Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος»

Με αφορμή την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινή ο Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την σχέση έχει η Κυβέρνηση με την UEFA αλλά και με την ΕΠΟ. Τόνισε πως όλοι οι φορείς είναι «στην ίδια κατεύθυνση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος». 

κ. Γερουλάνος δήλωσε:

Για την επίσκεψη του Μισέλ Πλατίνι στις 26 Ιουλίου: «Η συνεργασία μας με την UEFA και με την EΠΟ υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και ξέρετε τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και αυτή η επίσκεψη. Ακούγονται πολύ μύθοι, αλλά κινούμαστε και οι δύο στην ίδια κατεύθυνση για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Όσο πιο αγαθή είναι η συνεργασία μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρει. Η UEFA έχει ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο πιο αξιόπιστο είναι το ποδόσφαιρο σε μία χώρα, τόσο καλύτερο είναι το προϊόν της. Η ομοσπονδία γνωρίζει πολύ καλά ότι η UEFA παρατηρεί τι γίνεται εδώ. Η UEFA και η ΕΠΟ από τη μία πλευρά και η κυβέρνηση από την άλλη, όλοι μαζί, πορευόμαστε για να φέρουμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει».

Για το σημείο που έχουν φτάσει οι έρευνες: «Δεν μ’ αρέσει να κρίνω μια διαδικασία. Μόνο από το αποτέλεσμα θα κρίνουμε την διαδικασία. Η ΕΠΟ έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των πραγμάτων. Η ΕΠΟ έχει συνειδητοποιήσει ότι σε ένα ποδόσφαιρο απαξιωμένο που δεν έχει ποινές, εμείς δεν θέλουμε να συμβάλουμε. Χρειάζονται πραγματικές ποινές".

Για το τι πρέπει να γίνει ώστε να δώσουν την έγκριση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Δεν περιμένουμε ότι πατώντας ένα κουμπί, θα δούμε ένα άλλο ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε χρόνο για μισόλογα. Ο χρόνος που έχουμε είναι ελάχιστος και θα πρέπει οι παράγοντες και οι φίλαθλοι να δουν ότι προσπαθούμε. Η δουλειά που γίνεται είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Εκκρεμούν ορισμένα πράγματα. Αν δούμε γεγονότα όπως τα περυσινά οι ποινές θα πρέπει να είναι αυστηρές, ώστε να εξαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα από τη ρίζα τους. Αυτό που χρειάζεται είναι συστηματική δουλειά, η οποία θα προχωράει στην ίδια κατεύθυνση. Πρέπει να τελειώνουμε όλα αυτά που γίνονται στη ρίζα τους, τη στιγμή που συμβαίνουν. Βλέποντας ότι η πολιτεία εννοεί αυτό που λέει βλέπουμε ότι έχουμε περισσότερους συμμάχους παρά αντίπαλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: