Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΠΑΟΚ: Αποχωρεί ο Βασίλης Λάκης

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός πλάνων για την ερχόμενη σεζόν τέθηκε ο Βασίλης Λάκης έπειτα από απόφαση του τεχνικού επιτελείου. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ όπου στη συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή, Ζήση Βρύζα, ενημερώθηκε και επίσημα να αναζητήσει νέο σύλλογο προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του.

Το συμβόλαιο του Βασίλη Λάκη με τον "δικέφαλο" του βορρά λήγει το καλοκαίρι της επόμενης περιόδου (2010) ωστόσο δέχτηκε την απόφαση της διοίκησης και προσεχώς αναμένεται να λυθεί η συνεργασία του κοινή συναινέσει.

XAΛΑΣΕ ΤΟΥ ΧΟΥΛΙΟ ΚΡΟΥΖ


Μεγαλη διαφορα με τον κρουζ στα οικονομικα με τον παναθηναικο,ο παιχτης ζηταει 3 εκατομμυρια καθαρα και επιπλεον 1 ακομη για τα μπονους και 2 εκατομμυρια θελουν οι ατζεντιδες.Οι πρασινοι μπορουν να προσφερουν 2.900.000 συνολοικα και φαινεται πως η μεταγραφη του πρωην ασσου της Ιντερ <<χαλαει>>...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.




Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιννάκης


ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΩΜΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ME ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΣΑΣΤΟΥΝ!





Μίχαλ Παπαδόπουλος στη Χέρενφεεν

Ο Μίχαλ Παπαδόπουλος, Τσέχος με ελληνικές ρίζες βεβαίως, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με την Χέρενφεεν. Ο 24χρονος επιθετικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τον ολλανδικό σύλλογο, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας (CTK). Ο Παπαδόπουλος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, με την οποία σημείωσε 10 τέρματα. Την περίοδο 2003-2004 πέρασε από την ομάδα Νέων της Άρσεναλ, πριν μετακομίσει στη Γερμανία για να φορέσει τις φανέλες της Λεβερκούζεν και της Κότμπους.

Έφτασε ο Μεχτίν Ναφτί

Μέσα σε αποθέωση από χιλιάδες φίλους του Άρη έφθασε στην Θεσσαλονίκη ο Μεχτίν Ναφτί. Ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής που… είχε και ένα απρόοπτο καθώς έχασε την βαλίτσα του έδειξε να τα χάνει από την υποδοχή. «Είναι μία τρέλα αυτή η υποδοχή. Δεν το περίμενα με τίποτα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να τους αποζημιώσω μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έχω μάθει είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλούς στόχους και έχει φυσικά κόσμο που βγάζει πολύ πάθος στο γήπεδο. Γνωρίζω τον Ρεγκέιρο αλλά και αρκετούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε». Ο Ναφτί αναμένεται αύριο να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστεί και επίσημα στη 1μ.μ.

Ψάχνει κάτι καλύτερο από τον Ριέρα



Φερνάντο Σάντος και Ζήσης Βρύζας Φαίνεται ότι ο Σίτο Ριέρα δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει ο ΠΑΟΚ για έναν επιθετικό που θα προστεθεί στην εμπροσθοφυλακή. Αναζητείται κάτι καλύτερο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς με βάση τις πληροφορίες που προκύπτουν από το στρατόπεδο του "δικεφάλου".

Ο Ισπανός επιθετικός που ανήκει στην Εσπανιόλ αποτελεί μια από τις προτεινόμενες λύσεις, αλλά, δεν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Ο Βρύζας φαίνεται να έχει στραφεί αλλού και ο Ριέρα μπαίνει, προς το παρών, στο περιθώριο.

Ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού και όπως όλα δείχνουν, μαζί με τον Βιτόλο, θα συμπληρώσει εννέα μεταγραφές συνολικά, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Θα αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ για να καλύψει το κενό του Φίλιππου Δάρλα και να υπάρχει εναλλακτική λύση για τον Λίνο.

Επιτελικό χαφ δεν θα αποκτήσει ο ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει μέχρι τώρα, αλλά, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος. Ο Σάντος θα αποφασίσει στη συνέχεια και ενδεχομένως στη διάρκεια της προετοιμασίας για οποιαδήποτε διορθωτική επιλογή.

Ο Φωτάκης και ο Ίβιτς είναι οι δύο παίκτες που θα μοιραστούν τη θέση του οργανωτή στο κέντρο.

«Μπάσιμο» και για Ολιβέιρα!

oliveira.jpgΈτοιμη να ολοκληρώσει δυο ηχηρές μεταγραφές είναι η Γαλατασαράι μετά και την τελική εισήγηση του Φρανκ Ράικαρντ. Ο Ολλανδός προπονητής τίνισε στους διοικούντες πως είναι θετικός στην απόκτηση του Ρικάρντο Ολιβέιρα και πλέον αναμένεται να αρχίσουν οι συναντήσεις με τη Μπέτις. Παράλληλα, και ο Χαλίλ Αλτιντόπ βρίσκεται στα πλάνα της «Τσιμ Μπομ».

Η Γαλατασαράι επιθυμεί να γίνει η πρωταγωνίστρια του μεταγραφικού παζαριού και ο Φρανκ Ράικαρντ έχει υψηλές απαιτήσεις. Πρωταρχικός του στόχος είναι η απόκτηση ενός μεγάλου φορ, και στ λίστα του βρίσκονται οι Σισέ, Πιζάρο, ενώ ενδιαφέρεται αρκετά και για τον Ρικάρντο Ολιβέιρα. Ο παίκτης της Μπέτις αποτελεί διακαή πόθο του Ολλανδού και οι Τούρκοι αναμένεται να ξεκινήσουν επαφές για την απόκτησή του. Παράλληλα, η Γαλατασαράι έχει ξεκινήσει επαφές με τη Σάλκε για την απόκτηση του Χαλίλ Αλτιντόπ από τη Σάλκε και μάλιστα, όλα κυλούν θετικά. Πολύδωρος Παπαδόπ

Ρελάνς της Μπάρτσα με Βίγια

valencia-_sevilla.jpgΦαίνεται πως ο Νταβίντ Βίγια δεν θα μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η Βαλένθια δεν δέχτηκε την πρόταση της "βασίλισσας" και φαίνεται πως τώρα η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να μπει στο παιχνίδι. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης προσφέρουν 50 εκατ. ευρώ στις "νυχτερίδες" για τον Ισπανό σταρ.



Συγκεκριμένα η πρόταση των "μπλαουγκράνα" ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ καθώς και τους Κάσερες και Μπόγιαν ως έμψυχα ανταλλάγματα, αλλά η Βαλένθια δεν κατεβαίνει από τα 50 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να ανεβάζει την προσφορά της σε αυτό το ποσό και πλέον περιμένουν την απάντηση.

Η... κατηφόρα του Σεφτσένκο!

seva_milan.jpgΤο 2004 πήρε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη, ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα ο Αντρέι Σεφτσένκο δυσκολεύεται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα και οι «Μπλε» αναζητούν τρόπους για να τον... ξεφορτωθούν. Ήδη, έχουν στραφεί στη Γαλλία, ωστόσο η Μαρσέιγ είναι αρνητική, ενώ δύσκολα θα καταλήξει στη Λυόν, «παίζει» για τη Μονακό!

Την κατηφόρα έχει πάρει η καριέρα του Αντρέι Σεφτσένκο, με τον Ουκρανό φορ να δυσκολεύεται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της Τσέλσι, και οι ήδη οι Λονδρέζοι αναζητούν ομάδα για να τον... σπρώξουν. Ήδη, απευθύνθηκαν σε ομάδες της Γαλλίας, όμως η Μαρσέιγ ήταν αρνητική. Η Λυόν δεν τον έχει ψηλά σε εκτίμηση και απομένει η Μονακό. Πάντως, οι «Μονεγάσκοι» δεν έχουν να καλύψουν το συμβόλαιό του και μόνο αν πέσουν κάπως οι απαιτήσεις του θα κινηθούν να τον αποκτήσουν.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...!!!


Zούμε δίχως αμφιβολία στην μοναδική ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ χώρα του κόσμου. Φυσικά ταυτόχρονα είναι κι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΗ (αν δύναται να χρησιμοποιηθεί ο όρος αυτός) όλων των υπαρχόντων "πολιτισμένων" χωρών. Τέλος η χώρα μας είναι η ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ του πλανήτη μας (φήμες την θέλουν και του σύμπαντος) με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι ΙΔΑΝΙΚΑ για την καθημερινοτητά μας. Λησμόνησα να αναφέρω πως η χώρα μας φέρει το όνομα ΑΘΗΝΑ. Ζητώ συγγνώμη καθώς μόλις ενημερώθηκα πως η σωστή ονομασιά είναι ΕΛΛΑΔΑ.
Μετά από την παραπάνω διευκρίνιση συνεχίζω λέγοντας πως η μη ύπαρξη προβλημάτων στην Ελλάδα έχει επιφέρει τεράστια κρίση στο δημοσιογραφικό "λειτούργημα" (εδώ γελάμε) με αποτέλεσμα ορισμένοι δημοσιογράφοι να "αναγκάζονται" να ασχολούνται με την ενοχλητικότατη ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Την ομάδα την οποία έχει κερδίσει πάνω από 20 πρωταθλήματα με τις ευλογίες της διαιτησίας,που έχει απύθμενο budget με μεγαλομετόχους οι οποίοι ξεπλένουν χρήματα μέσω αυτής και που διαθέτει ποδοσφαιριστές "χαϊδεμένους" με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα κάποιου - άνευ τριχών εις την κεφαλήν - ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε χτυπήματα penalty και ολοκλήρωσε πρόσφατα την καριέρα του κι κάποιου - έχων τρίχες κατσαρές εις την κεφαλήν - ο οποίος κατέχει με τη σειρά του το παγκόσμιο ρεκόρ της "κατάδυσης σε γκαζόν", ευρέως γνωστός και ως "με κοιτάτε και πέφτω".
Το παράδοξο είναι πως "ο λαός του Π.Α.Ο.Κ." αποτελείται από "επαρχιώτες", "αμόρφωτους", "γραφικούς" και "τραμπούκους"(όπως η αφεντιά μου) οι οποίοι ενώ βλέπουν πως η ομάδα τους ΠΛΗΡΕΊ όλα όσα αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ (οι παλιοχαρακτήρες) αισθάνονται μόνιμα αδικημένοι και "ριγμένοι" από το ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ ποδοσφαιρικό σύστημα που ούτως ή άλλως ευνοεί την ομάδα τους αφειδώς κι έτσι η "αχαριστία" των ΠΑΟΚτσήδων διαιωνίζεται...Οι παραπάνω γραμμές γράφηκαν με σκοπό να αποδείξουν πως η "ειρωνία" στον γραπτό λόγο δεν είναι προσόν μόνο των "καλλιεργημένων πρωτευουσιάνων" αλλά και "πολιτών δεύτερης κατηγορίας". Με όλο το ΣΕΒΑΣΜΟ στους πολίτες Αθηνών και τους εκεί εργαζόμενους , με τους περισσοτέρους των οποίων δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ να διαχωρίσω καθώς - σε αντίθεση με ορισμένους "οικο-λόγιους" δημοσιογράφους - ή παιδεία που έλαβα από τους ΓΟΝΕΙΣ μου μου επιβάλλει να τοποθετώ την ΗΘΙΚΗ πάνω από όλα, θέλω να προβάλλω κάποιες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ (όπως επιβάλλει η μόδα να αναφέρουμε όταν λέμε ότι μας κατεβαίνει εις την κεφαλή) απόψεις .
Ξεκινώντας τονίζω πως δεν είμαι "κατατρεγμένος ως πρόσφυγας" αλλά ΕΙΜΑΙ πρόσφυγας. Επίσης η τελευταία φορά που ένιωσα "κακομαθημένος" χάνεται στα βάθη της νηπιακής μου ηλικίας. Συνεχίζοντας θα αναφέρω ότι παρά την "ταπεινή" μου καταγωγή δεν έιμαι ούτε "τραμπούκος" ούτε βίαιος, πόσο μάλλον δεν έχω ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ποτέ αντίπαλο συνάνθρωπο οπαδό όπως είθισται να συμβαίνει τελευταία από "πολιτισμένους" φιλάθλους. Βεβαίως έχω αδικήσει κατάφωρα τον εαυτό μου... Τις στιγμές τις οποίες δέχτηκα να υποκύψω στην κούραση της αέναης πάλης απέναντι σε έναν κόσμο τόσο διεφθαρμενο που ορισμένες φορές δεν έχεις ορατότητα μέσα σε αυτόν λόγω μίας απέραντης "μαυρίλας" που τον καταπλακώνει. Ναι, τις στιγμές αυτές αδίκησα των εαυτό μου και θα τον αδικήσω ξανά αν ποτέ σταματήσω να παλεύω για μία ημέρα καλύτερης της προηγούμενης...
Τέλος -και ζητώ συγγνώμη αν κουράζω- θέλω να πω πως κάθε μέρα ο κόσμος μας "ενηλικιώνεται" και δυστυχώς δεν γίνεται καλύτερος. Έτσι κι εγώ θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει παιδί. Ίσως έτσι αρχίσω να διακρίνω τα χρωματά του ξανά... Και όπως έχω ξαναγράψει, πάντα , ότι κι αν κάνουν ορισμένοι, όλο και κάποιοι θα παραμείνουν να συνεχίσουν να παλεύουν για αυτόν τον "ντουνιά"...Όπως είπε και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Καζαντζάκης ..."Δεν φοβάμαι τίποτα,Δεν ελπίζω τίποτα, Είμαι λέφτερος..."
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΕΛΟΣ Ο ΓΚΟΥΜΑΣ



Την ημέρα που τα μεταγραφικά θέματα βαδίζουν σε καλό δρόμο για τον Παναθηναϊκό, μια άλλη υπόθεση με έναν παίκτη σύμβόλο των "πρασίνων" είχε αρνητική κατάληξη, καθώς και επίσημα η ΠΑΕ, δια μέσω του Κώστα Αντωνίου ενημέρωσε τον Γιάννη Γκούμα ότι δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που σημαίνει το τέλος εποχής για τον θεσσαλό αμυντικό μετά απο δεκατέσσερα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην ομάδα του "τριφυλλιού".
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των "πρασίνων" είχε συνάντηση την Δευτέρα (15/6) με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όπου και του γνωστοποίησε επίσημα ότι δεν είναι πλάνα του Τεν Κάτε για τη νέα περίοδο. Κάτι, που είχε διαφανεί αρκετό καιρό πριν λήξει το πρωτάθλημα, αφού ο ολλανδός τεχνικός είχε θέσει στο περιθώριο τον Γιάννη Γκούμα, όμως επίσημα από την ΠΑΕ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον έμπειρο ποδοσφαιριστή.
Ο Κώστας Αντωνίου έκανε δυο προτάσεις στην "σημαία" του Παναθηναϊκού. Η πρώτη αφορούσε να τερματίσει εδώ και την ποδοσφαιρική του καριέρα αναλαμβάνοντας ένα πόστο στις ακαδημίες του "τριφυλλιού" με την ΠΑΕ να του πληρώνει το μισό συμβόλαιο της νέας περιόδου (σ.σ. έχει άλλωστε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010). Η δεύτερη πρόταση ήταν να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, με τους "πράσινους" και πάλι να του καταβάλουν το μισό συμβόλαιο της νέας περιόδου.
Οι δυο προτάσεις, η άρνηση και η δυσφορία του αρχηγούΟ Γκούμας απο την πλευρά του δεν δέχθηκε καμία από τις δυο προτάσεις και μάλιστα στο περιβάλλον του έδειχνε ιδιαίτερα απογοητευμένος και εκνευρισμένος από την συμπεριφορά της ομάδας προς το πρόσωπό του, καθώς εδώ και δυο - τρεις μήνες άκουγε, διάβαζε, έβλεπε ότι βρισκόταν στο περιθώριο και ότι το όνομά του βρισκόταν στην "μαύρη λίστα" του Τεν Κάτε, όμως κανείς από τον Παναθηναϊκό δεν του είχε αναφέρει το παραμικρό. Ετσι φτάσαμε στις 15 Ιουνίου για να μάθει από επίσημα χείλη της ομάδας ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.
Σίγουρα μια συμπεριφορά από πλευράς ΠΑΕ, που δεν την τιμάει σε καμία περίπτωση, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει περάσει τη μισή ζωή του στην Παιανία έχοντας προσφέρει πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό. Η ουσία είναι ότι και επίσημα δίνεται τέλος στην παρουσία του Γιάννη Γκούμα στο "τριφύλλι" και μάλιστα με αρκετά άδοξο τρόπο. Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, αφού στον Παναθηναϊκό έχουν αποδείξει -κακώς βέβαια...- πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν ξέρουν να τιμούν τους παίκτες-σύμβολα της ομάδας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ


Στη πόλη Ομπερστάουφεν θα πραγματοποιήσει η Λάρισα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πρόκειται για μια κωμόπολη 7.281 κατοίκων κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 791 μέτρων στο μέσο της διαδρομής Μονάχου-Ζυρίχης και είναι ένα από τα γνωστά χειμερινά θέρετρα της Βαυαρίας. Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η αποστολή θα αναχωρήσει για τις εγκαταστάσεις που διατηρεί ο παλιός Γερμανός διεθνής άσος Καρλ-Χάινζ Ρίντλε. Κατά την περίοδο της εκεί παραμονής της (29 Ιουνίου-12 Ιουλίου) η ΑΕΛ θα δώσει τέσσερις φιλικούς αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη οριστικοποιηθεί. Συγκεκριμένα:Την 1η Ιουλίου στο Άλταχ (50 χλμ. από το Ομπερστάουφεν) και ώρα 7 μ.μ. (τοπική) θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, που μετέχει στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Αυστρίας.Στις 4 Ιουλίου οι «βυσσινί» θα ταξιδέψουν στο Σεντ Γκάλεν (75 χλμ.) για να αναμετρηθούν στις (6μ.μ. τοπική ώρα) με την ομώνυμη ελβετική ομάδα, η οποία επέστρεψε φέτος στη μεγάλη κατηγορίαΣτις 7 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου (6μ.μ. τοπική ώρα), που θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο μεταξύ Ομπερστάουφεν και Ζέεφελντ (165 χλμ.), όπου θα προετοιμάζεται η ουκρανική ομάδα.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημήτρης Σπανός προπονητής της Παναχαϊκής

Ο Δημήτρης Σπανός είναι ο νέος προπονητής της Παναχαϊκής, όπως επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Αλέξης Κούγιας. «Από χθες το βράδυ έχω συμφωνήσει με τον Δημήτρη Σπανό. Αύριο ή την Τετάρτη θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του», δήλωσε ο Κούγιας. διαδέχεται τονΟ Σπανός Μπάμπη Τεννέ με τον οποίο η Παναχαϊκή διέκοψε τη συνεργασία της, επειδή συζητούσε το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης.

Τέννις γυναικών

Άνοδο πέντε θέσεων σημείωσε η Άννα Γερασίμου στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και βρίσκεται τώρα στην 203η, ενώ η Λένα Δανιηλίδου έχασε μία και είναι 274η.
Στην κορυφή παρέμεινε η Ρωσίδα, Ντινάρα Σάφινα (φωτογραφία), ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Αμερικανίδα, Σερένα Γουίλιαμς

Άλμα 104 θέσεων της Γεωργάτου

Στο μεταξύ, κατακτώντας το τουρνουά 25.000 δολαρίων, που έγινε στο Καζακστάν, η 19χρονη Ειρήνη Γεωργάτου έκανε άλμα 104 θέσεων, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο Νο 465, την υψηλότερη θέση, που είχε ποτέ στην καριέρα της.

Για να φτάσει στον τίτλο, η Γεωργάτου νίκησε τενίστριες που βρίσκονταν πολύ πιο πάνω από αυτήν στην παγκόσμια κατάταξη, όπως η Αυστριακή Νικόλα Χομφάνοβα (Νο 246) και η Ξένια Πάλκινα από το Καζακστάν (Νο 189). Στον τελικό η Γεωργάτου επικράτησε της Ουκρανής Κριστίνα Άντονιτσιουκ (Νο 229). Νίκησε με 6-1 στο πρώτο σετ, ενώ στο δεύτερο η αντίπαλός της εγκατέλειψε ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 3-1.

Η κατάταξη:

1. (1) Ντινάρα Σάφινα (Ρωσία) 9.801
2. (2) Σερένα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 8.158
3. (3) Βένους Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.217
4. (4) Έλενα Ντεμεντίεβα (Ρωσία) 6.591
5. (5) Σβετλάνα Κουζνετσόβα (Ρωσία) 6.191
6. (6) Γελένα Γιάνκοβιτς (Σερβία) 6.100
7. (7) Βέρα Σβονάρεβα (Ρωσία) 5.360
8. (8) Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία) 4.746
9. (9) Καρολάιν Βοζνιάκι (Πολωνία) 4.350
10. (10) Άνα Πέτροβα (Ρωσία) 3.760
...
203. (208) Άννα Γερασίμου (ΕΛΛΑΔΑ) 279
274. (273) Λένα Δανιηλίδου (ΕΛΛΑΔΑ) 178

11 χρυσά για την εθνική νέων στο τζούντο

Το μέλλον ανήκει στην εθνική ομάδα τζούντο. Αυτό έδειξε με τον καλύτερο τρόπο η εθνική νέων του συγκεκριμένου αθλήματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Λάρισα. Με συνολικά 11 μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τη Σερβία και στην τρίτη τη Ρουμανία. Από την πλευρά της, η εθνική μας ομάδα των Νεανίδων, κατέκτησε δύο μετάλλια, άφησε ωστόσο πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μεγάλοι πρωταγωνιστές των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων οι Δημόκριτος Μανουσαρίδης, Νίκος Μουζενίδης, Μιχαήλ Αλεξιάδης και Δήμητρα Ανδρούτσου. Ο Μανουσαρίδης στα -60 κιλά επικράτησε στον τελικό του Βούλγαρου Αλεξάνταρ Κοστόφ, ενώ στον ελληνικό «εμφύλιο», στα -73 κιλά, ο Μουζενίδης επικράτησε του Δαυίδ Τσοκούρη στο hantei. Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον τελικό των υπερβαρέων ο Αλεξιάδης, επικρατώντας του Βούλγαρου Μάρτιν Μαρίνκοφ με Ippon (από δύο Waza-ari), ενώ σε ακόμη έναν ελληνοβουλγαρικό τελικό, αυτή τη φορά στα -63 κιλά, η Ανδρούτσου νίκησε με Ippon την Έλενα Γκριγκόροβα.

Ο Γ.Σκαρτάδος μίλησε για ΠΑΟΚ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκαρτάδος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την ομάδα του «Δικεφάλου» λέγοντας ότι: «Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής είναι ο… νικητής των μεταγραφών. Έκανε πέντε-έξι μεταγραφές εντεκάδας και θα ενισχύσουν τον στόχο που σύμφωνα με την δική μου άποψη πρέπει να είναι η έξοδος στο Champions League. Πήρε το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδος, τον Κουτσιανικούλη, πήρε έναν έμπειρο αμυντικό όπως ο Τσιρίλο, ενώ και οι Φωτάκης-Παπάζογλου θα βοηθήσουν σημαντικά».
Για τον Κουτσιανικούλη είπε: «Ίσως το μόνο αρνητικό για τον Κουτσιανικούλη είναι η πίεση του κόσμου, γιατί περιμένουν πολλά απ’ αυτόν. Αν μπορέσει να το αντέξει θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό βασικό κορμό και προσθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν. Και να μην κάνει μία μεταγραφή μεγάλου ονόματος, ο κόσμος θα ανταποκριθεί» ενώ συνέχισε: «Μετά την καλή χρονιά που είχε φέτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, πρέπει να βάλει στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις».

Αντρέα Ματσόν : "Είμαι ακόμα πληγωμένος"

Ορισμένοι περίμεναν να παραιτηθεί, αλλά, ο Αντρέα Ματσόν, δεν κάνει πίσω. Ο Ιταλός τεχνικός του Αρη έχει συμβόλαιο για ένα ακόμη χρόνο και μόνον την παραίτηση δεν σκέφτεται... Σε συνέντευξη Τύπου ο Ματσόν μίλησε αρχικά για τα συναισθήματα του μετά τον χαμένο πέμπτο μικρό τελικό, κόντρα στο Μαρούσι.

"Είμαι ακόμη πληγωμένος και αυτό θα ισχύει για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Στον αθλητισμό υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να χάνεις ένα παιχνίδι και να είσαι χαμένος. Σκεφτόμουν τον τελικό του ΝΒΑ και άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στην Αμερική δεν κοιτούν πόσους τίτλους έχεις κατακτήσει, αλλά πόσους τελικούς έχεις παίξει. Στους τελικούς φαίνεται η δουλειά που κάνει μια ομάδα. Ακόμη και αν εκεί είναι πολύ δυσάρεστο το αποτέλεσμα, δεν μπορώ να δεχτώ ότι τρία λεπτά μπορούν να καθορίσουν μια ολόκληρη χρονιά. Δεν καταστρέφεται η δουλειά που έχει γίνει. Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν σκληρά. Τώρα όμως είναι η στιγμή σαν προπονητής και σαν άνθρωπος να νιώσεις τη θλίψη, να κλάψεις. Όταν υπάρχει η δύσκολη στιγμή δεν μπορείς να γυρίσεις την πλάτη".

Ο Ιταλός προπονητής επισήμανε ότι τώρα είναι η ώρα που ο Αρης πρέπει να φανεί δυνατός. "Μια ομάδα, ένας οργανισμός είναι μια οικογένεια. Σε κάθε οικογένεια δεν μπορείς να το βάλεις στα πόδια όταν υπάρχουν προβλήματα. Τότε φαίνονται οι αληθινές οικογένειες. Από την πρώτη στιγμή που ήμουν εδώ και πριν τον κ.Τζεβελέκη, με την Γένεσις, σκεφτήκαμε ένα καλό πλάνο με νεαρούς παίκτες. Είχαμε τέσσερις παίκτες στο All Star Game, είχαμε την εφηβική ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα, ενώ και τώρα έχουμε διεθνείς νεαρούς παίκτες. Είναι ώρα να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση".

Σχετικά με την ερχόμενη χρονιά, είπε: "Δεν νιώθω φόβο και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτόν τον στόχο. Είναι νωρίς να μιλάμε για σχεδιασμό και στόχους της ερχόμενης χρονιάς, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια μεγάλη ομάδα σαν τον Αρη θα κινδυνέψει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν για να συνεχίσουν την δουλειά. Δεν είναι μόνο το όνομα και οι οπαδοί, υπάρχουν πολλά πράγματα που κρατούν αυτή την ομάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη πόλη, όπου υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τον Αρη. Δεν είναι η δουλειά μου να μιλάω για αυτά, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι οπαδοί να είναι κοντά στην ομάδα".

Για τη χρονιά που μόλις τελείωσε: "Κάναμε καλή δουλειά και φέτος πρέπει να συνεχιστεί. Δεν θέλω να μιλήσω για την ερχόμενη χρονιά, αλλά θεωρώ ότι δουλέψαμε αρκετά με τους νεαρούς. Το όνειρο μου είναι να δω κάποιον παίκτη μου στην Εθνική ομάδα, σε κάποια διοργάνωση. Χρειαζόμαστε την βοήθεια σας. Όλοι κατευθυνόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση".

Σε ερώτηση για τις δικές του ευθύνες ως κόουτς τόνισε: "Αν η δουλειά ενός προπονητή και των παικτών κρίνεται σε τρία λεπτά, τότε σίγουρα δεν έχετε καλή άποψη. Αν έμπαινε το λέι απ θα ήμασταν ήρωες. Αυτοί που ξέρουν, μπορούν να αναγνωρίσουν και να εκτιμήσουν την δουλειά που γίνεται στις δύσκολες στιγμές. Όλοι μπορεί να είναι καλοί στις εύκολες στιγμές, αλλά πρέπει να κάνουν το ίδιο και στις δυσάρεστες".

Για το τι μένει από τη φετινή περίοδο: "Είμαι χαρούμενος που με τόσους καινούργιους παίκτες καταφέραμε να βγούμε τρίτοι. Πολύ καλό το ότι αποκλείσαμε τον Πανιώνιο και μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό".

Ερωτήθηκε και για την επόμενη χρονιά, έστω κι αν οι δρόμοι τους χωρίσουν με τον Αρη: "Πιστεύω ότι η ομάδα θα συνεχίσει να κάνει την σωστή δουλειά που πρέπει, άσχετα αν φύγω εγώ. Ο κ. Τζεβελέκης θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί η καλή δουλειά".

Ο Αρης έχασε δύο συνεχόμενες χρονιές το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα από το Μαρούσι. Ο ιταλός τεχνικός όμως μίλησε και για τα όσα πέτυχε αυτά τα τελευταία χρόνια: "Το είπα και μετά το τέλος του πέμπτου αγώνα. Συγγνώμη στους οπαδούς. Κάποιος περίπου 2009 χρόνια πριν, με μούσια σαν τα δικά μου, είπε: "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω". Αισθάνομαι πιο άσχημα από οποιονδήποτε άλλον. Θα ήθελα να πω όμως ότι είμαι αυτός που έβγαλε την ομάδα Ευρωλίγκα και ο προπονητής που οδήγησε τον Αρη τρεις φορές στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο".

Για τον Κίκι Κλάρκ: "Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν κάποια πράγματα στο παιχνίδι του Κίκι Κλάρκ, που χρειάζονται βελτίωση. Το βέβαιο είναι ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης και την επόμενη χρονιά θα γίνει πολύ καλύτερος. Μερικές φορές δεν πρέπει να κοιτάζουμε επιφανειακά την ομάδα, αλλά να κοιτάμε πιο βαθιά στα στατιστική. Ο Κίκι είναι από τους καλύτερους παίκτες. Είχε τα λιγότερα λάθη στα πλέι οφ. Είναι αλήθεια ότι έχασε δύο σημαντικά σουτ στον αγώνα. Αλλά ο συγκεκριμένος αθλητής όταν βγήκε από το γήπεδο, σε εμένα και στον Γιάννη Δαμιανίδη παραδέχτηκε πως το λάθος ήταν δικό του και ζήτησε συγνώμη για την απογοήτευση που τους προξένησε. Αυτό δείχνει και την προσωπικότητα του. Είναι πραγματικός άνδρας. Θα προσπαθήσουμε τη νέα χρονιά να φανεί ακόμα καλύτερος".

Για το πως μπορούν να αισθάνονται οι φίλαθλοι του Αρη: "Έχουμε πάει δύο φορές στην Ευρωλίγκα, έχουμε αγωνιστεί σε αρκετούς τελικούς, παίξαμε και σε τελικό Ούλεμπ Κάπ. Το πόσο καλή είναι η ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει σε μερικά λεπτά. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του Αρη γνωρίζουν καλά το άθλημα και αγαπούν την ομάδα τους. Είναι πολύ περήφανοι για την ομάδα τους. Δεν μπορεί να άλλαξε η άποψη τους στα τρία τελευταία λεπτά με το Μαρούσι. Δεν θα ξέραμε τι θα γινόταν αν ευστοχούσε ο ΤσαλδΑρης ή ο Κίκι Κλάρκ. Η δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά φάνηκε. Φτάσαμε στους τελικούς για να διεκδικήσουμε την έξοδο μας στην Ευρωλίγκα. Αλλά σας λέω αν είχαμε κάνει στην αρχή της χρονιάς την κουβέντα, ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν εμπειρίες από πλέι οφ, θα σας έλεγα ότι είμαι πολύ χαρούμενος για το τελικό αποτέλεσμα. Έχουμε πρόγραμμα για τα επόμενα δύο χρόνια. Η δουλειά που κάνουμε δεν γίνεται σε έναν ή δύο μήνες. Ο Παπανικολάου προπονούνταν και αγωνιζόταν με την πρώτη ομάδα. Το ίδιο συνέβη και με τον Χρυσικόπουλο, τον Μούρτο, τον Σκορδίλη. Το να αγωνιστούν οι νεαροί παίκτες ήρθε μετά από σκέψη και δεν ήταν προϊόν τρέλας. Ξέραμε τι κάναμε. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση"

Για το μπάτζετ: "Ποτέ δεν θέλω να μιλάω για το μπάτζετ. Όλη ξέρουμε σε ποια κατεύθυνση κινείται το άθλημα. Η Θεσσαλονίκη αγαπάει αυτή την ομάδα και αγαπούν εξίσου το πρόγραμμα που θέλουμε να αναπτύξουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε τη βοήθεια που χρειαζόμαστε, γιατί ο Αρης δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο Αρης είναι μια ομάδα που θα υπάρχει πάντα".

Για τον αν ο Αρης είναι ομάδα Ευρωλίγκα: "Δεν ξέρω τι σημαίνει ομάδα Ευρωλίγκα. Όχι μόνο σε μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πραγματικές ομάδες ευρωλίγκα είναι αυτές που ανήκουν σε δισεκατομμυριούχους. Στο Φάιναλ Φορ αγωνίστηκαν οι τέσσερις πλουσιότερες ομάδες. ’λλα αν σταθούμε εμείς στην προσπάθεια που κάναμε, τότε είμαστε μια πραγματικά υψηλού επιπέδου ομάδα. Πρέπει να δούμε τι θέλουμε να αναπτύξουμε. Θέλουμε να ζούμε στην πραγματικότητα. Πρέπει οι παίκτες να εξελιχθούν και να έχουμε στόχο την είσοδο του χρόνου στο Φάιναλ Φορ του πρωταθλήματος. Στόχος είναι την επόμενη χρονιά να αγωνιστούμε στην Ευρωλίγκα".

