Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

"Ασφαιρες" Μονακό και Μονπελιέ


Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, Μονακό και Μονπελιέ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την Μονακό να μην μπορεί να κερδίσει για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της δεύτερης αγωνιστικής του σαμπιονά έχουν ως εξής:
Νανσί-Ρεν 0-3
(50' Βίκτορ Μοντάνο, 59' Μπραχίμι, 87' Μπανγκουρά)
Λοριάν-Νις 1-2
(11' Ζουφρέ - 12' Γκασέ, 70' Ρεμί)
Σεντ Ετιέν-Σοσό 3-2
(6' αυτ. Σοζέ, 57', 65' Περέν - 66' Μπουντεμπούζ, 67' Μαρτέν)
Μπρεστ-Οσέρ 1-1
(26' Ρου - 83' Πεντρετί)
Βαλανσιέν-Μαρσέιγ 3-2
(47' Ντανίκ, 53', 63' Πουζόλ - 81' πεν. Ταϊβο, 85' αυτ. Ντικουρτιού)
Αρλ-Λανς 0-1
(70' Πολέ)
Καέν-Λιόν 3-2
(2' Ελ-Αραμπί, 16' Γιαταμπαρέ, 77' Εντιαγέ - 6', 23' Γκομίς)
Μπορντό-Τουλούζ 1-2
(48' Πλάσιλ - 45+3' Μπράατεν, 82' Ντιντό)
Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-0
Μονακό-Μονπελιέ 0-0

Διλήμματα Δερμιτζάκη στην προπόνηση της Τρίτης. Την Τετάρτη φθάνει η Φενέρ


Συνεχίστηκαν και την Τρίτη οι πειραματισμοί του Παύλου Δερμιτζάκη ο οποίος έδειξε αναποφάσιστος για το σχήμα που θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Φενέρ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη.Ο Παύλος Δερμιτζάκης προβληματίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς δεν έχει αποφασίσει ποιος από τους Μπουσαΐντι - Σνάουτσνερ θα ξεκινήσει στη συγκεκριμένη θέση. Όσον αφορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Κοντρέρας θεωρείται σίγουρος για τη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Έλληνας τεχνικός αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη χρησιμοποίηση του Μαλεζά ή του Τσιρίλο. Στα αριστερά πάντως ο Λίνο όπως φαίνεται θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ο προβληματισμός του Δερμιτζάκη όμως δεν σταματάει εδώ αφού έχει δίλημμα και για την επιθετική διάταξη του ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης πάντως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει στην κορυφή με τον Σορλέν αριστερά και τον Βιεϊρίνια δεξιά. Το δεύτερο σενάριο που υπάρχει είναι να χρησιμοποιηθεί ο Μουσλίμοβιτς στην αιχμή του δόρατος με τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά και τον Βιεϊρίνια στα αριστερά.

Βιντεοθεραπεία και ατομικό για τρεις
Η προπόνηση επικεντρώθηκε σε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα ενώ πριν την έναρξή της ο Παύλος Δερμιτζάκης συνομίλησε με τους ποδοσφαιριστές του και τους έδειξε βίντεο με τον τρόπο παιχνιδιού της τούρκικης ομάδας. Όσον αφορά το απουσιολόγιο, Ζουέλα, Κριστιάνο και Χαλκιάς συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

Το πρόγραμμα προπονήσεων και συνεντεύξεων Τύπου

Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα προπονήσεων και συνεντεύξεν Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη, στην Τούμπα. Η αποστολή της τούρκικης ομάδας θα φθάσει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 15:10, στο αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Στις 20:00 θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο προπονητής των Τούρκων Αϊκούτ Κοτσαμάν στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, ενώ στις 20:30 η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα πραγματοποιήσει την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας.

Η προπόνηση της Φενέρ θα είναι ανοιχτή μόνο στα πρώτα 15 λεπτά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, φωτογράφους και τηλεοπτικά κανάλια.

Η συνέντευξη Τύπου του Παύλου Δερμιτζάκη θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στο Γήπεδο της Τούμπας, ενώ η τελευταία προπόνηση της ομάδας θα διεξαχθεί στη Σουρωτή στις 19:00.

Ο Φατί στο "Βικελίδης"


Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" βρέθηκε ο Ρικάρντο Φατί, ο οποίος παρακολούθησε την αναμέτρηση του Άρη με την Αούστρια Βιέννης, συνοδευόμενος και από την οικογένειά του.Μέσα σε απόλυτη μυστικότητα η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης ξεκίνησε συζητήσεις με τον Γάλλο μέσο της Ρόμα που τις προηγούμενες μέρες είχε βρεθεί κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΛ.Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει οι συζητήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης με τον Φατί χαρακτηρίζονται προχωρημένες και σε περίπτωση συμφωνίας θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού από την Ρόμα.

Κούπερ: «Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη»

Κούπερ: «Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη»

Ικανοποιημένος από το «χρυσό» γκολ του Κάρλος Ρουϊζ και το προβάδισμα πρόκρισης που πήρε η ομάδα του εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του παιχνιδιού. «Μπορεί να κερδίσαμε σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε την Αούστρια Βιέννης και πετύχαμε να γίνουν πολλά λάθη από τον αντίπαλο, που γνωρίζαμε ότι έχει πολύ καλή κυκλοφορία. Σίγουρα υπήρξαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία, μας. Θεωρώ πάντως πως αν και το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ισάξιο βάσει συνολικής εικόνας, η δική μου ομάδα έβαλε πολύ περισσότερη καρδιά και είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Πιστεύω πως από άποψη φυσικής κατάστασης τελειώσαμε το παιχνίδι καλύτερα από τον αντίπαλο, που επηρεάστηκε περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή κερδίζουμε 1-0, όμως πλέον υπάρχει και το δεύτερο ημίχρονο στη Βιέννη. Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει πίστη και εμπιστοσύνη για να ανταπεξέλθουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε το μηδέν παθητικό και το πετύχαμε, οπότε πλέον πηγαίνουμε με ένα μικρό πλεονέκτημα στην Αυστρία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών μου, πέραν μιας εξαίρεσης του Τόχα που όμως έχει το ελαφρυντικό πως είναι πολύ λίγες ημέρες μαζί μας. Ο Ρουϊζ ήταν πολύ καλός στο διάστημα που κλήθηκε να αγωνιστεί. Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη και αποκτάμε πλέον εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας για τον επαναληπτικό. Οι τρεις αλλαγές μας ήταν ποδοσφαιριστές που μπόρεσαν να προσφέρουν ανάσες και ποιότητα. Ο Ρουϊζ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και ο Μενδρινός ξέρει να κρατάει πολύ καλά τη μπάλα. Βέβαια ακόμη και όταν έγιναν οι αλλαγές, η ομάδα είχε καταφέρει λίγο πιο πριν να βρίσκει τα πατήματα της, ενώ όταν μπήκαν οι τρεις αλλαγές μας προσέδωσαν περισσότερη φρεσκάδα. Η βελτίωση που παρατηρήθηκε στη μεσοαμυντική μας λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας πίεση στην αντίπαλη άμυνα, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Σηφάκη που απεσόβησε αρκετούς κινδύνους στην εστία του. Σίγουρα όμως ήταν πράγματα και καταστάσεις τις οποίες γνωρίζαμε, απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα με εξαιρετική ισορροπία σε όλες τις γραμμές».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για το ελληνικό πρωτάθλημα τόνισε: «Έχουμε πληροφορηθεί ήδη για αρκετές μεταγραφές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ εμείς έχουμε ήδη μπει στη δική μας νέα περίοδο. Έχουμε θεωρώ χρόνο να σκεφτούμε το πρωτάθλημα, οπότε καλύτερα να πάμε βήμα-βήμα».

Νταξμπάχερ: «Αισιόδοξος για την πρόκριση»

Παρά την ήττα με 1-0 από τον Άρη, ο προπονητής της Αούστρια Βιέννης Καρλ Νταξμπάχερ ήταν αρκετά αισιόδοξος για την πρόκριση στην επόμενη φάση και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ πως η ομάδα μου έπιασε πολύ καλή απόδοση, καθώς προτού ο Άρης καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, εμείς είχαμε ήδη φτιάξει 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ. Φυσικά είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη και το γεγονός ότι το γκολ επετεύχθη στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όμως δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος από την εμφάνιση μας. Δεν θεωρώ ότι η πτώση στην απόδοση μας στην επανάληψη είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά θέμα πίεσης από τον αντίπαλο, όπως φυσικά και των πολλών δικών μας λαθών στις πάσες στη μεσαία γραμμή. Η εμφάνιση μας δημιουργεί αισιοδοξία πως θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είχαμε αναλύσει πολύ καλά τον Άρη και από την πλευρά μου είναι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι εξουδετερώσαμε τα ατού του Άρη»

Νυστέρι στον Νέστα


Ο Αλεσάντρο Νέστα υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης σε επέμβαση στον ώμο του. Ο 34χρονος σέντερ μπακ, ο οποίος ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από συνεχόμενους τραυματισμούς, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου σε θέση να ενισχύσει τους "ροσονέρι" στο πρώτο ματς της νέας σεζόν, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 29 Αυγούστου στο "Σαν Σίρο" με την Λέτσε

"Ο Νέστα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δεξί του χέρι για να αποκαταστήσει τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο φιλικό με την Γιουβέντους στο Τιμ Τρόφι. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο", αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας.

Ρουίς: «Πάμε για την πρόκριση»


Μετά το τέλος του αγώνα του Άρη με την Αούστρια, που βρήκε νικητές τους «Κίτρινους», ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης, Κάρλος Ρουίς έδειξε πίστη στην πρόκριση της ομάδας. Στο 93' λεπτό κρίθηκε το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τέρμα ενός από τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Ο 31χρονος επιθετικός από την Ονδούρα έμεινε ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παραδέχτηκε ότι η Αούστρια είχε τις ευκαιρίες της προκειμένου να πάρει τη νίκη, ενώ τόνισε ότι ο Αρης πηγαίνει στη Βιέννη για να πάρει την πρόκριση.

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, την οποία αξίζαμε και εμείς και αυτός ο υπέροχος κόσμος. Έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα για την πρόκριση και παλέψαμε γι' αυτό. Οι Αυστριακοί είχαν τις ευκαιρίες τους να πετύχουν κάποιο γκολ και να πάρουν τη νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν. Τώρα, θα πάμε στη Βιέννη για να πάρουμε την πρόκριση», τόνισε ο Ρουίς.

Για το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας σχολίασε, «άνοιξα το «λογαριασμό» μου στην ομάδα και ελπίζω αυτό να είναι ένα από τα πολλά γκολ που θα πετύχω για την αυτή», ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο με τον οποίο «μυρίστηκε» τη φάση και βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. «Ο Σέρχιο είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όταν ξεκίνησε την προσπάθειά του με φώναξε να πάρω θέση, έκανα την κίνηση και έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα».

Βαριές ποινές για "στημένο" αγώνα


Με αφαίρεση εννέα βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και πρόστιμο 25.000 δολαρίων τιμώρησε η ποδοσφαιρική λίγκα της Ουκρανίας την Μέταλιστ Χάρκιβ και την Κάρπατι Λβιβ, για υπόθεση "στημένου" μεταξύ τους αγώνα πριν από δύο χρόνια (στις 19 Απριλίου 2008).

Η υπόθεση στηρίχθηκε σε καταγγελία του αμυντικού της Καρπάτι, Σεργκέι Λασένκοφ, με τους δύο συλλόγους να αρνούνται τις καταγγελίες. Παρά το γεγονός ότι από την ποινική δικαιοσύνη η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος πείστηκε από την κατάθεση του ποδοσφαιριστή και τιμώρησε τις δύο ομάδες.

