία της σ' αυτόν τον ήρωα του ελληνικού έθνους, ο οποίος δεν δίστασε να δώσει τη ζωή του για τα ιδανικά της πατρίδας, σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια.
Γεννημένος το 1934 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, ο Κατσάνης εντάχθηκε στο τμήμα στίβου του Ηρακλή το 1948. Το καλό του αγώνισμα ήταν τα 100 μέτρα, αλλά διακρινόταν τόσο στα 200 μέτρα όσο και στο άλμα εις μήκος. Η ταχύτητα και η αλτικότητά του τον βοήθησαν στη νέα καριέρα που άρχισε στα 18 του, όταν εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων και κατετάγη στο σώμα των καταδρομέων. Το 1973, ταγματάρχης πια, ζήτησε μόνος του να μετατεθεί στην Κύπρο και τοποθετήθηκε διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς. Όταν ο "Αττίλας" εισέβαλε στην Κύπρο, ο Κατσάνης αντιστάθηκε ηρωικά μαζί με τη μονάδα του και έπεσε στο καθήκον στον Άγιο Ιλαρίωνα, στις παρυφές του όρους Πενταδάκτυλος, έχοντας ταχθεί επικεφαλής της ομάδας διοίκησης χωρίς να έχει δίπλα του κανέναν αξιωματικό για να τον αντικαταστήσει ή να τον στηρίξει (μια και άπαντες ήταν ή τραυματίες ή κάλυπταν άλλες θέσεις).
Οι μαρτυρίες των στρατιωτών του Κατσάνη που βρήκαμε στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικές. Ο υποδιοικητής του, Ευάγγελος Μαντζουράτος, σημειώνει: "Καταλάβαμε τον αντικειμενικό μας στόχο, που ήταν στις παρυφές του Αγίου Ιλαρίωνα, στα Πετρομούθια. Η κατάσταση που επικρατούσε το πρωί της 21ης Ιουλίου είχε ως εξής: Οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί από αλεξιπτωτιστές και καταδρομείς. Τα πυρομαχικά μας έφταναν στο τέλος -υπ' όψιν ότι είχαμε πυρομαχικά για να ε­κτε­λέ­σου­με την βρα­δι­νή διείσ­δυ­ση, να προ­σβά­λου­με τον ε­χθρό, να καταλάβουμε το έδαφος και εν συνεχεία έπρεπε να απαγκιστρωθούμε μέχρι το άλλο φως από άλλες δυνάμεις που θα έρχονταν στην περιοχή. Κά­τι το ο­ποί­ο δεν έγινε".
Και συνεχίζει: "Αναγκα­ζό­μα­σταν έτσι, κα­τό­πιν δια­τα­γών, να εκτελούμε βο­λές μό­νο α­πό κο­ντι­νές α­πο­στά­σεις και μό­νο εφόσον κινδυνεύαμε άμεσα. Οι επιθέσεις των Τούρ­κων αποκρούονταν α­πό μικρές το­πι­κές δυνάμεις των λό­χων. Σε μια τέ­τοια αντεπίθεση, ό­που ο Κα­τσά­νης σήκωσε μια διμοιρία για να διώξει από τον χώρο του τον ε­χθρό που είχε διεισδύσει, τραυματίστηκε θανάσιμα. Οι στρατιώτες του προσπάθησαν να πάρουν το πτώμα του, έδωσαν μάχη, αλλά δεν τα κατάφεραν".
Πηγή: sday.gr

Σενάρια σωτηρίας για Ηρακλή και Λάρισα!!

Σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το ρεπορτάζ του blog της "Δίκης", σχετικά με τις φήμες περί παραμονής του Ηρακλή και της Λάρισας στην Σούπερ Λίγκα.
"Η αναβολή της εκδίκασης της έφεσης της Λάρισας και του Ηρακλή για τις 3 Αυγούστου, κρύβει μια μεγάλη ανατροπή.