Για το κλίμα των αποδυτηρίων και το περιστατικό με τον Ράιτ: "Δεν υπάρχει κάτι που ήθελα να συζητήσω επ΄ αυτού. Δεν θέλω να πω κάτι για το παιδί". Σε ότι αφορά πιθανές δικές του ευθύνες στο τελευταίο παιχνίδι με το Μαρούσι είπε: "Σίγουρα έκανα και εγώ μεγάλα λάθη. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό πίεσα την ομάδα ώστε να κερδίσουμε. Γιατί στο μυαλό μου ήταν να κερδίσουμε μία μεγάλη ομάδα, ανεξάρτητα από την οικονομική διαφορά. Όμως στην πραγματικότητα έπρεπε να κερδίσουμε το Μαρούσι. Αν έρθει μία παρόμοια κατάσταση, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν καταβάλλουμε ανάλογη προσπάθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα. Απλά για μένα προσωπικά είναι πολύ δύσκολο να παίξω απέναντι σε έναν αντίπαλο χωρίς να με ενδιαφέρει η νίκη. Το σίγουρο είναι ότι στα τρία τελευταία λεπτά του αγώνα με το Μαρούσι δεν είχαμε και τύχη. Ο Καϊμακόγλου έβαλε με την λήξη του χρόνου ένα απίστευτο τρίποντο. Αν δεν είχε μπει αυτό, τότε ο Αρης θα είχε κερδίσει. Ο Κίκι Κλαρκ είχε δύο ελεύθερα σουτ και δεν τα κατάφερε, ενώ είναι ο καλύτερος σουτέρ μας". Επιστρέφοντας στο θέμα του μπάτζετ, ο προπονητής του Αρη είπε: "Πρώτα απ΄ όλα κανένας όλοι επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση. Για παράδειγμα ο κ. Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε να πουλήσει τον Κακά για να επιβιώσει η Μίλαν. ’σχετα από το τι θα ισχύσει για το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να φθάσουμε ξανά στο Φάιναλ Φορ του πρωταθλήματος διεκδικώντας την είσοδο στην Ευρωλίγκα".

Σε ότι αφορά την παραμονή κάποιων παικτών τόνισε: "Σήμερα θα έχω ένα ραντεβού με τον κ. Δαμιανίδη για να συζητήσουμε. Για το προπονητικό επιτελείο θα έχω να πω περισσότερα την Τετάρτη".

Salonica Press

Το Salonica Press τιμώντας την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα, σας προσφέρει όμορφες στιγμές από τότε. Τα τελευταία λεπτά της παράτασης, τα πανηγύρια, στιγμές από τα παιχνίδια της Ελλάδας υπο τον ήχο του ""THE FINAL COUNTDOWN" , η κόντρα ΝΤΡΑΖΕΝ- ΓΚΑΛΗ στον ημιτελικό, το σόου του κορυφαίου έλληνα παίκτη στον τελικό καθώς και το αλλήστου μνήμης χτύπημα του Τσατσένκο στον Γιαννάκη.

Απολαύστε τα.....



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1987 ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΜΕ.... ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ!!!

THE FINAL COUNTDOWN.... ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ EUROPE!!!

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 87 : NICK vs DRAZEN

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ... ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!!

ΠΟ ΠΟ ΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑ... ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ....


http://salonica-press.blogspot.com/

«PAOK FC» στις Θύρες 5-6

Επιμελεια: Δ.Μ.

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά εργασιών στο γήπεδο της Τούμπας. Εκτός από τις εργασίες περίφραξης με μεταλλικά κάγκελα και πόρτες περιμετρικά στο γήπεδο, καθώς κρίθηκαν αναγκαίες για την ομαλή προσέλευση και είσοδο των θεατών στο γήπεδο για να καταστεί δυνατό να προστεθούν επιπλέον μηχανήματα τουρνικέ, γίνονται και ορισμένα έργα για να καλλωπιστεί και εξωτερικά η Τούμπα, αλλά και εσωτερικά ώστε να αποκτήσει μια πιο ευχάριστη και αισθητική εικόνα.

Μέσα στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών τοποθετήθηκαν νέα καρεκλάκια σε ένα κομμάτι στις Θύρες 5 και 6 αλλάζοντας το Δικέφαλο Αετό που σχηματίζονταν, καθώς πλέον όποιος μπαίνει στην Τούμπα βλέπει να γράφεται με τεράστια γράμματα το «PAOK FC».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Απλό ενδιαφέρον για Αναστασάκο


Eπιμέλεια: Δ .Μ.

Το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Πανιωνίου για τον Ηλία Αναστασάκο είναι υπαρκτό, οι φήμες, ωστόσο, που θέλουν τους κυανέρυθρους να έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του δεν ευσταθούν.
Η αλήθεια είναι πως ο έμπειρος επιθετικός είναι στη μεταγραφική λίστα του Πανιωνίου και αποτελεί μί από τις λύσεις που εξετάζει ο Εμίλιο Φερέρα για την επίθεση της ομάδας του. Το ενδιαφέρον, όμως, από την πρόταση έχει τεράστια απόσταση. Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ακόμη καμία επίσημη πρόταση από πλευράς των Κυανέρυθρων για τον ποδοσφαιριστή. Αν συμβεί, βέβαια, κάτι τέτοιο, θα εξεταστεί όπως εξετάζονται όλες οι προτάσεις που έρχονται κατά καιρούς.
Αν ο Πανιώνιος κάνει προσφορά και αυτή ικανοποιήσει τον δικέφαλο, τότε δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί ο Ηλίας Αναστασάκος, αλλά μέχρι τώρα εκτός από φιλολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να δικαιολογεί τη φημολογία περί επικείμενης μετακίνησης του Λάκωνα φορ στη Νέα Σμύρνη.

Εκλεισε και έρχεται!

cruz_hulio.jpgΓια να τελειώσουν το θέμα συμβολαίου του Χούλιο Κρουζ έρχονται στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα οι δύο εκπρόσωποι του Αργεντινού σταρ, ο οποίος έλαβε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο Γκουστάβο Γκέτσι και ο Χόρχε Σιντέρσπίλερ θα συναντηθούν με τους Νικόλα Πατέρα και Κώστα Αντωνίου, με τις δύο πλευρές να τα έχουν βρει σε ένα ποσό που θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο δύο χρόνων!

Παρά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις και τους όρους που βάζουν οι μάνατζερ δύσκολα θα πάρει αρνητική εξέλιξη η υπόθεση και ο 34χρονος άσος θα ντυθεί στα πράσινα.

Ο 34χρονος (κλείνει τα 35 τον Οκτώβριο) άσος επέστρεψε στο Μιλάνο μετά τις διακοπές του στην Ελούντα και φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία μετακόμισης καθώς τα πράγματα για την μεταγραφή του στο Παναθηναϊκό εξελίσσονται όπως θα ήθελε.

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια της συμφωνίας και το οικονομικό μέρος ο Κρουζ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα αμείβεται μαζί με τα μπόνους περίπου στα τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Πλέον απομένουν οι λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και ίσως και απόψε ή το αργότερο αύριο να έχει τελειώσει το θέμα και όπως όλα δείχνουν η δεύτερη θερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού θα είναι ο Κρουζ.

Παρά τους τελευταίους όρους, που αναμένεται μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων και οι οποίοι θα μπουν προς διαπραγμάτευση, κάτι που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ δύσκολα θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη στο θέμα μεταγραφής του Χούλιο Κρουζ. Οι εκπρόσωποι του διεθνή άσου θα διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ώστε αύριο κατά πάσα πιθναότητα να υπογραφεί το συμβόλαιο.

Μεσίνα καλεί Σάρας

jasikevicius_siena_xalarwsi.jpgΠαίκτες που θα κάνουν την διαφορά ψάχνει ο Ετόρε Μεσίνα προκειμένου να κάνει και πάλι την Ρεάλ Μαδρίτης «βασίλισσα» της Ευρώπης και από ότι φαίνεται έχει βρει τους υποψήφιους στόχους. Σύμφωνα με την «As» ο Ιταλός τεχνικός θέλει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την περιφέρεια της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον παίκτη για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά ακόμα δεν τα έχουν βρει. Ο Λιθουανός θέλει διετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να κυμαίνονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που στο «τριφύλλι» του προσφέρουν συμβόλαιο για έναν χρόνο, αναφέρει η ισπανική εφμερίδα.

