Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Την προσεχή Πέμπτη (03/09 και ώρα 13:30) θα εκδικαστεί στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας η ένσταση που κατέθεσε η ΠΑΕ Άρης κατά του κύρους του αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή την επίθεση του οπαδού του «Γηραιού» εναντίον του Σηφάκη, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά μερίδας φίλων της ομάδας, έχει κληθεί σε απολογία και η ΠΑΕ Ηρακλής.

Το κατηγορητήριο αναφέρει συγκεκριμένα: «Δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, φίλαθλος της εγκαλουμένης εισήλθε στον κυρίως αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας Μ. ΣΗΦΑΚΗ, με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα και την είσοδο των διαιτητών και των ομάδων στα αποδυτήρια. Μετά από σαράντα πέντε λεπτά και αφού οι διαιτητές πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά».

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, εάν το συγκεκριμένο περιστατικό θεωρηθεί μεμονωμένο, τότε οι «κυανόλευκοι» κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ. Στην περίπτωση όμως που η Πειθαρχική Επιτροπή αποφανθεί ότι πρόκειται για εκτεταμένα επεισόδια, στον Ηρακλή θα επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο που θα φτάνει τα 250.000 καθώς και ποινή αποκλεισμού της έδρας του για μία αγωνιστική. Αυτό το ενδεχόμενο, πάντως, δεν θεωρείται ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Επίσης, σε απολογία την ίδια ημέρα, λόγω υβριστικών συνθημάτων και συμπεριφοράς των φιλάθλων τους, έχουν κληθεί και οι: ΑΕΚ, Ατρόμητος, Λάρισα, Καβάλα, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και το στέλεχος της ομάδας των Ιωαννίνων, Ε. Αγγελής. ΠΗΓΗ(SPORT-FM)

Μοράτι: «Δίδυμο Ίντερ, Γιουβέντους»

moratti.jpgΑπό τις δύο πρώτες αγωνιστικές φάνηκε πως στο φετινό Καμπιονάτο οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς), θα είναι οι Ίντερ και Γιουβέντους. Αυτό επισήμανε και ο πρόεδρος των «νερατζούρι» Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Μίλαν, οι παίκτες του κατέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος.

Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να σε κοροϊδέψει ένας ποδοσφαιρικός... εχθρός από το να βγει μετά από μία νίκη στο μεταξύ σας ντέρμπι με 4-0 και να λέει πως κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη. Αυτό έκανε ο πρόεδρος της Ίντερ Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Γιουβέντους την οποία θεωρεί άξια ανταγωνίστρια του τίτλου: «Η Ίντερ μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα αλλά και η Γιουβέντους είναι μία δυνατή ομάδα. Το ματς με τη Μίλαν πέρα από το ηθικό που μας έδωσε, μας έδωσε την εικόνα μίας ομάδας που είναι σε καλή κατάσταση.
Φυσικά, χρειάζεται και η τύχη, και η συνέπεια, και η δουλειά, όμως οι προοπτικές υπάρχουν. Πιστεύω πως αυτή η νίκη ήταν καλή για την ομάδα ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπαρτσελόνα. Πιστεύω πως καλά έκανε η Ίντερ και κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι.
Δεν ήθελαν να υπερβάλλουν κυνηγώντας να πετύχουν και άλλα γκολ. Μου έδωσαν την εντύπωση μίας ομάδας που είχε τον έλεγχο του αγώνα και που δεν είχε ανάγκη να κάνει κάτι άλλο».

Για το ντέρμπι με την Μίλαν τόνισε: «Πιστεύω πως δημιουργείται μία σοβαρή ομάδα, η οποία θα είναι ικανή να παλέψει και στη Serie A και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι πολύ ωραία η ιδέα να έχεις μία ακόμα ομάδα δυνατή στην Ιταλία γιατί έτσι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, με την ελπίδα η Ίντερ να προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχουμε ένα δυνατό δίδυμο, Ίντερ και Γιουβέντους, μετά θα δούμε».

«Kαλή τύχη στον Ζλάταν»

Ο Μοράτι δεν ξέχασε και τον πρώην μεγάλο αστέρα της ομάδας Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, για τον οποίο και τόνισε: «Χάρηκα που σκόραρε ο Ζλάταν γιατί πιστεύω πως η κατάσταση στη Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πάρα πολλοί πρωταθλητές με τεράστια προσωπικότητα μέσα στην ομάδα, συνεπώς πρέπει να συνεργαστεί πολύ με τους άλλους και να είναι λιγότερο πριμαντόνα.
Του εύχομαι να τα πάει καλά αν και έρχονται πρώτα τα δικά μας παιχνίδια. Του το εύχομαι όμως γιατί πρέπει να είναι διασκεδαστικό να παίζεις με αυτή την επίθεση».

Nαυαγεί η μεταγραφή του Μουν

Προς ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η μεταγραφή του Μπράιας Μουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Παρότι οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν χθες τον δανεισμό του στον δικέφαλο, από πλευράς ΠΑΟΚ φαίνεται ότι ακόμη δεν υπάρχει ανάλογη σιγουριά κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σε ότι αφορά τους όρους του συμβολαίου. Το συγκεκριμένο «κόλλημα» είναι πολύ πιθανό τελικά να οδηγήσει σε ναυάγιο την μεταγραφή και ο Μουν να μην ανέβει τελικά στην Θεσσαλονίκη για να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ.

«Μπαμ» με Κάλατς η Καβάλα

kalac.jpgΣε μια πολύ σημαντική μεταγραφή προέβη η Καβάλα, η οποία απέκτησε τον 37χρονο διεθνή γκολκίπερ, Ζέλικο Κάλατς. Οι νεοφώτιστοι ενισχύθηκαν αρκετά κάτω από τα δοκάρια και δείχνουν έτοιμοι για την δύσκολη αποστολή τους στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας.


Ένα σημαντικό μεταγραφικό «χτύπημα» πραγματοποίησε η Καβάλα, η οποία και απέκτησε τον διεθνή Αυστραλό γκολκίπερ, Ζέλικο Κάλατς. Ο 37χρονος πορτιέρο έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε με τους Μακεδόνες συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

Who is who
Έτη Ομάδες Συμμ.
1989–1995 Σίδνεϊ Γιουνάιτεντ 92
1995–1996 Λέστερ 1
1996–1998 Σίδνεϊ Γιουνάιτεντ 30
1998–2002 Ρόντα 115
2002–2005 Περούτζια 79
2005–2009 Μίλαν 38

Mίνι συνέντευξη Ματσόν

Ο Αντρέα Ματσόν μαζί με 41 προπονητές ακόμα βρέθηκε στη Βαρκελώνη για την ετήσια καθιερωμένη συνάντηση μεταξύ προπονητών και διαιτητών της Ευρωλίγκα και του Eurocup. Ο ιταλός τεχνικός με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μίλησε για το περιεχόμενο των συζητήσεων και τόνισε πως οι κανόνες είναι ο ίδιοι με την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι και να τηρούνται.

-Κόουτς, ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χθες;

"Καταρχήν, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας, ο κ. Ρήγας ήταν ξεκάθαρος στην ομιλία του σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι κανόνες παραμένουν ίδιοι. Όπως πέρυσι, έτσι και τη φετινή χρονιά δεν θα επιτρέπεται κανένας άλλος, εκτός του προπονητή, να στέκεται όρθιος στον πάγκο και να μιλάει στους διαιτητές".

-Ποιο ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρωθήκατε περισσότερο;

"Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις ήταν αυτό των φάουλ. Ειπώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για τα κριτήρια των φάουλ και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Για να γίνω πιο σαφής, μιλήσαμε για τα φάουλ που γίνονται σε παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα στα χέρια τους. Όπως επίσης και στα φάουλ που γίνονται στους αιφνιδιασμούς. Κάποιες φορές είναι σημαντικότερο να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά των φάουλ και να μη δίνεις βάση στο ποια είναι τα κριτήρια".

-Υπήρξε κάτι άλλο που να κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων;

"Δόθηκε σημασία στην άμυνα πάνω στο pick-n-roll και στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Γενικότερα όμως ειπώθηκαν διαφορετικά πράγματα και ακούστηκαν διάφορες απόψεις".

-Μπορείτε να μας κάνετε ένα γενικό σχόλιο για τη συνάντηση αυτή;

"Εμείς ακολουθούμε πάντα τους κανόνες. Ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως τώρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ο καθένας από την δική του πλευρά να ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στο γήπεδο".

Ποινή δέκα αγωνιστικών στον Βίτσελ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με ποινή αποκλεισμού δέκα αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 2.500 ευρώ τιμώρησε η βελγική ομοσπονδία τον Άλεξ Βίτσελ για το «δολοφονικό» τάκλιν του στον Μάρτσιν Βασιλέφσκι. Παρά την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του παίκτη της Σταντάρ Λιέγης στον Πολωνό της Άντερλεχτ στο ισόπαλο μεταξύ τους παιχνίδι (1-1), η ομοσπονδία έριξε στα «μαλακά» τον 20χρονο παίκτη, χάρη στην ενέργεια του οποίου, ο Βασιλέφσκι –υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης- δεν θ’ αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κι αυτό γιατί μετά την εγχείριση που υπεβλήθη το βράδυ της Κυριακής βγήκε πόρισμα πως ο 29χρονος αμυντικός θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο αποθεραπείας.

