Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σιμς: Και τη ψυχή μου για τον ΠΑΟΚ

Ο Ντεσόν Σιμς αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ, με τους θεσσαλονικείς να ξεκινούν το κτίσιμο του ρόστερ για την επόμενη χρονιά. Ο αμερικανός είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως υποσχέθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ότι θα τον μάθουμε και μάλιστα πολύ καλά!

-Ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη σου επαγγελματική ομάδα και η Ελλάδα η πρώτη σου εμπειρία εκτός Αμερικής. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;
"Ειλικρινά αισθάνομαι ενθουσιασμένος που θα παίξω επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη και σε μία ομάδα με ιστορία και σημαντική παράδοση στο μπάσκετ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα από ότι έχω προλάβει να μάθω είναι πολύ δυνατό και χαίρομαι που θα είμαι μέρος αυτού του πρωταθλήματος, αλλά και του ΠΑΟΚ και της ιστορίας του. Είμαι έτοιμος για αυτή την μεγάλη πρόκληση".

-Πρώτη φορά που θα παίξεις μπάσκετ μακριά από την πατρίδα σου και την οικογένειά σου. Θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς;
"Πράγματι, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξω μπάσκετ εκτός Αμερικής, αλλά είμαι έτοιμος να αντεπεξέλθω. Θα πρέπει να προσαρμοστώ, αλλά δεν νομίζω ότι θα μου πάρει πολύ χρόνο. Εχω μάθει στη ζωή μου να προσαρμόζομαι εύκολα σε όλες τις καταστάσεις κι αυτό πιστεύω ότι θα συμβεί και τώρα. Μπάσκετ θα παίξω άλλωστε κι από ότι μου έχουν πει θα είμαι και σε μία πολύ όμορφη πόλη. Εχω μιλήσει ήδη με τον Ματ Ουόλς που έχει παίξει στη Θεσσαλονίκη και μου έχει πει τα καλύτερα".

-Για τη νέα σου ομάδα τον ΠΑΟΚ τι γνωρίζεις;
"Ξέρω ότι έπαιξε στον ΠΑΟΚ ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, μου έχουν πει ότι από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ο Σκοτ Σκάιλς κι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Εμαθα κάποια πράγματα για την ιστορία της ομάδας, για τους φιλάθλους που είναι πολύ εκδηλωτικοί, αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω ακόμη πολλά. Είμαι στη διαδικασία της έρευνας, ψάχνω στο ίντερνετ και θα είμαι πολύ καλά ενημερωμένος όταν θα έρθω στη Θεσσαλονίκη".

-Αποφοίτησες από ένα φημισμένο πανεπιστήμιο, δεν έγινες ντραφτ, αλλά ήσουν στο σάμερ λιγκ. Το ΝΒΑ παραμένει στο μυαλό σου;
"Από τη στιγμή που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ, το μυαλό μου είναι μόνο στη νέα μου ομάδα. Θέλω να δουλέψω σκληρά, να βελτιωθώ σαν παίκτης, να βοηθήσω την ομάδα μου και να κερδίζω. Αυτό είναι που έχω στο μυαλό μου..."

-Τι είδους παίκτης είναι ο Ντεσόν Σιμς; Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από σένα;
"Είμαι φόργουορντ. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω με ευκολία σαν σμολ, αλλά και σαν πάουερ φόργουορντ, μπορώ να σουτάρω καλά, να παίξω κοντά στο καλάθι, να πετύχω πόντους, να πάρω ριμπάουντ, να είμαι παρών στις μεγάλες στιγμές ενός αγώνα. Πιστεύω ότι είμαι νικητής και θα το δείτε..."

-Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;
"Θέλω να τους πω ότι θα παίξω με την καρδιά μου. Είμαι μόνο 22 ετών, αλλά έχω πολύ ενέργεια, όπως πρέπει να έχουν και αυτοί, εάν κατάλαβα καλά από τα πρώτα video που είδα στο youtube. Θέλω λοιπόν να τους ακούω να φωνάζουν δυνατά κι εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό".

Η Μπάγερν κατέκτησε το Σούπερ Καπ

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 2-0 της Σάλκε στο Ιμπουλς Αρένα του Αουγκσμπουργκ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας, μπροστά σε 25.000 θεατές. Τα γκολ για τους βαυαρούς, οι οποίοι πήραν με τον καλύτερο τρόπο την εκδίκηση τους για την φιλική ήττα από την Σάλκε την περασμένη εβδομάδα, πέτυχαν οι Τόμας Μίλερ και Μίροσλαβ Κλόζε.