Μάλιστα η «As» προσθέτει ότι ο Μεσίνα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις με τον 33χρονο άσο, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να παίξει με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας της περιπέτειας που έζησε για τρία χρόνια (2000-03) με την Μπαρτσελόνα.

Ετοιμάζουν πρόταση για Ναβάρο στο λιμάνι

davidnavarro.jpgΣτον Ολυμπιακό δίνουν μάχη για την επίτευξη της συμφωνίας με τον Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς, αλλά την ίδια ώρα ισπανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον Νταβίντ Ναβάρο, κεντρικό αμυντικό της Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα «superdeporte.es», ο εκπρόσωπος του παίκτη, Χοσέ Μαρία Ορομπίτγκ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φέρει προτάσεις από τους δύο, ομάδες για τον πελάτη του, οι οποίες είναι ο Ολυμπιακός και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο 29χρονος αμυντικός ανήκει στη Βαλένθια και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στη Μαγιόρκα κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Το τεχνικό επιτελείο της Βαλένθια θέλει να τον κρατήσει, αλλά η επιθυμία της διοίκησης είναι να τον παραχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου.

Κλείνουν Κάμπα στον Ατρόμητο

kabas.jpgΚοντά στον Ηλία Κάμπα βρίσκονται οι άνθρωποι του Ατρόμητου Αθηνών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον 35χρονο φορ του Ηλυσιακού.

Ενισχύονται στην γραμμή κρούσης τους στο στρατόπεδο του Ατρόμητου Αθηνών, με την ομάδα των Δυτικών προαστίων να έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τον στράικερ του Ηλυσιακού Ηλία Κάμπα. Από κει και πέρα θετικά αναμένεται να κλείσει και το θέμα του Στέλιου Σφακιανάκη καθώς οι «κυανόλευκοι» αισιοδοξούν ότι θα κερδίσει την προσφυγή του από την ομάδα του Ηρακλείου.

Καμία εξέλιξη με Μπομπό

bobo7.jpgΤελικά το ταξίδι του Γιάννη Χρυσικόπουλου στην Τουρκία για τη μεταγραφή του Μπομπό στον Ολυμπιακό δεν πραγματοποιήθηκε και έτσι το θέμα έμεινε σε πλήρη στασιμότητα. Ο γενικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων», βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ, βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να ταξιδεύει στη γειτονική χώρα.

Για τον Βραζιλιάνο επιθετικό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ένας γερμανικός σύλλογος, αλλά στον Ολυμπιακό ποντάρουν στη συμφωνία με τον Χουάν Φίχερ. Ο μάνατζερ του Μπομπό κατέχει το 50% του παίκτη και προσπαθεί να πείσει την Μπεσίκτας να υποχωρήσει το υπόλοιπο στον Ολυμπιακό με 3,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο παιχνίδι της απόκτησης του Μπομπό φέρεται να έχει μπει εκ νέου η Ντιναμό Κιέβου, χωρίς ωστόσο οι άνθρωποι του ουκρανικού συλλόγου να φέρονται διατεθειμένοι να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Μπεσίκτας. Ο τουρκικός σύλλογος πάντως, έχει ρίξει την τιμή του Βραζιλιάνου στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σόου Τόρες και πεντάρα η Ισπανία!


Ο Τόρες σκόραρε τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά κόντρα στη Νέα Ζηλανδία Δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο πράγμα να πετυχαίνει κάποιος χατ τρικ σε διάστημα 11 λεπτών. Αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα το κατάφερε ο Φερνάντο Τόρες που άρχισε στο 6ο και σταμάτησε στο 17ο, βοηθώντας τα μέγιστα την Ισπανία να θριαμβεύσει με το ευρύ 5-0 επί της Νέας Ζηλανδίας στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για το Κονφεντερέισονς Καπ.

Μόλις στο 6ο ο Φάμπρεγας πάσαρε στον Φερνάντο Τόρες και ο άσος της Λίβερπουλ με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Ιδιο σενάριο και στο 14ο, με μια διαφορά. Τη θέση του Φάμπρεγας πήρε ο Νταβίντ Βίγια. Το εκπληκτικό κρεσέντο του άσου των "κόκκινων" ολοκληρώθηκε στο 19ο με κεφαλιά, μετά από ενέργεια και σέντρα του Καπντεβίλα.

Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη στο πρώτο ημίχρονο. Δεν σταμάτησε στο γρήγορο χατ τρικ του Τόρες, αλλά πέτυε και ένα τέταρτο τέρμα, όπου χάθηκε η μπάλα. Στο 25ο, λοιπόν, ο Ριέρα έγινε κάτοχος της μπάλας, προσποιήθηκε ότι θα σεντράρει, πάσαρε στον Καπντεβίλα και αυτός με τη σειρά του έδωσε στον Φάμπρεγας που δεν αστόχησε.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν με όρεξη και στο δεύτερο μέρος. Μόλις στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Νταβίντ Βίγια βρήκε τον τρόπο να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Οι Ισπανοί έχασαν και κάποιες άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν ανέβασαν περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Από σήμερα, η Ισπανία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στα δύο εντυπωσιακά ρεκόρ που διεκδικεί. Πέτυχε τη 13η διαδοχική νίκη της και χρειάζεται άλλη μία για να ισοφαρίσει τις 14 που έχουν πετύχει η Γαλλία, η Βραζιλία και η Αυστραλία.

Παράλληλα, παραμένει επί 33 συνεχείς αγώνες αήττητη και πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ που κατέχει η Βραζιλία με 35. Δεδομένου ότι στους δύο επόμενους αγώνες της αντιμετωπίζει το Ιράκ (Τετάρτη) και τη Νότια Αφρική (Σάββατο), είναι πολύ πιθανό να γράψει ιστορία μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Ρίκι Χέρμπερτ): Μος, Λόκχεντ, Βάισλιχ, Ελιοτ, Μπράουν, Σμελτς (76ο Τζέιμς), Κίλεν (85ο Μπράιτ), Μπέρτος, Μπρόκι (27ο Κρίστι), Μάλιγκαν, Μπόιενς.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αλμπιόλ, Πουγιόλ, Χόρχε Ράμος (54ο Αρμπελόα), Τσάβι (54ο Καθόρλα), Φάμπρεγας, Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ριέρα, Τόρες (70ό Σίλβα), Βίγια.

Αντίθετος με τη μεταγραφή του Ρονάλντο


Ο Κάρλος Κεϊρός Ο Κάρλος Κεϊρόζ θεωρεί πως η απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι λανθασμένη. Ο τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος έχει περάσει από τον πάγκο της "Βασίλισσας" τη σεζόν 2003-04, πιστεύει πως ο συμπατριώτης του πρέπει να παραμείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Στη Μαδρίτη τα πράγματα είναι διαφορετικά σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και είναι εύκολο να χάσει κάποιος τον έλεγχο. Επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από την τηλεόραση, τη μόδα και το διαφορετικό τρόπο του ποδοσφαίρου. Είναι υποχρέωση μας να βρισκόμαστε κοντά στους ποδοσφαιριστές. Αφοσίωση είναι να είσαι επαγγελματίας και να μένεις σε μία ομάδα. Κανένας δεν μπορεί να προσάψει κάτι στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι 1000 τοις εκατό αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο", είπε μεταξύ άλλων ο Κάρλος Κεϊρόζ

Δυσαρεστημένος με την Τσέλσι ο Καρβάλιο

Δυσαρεστημένος με την Τσέλσι ο Καρβάλιο
Καρβάλιο Δυσαρεστημένος από την Τσέλσι είναι ο Ρικάσρντο Καρβάλιο, ο οποίος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι η θητεία τους "μπλε" βαδίζει προς το τέλος της. Ο Πορτογάλος αμυντικός περίμενε από τους ανθρώπους της ομάδας περισσότερη στήριξη την περασμένη σεζόν, όπου αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού.

Είμαι στην Τσέλσι πέντε χρόνια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν πολύ καλά. Πέρσι ήταν πολύ κακή χρονιά, καθώς αντιμετώπισα πολλά προβλήματα τραυματισμού. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα. Επρεπε να με βοηθήσουν και να με στηρίξουν περισσότερο όταν δεν έπαιζα. Με απογοήτευσαν και πλέον θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσω", τόνισε ο Καρβάλιο.

Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα"

Ο Θανάσης Αθανασιάδης Ο Θανάσης Αθανασιάδης, μιλώντας στον NovaΣπορ Fm 94.6, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των μεταγραφών. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ενδεχόμενο απόκτησης του Φερναντο Μάρκες, στην έλλειψη Ελλήνων παικτών και στα εισιτήρια διαρκείας.