* Ο Βίτσελ έχει το δικαίωμα έφεσης ως την Πέμπτη και αν γίνει κάτι τέτοιο θα επανεξεταστεί η υπόθεση απ’ την Παρασκευή.

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Έμειναν Τσιάρας, Καυκής!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι σχέσεις του ΠΑΟΚ με τους Τσιάρα και Καυκή είχαν φτάσει στα... άκρα, ωστόσο τελικά και οι δύο παίκτες θα συνεχίσουν στον «δικέφαλο»!

Μετά από αντιπαράθεση εβδομάδων, σχετικά με τα οφειλόμενα από την περυσινή περίοδο, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα των συμβολαίων που είχαν για την καινούρια χρονιά, βρέθηκε η χρυσή τομή και οι Γιώργος Τσιάρας και Παναγιώτης Καυκής θα παραμείνουν στον ΠΑΟΚ.

Με δηλώσεις του, στο μεταξύ, στην επίσημη σελίδα του «δικεφάλου», ο Κένι Γκρέγκορι τοποθετήθηκε για την απόφαση του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Πραγματικά περιμένω με αγωνία την επιστροφή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, γιατί αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι έμεινε στη μέση. Ελπίζω ότι αυτή η χρονιά θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κι αυτό εύχομαι να συμβεί και μέσα, αλλά κι έξω από το γήπεδο».

«Ελπίζω ότι όλοι μας θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και θα δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα παίζει με τέτοιο τρόπο για τον οποίο θα είναι υπερήφανοι και οι φίλαθλοί μας, που τόσο με ενθουσίασαν πέρσι, αλλά και όλοι μέσα στην ομάδα. Απλά θέλω όλοι μας, εμείς στην ομάδα, αλλά και οι φίλαθλοί μας, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε στο γήπεδο, το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και περιμένω με αγωνία να απολαύσω το παιχνίδι που αγαπώ τόσο πολύ», κατέληξε ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αναλαμβάνει πόστο ο "Βάσια"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή επιστρέφει στο «σπίτι» του για να συμβάλει και αυτός στην προσπάθεια που γίνεται. Με δηλώσεις του στο «Μετρόπολις», ο Βασίλης Χατζηπαναγής αποκάλυψε πως βρίσκεται σε διαδικασία επαφών με την διοίκηση του «Γηραιού» ώστε να δραστηριοποιηθεί σε κάποιο πόστο:

«Μιλάμε με την ΠΑΕ Ηρακλής για μία συνεργασία και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος. Θα έχουμε μία συνεργασία με το αθλητικό μου κέντρο, ότι θέλει θα είμαι κοντά στην ομάδα και στον Αντώνη Ρέμο».

Για τον Όλεγκ Προτάσοφ, ανέφερε: «Με τον Προτάσοφ μίλησα μία φορά, μου είχε πει και τότε ότι η ομάδα θέλει παιχνίδια για να δείξει τις δυνατότητες της»... ενώ για τις μονάδες που διέκρινε, τόνισε: «Με έχει αρέσει πολύ ο Γιάκομπ, ενώ και ο Ντίκα είναι εξαιρετικός παίκτης. Πάντα παίζει καλά ο Ντιέ, η ομάδα γενικότερα είναι ανεβασμένη».

Για την συμπεριφορά των οπαδών του Ηρακλή τόσο στην Κομοτηνή όσο και στο παιχνίδι με τον Άρη, υπογράμμισε: «Είχα κάποιους φίλους στην Κομοτηνή και έτσι πήγα να δω και το παιχνίδι. Με τον Άρη άργησα να μπω και δεν είδα το επεισόδιο. Αλλά ήταν κάτι απαράδεκτο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σηφάκη που ήταν άψογος ως επαγγελματίας. Κάποιος που θα ήταν πιο νευρικός παίκτης μπορεί να χτυπούσε τον οπαδό. Νευρικότητα υπήρχε και στην κερκίδα, στους επισήμους. Δεν υπήρχε το ήρεμο κλίμα. Βλέπω συσπείρωση στον κόσμο αλλά και φανατισμό, τον οποίο πρέπει να κατεβάσουμε. Η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι καλύτερη και μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Βλέπω ότι έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα. Κάτι άλλαξε, η ομάδα είναι δύο σκαλοπάτια πιο ψηλά από τις προηγούμενες χρονιές. Θέλουν βέβαια και παιχνίδια στα πόδια τους. Θα είναι καλύτερη η ομάδα στην συνέχεια. Ο φανατισμός κάνει κακό στην ομάδα, η ομάδα τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο στην Κομοτηνή, δεν ξέρω τι θα γίνει με τον φίλαθλο που μπήκε στο γήπεδο.

Με αυτά τα λεφτά θα κάναμε μία μεταγραφή. Βέβαια δεν μιλάω για την πλειοψηφία των φιλάθλων, το περιστατικό με τον Άρη ήταν μεμονωμένο. Ήθελα να πάω εκείνη την στιγμή μέσα στο γήπεδο για να μπορέσω να σταματήσω αυτόν τον φίλαθλο. Πάει να γίνει κάτι καλό στον Ηρακλή γιατί να το χαλάσουμε; Μπορεί να απογοητευτεί ο Αντώνης Ρέμος, γιατί να γίνει αυτό; Ο Ηρακλής φέτος είναι πολύ καλός, έγιναν σημαντικές μεταγραφές και σίγουρα πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια».

Λίπι: «Δεν καλώ τον Κασάνο»

lippi.jpg
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στην Ιταλία τις τελευταίες μέρες για την ενδεχόμενη κλήση του Αντόνιο Κασάνο από τον Μαρσέλο Λίπι. Τελικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιταλών ξεκαθάρισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπολογίζει τον άσο της Σαμπντόρια!«Δεν έχω τίποτα απέναντι στον Κασάνο» είπε αρχικά στην συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων με Γεωργία και Βουλγαρία και συνέχισε: «Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και εγώ σέβομαι την άποψη του καθενός. Ο κόσμος τον θέλει στην εθνική αλλά καλό θα ήταν κάποιοι να σέβονται τις αποφάσεις και τις επιλογές μου».

Θύμα τροχαίου ο Χρυσοφάκης στον Εργοτέλη


Ο Χρυσοφάκης με τη φανέλα του Εργοτέλη Πάγωσαν στον Εργοτέλη στο άκουσμα της είδησης ότι ο νεαρός Χρηστος Χρυσοφάκης έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος. Ο παίκτης της ομάδας του Ηρακλείου υπέστη κάταγμα λεκάνης, με αποτέλεσμα να πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.

Από κει και πέρα οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, επέστρεψαν την Τρίτη στις προπονήσεις και έκαναν ασκήσεις δύναμης και ανοίγματα στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου σταδίου.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Γελαδάρης ο οποίος έχει τράβηγμα στον τετρακέφαλο και θα μείνει εκτός για περίπου μια εβδομάδα. Ο Δημήτρης Κοιλιάρας έχει υποστεί κάκωση στο δεξιό ώμο και θα μείνει εκτός μια εβδομάδα. Κάκωση στο αριστερό ισχίο έχει υποστεί ο Πόζα και θα μείνει εκτός για περίπου 7 με 10 ημέρες.

ΠΑΟΚ: Στο... τρέξιμο για το χορτάρι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Διορία» 20 ημερών έχουν οι υπεύθυνοι για το χλοοτάπητα του γηπέδου της Τούμπας, προκειμένου ο αγωνιστικός χώρος να μην έχει την εικόνα που είχε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή και το παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται μπροστά στις θύρες 6, 7, 8 και 1 ήταν σε κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα συνεχώς να φεύγουν κομμάτια χόρτου. Είναι απορίας άξιο πώς ενώ άπαντες έβλεπαν τον αγωνιστικό χώρο καθημερινά, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ειδικά όταν το «καμπανάκι» χτύπησε στο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τα μέσα της εβδομάδας και ο ΠΑΟΚ ευνοείται τόσο από τη διακοπή όσο και από το γεγονός ότι το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι έρχεται την τέταρτη αγωνιστική, όταν και ο «δικέφαλος» θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Ανοιχτά τα μάτια του Βρύζα


Φερνάντο Σάντος και Ζήσης Βρύζας Ο Μουν ίσως να μην είναι η τελευταία μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, αλλά υπάρχει η επιπλέον προθεσμία μόνο για τους ελεύθερους παίκτες μέχρι τις 15 του μήνα. Η αγορά είναι ανοικτή κι ο Ζήσης Βρύζας έχει τα μάτια του 14 προκειμένου να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει άμεσα.

Αν λοιπόν, βρεθεί κάτι το εξαιρετικό για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού, κι αν φυσικά το οικονομικό σκέλος είναι προσιτό, η διοίκηση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα προχωρήσει σε μία ακόμη τελευταία κίνηση ενίσχυσης.

Όσο για τον Μουν, ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να αποκτήσει πλήρως τα δικαιώματά του το επόμενο καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς, που είναι προσιτή. Βεβαίως, αυτό θα συμβεί αν στον ΠΑΟΚ μείνουν ικανοποιημένοι από την απόδοση του Μουν και εφόσον ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να συνεχίσει στην Τούμπα .