Ο καταγγέλων Λασένκοφ τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας, όπως και ο διευθυντής της Μέταλιστ, Γεβγκένι Κρασνίκοφ. Με πενταετή αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο διευθυντής της Καρπάτι, Ιγκόρ Ντεντίσιν, ενώ σε όλους τους παίκτες της ομάδας του Λβιβ που έπαιξαν στο επίμαχο ματς και ηττήθηκαν με 4-0 επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι όλες οι ποινές είναι εφέσιμες στην UEFA.

Αποκλεισμός 18 αγώνων στον Ανελκά


Με αποκλεισμό από 18 αγώνες της εθνικής ομάδας τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Γαλλίας (FFF) τον Νικολά Ανελκά για τις ύβρεις κατά του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή των "τρικολόρ", Ραϊμόν Ντομενέκ, στο ημίχρονο του αγώνα με το Μεξικό για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

Η FFF ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές για τους παίκτες, οι οποίοι είχαν κληθεί σε απολογία για τα όσα έλαβαν χώρα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διάρκεια του Μουντιάλ και η τιμωρία του επιθετικού της Τσέλσι ήταν η βαρύτερη όλων.

Εκτός από τον Ανελκά, με αποκλεισμό από πέντε αγώνες τιμωρήθηκε ο Πατρίς Εβρά και με τρεις αγώνες ο Φρανκ Ριμπερί, επειδή ήταν αρχηγοί της εθνικής Γαλλίας. Επίσης, στον Ζερεμί Τουλαλάν επιβλήθηκε αποκλεισμός από έναν αγώνα των "μπλε", επειδή θεωρήθηκε υποκινητής των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από τους παίκτες, όπως ήταν η απόφασή τους να μην προπονηθούν στις 20 Ιουνίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ανελκά.

Τέλος, η FFF έκανε γνωστό ότι έλαβε υπόψη τις εξηγήσεις του Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία, γιατί αρνήθηκε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με το Μεξικό, και δεν του επέβαλε ποινή.

Μπαλοτέλι: "Δεν είμαι κακό παιδί"


Στην παρουσίαση του Μάρκο Μπαλοτέλι από τη Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησαν ερωτήσεις που αφορούν στον χαρακτήρα του. Αλλωστε, το ταλέντο του νεαρού Ιταλού δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Ετσι, ο πρώην επιθετικός της Ιντερ κλήθηκε να απολογηθεί και να... δεσμευθεί ότι δεν είναι "κακό παιδί"!

"Δεν είμαι κακό παιδί. Είμαι ένας κανονικός άνθρωπος!", δήλωσε αρχικά ο 20χρονος διεθνής και πρόσθεσε: "Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, τόσο για τον προπονητή (σ.σ. είχαν συνεργαστεί με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ιντερ), όσο και για το περιβάλλον. Σίγουρα λυπήθηκα που έφυγα από την Ιταλία, αφού θα είμαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου, όμως το απαιτούσε το επάγγελμά μου. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ, γιατί είναι ιδανικό πρωτάθλημα για έναν σκόρερ, σε αντίθεση με την Ιταλία, που μετρούσε πολύ περισσότερο η τακτική".

Επίσης, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε: "Πάντα είμαστε προσεκτικοί, όσον αφορά τον χαρακτήρα παιδιων που βρίσκονται στην ηλικία του. Ομως, έχω δουλέψει με τον Μάριο στην Ιντερ και γνωρίζω ότι δεν είναι προβληματικός. Απλώς είναι νέος. Μπορεί να κάνει καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένας φανταστικός παίκτης".

Νίκη- «χρυσάφι»: Άρης-Αούστρια 1-0!

Νίκη- «χρυσάφι»: Άρης-Αούστρια 1-0!

Το καλύτερο για το τέλος φύλαξε ο Αρης, καθώς κατάφερε στις καθυστερήσεις να πετύχει το γκολ που ήθελε και να επικρατήσει της Αούστρια Βιέννης με 1-0. "Χρυσός" σκόρερ ο Ρουίς, ο οποίος συνδύασε το ντεμπούτο με ένα πολύτιμο τέρμα που δίνει και το προβάδισμα για την πρόκριση στους "κίτρινους".

Το σύνολο του Εκτορ Ραούλ Κούπερ άργησε να "μπει" στον αγώνα και ότι δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ, αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Σηφάκη. Ωστόσο στην επανάληψη επέβαλε το ρυθμό του και έχασε σημαντικές ευκαιρίες πριν σκοράρει στο τέλος με τον επιθετικό από τη Γουατεμάλα.

Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2. Συγκεκριμένα ο Σηφάκης έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ο Νέτο βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μίσελ στο αριστερό. Κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν ήταν οι Οριόλ, Ρονάλντο Γιάρο. Ναφτί και Τόχα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Χαβίτο να βρίσκεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Τσεσνάουσκις στο αριστερό. Τέλος, την αιχμή του δόρατος αποτελούσαν οι Κόκε, Τσέζαρεκ.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκαν οι διαθέσεις του Αρη να πιέσει ψηλά και να "κλείσει" τους Αυστριακούς στα καρέ τους, ωστόσο φανερώθηκαν και οι αδυναμίες των "κίτρινων" να καλύψουν τους κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Η Αούστρια Βιέννης είχε καλή αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεπε στους παίκτες του Εκτορ Ραούλ Κούπερ να φτάσουν με αξιώσεις μέχρι την περιοχή του Λίντνερ. Το παιχνίδι των γηπεδούχων ήταν προβλέψιμο, καθώς ο Μίσελ δεν βοηθούσε τον Τσεσνάουσκις, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις από αριστερά. Ναφτί και Τόχα προωθούσαν την μπάλα στα δεξιά, ωστόσο οι Αυστριακοί έκλειναν τους διαδρόμους από εκείνη την πλευρά και οι σέντρες αποτελούσαν εύκολη λεία γα τους αμυντικούς.

Το σύνολο του Νταξμπάχερ ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο επιθετικά και αν ο Σηφάκης δεν βρισκόταν σε καλή μέρα, τότε οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο γκολ, που θα τους έβαζε και οδηγούς στο σκορ. Γιουν και Λιντς έβρισκαν άπλετο χώρο για να συνδυαστούν και να επιχειρούν σουτ, ωστόσο έπεσαν πάνω στον γκολκίπερ του Αρη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια στο 2' το σουτ του πρώτου, στο 15' το πλασέ του δεύτερου και στο 35' το βολέ του Μπαουμγκάρτλινγκερ. Μάλιστα, ο τελευταίος τρία λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, ασκώντας πιο έντονη πίεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειλήσει την εστία του Λίντνερ, αλλά και να δέχεται αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Γιουν βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά σπατάλησε ακόμα μία ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Η είσοδος του Μενδρινού στα αριστερά και τους Ρουίς στην κορυφή της επίθεσης, βοήθησαν τους "κίτρινους" που επέβαλαν το ρυθμό τους και άγγιξαν το 1-0 στο 70' με τον Κόκε να σημαδεύει το δοκάρι και στο 73' με τον Ρουίς να βλέπει τον Λίντνερ να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.

Η υπεροχή του Αρη τελικά καρποφόρησε στις καθυστερήσεις με τον παίκτη που έδωσε πνοή επιθετικά από την στιγμή που μπήκε στη μάχη. Ο Ρουίς με προβολή ύστερα από κεφαλιά πάσα του Κόκε νίκησε τον Λίντνερ και χάρισε στους "κίτρινους" μία πολύτιμη νίκη και παράλληλα έδωσε προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους στην ομάδα του.

Το φιλμ του αγώνα

1′ Σέντρα του Χαβίτο από τα δεξιά, ο Τσεσνάουσκις πιάνει ένα αδύναμο σουτ, το οποίο μπλοκάρει εύκολα ο Λίντνερ

2′ Δυνατό σουτ του Λιντλ έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης αποκρούει με το αριστερό χέρι και στέλνει τη μπάλα κόρνερ

5′ Ο Τσέζαρεκ βρίσκεται αφύλακτος μέσα στην περιοχή, «οπλίζει» για να σουτάρει, αλλά ο Ρώσος διαιτητής Λαγιούσκιν «επινοεί» χέρι και του αφαιρεί το δικαίωμα να σκοράρει

15′ Σέντρα του Κόκε από τα δεξιά, ο Τσεσνάουσκις κατεβάζει τη μπάλα έξω από την περιοχή, σουτάρει, αλλά ο Λίντνερ μπλοκάρει πολύ εύκολα

23′ Ενός λεπτού διακοπή από τον διαιτητή της αναμέτρησης για τις απαραίτητες ανάσες και την πολύτιμη δροσιά για όλους τους ποδοσφαιριστές!

35′ Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γιουν στον Μπαουμγκάρτλινγκερ, ο οποίος μπαίνει αφύλακτος στην περιοχή, ο Σηφάκης όμως κρατάει το μηδέν για την εστία του με εξαιρετική επέμβαση

44′ Ωραίος συνδυασμός των δύο επιθετικών της Αούστρια, η μπάλα καταλήγει στον Λιντζ που σουτάρει εξαιρετικά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Ο Χαβίτο μπαίνει από τα δεξιά στην περιοχή, προσπαθεί να γυρίσει στον ολομόναχο Τσέζαρεκ, αλλά ο Μαργκράιτερ με προβολή αυτοθυσίας διώχνει σε κόρνερ

49′ Κόρνερ του Χαβίτο, ο αφύλακτος Μίσελ με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, δεν καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα

53′ Ο Λιντζ έστρωσε εξαιρετικά στον Γιουν που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη

55′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Χαβίτο μπήκε από τα δεξιά και γύρισε στον αφύλακτο Τσέζαρεκ που έπιασε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι

56′ Ο Τσέζαρεκ δέχεται αγκωνιά στο πρόσωπο μέσα στην περιοχή από τον Ντράγκοβιτς, αλλά ο Ρώσος διαιτητής Λαγιούσκιν… κλείνει τα μάτια!

64′ Εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού στην «καρδιά» της άμυνας των Αυστριακών, ο Ρουϊζ πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνάει άουτ

68′ Σέντρα του Ναφτί από τα δεξιά, ο Κόκε πιάνει την κεφαλιά, όμως η περνάει μερικά μέτρα άουτ

70′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Ρουϊζ δίνει τη μπάλα στον Κόκε που μπαίνει στην περιοχή, πλασάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει στο δεξί δοκάρι και περνάει άουτ!

71′ Εξαιρετική ευκαιρία για τον Άρη! Ο Ρουϊζ αφήνει με το τακουνάκι στον Ναφτί και ξαναπαίρνει τη μπάλα, για να σουτάρει δυνατά, αλλά ο Λίντνερ με τα ακροδάκτυλα καταφέρνει και απομακρύνει σε κόρνερ

76′ Το «σφυροκόπημα» του Άρη συνεχίζεται. Ο Κόκε προσπαθεί με κεφαλιά να παραβιάσει την εστία του Λίντνερ, αλλά οι αμυντικοί της Αούστρια απομακρύνουν πάνω στη γραμμή και προ του Ρουϊζ

79′ Σέντρα του Χαβίτο στον Κόκε που γυρίζει μέσα στην περιοχή, προσπαθεί να δώσει τη μπάλα στον Ρουϊζ, αλλά ο Λίντνερ απλώνεται και διώχνει σε κόρνερ

90+3 ΓΚΟΛ! Κεφαλιά-πάσα του Κόκε στον Ρουϊζ που προλαβαίνει την έξοδο του Λίντνερ και με ωραίο πλασέ κάνει το 1-0 για τον Άρη!