Πολύ μέτριο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι μοναδικές καλές φάσεις του πρώτου μέρους έγιναν στο 6` με κεφαλιά του Ραούλ που πέρασε άουτ και στο 7` σε τετ α τετ του Ολιτς με τον Νόιερ, με τον γερμανό τερματοφύλακα να γλιτώνει την ομάδα του Μάγκατ από το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη σημαντική φάση ανήκε στην ομάδα του Φαν Γκάαλ, με τον Κλόζε να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ για την ομάδα του Μάγκατ απάντησε ο Ραούλ, ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά ψαράκι που επιχείρησε.

Στην συνέχεια, οι βαυαροί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 75`, με γκολ του Μίλερ, ενώ ο Κλόζε, με κοντινό πλασέ στο 81`, έγραψε το τελικό 2-0 για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία πανηγύρισε την πρώτη κούπα της χρονιάς στην Γερμανία.

Οι συνθέσεις:
Μπάγερν (Λ. Φαν Γκάαλ):
Κραφτ, Λαμ, Ντεμικέλις (71` Σόσα), Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Μίλερ, Αλτιντοπ (70` Τίμοστσουκ), Σβαϊνστάιγκερ (59` Οτλ), Πράνιτς, Κλόζε, Ολιτς.

Σάλκε (Φ. Μάγκατ): Νόιερ, Ουτσίντα, Χοβέντες, Μέτσελντερ, Μάτιπ, Κλούγκε (45` Εσκουδέρο), Φαρφάν, Σμιτζ (45` Μόριτζ), Ράκιτιτς, Εντου, Ραούλ.

Ο... φονιάς Σισέ και το κανονικό γκολ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός και απέναντι στη Μίλαν στο Ντιτρόιτ και τα διεθνή ΜΜΕ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν με κολακευτικά λόγια στους παίκτες του Νίκου Νιόπλια. Τα περισσότερα άρθρα στέκονται στο κανονικό γκολ του Σίντνεϊ Γκοβού που δεν μέτρησε, κάτι που παραδέχτηκε και ο Μάρκο Αμέλια, αλλά και στην... τύχη που είχαν οι ροσονέρι απέναντι στους ανώτερους πράσινους. Εγκώμια για την απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ απέναντι στην Ιντερ από το ESPN.

"Είμαι χαρούμενος για τον αγώνα που δώσαμε. Ηταν ένα όμορφο και διασκεδαστικό παιχνίδι, παρότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είχα πολλή δουλειά, όμως ο Αμπιάτι ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα χάσαμε πολλές φορές την μπάλα και τούς δώσαμε τη δυνατότητα να σκοράρουν.

Για το γκολ που πέτυχαν; Μάλλον ήταν κανονικό το τέρμα που πέτυχαν, αλλά θα ήθελα να ξαναδώ τη φάση. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια φορά σε εσένα, μια σε εσένα. Δεν ήταν το αποτέλεσμα το σημαντικότερο πράγμα, αλλά να μπορέσουν οι προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα", παραδέχτηκε ο Αμέλια.

Το γκολ του Γκοβού που δεν μέτρησε επισημαίνεται και στην πλειονότητα των ξένων δημοσιευμάτων, που έτσι κι αλλιώς αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

"Η Μίλαν νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι. Αχρωμοι και τυχεροί οι ροσονέρι", τιτλοφορείται το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Gazzetta dello Sport, που αναφέρει εκτενέστερα:

"Ενα καθαρό διαιτητικό λάθος επέτρεψε στη Μίλαν να αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με τον Παναθηναϊκό πριν κερδίσει στα πέναλτι. Το φιλικό στο Ντιτρόιτ θα μείνει στη μνήμη μας για 3 λόγους: τον κακό αγωνιστικό χώρο, τους λίγους οπαδούς και το γκολ του Γκοβού στο 10ο λεπτό της επανάληψης που για λόγους αδιανόητους δεν μέτρησε [...] Το είδαν όλοι εκτός από τον διαιτητή και τον επόπτη οι οποίοι γύρισαν το κεφάλι από την άλλη την ώρα που η μεγάλη οθόνη έδειχνε το replay. Δεν είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν απλά ένα φιλικό ματς, αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο: ήρθε η ώρα ο Μπλάτερ να εισάγει το replay στο γήπεδο την ώρα του αγώνα".