Ο Μουν αναχωρεί για το εξωτερικό για να ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Νοτίου Αφρικής, η οποία θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Στις 5 Σεπτεμβρίου με τη Γερμανία στο Λεβερκούζεν και στις 8 Σεπτεμβρίου με την Ιρλανδία στο Λίμερικ. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την φετινή χρονιά του Ηρακλή και αρχικά είπε: «Είχα κάποιους φίλους στην Κομοτηνή και έτσι πήγα να δω και το παιχνίδι. Με τον Άρη άργησα να μπω και δεν είδα το επεισόδιο. Αλλά ήταν κάτι απαράδεκτο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σηφάκη που ήταν άψογος ως επαγγελματίας. Κάποιος που θα ήταν πιο νευρικός παίκτης μπορεί να χτυπούσε τον οπαδό. Νευρικότητα υπήρχε και στην κερκίδα, στους επισήμους. Δεν υπήρχε το ήρεμο κλίμα. Βλέπω συσπείρωση στον κόσμο αλλά και φανατισμό, τον οποίο πρέπει να κατεβάσουμε. Η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι καλύτερη και μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι. Βλέπω ότι έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα. Κάτι άλλαξε, η ομάδα είναι δύο σκαλοπάτια πιο ψηλά από τις προηγούμενες χρονιές. Θέλουν βέβαια και παιχνίδια στα πόδια τους. Θα είναι καλύτερη η ομάδα στην συνέχεια» και συνέχισε: «Ο φανατισμός κάνει κακό στην ομάδα, η ομάδα τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο στην Κομοτηνή, δεν ξέρω τι θα γίνει με τον φίλαθλο που μπήκε στο γήπεδο. Με αυτά τα λεφτά θα κάναμε μία μεταγραφή. Βέβαια δεν μιλάω για την πλειοψηφία των φιλάθλων, το περιστατικό με τον Άρη ήταν μεμονωμένο. Ήθελα να πάω εκείνη την στιγμή μέσα στο γήπεδο για να μπορέσω να σταματήσω αυτόν τον φίλαθλο. Πάει να γίνει κάτι καλό στον Ηρακλή γιατί να το χαλάσουμε; Μπορεί να απογοητευτεί ο Αντώνης Ρέμος, γιατί να γίνει αυτό; Ο Ηρακλής φέτος είναι πολύ καλός, έγιναν σημαντικές μεταγραφές και σίγουρα πρέπει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια».
Όσον αφορά τους παίκτες από την ομάδα του Ηρακλή που του έκαναν θετική εντύπωση είπε: «Με έχει αρέσει πολύ ο Γιάκομπ, ενώ και ο Ντίκα είναι εξαιρετικός παίκτης. Πάντα παίζει καλά ο Ντιέ, η ομάδα γενικότερα είναι ανεβασμένη» ενώ για τον Προτάσοφ τόνισε: «Με τον Προτάσοφ μίλησα μία φορά, μου είχε πει και τότε ότι η ομάδα θέλει παιχνίδια για να δείξει τις δυνατότητες της».
Επίσης τόνισε: «Μιλάμε με την ΠΑΕ Ηρακλής για μία συνεργασία και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος. Θα έχουμε μία συνεργασία με το αθλητικό μου κέντρο, ότι θέλει θα είμαι κοντά στην ομάδα και στον Αντώνη Ρέμο». (ΠΗΓΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ)

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ

Δεκτή έκανε την προσφυγή του ποδοσφαιριστή Χρήστου Μπούρμπου κατά της ΠΑΕ Ηρακλής, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και επεδίκασε στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ποσό 159.440 ευρώ.Πλέον η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ καλείται να πληρώσει 19.000 ευρώ για οτι συναίβει με τον Πανθρακικό και άλλα τόσα απο την τιμωρεία και επιπλέον έπεσε σαν κεραυνός η δικαίωση του Χρήστου Μπούρμπου.

Παραιτήθηκε ο Σπαλέτι


Ο Σπαλέτι δίνει οδηγίες Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρόμα αποτελεί ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο 50χρονος προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη, δύο ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα της ομάδας από τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η παραίτηση δόθηκε στην πρόεδρο του συλλόγου Ροζέλα Σένσι κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο πλευρών. Εξερχόμενος, ο Σπαλέτι ανακοίνωσε την αποχώρησή του, με την οποία τερματίζεται μία θητεία που ξεκίνησε το 2005. Υποψήφιος αντικαταστάτης του είναι ο πρώην προπονητής της Τσέλσι και της Γιουβέντους Κλάουντιο Ρανιέρι.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου κ. Θόδωρου Ζαγοράκη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοίνωσε ότι η συνέντευξη Τύπου του προέδρου κ. Θόδωρου Ζαγοράκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009, στις 13.30, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου της Τούμπας.

Gregory: «Όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πρώτη του συνεργασία με τον ΠΑΟΚ δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Και τελείωσε άδοξα, αλλά και με έναν τρόπο, που δίνει και στον Kenny Gregory, αλλά και στην ομάδα του ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να αναζητήσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη συνεργασία τους. Κι αυτή τη φορά η ευχή όλων είναι, να πάνε όλα καλύτερα. Κι αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο Kenny Gregory, που μίλησε στο www.paokbc.gr από το Οχάιο, όπου βρίσκεται και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

«Πραγματικά περιμένω με αγωνία την επιστροφή μου στην ομάδα του ΠΑΟΚ και την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, γιατί αυτό που ξεκινήσαμε πέρσι έμεινε στη μέση», λέει ο Kenny Gregory, που επιστρέφει στον ΠΑΟΚ για να τελειώσει μία συνεργασία που έμεινε στη μέση… «Ελπίζω ότι αυτή η χρονιά θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα από την προηγούμενη κι αυτό εύχομαι να συμβεί και μέσα, αλλά κι έξω από το γήπεδο».

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ, που στο διάστημα της συνεργασίας του με την ομάδα, πρόσφερε ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις, δεν ξεχνά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την συμπαράστασή του, και λέει χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι όλοι μας θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και θα δημιουργήσουμε μία ομάδα, που θα παίζει με τέτοιο τρόπο για τον οποίο θα είναι υπερήφανοι και οι φίλαθλοί μας, που τόσο με ενθουσίασαν πέρσι, αλλά και όλοι μέσα στην ομάδα. Απλά θέλω όλοι μας, εμείς στην ομάδα, αλλά και οι φίλαθλοί μας, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε στο γήπεδο, το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και περιμένω με αγωνία να απολαύσω το παιχνίδι που αγαπώ τόσο πολύ».

Νέοι κάτοικοι Νίκαιας

kefaloukos.jpgΈστω και την ύστατη στιγμή ο Ιωνικός ενισχύθηκε τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση με την προσθήκη του Λάμπρου Κεφαλούκου και του Βασίλη Χατζηβασιλειάδη.



Ο πρώτος είναι 27 ετών και αναμένεται να θωρακίσει την «κυανόλευκη» αμυντική γραμμή για τη νέα σεζόν και την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Εργοτέλη. Σε ότι αφορά τον δεύτερο είναι 23 ετών επιθετικός και πέρυσι αγωνιζόταν στην Καστοριά.

Τέλος ο Γκουλής, έρχεται ο Βουτσακέλης


Ο Βουτσακέλης δίνει οδηγίες... Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Ιωνικού ο Νίκος Γκουλής. Ο έμπειρος προπονητής ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα και ως εκ τούτου αποχώρησε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος να τον διαδεχθεί είναι ο Στράτος Βουτσακέλης.

Από εκεί και πέρα, παρελθόν από τον Ιωνικό αποτελεί και ο Ιάπωνας επιθετικός, Φουκούντα.

Μassa από το 2010 ξανά! Fisico και Kubica για Ferrari


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Felipe Massa στο Jackson Memorial Hospital του Miami ήταν καλές για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου ωστόσο η επιστροφή του στη Fromula 1 δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2009.

Εντός των ημερών ο 28χρονος οδηγός θα υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση στο σημείο που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών της Ουγγαρίας όταν ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων που αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Rubens Barrichello τον χτύπησε στο σημείο πάνω από το αριστερό του μάτι προκαλώντας του ζημιά στο κρανίο.

«Προφανώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έγιναν αποδεκτά με θέρμη στο Maranello, από την άποψη ότι η ομάδα μπορεί να υπολογίζει 100% στον Felipe για την έναρξη της επόμενης σεζόν», αναφέρει στην ανακοίνωσή της που εξέδωσε η Ferrari.

«Eίμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα των δοκιμών. Μετά την μικρή επέμβαση στην οποία θα υποβληθώ τις επόμενες ημέρες θα είμαι επιτέλους έτοιμος να αρχίσω να γυμνάζομαι ξανά ώστε να επιστρέψω σε καλή φυσική κατάσταση και σιγά σιγά να αρχίσω να προπονούμαι με καρτ. Όσο για την επιστροφή μου στην Formula 1, καλύτερα είναι να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Τώρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσω και πάλι καλή φυσική κατάσταση. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου», σχολίασε ο Massa.