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Ρονάλντο, Οριόλ, Ναφτί, Τόχα (77′ Πρίττας), Χαβίτο, Τσεσνάουσκις (60′ Μενδρινός), Κόκε, Τσέζαρεκ (63′ Ρουϊζ)

ΑΟΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Βόρισεκ, Λιντλ (70′ Λέοβατς), Σούτνερ, Μπαουμγκάρτλινγκερ, Γιουν (80′ Στάνκοβιτς), Λιντζ (88′ Σουμάχερ)

Υπέγραψαν Νιάνγκ και Ντιά στη Φενέρ


Παίκτης της Φενερμπαχτσέ είναι από την Τρίτη ο Μαμαντού Νιάνγκ, ο οποίος υπέγραψε, ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. "Η μεταγραφή μου δεν ήταν εύκολη για τους δύο συλλόγους, αλλά τελικά κατέστη δυνατό να βρεθεί μια συμφωνία", δήλωσε ο Σενεγαλέζος στράικερ.

Ο 31χρονος διεθνής δήλωσε "λυπημένος" που έφυγε από τη Μαρσέιγ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε το διάστημα 2005-10, ωστόσο συμπλήρωσε: "Έχω κάνει μια επιλογή καριέρας, τώρα θα κάνω τα πάντα για τη Φενερμπαχτσέ". Στις πέντε σεζόν που ήταν κάτοικος Μασσαλίας, ο Νιάνγκ σημείωσε 100 τέρματα με τη Μαρσέιγ, εκ των οποίων τα 71 στο σαμπιονά.

Στο μεταξύ, ακόμη έναν Σενεγαλέζο διεθνή επιθετικό ενέταξε στο δυναμικό της η "Φενέρ". Ο 23χρονος Ισιάρ Ντιά, ο οποίος αγωνιζόταν στη Νανσί, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον τουρκικό σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε γνωστό το οικονομικό μέρος των δύο μεταγραφών.

ΠΑΕ Ηρακλής-Αντεπίθεση… διαρκείας!


Αντεπίθεση… διαρκείας!

Ο Ηρακλής μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του. Έχει δουλέψει στη φυσική κατάσταση και βρίσκεται στο «μοντάρισμα». Οι προπονήσεις συνεχίζονται ακατάπαυστα και ο Ημίθεος αρχίζει και βλέπει μπροστά του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα. Ένας αγώνας που από μόνος του έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μετά και τον Δεκαπενταύγουστο, αναμένεται να ξεκινήσει και η… δεύτερη φάση των διαρκείας.
Οι μεγαλειώδεις πορείες του Μαΐου και η επική νίκη του λαού του Ηρακλή στο θέμα της αδειοδότησης, έφερε μια μοναδική συσπείρωση στον κόσμο. Μια ενέργεια που τη χρειάζεται ο Ημίθεος… καθημερινά. Είναι απαραίτητη, είναι ένα στοιχείο που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στους «κυανόλευκους». Τα εισιτήρια διαρκείας κυκλοφόρησαν νωρίς. Η ανταπόκριση ήταν συγκλονιστική. Ο κόσμος ήταν «ζεστός», προχώρησε σε χιλιάδες προεγγραφών και έδειξε από πολύ νωρίς πως θα είναι ο «κινητήριος μοχλός» του νέου Ηρακλή. Η λογική «κοιλιά» έγινε και ίσως ήταν αναμενόμενη λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Πλέον δίνει τη θέση της στην αντεπίθεση!

Αυξάνεται το ενδιαφέρον

Από τη στιγμή που η ομάδα έχει προχωρήσει στην πλειονότητα των μεταγραφικών της κινήσεων και που έχει υπάρξει η αλλαγή στο θέμα του προπονητή, το νέο προφίλ της ομάδας έχει ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό. Αναμένονται και νέες προσθήκες βέβαια. Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν να «κλείσουν» οι μεταγραφές για να πάρουν διαρκείας. Άλλοι το άφησαν για μετά τις διακοπές. Όπως και να έχει το ενδιαφέρον αυξάνεται. Στις καθημερινές συζητήσεις μεταξύ των φιλάθλων, γίνεται λόγος για την ανάγκη αγοράς εισιτηρίων διαρκείας που παράλληλα δίνουν «ανάσα» στα οικονομικά της ΠΑΕ. Το ενδιαφέρον καθημερινά αυξάνεται και ιδιαίτερα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ετοιμάζονται τα καρτελάκια

Το προηγούμενο διάστημα ήταν πολλές οι ερωτήσεις φιλάθλων της ομάδας που είχαν προχωρήσει σε αγορά διαρκείας, για το πότε θα τα έχουν στα χέρια τους. Στη Μίκρα όλες αυτές τις ημέρες ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Άλλωστε υπάρχει και το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων και γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία με τον κόσμο. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται να ενημερώσει με ανακοίνωσή της τον κόσμο της ομάδας σχετικά με την παραλαβή των καρτών διαρκείας της νέας σεζόν.

Εύα: της αρέσει να τη δένουν στο κρεβάτι!


Η Εύα Ζακλίν Λονγκόρια Πάρκερ, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι 35 ετών, γεννημένη στις 15 Μαρτίου του 1975 στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας και έχει μεξικανική καταγωγή. Ξεκίνησε την καριέρα της από το μόντελινγκ και μετά από τη συμμετοχή της σε αμέτρητα διαφημιστικά σποτ, έκανε πραγματικότητα το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Η πρώτη της εμφάνιση ήταν στο περίφημο σίριαλ "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς" το 2000, ωστόσο περισσότερα χρωστά στα ...ατελείωτα "Ατίθασα Νιάτα", όπου πρωταγωνίστησε για περίπου δύο χρόνια από το 2001 και έπειτα. Φυσικά, η εκτόξευση στην καριέρα της ήρθε μέσω της συμμετοχής της στο σίριαλ "Νοικοκυρές σε Απόγνωση", όπου από το 2004 υποδύεται την παμπόνηρη Γκαμπριέλ Σόλις.

Για να φτάσει στην κορυφή, πάντως, πέρασε δύσκολες στιγμές, τόσο εξαιτίας της φτωχικής (από γονείς αγρότες) καταγωγής της, όσο και εξαιτίας της ...εμφάνισής της, για την οποία στα παιδικά της χρόνια οι τρεις αδελφές της την αποκαλούσαν "ασχημόπαπο"! Η αλήθεια είναι πως το μικροκαμωμένο της κορμί (με ύψος που δεν ξεπερνά το 1,57μ.) δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειές της στο ξεκίνημα της καριέρας της, καθώς τα πρακτορεία μοντέλων στα οποία απευθυνόταν, συνεχώς την απέρριπταν λόγω ύψους! Τότε αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χορό, ψάχνοντας μια άλλη δίοδο προς τη showbiz και τελικά σε έναν διαγωνισμό εντυπωσίασε με τις κινήσεις της έναν ανιχνευτή ταλέντων, ο οποίος τής έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρό της.

Αυτό το όνειρο άρχισε να το ζει πραγματικά μετά την επιτυχία των "Νοικοκυρών", με αποτέλεσμα από το 2005 και μετά να μην προλαβαίνει να πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις και να συγκεντρώνει "τιμητικούς" τίτλους. Το "Maxim" την ανέδειξε "πιο hot γυναίκα της showbiz" το 2005 και το 2006, το αμερικάνικο "TV guide" της έδωσε τον τίτλο της "πιο σέξι τηλεοπτικής περσόνας των ΗΠΑ", το "FHM" την πρόσθεσε στη λίστα με τις "πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο" (14η θέση), ενώ παράλληλα, μετά τον γάμο της με τον Τόνι Πάρκερ, βρέθηκε και στην ετήσια λίστα του "Forbes" με τα "πιο πλούσια ζευγάρια της showbiz", με ετήσια εισοδήματα που πέρυσι ξεπερνούσαν τα 15,6 εκ. ευρώ (13η θέση, με τα συμβόλαιά της με την εταιρεία καλλυντικών "L'Οreal" και το παγωτό "Magnum" να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατακόρυφη αύξηση των κερδών του ζευγαριού). Φυσικά, η προσωπική της ζωή αποτελεί αγαπημένο θέμα των κουτσομπολίστικων εντύπων, που δεν χάνουν ούτε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς της, βγάζοντας τα πάντα στο φως της δημοσιότητας. Κρατήστε μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες:

Το 2002 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Τάιλερ Κρίστοφερ, αλλά ο γάμος τους διαλύθηκε το 2004.

Στις 30 Νοεμβρίου 2006 αρραβωνιάστηκε με τον Τόνι Πάρκερ, τον οποίο παντρεύτηκε στις 7 Ιουλίου του 2007 στο Παρίσι.

Την ίδια χρονιά (2006) αγόρασε στο Χόλιγουντ ένα σπίτι αξίας 3,6 εκ. δολαρίων!

Το 2008 άνοιξε το εστιατόριο Bosco (φιλί στα ισπανικά) στο Χόλιγουντ.

Όταν ολοκληρωθεί η σειρά "Νοικοκυρές σε Απόγνωση" και η καριέρα του (28χρονου) Τόνι Πάρκερ στο ΝΒΑ, το ζευγάρι έχει αποφασίσει να ζήσει στη Γαλλία.

Εκτός από το χώρο του θεάματος, δραστηριοποιείται στη φιλανθρωπία, καθώς έχει ιδρύσει ένα σύλλογο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και χρηματοδοτεί μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κατά του παιδικού καρκίνου.

Κυνηγάει και είναι πολύ εύστοχη σε βολές με τουφέκι!Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική "Sun" παραδέχθηκε πως είναι ελαφρώς ...βιτσιόζα στο κρεβάτι: "Μού αρέσει να με δένουν στο κρεβάτι όταν κάνω σεξ. Το σημαντικό για μένα είναι να παραμένω ακίνητη και να με έχουν δεμένη με κάποιο μεταξωτό ύφασμα. Είναι πολύ σέξι να είσαι κάτω από τις προσταγές ενός άνδρα. Μού αρέσει να έχει ο άλλος τον έλεγχο".

Ανακοίνωσε Οζίλ η Ρεάλ!


Τέλος με τον καλύτερο τρόπο για την Ρεάλ έλαβε το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού καθώς οι Μερένχες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μεσούτ Οζίλ από την Βέρντερ Βρέμης. Ακόμα μία μεταγραφή μετά τους Ανχελ Ντι Μαρία, Σάμι Κεντίρα, Πέδρο Λεόν, Σέρχιο Κανάλες και Ρικάρντο Καρβάλιο ανακοίνωσε μέσω του site της η Ρεάλ, με τον Οζίλ να περνάει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μερένχες. Ο 22χρονος μέσος θα προσθέσει μεγάλη ποιότητα στην Βασίλισσα και αποτελεί μεγάλη κίνηση δεδομένου ότι ο Κακά είναι τραυματίας, ενώ σημειώνεται ότι βρισκόταν στο στόχαστρο και της Μπαρτσελόνα αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα βρήκαν Σίτι με Αστον Βίλα για τον Μίλνερ


Η Σίτι τα βρήκε τελικά με την Αστον Βίλα για τον Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πολίτες". Μάλιστα, ο διεθνής άσος βρίσκεται στην πόλη του Μάντσεστερ για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Από τα ταμεία της Σίτι θα βγουν περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τόσο ήταν το ποσό που χρειάστηκε να δαπανήσουν οι "πολίτες" για να αποσπάσουν τη θετική απάντηση της Αστον Βίλα. Επίσης θα συμπεριλάβουν και τον Στέφεν Αϊσρλαντ στα έμψυχα ανταλλάγματα.

Ο Μίλνερ ξεκίνησε την καριέρα του στη Λιντς, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Σουίντον και της Νιουκάστλ. Επίσης έχει αγωνιστεί σε όλες της εθνικές ομάδες της Αγγλίας.