Σε άλλο δημοσίευμα, του Associated Press αυτή τη φορά, αναφέρεται: "Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ είδε το γκολ του στο πρώτο ημίχρονο να ακυρώνεται ως οφσάιντ και οι πρωταθλητές Ελλάδας είδαν να μην μετράει ένα όπως φάνηκε κανονικό γκολ στο 55ο λεπτό. Το σουτ του Σίντνεϊ Γκοβού πέρασε τη γραμμή πριν διώξει ο Μπονέρα, αλλά οι διαιτητές δεν μέτρησαν το γκολ".

Και το βραζιλιάνικο "esporte.ig.com.br" κάνει λόγο για αδικία σε βάρος των πρασίνων: "Η Μίλαν επωφελήθηκε από τη διαιτησία και νίκησε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι. Το φιλικό στο Ντιτρόιτ έληξε 0-0 στα ενενήντα λεπτά επειδή ο διαιτητής δεν μέτρησε καθαρό γκολ της ελληνικής ομάδας".

Αναφορά στο γκολ που δεν μέτρησε έγινε και στο "goal.com": "Το γκολ που δεν μέτρησε στην κανονική διάρκεια στέρησε από τους έλληνες τη νίκη".

"Φονιάς ο Σισέ"
Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην αμερικανική ήπειρο δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Η πρόσφατη νίκη του τριφυλλιού με 3-2 επί της Ιντερ συνεχίζει να απασχολεί και σχολιάστηκε σε εκπομπή του ESPN με τον δημοσιογράφο να αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Σισέ:

"Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας πραγματικός φονιάς μέσα στην περιοχή. Ούτε καν οι Νικολά Ανελκά και Τιερί Ανρί είναι τόσο καλοί όσο αυτός στο σκοράρισμα. Συνεχίζει να το αποδεικνύει με τον Παναθηναϊκό".

Στις 5 Σεπτεμβρίου το πρώτο ματς με Τουρκία

Έγιναν γνωστές σήμερα και οι δύο ημερομηνίες των αγώνων μπαράζ της Εθνικής απέναντι στην Τουρκία. Το πρώτο ματς στην γειτονική χώρα θα γίνει 5/9 και το δεύτερο 12/9 στο Ηράκλειο. Ο Σεπτέμβριος θεωρείται και όχι άδικα ιδιαίτερα σημαντικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς κόντρα στην Τουρκία σε δύο αγώνες μπαράζ θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το δεύτερο ματς στην Ελλάδα είχε γίνει ήδη γνωστό πως θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου (17.00, ΝΕΤ) στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο κλειστό Ν. Αλικαρνασσού-Ηρακλείου στην περιοχή δύο Αοράκια και σήμερα έγινε γνωστή η ημερομηνία και η έδρα του πρώτου στην Τουρκία. Συγκεκριμένα θα γίνει την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, στο «Baskent Sports Hall» της Αγκυρας (όπου φιλοξενήθηκαν και τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Λιγκ).

Προβλημάτισε ο Ηρακλής στην ήττα με 3-1 από την Πάντοβα

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του επί ιταλικού εδάφους, ο Ηρακλής ηττήθηκε με 3-1 από την Πάντοβα (ομάδα Β΄ κατηγορίας), μετά από εμφάνιση που προβλημάτισε για τα κενά που παρουσίασε η ελληνική ομάδα.Ο «Γηραιός» βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, μείωσε στη συνέχεια με τον Κατσαμπή, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει για την ισοφάριση. Λίγο πριν από το τέλος δέχθηκε ακόμη ένα γκολ, που διεύρυνε την ήττα.

Η Πάντοβα σημείωσε το πρώτο γκολ στο 21΄. Ο Βαντατζιάτο έκανε σέντρα που βρήκε τον Κομπαγιάσι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαντή για το 1-0. Στο 40΄ από λάθος του Γκαρσία ο Κούφα σημείωσε το 2-0. Στο 54΄, από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τα δεξιά, ο προωθημένος Κατσαμπής μείωσε με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι. Το σκορ έκλεισε στο 81΄ με τον Φιλιππίνι, τον οποίο δεν σταμάτησε η άμυνα των Θεσσαλονικέων, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1.
Η σύνθεση του Ηρακλή: Μπαντής, Σαρακατσάνος (46΄ Κατσικάς), Κρέιτσι, Κατσαμπής, Ζοτ, Ραντούικο, Καρλίνιος, Κομπαγιάσι (46΄ Πιτσόκος), Γκαρσία, Παπαστεριανός (46΄ Κανακούδης), Σολτάνι (46΄ Βέλλιος).