Πλέον η Ferrari θα πρέπει να κάνει τα σχέδια της για τους πέντε αγώνες που απομένουν χωρίς να υπολογίζει στον Massa. Θα πρέπει δηλαδή να βρει έναν πιλότο ανταγωνιστικό που θα τρέξει στους εναπομείναντες αγώνες και θα τη βοηθήσει να διατηρηθεί στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Πρώτο φαβορί παραμένει ο Giancarlo Fisichella αν και ο Vijay Mallya «κλωτσάει» θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει περισσότερα χρήματα από τον «δανεισμό» του πιλότου του. Τις τελευταίες ώρες πάντως στον ιταλικό Τύπο παίζει δυνατά και το όνομα του Robert Kubica. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο του Πολωνού ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα μείνει χωρίς ομάδα από τη στιγμή που η BMW ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σπορ.

Η απόφαση της Scuderia θα γίνει γνωστή μέσα στο επόμενο 48ωρο...

"Ηρθε η ώρα να κατακτήσουμε την κορυφή"


Γιαννάκης και Τσίλντρες... Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε το στίγμα του φετινού Ολυμπιακού στην "πρώτη" της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" στις δηλώσεις του τόνισε ότι ήρθε η ώρα η ομάδα του να επιστρέψει στην κορυφή, θέτοντας έτσι τους στόχους για την αγωνιστική χρονιά που ξεκίνησε. Από την πρώτη προπόνηση έλειψαν φυσικά οι διεθνείς, ενώ το πρών έδωσαν οι Παπαλουκάς, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, Τσίλντρες, Ουίφερ, Μπέβερλι, Μιλόσεβιτς, Σλούκας, Γιαννόπουλος και Καραθανάσης

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ηρθε η ώρα να κατακτήσουμε την κορυφή. Σκοπός μας είναι με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά να βελτιωνόμαστε καθημερινά, σε όλους τους τομείς. Μόνο έτσι έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Είναι θετικό ότι οι περισσότεροι παίκτες έμειναν στην ομάδα και ξέρουν τι ζητάμε. Χαιρόμαστε όταν οι παίκτες μας πηγαίνουν καλά, γιατί είναι δικά μας παιδιά. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια".

Θοδωρής Παπαλουκάς τόνισε: "Ξεκινάει μια νέα χρονιά και μια νέα προσπάθεια. Είναι καλό που παρέμειναν τα περισσότερα παιδιά από την περσινή ομάδα και εκτός του Κλέιζα οι διεθνείς που απουσιάζουν ήταν και την προηγούμενη χρονιά μαζί μας και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής. Οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες δεν έχουν υποχρεώσεις και θα πραγματοποιήσουν προετοιμασία. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και η αυτή η δουλειά θα φανεί αργότερα μέσα στη σεζόν. Είναι Είναι πρωτόγνωρο για μένα να μη συμμετέχω στις υποχρεώσεις της Εθνικής, αλλά χρειαζόμουν αυτό το διάλλειμα. Είμαι γεμάτος ενέργεια για τη δύσκολη χρονιά που ξεκινάει".

Κατσουράνης: «Πάμε για δύο νίκες»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία των διεθνών να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής εξέφρασε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας κατά την συγκέντρωση της αποστολής της Εθνικής ομάδας εν όψει των καθοριστικών αγώνων με Ελβετία και Μολδαβία (5 και 9 Σεπτεμβρίου) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. «Θέλουμε όλοι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Στόχος μας είναι οι δύο νίκες, αλλά και οι 4 βαθμοί είναι καλοδεχούμενοι», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσουράνη:

«Θα είναι πολύ σημαντική για εμάς αυτή η πρόκριση εάν έρθει μιας και μετά το EURO της Πορτογαλίας θέλουμε να πάρουμε μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλουμε όλοι να πάμε στη Νότιο Αφρική. Είναι τεράστιας σημασίας τα ματς που έρχονται. Πάμε να πάρουμε τη νίκη στην Ελβετία. Θα τα δώσουμε όλα. Έχουμε τα φόντα να τα καταφέρουμε. Άλλωστε, το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν», δήλωσε ο 29χρονος παίκτης.

Κληθείς να σχολιάσει τις απουσίες (σ.σ.: Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Δέλλας και πιθανόν ο Καραγκούνης) που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο «Κατσούρ» τόνισε: «Έχουμε όντως σημαντικές απουσίες και ευελπιστούμε εμείς οι παλιοί και τα νέα παιδιά να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς με πόσους βαθμούς θα είναι ικανοποιημένοι στην Εθνική από τα δύο προσεχή ματς, ο Κατσουράνης απάντησε: «Πάμε για δύο νίκες με Ελβετία και Μολβαδία, αλλά και οι τέσσερις βαθμοί να έρθουν είναι καλοδεχούμενοι. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στην έδρα μας (σ.σ: Λετονία στις 10/10 και Λουξεμβούργο 14/10) που πρέπει να τα κερδίσουμε».

Στην αποστολή της Εθνικής (που θα προπονηθεί στις 18:30 στον Αγιο Κοσμά) μετέχουν οι Χαλκιάς, Τζόρβας, Σηφάκης, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Μάκος, Φωτάκης, Νίνης, Πλιάτσικας, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος, Γκέκας, Αμανατίδης, Σαμαράς.


Πρώτο εμπόδιο για τους «κίτρινους» η Νιόν

Η ελβετική Νιόν του παλιού άσου της Εθνικής Γαλλίας και της Ορτέζ, Ίγκ Οκανσε, είναι ο πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Άρη σήμερα στο Μπόρμιο με την αναμέτρηση να ξεκινάει στις 21:30 ώρα Ελλάδος. Η Νιόν πριν μία δεκαετία ήταν το μεγάλο… όνομα του ελβετικού μπάσκετ τερματίζοντας στην δεύτερη θέση για τρία συνεχόμενο χρόνια (1998, 1999, 2000) αλλά έκτοτε ήρθε η πρώτη με χειρότερη χρονιά αυτή το 2006 όταν και τερμάτισε στην δωδέκατη θέση. Πέρυσι έγινε μία νέα προσπάθεια με τον Ίγκ Οκανσε στην τεχνική ηγεσία και τα αποτελέσματα της ήταν καλά όσον αφορά τουλάχιστον το Κύπελλο Ελβετίας όπου έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο. Πέρυσι στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην έβδομη θέση και φέτος φιλοδοξεί να μπει μέσα στην πρώτη τετράδα.
Η Νιόν στηρίζεται κυρίως στους Γιουαντά Χόλαντ (2.02, 30), Τζος Άλμασον (2.05, 26), Μάικλ Σούτχαλ (2.10, 26), Σέντρικ Μαφουτά (1.92, 25), Όστιν Τζόνσον (1.91, 25), Ντάγκλας Γκοραούσκας (2.05, 26), Σιμόν Αμουνούγκαμα (1.81, 19).Πηγη Μετροσπορ

"Απολύσατε ένα μεγάλο κομμάτι από τον λαό του Libero"


"Μερικές φορές πολλοί από ‘μας νιώσαμε προδομένοι είτε από της ομάδες μας, είτε από τη γκόμενά μας, είτε από κάποιο φίλο μας.
Πρώτη φορά όμως μερίδα του κόσμου νιώθει προδομένος από έναν ραδιοφωνικό σταθμό.
Αυτός ο σταθμός, (το ραδιοφωνάκι) όπως το λέει και...

ο διευθυντής του σταθμού, (και μάλιστα με το όνομα Libero στα Ιταλικά αδέσμευτος, και όπως έλεγε ένα παλιό σποτάκι του σταθμού Libero θα πει ελεύθερος).
Αυτό λοιπόν το ραδιοφωνάκι κατάφερε να έχει ακροατές όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία αλλά και σε όλο τον Κόσμο με την βοήθεια της τεχνολογίας internet.
Σιγά-σιγά όμως κάτι άρχισε να χαλάει από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί και ενώ όλοι πιστεύαμε ότι ο συγκεκριμένος Libero ήταν πράγματι ελεύθερος, ξαφνικά εμείς οι ακροατές του σταθμού νιώσαμε φιμωμένοι όταν ο διευθυντής του σταθμού απέλυσε παραγωγό με μεγάλη ακροαματικότητα γιατί τόλμησε να τα πει στην ΕΡΤ και την κυβέρνηση.
Μετά από μια συνέντευξη του υπουργού Κ Γκιουλέκα για τα τηλεοπτικά δρώμενα της ΕΡΤ σε σχέση με τον Πάοκ, κι επειδή ο παραγωγός <<τα ‘βαλε>> με τον συγκεκριμένο υπουργό τον πάψανε από τον Libero.
Κύριοι του Libero αφού είστε Ραδιοφωνάκι αθλητικό και αφού οι εκπομπές σας γίνονται για να βοηθήσουν τους φιλάθλους αλλά και της ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Β Ελλάδος, γιατί για χάριν ενός υπουργού που υπηρετεί την κυβέρνηση και μόνο αυτήν (ούτε καν τους ψηφοφόρους του), απολλύετε έναν παραγωγό που ζήτησε μια εξήγηση για την στάση της ΕΡΤ την τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες ακόμα και αυτοί που δεν έχουν καν τηλεόραση, γιατί κύριε διευθυντή δεν ρωτήσατε τον υπουργό, όταν σας είπε ότι η ΕΡΤ είναι Ανώνυμη Εταιρία, και ότι έγκειται στον νόμο της ελεύθερης αγοράς, τότε γιατί παίρνει τα λεφτά του κοσμάκη με πάγιο από την ΔΕΗ; Αυτό είναι δίκαιο και ανταγωνιστικό για της υπόλοιπες εταιρίες-τηλεοράσεις; Γιατί δίνει ένα σωρό λεφτά στην ομάδα του Ολυμπιακού (από τα δικά μας λεφτά). Τον κάνετε ντα τον υπουργό με της ερωτήσεις σας.
Γιατί κύριε διευθυντή προδώσατε ένα κομμάτι του λαού του Libero που σας στήριξε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού; (όταν ακόμα λεγόσασταν Ήλιος των σπορ).
Γιατί λέγατε ότι Libero θα πει ελεύθερος; (για την ελεύθερη γνώμη των παραγωγών και των ακροατών την στιγμή που δεν διαβάζατε τα μηνύματα που παίρνατε από τους ακροατές, που σας ρωτούσαν τι έγινε με τον συγκεκριμένο παραγωγό;)
Γιατί λέγατε ότι είναι αντρικό ραδιόφωνο; (για την αντρίκεια στάση που κρατήσατε απέναντι κομμάτι του λαού του Libero);
Εσείς δεν είστε που λέγατε: χάιδεμα στ’ αυτάκια; Αλλού.
Λοιπόν γιατί χαϊδέψατε τα αυτάκια του <<Κύριου>> Υπουργού; που για χάριν του απολύσατε ένα μεγάλο κομμάτι από τον λαό του Libero
ΥΓ.
Η ουσία είναι μία κύριε δημοσιογράφε, μεγάλη μερίδα του κόσμου πληγώθηκε από το συμβάν κι εσείς χάσατε το παιχνίδι." Πηγη www,troktiko.blogspot.com