Το… θερμόμετρο της έδρας

Το… θερμόμετρο της έδρας
Πόσο αναγκαία και επιβεβλημένη είναι η επικράτηση του Άρη στον σημερινό πρώτο αγώνα με την Αούστρια Βιέννης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα λιγκ είναι κατανοητό απ’ όλους. Οι λόγοι είναι πολλοί, ο ένας πιο σημαντικός από τον άλλο.
Να μιλήσουμε για την οικονομική επιτυχία και την ενδεχόμενη εξέλιξη του Άρη, που μπορεί να φέρει μία πιθανή πρόκριση;
Να εστιάσουμε στην εκτίναξη του ευρωπαϊκού πρεστίζ;
Να σταθούμε στην απόρθητη έδρα και στη μεγένθυση μιας παράδοσης, που αρχίζει από τον Οκτώβριο του 1968 και φτάνει μέχρι σήμερα;
Να ρίξουμε την προσοχή μας στην καυτή έδρα του Άρη, που γράφει ήδη τη δική της λαμπρή ιστορία και κοσμεί αναφορές Ευρωπαίων δημοσιογράφων για τα γήπεδα, που «καίνε» κάθε αντίπαλο;
Έχουν γίνει πολλές εκτιμήσεις τις τελευταίες μέρες γύρω από τον πακτωλό χρημάτων που μπορεί να φέρει μία πιθανή είσοδος στους χρυσοφόρους ομίλους. Ένας πρώτος -ίσως πρόχειρος- απολογισμός αποδεικνύει ότι «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»! Πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ μπορεί να εισρεύσουν στα ταμεία και να κάνουν τη φετινή χρονιά σαφώς πολύ πιο εύκολη και πλήρως πετυχημένη.
Για το… θερμόμετρο του γοήτρου ούτε λόγος. Μπορεί να το ανεβάσει στα ύψη μέσα σε λίγες στιγμές, μέσα σε ελάχιστα μόλις εικοσιτετράωρα.
Τι μπορεί να σημαίνει το αήττητο της έδρας σε ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο; Αρκεί να αναφέρουμε τις ομάδες, που εδώ και 42 χρόνια πέρασαν από το Χαριλάου (τότε), το Καυτανζόγλειο, την Τούμπα, τη Τούμπα και το «Κλ. Βικελίδης» (τώρα) και έφυγαν με κατεβασμένα τα φτερά: Κάλιαρι, Τσέλσι, Μπενφίκα, Περούτζια, Σεντ Ετιέν, Ίπσουιτς, Σερβέτ, Θέλτα, Ρόμα, Σαραγόσα, Ερυθρός Αστέρας. Ομάδες που έχασαν από τον Άρη ή δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν στην έδρα του.
Μπροστά σ’ αυτή την ατμόσφαιρα υποκλίθηκαν ποδοσφαιριστές με αξεπέραστη αξία, ονόματα με τεράστιο ειδικό βάρος. Το ίδιο πρέπει να γίνει απόψε και με τις «βιολέτες». Η καυτή ατμόσφαιρα της κιτρινόμαυρης κερκίδας μπορεί, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνει τη διαφορά. Να ενθαρρύνει τα «παιδιά του Κούπερ» και να «πνίξει» τα «παιδιά της Βιέννης» Πηγη Μetrosport

Ο Πούτιν στηρίζει την υποψηφιότητα της Ρωσίας


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η χώρα θα άρει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας σε παίκτες και προσκεκλημένους, εάν αναλάβει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Η Ρωσία θα έχει αντιπάλους σε αυτή τη "μάχη" την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τις συνυποψηφιότητες Ισπανίας/Πορτογαλίας και Βελγίου/Ολλανδίας για τη διοργάνωση του 2018. Οι ίδιες χώρες, μαζί με Κατάρ, Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, θα διεκδικήσουν και τη διοργάνωση του 2022.

"Εάν μας γίνει η τιμή, μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον κυβερνητικές εγγυήσεις αναφορικά με την είσοδο χωρίς βίζα για μετέχοντες και προσκεκλημένους", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης της FIFA, η οποία θα επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τέσσερις πόλεις (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι και Καζάν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική κυβέρνηση ήρε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση βίζας σε φιλάθλους με έγκυρα εισιτήρια για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2008 ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσι, ο οποίος διεξήχθη στη Μόσχα.

Σήμερα ο Πούτιν διαβεβαίωσε τα στελέχη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας ότι η Ρωσία θα έχει εγκαίρως έτοιμες όλες τις σχετικές με το Μουντιάλ του 2018 υποδομές. "Θα έχουμε τα πάντα έτοιμα εγκαίρως, χρησιμοποιώντας τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά κεφάλαια. Θα φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, δεν έχω αμφιβολία γι΄ αυτό", υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Η FIFA θα ανακοινώσει τον Δεκέμβριο τις χώρες που θα διοργανώσουν την τελική φάση για τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022.

Πήρε Σέρχιο Γκαρσία η Εσπανιόλ


Την απόκτηση του Σέρχιο Γκαρσία από την Μπέτις ανακοίνωσε η διοίκηση της Εσπανιόλ. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο σύλλογος της Βαρκελώνης κατέβαλε περίπου 1.8 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα από τη Σεβίλη για τον 27χρονο διεθνή επιθετικό, ο οποίος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Καταλανούς.

Το 2008 η Μπέτις έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ στη Σαραγόσα για τον Γκαρσία, ο οποίος δεν κατάφερε να την οδηγήσει στην άνοδο στην πριμέρα ντιβιζιόν. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος ήταν στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας στην τελική φάση του EURO 2008, άρχισε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Λεβάντε και Σαραγόσα.

Κόβης: «Βαρόμετρο της Φενέρ ο Άλεξ»

Κόβης: «Βαρόμετρο της Φενέρ ο Άλεξ»

Για τους αγώνες του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο, ο γνωστός έλληνας προποηντής Νίκος Κόβης, που γεννήθηκε βεβαίως στην Κωνσταντινούπολη και έπαιξε για πολλά χρόνια τόσο στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, όσο και στις εθνικές ομάδες της γειτονικής χώρας. Ο κ. Κόβης που ασκεί καθήκοντα σκάουτερ στην ομάδα του Παναθηναϊκού, επέστρεψε χθες από την Κωνσταντινούπολη όπου βρέθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπου παρακολούθησε μάλιστα και τα δύο επίσημα παιχνίδια της αντιπάλου του ΠΑΟΚ. «Είδα τα δύο παιχνίδια της Φενέρμπαχτσε και γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας αυτής. Είναι μία έμπειρη ομάδα πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Τουρκίας. Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιπαραθέσει τον ενθουσιασμό του σε ότι έχει να κάνει με την είσοδο στους ομίλους του Europa League και πιστεύω ότι έχει τις δικές του πιθανότητες».

Για την οικονομική κατάσταση της Φενέρμπαχτσε και γενικότερα των μεγάλων Τουρκικών ομάδων, ο κ. Κόβης εξήγησε: «Είναι αλήθεια ότι μιλάμε για ένα κράτος 70εκ. κατοίκων. Η ουσιαστική πρωτεύουσα είναι η Κωνσταντινούπολη και υπάρχει μεγάλη βοήθεια και από το κράτος και από την τηλεόραση που δαπανά εκατομμύρια δολλάρια για το ποδόσφαιρο. Έτσι ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε σπαταλούν πολλά χρήματα. Εμείς για παράδειγμα στην Ελλάδα θεωρούμε τα 2,5εκ. Ευρώ που προσφέρονται στον Σισέ ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Οι Τούρκοι δεν το θεωρούν μεγάλο. Άλλωστε πρόσφατη είναι η μεταγραφή του Νιάνγκ στην Φενέρ. Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ του Γαλλικού πρωταθλήματος. Γι΄ αυτό έχουν φέρει και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές φυσικά».

Για το πώς αντιμετωπίζουν στην Τουρκία τον ΠΑΟΚ, ο κ. Κόβης επισήμανε: «Οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο γνωστός όσο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, επειδή δεν έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως είναι αλήθεια ότι στην Φενέρ ήθελαν να τον αποφύγουν ως αντίπαλο. Δεν είναι πως δεν πιστεύουν ότι θα προκριθούν. Όμως ξέρουν ότι πρόκειται για μία σκληρή ομάδα με δυνατή έδρα. Είναι πολύ διαβασμένοι. Όσο γνωρίζουν στην Θεσσαλονίκη για την Φενέρμπαχτσε, έτσι και οι άνθρωποι της Φενέρ γνωρίζουν πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Πιστεύουν στην πρόκριση όμως ξέρουν ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα σε καμία περίπτωση. Υπολογίζουν πολύ τον ΠΑΟΚ και γενικότερα τις ελληνικές ομάδες. Όμως πλέον, επειδή ασχολήθηκαν περισσότερο με τον ΠΑΟΚ, παρακολούθησαν παιχνίδια και της περσινής χρονιάς και ξέρουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι δυνατή ομάδα και κινείται σε καλά επίπεδα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Τουρκικής ομάδας, ο έλληνας τεχνικός υπογράμμισε: «Παίζει σχεδόν πάντα ένα 4-2-3-1 όμως το βαρόμετρο της ομάδας είναι ο Άλεξ. Είναι ο ιθύνων νους αφού από τα πόδια του περνάει σχεδόν πάντα η μπάλα. Παίζει πίσω από τον επιθετικό, έχει την ικανότητα να πασάρει αλλά και να σκοράρει. Όμως έχει και ένα μειονέκτημα. Δεν τρέχει πολύ και δεν μαρκάρει. Ο Λουγκάνο και ο Μπιλίκα είναι πολύ καλοί στις στημένες μπάλες και γενικότερα ψηλά, όμως κάτω έχουν πρόβλημα, ειδικά έχοντας αντιπάλους γρήγορους επιθετικούς, ενώ θεωρώ ότι γενικότερα η Φενέρ στον άξονα είναι αργή ομάδα, καθώς και ο Εμρέ με τον Κριστιάν δεν είναι γρήγοροι ποδοσφαιριστές. Έχουν εμπειρία, σίγουρα διαθέτουν ποιότητα, όμως δεν είναι τόσο γρήγορη ομάδα η Φενέρ για να πεις ότι δεν παίζεται».

Για το «Σουκρού Σαράτσογλου» ο κ. Κόβης είπε: «Πρόκειται για μία φανταστική έδρα. Έχει 55.000 θέσεις και φανταστείτε τι ατμόσφαιρα δημιουργείται. Η έδρα μπορεί να βοηθήσει όμως για μένα δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον αντίπαλο. Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε για παράδειγμα είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε μεγάλα γήπεδα με πολύ κόσμο και μερικές φορές σε «καυτή» ατμόσφαιρα. Στην Τούμπα λοιπόν δεν θα επηρεαστούν. Ξέρουν τι τους περιμένει. Έχουν μελετήσει τον ΠΑΟΚ και ξέρουν ότι έχει «καυτή» έδρα. Το ίδιο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν ότι θα πάνε σε μία δυνατή έδρα και δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστούν».

Για την «κόντρα» της Φενέρμπαχτσε με την Μπεσίκτας (την οποία έχει υπηρετήσει για έξι χρόνια ως ποδοσφαιριστής) και την Γαλατάσαραι, ο κ. Κόβης είπε: «Στην Τουρκία οι φίλαθλοι απαιτούν από την ομάδα τους να κερδίζει. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει. Περίπου όπως στην Ελλάδα. Η αντιπαλότητα είναι πολύ μεγάλη. Οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας αλλά και της Γαλατά να είστε σίγουροι ότι δεν υπολογίζουν την ενδεχόμενη «κόντρα» Ελλάδας – Τουρκίας κ.τ.λ. Θα είναι απόλυτα στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Υπάρχει φοβερό μίσος. Ειδικά η Μπεσίκτας έχει και τα ίδια χρώματα με τον ΠΑΟΚ και έχουν έναν λόγο παραπάνω να τον υποστηρίζουν».