** Η αποστολή των «κυανολεύκων» επιστρέφει απόψε το βράδυ από τη Βερόνα με απευθείας πτήση στη Θεσσαλονίκη.

Ξύλο οπαδών-Μπάγεβιτς!


Η ΑΕΚ έχασε από την Καλλιθέα με 2-1 σε φιλικό, αλλά λίγη σημασία έχει. Την... παράσταση έκλεψαν οι γροθιές που αντάλλαξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με οπαδούς της ομάδας μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Σέρβο να πέφτει στο έδαφος!

Κόκκινος ξανά!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ. Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού! Πριν από λίγο έκλεισε η συμφωνία με τον 46χρονο τεχνικό, ο οποίος επιστρέφει στο λιμάνι για να οδηγήσει και πάλι την ομάδα στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όπως είχε υποσχεθεί την Παρασκευή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η διοίκηση του Ολυμπιακού κινήθηκε άμεσα και δεν χρειάστηκε περρισότερο από ένα εικοσιτετράωρο για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Έβαλντ Λίνεν.

Ο Βαλβέρδε ήταν ο μεγάλος στόχος του Μαρινάκη, που μαζί με τους Σωκράτη Κομινάκη και Ντάρκο Κοβάσεβιτς ταξίδεψαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη και έφτασαν στη συμφωνία, μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα με τον Βάσκο τεχνικό και τον μάνατζερ του, Ινιάγκι Ιμπάνιεθ και κράτησε για περίπου 1,5 ώρα.

«Ό,τι ζητήσεις»

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που είχε ο 46χρονος τεχνικός, τελικά πείστηκε και επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων», καθώς έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, που του ανέλυσε τα σχέδια που έχει για την ομάδα.

Μάλιστα, ο Μαρινάκης φέρεται να είπε στον Βάσκο «έλα στην ομάδα και θα έχεις ό,τι ζητήσεις». Δέσμευση που αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που καθιστούν πανίσχυρο τον προπονητή.

Μάλιστα, λέγεται πως έγινε η πρώτη κουβέντα για τις μεταγραφές που θα γίνουν και ο προπονητής θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τους παίκτες, που θα αποκτηθούν.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βαλβέρδε θα υπογράψει τελικά συμβόλαιο 2 ετών (και όχι για 1+1 χρόνο), ενώ την Δευτέρα αναμένεται στην Ελλάδα, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και άμεσα να πιάσει δουλειά.

Μαζί του θα φέρει και τους συνεργάτες του Γιόν Ασπιάθου και Χοσέ Ποθάνκο, οι οποίοι δούλεψαν στον Ολυμπιακό και στην προηγούμενη θητεία του 46χρονου τεχνικού.

Τετ α τετ αρχηγών με Ζαγοράκη για τα κρούσματα απειθαρχίας

Το παρόν στην Σαββατιάτικη προπόνηση του ΠΑΟΚ έδωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος έφτασε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής πολύ ώρα πριν ξεκινήσει η προθέρμανση.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε συζήτηση με τους αρχηγούς της ομάδας, Χαλκιά, Κοντρέρας και Γκαρσία, με θέμα τα κρούσματα απειθαρχίας των ποδοσφαιριστών, όπως αυτό του Βιτόλο στον αγώνα της Τούμπας με τον Άγιαξ. Ο «Ζαγόρ» ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι όταν μιλάει ο Δερμιτζάκης, είναι σαν μιλάει ο ίδιος, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ισχυροποιήσει ενώπιον των παικτών τη θέση του νεαρού Έλληνα τεχνικού.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθησε του βίντεο του αγώνα με τον Άγιαξ και στη συνέχεια προπόνηση, όπου συμμετείχε κανονικά ο Βίκτορ Βιτόλο. Απόντες ήταν οι Μπουσσαϊντί, Ζουέλα, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης και Αθανασιάδης που έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.