Ψιθυροι......................

  • Αγριο... χέρι στον Σαλίμ Τουάμα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη μετά το τέλος του αγώνα της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, καθώς πολλές φορές έβαλε το "εγώ" πάνω από το "εμείς" στο παιχνίδι, με συνέπεια να βγει ζημιωμένη η ομάδα. Ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε παράπονα και από τον Τουμέρ, αλλά ο τούρκος είναι ο αγαπημένος της εξέδρας και δεν τα βάζει κανείς μαζί του...

  • Εγινε κι αυτό! Μάντζιος και Κιέβο Βερόνα... ξεχάστηκαν στις συζητήσεις και έχασαν την προθεσμία των μεταγραφών. Ο διεθνής φορ μένει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα έπαιρνε... καλά χρήματα από τους ιταλούς
  • "Φερναντίνιο ή κανένας". Αυτή ήταν η εντολή Κόκκαλη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού που ασχολούνται ή καλύτερα... ασχολήθηκαν με τις μεταγραφές. Ολα τα υπόλοιπα είναι φούμαρα!

«Άρπαξε» Βασιλακάκη η Ξάνθη

basilakakis2.jpgΤην τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Σκόντα Ξάνθη έκανε το κόλπο γκρόσο και απέκτησε τον 21χρονο μέσο της Βέροιας Θοδωρή Βασιλακάκη. Ο εν λόγω παίκτης αποτελούσε «μήλον της έριδος» και για άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ όπως ο Άρης και η Λάρισα.





Σε μια σημαντική μεταγραφή προχώρησε χτες η Σκόντα Ξάνθη όπου απέκτησε τον Θοδωρή Βασιλακάκη από την Βέροια. Ο εν λόγω παίκτης ήταν ένας από τους κορυφαίους στο περσινό πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής Κατηγορίας και μπορεί να αγωνιστεί με την ίσια ευχέρεια είτε ως επιτελικός μέσος, είτε ως δεξιός χαφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης είχε φτάσει μια ανάσα από την απόκτηση του παίκτη έχοντας διάθεση να προσφέρει ακόμα και 300.000 ευρώ σε δόσεις.

Τελικά η Σκόντα Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Βέροια ήθελα άμεσα ρευστό και κατάφερε να τον αποκτήσει δίνοντας τα μισά χρήματα από τους «κίτρινους».

Η «μάχη» της Κρήτης

ofilaos.jpgΟι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ ρίχνουν τα «βέλη» τους προς τον πρόεδρο του Εργοτέλη Απόστολο Παπουτσάκη και προτρέπουν τους φίλους τους «ασπρόμαυρου» συλλόγου να μην παρακολουθούν τα παιχνίδια του Εργοτέλη ώστε να φανεί η δυναμική των «κιτρινόμαυρων». Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ έχει ως εξής:



«Μετά λύπης πληροφορούμεθα από κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης τις δηλώσεις του προέδρου του Εργοτέλη κ. Παπουτσάκη, σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Πάτρικ Ογκουνσότο, στις οποίες ο ΠΡΩΗΝ αγαπητός πρόεδρος προσπαθεί να εμπλέξει τον ΟΦΗ και μάλιστα χρησιμοποιώντας «τεχνικές» καθ όλα ανάρμοστες….

Μετά λύπης όμως πληροφορούμεθα ότι υπήρξε και επιστολή από παράγοντα τη ομάδας μας «εκτός τόπου και χρόνου», πάνω στην οποία πάτησε ο ΠΡΩΗΝ αγαπητός πρόεδρος για να εκσφενδονίσει όλα τα πυρά εναντίον του ΟΦΗ σε ένα καθαρά προσωπικό του πρόβλημα με τον ποδοσφαιριστή του.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ κατεύθυνση, ότι ο αγώνας που δίναμε τόσα χρόνια για την λευτεριά και την εκκαθάριση της ομάδας μας, έγινε για λόγους υπερηφάνειας και φιλότιμου, έννοιες που στη σημερινή κοινωνία έχουν εκλείψει, αλλά εμείς οι «τρελοί» συνεχίσαμε να τις διατηρούμε με υψηλό κόστος για πάρα πολλούς από εμάς.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ιστορία του ΟΦΗ και όποιος κι αν είναι αυτός θα μας βρει απέναντι του για μια ακόμη φορά….Άλλωστε ακόμη ζεστοί είμαστε από την προηγούμενη μάχη….

Κύριε Παπουτσάκη, λυπούμεθα ειλικρινέστατα, διότι επανειλημμένως έχουν αναφερθεί τόσο οι Σύνδεσμοι ομαδικά όσο και πάρα πολλοί ομιλήτες ατομικά από κάθε μέσο με συμπάθεια προς το πρόσωπο σας…. Όμως το να επικαλείστε «μεθόδους του παρελθόντος» , απλά σας φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τον ένα εκ των τεσσάρων οπαδών της ομάδας σας και είναι κάτι που δεν το περιμέναμε ποτέ από εσάς…..

Όμως τι να λέμε τώρα….Καλύτερα που αποκαλύφθηκε το αληθινό σας πρόσωπο τώρα, για να μπορέσουμε και εμείς να συμβουλέψουμε τους φίλους ομιλήτες να σταματήσουν να παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας σας, για να μετρήσει επιτέλους και η υπόλοιπη Ελλάδα, τη δυναμική των οπαδών σας…

Φίλοι ομιλήτες…σας παρακαλούμε, μείνετε μακριά από αυτούς που αν και επανειλημμένως προσπαθούσαν να βλάψουν την ιστορία του ΟΦΗ μας, λόγω φιλότιμου τους στηρίξαμε στις δύσκολες στιγμές τους. Πιστεύαμε ότι η διαμάχη οφειλόταν απλά στην γραφικότητα του ενός εκ των τεσσάρων φιλάθλων της ομάδας αυτής….Δυστηχώς κάναμε λάθος…

Από ότι φαίνεται η «γραμμή» έχει δοθεί από ψηλά, οπότε ας απαντήσουμε , απλά και όμορφα με την απομάκρυνση μας από το «γήπεδο τους». Άλλωστε, το Γεντί κουλέ, αναγεννιέται, φοράει τα γιορτινά του και είμαστε σίγουροι ότι μετά τις εμπειρίες που θα ζήσουμε εκεί μέσα δεν θα σας κάνει όρεξη να πάτε πουθενά αλλού.

Κύριε πρόεδρε και δήμαρχε , ένας αγώνας που διήρκησε παραπάνω από 20 χρόνια, με απώλειες σφοδρές για τους φιλάθλους της ομάδας μας, με γκρίνιες, με προβλήματα, με μηνύσεις και αγωγές, με εκφοβισμούς και ξυλοδαρμούς, τελικά Νικήθηκε, με μόνο όπλο την περηφάνια και το φιλότιμο…….Δεν νομίζετε ότι 100-200 χιλιάρικα είναι πολύ λίγα ώστε να επιτρέπουν στον καθένα να αμαυρώνει την όλη ιστορία της ομάδας μας?

Απλά περιμένουμε την σωστή κίνηση από εσάς…..»

ΚΡΗΤΕΣ 4 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γκρόσο: «Ήθελα Γιούβε»

grosso_juve.jpgΙκανοποιημένος από την μεταγραφή του στη Γιουβέντους εμφανίστηκε ο Φάμπιο Γκρόσο κατά την άφιξή του στην Ιταλία. Ο διεθνής άσος επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια στην πατρίδα του μετά την περιπέτειά του στη Γαλλία με την φανέλα της Λιόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν αυτό που ήθελα. Ξεκινάει μια νέα περιπέτεια για μένα με μια μεγάλη ομάδα. Στόχος μου είναι η κατάκτηση τίτλων και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Γκρόσο.