Το γεγονός ότι τα αθλητικά δικαστήρια δεν θα λειτουργήσουν τον Αύγουστο, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της επιλογής αυτής της ημερομηνίας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πληροφορίες της "Δίκης" αναφέρουν ότι γίνεται ήδη επεξεργασία σεναρίου για σωτηρία της Λάρισας και του Ηρακλή.

Μάλιστα κάποιοι συνδέουν την έλευση Παντελή στον "γηραιό" με τις εξαιρετικές σχέσεις που έχει ο Κύπριος παράγοντας με τον συμπατριώτη του αντιπρόεδρο της UEFA Μ.Λευκαρίτη. Ο τελευταίος έχει πολύ καλή προσωπική επικοινωνία με τους Σ.Πιλάβιο-Θ.Θεοδωρίδη.

Το σενάριο ενισχύεται από τον ενδεχόμενο υποβιβασμό Βόλου-Καβάλας από τα αθλητικά δικαστήρια".
πηγή: bluearena.gr

Ηρακλής: "Ευχάριστα νέα από το CAS"!!

Θετικές ειδήσεις προκύπτουν από το... μέτωπο του CAS. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, δέχτηκε να εξετάσει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΠΑΕ Ηρακλής για την ακύρωση της απόφασης που έλαβε η ΕΠΟ για το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι το CAS θα εξετάσει την υπόθεση, για την οποία ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα ζήτησαν και πήραν νέα παράταση μέχρι τις 27 Ιουλίου. Εφόσον γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, τότε ακυρώνεται η απόφαση υποβιβασμού της ομάδας για την υπόθεση της -φερόμενης ως- πλαστής ενημερότητας και φυσικά δεν ισχύει η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.
Το γεγονός ότι το CAS δέχτηκε να εξετάσει την αίτηση και δεν την απέρριψε εξαρχής, είναι μία πρώτη θετική εξέλιξη. Όσον αφορά τον φάκελο που θα καταθέσει η ΠΑΕ στο CAS για το θέμα της αδειοδότησης, είναι σχεδόν πλήρης, ωστόσο είναι πιθανό να ζητηθεί μία ακόμη παράταση λίγων ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται καταθέσεις εννιά μαρτύρων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν και ενώπιον του CAS, παραθέτοντας στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΠΟ.
Στοιχεία ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τους συνεργάτες του...
πηγή: bluearena.gr

Υποψήφια για το 2020 η Μαδρίτη!!

Η Ισπανική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε αποδεκτή την υποψηφιότητα της Μαδρίτης για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, Αλεχάντρο Μπλάνκο δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και η ισπανική πρωτεύουσα θα είναι υποψήφια για τρίτη συνεχή φορά, αφού προηγήθηκαν αυτές των Αγώνων του 2012 και του 2016.
Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας θα γίνει το Σεπτέμβριο. Ήδη έχουν αναγγείλει την υποψηφιότητά τους για το 2020 Ρώμη και Τόκιο, ενώ πιθανότατα θα κάνουν το ίδιο και η Κωνσταντινούπολη με τη Ντόχα.

«Φλερτ» ΠΑΟΚ με Μοϊσέ Μπρου!!

Γαλλικό δημοσίευμα, κάνει λόγο για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον κεντρικό αμυντικό της Μπρεστ, Μοϊσέ Μπρου. Συγκεκριμένα, το κείμενο της ιστοσελίδας «maxiffot.fr» αναφέρει ότι οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του μιας και θεωρούν βέβαιη τη φυγή του από το σύλλογο.
Ο Μοϊσέ Απάνγκα Μπρου, όπως είναι το πλήρες όνομα του, έχει ύψος 1.80 και είναι γεννημένος στην Ακτή Ελεφαντοστού, όμως έχει εθνικότητα από την Γκαμπόν όπου έχει φορέσει και 25 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας του Γκαμπόν πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται στη γαλλική Μπρεστ μετρώντας 82 συμμετοχές, ενώ έχει σημειώσει και πέντε γκολ. Ακόμη, έχει περάσει από την ιταλική Μπρέσια στην οποία αγωνίστηκε δανεικός, αλλά και από τις Περούτζια και Τιμοσοάρα.
πηγή: metrosport.gr