Πιο συγκεκριμένα είπε για:

- το πρώτο διάστημα στην προεδρία του συλλόγου:
"Οι πρώτες ημέρες είναι φορτωμένες με δουλειά. Είναι ατελείωτες και προσπαθούμε να εγκλιματιστούμε στα νέα μας καθήκοντα, εν όψει της χρονιάς που έρχεται για να είμαστε έτοιμοι. Είναι μια χρονικά μεγάλη διεργασία. Έχουμε ενημερωθεί ώστε να κινηθούμε για τη νέα χρονιά και να μπορέσουμε να εναρμονίσουμε αυτά τα δεδομένα"

- τα μεταγραφικά στον Αρη:
"Τα ονόματα παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά όχι μόνο αυτά. Θα πρέπει να μπορέσουν οι νέοι παίκτες να εναρμονιστούν με την ομάδα και τους παλιούς της παίκτες. Καμιά φορά παίκτες που δεν έχουν το ανάλογο όνομα προσφέρουν πολλά σε μια ομάδα. Δεν λέμε βεβαίως πως δεν χρειάζονται και τα μεγάλα ονόματα. Δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για τα μεταγραφικά. Πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Κόντη, διότι αυτός κάνει κάποιες μελέτες για τους παίκτες που πρέπει να αποκτηθούν".

- για το θέμα της απόκτησης του Φερνάντο Μαρκές:
"Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε έχθρες με άλλες ομάδες και να μπούμε σε ξένα χωράφια, θα δείξει ο χρόνος τι θα συμβεί με αυτό το θέμα".

- την έλλειψη των Ελλήνων παικτών στον Αρη:
"Είναι βασική μας προτεραιότητα να στελεχωθεί η ομάδα με γηγενείς ποιοτικούς παίκτες, που θα εγκλιματιστούν στο σύνολο και θα μπορέσουν να προσφέρουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη από τη μία μέρα στην άλλη, με τα οικονομικές ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά, όμως θέλουμε να προωθήσουμε Έλληνες παίκτες από τις ακαδημίες μας, την ομάδα μας και να πάρουμε κάποιους από το πρωτάθλημά μας. Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για τον Νασούτι. Πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Πήραμε παίκτες για το κέντρο και την επίθεση και τώρα θα κοιτάξουμε για να ενισχυθούμε στα μετόπισθεν"

- την συμμετοχή του κόσμου στα εισιτήρια διαρκείας:
"Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως πάμε πολύ καλά στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Είμαστε ευχαριστημένοι. Χρειάζεται να υπάρξει συσπείρωση μέσα στην ομάδα για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό που κάνουμε".

Ηρθε για να υπογράψει ο Ιορντάνκε εκτύπωσέ το Ίλιε Ιορντάνκε


Ίλιε Ιορντάνκε Στη χώρα μας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ιλιε Ιορντάνκε, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως μεγάλο ρόλο στην απόφαση του έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο. Ο Ρουμάνος θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να μιλήσει με τον πρόεδρο της ομάδας και αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στην Ενωση.

"Πιστεύω όλα θα πάνε καλά. ήταν επιθυμία να αγωνιστώ στην ΑΕΚ, γι αυτό και απέρριψα άλλες προτάσεις. Γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ, η οποία είναι 15 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και φέτος θα ελπίζω να μπορέσουμε να σπάσουμε την κατάρα. Με την εικόνα που έχω από την ομάδα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μέγαλο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος μπορεί να με βελτιώσει ως παίκτη", τόνισε ο Ρουμάνος.

Το απόγεμα της Δευτέρας αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του Νίκου Θανόπουλου με την πλευρά του Ταχτσίδη για να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας για ακόμα τέσσερα χρόνια.

Λέει το "ναι" ο Κρουζ!


Τεν Κάτε και Αντωνίου τα λένε Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χούλιο Κρουζ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα αναμένεται να αφιχθούν από ώρα σε ώρα οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή.

Σκοπός της επίσκεψής τους είναι να "κλείσουν" την μεταγραφή στο "τριφύλλι", μετά από εντολή που πήραν από τον πελάτη τους. Αν δεν στραβώσει κάτι τελευταία στιγμή λοιπόν, ο Αργεντινός θα γίνει μόνιμος κάτοικος Παιανίας και θα αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό στην γραμμή κρούσης των "πράσινων".

Όπως έχουμε γράψει, η συμφωνία φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί για διετές συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές του 35χρονου στράικερ να φτάνουν τα 3 εκ. ευρώ!

Πρωταθλητές οι Λέικερς


Οι παίκτες των Λέικερς πανηγυρίζουν με τον Φιλ Τζάκσον την κατάκτηση του πρωτάθλήματος Το 15ο λάβαρο θα κρεμάσουν οι Λέικερς στην οροφή του γηπέδου τους. Το Λος Αντζελες επικράτησε των Μάτζικ στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών με 99-86 και με 4-1 νίκες κατέκτησε το φετινό τίτλο, κάνοντας τον Φιλ Τζάκσον τον πολυνίκη προπονητή στην ιστορία του ΝΒΑ με 10 τίτλους. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδος του, ενώ αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών. Ο άσος των Λέικερς πανηγύρισε με την ψυχή του το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του, καθώς ήταν το πρώτο χωρίς τον Σακίλ Ο'Νιλ στο πλάι του.

Το Πρλάντο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει έναν άθλο, τον οποίο ξεκίνησε πετώντας εκτός από τα πλέι οφ τους περσινούς πρωταθλητές, Σέλτικς και τους Κάβαλίερς που είχαν το καλύτερο ρεκόρ φέτος. Σαφώς επηρεασμένοι οι παίκτες των Μάτζικ δεν είχαν την ηρεμία και το καθαρό μυαλό στις επιθέσεις του, κάτι που το εκμεταλλεύτηκαν οι Λέκερς στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και με σερί 16-0 "έχτισαν" μία διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος. Ο Χάουαρντ έμεινε σε χαμηλές πτήσεις με 11 πόντους και δέκα ριμπάουμτ, την ώρα που ο Γκασόλ πέτυχε 14 πόντους και κατέβασε 15 σκουπίδια.

Δωδεκάλεπτα: 28-26, 46-56, 61-76, 86-99

Ορλάντο Μάτζικ: Τούρκογλου 12, Λιούις 16, Χάουαρντ 11, Λι 12, Αλστον 14, Πιετρούς 4, Νέλσον 5, Γκορτατ 4, Ρέντικ 8.

Λος Άντζελες Λέικερς: Αρίζα 14, Γκασόλ 14, Μπάινουμ 6, Μπράιαντ 30, Φίσερ 11, Όντομ 17, Ουόλτον 2, Φάρμαρ 2.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΕΥ:ΚΡΑΛ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ!



Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Να βοηθήσει τον Ηρακλή στο να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις δείχνει αποφασισμένος ο Γίρι Κραλ. Ο Τσέχος κεντρικός με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του κυανόλευκου ΤΑΠ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του.
Αναφερόμενος στη μεταγραφή του στον Ηρακλή ο Κραλ τόνισε: «Έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Γνωρίζω τον Ηρακλή κυρίως από την παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχα τη χαρά το 2006 στη Ρώμη να ζήσω από κοντά και τον κόσμο της ομάδας αλλά και να δω τη δυναμική του συλλόγου. Εξάλλου έρχομαι σε μία ομάδα που θα έχω φίλους. Γνωρίζω τον Αντρέι Κράβαρικ και φυσικά τον Καμίλ Μπάρανεκ με τον οποίο και είμαστε συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα. Όταν τελείωσα τις υποχρεώσεις μου στο Ιταλικό πρωτάθλημα ο εκπρόσωπος μου με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον του Ηρακλή. Μέσα σε δύο ημέρες πήρα την απόφαση μου και απάντησα αμέσως θετικά. Για μένα ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Ηρακλής είναι μία μεγάλη ομάδα που τα τελευταία δέκα χρόνια πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έρχομαι για να παίζω», δήλωσε αρχικά ο Τσέχος κεντρικός του Γηραιού για να συμπληρώσει:
«Για μένα το μεγαλύτερο κίνητρο δεν είναι τα χρήματα αλλά ο χρόνος συμμετοχής. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον Αντρέι Κράβαρικ. Πριν από δύο εβδομάδες μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο και μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ηρακλή. Ξέρω ότι συμπαίκτες μου θα είναι ο Κουβανός Κάλα, ο Μπάρανεκ, ο Γκασπαρίνι και ο Κράβαρικ. Φυσικά γνωρίζω τον Καμίλ Μπάρανεκ από την Εθνική. Επίσης πρόσφατα με την Εθνική ομάδα έπαιξα αντίπαλος με τον Ματία Γκασπαρίνι ο οποίος μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Τον Κράβαρικ τον γνωρίζω γιατί έχουμε παίξει 5-6 φορές αντίπαλοι».
«Θυμάμαι τους οπαδούς στη Ρώμη»
Ο Γιούρι Κραλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον κόσμο του Ηρακλή, αναφέροντας: «Θυμάμαι τους οπαδούς του Ηρακλή από τη Ρώμη το 2006. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να αγωνίζεται μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Και στην Ιταλία υπάρχουν οπαδοί αλλά δεν είναι τόσο ενθουσιώδεις. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ για φανώ αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας και να βοηθήσω ώστε η ομάδα τη νέα σεζόν να κάνει πολλές νίκες».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Σε μεταγραφικές ανακοινώσεις ενδέχεται να προβεί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Αντώνης Ρέμος στην συνέντευξη τύπου που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.Ο Ηρακλής κινήται αθόρυβα για τους μεταγραφικούς του στόχους ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τυχόν εμπλεγμό άλλης ομάδας.Στο θέμα των μεταγραφών ο Ηρακλής θέλει κεντρικό αμυντικό με τον Γκιονέα(παίκτης της Στεάουα)και έναν Λατίνο να είναι μέσα στις πρώτες επιλογές του προπονητή του Ηρακλή κ.Προτάσοφ.Μέσα στην εβδομάδα ο Ηρακλής ενδέχεται να ανακοινώσει μία εώς 3 μεταγραφές,αφού οι συζητήσεις με μερικούς παίκτες είναι σε προχωρημένο στάδιο.Το θέμα των επιθετικών βρίσκεται και αυτό σε καλό δρόμο.Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλής έχει κάνει μια πολύ καλή οικονομικά πρόταση σ'ενα επιθετικό παίκτη με καλό όνομα στην Αγγλία και απ'οτι φένεται είναι κοντά σε συμφωνία,ενώ ο δέυτερος παίκτης που θα πλαισιώση την επιθετική γραμμή είναι και αυτός πολύ κοντά στο Καυτατζόγλειο.Οι επόμενες ,μεταγραφικές κινήσεις αφορούνε τις θέσεις του δεξιού χαφ(είναι κοντά σε συμφωνία)-αριστερό χαφ(έχει βρεθεί ο παίκτης και είναι σε συζητήσεις).

Δεδουλευμενα -Μάρκες

Ο Μάρκες μετά απο δυο χρόνια παρουσίασης του στον Ηρακλή θα αποτελέσει παρελθόν λόγο του ατίθασου χαρακτήρα του και των πολλών πειθαρχικών παραπτομάτων που έχει υποπέσει με συνεχόμενους καβγάδες με του συμπαίκτες του κ.α.Χθεσινά δημοσιεύματα ισπανικής εφημερίδας έκαναν λόγο για προσφυγή του Μάρκες για 70.000 ευρώ.Σύντομα ο παίκτης και επίσημα θα είναι εκτός Καυτατζογλείου.Οσο αναφορά τα δεδουλευμένα χρήματα ο κ.Ρέμος έχει δώσει επιταγές Αυγούστου και θα μπούνε τα χρήματα στα τέλη του ίδιου μήνα(Αυγούστου).Οι αποδεσμεύσεις και αυτές αναμένονται προτού η ομάδα ξεκινήσει προετοιμασία.

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Ο Ιωαννίδης πότε θα παίξει αν παρθεί και άλλος αριστερός χαφ?

*Ο επιθετικός είναι από την Αγγλία(εκτός ομάδας Λονδίνου)με καλό όνομα και βιογραφικό.Εχθές τα κυανόλευκα μπλόκ πήραν φωτία και ψάχνανε τον παίκτη.Υπομονή,πρώτα να κλήσει ο παίκτης και επίσημα και θα τον δούμε.

*Το θέμα Μάρκες έλειξε με ητημένο τον Ηρακλή καθώς δεν θα ωφεληθεί σε καμιά περίπτωση οικονομικά.

*Η συνέντευξη τύπου θα έχει πολλά ερωτήματα και λίγα απ'αυτά θα είναι λίγο ενοχλητικά προς κάποιους!

*Οι μεταγραφές θα ανακοινωθούνε μαζεμένες στην συνέντευξη τύπου?Θα παρουσιαστούνε και επίσημα Προτάσοφ,Ντίκα,Πιλότο?Κανονικά έτσι πρέπει να γίνει για να λέμε και την αλήθεια!

*Ο Τούμα καλός παίκτης άμα θα λύσει το συμβόλαιο του είναι καλή περίπτωση να ασχολήθει ο Ηρακλής.

*Η αλήθεια είναι οτι ο κόσμος του Ηρακλή ανυσηχεί για το θέματων μεταγραφών μετά το λάθος με τον Οπερ.Στην συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθούνε και τα εισητίρια διαρκείας 2009-2010.

*Θα είναι 90% το ρόστερ στην πρώτη προπόνηση της ομάδας?

Ρεκόμπα: «Γυρίζω πίσω.

O Αλβάρο Ρεκόμπα ξεκαθάρισε με τοποθετήσεις του σε ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής πως είναι στο χέρι του το κατά πόσον θα μείνει ή θα φύγει απ' τον Πανιώνιο. «Θέλω να γυρίσω στην Λατινική Αμερική», ισχυρίστηκε. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο μάνατζέρ του, Ραφαέλ Περόνε.

πίσω...»


Σε συνέντευξή του στην «El Mercurio», ο Ουρουγουανός άσος του Πανιωνίου, Αλβάρο Ρεκόμπα τόνισε πως επιθυμεί να γυρίσει στην Λατινική Αμερική. «Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ την μεταγραφή μου.

Στην Χιλή θα έπαιζα είτε για την Ουνιβερσιδάδ είτε για την άλλη μεγάλη ομάδα της χώρας, την Κόλο Κόλο. Έχω κάνει συμφωνία με τον πρόεδρο του Πανιωνίου από τότε που ήρθα από την Ιταλία, αν θελήσω να φύγω πριν τη λήξη του συμβολαίου, φεύγω αμέσως», επισήμανε αρχικα

Στην συνέχεια δήλωσε: «Μετά από δεκατρία χρόνια στην Ευρώπη, έχω την επιθυμία να επιστρέψω στη Λατινική Αμερική ώστε να βρίσκομαι πιο κοντά στην οικογένειά μου. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να γυρίσω στη Ντανούμπιο, την ομάδα της ζωής μου, όμως αν βρεθεί κάποια άλλη ομάδα που είναι κοντά στο Μοντεβιδέο, κανένα πρόβλημα. Δεν είμαι πια 20 ετών, όμως είμαι πολύ καλά. Δεν είχα σημαντικούς τραυματισμούς και στα δύο μου πόδια και μπορώ να παίζω ακόμα».

Πρέσινγκ του Τύπου και στον μάνατζερ

Το θέμα έχει και συνέχεια με τοποθετήσεις του μάνατζερ του παίκτη του Πανιωνίου στο ίδιο έντυπο. Στον πρόλογό του το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρει πως ο Ρεκόμπα είναι διατεθειμένος να παίξει σε μία εκ των Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, Ουνιόν, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και Κόλο Κόλο. Ο Ραφαέλ Περόνε παρουσιάζει την εκδοχή του πελάτη του, λέγοντας πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. «Αυτήν την στιγμή δεχόμαστε προσφορές. Ο Αλβάρο πρέπει να δεχθεί προσφορές απ' την Χιλή, διότι έχουμε προτάσεις απ' την Ιταλία. Θα δούμε τι θα γίνει», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Περόνε.

Αναβολή για Αμπρέου

Αναβολή για Αμπρέου


Μια βδομάδα... υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι φίλοι του Αρη, καθώς η άφιξη του Σεμπάστιαν Αμπρέου πήρε αναβολή για τις 22/6, αντί για τη Δευτέρα (15/6) που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

*

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ με έγγραφο που απέστειλε στην ΠΑΕ Αρης ζήτησε να καθυστερήσει η άφιξη του Αμπρέου στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει ακόμη μία αγωνιστική στη Segunda Division και οι βάσκοι θέλουν τον 33χρονο επιθετικό να παίξει και στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Η κίτρινη ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα της Σοσιεδάδ και του παίκτη, και έτσι ο ερχομός του ουρουγουανού στην Θεσσαλονίκη θα καθυστερήσει για μία βδομάδα