Π. ΧΕΤΑΜΑΪ: Δεν άντεχα άλλο στην ΑΕΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έφυγα από την ΑΕΚ». Χαρακτηριστική η ατάκα του πρώην πλέον άσου της Ένωσης, Περπαρίμ Χετεμάι, ο οποίος μίλησε στα φινλανδικά ΜΜΕ για τη μεταγραφή του στην Ολλανδική, Τβέντε.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που έφυγα από την ΑΕΚ! Γιατί δεν ήμουν ευτυχισμένος εκεί το τελευταίο καιρό. Το τελευταίο χτύπημα για μένα ήταν το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκα στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την Βασλούι», δήλωσε ο 23χρονος άσος.

Και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο στην ΑΕΚ χωρίς να παίρνω ευκαιρίες. Δεν ήθελα να κάθομαι και να πληρώνομαι. Έχω φιλοδοξίες και θα ήθελα να παίξω σε υψηλό επίπεδο».

Στη Χετάφε ο Μιγκέλ Τόρες


Ο Μιγκέλ Τόρες... Στη Χετάφε θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μιγκέλ Τόρες, ο οποίος είχε μείνει εκτός πλάνων στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του την απόκτηση του 23χρονου αμυντικού, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες των "μερένγκες". Εκεί μάλιστα είχε προπονητή τον παλιό διεθνή παίκτη της "βασίλισσας", Μίτσελ, ο οποίος είναι πλέον ο τεχνικός της Χετάφε.

Παρέμεινε στα Γιάννινα ο Ζαφειρόπουλος


Νίκος Ζαφείρόπουλος... Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει να είναι ο Νίκος Ζαφειρόπουλος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομάδας, αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση για να παραμείνει στις τάξεις του συλλόγου και να μην πάρει μεταγραφή στον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΣ δεν ήθελε τελευταία ημέρα των μεταγραφών να μείνει μόνο με τους Ελευθερόπουλο, Σικαλιά και για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Χριστοβασίλης, ζήτησε από τον Ζαφειρόπουλο να παραμείνει.

Παράλληλα όμως στάλθηκε και το μήνυμα προς όλους τους παίκτες, πως η ομάδα θα είναι αυτή που θα αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει στις περιπτώσεις τους και πως δεν είναι απαραίτητο πως όσοι δεν παίζουν στην ενδεκάδα ότι θα παίρνουν και μεταγραφή.

Ανακοίνωσε Καρτιέ ο Πανθρακικός


Ο Αλμπερ Καρτιέ Την πρόσληψη του Αλμέρ Καρτιέ στην τεχνική ηγεσία, ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση του Πανθρακικού. Ο Γάλλος τεχνικός πραγματοποίησε και την πρώτη προπόνηση με την ομάδα, ενώ έκανε και τις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου της Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση του Πανθρακικού αναφέρει: "Το χθεσινό παιχνίδι στα Γιάννενα παρακολούθησε ο νέος προπονητής του Πανθρακικού Αλμέρ Καρτιέ (Albert Cartier) και επέστρεψε μαζί με την αποστολή στην Κομοτηνή, με την πτήση τσάρτερ από Γιάννενα για Αλεξανδρούπολη. Ο Γάλλος συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της ομάδας και το απόγευμα (31-08-09) πριν την προπόνηση της ομάδας υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Ο 49χρονος Καρτιέ ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στις ομάδες Νανσί 1980-1987 και Μετς 1987-1995 και συνέχεια ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. 1995-2000 βοηθός προπονητή στη Μετς, 2000-2002 Μετς, 2002-2004 Γκενιόν, 2004-2005 Λουβιέρ, 2005-2008 Βρυξέλλες, 2008-2009 Τούμπιζε Βελγίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος προπονητής Αλμπέρ Καρτιέ ανέφερε : "Εγινε ένα καλό παιχνίδι χθες και από τις δύο ομάδες. Υστερήσαμε σε κάποια σημεία, όμως οι παίκτες του Πανθρακικού έδειξαν θέληση. Με πολύ δουλειά σίγουρα θα ανεβούμε αγωνιστικά. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να περάσει μέσα στο μυαλό όλων ότι θα δίνουν κάθε φορά που αγωνίζονται την ψυχή τους και θα πάμε καλά.

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, προπονητές, παίκτες, διοίκηση αλλά και φίλαθλοι, σαν μια γροθιά. Δεχθήκαμε δύο τέρματα από στημένες φάσεις, όπως και στον αγώνα με τον Ηρακλή που είδα βίντεο, αυτό πρέπει να το σταματήσουμε και θα δουλέψουμε και πάνω σε αυτό. Οσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από το βελγικό".

Στην προπόνηση της Δευτέρας οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τα Γιάννενα έκαναν το χαλάρωμά τους ενώ οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν με την ομάδα νέων Κ-21. Στο οικογενειακό διπλό αγωνίστηκε και ο Ολίσε ενώ οι τραυματίες Βελάσκο, Αρσενίεβιτς, Δραγανίδης και Ντιαλό ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ανεβάζοντας ρυθμούς.

Το απόλυτο η "Γαλατά"


Κιούελ και Νοντά πανηγυρίζουν Το απόλυτο νικών στο τουρκικό πρωτάθλημα διατήρησε η Γαλατάσαραϊ, μετά και την 4η αγωνιστική. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ επικράτησε 2-0 της Ανκαρασπόρ στην Αγκυρα και έφτασε τους δώδεκα βαθμούς, που τη φέρνουν να "συγκατοικεί" στην κορυφή με τη Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης δυσκολεύτηκε αρκετά και τελικά τη λύση έδωσαν δύο αλλαγές του Φρανκ Ράικαρντ: ο Χάρι Κίουελ, που αντικατέστησε τον Βραζιλιάνο Ελάνο, άνοιξε το σκορ στο 64', και ο Σαμπανί Νοντά, που είχε πάρει τη θέση του Μίλαν Μπάρος, "σφράγισε" στο 83' τη νίκη της Γαλατά.

Ο Φρανκ Ράικαρντ παρέταξε τους Λέο Φράνκο, Σάμπρι, Εμρέ Ασίκ, Σερβέτ, Χακάν Μπαλτά, Μουσταφά, Μεχμέτ Τοπάλ, Ελάνο (60' Κίουελ), Αρντά, Κεϊτά (72' Αϊντίν), Μπάρος (60' Νοντά).

"Καταιγίδα" η Μπενφίκα


Ο Καρντόζο πέτυχε χατ τρικ κόντρα στη Σετούμπαλ Καταιγιστική, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, η Μπενφίκα διέλυσε 8-1 τη Σετούμπαλ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ τρία γκολ πέτυχε ο Οσκαρ Καρντόσο (29' με πέναλτι, 65' και 75') και από ένα οι Τσάβι Γκαρσία (16'), Λουιζάο (21'), Αϊμάρ (35'), Ραμίρες (37') και Νούνο Γκόμες (85'), ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Χέλντερ Μπαρμπόσα. Με τη νίκη αυτή, οι "αετοί" έφτασαν στους 7 βαθμούς και ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Πόρτο, ενώ προηγείται με το απόλυτο "3 στα 3" η Μπράγκα.

Ο Ζόρζε Ζέσους χρησιμοποίησε τους Κιμ, Αμορίμ, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίζ, Σάφερ (64' Σέζαρ Πεϊσότο), Τσάβι Γκαρσία, Ραμίρες, Ντι Μαρία (79' Νούνο Γκόμες), Αϊμάρ (64' Κοεντράο), Σαβιόλα, Οσκαρ Καρντόσο.

Τον Σλοβένο Πόποβιτς πήρε η Καβάλα


Ο Αλεξάνταρ Πόποβιτς Μέχρι και την τελευταία στιγμή έκανε μεταγραφές τελικά η Καβάλα. Συγκεκριμένα η διοίκηση της ομάδας της Μακεδονίας, συμφώνησε με τον Σέρβο επιθετικό Αλεξάνταρ Πόποβιτς, ο οποίος και αγωνίζονταν στην Βοϊβοντίνα. Η απόκτησή του αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο Πόποβιτς είναι 26 ετών, έχει γεννηθεί στις 2 Νοεμβρίου 1983 και αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά και ως κεντρικός μέσος. Παλαιότερα αγωνίστηκε στις Ολίμπια Λουμπλιάνα και BSV

Πήρε το ρίσκο, θα φανεί πόσο θα στοιχίσει


Κόκκαλης και Κετσπάγια από την παρουσίαση του τελευταίου Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να μην κάνει την έκπληξη, όπως άλλωστε αναμενόταν μετά το "ναυάγιο" του Φερναντίνιο και να συνεχίζει την σεζόν με το υλικό που έχει έως τουλάχιστον τον Γενάρη.