Για την ατμόσφαιρα που μπορεί να συναντήσουν στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και η αποστολή του δικεφάλου, ο κ. Κόβης τόνισε: «Πρέπει να προσεχτούν τα άκρα. Σίγουρα υπάρχουν και στην Τουρκία οι φανατικοί όπως και στην Ελλάδα. Εγώ ήμουν παρών και στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τον Παναθηναϊκό που είχαν ρίξει γιαούρτι στον Γιώργο Παπανδρέου και είχαν σηκώσει τα πανό για το 1453. Η παρεξήγηση μπορεί να έρθει πολύ εύκολα. Είναι πολύ λεπτές οι σχέσεις. Γι΄ αυτό οφείλουν οι οπαδοί των δύο ομάδων να στηρίξουν τις ομάδες τους και ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να προσέξουν πολύ καλά την συμπεριφορά τους γιατί είναι κρίμα για ένα παιχνίδι να υπάρχουν τιμωρίες από την ΟΥΕΦΑ που είναι πολύ αυστηρή. Το ποδόσφαιρο άλλωστε ενώνει, όσο σημαντικό κι αν είναι ένα ματς».

Για το πόσο επηρεάστηκαν στην Φενέρμπαχτσε από τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και από το γεγονός ότι η ομάδα έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική είπε: «Ήταν ένα φοβερό σοκ για όλους στην Φενέρ. Μία ομάδα όπως οι Γιουνκ Μπόις με το 1/6 του μπάτζετ της Φενέρμπαχτσε, τους απέκλεισε και μάλιστα μέσα στην Τουρκία. Αυτοί έχουν συνηθίσει να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα τους κακοφαίνεται. Τώρα μάλιστα δεν έχουν στόχο απλά να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά θέλουν να φθάσουν μέχρι τον τελικό. Όμως στην Φενέρ θεωρώ πως πραγματικά δεν έχουν ακόμη συνέρθει και από τον τρόπο που έχασαν το πρωτάθλημα. Είναι απανωτά τα σοκ και ψυχολογικά δεν είναι καλά. Στο παιχνίδι με την Ατάλιασπορ όμως έδειξαν καλύτερη εικόνα και σίγουρα αυτό θα τους βοηθήσει».

Υπέγραψε ο Σίσιτς


Ολοκληρώθηκαν και τα τυπικά της υπογραφής του μονοετούς συμβολαίου με τον Σλοβένο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος εντάχθηκε, πλέον, σε απόλυτο βαθμό στην ομάδα του Ηρακλή, αρχίζοντας την δεύτερη «κυανόλευκη» θητεία του."Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και αισθάνομαι σε πολύ καλή κατάσταση για να το πετύχω. Από την πρώτη στιγμή είδα θετικά το ενδιαφέρον του Ηρακλή, με τον οποίο και τον κόσμο του μας συνδέουν πολύ θετικές αναμνήσεις μιας δύσκολης προσπάθειας, που κάναμε στην πρώτη παρουσία μου στη Θεσσαλονίκη", είπε αρχικά ο Μίρνες Σίσιτς.Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο με σκληρή προσπάθεια, πηγαίνοντας τον Ηρακλή εκεί, που του αξίζει", σημείωσε ο Σλοβένος διεθνής μεσοεπιθετικός ως επίσημα πλέον ποδοσφαιριστής του Ηρακλή.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά τους Χοσέμι και Ματιέ Βαλβέρντ; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην διάρκεια της σημερινής ημέρας είναι να λυθούν τα συμβόλαιά τους με τις Μαγιόρκα και Τουλούζ αντίστοιχα ώστε να ανοίξει ο δρόμος της έλευσής τους στις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη.

Στα αγωνιστικά, πρόγραμμα διπλής προπόνησης στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Σίσιτς συμμετείχε, πλέον στο πλήρες πρόγραμμα, ενώ ο Καρίμ Σολτάνι συνέχισε με επιφυλακτικούς ατομικούς ρυθμούς.

Το τράβηγμα που τον ταλαιπωρεί δεν κρίνεται ως σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο, ο Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός του «Γηραιού» θα προφυλαχθεί και θα επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς, μόνον όταν θεωρηθεί ότι δεν διατρέχει κίνδυνο υποτροπής. Σε σημαντικά τμήματα της ομαδικής προπόνησης μετέχει ο Στέλιος Ηλιάδης, ο οποίος έχει περάσει σε φάση επαναφοράς σε πλήρη δράση.

Ο Ουζουνίδης εξάλλου αποφάσισε την διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού για το Σάββατο (21/08, 20:00), στο γήπεδο της Κατερίνης, αντιμετωπίζοντας τον Πιερικό. Σε ένα φιλικό που πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Το κοντινό της απόστασης και ο χαρακτήρας τελικής δοκιμής, που λαμβάνει η αναμέτρηση με την ομάδα του Γιώργου Χατζάρα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, σίγουρα προκαλούν το ενδιαφέρον του «κυανόλευκου» κόσμου για το ερχόμενο Σαββατόβραδο ώστε να δώσει το παρών.

Μία παρουσία στο γήπεδο της Κατερίνης με την οποία θα του δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση που
βρίσκεται η ομάδα μία εβδομάδα πριν από την σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Φεύγει ο Παβίσεβιτς, έρχεται ο Καρντόσο


Ο Σάβο Παβίσεβιτς μετράει ώρες στην Καβάλα. Ο Σέρβος που είχε επεισόδιο με τον Μάκη Ψωμιάδη στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τον Πανθρακικό, θα αποτελέσει παρελθόν για τους "Αργονάυτες" και όλα δείχνουν πως θα αναχωρήσει για το Ισραήλ, όπου θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Αν και από τη διοίκηση έβγαζαν προς τα έξω πως δεν υπήρξε επεισόδια, τα λόγια του Ψωμιάδη προς του παίκτες φανερώνουν το αντίθετο. Ο ισχυρός άνδρας των "κυανόλευκων" είπε πως ο Παβίσεβιτς αποτελεί παράδειγμα πως η πειθαρχεία είναι πάνω από όλους στην ομάδα.

Η φυγή του Παβίσεβιτς -οδεύει προς τη Xάποελ Tελ Aβίβ- ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση ενός ξένου, που πιθανότατα να είναι ο Οράσιο Καρντόσο.

Έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού η Τούμπα

Έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού η Τούμπα

Όλα κύλησαν ομαλά στον πρωινό έλεγχο κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ στο γήπεδο της Τούμπας. Όπως συνήθως συμβαίνει, οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ ήθελαν να βεβαιωθούν τόσο για την ασφάλεια του γηπέδου, όσο και για ζητήματα καταλληλότητας γηπέδου και παροχές κυρίως στους υπεύθυνους των Μ.Μ.Ε. Όπως αναμενόταν, δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, με την ΟΥΕΦΑ πάντως να χαρακτηρίζει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε ως υψηλής επικινδυνότητας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον επαναληπτικό της Κωνσταντινούπολης.

* Στο μεταξύ λίγα είναι πλέον τα εισιτήρια που έχουν απομείνει για τον μεθαυριανό αγώνα.

«Η Τούμπα... κρίνει την πρόκριση»


Τις προβλέψεις του για τις επικείμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε έκανε ο επιθετικός της Λάρισας, Τουμέρ Μετίν, ο οποίος τόνισε πως η Τούμπα... κρίνει την πρόκριση. Ο Τουμέρ Μετίν μίλησε στα τούρκικα ΜΜΕ με αφορμή τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Τούρκος επιθετικός της ΑΕΛ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην «Φενέρ», αφού υπήρξε ποδοσφαιριστής των «Καναρινιών» από το 2006 ως το 2008 και εξέφρασε την άποψη του για τις ελληνοτουρκικές «μονομαχίες, ενώ τόνισε ότι όλα είναι μοιρασμένα:

«Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι 50-50. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία της Φενερμπαχτσέ. Το πρώτο ματς στην Τούμπα θα κρίνει πολλά και θα παίξει ρόλο και η τύχη», είπε αρχικά ο επιθετικός της Λάρισας και στη συνέχεια τόνισε:

«Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο έτοιμος για αυτό το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκαν, κάτι που θα κοστίσει ακριβά στη Φενερμπαχτσέ τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο».

«Καρφιά» Μπερέτα σε ΠΑΟΚ


Ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ έχει ενοχλήσει τον Μάριο Μπερέτα, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Τοσκάνης εξαπέλυσε επίθεση κατά του «δικεφάλου» του Βορρά. «Δυστυχώς είμαι σε διακοπές, διότι στονΠΑΟΚ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψω», τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει: «Επέλεξαν Ιταλό προπονητή γιατί προφανώς ήθελαν έναν άνθρωπο που θα δουλεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ήθελαν όμως να δουλέψω με την ελληνική μεθοδολογία, που είναι πολύ πίσω από την ιταλική».

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Εντυπωσιασμένος ο Στάνκοβιτς

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Εντυπωσιασμένος ο Στάνκοβιτς

Ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός της Αούστρια Βιέννης, Μάρκο Στάνκοβιτς μίλησε στην αυστριακή ιστοσελίδα laola.au, ενόψει του σημερινού κρίσιμου παιχνιδιού με τον Άρη για το Europa League. Μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι
το «αστέρι» της ομάδας, Ρόλαντ Λιντζ τον προειδοποίησε για την «καυτή» έδρα που θα αγωνιστεί σήμερα. Μάλιστα ο ίδιος αργότερα παρακολούθησε βιντεάκια του Άρη (κυρίως κερκίδα) στο youtube και έμεινε έκπληκτος.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας (λόγω τραυματισμού) επέστρεψες στο Κύπελλο με δυο τέρματα.

Στάνκοβιτς: Αγωνίστηκα για 90 λεπτά και σκόραρα δυο τέρματα. Ήταν πολύ καλό για την ψυχολογία μου. Ωστόσο οι ερασιτέχνες της Ριντ δεν είναι και πολύ δυνατοί αντίπαλοι…

-Την Τρίτη παίζεται με τον Άρη Θεσσαλονίκης για το Europa League. Όλοι μιλούν για το «καυτό» «Κλεάνθης Βικελίδης». Τι έχεις να πεις;

Στάνκοβιτς: Είδα κάποια βιντεάκια στο youtube και ομολογώ ότι έχουν μια πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή. Πάντως είμαι αισιόδοξος ότι θα σκοράρουμε.

- Είδες και βιντεάκια με τον κόσμο τους;

Στάνκοβιτς: Αυτή είναι μια αστεία ιστορία. Ο Λινζ μόλις έμαθε με ποια ομάδα κληρωθήκαμε με είπε: «Αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να δεις που θα αγωνιστείς. Δημιουργούν απίστευτη ατμόσφαιρα. Όλο το γήπεδο «φλέγεται» από πυρσούς. Προφανώς επιτρέπονται στη χώρα τους».

- Ακούγεται ότι η Ελλάδα είναι ένα υπέροχο μέρος για καλοκαιρινές διακοπές. Σίγουρα δε θα χρειαστείς ζεστά ρούχα.

Στάνκοβιτς: Όντως. Δεν έχω ξανά έρθει στην Ελλάδα αλλά η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς. Θα είναι ένα θερμό παιχνίδι από πολλές απόψεις.

-Τι άλλο γνωρίζεις γενικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Στάνκοβιτς: Δεν ξέρω πολλά πράγματα. Γνωρίζω μόνο ότι οι πέντε πρώτες ομάδες παλεύουν για τον τίτλο και οι υπόλοιπες κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.

ΠΑΟΚ: Μέτρα ασφαλείας από τον Ζαγοράκη

ΠΑΟΚ: Μέτρα ασφαλείας από τον Ζαγοράκη

Όπως γίνεται πριν από όλα τα παιχνίδια, έτσι και πριν απο το μάτς με την Φενέρ, Θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των εκπροσώπων της δοικήσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων του Δικεφάλου.