Σισίνιο: «Να αναγεννηθώ»

Οι τελευταίες του σεζόν είναι απογοητευτικές, παρά το γεγονός ότι κάποτε λογιζόταν ως το πιο εξελίξιμο φουλ μπακ. Ο Σισίνιο έστω και στα 31 του θέλει να αποδείξει πως μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός φουλ μπακ ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ρεάλ το 2006, όμως έμεινε μόνο μία σεζόν. Ακολούθησε η Ρόμα αλλά ούτε εκεί έπιασε. Μετά από μια μέτρια τριετία πήγε δανεικός στη Σάο Πάολο και μετά στη Βιγιαρεάλ για να επιστρέψει φέτος πάλι στη Ρώμη.

Πλέον, θέλει να αποδείξει πολλά...

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και προπονούμαι με ανθρώπους που έχω δεθεί. Δουλεύω σκληρά για τη νέα σεζόν και θέλω να αποδείξω πως αξίζω να παίξω βασικός. Μου μένει ένας χρόνος στο συμβόλαιο και είναι ευκαιρία μου να δείξω πως μπορώ να μείνω κι άλλα χρόνια. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να δικαιώσω όσους με πιστεύουν», δήλωσε. 
πηγή: theplayer.gr

Κίνδυνος τιμωρίας για τον Πιερικό!!

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δέχθηκε την αίτηση του ποδοσφαιριστή Γιάννη Μητσέα κατά της ΠΑΕ Πιερικός, την οποία υποχρεώνει σε άμεση εξόφληση προς τον αιτούντα του ποσού των 16.660 ευρώ, νομιμοτόκως από την επίδοση της προσφυγής (συν 7.000 ευρώ συνολικά για τη δικαστική δαπάνη).

Στην περίπτωση που ο σύλλογος της Πιερίας δεν φανεί συνεπής, θα του επιβληθεί η ποινή της κατακύρωσης αγώνα υπέρ αντιπάλου, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του προαναφερόμενου ποσού, καθώς και αφαίρεση δύο βαθμών.
πηγή: theplayer.gr

Νέα αναβολή στην δίκη Κεντέρη-Θάνου!!!

Διεκόπη εκ νέου λόγω ωραρίου η έφεση που έχουν ασκήσει οι Κώστας Κεντέρης - Κατερίνα Θάνου μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους.

Το τριμελές εφετείο της Αθήνας προχώρησε σε αυτή τη διακοπή αφενός λόγω παρέλευσης ωραρίου και αφετέρου λόγω της απουσίας 20 εκ των 24 μαρτύρων. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής η 26η Ιουλίου. 
πηγή: theplayer.gr

Ο Γκάρι Νέβιλ σε... καρότο (video)

Ένα καρότο «φτυστό» ο Γκάρι Νέβιλ, παρουσίασε ένας Γερμανός αγρότης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με το τι θα το κάνει...

Δείτε το video:













Μια ξανθιά «υπνώτισε» Ρονάλντο και Ρεάλ!!

Εχει τον κόσμο των… γυναικών στα πόδια του, αλλά πάντα υπάρχει μία που τον τρελαίνει. Όπως συνέβη στο Λος Αντζελες. Όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά και μερικούς συμπαίκτες του. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του, που έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν στο γήπεδο που βρέθηκαν τέθηκαν… αντιμέτωποι με μια εντυπωσιακή ξανθιά. Πράγματι ο Πορτογάλος και ο συμπαίκτης του, ο Μαρσέλο, «υπνωτίστηκαν» από μια ξανθιά μοντέλα με το όνομα Αμαλί Γουίτσμαν…

Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε:
Μια ξανθιά υπνώτισε τη Ρεάλ 
πηγή: theplayer.gr