Χωρίς δηλαδή "καθαρό" αριστερό χαφ, με τον Κετσπάγια να προσπαθεί να στηριχθεί στους Λεονάρντο, Ζαιρί (κατά συνθήκη) και τον πιτσιρικά Σοιλέδη. Βεβαίως η απόφαση της "ερυθρόλευκης" διοίκησης να μην κάνει μεταγραφή τελικά θα κριθεί στην πορεία. Το σίγουρο είναι πως είναι ένα τραγικό λάθος, όμως αυτό κατά πόσον θα στοιχίσει θα φανεί από τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός καλείται λοιπόν να πορευτεί χωρίς ουσιαστικές επιλογές στην συγκεκριμένη θέση και με την τελευταία του μεταγραφή στο φετινό καλοκαίρι να είναι αυτή του Μαρέσκα ο οποίος είχε ανακοινωθεί στις 13 Ιουλίου!

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την Δευτέρα ρεπό, όπως και την Τρίτη και από την Τετάρτη επιστρέφουν στις προπονήσεις (εκτός από τους οχτώ διεθνείς, Α. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννη, Σοϊλέδη, Κ. Παπαδόπουλο, Μήτρογλου, Ζεβλάκοφ, Ζαϊρι, Μέλμπεργκ) με την ψυχολογία στα ύψη μετά την νίκη στο Αλκαζάρ αλλά και την καλή εμφάνιση.

Βεβαίως στο διάστημα της διακοπής ο Κετσπάγια θα έχει πολύ δουλειά για να δέσει την ομάδα ακόμη περισσότερο έχοντας και τους τραυματίες να επιστρέφουν σιγά-σιγά. Το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο και τα παιχνίδια κρίσιμα σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό να παίζει κατά σειρά με Καβάλα και Αλκμααρ στο Καραισκάκη και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εκτός έδρας μέσα σε λίγες ημέρες.

"Πράσινος" ο Μαρίνος


Στέργος Μαρίνος Πραγματικός... οργασμός επικράτησε την τελευταία μέρα των μεταγραφών στον Παναθηναϊκό. Κυρίως για το... δώσε φυσικά. Πρώτα απ' όλα, ο Στέργος Μαρίνος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, "σφράγισε" την μετακόμισή του στο "τριφύλλι" από τώρα. Τον νεαρό δεξιό μπακ χαφ που μέχρι πρότινος άνηκε στον Ατρόμητο, τον πιστεύει πολύ τόσο ο Κώστας Αντωνίου όσο και ο Χενκ Τεν Κάτε και έτσι του εμπιστεύονται τη θέση στο ρόστερ. Μάλιστα, είναι δεδομένο ότι ο Έλληνας άσος από τα Δωδεκάνησα, θα πάρει πολλές ευκαιρίες στα ματς που έρχονται.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το... δώσε, σαφώς η μεγάλη έκπληξη ήταν η παραχώρηση του Μπράις Μουν στον ΠΑΟΚ. Ο Νοτιοαφρικανός για ένα χρόνο θα είναι δανεικός στον "δικέφαλο" του Βορρά. Όμως, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με το "τριφύλλι". Συγχρόνως, έχει μπει και ρήτρα για το επόμενο καλοκαίρι, η οποία όμως είναι αρκετά μεγάλη (περίπου 2 εκατ. ευρώ)!

Η υπόθεση του Μάντζιου ο οποίος έφτασε... μια ανάσα από την Κιέβο, δεν προχώρησε. Ο 26χρονος λοιπόν, θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό χωρίς να υπολογίζεται. Συγχρόνως, δεν προχώρησε και η παραχώρηση του Δημούτσου σε Κυπριακό σύλλογο που είχε εκφράσει ενδιαφέρον. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη που να αφορά τους Τζιόλη και Κλέιτον, οι οποίοι επίσης δεν υπολογίζονται.

Τέλος, με τη μορφή δανεισμού παραχωρήθηκε στην Λάρισα ο Χρήστος Μελίσσης.

Ρούνεϊ: «Δε θα εγκαταλέιψω τη Γιουνάιτεντ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πιστός στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε πως θα παραμείνει ο Γουέιν Ρούνει. Ο 23χρονος στράικερ τόνισε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ομάδα του, όπως έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Πάντα έλεγα ότι αγαπώ αυτή την ομάδα. Όσο με θέλουν να παίζω εδώ, θα παραμείνω. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο που θα με έκανε να θέλω να φύγω. Έχω ό,τι θέλω και η οικογένειά μου βρίσκεται μόνο 30 λεπτά μακριά από εδώ. Έχω εγκατασταθεί εδώ και ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο να πάω οπουδήποτε», δήλωσε ο διεθνής επιθετικός.

Στην Γκρέμιο ο Ρόσεμπακ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην πατρίδα του επέστρεψε ο Φάμπιο Ρόσεμπακ. Ο Βραζιλιάνος μέσος μετά από μακρά θητεία στην Ευρώπη με Μπαρτσελόνα, Μίντλεσμπρο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας συμφώνησε με την Γκρέμιο υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Την περασμένη περίοδο ο 28χρονος άσος είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.


Αναστασάκος: «Ήθελα να παίζω περισσότερο…»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ευγνώμων στον ΠΑΟΚ για όσα του πρόσφερε και ευτυχής που πλέον ανήκει στον Ατρόμητο δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Αναστασάκος, ενώ εξήγησε πως ο ίδιος ζήτησε να φύγει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Δεν είχα στο μυαλό μου το ενδεχόμενο της μεταγραφής. Ζήτησα εγώ αν γινόταν να αποχωρήσω από την ομάδα και το αίτημα έγινε δεκτό. Είδα ότι δεν θα έχω πολλές ευκαιρίες, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα υπήρχαν και παιχνίδια για το UEFA. Ήθελα να πάω κάπου που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής και η μεταγραφή έγινε, αφού συναίνεσε ο ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ πολύ γι’αυτό. Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα η θητεία σε αυτή την ομάδα, μπορώ να πω ότι ήταν η πιο όμορφη σεζόν της καριέρας μου. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τον προπονητή, τους συμπαίκτες μου και φυσικά τον κόσμο. Ήταν μία υπέροχη χρονιά», δήλωσε ο 31χρονος επιθετικός.

Όσο για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, είπε: «Η περσινή σεζόν ήταν πολύ καλή. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να είναι και πάλι μέσα στην τετράδα, η χρονιά θα είναι πετυχημένη. Έχουν γίνει καλές μεταγραφές και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Πάντως δεν θα ήθελα να πω περισσότερα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι σαν να ανήκω ακόμη σε αυτή την ομάδα».

Αναφερόμενος στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, ο Ηλίας Αναστασάκος τόνισε: «Πλέον σκέφτομαι μόνο τον Ατρόμητο. Πιστεύω πως μου ταιριάζει ο τρόπος που αγωνίζεται αυτή η ομάδα και η επιλογή του τεχνικού τιμ στο πρόσωπό μου σίγουρα δεν ήταν τυχαία. Πάω να δουλέψω για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους του».


Θα είναι καταστροφή...

Η πλειάδα αστέρων που έχει συγκεντρώσει η Ρεάλ Μαδρίτης στο ρόστερ έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι και ο Ικερ Κασίγιας δεν δίστασε να δηλώσει σε συνέντευξη του στη "MARCA" πως αν η φετινή ομάδα δεν κατακτήσει κάποιον τίτλο, θα είναι καταστροφή...

"Αν αυτή η Ρεάλ δεν κερδίσει τίποτα φέτος, θα είναι καταστροφή. Πάντως τα πάντα μπορεί να συμβούν. Πριν από 4-5 χρόνια ζήσαμε μια αβολη κατάσταση, όταν για έξι μήνες παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν πήραμε κανέναν τίτλο. Τ` αποτελέσματα μετράνε", είπε ο 28χρονος γκολκίπερ.

Σε ερώτηση για το αν προτιμά να κερδίσει το πρωτάθλημα, το Champions League ή το Μουντιάλ με την Εθνική Ισπανίας, απάντησε: "Δεν ξέρω... Μάλλον, τα θέλω όλα!".

Τέλος, παραδέχτηκε οτι οι φετινές επιτυχίες της Μπαρτσελόνα "μας προκαλούν μια ζήλεια και θέλουμε να κερδίσουμε όσους τίτλους ή και περισσότερους από όσους πήρε φέτος η Μπάρτσα".

«Οκτάρα» η Μπενφίκα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Άστραψε και βρόντηξε» η Μπενφίκα. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ συνέτριψε 8-1 την Βιτόρια Σετούμπαλ στο «Ντα Λουζ» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Οι «αετοί» της Λισαβόνας έφτασαν τους επτά βαθμούς και έπιασαν την Πόρτο στην δεύτερη θέση, με τις δύο ομάδες να έχουν δύο βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Μπράγκα.

Ο Οσκαρ Καρντόζο σημείωσε χατ-τρικ για την Μπενφίκα ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Τσάβι Γκαρσία (16΄), Λουιζάο (21΄), Αϊμάρ (35΄), Ραμίρες (37΄) και Νούνο Γκόμες (85΄). Oι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Χέλντερ Μπαρμπόσα.

Ο Ζόρζε Ζέσους χρησιμοποίησε τους Κιμ, Αμορίμ, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίζ, Σάφερ (64΄ Σέζαρ Πεϊσότο), Τσάβι Γκαρσία, Ραμίρες, Ντι Μαρία (79΄ Νούνο Γκόμες), Αϊμάρ (64΄ Κοεντράο), Σαβιόλα, Οσκαρ Καρντόσο.