Αυτή η συνάντηση θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Τούμπα και είναι πολύ πιθανό εκτός από το Σπύρο Μηλιορίδη και το Χρήστο Δεντσιούδη, παρών θα είναι και ο Θόδωρος Ζαγοράκης.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε χθές μία μίνι σύσκεψη με τους συνεργάτες του και συζήτησε ορισμένα θέματα για την ασφάλεια της Τούμπας και με το Σπύρο Μηλιωρίδη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θέλει να έχει και ο ίδιος επαφή με τους οπαδούς για να τους επισημάνει τα σημεία που πρέπει να προσέξουν, αλλά και για να τους δώσει τα εύσημα για την βοήθεια όλων ώστε η εικόνα της Τούμπας να είναι υποδειγματική.

Αυτή τη φορά όμως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή καθώς πέραν των βεγγαλικών και των πυρσών, απαγορεύονται και τα πανό με κοινωνικοπολιτικά θέματα. Ενα μάτς με μία τουρκική ομάδα, σαφώς εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους για να παρετραπεί το κοινό και να ξεφύγει απο τα αθλητικά πλαίσια.

Μετά από τη συνάντηση, αναμένεται να υπαρξουν ξανά ανακοινώσεις απο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με την προσοχή που θα πρέπει να δείξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Ετοιμάζονται οι οργανωμένοι για την Πόλη

Στο μεταξύ, μπορεί το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη να είναι την άλλη εβδομάδα, αλλα ήδη οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν τις ετοιμασίες τους για το ταξίδι στη γειτονική χώρα. Ανακοινώσεις για την οδική εκδρομή στην Πόλη, εξέδωσαν οι εξής συνδέσμοι :

ΣΦ East Side
ΣΦ Θύρα 4
ΣΦ Ωραιοκάστρου
ΣΦ Νέας Κρήνης
ΣΦ Μαλγάρων-Κυμίνων
ΣΦ ΠΑΟΚ Καλοχωρίου
ΣΦ Northerners

Ειπε...................


"Την απόφαση να φύγει ο Μαϊστόροβιτς την πήραν τα μέλη της διοίκησης της ΑΕΚ. Είναι κάτι που δεν περνά από τα χέρια μου, είναι απόφαση που παίρνουν άνθρωποι με μεγαλύτερη δύναμη από μένα".

Ντούσαν Μπάγεβιτς

(...ο τεχνικός της ΑΕΚ σχολιάζοντας την αποχώρηση του Majstro)

Ψιθυροι..........

  • Γενέθλια έχει σήμερα (17/8) ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, ο οποίος μπαίνει στο 45ο έτος της ηλικίας του...
  • Στο περιθώριο της προπόνησης της Εθνικής μπάσκετ, οι διεθνείς και τα μέλη του τεχνικού τιμ έκοψαν μία τούρτα για τον Νίκο Ζήση, ο οποίος την Δευτέρα (16/8) είχε γενέθλια κλείνοντας τα 27 του χρόνια, με τους συμπαίκτες του να του εύχονται "Χρόνια Πολλά".
  • Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους της ΑΕΚ στην Κατερίνη. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο επέλεξε την πόλη να περάσει το Σαββατοκύριακο (14-15/8) και μόλις μαθεύτηκε η παρουσία του, εκπρόσωποι του Σ.Φ. ΑΕΚ Κατερίνης τον επισκέφτηκαν δίνοντάς του δώρα του συνδέσμου, έβγαλαν φωτογραφίες μαζί του και του ζήτησαν να παραμείνει στην Ενωση.
  • Το συνδρομητικό κανάλι Novasports θα έχει μεγάλη... πέραση στην Θεσσαλονίκη, αφού πήρε τα δικαιώματα των αγώνων του ΠΑΟΚ και του Αρη με Φενέρμπαχτσε και Αούστρια, αντίστοιχα

Φωτο Ημερας


Με τέτοιο καύσωνα θέλουμε κάτι να μας δροσίσει!


Ετοιμάζει αλλαγές ο Δερμιτζάκης


Αρκετές αλλαγές θα έχει στην άμυνα ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσέ, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια με τον Αγιαξ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλει από τα μετόπισθεν να ξεκινήσει η πρόκριση του δικέφαλου για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Λίνο έδειξε πως είναι έτοιμος και παίρνει τη φανέλα του βασικού. Ο Βραζιλιάνος θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, με αποτέλεσμα ο Σνάουτσνερ που αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη θέση απέναντι στους Ολλανδούς, θα μεταφερθεί στα δεξιά, εκεί όπου υπάρχει και ο Μπουσαϊντί. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν έχει δείξει ξεκάθαρα την προτίμηση του σε κάποιον από τους δύο, ωστόσο φαβορί για να ξεκινήσει τον αγώνα κόντρα στους Τούρκους, είναι ο Πολωνός.

Στο κέντρο της άμυνας ο μόνος σίγουρος είναι ο Κοντρέρας, ενώ Μαλεζάς και Τσιρίλο διεκδικούν τη θέση δίπλα στον Χιλιανό. Ο Ιταλός προέρχεται από ένα πολύ κακό παιχνίδι απέναντι στον Αγιαξ, γι αυτό και ο Μαλεζάς αυτή την στιγμή θεωρητικά έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία είναι αμετακίνητοι και θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ της ομάδας, ενώ μπροστά τους θα έχουν τον Βλάνταν Ιβιτς. Στα αριστερά θα τοποθετηθεί ο Βιεϊρίνια, ενώ δεξιά θα χρησιμοποιηθεί ο Σαλπιγγίδης, με τον Μουσλίμοβιτς να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Στην τελική ευθεία για Ουρτάδο


Την τελική του πρόταση για την απόκτηση του Μοϊσές Ουρτάδο της Εσπανιόλ, θα καταθέσει εντός της ημέρας ο Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να τελειώνει το γρηγορότερο με την υπόθεση του αμυντικού χαφ, καθώς μετά θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτή του επιθετικού.

Η διαφορά που χωρίζει τους "ερυθρόλευκους" με τους Ισπανούς είναι κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό σεβαστό, αλλά όχι ικανό να χαλάσει τη μεταγραφή του 29χρονου στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θα ανεβάσουν την προσφορά τους την Τρίτη, ελπίζοντας πως και η Εσπανιόλ θα υποχωρήσει από τις αρχικές της θέσεις, έτσι ώστε να βρεθεί η "χρυσή τομή" που θα φέρει τον Ουρτάδο στον Πειραιά.

Ο ίδιος ο παίκτης θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό, αν και σε δηλώσεις του τη Δευτέρα μετά το τέλος της προπόνησης εμφανίστηκε λίγο αινιγματικός, "Περιμένω κι εγώ τις εξελίξεις, δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και θέλω ηρεμία για να πάρω την απόφασή μου. Ευχαριστώ τον κύριο Βαλβέρδε για το ενδιαφέρον, αλλά θέλω να πω ότι για να γίνει η μεταγραφή πρέπει να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές".

"Πράσινο φως" για Μόρα


Ο Βαγγέλης Μόρας αποτελεί το διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, κενό που δημιουργήθηκε μετά την παραχώρηση του Ντανιέλ Μαϊστόροβιτς στη Σέλτικ. Ο διεθνής άσος μόνο θετικός είναι στην επιστροφή του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ, κάτι που δείχνει πως ο γάμος δεν θα αργήσει να γίνει.

Η "Ενωση" πλησίασε πρώτα την Μπολόνια, η οποία έδωσε τις ευλογίες της για τη πραγματοποίηση της μεταγραφής, καθώς θέλει να απαλλαγεί από το μεγάλο συμβόλαιο που έχει ο Μόρας με τον ιταλικό σύλλογο, ενώ δεν αξιώνει κάποιο τρελό ποσό για να τον παραχωρήσει.

Πλέον απομένει να γίνει η κίνηση και προς την πλευρά του παίκτη. Ο Βαγγέλης Μόρας είναι διατεθειμένος να ρίξει το κασέ του περίπου στο μισό εκατομμύριο για να επιστρέψει στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα, ποσό που είναι μέσα στα όρια που έχει θέσει ο Σταύρος Αδαμίδης. Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή θα μεταβεί στην Ιταλία ίσως και εντός της ημέρας για να εξετάσει τις προτάσεις που έχει ο διεθνής άσος στα χέρια του, κάτι που δείχνει πως οι εξελίξεις σε αυτό το θέμα θα είναι άμεσες.

Τέσσερις στην πόρτα της εξόδου...


τον Παναθηναϊκό ευελπιστούν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν προχωρήσει στην παραχώρηση τουλάχιστον τεσσάρων παικτών που είναι στην πόρτα της εξόδου εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, Γκάμπριελ, Κλέιτον, Μάντζιος και Γκαλίνοβιτς είναι κοντά σε συμφωνία με άλλους συλλόγους.

Ο Ελληνας επιθετικός έχει δεχθεί πολύ καλή πρόταση από την Λέστερ και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο με τους "πράσινους" να εκφράζουν την αισιοδοξία πως ο Μάντζιος μέχρι το Σαββατοκύριακο θα είναι κάτοικος Αγγλίας.

Για ό,τι αγορά τον Γκαλίνοβιτς υπάρχει μία εμπλοκή στις συζητήσεις του Κροάτη με την Καβάλα, όμως το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ίσως και εντός της ημέρας. Ο Παναθηναϊκός καλύπτει τα 150.000 ευρώ του συμβολαίου του έμπειρου γκολκίπερ, ο οποίος περιμένει μία βελτιωμένη πρόταση από τη διοίκηση των "Αργοναυτών" έτσι ώστε να πει το "ναι".

Σειρά έχουν οι δύο Βραζιλιάνοι. Ο Γκάμπριελ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί ξανά με τον Ρενάτο Γκαούτσο, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Γκέρμιο, ομάδας που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον άσο του Παναθηναϊκού. Οι συζητήσεις έχουν γίνει και όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο Γκάμπριελ μέσω του Τουίτερ, όλες οι πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία. Για τον Κλέιτον, αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον από τη Σεντ Γκάλεν και αυτή τη φορά φαίνεται πιο πιθανό να υπάρξει θετική κατάληξη στην υπόθεση.

ΗΡΑΚΛΗΣ: «Πολυβόλο» ο Γιάκομπ

ΗΡΑΚΛΗΣ: «Πολυβόλο» ο Γιάκομπ

Στην περσινή σεζόν ο Βικτοράς Γιάκομπ σταμάτησε στα 11 τέρματα με τη φανέλα του Ηρακλή. Ο Ρουμάνος επιθετικός που ήρθε στον Ηρακλή κατά λάθος, όταν χάλασε η απόκτηση του Όπερ, έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο απολογισμός των έντεκα τερμάτων τον κατατάσσει δεύτερο στην λίστα με τους καλύτερους Ρουμάνους σκόρερ μακριά από την πατρίδα του. Μόνο ο Κρίσι Λανού τον ξεπερνάει με 17 τέρματα με τη φανέλα της Λουκέρνης στην Ελβετία. Ίσως αν δεν είχε τόσες αποβολές ο φορ του Ηρακλή να είχε σκοράρει πολλά περισσότερα τέρματα. Η ουσία όμως είναι ότι κατάφερε να δείξει ότι βρήκε τον καλό του εαυτό. Πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά οι Ρουμάνοι σκόρερ στην Ευρώπη

1. Κρίσι Λανού (Λουκέρνη, Ελβετία) 17
2. Βικτοράς Γιάκομπ (Ηρακλής, Ελλάδα) 11
3. Εμίλ Γιούλα (Κότμπους, Γερμανία) 11
4. Αντριάν Νεάγκα (Νέφτσι Μπακού, Αζερμπαϊτζάν) 11
5. Κιπριάν Μαρικά (Στουτγάρδη, Γερμανία) 8
6. Ιονούτ Μαζιλού (Άρσεναλ Κιέβου, Ουκρανία) 8
7. Αντριάν Μιχαλιτσέα (Άρης Λεμεσού, Κύπρος) 8

ΠΑΟΚ: Τελευταία ημέρα για τους κατόχους διαρκείας

ΠΑΟΚ: Τελευταία ημέρα για τους κατόχους διαρκείας

Καθώς το ματς με τη Φενέρμπαχτσε πλησιάζει, το δεύτερο συνεχόμενο φετινό «sold out» στην Τούμπα (μετά το ματς με τον Άγιαξ) βρίσκεται προ των πυλών! Χθες, πωλήθηκαν πάνω από 3000 εισιτήρια για την αναμέτρηση της Πέμπτης, και ο συνολικός αριθμός ανέβηκε στις 18500, καθώς μένουν ακόμη λίγα 24ώρα για το ματς με τους Τούρκους.
Χθες, εξαντλήθηκαν τα «ελεύθερα» εισιτήρια και πλέον έχουν μείνει μόνο 6500 «κομμάτια» προς πώληση, για τα οποία έχουν προτεραιότητα μέχρι και σήμερα οι κάτοχοι των διαρκείας που έχουν καρτελάκια για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Από αύριο όσες από αυτές τις θέσεις δεν διατεθούν για το παιχνίδι, θα τεθούν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Οι κάτοχοι των διαρκείας προμηθεύονται τα εισιτήρια για τις θέσεις που τους αναλογούσαν μέσα από τα γραφεία, ενώ τα ελεύθερα διατίθονταν από τα εκδοτήρια έξω από τη μπουτίκ. Όπως έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στις θέσεις VIP και στις Σουίτες, ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας!
Τα εκδοτήρια λειτουργούν καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 19:00, ενώ την Πέμπτη 19 Αυγούστου, τα εκδοτήρια θα λειτουργούν από τις 9:00 μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων:

VIP 3ου: 150€
VIP 4ου: 120€
Θύρα 1: 80€
Θύρες 2,3: 60€
Θύρες 5,6: 40€
Θύρες 4, 4α: 20€
Θύρες 7, 7α: 25€

* Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω ίντερνετ και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των επιδοτηρίων της Τούμπας.

ΑΡΗΣ: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης

ΑΡΗΣ: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης

Δυο τεράστια άλματα περιμένουν όλοι απόψε (στις 19:00- απευθείας από τη NOVA- ΑΘΛΗΤΙΚΟ Μetropolis 95,5) από τον Άρη στην αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης για το Europa League.
Πρώτα απ’ όλα ένα άλμα στην απόδοση γιατί αν θέλει μια ομάδα να έχει υψηλούς στόχους πρέπει να ανεβάσει και τα στάνταρ της αγωνιστικής της συμπεριφοράς. Εικόνα σαν αυτή που είχε ο Άρης στους δυο αγώνες με την Γιαγκελόνια, δεν είναι αρκετή ούτε μπορεί να προσδώσει σιγουριά και πολύ περισσότερο εγγύηση για το παρόν αλλά και το μέλλον των «κιτρίνων» στην Ευρώπη και στο θεσμό του «μικρού Champions League».
Αν επομένως το σύνολο του Κούπερ κάνει το πρώτο βήμα και παρουσιαστεί όπως πρέπει, με σταθερότητα και τη σοβαρότητα που χρειάζεται σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και αποφύγει τα λάθη, τότε μπορεί άφοβα να ονειρεύεται ότι θα προχωρήσει και στο δεύτερο (άλμα-πρόκριση). Με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο ελπίζει ότι μπαίνουν οι βάσεις πρόκρισης.

Χωρίς Κάλβο, αλλά με Πρίττα

Τελικά αυτό που φοβόντουσαν όλοι έγινε. Ο Τόνι Κάλβο, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το οίδημα που είχε στον αστράγαλο και έμεινε εκτός αποστολής. Με δεδομένη την συγκεκριμένη απώλεια το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα αναμένεται να είναι ο Σάκης Πρίττας.

Σκέψεις για μια ακόμη αλλαγή

Επίσης όπως φάνηκε από τις τελευταίες προπονήσεις ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ προσανατολίζεται σε μια ακόμη αλλαγή όσον αφορά την βασική ενδεκάδα. Σύμφωνα με τους πειραματισμούς του Αργεντίνου, εκείνος που προωθείται για τη φανέλα βασικού είναι ο Οριόλ. Λογικά θα πάρει τη θέση του Λαζαρίδη, αφού ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν έχει «δέσει» όπως πρέπει με τον Ρονάλντο Γκιάρο.

Αποστολή: Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο, Οριόλ, Λαζαρίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Τόχα, Μενδρινός, Πρίττας, Ναφτί, Κασναφέρης, Τσεσνάουσκις, Χαβίτο, Τσέζαρεκ, Κόκε, Ρουίς.

Πιθανή ενδεκάδα: Σηφάκης – Νέτο, Ρονάλντο, Οριόλ ή Λαζαρίδης, Μίσελ – Χαβίτο, Ναφτί, Πρίττας, Τόχα – Κόκε, Τσέζαρεκ

«Ήρθα για να βοηθήσω»


Αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει τη νεοφώτιστη Αρλ να διακριθεί στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας, εμφανίστηκε ο Άγγελος Μπασινάς. Ο 34χρονος Έλληνας μέσος δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τα εξής: «Δεν γνωρίζω το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά έχω αγωνιστεί στην Ισπανία και την Αγγλία και έχω βιώσει μία εμπειρία ανάλογη με την Αρλ στη Μαγιόρκα. Ήρθα για να βοηθήσω και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα μου».

«Είμαι ακόμα πεινασμένος»

Πεινασμένος παρόλο που έχει πατήσει τα 33 δήλωσε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στον βρετανικό Τύπο. Ο Σουηδός αμυντικός της Σέλτικ αναφέρθηκε και στην πίεση που έχουν οι μεγάλοι σύλλογοι.Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο ανάμεσα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους οπαδούς της «Ένωσης» στην Καλλιθέα τόνισε: «Οι προσδοκίες είναι πάντοτε υψηλές σε μεγάλους συλλόγους, ιδιαίτερα από τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς και θα πρέπει να το διαχειριστεί. Στα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό η πίεση είναι υψηλή».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Οι οπαδοί είναι πραγματικά τρελοί. Από ένα σημείο και μετά παύει να είναι ποδόσφαιρο, είναι μια θρησκεία. Έχω μάθει να λειτουργώ σε πίεση και ανυπομονώ για αυτό. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πάντα μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να το συνηθίσεις και να το χειριστείς σωστά. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό δεν είναι έτοιμοι να παίξουν σε μεγάλο σύλλογο».

Όσο για το τι θα πρέπει να περιμένουν από αυτόν οι φίλοι της Σέλτικ τόνισε: «Πρώτα από όλα θα δουν έναν παίκτη που δίνει πάντα το 100% μέσα στο γήπεδο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πάρει πίσω το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαι μέρος αυτής της ομάδας».

Τέλος ο Μαϊστόροβιτς συμπλήρωσε: «Ανυπομονώ να μπω στην ομάδα το συντομότερο δυνατό. Όπου και αν βρισκόμουν, έπαιζα και ήμουν σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Προσπαθούσα να είμαι ηγέτης στην ομάδα μου και το ίδιο θα κάνω και εδώ. Η Σέλτικ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με ηγέτες σε όλες τις θέσεις και παρότι είμαι 33 ετών είμαι ακόμα πολύ πεινασμένος.

Στην τελική ευθεία για Νέμεθ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της μετακίνησης του Κρίστιαν Νέμεθ από τη Λίβερπουλ στον Παναθηναϊκό με τον Ούγγρο επιθετικό να είναι «ζεστός». Στο προσκήνιο και ο Ντουγκλάο. Εξελίξεις και μάλιστα άμεσα αναμένονται στο «τριφύλλι» σε ότι αφορά στην περίπτωση του Κρίστιαν Νέμεθ κάτι που προανήγγειλε και ο μάνατζερ του παίκτη, Τίμπορ Πατάκι με δηλώσεις του.

Ο εκπρόσωπος του 21χρονου άσου τόνισε: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε νέα επαφή με τη Λίβερπουλ αφού θα μεταβώ στην Αγγλία. Τώρα βρίσκομαι στην Ουγγαρία. Θα πρέπει να περιμένουμε το ραντεβού για να ξέρουμε τι θα συμβεί. Υπάρχει ενδιαφέρον από την Ιταλία, την Ολλανδία και από την Ελλάδα, από τον Παναθηναϊκό».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του πελάτη του ανέφερε: «Το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε σε μια ομάδα που θα τον ήθελε πολύ ο προπονητής, που θα είχε πολλές ευκαιρίες και η οποία θα έπαιζε και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια διοργάνωση που δίνει μεγάλη προβολή σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Εννοείται πως δεν θα έλεγε όχι στον Παναθηναϊκό, άλλωστε στην Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα προσαρμογής, μετά την περυσινή θητεία του στην ΑΕΚ. Όμως πρέπει πρώτα να δούμε όλες τις προτάσεις που έχουμε στα χέρια μας και τι ζητάει η Λίβερπουλ με την οποία έχει συμβόλαιο».

Αυτή τη στιγμή ο Ούγγρος άσος της Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί για να πλαισιώσει τη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού». Ο Νέμεθ αρέσει στον Νίκο Νιόπλια και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει στον νεαρό επιθετικό αρκετές ευκαιρίες αν τελικά έρθει στον Παναθηναϊκό.


Στο προσκήνιο ο Ντουγκλάο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλας Σταύρο Ψωμιάδη θα έχει την Τρίτη (17/8) ο Δημήτρης Γόντικας για το θέμα της μετακίνησης του Μάριο Γκαλίνοβιτς στους «Αργοναύτες». Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρήσει τον Κροάτη τερματοφύλακα με την μορφή δανεισμού, την ώρα που στην Καβάλα κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που εμπλέκουν δύο ακόμα παίκτες σε αυτή την ιστορία, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ».

Ο πρώτος είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος τον οποίο και επιθυμούν διακαώς ο άνθρωποι της Καβάλας, ενώ ο δεύτερος είναι ο Ντουγκλάο τον οποίο θέλουν με την σειρά τους στον Παναθηναϊκό. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός απασχόλησε και πέρυσι το «τριφύλλι» με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

Σχορτσιανίτης: «Είμαι έτοιμος να παίξω»

Ετοιμοπόλεμος δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μετά τον πρόσφατο τραυματισμό που είχε.Ο «Big Sofo» σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξέδρα» τόνισε πως θα πάρει κανονικά μέρος στο τουρνουά «Ακρόπολις», ενώ μίλησε και για τις διαφορές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και τη μεταγραφή του στη Μακάμπι.

«Ήταν ένας απλός τραυματισμός. Βγήκε το δάχτυλό μου από την θέση του και αυτό δεν μου επέτρεψε να λάβω μέρος σε κάποια φιλικά και προπονήσεις. Δεν μπορούσα να πιάσω την μπάλα κανονικά, όμως τώρα είμαι πολύ καλύτερα, έχω κάνει προπονήσεις και είμαι έτοιμος να παίξω στο τουρνουά Ακρόπολις. Το θετικό ήταν ότι είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ λιγάκι. Σε αυτό το διάστημα δούλεψα με τον γυμναστή, τον κ.Παπαγεωργίου, πάνω στην φυσική κατάσταση και νιώθω ότι είμαι σε πολύ καλύτερη φόρμα από ο,τι πριν. Πιο ξεκούραστος και έτοιμος για περισσότερα», τόνισε ο 25χρονος σέντερ.
Για τις διαφορές της περσινής με την φετινή ομάδα, είπε: «Πέρυσι είχαμε έναν καινούργιο προπονητή με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Φέτος αυτά που μας ζητάει μπορούμε να τα εφαρμόσουμε στο γήπεδο πολύ καλύτερα. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όλοι δείχνουν πολύ πιο ξεκούραστοι και με περισσότερη διάθεση για δουλειά».