Πρεμιέρα με γκολ ο Ζλάταν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα στη νίκη των Καταλανών με 3-0 εις βάρος της Χιχόν, παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο Σουηδός σούπερ σταρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο «Καμπ Νου» με κεφαλιά ψαράκι στο 82' ύστερα από σέντρα του Ντάνι Αλβες.

Στο 17΄ο Μπόγιαν Κρκιτς άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Ισπανίας με κεφαλιά ενώ στο 42' ο Σεϊντού Κεϊτά έκανε με τον ίδιο τρόπο το 2-0. Ο Λιονέλ Μέσι δεν αγωνίστηκε ύστερα από αίτημα του να είναι φρέσκος στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Βραζιλία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Γκουαρδιόλα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σάββατο (29/8)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια 3-2 (25΄ Ραούλ, 34΄πεν. Ρονάλντο, 59΄ Ντιαρά - 29΄ Ρίκι, 46΄ Βαλερόν) Σαραγόσα-Τενερίφη 1-0 (74΄ Αριθμέντι)

Κυριακή (30/8)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0 (78΄ Τοκέρο)
Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (34΄ Μπάχα, 61΄ Μανού, 89΄ Τσάβι Τόρες)
Οσασούνα-Βιγιαρεάλ1-1 (37΄ Παντιάνι - 31΄ Καθόρλα)
Σανταντέρ-Χετάφε 1-4 (44΄ Λασέν - 12΄ Ράφα, 29΄, 34΄, 56΄ Σολδάδο)
Μαγιόρκα-Χερέθ 2-0 (57΄ Αντούριθ, 59΄ Τούνι)
Βαλένθια-Σεβίλλη 2-0 (47' Μάτα, 79΄Ερνάντεθ)
Αλμερία-Βαγιαδολίδ 0-0

Δευτέρα (31/8)
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Χιχόν

3-0 (17' Κρκιτς, 42' Κεϊτά, 82' Ιμπραϊμοβιτς)

Αστέρας Τρίπολης: Υπέβαλε παραίτηση ο Γκόμες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τον Ντουμιτρέσκου, ο Μάριο Γκόμες θα είναι πιθανότατα ο δεύτερος τεχνικός που θα αποχωρήσει από ομάδα της Super League αφού υπέβαλε την παραίτηση του η οποία δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή.

Ο λόγος είναι απλός. Οι "μουρμούρες" των ιθυνόντων του Αστέρα Τρίπολης για τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας έφτασαν στα αυτιά του Αργεντινού τεχνικού που δεν δίστασε να παραιτηθεί.

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες της ομάδας της Αρκαδίας θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον Γκόμες και προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη.

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, όμως το σίγουρο είναι πως τις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό αν τελικά ο Αστέρας θα πορευτεί με τον ίδιο προπονητή ή θα γίνει η δεύτερη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας που θα αλλάξει τεχνικό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ανακοινώνει Χάιντουκ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στην απόκτηση του 30χρονου Σλοβάκου τερματοφύλακα από τη Ρουζομπέροκ, Λούμπος Χάιντουκ προχώρησε ο Λεβαδειακός, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται εντός της ημέρας.
Ο Χάιντουχ είναι γεννημένος στις 6 Μαρτίου του 1980 και μετρά πέντε συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Φέτος είχε ήδη 4 συμμετοχές στο σλοβακικό πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη περίοδο 27 στη Ρουζομπέροκ, όπου αγωνίζεται από το ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του.

«Χάλασε» του Λίνκολν στην Άιντραχτ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τον Λίνκολν. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ, δεν συμφώνησε με τον γερμανικό σύλλογο. «Η Άιντραχτ έχει τα όριά της και ο παίκτης τα δικά του συμφέροντα. Η χρυσή τομή δεν βρέθηκε και δυστυχώς η ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι ανέφικτη», δήλωσε ο πρόεδρος της Άιντραχτ, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν.

Ο Λίνκολν είχε 132 συμμετοχές και 32 γκολ στην Bundesliga αγωνιζόμενος σε Καϊζερσλάουτερν (2001-2004) και Σάλκε (2004-2007), ενώ την προηγούμενη διετία αγωνίστηκε στην Τουρκία. Η αδικαιολόγητη απουσία του από την προετοιμασία της Γαλατάσαραϊ οδήγησε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στη διακοπή του συμβολαίου του.

Ντάνι Άλβες: «Δε μας τρομάζει η Ρεάλ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Ευχαριστημένος με την καλή αρχή που έκανε η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα (3-0 επί της Χιχόν) δήλωσε ο Ντάνι Άλβες. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος πιστεύει πως μια καλή αρχή είναι σημαντική για τους «μπλαουγκράνα», ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να κάνει μια χρονιά ανάλογη της περυσινής.

«Μια καλή αρχή είναι πολύ θετικό στοιχείο για τη σεζόν. Δεν ανησυχούμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα επικεντρωθούμε στο να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται τη δουλεία μας. Αν το κάνουμε αυτό, δε χρειάζεται να φοβόμαστε τίποτα», δήλωσε ο διεθνής μπακ. Παράλληλα ο παίκτης της Μπάρτσα αναφέρθηκε και στο νέο του συμπαίκτη Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. «Πρέπει να του δώσουμε χρόνο γιατί μόλις έχει έρθει. Πρέπει να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Εάν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, τα γκολ θα έρθουν».

Κασίγιας: «Έχουμε καλύτερο υλικό από την Μπαρτσελόνα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση πως η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πλέον πιο ποιοτικό ρόστερ από αυτό της Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Ίκερ Κασίγιας σε συνέντευξή του στην «As».

«Ειλικρινά, πιστεύω συγκρίνοντας παίκτη προς παίκτη, έχουμε καλύτερο υλικό από την Μπαρτσελόνα, η οποία διαθέτει σπουδαίους παίκτες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο τρόπο παιχνιδιού από αυτόν της Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο τερματοφύλακας της «βασίλισσας», ενώ ερωτηθείς αν θα του… λείψει ο Σαμουέλ Ετό που μεταγράφηκε στην Ίντερ, απάντησε: «Σίγουρα όχι (γέλια). Χαίρομαι που πήγε στην Ιταλία. Για μένα είναι καλύτερος του Ιμπραΐμοβιτς».

Ο «Σαν Ίκερ» δεν έκρυψε τις μεγάλες βλέψεις που έχει η ομάδα του μετά τη σημαντική ενίσχυση στη μεταγραφική περίοδο. «Πιστεύω πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για να κατακτήσουμε το Champions League. Διαθέτουμε πλέον αρκετή ποιότητα για να είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε στην κορυφή της Ευρώπης. Φέτος θα ζήσουμε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε στον τελικό του ‘Μπερναμπέου’ και μένει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Πρέπει πρώτα να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, γιατί υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε αυτό το συντομότερο δυνατό, γιατί στη Ρεάλ δεν υπάρχει η πολυτέλεια της υπομονής και του χρόνου», τόνισε.

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ελπίζω να έρθουν αρκετά ακόμη γκολ.


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια η νίκη του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. «Μακάρι το πρώτο μου γκολ να ήταν σε κάποιο από τα δύο ματς με τη Χέρενφεν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος άσος του «δικεφάλου» του βορρά.

Και συνέχισε: «Ελπίζω να έρθουν αρκετά ακόμη γκολ. Αυτή η νίκη επί του Λεβαδειακού ήταν σημαντική επειδή θέλαμε να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα και να αφήσουμε πίσω τα ματς με τη Χέρενφεν. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος στενοχωρήθηκε ιδιαιτέρως από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά το ίδιο συναίσθημα έχουμε όλοι στην ομάδα. Δεν πρέπει όμως να μένουμε εκεί.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε για μας μόλις την περασμένη Κυριακή και έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Ήρθαν αρκετοί καινούριοι παίκτες μέσα στο καλοκαίρι και νομίζω ότι ανέβηκε η ποιότητα του ρόστερ της ομάδας. Χρειάζεται όμως χρόνος για να δέσει καλύτερα η χημεία.

Να καταλάβουν και οι καινούριοι παίκτες ποιο είναι το πνεύμα του ΠΑΟΚ. Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας. Νομίζω ότι ήταν εμφανές στα πρώτα μας παιχνίδια ότι κάτι έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω αλλά όλοι έχουμε την ίδια αίσθηση. Ότι κάτι λείπει. Θα το βρούμε. Δουλεύουμε σκληρά και τα αποτελέσματα της δουλειάς μας θα αρχίσουν να φαίνονται.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε σίγουρα καλύτεροι και θα είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί με πέρυσι. Θα είμαστε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με το Λεβαδειακό όταν μετά από όσα μας είπε ο κ. Σάντος στα αποδυτήρια μπήκαμε στο γήπεδο με μεγαλύτερο πάθος και φτάσαμε στη νίκη με 3-0».

Σχετικά με το μέλλον του: «Θα μπορούσα να μείνω στον ΠΑΟΚ για πάντα! Ήθελα να μείνω από πέρυσι στην ομάδα και στη Θεσσαλονίκη. Εδώ βρήκα το ποδοσφαιρικό μου σπίτι. Όλα πήγαν καλά και έτσι συνεχίζω στην ομάδα και φέτος έχοντας υψηλότερους στόχους».