Για την επιλογή του να αγωνιστεί στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, τόνισε: «Υπήρχαν προτάσεις, το θέμα είναι όμως ότι ήθελα να επιλέξω την καλύτερη. Ήθελα να πάω στην ομάδα όπου θα μπορέσω να βελτιωθώ ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος και να διακριθώ. Φέτος έχω έξτρα κίνητρο. Επέλεξα την Μακάμπι επειδή θεωρώ ότι την δεδομένη στιγμή είναι το καλύτερο μέρος για μένα, με τον κατάλληλο άνθρωπο στην τεχνική ηγεσία. Τον Ντέιβιντ Μπλατ τον εμπιστεύομαι ως προπονητή, έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και θέλω να πιστεύω ότι υπό τις οδηγίες του θα δείξω τον καλύτερο εαυτό μου».

Θέλει Ζούλιο Σέζαρ

Τον γνωστό μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Ζούλιο Σέζαρ, επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της η Καβάλα.Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην τουρκική Γκαζιάντεσπορ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012, αλλά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας έχουν ανοίξει την πόρτα της εξόδου για τον 30χρονο παίκτη.

Βέβαια, πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, καθώς ο Σέζαρ έχει καλό συμβόλαιο στην Τουρκία, αλλά στην Καβάλα ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να τον «ψήσουν»…
Tέλος ο Παβίσεβιτς, "παίζει" του Καρντόσο

Ηταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Σάβο Παβίσεβιτς μετρούσε… ώρες μετά το επεισόδιο που είχε με τον Μάκη Ψωμιάδη, γι` αυτό και ο παίκτης ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για το Ισραήλ και τη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Tο «διαζύγιο» με τον Παβίσεβιτς ανοίγει το δρόμο για τη μεταγραφή του Oράσιο Kαρντόσο, καθώς αδειάζει μια θέση ξένου, ενώ σίγουρα ξεκινά αναζήτηση και για έναν κοινοτικό μπακ.

Παρουσιάζονται παίκτες και φανέλα

Την Τετάρτη (18/8) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού.Σίντνεϊ Γκοβού, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Γιώργος Ιωαννίδης και Ντάνι Φερνάντες θα είναι φυσικά οι παίκτες που θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση για να μιλήσουν για τη νέα τους ομάδα.

Ακολουθεί η φανέλα

Μέσα στην εβδομάδα – πιθανότατα την Παρασκευή – η εταιρία αθλητικών ειδών που «ντύνει» τον Παναθηναϊκό σε συνεργασία με την ΠΑΕ θα κάνει και τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας.

Μάλιστα, το πιθανότερο είναι η εκδήλωση να λάβει χώρα σε γνωστό εμπορικό κέντρο των βορείων προαστίων, στην μπουτίκ της ομάδας.

Και η Ίντερ για Μπαπτίστα!

Το Ζούλιο Μπαπτίτσα που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού θέλει να φέρει στην Ίντερ ο Μοράτι, με μεταγραφή από τη Ρόμα δίνοντας ως αντάλλαγμα τον αργεντινό Μπουρντίσο.

Ο αμυντικός της Ίντερ την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Ρόμα πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και πλέον οι άνθρωποι οι Ρωμαίοι θα ήθελαν να τον κρατήσουν στο Ολίμπικο, όμως τα χρήματα που ζήτησε η Ίντερ δεν μπορούσαν να καλυφθούν από την ομάδα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν καθώς η Ίντερ θα προσπαθήσει να δώσει στη Ρόμα τον Μπουρντίσο παίρνοντάς της τον Μπαπτίστα!

Όλα τα παραπάνω είναι σύμφωνα με σημερινά Ιταλικά δημοσιεύματα, που δείχνουν πως αν μη τι άλλο για τον παίκτη που θέλει να κάνει δικό του και ο Ολυμπιακός τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για έναν ακόμη λόγο. Πάντως ο Μπαπτίστα έχει δηλώσει πως θα προτιμούσε να μείνει στη Ρώμη. Το σίγουρο είναι πως το σίριαλ της μετακίνησης του Βραζιλιάνου σουπερ σταρ θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια.

Δίνει το σύνθημα ο Γκαρσία!

Εμφανής είναι η ανυπομονησία του Πάμπλο Γκαρσία τις τελευταίες μέρες, αφού ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ περιμένει πως και πως τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Φενέρμπαχτσε. Πολύ «ζεστά» έχει πάρει τις επικείμενες αναμετρήσεις με την Φενέρμπαχτσε ο μέσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μιλάει συνεχώς τις τελευταίες μέρες στο κοντινό του περιβάλλον για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και δηλώνει έτοιμος να δώσει χαρά στον κόσμο του «Δικεφάλου» του Βορρά.

Ο «Παυλάρας» των φίλων του ΠΑΟΚ ρώτησε και... έμαθε τις ιδιαιτερότητες μίας ποδοσφαιρικής ελληνοτουρκικής αναμέτρησης και όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά» ο Ουρουγουανός μέσος έδειξε πόσο παθιασμένος και αποφασισμένος είναι, λέγοντας:

«Πάμε να πάρουμε την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να γυρίσουμε από την Κωνσταντινούπολη έχοντας προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης».

Παράλληλα, ο Γκαρσία φροντίζει καθημερινά να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του στον μακεδονικό σύλλογο, τονίζοντας συνεχώς το πόσο σημαντική για τον ΠΑΟΚ είναι η πρόκριση στους ομίλους της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ανακοίνωσε Μπασινά-Χαριστέα η Αρλ


Παίκτες της Αρλ είναι πλέον και με τη βούλα ο Αγγελος Χαριστέας και ο Αγγελος Μπασινάς, καθώς η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου ανακοίνωσε την απόκτησή τους τη Δευτέρα (16/08) και στη συνέχεια τους παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, οι δύο έλληνες ποδοσφαιριστές πέρασαν με επιτυχία από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. "Ο Αγγελος Χαριστέας είχε πετύχει το γκολ της νίκης της Ελλάδας επί της Γαλλίας στον προημιτελικό του Euro 2004, ενώ είχε σκοράρει και στον τελικό απέναντι στην Πορτογαλία μετά από κόρνερ του Μπασινά. Ελπίζουμε να παρουσιαστούν τόσο καλοί όσο με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αρλ.

Το ντεμπούτο των δύο παικτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (21/08) στην αναμέτρηση της Αρλ με την Τουλούζ.

Στη Γούεστ Μπρομ καταλήγει ο Οντεμβίγκι


Ο Νιγηριανός Πίτερ Οντεμβίγκι ήταν μία από τις περιπτώσεις επιθετικών που εξέταζε σοβαρά ο Παναθηναϊκός, ωστόσο είναι μια υπόθεση που δεν πρόκειται να έχει αίσιο τέλος. Ο 29χρονος φορ της Λοκομοτίβ Μόσχας αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην αγγλική Γουέστ Μπρομ, νεοφώτιστη στην Premiership, απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση της ελληνικής ομάδας.

Όπως εξήγησε "επέλεξα τη Γουέστ Μπρομ γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα ήθελα να αγωνιστώ στην Αγγλία". "Ευχαριστώ πάντως τον Παναθηναϊκό για το ενδιαφέρον του. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος”, προσέθεσε ο Οντεμβίγκι, ο οποίος δημοσιοποίησε την ύπαρξη προσυμφώνου με τον αγγλικό σύλλογο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ρωσικής ομάδας.

Τριάρα η Γιουνάιτεντ!


Με το δεξί μπήκε στη νέα σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς επικράτησε με 3-0 της Νιούκασλ στην 1η αγωνιστική της Premier League. Μετά το 6-0 της Τσέλσι επί της Γουέστ Μπρομ η Γιουνάιτεντ έπρεπε να απαντήσει και το έκανε με το 3-0 επί της Νιούκασλ. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο οι Λονδρέζοι του Κάρλο Αντσελότι αλλά πέτυχαν αυτό που ήθελαν χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Ολα, άλλωστε, είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι Μπερμπάτοφ (33') και Φλέτσερ (41') έκαναν το 2-0. Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Γκιγκς στο 85', εν μέσω αποθέωσης.

Προκρίθηκαν τα φαβορί


Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε ο α' γύρος του Κυπέλλου Γερμανίας, καθώς η -κάτοχος του τροπαίου- Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε νίκησαν τους αντιπάλους τους και προκρίθηκαν στους "32" της διοργάνωσης. Οι Βαυαροί συνέτριψαν 4-0 την Γκερμάνια Βίντεκ, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Κλόζε (44΄), Ριμπερί (45+1΄), Κρόος (84΄) και Γκόμεζ (85΄).

Από την πλευρά της, η Σάλκε κατέβαλε την αντίσταση της Αλεν με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Φαρφάν (42', 46'). Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίζονταν από το 18' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σεν με απευθείας κόκκινη κάρτα, μείωσαν με το πέναλτι του Μπάουερ στο 82'. Ο Βασίλης Πλιάτσικας και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν εκτός πλάνων...

Στις αναμετρήσεις για τον α' γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Βιλχελμσχάβεν-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-4
Ίνγκολστατ-Καρλσρούη 2-0
Λίμπεκ-Ντούισμπουργκ 0-2
FSV Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν 2-0
Όσναμπρικ-Καϊζερσλάουτερν 2-3 (παράταση, καν. αγ. 1-1)
Ρέγκενσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1 (καν. αγ. & παράταση, 5-6 πέναλτι)
Πιρμάζενς-Λεβερκούζεν 1-11
Βάκερ Μπουργκχάουζεν-Ντόρτμουντ 0-3
Μπάμπελσμπεργκ-Στουτγκάρδη 1-2
Ομπερνόιλαντ-Φράιμπουργκ 0-1
Πφούλεντορφ-Χέρτα Βερολίνου 0-2
Ροτ Βάις Αλεν-Βέρντερ Βρέμης 0-4
Φερλ-Μόναχο 1860 1-2
Χάνσα Ροστόκ-Χοφενχάιμ 0-4
Τσέμνιτσερ-Ζανκτ Πάουλι 1-0
Ζαντχάουζεν-Αουγκσμπουργκ 4-4 (παράταση, καν. αγ. 3-3, 1-4 πέναλτι)
Έλφερσμπεργκ-Ανόβερο 0-0 (5-4 πέναλτι)
Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ-Γκρόιτερ Φιρτ 1-2 (παράταση, καν. αγ. 0-0)
Αουε-Γκλάντμπαχ 1-3
Σβαρτς-Βάις Έσεν-Αλεμάνια ’αχεν 1-2
Κόμπλεντς-Φορτούνα Ντίσελντορφ 1-0
Βικτόρια Αμβούργου-Ροτ Βάις Ομπερχάουζεν 1-0
Μόιζελβιτς-Κολωνία 0-2
Χέεσλινγκεν-Κότμπους 1-2
Αϊντραχτ Τρίερ-Νυρεμβέργη 0-2
Μπερλίνερ AK-Μάιντς 1-2
Χάλεσερ-Ουνιόν Βερολίνου 1-0
Τοργκελόβερ Γκράιφ-Αμβούργο 1-5
Πρόισεν Μίνστερ-Βόλφσμπουργκ 1-2
Κίκερς Όφενμπαχ-Μπόχουμ 3-0
Γκερμάνια Βίντεκ-Μπάγερν Μονάχου 0-4
Αλεν-Σάλκε 1-2